Menu

Hokej

Play-off NHL

Montreal Canadiens – Tampa Bay Lightning

4:3

konec (2:0, 1:1, 1:2)

23.04.2014, 01:10 • Bell Centre, Montreal • Petr Dejnožka

Tipsport: 1.96 3.95 3.3 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Zazněla závěrečná siréna, po které začínají hráči Montrealu slavit postup! V nejkratším možném času totiž vyřazují Tampu Bay Lightning 4:0 na zápasy z bojů o Stanleyův pohár!

59:52

Hosté to již nestihnou, jejich sezóna je u konce!

59:30

Tampa okamžitě odvolává svého brankáře, puk má ale ve svém obranném pásmu!

59:18

Montreal právě vstřelil branku!
Na stadionu Bell Centre vypuká obrovské nadšení, domácí se v poslední minutě v přesilové hře dostávají do vedení! Sražená střela poskakovala před Gudlevskisem, na poslední chvíli změnil její směr MAX PACIORETTY, který přibližuje svůj tým postupu do semifinále Východní konference – 4:3! Asistence: Thomas Vanek a P.K. Subban.

58:42

Parádní kombinaci Canadiens na jeden dotek zastavil před prázdnou brankou obětavým pádem Andrej Šustr! Tampa se dostává pod silný tlak!

57:49

Tak to by mohlo Tampu Bay silně mrzet! V útočném pásmu totiž Paquette (TBL) podrazil jednoho z domácích hráčů a nabídl tím Montrealu přesilovou hru!

55:09

Brian Gionta se na pravé straně napřáhl k tvrdému příklepu, který se zastavil někde mezi betony Kristerse Gudlevskise!

49:42

Gallagher postupoval od červené čáry, jenže ani tentokrát si na skvělého Gudlevskise nepřišel! Náhradní lotyšský brankář nyní doslova drží Tampu Bay nad vodou!

46:31

Kouč Montrealu si ihned po třetí inkasované brance vyžádal oddechový čas!

46:31

Tampa právě vstřelila branku!
Neuvěřitelný vstup hostujícího týmu do třetí části znamená smazání dvoubrankového manka! Silný tlak Tampy přinesl vyrovnání po střele TYLERA JOHNSONA po křižné přihrávce, která skončila za zády Careyho Price! Hráči i fanoušci Montrealu jsou doslova udivení, co že se to s jejich náskokem dvou gólů stalo – 3:3! Asistence: J. T. Brown a Cedric Paquette.

43:29

Tampa právě vstřelila branku!
A rázem máme ve třetí části o co hrát! Další šťastný gól pro hosty zaznamenal VICTOR HEDMAN, který zpoza branky otřel puk o nohu brankáře Price, od které se odrazil za brankovou čáru – 3:2! Asistence: Ondřej Palát a Mike Kostka.

42:37

Max Pacioretty unikl po levé straně a dostal se do samostatného nájezdu! Jeho bekhendovou kličku a následné zakončení skvělým zákrokem zastavil lotyšský gólman Gudlevskis!

36:02

Steven Stamkos mohl znovu vykřesat pro Tampu naději, dostal přihrávku na kruhy, jenže v momentě střely zlomil svoji hůl! Velká smůla pro Lightning!

33:20

Z následného protiútoku se na druhé straně zaskvěl Lotyš Gudlevskis! René Bourque dostal přesný pas za obranu a postupoval sám na brankáře! Na rozdíl od svých spoluhráčů dříve nic nevymýšlel a mířil mezi betony, brankář Tampy je ale stihl včas sklapnout!

31:00

Obrana hostí nyní pozapomněla na Maxe Paciorettyho, který zůstal úplně osamocený před brankou! Bohužel pro Montreal ale neměl potřebnou rychlost, a tak nedokázal nic kloudného vymyslet. Jeho pomalou bekhendovou kličku Gudlevskis bravurně zastavil!

26:41

Oba aktéři u třetí vstřelené branky si svoje role pro tentokrát prohodili, ránu Tomáše Plekance po nahrávce Gallaghera však lotyšský brankář skvělým zákrokem roztažený na brankové čáře zlikvidoval!

25:42

Anders Lindback toho dnes mnoho nechytil, po třetí inkasované brance se navíc rozhodl opustit brankoviště. Na jeho místo se postavil lotyšský brankář Kristers Gudlevskis!

