Menu

Hokej

Mistrovství světa v inline hokeji IIHF

Austrálie – Lotyšsko

5:1

konec (0:0, 0:1, 3:0, 2:0)

02.06.2014, 14:00 • ČEZ Arena, Pardubice • Martin Schwarz (@MartinSmuci)

Nejlepšími hráči utkání jsou vyhlášení Kristaps Kruze za Lotyššsko a Michael James za Austrálii. (15:25:15)
Máme za sebou další utkání druhého hracího dne mistrovství světa v inline hokeji. Austrálie bere zaslouženou výhru a Lotyši budou o první body bojovat znovu zítra.

48:00

Konec zápasu.

46:25

Austrálie právě vstřelila branku!
Můžeme skoro jistě říct, že dnešní výhru v Malé hale urve pro sebe tým Austrálie. Další přesilovková branka zapadla za čáru po parádní ráně z dálky od ANTONY COLLINSE. Asistence: Sean Jones.

45:44

Další vyloučení následuje po zdvižení pravice sudího. Trest míří na lavici trestného provinění se odpykat Lotyč Aleksandrs Fadejevs.

44:40

Brankoviště Jamese v posledních vteřinách daleko více frekventované. James musí po delší době dávat pozor.

44:02

Taktika Austrálie je zcela jasná – nedělat chyby v obraně a blokovat střely. A to se zatím daří, Lotyšsko se nemůže ani nadále dostat k žádnému zakončení.

43:11

Luke Fritchley zkoušel důrazně u levé tyče protlačit touš až za čáru, ale Kruze nechal pozorně beton u tyče.

42:50

Vhazování proběhne poblíž lotyšské branky. Ale až poté, co vyprší oddechový čas Lotyšska.

41:37

Austrálie nemusí nikam spěchat, a tak vyhazuje puk a vyváží do útočné části. Brophy lehký nahozením prověřil Kruzeho.

40:40

Lotyšsko má v poslední čtvrtině hodně problémů se zakončením. Jediná střela na branku mluví za vše, vhazovat se nyní bude před Kruzem.

39:34

Kruzeho betony vyrazily střelu z prostoru v brankovišti a ještě následovaly dvě dorážky. Také ty si musel pohlídat.

38:46

Už dlouho jsme nezahlédli žádnou vyráznější šanci, pouze lehké nahození na branku v podání Begovse provětralo lapačku Jamese.

38:05

Lotyši musí aktivně napadat, pokud chtějí s výsledkem duelu ještě něco udělat, avšak zdá se, že Australané hrají klidně a v pohodě.

36:30

Austrálie právě vstřelila branku!
Sotva se rozběhla časomíra v závěrečné čtvrtině hry, Austrálie uniká už na rozdíl tří branek. S kotoučem na brankáře vesměs osamocený unikal JORDAN GAVIN, jehož pokus skončil těsně za čárou, ale přeci jen. Bez asistence.

36:01

Čtvrtá čtvrtina začala.

36:00

Třetí čtvrtina skončila.

34:44

Jenže Collins z Austrálie podrazil soupeře a bude se hrát tři na tři.

34:40

Lotyšsko bude hrát přesilovku čtyři na tři.

33:57

Austrálie právě vstřelila branku!
Nyní už by mohla situace na hrací ploše vypadat daleko klidněji pro Austrálii, která využila celkem vklidu svou početní výhodu. Puk přesně do sítě poslal připravený pálit LUKE FRITCHLEY. Asistence: Michael Haynes, Jordan Gavin.

33:45

Austrálie si zahraje přesilovou hru, Begovs dostal dvě minuty za hákování.

33:26

Ale opět stejná situace. Zatímco Australané polevili po vstřelené brance. Lotyši se snaží nadále aktivně napadat.

