Menu

Další

Tour de France

21. etapa: Évry - Paris Champs-Élysées

Vítěz: M. Kittel

konec

27.07.2014, 15:45 • Patrik Sandev (@Thimpu25)

Z mé strany vše, s Tour de France za rok zase nashledanou. (19:37:33)
My samozřejmě ještě jednou konstatujme, že se na celkově skvělém 7. místě umístil Leopold König z NetApp-Endura. Jeho domestik Jan Bárta nakonec skončil na 71. příčce.
Celkovým vítězem se stává Vincenzo Nibali, který si za chvilku přijde převzít slavnostně žlutý dres. Právě to udělal již Peter Sagan, který si přišel pro zelený trikot, a také Rafal Majka, jenž převzal puntíkatý. Pochopitelně se dostane také na Thibauta Pinota, který oblékne bílý trikot, a také nezapomeňme na Alessandra De Marchiho, jenž obdrží cenu pro nejaktivnějšího cyklistu.
Marcel Kittel získal pro Německo další etapové vítězství. Tahle země získala letos na TdF celkem sedm prvenství, a vytvořila tak nový rekord.
Konečné pořadí Tour de France 2014:

1. Vincenzo Nibali (Astana) 86:37:52
2. Jean-Christophe Péraud (AG2R) +7:37
3. Thibaut Pinot (FDJ) +8:15
4. Alejandro Valverde (Movistar) +9:40
5. Tejay Van Garderen (BMC) +11:24
6. Romain Bardet (AG2R) +11:26
7. Leopold König (NetApp) +14:32
8. Haimar Zubeldia (Trek) +17:57
9. Laurens ten Dam (Belkin) +18:11
10. Bauke Mollema (Belkin) +21:15
...
71. Jan Bárta (NetApp) +3:07:18

Držitelé trikotů:
Žlutý trikot: Vincenzo Nibali (Astana)
Zelený trikot: Peter Sagan (Cannondale)
Puntíkatý trikot: Rafal Majka (Tinkoff)
Bílý trikot: Thibaut Pinot (FDJ)

Soutěž týmů: AG2R La Mondiale
Nejaktivnější cyklista: Alessandro De Marchi (Cannondale)

Závod skončil.

CÍL

Pořadí ve 21. etapě (Évry – Paris Champs-Élysées):

1. Marcel Kittel (Giant) – 3:20:50
2. Alexander Kristoff (Kaťuša) +0
3. Ramunas Navardauskas (Garmin) +0
4. André Greipel (Lotto) +0
5. Mark Renshaw (OPQS) +0
6. Bernhard Eisel (Sky) +0
7. Bryan Coquard (Europcar) +0
8. Alessandro Petacchi (OPQS) +0
9. Peter Sagan (Cannondale) +0
10. Romain Feillu (Bretagne) +0

CÍL

Na třetím místě končí překvapivě Ramunas Navardauskas, hned za ním dojel André Greipel. Peter Sagan se etapového vítězství na letošní TdF nedočkal, skončil dnes až devátý.

0,0

Kittel vítězí!

0,1

Neskutečné, Kittel v závěrečných metrech předstihl Kristoffa!

0,4

Kristoff jde dopředu!

1,0

Greipel, Démare, Coquard, Kristoff, Kittel... To je výčet největších favoritů. Sagan už je poněkud vzadu.

1,8

Lotto se vytratilo, naopak se do popředí se dostala Omega. S čelní skupinou je stále Peter Sagan, ale bude to mít proti přesile stáje Marcela Kittela hodně těžké.

2,7

70 km/h, taková je aktuální rychlost předního balíku. Na čele stále několik borců Giantu, za nimi je tým Lotto.

3,6

Giant je hodně vepředu! Pro Kittela vytváří luxusní podmínky. Clarkův únik by měl být za chvilku zachycen.

5,0

Uvidíme, jak se sprintem zamíchá počasí, silnice jsou totiž lehce mokré po malém deštíku. A pozor – do úniku se nám vydal Simon Clarke (Orica)!

6,3

Peloton navyšuje tempo. Na čele je Lotto včetně Andrého Greipela i Giant s Marcelem Kittelem, objevuje se tam také pár jezdců Tinkoffu spolu s Danielem Bennatim. Samozřejmě nechybí ani Cannondale s Peterem Saganem.

