Menu

Hokej

MS v inline hokeji – kategorie Masters

Austrálie – Česko B

0:8

konec (0:3, 0:5)

23.05.2014, 12:40 • Zimní stadion Eden, Praha • Martin Voltr

Hokejisté českého B-týmu sehráli s Austrálií poměrně přátelské utkání, ve kterém tak nepředvedli, co všechno v nich je. Určitě i oni sami přáli hráčům v zelenožlutých dresech, aby se dočkali vytoužené první branky na šampionátu, ale bohužel i přes velký počet šancí nepřišla.

Ode mě je to pro tuto chvíli vše, hned vzápětí nás ale čekají další bitvy. (13:53:00)

40:00

Konec zápasu.

39:49

Česko B právě vstřelilo branku!
A tak utkání uzavírá gól českého favorita, který jasně potvrdil svou úlohu. V přečíslení vysunul Aleš Půlpán TOMÁŠE KAZLEPKU, který naznačil kličku a pak snadno umístil puk k první tyčce – 0:8. Asistence: Aleš Půlpán.

39:13

Asi nebudete překvapeni, kdo se zjevil v souboji před českým brankovištěm, stejně jako jak dopadl. Mike Gainer uháněl po levé straně úplně sám a když proti němu Řivnáč povyjel, zkusil zakončit k bližší tyči. Tam ale český hrdina fantasticky po haškovsku vykopl beton!

38:31

Australané se ještě snaží český tým sevřít a dočkat se úspěchu. Ale bohužel to na to nevypadá.

37:42

Česko B právě vstřelilo branku!
Místo kýženého snížení je na světě gól číslo sedm z hokejek národního týmu. Mírně nepřehledné situace využil MIROSLAV RESLER, který si mezi kruhy vzal kotouč a pak ho odrazem o druhou tyčku poslal za Ducommunova záda – 0:7. Asistence: Tomáš Kojecký.

37:29

Češi jsou kompletní, ubránit oslabení pro ně vůbec nebylo snadné.

36:54

Naopak tak mohli skórovat Češi, Kolínský s Polívkou si ale na Ducommuna nepřišli.

36:09

Tohle byl znovu skvělý Jan Řivnáč, jak jinak než v souboji s Mikem Gainerem! Český fantom mezi třemi tyčemi vytěsnil kotouč lapačkou do ochranné sítě.

35:24

Druhý oddechový čas pro mužstvo Austrálie.

35:24

No, dlouho to národnímu týmu nevydrželo a je tady další nedovolený zákrok. Za hákování je potrestán Tomáš Kojecký. Není pochyb, že všichni bychom Australanům první gól skutečně přáli.

35:12

Češi hrají v plném počtu. Ještě v samotném závěru oslabení se pěknou kličkou blýskl Karel Kolínský, Ducommun měl ale vyrážečku na svém místě.

34:22

Další chvíle se už českému týmu daří o něco lépe, hru drží mimo bezprostřední ohrožení brány.

33:50

Miku Gainerovi dnes prostě není přáno, stále nemůže protrhnout svou střeleckou smůlu. Nyní k němu doputoval kotouč do jasné pozice, ale jeho střelu z první stejně dokázal Řivnáč lapit.

33:05

Druhá přesilovka pro australský tým, který tady v Praze stále čeká na svůj první gól. Tomáš Ulrich je vyloučen za podražení.

32:20

Další desítky vteřin už patří naopak Laurentu Ducommunovi, který nejprve v sólu vychytal Kolínského a pak se blýskl tygřím skokem proti kotouči, který mu napoprvé utekl.

31:49

Znovu měli Australané blízko k čestnému gólu, ale Jan Řivnáč rozesmutnil i Marka Schuettpelze.

30:54

Čeští hokejisté pochopitelně do zápasu proti výrazně slabšímu soupeři nevkládají stoprocentní úsilí, to je jasné. Nicméně australská obrana i tak působí slušným dojmem.

29:28

Česko B právě vstřelilo branku!
Permanentní nápor českého týmu končí šestou radostí. Možná šlo o jednu ze slabších chvilek australského gólmana, jehož výstrojí si našla cestu švihovka JAROSLAVA JANEBY – 0:6. Asistence: Aleš Půlpán.

28:24

Na střídačku odjíždí Tomáš Kazlepka se trochu svěšenou hlavou, nepovedlo se mu totiž tečovat puk za záda Ducommuna a pod jeho výstrojí už ho nedokázal vyškrábat.