32:28

Austrálie právě vstřelila branku!
Objíždění branky s kotoučem a kombinace na brankovišti přinesla pořádně sladké ovoce pro australské bojovníky na hrací ploše. Přesnou přihrávku do mezikruží dostal muž jménem BRENTON FITZGERALD, jeho přesná pecka zápěstím skončila pod víkem. Asistence: Sean Jones, Christopher Brophy.

29:10

Po delší době musel lapčku tasit ze své ustálení pozice gólman Michael James, jenže tento puk neletěl dostatečně rychle na to, aby padl sítě.

29:36

Pokud jsme v první polovině dnešního duelu sledovali početné střely na branku, teď se aktivita střeleckého prachu zmírnila a obrany začínají být pevnější.

28:58

Málem se dostal do samostatného úniku na branku Lotyš Bullitis, ale na poslední chvíli mu byl kus černé pryže odebrán z hokejky.

28:28

Hra se na pár okamžiků zklidnila a hráči nabírají na obou stranách síly k útoku. Ve střehu i nadále musí zůstat oba brankáři, dnes vidíme vskutku nečekané výpady.

27:45

Lotyšští bojovníci se nechtějí necha zahannit. Individuální akci po pravé straně zkoušel provést Begovs, avšak netrefil svatyni bekhendovýým zakončením.

27:00

Austrálie najednou sice hodně ožila, ale bude také potřebovat zacelit díry v obraně, které Lotyši rádi hledají.

25:02

Austrálie právě vstřelila branku!
Tak tohle byla vskutku parádička jako z inline hokejové učebnice! Australané konečně prolomili dnešní střeleckou smůlu a hned to stálo za pořádný kousek zábavy. Krásná individuální akce po pravé straně zakončená stahovačkou a přesnou střelou k levé tyči v naservírovaném podání od SEANA JONESE! Asistence: Steve Best, Luke Fritchley.

24:28

Hraje se v plném počtu hráčů na ledě a před lotyšsykou brankou Pálil nepřesně mimo zařízení Australan Haynes.

24:01

Začala třetí čtvrtina.

24:00

Druhá čtvrtina skončila.

23:02

Začala poslední minut druhé čtvrtiny, opět se hraje aktivně před lotyšskou klecí. Ale bez gólového výsledku.

22:14

Lotyšsko právě vstřelilo branku!
Nedáš a dostaneš! Známé sportovní pravidlo se opět potvrdilo. Austrálie sice hrála doposud daleko lepší a aktvnější hokej, jenže Lotyši doslova dotlačili kotouč za brankovou čáru. Doskotačil za brankovou čáru, když do něj klepl na brankovišti připravený VLADISLAVS KONISEVS. Bez asistence.

21:36

Austrálie první oslabení v zápase zvládla a hraje v plném počtu.

20:59

Začalo se pořádně přitvrzovat, srážka Lotyše u mantinelu se australské střídačce vůbec nelíbila, ale rozhodčí nechává hru pokračovat.

20:08

Následuje už třetí trest v tomto utkání. Na trestnou lavici míří Australan Lee Turner, jenž se provinil hákováním.

20:00

Po chvíli také vystřelili Lotyši. A nebylo daleko od gólu, protože James měl problém s vyražením střely vyrážečkou.

19:34

Vhazování opět před svatyní Kruzeho. Lotyši byli pod tlakem nuceni vyhodit až na zakázané uvolnění.

18:33

Je to vůbec možné? Austrálie nastřeluje další tyčku lotyšské klece. A aby toho nebylo málo, také tentokrát nechal brankovou konstrukci zacinkat Jordan Gavin.

17:46

Velice povedený a pro diváky koukatelný zákrok Michaela Jamese byl teď viděn. Lapačka se společně s betonem v brankovišti krásně zaskvěly!

17:18

Když už nedosáhne na puk lotyšský gólman, tak provedou Australané nepřesné zakončení, teď minul Cleland.