7,0

Peloton dostal signál zvonkem, že pojede poslední kolo!

7,5

Porte (Sky) byl právě dostižen pelotonem. Všechny tak máme pohromadě – tedy až na Číňana Ťi Čchenga, který je možná o kolo pozadu.

9,4

Cyklisté za chvilku absolvují poslední okruh. Porte už má peloton přímo "za zadkem."

11,2

Porte se stále drží sám na čele, jeho náskok se ztenčil na 9 sekund. Důležitá zpráva – v Paříži nám začíná pršet!

12,2

Tony Martin (OPQS) si dovolil luxus, vyměnil si na závěr etapy kolo. Teď už je zpátky v pelotonu, který vedou borci Lotto, Giant i Cannondale.

12,9

Z vedoucí skupinky zbyl už pouze Porte (Sky), Morkov (Tinkoff) i Serpa (Lampre) již odpadli. Australan disponuje náskokem 13 sekund.

17,4

Nepříjemná zpráva pro Marcela Kittela, jednoho z největších favoritů na dnešní prvenství. Jeho domestik Tom Veelers (Giant) píchl pneumatiku.

19,4

Porte (Sky), Morkov (Tinkoff), Serpa (Lampre) stále osamoceni v úniku. Jejich náskok se stále pohybuje okolo 20 vteřin.

19,6

Letour.fr vybral top 10 momentů TdF 2014:

(10/10 Zklamaný Romain Bardet)

Romain Bardet vstupoval do Pyrenejí na průběžně třetím místě. Poté, co ho v rámci 16. etapy předjel jeho největší konkurent Thibaut Pinot, zaútočil jezdec AG2R ve dni následujícím při sjezdu z Val Louron. Byla to čistá elegance, psaly francouzské deníky. Úchvatný souboj nakonec dopadl lépe pro jeho kolegu z FDJ. Neskutečná smůla 2 kilometry před cílem závěrečné časovky ho dokonce připravila i o páté místo, kvůli defektu se přes něj o pouhé 2 sekundy dostal Tejay van Garderen.

24,5

Trojici Porte (Sky), Morkov (Tinkoff), Serpa (Lampre) dohánějí další čtyři závodníci ve složení Tuft, Durbridge (oba Orica), Sieberg (Lotto) a Dumoulin (Giant). Spojí se tyhle dvě skupiny dohromady? Peloton se jinak přiblížil na rozdíl 13 sekund.

25,8

Mezitím co se Kristoff (Kaťuša), jenž utrpěl defekt, dotáhl na peloton, odpadl z vedoucí čtveřice Fonseca (Bretagne). Brzy ho dostihnou ostatní.

28,6

Čtveřice uprchlíků Porte (Sky), Morkov (Tinkoff), Serpa (Lampre) a Fonseca (Bretagne) disponuje zhruba dvacetisekundovým náskokem na peloton.

30,0

Nepříjemný, dost nepříjemný moment pro Alxandera Kristoffa (Kaťuša)! Ten totiž utrpěl defekt. Bude se tak muset dotáhnout na peloton, což ho bude určitě stát dost sil, které můžou na cílové rovince chybět.

30,6

Letour.fr vybral top 10 momentů TdF 2014:

(9/10 Navardauskas nahradil Bauera)

Garmin-Sharp se po odstoupení Andrewa Talanského soustředil na dílčí úspěchy. Málem se v Nimes podařilo triumfovat Jacku Bauerovi, ale 25 metrů před cílem byl dostižen pelotonem. Byla to krutá porážka pro něj i jeho stáj. Nakonec se to podařilo v 19. etapě Litevci Ramunasovi Navardauskasovi, který využil skvělé týmové práce od Toma-Jelteho Slagtera, jenž zdržel Petera Sagana, a také deštivého počasí.

34,1

Astana na čele pelotonu trošku zpomalilo tempo, takže se do úniku dostala čtveřice jezdců. Konkrétně Porte (Sky), Morkov (Tinkoff), Serpa (Lampre) a Fonseca (Bretagne).

38,2

Na Champs-Élysées se závodí opravdu od prvního kola. Co se Pérauda týče, měl by být v pořádku. Spolu s dalšími závodníky, které postihl pád, se již dotáhl zpátky na peloton.

40,2

Voigtův únik jinak zůstal bez úspěchu. Střídavě se do nich pouští hned několik cyklistů, vždy ale pouze na krátkou dobu.

