Menu

Fotbal

Ruská Premier Liga

FK Volga Nižnij Novgorod – FK Rostov

2:1

konec (1:0)

21.04.2014, 17:00 • Lokomotiv Stadium • Petr Kašpárek

Tipsport: 4.15 3.26 1.86 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Šestadvacáté kolo ruské Premier Ligy je u konce, stejně jako tento textový přenos, ze kterého je to už úplně všechno. Přeji Vám příjemný zbytek velikonočního pondělí. (18:52:51)
Utkání je u konce a Novgorod získává veledůležité tři body, které vybojovali díky přesným trefám Polczaka a aktivního Sarkisova. Za hosty v devadesáté minutě snížil Dzjuba, na víc než závěrečný nápor to už ale nestačilo.

Konec zápasu.

90+3

Po výkopu Perejka toto utkání už skončí. Hráči Rostova si určitě ještě budou něco vyříkávat s rozhodčími, nic na tom už ale nezmění.

90+3

Nižnij Novgorod si hodně zahrává! Naštěstí pro ně ale střela z voleje o velký kus minula branku Parejka.

90+2

Kolodin evidentně jednou rukou držel Dzjubu a zároveň jí trefil vystřelený míč. Penalta se rozhodně pískat mohla.

90+1

Až příliš vehementně se hosté dožadovali pokutového kopu, ze kterého mohl Rostov srovnat. Za protesty dostal žlutou kartu Kalačev.

90

Rostov právě vstřelil branku!
Ale pozor, situace se změnila! Kalačev dokázal odcentrovat míč na penaltový puntík, ze kterého se z voleje přesně trefil ARTJOM DZJUBA. Poslední vteřiny zápasu ještě budou tedy zajímavé.

89

Dzjuba se při zpracování provinil dalším útočným faulem. Dnešní utkání pro tohoto útočníka určitě není tím nejlepším v kariéře.

88

Mukendi je čerstvý, což se ve sprinterském souboji proti Margasovovi jasně ukázalo. Střídající hráč si však příliš předkopl míč, který se dokutálel do zámezí.

87

Někteří si už možná mysleli že budou hosté kopat penaltu, nakonec se ale píská útočný faul, který ve vápně předvedl Yoo.

86

Blonďatý gólman Novgorodu zasahovat nemusel, dobře si totiž postavil několikačlennou zeď, která k němu nepustila balón.

85

Tak jsem to možná trošku zakřikl, asi dvacet metrů od branky Parejka fauloval Dzjubu před chvíli zmiňovaný Kolodina. Následuje jedna posledních šancí Rostova na zdramatizování zápasu.

84

Klobouk dolů před obránci Novgorodu, kteří musí být téměř bez přestání ve střehu. Kolodin, Polczak a další si počínají velice zkušeně.

83

Střídání v týmu FK Volga Nižnij Novgorod: ze hřiště odchází Artur Sarkisov, přichází Mulumba Mukendi.

82

Za potlesku tribun odchází Sarkisov do zámezí, nad jeho dalším působením v zápase visí veliký otazník.

81

Nepříjemná situace pro Sarkisova, který při snaze doběhnout míč musel kvůli svalovému problému na pravé noze zastavit. Doufejme, že to jsou pouze křeče a ne nic vážnějšího.

80

Parejko chytil letící míč do svých rukavic, za což si vysloužil potlesk domácích spokojených diváků.

79

Stejně jako ve druhé polovině prvního polčasu, tak také v těchto minutách předvádí hráči velký počet faulů. Možná by to zase chtělo vytáhnout nějaké ty žluté karty.

78

Hostující hrotový útočník Dzjuba je dnes téměř neviditelný, kdyby si nyní nedošel pro míč až k autové čáře, tak by o něm nebylo ani vidu, ani slechu.

77

Emeljanov se nepříjemně srazil se Sarkisovem. Výrazně hůře dopadl hostující záložník, který potřebuje ošetření lýtka přímo na hřišti.

76

Přihrávky ve středu hřiště, které předvádí záložní a obranná řada Rostova k ničemu nevedou, Parejko zůstává nezaměstnaný.