16:59

Obrázek hry se ovšem rychle vrací zpátky do původní podoby, střela zápěstí v podání Besta minula těsně horní tyč a odráží se mimo dosah australských holí.

16:21

Lotyšsko možná vůbec poprvé v tomto utkání na delší časový úsek oblopuje zónu okolo gólmana Jamese. Ten ale dnes vypadá v klidu a připravený na zápas.

15:56

Australané v klidu rozehrávají kotouč za vlastní brankou. Malém ale v rozehrávce chyboval Antony Collins, jemuž kotouč nebezpečně přeskočil přes hůl.

14:00

Vhazování po delším časovém úseku také před muže v masce Austrálie Michaelem Jamesem. Ten nemá sice tak těžké zákroky, ale pozor dávat musí.

13:05

Jordan Gavin nerad slyší zvonění tyčí, ale musí prostě mířit přesněji! Teď nastřelil další tyčku lotyšské svatyně.

11:20

Ještě chvíli hra v útočném pásmu a za chvíli zase hra v plném počtu. Lotyši mohou zase začít útočit.

12:01

Začala druhá čtvrtina.
Na počátku druhé dvanáctiminutovky bude Austrálie ještě dvaadvacet vteřin dohrávat početní výhodu. Už by potřebovala vstřelit důležitý gól.

Střely v 1. čtvrtině:
8 Austrálie – 6 Lotyšsko

12:00

První čtvrtina skončila.

11:37

Australané sice dovezli puk až před branku, jenže tam nikdo včas netečoval. V první čtvrtině asi už branka nepadne.

10:52

Velice dobrá možnost pro Austrálii. Něco málo přes minutu před koncem první části si zahrají přesilovku. Na dvě minuty za podražení jde pykat Aleksandrs Fadejevs.

10:26

Následuje vhazování po levici Kristapse Kruzeho, který má daleko více práce, než jeho protějšek v brance na druhé straně hrací plochy.

9:55

Lee Turner vyhlížel dobrou příležitost na pravém kruhu k zakončení, jenže nedostal přesnou přihrávku. A tak musí Austrálie zpátky za branku Kruzeho.

8:28

Zatím jsou hokejisté ze vzdálené země daleko aktivnější a na hře je to znát. Zatím ale na turnaji nevstřelili moc branek a potřebují se chytit střeleckého štěstí.

7:59

Tak to už je pořádná podívaná a poslyšená v Malé hale! Už třetí tyčka zazvonila stadionem na brance Lotyšů, když ji napálil Steve Best!

6:40

Jordan Gavin neváhal a z pravého kruhu okamžitě pálil. Avšak ani teď neměl střelecké štěstí, napálil pravou tyč Kruzeho klece!

5:47

Lotyši se musí vrátit zpátky blízko vlastního gólmana, jelikož jim bylo odpískáno postavení mimo hru.

5:25

Austrálie vyrazila na rychlou a nebezpečnou akci do útočného pásma, když Michael Haynes nedokázal těsně prostřelit Kruze u jeho pravé tyče.

4:19

Teď už ovšem hraje také Austrálie v plném počtu hráčů v poli a bude se moci konečně vydat na útočný výlet.

3:51

Zatím nemá celek ze vzdáleného kontinentu příliš starostí kolem vlastní brány, ačkoli střely na jejich svatyni padají. Gólmani by dnes mohli rozhodovat duel.

3:15

Tak tohle už byla pořádná šlamastika pro těsně bránící Austrálii. Až parádně hbitá lapačka Jamese zastavila tutovou dorážku na brankovišti!

02:26

Lotyšsko si zahraje první přesilovku, protože Australan Cameron Todd dostává dvě minuty za sekání.

2:16

Teď už měl brankář James daleko větší problémy se zastavováním kotouče. Jenže Fadejevs netrefil přesně prostor nad jeho pravým betonem a gólman zasahuje.