41,4

Tohle jsme vidět nechtěli. Hromadný pád postihl peloton. A to včetně Jeana-Christopheho Pérauda (AG2R), druhého muže průběžného pořadí.

43,2

Letour.fr vybral top 10 momentů TdF 2014:

(8/10 Rogers konečně šťastný)

Francouzská cyklistika byla letos hodně vidět. A především pak Thibaut Pinot (FDJ), majitel bílého trikotu, který všechny kopce zvládal bravurně. Dá se říci, že lepší byl už pouze celkový vítěz Vincenzo Nibali. Pouze v 17. etapě na Saint-Lary Pla d`Adet nestačil.

44,8

Voigta dojeli ještě dva závodníci. Takže čelo závodu čítá tři uprchlíky. Mezitím se Reza dokázal po defektu vrátit do pelotonu.

Sprinterská prémie – Paris Champs-Élysées:
91. kilometr

1. Jens Voigt (Trek) – 20 bodů
2. Michael Albasini (Orica) – 17 bodů
3. Geraint Thomas (Sky) – 15 bodů
4. Luis Maté (Cofidis) – 13 bodů
5. Lars Bak (Lotto) – 11 bodů
6. Lars Boom (Belkin) – 10 bodů
7. Chris Horner (Lampre) – 9 bodů
8. Sebastian Langeveld (Garmin) – 8 bodů
9. Luke Durbridge (Orica) – 7 bodů
10. Marcel Sieberg (Lotto) – 6 bodů
11. Andrij Hrivko (Astana) – 5 bodů
12. Lieuwe Westra (Astana) – 4 body
13. Maxim Iglinskij (Astana) – 3 body
14. Alessandro Vanotti (Astana) – 2 body
15. Michele Scarponi (Astana) – 1 bod

46,5

Voigt dojel první ke sprinterské prémii na Paris Champs-Élysées. Zbytek bodů si rozdělí peloton, který v tuto chvíli vede jeden z jezdců NetAppu, možná Huzarski.

48,4

Jens Voigt (Trek) se na Champs-Élysées vydal vstříc úniku. Úctyhodné, co od tohohle veterána ještě uvidíme.

50,3

Chavanel byl nakonec pelotonem dostižen. Kevina Rezu (Europcar) mimochodem postihl defekt.

53,7

Sylvain Chavanel (IAM) se pokusil nastoupit! Kdo jiný by to na Champs-Élysées měl zkusit než právě tenhle francouzský cyklista.

55,3

Jestliže Jense Voigta řadíme už do skupiny jakýchsi legend TdF, nesmíme také zapomínat na Chrise Hornera (Lampre), který skončil na celkově 17. místě. Druhý nejstarší účastník je se svým působením spokojený. "Jsem rád, že jsem skončil v top 20. Bylo přede mnou několik překážek. Před Tour jsem měl nehodu, pak jsem pracoval pro Ruie Costu, byl jsem během závodu nemocný. Musel jsem vykašlávat hlen, který mi zůstal v krku. Když jsem zrychlil na Hautacamu, pomohl jsem tím Nibalimu k vítězství. Teď jsem rád, že pojedu v bezpečí do Paříže. Vrátím se do Oregonu a pojedu kolem Utahu. Pak se vrátím do Evropy, chci jet Vueltu. Musím být stoprocentně zdravý," nastínil.

56,2

Závodníci vjíždějí na okruh na Champs-Élysées. Právě v těchto chvílích bychom mohli vidět první úniky. Sprinterská prémie nás totiž čeká na 91. kilometru.

58,6

Letour.fr vybral top 10 momentů TdF 2014:

(7/10 Rogers konečně šťastný)

Michael Rogers na předchozích devíti ročnících TdF nezaznamenal úspěch. V roce 2006 musel nakonec bohužel pro něj pracovat pro Serhije Gončara a Andrease Klödena, o rok později smolně havaroval během sjezdu z Cormet de Roselend. Smutný odchod jeho parťáka z Tinkoff-Saxo Alberta Contadora změnil jeho plány. Jeho zkušenosti mu v 16. etapě pomohly. Nenechal se ničím zmást, ani týmem Europcar, a vyjel vstříc svému nejcennějšímu vítězství.

60,9

Na Champs-Élysées vede celý peloton tým Astany. Na okruh budou cyklisté vjíždět zhruba 56 kilometrů před cílem.

