Menu

Hokej

Mistrovství světa - I. A Divize

Ukrajina – Japonsko

2:3

konec (1:2, 0:0, 1:1)

23.04.2014, 09:00 • Goyang Ice Rink • Václav Petrů

Tipsport: 1.5 4.75 4.35 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mě pro tuto chvíli vše, za hodinu a čtvrt začíná poslední duel dnešního hracího dne v korejském Goyangu, v němž změří síly Rakousko s domácí reprezentací. Utkání budeme sledovat v podrobné online reportáži. (11:15:51)
Velká radost na jedné straně znamená zklamání hráčů na druhé straně. Outsider utkání z Japonska vítězí v poměru 3:2, když rozdílový gól padl v čase 58:16. Ukrajincům nebyl nic platný ani tlak, který si hokejisté z této východoevropské země dokázali vytvořit ve třetí třetině, ani mírná střelecká převaha 26:24. Tři body berou překvapivě Japonci, kteří se dostávají na druhé místo tabulky Divize I a nadále živí šance na senzační postup do elitní skupiny. Naproti tomu Ukrajinci padají na čtvrtou příčku tabulky a po nadějném úvodu do turnaje zažívají rozčarování, postup do elitní skupiny naráz nemají ve vlastních rukách.

60:00

Konec zápasu.

59:18

Gajdučenko opouští bránu, Ukrajinci to zkouší v šesti.

58:16

Japonsko právě vstřelilo branku!
Prodloužení zřejmě neuvidíme. Japonci totiž zasahují svému soupeři hodně tvrdý direkt v podobě rozdílové branky těsně před koncem normální hrací doby. TAKURO YAMASHITA vypálil švihem přes obránce přesně do pravého růžku Gajdučenkovy brány a zřejmě rozhoduje o výhře svého týmu. Asistence: Denis Akimoto.

58:00

Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny, uvidíme rozhodující trefu, nebo prodloužení?

57:07

Blagy se ocitl sám před Fukufujim, bylo to však ve velké blízkosti japonského brankáře a ukrajinský útočník už neměl mnoho možností jak zakončit.

56:11

Japonci se ubránili a nyní hrají v plném počtu.

55:08

Ukrajinci operují v útočném pásmu, zatím si jen přihrávají a k nějaké vážnější šanci se nedostali.

54:11

Komplikace po Japonsko. Ryo Hashimoto zasáhl jednoho z hráčů soupeře nekompromisně zezadu a od rozhodčího obdržel kromě dvouminutového trestu ve hře, také desetiminutový osobní trest.

52:22

Kvitčenko se za malou chvíli, vymanil od mantinelu elegantní kličkou, dostal se před bránu, odkud pálil bekhendem, Fukufuji neměl těžkou práci.

52:13

Kvitčenko objel bránu, vyjel na modrou čáru, odkud pálil nad bránu japonského brankáře.

51:30

Obě mužstva hrají poměrně opatrně.

49:43

Hra se oproti úvodu třetí třetiny, kdy byli jasně lepším týmem Ukrajinci, vyrovnala.

48:18

Gajdučenkův zásah po střele Yamashity od modré čáry.

48:03

Po dlouhé odmlce se v útoku připomenuli Japonci, Osawa se snažil přihrávat před bránu, odtud však kotouč přes všechny čáry poslal Varlamov.

46:13

Šafarenko pálil zblízka, na Fukufujiho si však nepřišel.

45:50

Japonská obrana nestíhá. Po střele jednoho z ukrajinských obránců od modré čáry se v předbrankovém prostoru nacházeli hned tři nehlídaní Ukrajinci. Jeden z nich, Sergej Varlamov se dostal k prudké dorážce, kterou však Fukufuji vykryl.

45:35

Ukajinci jsou při chuti a cítí šanci na zvrat v utkání.

42:54

Ukrajina právě vstřelila branku!
Ukrajina po skoro třiceti minutách hry vyrovnává stav utkání. Po střele Šafarenka se kotouč odrazil před bránu, v klinči dvou japonských obránců Blagy přihrál puk na ANDRI MICHNOVA, který propálil japonského brankáře. Asistence: Roman Blagy, Oleg Šafarenko.

42:13

Hodně zajímavý je ukazatel hitů. Ukrajina v této statistice momentálně vede 14:2.

40:46

Na druhé straně se do dobré střelecké pozice dostal Obara, v poslední chvíli mu však kotouč poskočil.

40:08

Obrovská šance Ukrajiny na úvod třetí třetiny, Běluchin našel na vzdálenější tyči stojícího Blagyho, který poslal kotouč do tyče.

40:01

Začala třetí třetina.
Ve druhé třetině, která před malou chvíli skončila, Ukrajinci zvýšili svou aktivitu. Přesto se nedokázali dostat do vážnějších šancí, japonská obrana v čele s brankářem Fukufujim zatím funguje velmi spolehlivě, hráči ze Země vycházejícího slunce občas umí zahrozit i v útoku. Uvidíme, zda se jim podaří udržet nastavenou hru a vedení i ve třetí třetině.