27:25

Australané by si za své občasné výpady gól zasloužili, o tom není pochyb. Teď krásně přenesli hru na Dese Suttona, ten ale tváří v tvář nevyzrál na Řivnáče!

26:03

Česko B právě vstřelilo branku!
Na světě je pátý úder rezervy české reprezentace, která do turnaje zasahuje mimo pořadí. Přihrávka Aleše Půlpána měla opravdu oči a našla za australskou obranou rozjetého JAROSLAVA JANEBU, který se trefil krásně ke druhé tyči – 0:5. Asistence: Aleš Půlpán.

23:43

Česko B právě vstřelilo branku!
Nakonec to přece jenom vyšlo. Už se zdálo, že je těch kudrlinek až příliš, ale nakonec dokonal český vzorec trefou do černého TOMÁŠ LANGR – 0:4. Bez asistence.

23:08

Češi to chtěli vykombinovat až do prázdné brány, zpětná přihrávka Petra Polívky už ale spoluhráče nenašla.

22:34

Do rozvážné české kombinace zasáhl Mike Gainer, který už se dnes zjevil ve dvou dobrých možnostech. Tentokrát ovšem páli hned za červenou čarou, což Řivnáčovi nenadělalo tolik starostí.

21:12

Ducommun hned dostal šanci pořádně se blýsknout. Karel Kolínský už už zakončoval do prázdné brány, ale australská dvojka se parádně přesunula!

20:01

Australané vystřídali do druhé půle brankáře, Steva Frischera nahradil Laurent Ducommun.

20:01

Začala druhá třetina.
Český B-tým je sice pánem umělé plochy, ale jeho výkon není úplně stoprocentní a zatím sledujeme vyrovnanější partii, než jsme čekali. Naši hokejisté se proti soupeřově obraně prosazují hodně ztěžka.

20:00

První třetina skončila.

19:44

Teď už Australané dobře zblokovali nadějnou akci a vydali se do protiútoku. Schuettpelzovi nechybělo mnoho a jeho teč mohla skončit v české bráně!

19:09

Tomáš Kojecký netrefil přihrávku v přečíslení hokejkou, tak se kotouč odrazil do brány od jeho bruslí. Rozhodčí ale tento gól pochopitelně nemůže uznat.

18:46

Zpětná přihrávka z českých hokejek vyhnala hru zpátky do našeho pásma, poločas se blíží.

17:50

Národní výběr hrozí z rychlých akcí, tu závěrečnou už musel Kolínskému zlikvidovat Frischer. Mezírky ve své výstroji utěsnil dokonale, má takřka nezaměnitelný styl chytání.

17:19

Ani Aleš Půlpán ze své střely z dobré pozice neuspěl, australskou svatyni minul.

16:53

Po delší době je zase v permanenci Steve Frischer, proti Petru Polívkovi teď ale zasahovat nemusel.

16:14

Český tým je kompletní. Před Řivnáčem se potuloval Mike Garner, ale těžkou teč nezvládl a puk skončil vysoko nad brankou.

15:04

Další pokusy už ze strany klokanů nepřicházejí, nemohou se vymanit od mantinelu.

14:30

Češi už se zvládli osvobodit, ale Australané docela hýří aktivitou a Řivnáč musel vytáhnout zákrok proti střele ze strany.

13:51

Ovšem i Australané si zahrají první početní výhodu. Tomáš Kazlepka je potrestán za nedovolení bránění.

12:31

Česko B právě vstřelilo branku!
A další povedená kombinace z hokejek národního týmu. Tomáš Kazlepka v dobré pozici přihrál puk na pravý kruh TOMÁŠI ULRICHOVI, který trefil mezírku mezi Frischerovými betony – 0:3. Asistence: Tomáš Kazlepka.

11:27

Už to mohlo být o tři góly. Obrovskou chybu Australanů ale zakončující Jiří Švejda nedokázal potrestat, Frischer zatím chytá výtečně.

10:35

Česko B právě vstřelilo branku!
Druhou přesilovou hru už čeští hokejisté dokázali přetavit v kýžený úspěch. Před brankářem zůstal osamocený TOMÁŠ LANGR, jenž zvolil bekhendový blafák a pak i trochu se štěstím dopravil kotouč za brankovou čáru – 0:2. Asistence: Tomáš Kazlepka.

10:09

Australská lavička si vybírá oddechový čas. Možná trochu překvapivý tah.