65,3

Jedním z velkých favoritů na dnešní vítězství je spurter Alexander Kristoff (Kaťuša). "Mám pocit, že ostatní sprinteři se mě bojí," uvedl v rozhovoru pro norskou televizi TV2. "Teď ale budou Kittel i Greipel hodně nebezpeční. Cítil jsem se dobře při včerejší časovce. Dnes bude velmi těžké vyhrát. Ale věřím si po několika posledních sprintech. Jsem připravený. Když v Paříži vyhraji, budu s letošní Tour maximálně spokojený."

68,3

Letour.fr vybral top 10 momentů TdF 2014:

(6/10 Hladový Tony Galopin)

Tony Galopin na jeden den oblékl žlutý trikot. Skvělý den pro celou Francii! Jenže pak se přímo protrápil královskou etapou ve Vogézách. Do popředí se ale dostal ihned po dni volna. V rámci 11. etapy se hned dvakrát pokusil o únik, jelikož věděl, že nebude mít šanci bojovat proti Peteru Saganovi ve finiši. A nakonec v cíli v Oyonnax triumfoval.

74,3

Peloton právě dorazil před brány Paříže. Na Champs-Élysées zbývá jen několik málo kilometrů.

75,8

Letour.fr vybral top 10 momentů TdF 2014:

(5/10 Hunter vrátil Talanského zpátky na kolo)

11. etapa z Besanconu do Oyonnaxu neměla být nijak vzrušující. To by však tým Garmin-Sharp nesměl mít v týmu tvrďáka Andrewa Talanského. Už v prvním týdnu Američan dvakrát upadl z kola a s jeho pokračováním v závodě to nevypadalo dobře. Sportovnímu řediteli Robertu Hunterovi trvalo jen několik minut, aby svého svěřence přesvědčil o návratu do pedálů. Vítěz Critérium du Dauphiné se nakonec do Oyonnax dostal ještě v časovém limitu. Do 12. etapy už Talansky nenastoupil, i tak se ale stal na letošním ročníku TdF jedním z největších hrdinů.

85,6

Letour.fr vybral top 10 momentů TdF 2014:

(4/10 Odvážný Alberto Contador)

Odpadl Froome, a tak se předpokládalo, že si to o prvenství rozdá Contador a Nibali. Španěl byl rozhodlý, že v 10. etapě stáhne něco z Italova náskoku. Jenže na 62. kilometru hrozivě udpadl. Zvládl sice ještě Col du Platzerwasel, až nakonec manažer Tinkoff-Saxo Bjarne Riis oznámil, že jeho svěřenec má zlomenou nohu a nemůže dále pokračovat.

88,9

Peloton mírně navýšil tempo. Tentokráte se průměrná rychlost pohybuje kolem 33 km/h.

92,4

Letour.fr vybral top 10 momentů TdF 2014:

(3/10 Triumf Tonyho Martina v 9. etapě)

Trasa z Gérardmeru do Mulhouse vedla přes několik nepříjemných kopců. Polohorskou etapu absolovoval jeden z nejlepších cyklistů v jízdě proti chronometru na světě vlastně jako časovku. A únik nakonec dotáhl do nečekaně úspěšného konce.

98,7

Tour de France překoná letos jeden zajímavý milník. Ťi Čcheng (Giant-Shimano) se stane prvním činským jezdcem, který dojede úspěšně na Champs-Élysées. "Bude to úžasný den v mém životě," těšil se na dnešní etapu. "Zaprvé mě čeká práce v podobě přípravy sprintu. Až pak budu moci slavit." Číňan se netajil tím, že by rád na TdF startoval i příští rok: "Už jsem o tom přemýšlel. Je to úžasný závod a já věřím, že dostanu šanci."

104,3

Letour.fr vybral top 10 momentů TdF 2014:

(2/10 Vražedná 5. etapa)

Nejznámějším závodem, který opravdu prověří cyklistovy schopnosti, je Paříž – Roubaix. Právě ten nabízí přejezd přes dlažební kostky, podobně jako tomu bylo letos na 5. dni TdF. Nejlépe se s těmito podmínkami popral Vincenzo Nibali, který ač zablácený a v deštivém počasí, bez jakékoli zkušenosti s podobným typem "povrchu", byl nakonec skvělý nejen ve sjezdech, a dokázal ujet Contadorovi, Portemu, Mollemovi, Valverdemu, Pinotovi i van Garderenovi.