40:00

Druhá třetina skončila.

38:05

Čtvrtá ukrajinská formace dostala svého soupeře pod tlak. K vážnému ohrožené Fukufujovy brány se však nedostala.

36:04

Japonci se ubránili i další početní převaze svého soupeře.

34:04

Japonci nejenže nevyužili svou početní převahu, nyní se budou muset bránit té ukrajinské. Takafumi Yamashita míří podruhé ve druhé třetině za katr, tentokrát za nedovolené bránění.

33:40

Ukrajinci se ubránili, Tymčenko se vrací na led a pokračujeme v plném počtu na obou stranách

32:06

Nebezpečí kolem ukrajinské brány. Dva ukrajinští bránící hráči se zapomněli u mantinelu a poskytli tak Japoncům spoustu prostoru. Obare vypálil z hranice kruhu hodně nebezpečně, Gajdučenko s problémy zasáhl.

31:40

Přesilovou hru si po delší době zahrají Japonci, dvě minuty za nedovolené bránění obdržel Oleg Tymčenko.

31:06

O samostatný únik se pokusil Michnov, ale dva japonští obránci ho nepustili, a tak se ukrajinský útočník pokusil o střelu, která byla zblokována.

30:40

Ukrajinci se sice často dostávají do útočného pásma, tam však nedokážou vymyslet nic, co by japonskou obranu překvapilo. Často tak vidíme spíše souboje u mantinelu než u brány.

29:14

Japonci hrají v plném počtu.

28:58

Do dobré šance se dostal Materuchin, který obdržel kotouč do mezikruží, Fukufuji však zasáhl.

27:14

Třetí ukrajinská formace zůstala na ledě a nakonec si vykoledovala faul. Takafumi Yamashita dostal dvě minuty za háček na Kvitčenka.

26:30

Sergej Varlamov pálil spoza dvou obránců mezi Fukufujovy betony, japonský brankář si celou situaci pohlídal.

24:43

Obě mužstva hrají v plném počtu.

23:10

Hraje se tedy ve čtyřech mužích na obou stranách, do útoku vyrážejí Ukrajinci.

22:43

Udeřit však mohli Japonci, Sazaki pálil prudce z hranice pravého kruhu, Gajdučenko kotouč nedokázal dostat plně pod kontrolu, čehož se snažil využít Obara, který se však k dorážce nedostal. Poté se strhla mela, za kterou si půjdou odpykat shodný trest Daisuke Obara a Jevgenij Běluchin.

22:34

První ukrajinská formace se usadila v útočném pásmu, k žádné střele se však nedostala.

22:00

Ukrajinci na úvod druhé třetiny zvýšili na obrátkách a hrají aktivněji než v první třetině.

20:01

Začala druhá třetina.
První třetina utkání mezi Ukrajinou a Japonskem nabídla překvapivý obrázek. Mírní outsideři zápasu z Japonska byli prakticky po celou úvodní periodu lepší. Asijský celek se prezentoval aktivnější hrou (na střely 11:5), která se nakonec promítla i do průběžného stavu utkání. Japonci vedou 2:1 a pokud v následujícím průběhu zápasu svěřenci trenéra Andreje Nazarova něco nezmění, hodně si zkomplikují situaci v boji o postup do elitní skupiny.

20:00

První třetina skončila.

18:54

Yamashita zavezl kotouč do útočného pásma, ukrajinským obráncům se však povedlo pronikajícího Japonce zpacifikovat a zavčasu zastavit vznikající šanci.

18:10

V útočném pásmu se usadili Japonci, tlak asijského celku vyústil v Yamashitovu ránu od modré, kterou pokryl Gajdučenko.

17:00

V posledních minutách sledujeme spíše boje ve středním pásmu, než nějaké velké gólové šance.

15:02

Autor dvou branek Shuhei Kuji je dnes při chuti, teď obral o kotouč Pobjedonosceva a řítil se na bránu, svůj pokus poslal jen do plastrónu dobře postaveného Gajdučenka.

14:10

Blagy měl spoustu prostoru a času k zakončení, svou střelu přes obránce však poslal mimo japonskou bránu.

13:11

Japonsko právě vstřelilo branku!
Japonci se vracejí do vedení. Rychlou akci asijského celku zakončil SHUHEI KUJI, když Gajdučenkovi kotouč proklouzl mezi vyrážečkou a betonem. Asistence: Ryo Hashimoto, Takuma Kawai.

11:25

A další jednoduchý zákrok Gajdučenka, tentokrát po nepříliš razantní střele Mitamury.

10:55

Po delší době se v útoku připomněli i Japonci, Saitův pokus však vykryl Gajdučenko.

10:24

Japonci hrají v plném počtu.

09:18

Ukrajinci se mohli dostat do vedení. Běluchin nahrával zpoza brány na nikým nehlídaného Blagyho, jeho ránu z první vykryl Fukufuji.

