Menu

Fotbal

Mistrovství světa

Jižní Korea – Belgie

0:1

konec (0:0)

26.06.2014, 22:00 • Venue Arena Corinthians (São Paulo) • Tomáš Kohlmann (@tom__kohlmann)

Tipsport: 4.37 3.6 1.7 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

S konstatováním, že Belgičané potvrdili roli favoritů, poráží Koreu 1:0 a postupují do osmifinále mistrovství světa beze ztráty bodů, se loučím a přeji příjemný zbytek noci. (00:00:38)
STATISTIKY ZÁPASU:

Střely celkem: 18 – 15
Střely na bránu: 6 – 7
Držení míče: 51 – 49
Rohové kopy: 7 – 4
Ofsajdy: 1 – 4
Fauly: 16 – 11
Žluté karty: 1 – 1
Je dobojováno! Belgičané i potřetí na letošním šampionátu vítězí o jedinou branku, tentokrát se o jejich výhře nad Koreou zasloužil Jan Vertonghen, jenž dorazil míč do sítě po odražené střele Divocka Origiho.

V souběžně hraném zápase Rusko remizovalo s Alžírskem 1:1, v celkovém sumáři skupiny H to tak znamená jasný belgický triumf s devíti body, do další fáze poprvé v historii postupují i Alžířané a šampionát končí pro Korejci a Rusy.

Belgie se v osmifinále utká s Američany, na Alžířany čeká velmi těžká role proti jednomu z hlavních favoritů turnaje z Německa.

Konec zápasu.

90+4

Pas I Čong-jonga do pokutového území mířil mimo dosah Kim Po-kjonga a míč snadno ukryl do své náruče brankář Courtois.

90+3

I Čong-jong ostrým skluzem sestřelil k zemi Anthony Vanden Borreho a belgický obránce se svíjí v bolestech.

90+2

Na druhé straně pálil zpoza pokutového území Origi, ovšem mířil jen do připraveného Kim Sung-kja.

90+1

O pár sekund později se do zajímavého zakončení patičkou dostal I Čong-jong a jeho efektní pokus z úhlu byl sražen těsně vedle belgické branky.

90+1

Korejci se ještě vrhli do závěrečného náporu, dělová rána I Jonga ale mířila do samého středu branky.

90+1

Australský sudí Williams k dnešnímu zápasu přidává čtyři nastavené minuty.

90

A vytvořili si po ní další obrovskou šanci! To když Hazard nejdříve kolmicí uvolnil v pokutovém území Vanden Borreho, ten se ještě prosadit nedokázal, míč se však odrazil zpět k Hazardovi, jenž si kulatý nesmysl posunul do střelecké pozice a jeho pumelici ke vzdálenější tyči skvělým zákrokem vytěsnil brankář Kim Sung-kju!

89

Hazard si vynutil faul I Čong-jonga, Belgičané budou zahrávat další standardní situaci.

89

Belgičané už závěr zápasu ovládají a kombinují s míčem na útočné polovině.

87

Masy belgických fanoušků děkují za výkon Kevinu Mirallasovi, který vpouští na hřiště Edena Hazarda a belgická superhvězda se na závěrečné minuty hry také podívá na trávník.

86

Vanden Borre se při pokusu o udržení času u útočného rohového praporku postaral také o kulturní vložku pro fanoušky, když se jednou nohou postavil na míč a poté si jej posunul do volného prostoru, nakonec proti dvojnásobné početní převaze úspěšný nebyl.

85

I Čong-jong zatočil centr z levé strany ke vzdálenější tyči, tam ale jistil situaci pozorný Courtois a ukryl míč do svých rukavic.

84

Belgičané měli příležitost standardní situace v hloubi útočné poloviny, Mirallasovi však centr vůbec nevyšel a místo ohrožení korejské branky to jsou naopak Asiaté, kteří rychlým přechodem přenesli hru na soupeřovu polovinu. Tam už se ale do zakončení prosadit nedokázali.

82

Korejci znovu zvyšují tempo, situaci si ale inkasovanou brankou velmi zkomplikovali a k postupu by potřebovali vstřelit čtyři branky, což už se zdá pouze jako pustá utopie.

Jižní Korea – Belgie

0:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 78. Vertonghen

Karty:   35. Hong Čong-ho (KOR) – 50. Dembélé (BEL)   45. Defour (BEL)

Držení míče: 51 % : 49 %.
Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 12:8.

Jižní Korea: Kim Sung-kju – I Jong, Kim Jong-kwon, Hong Čong-ho, Jun Sok-jong – Han Kuk-jong (45. I Kun-ho), Ki Song-jung – I Čong-jong, Ku Ča-čchol (C), Son Heung-min (73. Či Tong-won) – Kim Šin-uk (66. Kim Po-kjong).
Náhradníci: Čung Song-rjong, I Pom-jong – Kim Čchang-su, Kwak Te-hi, Hwang Sok-ho, Pak Ču-ho, Kim Po-kjong, Ha Te-song, Pak Čong-u, Pak Čchu-jong, I Kun-ho, Či Tong-won.

Belgie: Courtois – Vanden Borre, van Buyten, Lombaerts, Vertonghen – Defour, Dembélé – Mertens (60. Origi), Fellaini, Januzaj (60. Chadli) – Mirallas (87. E. Hazard).
Náhradníci: Bossut, Mignolet – Alderweireld, Ciman, Witsel, de Bruyne, E. Hazard, Chadli, Lukaku, Origi.

Rozhodčí: Williams – Cream, Anaz