Horská prémie – Cote de Briis-sous-Forges (4. kategorie):
31. kilometr, délka stoupání: 0,8 km – 5,2%

1. Dmitrij Gruzdev (Astana) – 1 bod

106,5

Astana dovedla celý peloton až na Cote de Briis-sous-Forges. Nikdo s nikým nezávodil, takže vítězství spadlo do náruče jednomu z domestiků kazašské stáje, konkrétně Dmitrijovi Gruzdevovi.

108,1

Na vrchol horské prémie na Cote de Briis-sous-Forges zbývá něco kolem 2 kilometrů. Stoupání měří 800 metrů, převýšení činí 5,2%. Od Évry se mimochodem nic zajímavého na silnici neudálo.
Letour.fr vybral top 10 momentů TdF 2014:

(1/10 Pád Chrise Frooma)

Chudák Froomey! Rodák z Keni měl letos obhajovat titul z loňska, ale vaz mu srazila, podobně jako ostatním favoritům, pátá etapa – dlažební kostky a hlavně déšť vystavil Britovi stopku. Na 83. kilometru právě před úsekem z dalžebních kostek upadl a se zlomeným zápsětím pokračovat nemohl. Když sedl do doprovodného vozidla, byl naprosto bez energie. A dokonce si ani nesundal helmu.

114,3

Pro Jense Voigta je tato etapa na TdF poslední. Otec šesti dětí se pomalu a jistě stává legendou – letos dokonce na jeden den oblékl puntíkatý dres pro nejlepšího vrchaře. Před nestárnoucím závodníkem je třeba smeknout klobouk, vždyť už má za sebou 18. profesionální sezónu v řadě.

118,4

Průměrná rychlost závodu se pohybuje okolo 31 km/h. Peloton nyní do mírného kopce vyváží kazašská stáj Astana. Jediná vrchařská prémie na Cote de Briis-sous-Forges nás čeká zhruba za 12 kilometrů.

122,2

Blbinky, blbinky, blbinky... Astana se má rozhodně proč radovat. A s ní i jeden potulný cyklista, který vedle skupiny v bledě-modrých dresech zvednul svoje přední kolo a jel dlouhou dobu po zadním spolu se závodníky. Tohle byl od tohoto fanouška parádní výkon!

124,8

Nibali je v obležení svých kolegů z Astany, gratuluje mu také jeden z cyklistů Canonndale. Peloton má za sebou zhruba nějakých 15 kilometrů.

129,8

Ohlédněme se také za sociálními sítěmi, které začínají ke sportovnímu dění neodmyslitelně patřit. O letošním ročníku Tour de France se na twitteru objevilo přes 2,5 miliónů příspěvků. Nejvíce uživatelé komentovali Vincenza Nibaliho, o němž bylo napsáno přes 5 tisíc příspěvků. Za ním se umístil Joaquim Rodríguez a zajímavé je, že třetí skončil Bartosz Huzarski z NetAppu. Přes 700 příspěvků pak na twitteru zaznamenal tým Sky, druhý největší počet tweetů si na své konto připsal FDJ a třetí pak Astana.

132,3

V pelotonu se zatím nic neděje, ani jeho tempo není nijak závratné. Nikdo se do úniku zatím nepustil.

135,1

Společné foto stáje AG2R La Mondiale, takový je aktuální program tohoto francouzského týmu, který byl letos tím nejlepším. Ještě jednou připomeňme, že velkou zásluhu na tom mají Jean-Christophe Péraud a Romain Bardet.

136,3

Podobně jako se například prezident Francie Francois Hollande ukázal na letošním ročníku Staré dámy, se do tohoto závodu angažoval také Manuel Valls. "Tour de France jsem sledoval, fandil jsem našim závodníkům," uvedl ministerský předseda. "Je to velká sportovní událost. Už se moc těším na další ročník."

Závod byl odstartován.