75

Zatím nic nenaznačuje, že by Rostov dokázal vstřelit v závěru zápasu potřebné dva góly. Centr, o který se z pravé strany pokusil Yoo byl sražený.

74

Dnešní tři body by udržely Volgu v boji o udržení, na Tomsk by tento celek opět ztrácel jen tři body a do konce sezóny zbývají čtyři utkání.

73

Rostovští mají nejvyšší čas na snížení stavu, na vstřelení dvou branek, které by nyní znamenali remízu mají necelých dvacet minut.

72

Aldonin pěkně našel ve vápně Sarkisova, jehož střela z těžké pozice přeletěla horní tyčku Pletikosovy svatyně.

71

Střídání v týmu FK Rostov: ze hřiště odchází Sinama-Pongolle, přichází Byung-Soo Yoo.

70

Hosté už to zkouší převážně jen z centrů ze stran, většinu z nich ale dokázal zneškodnit gólman Volgy Parejko.

69

Logašov se odvážně pokusil projít přes několik obránců až do vápna, před kterým mu jeden z hráčů Novgorodu míč ukopl.

68

Střídání v týmu FK Volga Nižnij Novgorod: ze hřiště odchází Andrej Karjaka, přichází Adrian Ropotan.

67

Dalším hráčem, který nemůže na chvíli pokračovat je Sarkisov, jenž inkasoval nějaký úder do hlavy. Několik vteřin se ještě hrálo, rozhodčí hru nepřerušil.

66

Rodič ve vzájemném kontaktu poslal k zemi Kalačeva, který se jen ztěžka vrací zpět na své dolní končetiny.

65

Sarkisov je dnes rozhodně nejlepším hráčem Novgorodu, nyní se marně snažil o přihrávku před branku, kde zaúřadovala obrana Rostova.

64

Novgorod právě vstřelil branku!
Téměř hodinu hry vkuse převážně drželi míč hosté, kteří ale inkasují druhou branku! Quissanga chtěl hlavičkou poslat míč Pletikosovi, před ním se ale míče ujal ARTUR SARKISOV, který obešel padajícího gólmana a poté snadno dokopl míč do sítě.

63

Už jsem ani nedoufal, že se v tomto utkání dočkáme střely na branku. Po pěkné přihrávce hlavičkoval z malého vápna Dzjuba, který ale mířil jen před sebe, kde už číhal dobře postavený Parejko.

63

S menšími problémy, ale přece se Volga osvobodila a odkopla míč až na půlící čáru.

62

Logašov svým centrem našel ve vápně nohu Fenise Kolodina, od kterého balón putoval do zámezí. Hosté můžou srovnat pomocí rohového kopu.

61

Půl hodiny času schází do konce dohrávky tohoto kola Premier Ligy. Od první minuty, kdy se prosadil Polczak se stále nic nezměnilo.

60

Vzrušení na tribunách přinesl útok Volgy, přenesení hry doprava na Leandra ještě bylo v pořádku, poté se už ale hráči Rostova dostali zpět k balónu.

58

O tom jak to na hřišti asi vypadá jasně vypovídá statistika držení míče. Ve druhém poločase ho v sedmdesáti procentech času drželi hosté.

57

Z hranice vápna se míč vrátil dozadu na Jemeljanova, který vyslal přízemní střelu, která ale skončila asi dva metry vedle branky.

56

Ani několik desítek vteřin nestačilo Volze k tomu, aby se domácí hráči aspoň přiblížili k pokutovému území.

55

Po delší době si můžou užít míče domácí, kteří kombinují ve středu hřiště.

54

Nevýrazného Danilenka na trávníku k radosti diváků nahradil běloruský fotbalista Pucila.

53

Je to takové nemastné neslané, pokračuje kvalitní defenzivní práce Volgy, která nepouští hráče soupeře do žádných šancí.

52

Míč po centru Rodiče doputoval jen na hlavu Djakova, domácí neměli v šestnáctce ani nohu.

50

Logašovovi se centr přes celé vápno nepodařil, balón dokázali až u postranní čáry zastavit domácí, jejichž akce končí záhy kvůli ofsajdu.

49

Oba týmy rozhodně nemají problém s komunikací přímo na hřišti. Jejich pokřiky a pokyny jdou slyšet až do poslední řady prázdných tribun.