08:24

Obraz hry se proměnil, za kratší konec v posledních chvílích tahají Japonci, nyní si navíc Shun Sakata pomohl nedovoleným háčkem a oslabí své mužstvo.

07:21

Ukrajina právě vstřelila branku!
Spolupráce dvou hráčů Ukrajiny ostřílených boji v KHL vyústila ve vyrovnávací branku. Sergej Varlamov našel před bránou nekrytého ALEXANDRA MATERUCHINA, který se do odkryté klece nemýlil. Asistence: Sergej Varlamov.

07:02

Druhé oslabení Ukrajinci přečkali bez inkasované branky, Tymčenko se vrátil na led a modrožlutí hrají v plném počtu.

06:19

Má slova o nebezpečnosti japonské přesilovky teď málem potvrdil Takuma Kawai, jehož střela skončila na břevnu Gajdučenkovy brány.

05:51

Přesilové hry asijského týmu jsou zatím dobré, Ukrajinci se jen těžce osvobozují.

05:02

Japonci si navíc zahrají další početní převahu, na trestnou lavici zamířil Oleg Tymčenko.

04:31

Japonsko právě vstřelilo branku!
Hokejisté ze Země vycházejícího slunce využívají přesilovou hru a po zásluze se dostávají do vedení. SHUHEI KUJI obdržel přihrávku na hranici levého kruhu, odkud z první propálil Gajdučenka. Asistence: Aaron Keller, Go Tanaka.

03:41

Japonci si navíc zahrají přesilovou hru, Denis Isajenko dostal dvě minuty za nedovolené bránění.

03:30

Japonci jsou na úvod utkání aktivnějším mužstvem, Gajdučenko je v jednom ohni.

00:01

Utkání právě začalo.
Japonsko

Hokejistům ze Země vycházejícího slunce se na úvod šampionátu povedla velká senzace. Japonci zaskočili čtvrtfinalisty olympijského turnaje a hlavní favority na postup Slovince, když zvítězili 2:1. Zpátky na zem se však Asiaté vrátili po dalším utkání, kdy prohráli s Rakouskem jasně 4:1. Nyní patří Japonsku páté místo v tabulce, přičemž na postupovou druhou příčku právě svého dnešního soupeře z Ukrajiny ztrácí pouze bod. Pokud dnes Japonci zaskočí dalšího favorita, zařadí se do okruhu kandidátů na postup.
Ukrajina

Hokejisté ze země, která teď má úplně jiné starosti než hokej, může letos po delší odmlce opět postoupit do elitní skupiny a příští rok si zahrát na světovém šampionátu v Praze . Ukrajincům se zatím na Dálném východě, kde se konají boje o postup do elitní skupiny, daří. V prvním zápase na šampionátu sehráli vyrovnanou partii s favorizovaným Rakouskem, když svěřenci uznávaného ruského kouče Andreje Nazarova prohráli 2:3 až v prodloužení. Při svém druhém představení si už Ukrajinci výhru vzít nenechali. Zvítězili přesvědčivě 3:0 nad Maďarskem a rázem se zařadili mezi horké favority na postup.
Tabulka skupiny A MS divize I. po 2. kole

1. Rakousko, 5 bodů, skóre 7:3
2. Ukrajina, 4 body, skóre 5:3
3. Slovinsko, 3 body, skóre 5:2
4. Maďarsko, 3 body, skóre 7:7
5. Japonsko, 3 body, skóre 3:5
6. Jižní Korea, 0 bodů, skóre 4:11
Pěkné středeční ráno všem fanouškům mezinárodního hokeje. Dnes nás čeká další duel mistrovství světa první divize mezi Ukrajinou a Japonskem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 9:00.

Ukrajina – Japonsko

2:3

konec (1:2, 0:0, 1:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 8. Materuchin (Varlamov), 43. Michnov (Blagy, Šafarenko) – 5. Kuji (Keller, Tanaka), 14. Kuji (Hashimoto, Kawai), 59. Yamashita (Akimoto)

Ukrajina: Gajdučenko- Navarenko, Pobjedonoscev, Isajenko, Petruchno, Kugut, Skrypets, Ladygin- Běluchin, Michnov, Blagy- Šafarenko, Tymčenko, Materuchin-Varlamov, Torjanik, Kvitčenko-Nimenko, Zacharov, Bondarev, Padakin

Japonsko: Fukufuji- Keller, Hashimoto, Akimoto, Yamashita, Sasaki, Yanadori, Sakata- Kawai, Tanaka, Fuji-Nishiwaki, Obara, Takahashi- Osawa, Sato, Takagi- Mitamura, Saito, Ueno, Yamashita

Rozhodčí: Koch, Mullner- Chae, Kack

Průběh zápasu
1. třetina
03:41
04:31
05:02
07:21
08:24
13:11
Po 1. třetině
2. třetina
27:14
34:04
Po 2. třetině
3. třetina
42:54
54:11
58:16
Konec