Vincenzo Nibali v neutrální zóně slaví spolu se svou stájí. Celá Astana samozřejmě úspěch zapíjí šampaňským – Ital z kola, členové realizačního týmu z doprovodného vozidla.
Celkem 164 cyklistů se vrhne na poslední část 101. ročníku Tour de France. Závod dnes odstartuje ministerský předseda Francie Manuel Valls.
V Champs-Élysées bychom měli očekávat hlavně souboj spurterů. Nejenom Peter Sagan bude mít velký zálsuk, Marcel Kittel (Giant-Shimano) vyhrál tři z prvních čtyř etap, Alexander Kristoff (Kaťuša) zvítězil dvakrát, André Greipel (Lotto) jednou – to je asi výčet těch největších favoritů. Neměli bychom ale zapomínat například na Daniela Bennatiho (Tinkoff).
Samozřejmě že nesmíme zapomenout ani na parádní výkon Leopolda Königa (NetApp). Ten ukázal, že byl tím pravým lídrem pro svou stáj, a celkově skončil na skvělém 7. místě! Pro českou republiku mimochodem vybojoval nejlepší umístění v rámci horské etapy TdF, v 13. etapě ze Saint-Étienne do Chamrousse skončil na 3. příčce. Doplňme ještě výsledek jeho stájového kolegy Jana Bárty – ten je průběžně na 71. místě.
Co se soutěže týmů týče, nejlepší stájí se pro letošní ročník stala francouzská AG2R La Mondiale, a to především díky Péraudovi a Bardetovi. Vyhrála s více jako půlhodinovým náskokem před nizozemským Belkin Pro Cycling.
Bílý trikot si slavnostně obleče Thibaut Pinot (FDJ), z čehož má zajisté celá Francie velkou radost. Francouzská cyklistika na letošní TdF vyrazila hodně do popředí – vždyť s Pinotem se o bílý dres pral také Romain Bardet (AG2R) a Jean-Christophe Péraud (AG2R) skončil celkově na druhém místě 7 minut a 52 sekund za Nibalim. Suma sumárum – pořadatelská země může být s letošním ročníkem nadmíru spokojená.
V puntíkatém trikotu se v Paříži možná k překvapení všech expertů objeví polský jezdec Rafal Majka (Tinkoff), který především pyrenejské kopce zvládal s nesmírnou hravostí. Jeho největší soupeř Joaquim Rodríguez (Kaťuša) byl letos na tohohle chlapíka prostě krátký. Majka mimochodem vyhrál dvě etapy a pro polskou cyklistiku zaznamenal historicky největší úspěch.
Zelený dres pro nejlepšího sprintera bez problémů obhájil slovenský jezdec Peter Sagan (Cannondale). Tomu ke spokojenosti chybí jediné, a to vyhrát etapu. Dnes tak má k dispozici poslední možnost, jak toho docílit. Bylo by pro něj stylové, kdyby triumfoval právě na Champs-Élysées.
Letošním vítězem Staré dámy se stane Vincenzo Nibali (Astana). Ten sice do konce svého života zřejmě uslyší narážky, že tehdy získal žlutý trikot jenom proto, že odstoupili Froome i Contador, italský "žralok" na druhou stranu nenechával po celou dobu nikoho na pochybách a na silnicích si počínal suverénně. Nikdo jiný si zkrátka prvenství vlastně ani nezasloužil. Důkazem pro tohle tvrzení jsou například Nibaliho čtyři vyhrané etapy.
Pouhých 137,5 kilometru, taková je délka 21. etapy, která vede z Évry do Paříže na slavné Champs-Élysées. Peloton se nejprve vydá na západ k jediné vrchařské prémii 4. kategorie na Cote de Briis-sous-Forges, odkud již bude vidět severně hlavní město Francie. Na 91. kilometru nás následně bude čekat sprinterská prémie na Paris Champs-Élysées, konkrétně kilometr po druhém okruhu. Celkově jich cyklisté zvládnou devět, než protnou cílovou čáru. Peloton je v cíli Tour de France očekáván po 19. hodině.
Etapa, která o klíčových faktech už nic nerozhodne, přesto je pro každého velmi, velmi důležitá. Poslední část 101. Tour de France nás zavede jako již tradičně na pařížské Champs-Élysées, kde chce triumfovat úplně každý. Oslavme vítěze, oslavme poaražené, oslavme všechny zúšastněné. Zaslouží si to. Nemělo by chybět šampaňské ani doutníky tak jako v loňském roce.
Vítáme vás u on-line přenosu. Závod začíná netradičně až v 15:45.

21. etapa: Évry - Paris Champs-Élysées

Vítěz: M. Kittel

konec

Zpět na online