48

Sinama-Pongolle pro pokusu o zpracování nechtěně faulovat Adlonina, útok Rostova chtě nechtě musí na chvíli skončit.

48

Stejně jako v koncovce první půle, tak také nyní jsou v držení balónu převážně hosté. Hráči Novgorodu pouze běhají bez míče a snaží se napadat.

47

Kalačev zadovkou přenechal míč svému kolegovi ve žlutém dresu, z centru do vápna však nic nebylo.

46

Sarkisov spolu s Danilenkem nedokázali chytit balón na hřišti a od své branky si tedy odkopne míč zpět do hřiště Pletikosa.

46

Začal druhý poločas.
Kdyby se úvodní poločas ukončil po čtvrt hodině zápasu, tak by se toho až tak moc nestalo. Nejdůležitější moment přišel hned v první minutě, kdy se po rohovém kopu gólově prosadil obránce domácích Polczak. Další větší šance přišla už jen ve 12. minutě, ve které velkou šanci z brejku nevyužil Sulenin.

45+1

První poločas skončil.

45

Je tomu tak, ihned po výkopu Parejka hlavní rozhodčí ukončil první polovinu zápasu a do kabin se jde za stavu 1:0.

45

K nelibosti diváků se další faul nepíská, v prvním poločase se toho už moc zajímavého nestane.

44

Aldonin lacino ztratil balón a Rostov šel do zajímavého přečíslení 4 na 3, ten zadrbal Sinama-Pongolle, který přihrál jen na nohu vracejícího se obránce Volgy.

43

V posledních minutkách má více ze hry určitě Rostov, domácí obrana si však počíná velice precizně a nepouští soupeře do žádných gólových šancí.

42

Centr hostů z pravé strany byl zablokovaný, rohový kop poté odehrála obrana na Fatullajeva, jehož střela nebyla nebezpečná.

40

Pomalu ale jistě přichází samotný závěr prvního poločasu. Své hubené jednobrankové vedení si Novgorod od první minuta bez větších komplikací hlídá.

39

Faulů předvádí hráči více než dost, dalším provinilcem byl Sinama_pongolle, po jehož prohřešku si míč k rozehrávce staví gólman Volgy Parejko.

38

Ambiciózní střela z dálky, o kterou se postaral hostující záložník Fatullajev byla pro Parejka velice snadnou prací.

37

Arjaka směřoval svůj centr na zadní tyč, kde byl u balónu nejrychleji obránce Rostova, od kterého doputoval balón na aut, z toho už Novgorod nezahrozil.

36

Parejko po svém snadném zákroku rychle rozehrál míč na Sarkisova, kterého musel faulovat nestíhající Gatcan – žlutá karta.

35

Sinama-Pongolle se nemohl dostat do rychlého protiútoku, za dres ho totiž neúnavně tahal Andonin, za což přišla druhá žlutá v utkání.

34

Karjaka překvapivě rozehrál doprava, následná přihrávka před branku byla dobře přečtená hostujícími obránci.

33

Někteří hráči Volgy si žádají žlutou kartu také pro hráče Rostova, budou se však muset spokojit jen s přímým kopem po nepěkném šlapáku na Aldonina.

32

Spíše než kvalitní fotbal nám hráči předvádí velký boj o míč, na velké čase od úvodu zápasu stále čekáme.

31

Žlutá karta už byla zapotřebí. Za zbytečný faul na půlící čáře ji vidí domácí Rodič.

31

Leandro za svou střelu pochvalu asi nedostane, míč mu odskočil od nohy a tak jeho střelecká příležitost ohrozila spíše praporek než brankáře Pletikosu.

30

Karjakovi ani domácím fandům se sice výrok rozhodčího nelíbí, na autu pro Rostov už ale nic změnit nemůžou.

29

Z této standardní situace nebezpečí pro Pletikosu nepřišlo, navíc jeden z útočících hráčů se ve vápně provinil nedovoleným zákrokem.

28

Sarkisov po pravé straně nedokázal utéci soupeři, od Margasova míč doputoval na dnes již několikátý rohový kop.

27

Nevím jestli je to úmyslně, ale u rohového praporku vyčnívá z trávníku bujný plevel, možná také kvůli němu se Gatcanovi roh příliš nepovedl.