10:09

Australané si ve čtyřech moc dlouho nezahráli. John Kremer si odpočine na další dvě minuty, tentokrát se faulem provinil on sám – držení.

09:37

Austrálie hraje v plném počtu.

09:08

Až narýsoval Resler ideální pas Voleskému. Proti němu se ale na brankové čáře roztáhl vynikající australský gólman.

08:50

Početní výhoda se zatím našemu béčku nedaří.

08:03

Aktivní Jaroslav Janeba zvolil individuální řešení, jeho dělovku ale Frischer vyrazil a Australané se osvobozují.

07:27

A máme tu první vyloučení zápasu. Australané hráli v pěti, což se v inline hokeji nesmí. Trest odchází odpykat John Kremer.

06:57

Tomáš Kojecký se zářivě žlutou helmou vedl kombinační akci, která měla skončit finální přihrávkou zpátky na něj. Australané ale Čechům plány překazili.

06:01

Na české hokejky se pozvolna vrací klid, který je zdobil při včerejší výhře nad úřadujícím šampionem z Francie. Ale není to ono.

05:15

Skvělý Frischer! Za záda australské obrany propadla Janebova přihrávka, kterou mohl v gól přetavit Karel Kolínský. Gólman se ale zaskvěl lapačkou.

04:27

Teď už rezerva České republiky kontroluje kotouč a nutí gólmana Steva Frischera zasáhnout. Dovolím si říct, že výkon Čechů v úvodu je hodně vlažný, a to i přes vstřelenou branku.

03:02

O chvíli později dokonce hokejisté od protinožců dostali kotouč za brankovou čáru, ale stalo se tak nedovoleným způsobem a stav se nemění.

02:23

Odpověď Australanů ovšem mohla být také blesková. Do sóla se vydal Mike Gainer, ale tváří v tvář Řivnáčovi přestřelil!

01:10

Česko B právě vstřelilo branku!
Favoritovi netrvalo dlouho, než se dostal do vedení. Ze zdánlivě nenápadné akce se prosadil PETR POLÍVKA, který poslal australského brankáře Frischera doslova na polívku – 0:1! Asistence: Jaroslav Janeba.

00:54

Čeští hokejisté se podle očekávání hned vydali dopředu, nicméně jako první musel zasahovat na druhé straně Jan Řivnáč. Měl to snadné.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Austrálie: Frischer (Ducommun) – Kremer, Stow, Barker, Dawson, Gainer, Schuettpelz, Adams, Midgley, Sutton, Voss.

Česko B: Řivnáč (Toman) – Polívka, Kolínský, Kojecký, Lang, Brož, Ulrich, Resler, Kazlepka, Švejda, Voleský, Janeba, Půlpán.
Krásný páteční den z pražského Edenu. Na probíhajícím mistrovství světa veteránů přicházejí zápasy papírově vyrovnané, ale i souboje soupeřů zcela odlišné hokejové úrovně. Právě to je případ dnešní druhé bitvy, kterou mezi sebou svede B-tým České republiky a "klokani" z Austrálie.

Češi včera předvedli vynikající obrat proti úřadujícímu mistrovi z Francie, kterého nakonec přehráli poměrně jednoznačně 5:1. Naproti tomu Australané nedostali sebemenší šanci proti letos velmi silné Itálii, které podlehli 0:16. I přesto věřme, že se dočkáme oboustranně zajímavých momentů.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:40.

Austrálie – Česko B

0:8

konec (0:3, 0:5)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 2. Polívka (Janeba), 11. Langr (Kazlepka), 13. Ulrich (Kazlepka), 24. Langr, 27. Janeba (Půlpán), 30. Janeba (Půlpán), 38. Resler (Kojecký), 40. Kazlepka (Půlpán)

Austrálie: Frischer (21. Ducommun) – Kremer, Stow, Barker, Dawson, Gainer, Schuettpelz, Adams, Midgley, Sutton, Voss.

Česko B: Řivnáč (Toman) – Polívka, Kolínský, Kojecký, Lang, Brož, Ulrich, Resler, Kazlepka, Švejda, Voleský, Janeba, Půlpán.

Rozhodčí: Colcuc, Gufler

Průběh zápasu
1. třetina
01:10
07:27
10:09
10:35
12:31
13:51
Po 1. třetině
2. třetina
23:43
26:03
29:28
33:05
35:24
37:42
39:49
Konec