25:42

Montreal právě vstřelil branku!
Vzápětí však BRENDAN GALLAGHER reparát splnil na podtrženou jedničku! Tomáš Plekanec od mantinelu posunul puk na svého spoluhráče z jedné formace, který ranou příklepem propálil Anderse Lindbacka a vrátil tím Canadiens dvoubrankový náskok – 3:1! Asistence: Tomáš Plekanec a Josh Gorges.

24:32

Tampa právě vstřelila branku!
Tak to je velký šok pro celý Montreal! Hosté při vlastním oslabení vykřesávají naději! Jemelin špatným zpracováním přihrávky daroval kotouč na hokejku ONDŘEJE PALÁTA, který obkroužil branku a nadvakrát procpal puk přes beton Careyho Price! Rozhodčí si ještě ověřil gól u videorozhodčího, který nakonec branku uznal – 2:1! Bez asistence.

22:39

Nyní však dochází ke zbytečnému hákování v útočném pásmu, po kterém si Montreal zahraje v početní výhodě. Hosté se ještě pokusili vyvolat nějakou šarvátku, nebylo jim to však nic platné. Za katr odchází Steven Stamkos (TBL).

17:47

Tak to byla první vážnější příležitost Tampy! Purcell bleskovou přihrávkou našel na kruzích najetého Alexe Killorna, který z první poslal puk na Price! Tomu černý touš vypadl z lapačky, čímž dal příležitost potencionálním dorážkám. Nakonec byl zatlačen do branky, puk ale zůstal před brankovou čarou!

15:21

Montreal právě vstřelil branku!
Převaha Canadiens je v první části korunována také druhou vstřelenou brankou! Vše si do parády vzal LARS ELLER, který sebral ve středním pásmu ve spolupráci s Giontou soupeři kotouč, přejel do útočné třetiny, napřáhl se a tvrdou dělovkou nekompromisně uklidil puk k levé tyči – 2:0! Asistence: Brian Gionta.

13:27

Dale Weise je v první části hodně aktivní, nyní si mohl k asistenci připsat také vstřelenou branku! Na levé straně totiž vykoupal obránce Šustra a rázem se dostal do zajímavého zakončení! První pokus mu Lindback betonem vrátil, dorážka poskakovala brankoviště Tampy a nakonec skončila těsně mimo!

06:18

Aktivita Tampy Bay přináší první drobné ovoce, Rene Bourque (MTL) dostává od hlavního rozhodčího první dvouminutový trest dnešního zápasu, když zahákoval Matthewa Carla. Tampa má tak šanci po komerční přestávce srovnat nepříznivý stav.

02:24

Montreal právě vstřelil branku!
Vzápětí zde máme úvodní branku čtvrtého zápasu série, v hale vypuká totální šílenství! DANIEL BRIERE si šikovně najel před brankáře Lindbacka, dostal neomylnou přihrávku a poté suverénně umístil kotouč pod břevno hostující svatyně – 1:0! Asistence: Dale Weise a Michael Bournival.

Montreal Canadiens – Tampa Bay Lightning

4:3

konec (2:0, 1:1, 1:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 3. Briere (Weise, Bournival), 16. Eller (Gionta), 26. Gallagher (Plekanec, Gorges), 60. Pacioretty (Vanek, Subban) – 25. Palát, 44. Hedman (Palát, Kostka), 47. Johnson (Brown, Paquette)

Montreal Canadiens: Price (Budaj) – Jemelin, Markov, Subban, Gorges, Weaver, Bouillon – Vanek, Desharnais, Pacioretty – Gallagher, Plekanec, Prust – Gionta, Eller, Bourque – Bournival, Briere, Weise

Tampa Bay Lightning: Lindback (26. Gudlevskis) – Hedman, Šustr, Aulie, Carle, Brewer, Barberio – Stamkos, Johnson, Palát – Callahan, Filppula, Killorn – Purcell, Thompson, Crombeen – Brown, Paquette, Kostka

Rozhodčí: Lee, St. Laurent – Devorski, Nansen

Diváci: 21273

Průběh zápasu
1. třetina
02:24
06:18
15:21
Po 1. třetině
2. třetina
22:39
24:32
25:42
Po 2. třetině
3. třetina
43:29
46:31
57:49
59:18
Konec