26

Dzjuba prodloužil na Sinamu-Pongolla, který si dokázal udržet obránce na zádech a vybojoval rohový kop pro Rostov.

24

Dlouhá kombinace Vogly skončila přihrávkou Leandra na Aldonina. Jeho střelu ale tečoval pouze před ním stojící protihráč.

23

Sarkisov sprintoval za balónem zbytečně, v momentě přihrávky byl totiž v ofsajdu, který pomeznímu rozhodčímu neunikl.

23

Přenesení hry doleva se Novgorodu nepodařilo, což se dá říci i o následné přihrávce do vápna, kde byl u míče nejrychleji Pletikosa.

22

Sarkisov se pokusil o dlouhou přihrávku na pravou stranu, jeho pas by ale nedoběhl asi ani sprinter Usain Bolt, natož křídelník Volgy Leandro.

21

Příliš zajímavých momentů se od dvanácté minuty na hřišti nestalo, hra se často přerušuje kvůli faulům a brankáři jsou u balónu jen při rozehrávkách.

20

Zhruba stohlavý domácí kotel se snaží vytvořit fotbalovou kulisu. Na velkém stadionu v Novgorodu ale ale většina míst prázdná a tak o dobré atmosféře nemůže být řeč.

19

Sarkisov, který před chvíli fauloval Emeljanova se o pár vteřin později sám ocitl s bolestivou grimasou na trávníku. Stalo se tak po důrazném souboji s Kalačevem.

18

Tvrdými zákroky oba týmy rozhodně nešetří, dalším poškozeným byl Emeljanov, žlutá karta za zákrok na něj ani nyní nepřišla.

17

Dlouhý nákop z hloubi pole musel Pletikosa odehrát alespoň mimo vápno, poté naštěstí pro něj u balónu nejrychleji jeho spoluhráč.

16

Také hráč s číslem pět v dresu Rostova Djakov inkasoval nepříjemnou ránu, jeho koleno to však podle všech vydrželo.

15

Domácí kapitán Karjaka asi neprožívá nejpříjemnější možné chvíle, při pádu na trávník si poranil ruku, pokračování v zápase ale ohrožené není.

14

To byla lahůdka pro Parejka, který ze vzduchu lapil míč do svých rukavic. Následná rozehrávka se mu ale nepovedla, balón se ocitl až u jeho brankářského soupeře.

13

Opět se už hraje na druhé polovině hřiště, FK Rostov má k dispozici rohový kop, o jehož rozehrávku se postará Kalačev.

12

Obrovská šance Volgy zůstala nevyužitá! V samostatném úniku se ocitl Sulenin, který ale v souboji v tváři tvář Pletikosovi ani nadvakrát neuspěl. Už na začátku zápasu mohlo být jasněji o vítězi zápasu.

12

Dlouhé přípravy vyšly vnivedž, balón zastavila dobře postavená zeď.

11

Hosté s rozehrávkou rozhodně nepospíchají, od prohřešku uběhla celá minuta a stále čekáme jak tato situace dopadne.

10

Rostov bude kopat volný přímý kop ze solidní pozice, faulem se provinil Kolodin.

9

Centr Kalačeva do pokutového území neprošel, domácí brankář Sergej Parejko může být stále v klidu a opalovat se na sluníčku.

8

Karjaka své rohy nerozehrává vůbec zle, i nyní se jeden z hráčů Novgorodu dostal k hlavičce, která ale byla zablokovaná.

7

Rostov se přesouval do útoku hodně ledabyle, na což hosté doplatili. Krátce po přechodu půlky hřiště se Novgorod opět chopil míče.

6

Ze druhého rohového kopu Novgorodu opět přišel střelecký pokus, hlavička Kolodina ale mezi tři tyče nezamířila.

5

Samostatný únik Rodiče byl zastavený na hranici šestnáctky, Novgorod ale zůstane u balónu díky autovému vhazování.

4

Úvod utkání patří Volze, která se opět pohybuje v těsné blízkosti pokutového území Rostova.

3

Ve středovém kruhu zůstává ležet na hřišti jeden z domácích hráčů, Gatzan trefil při souboji svého soupeře, kterým byl Čičerin do hrudníku.