1:57

Také na druhé straně hrací plochy proběhly první pokusy o zakončení. Kus černé gumy sice trefil zařízení, ale gólman James též bezchybný.

1:03

První střela na branku přišla až po minutě. Vyslal ji Australan Gavin, který ale nenadělal gólmanovi moc starostí.

0:28

Jako první kotouč na své hokejky získali hráči australské příslušnosti, ale hned o něj přišli. Musí se snažit dostat puk do pásma.

00:01

Utkání právě začalo.
Za několik minut vypukne v Malé hale pardubické ČEZ Areny další duel mistrovství světa v inline hokeji. První den šampionátu máme úspěšně za sebou, a tak započíná dějství druhé. Na hrací ploše se od čtrnácti hodin představí celky Austrálie a Lotyšska.
Úvodní sestavy:

Austrálie: James (Glass) – Gavin, Casaceli, Fritchley, Haynes – Fitzgerald, Collins, Jones, Brophy – Turner, Best, Todd, Cleland – Austin

Lotyšsko: Kruze (Kazanovs) – Ogorodnikovs, Batraks, Sancovojs, Fadejevs – Konisevs, Bugovs, Bullitis, Zvirbulis – Mitrovs, Vasilonoks, Buss, Cimermanis

Rozhodčí: Haszonits (HUN), Wurtherle (CZE).

Vítejte u dalšího utkání nižší skupiny na mistrovství světa v inline hokeji na území Pardubic. Tentokráte budeme sledovat souboj mezi Austrálií a Lotyšskem.

AUSTRÁLIE

Těžko říct, jak si družina australských bojovníků povede na šampionátu v následujících bojích, ale během úvodního klání se rvala srdnatě. Proti evropskému soupeři z Chorvatska sehrála poměrně vyrovnané utkání, jenže na body to nestačilo. V konečném zápasovém součtu podlehla Austrálie Chorvatům 2:4 a na premiérový úspěch tak bude muset minimálně do dalšího utkání čekat. Proti Lotyšům mohou Australané nahnat důležité body do tabulky. Sami hráči týmu ze země klokanů vědí o důležitosti duelu své.

LOTYŠSKO

Lotyši nepatří mezi celky, které se v mezinárodním inline hokeji ohřívají delší dobu. Naopak, patří do skupin pro mistrovství světa teprve krátce a snaží se vydobýt si pozici mezi nejlepšími, přestože nejde o snadnou záležitost. V úvodním klání na šampionátů v Pardubicích nastoupili Východoevropané proti sokovi ze Slovinska. Jenže na kádr z jihu nestačili. Slovinci slavili vysokou výhru 9:4. Lotyšsko bude chtít ve střetnutí proti Austrálii najít novou motivaci k úspěchu. Právě duel s mužstvem ze vzdáleného kontinentu může být pro Lotyše klíčovým v základní skupině. Jak si nakonec poradí?

Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

Austrálie – Lotyšsko

5:1

konec (0:0, 0:1, 3:0, 2:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 26. Jones (Best, Fritchley), 33. Fitzgerald (Jones, Brophy), 34. Fritchley (Haynes, Gavin), 37. Gavin, 47. Collins (Jones) – 23. Konisevs

Austrálie: James (Glass) – Gavin, Casaceli, Fritchley, Haynes – Fitzgerald, Collins, Jones, Brophy – Turner, Best, Todd, Cleland – Austin

Lotyšsko: Kruze (Kazanovs) – Ogorodnikovs, Batraks, Sancovojs, Fadejevs – Konisevs, Bugovs, Bullitis, Zvirbulis – Mitrovs, Vasilonoks, Buss, Cimermanis

Rozhodčí: Haszonits (HUN), Würtherle (CZE)

Průběh zápasu
1. třetina
02:26
10:52
Po 1. třetině
2. třetina
20:08
22:14
Po 2. třetině
3. třetina
25:02
32:28
33:45
33:57
34:40
36:30
46:25
Konec