2

Pokud chtěli hráči Rostova udržet čisté konto co nejdéle, tak musí velice rychle měnit plány.

1

Novgorod právě vstřelil branku!
To je fantastický úvod pro domácí Volgu! Sarkisov rozehrál roh na přední tyč, kde se povedlo zpracovat míč PIOTROVI POLCZAKOVI, který šikovně poslal balón do sítě za bezmocného Pletikosu.

1

Sarkisov byl zahnaný až k rohovému praporku, kde se mu podařilo vybojovat úvodní roh zápasu.

1

Úvodní výkop zápasu obstarali hosté, kteří dnes budou hrát ve žlutých dresech. Domácí Volga se představí v tmavě modrém.

1

Utkání právě začalo.
Obě mužstva již vstupují na hrací plochu poloprázdného stadionu. Po tradičním předzápasovém rituálu se vrhneme už na samotnou dohrávku tohoto kola Premier Ligy.
Úvodní sestavy:

FK Volga Nižnij Novgorod: Parejko – Rodič, Polczak, Kolodin, Čičerin – Karjaka, Aldonin, Sulenin, Leandro – Danilenko, Sarkisov
Náhradníci: Komarov, Minosjan, Mukendi, Nigmatullin, Pucila, Ropotan, Syčev, Zubkov

FK Rostov: Pletikosa – Margasov, Quissanga, Djakov, Logašov – Gatcan, Fatullajev, Emeljanov, Kalačev – Sinama-Pongolle – Dzjuba
Náhradníci: Amelčenko, Demčenko, Kartašov, Kulišev, Nikolić, Yoo, Zotov.
Vzájemné zápasy

Domácí tým má v dnešním utkání svému soupeři z Rostova co vracet, první vzájemné utkání z této sezóny totiž skončilo debaklem. V srpnu minulého roku se oba týmy potkaly v Rostově, kde domácí tým čtyřmi brankami ve druhém poločase rozhodl o výsledku zápasu, ve kterém Novgorod nakonec prohrál ze svého pohledu 0:4.
Rostov

Klub z Jaroslavské oblasti může odehrát posledních pět zápasů v sezóně víceméně v poklidu. Místa, které zaručují předkola o Evropskou ligu tak také pozice, které znamenají sestup jsou od Rostova dostatečně vzdálené. Svěřenci Miodraga Božoviće ale budou určitě chtít svým fanouškům udělat v závěru sezóny ještě větší radost, aktuální osmá příčka je totiž pro malé ruské město úspěchem.
Nižnij Novgorod

Pokud chce Volga pomýšlet na záchranu v nejvyšší soutěží, tak v dnešním utkání musí bezpodmínečně získat všechny tři body. Novgorod po výhře Tomsku nad Samarou ztrácí na čtrnácté místo, které zaručuje účast v baráži už šest bodů. Dnes domácí celek ale pochopitelně má dnešní utkání k dobru.
Příjemné sváteční odpoledne při sledování textového přenosu z dohrávky šestadvacátého kola ruské Premier Ligy. Od sedmnácti hodin českého času nás čeká utkání mezi domácím Novgorodem a hosty z Rostova.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

FK Volga Nižnij Novgorod – FK Rostov

2:1

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 1. Polczak, 64. Sarkisov – 90. Dzjuba

Karty:   31. Rodič (NNO), 35. Aldonin (NNO), 90+1. Kalačev (NNO) – 36. Gatcan (RTV)

FK Volga Nižnij Novgorod: Parejko – Rodič, Polczak, Kolodin, Čičerin – Karjaka, Aldonin, Sulenin, Leandro – Danilenko, Sarkisov
Náhradníci: Komarov, Minosjan, Mukendi, Nigmatullin, Pucila, Ropotan, Syčev, Zubkov

FK Rostov: Pletikosa – Margasov, Quissanga, Djakov, Logašov – Gatcan, Fatullajev, Emeljanov, Kalačev – Sinama-Pongolle – Dzjuba
Náhradníci: Amelčenko, Demčenko, Kartašov, Kulišev, Nikolić, Yoo, Zotov

Rozhodčí: Kazarcev, Erovenko, Cheltsov