Menu

Další

Společenské události

Vyhlásenie ankety futbalista roka 2013

Víťaz: Marek Hamšík

konec

03.03.2014, 20:00 • Dom kultúry, Trnava • Veronika Pancuráková (@PancurakovaVer) sk

Najlepší v jednotlivých kategóriách sú ocenení a s týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime. V závere prajeme ešte slovenskému futbalu veľa dobrých výsledkov a hlavne úspechov na medzinárodnom fóre.

Ďakujeme za pozornosť. Lúči sa s vami Veronika Pancuráková. (21:25:07)

21:22

Slávnostný galavečer Futbalista roka 2013 sa skončil.

21:20

Prichádza hudobná bodka večera. Predstaví sa speváčka Celeste Buckingham s piesňou I Am Not Sorry.

21:19

Celkové výsledky v kategórii Najlepší futbalista Slovenska v roku 2013:

10. miesto: Čišovský
9. miesto: Pekarík
8. miesto: Kozáčik
7. miesto: Stoch
6. miesto: Hubočan
5. miesto: Weiss ml.
4. miesto: Ďurica
3. miesto: Kucka
2. miesto: Škrteľ
1. miesto: Hamšík

21:18

Doterajší víťazi ankety o najlepšieho futbalistu Slovenska:

• 1993: Peter Dubovský
• 1994: Vladimír Kinder
• 1995: Dušan Tittel
• 1996: Dušan Tittel
• 1997: Dušan Tittel
• 1998: Jozef Majoroš
• 1999: Vladimír Labant
• 2000: Szilárd Németh
• 2001: Ľubomír Moravčík
• 2002: Miroslav Karhan
• 2003: Vladimír Janočko
• 2004: Marek Mintál
• 2005: Marek Mintál
• 2006: Róbert Vittek
• 2007: Martin Škrtel
• 2008: Martin Škrtel
• 2009: Marek Hamšík
• 2010: Marek Hamšík
• 2011: Martin Škrtel
• 2012: Martin Škrtel
• 2013: Marek Hamšík

21:17

Slovo dostal aj kráľ dnešného večera. "Veľká vďaka patrí mojim najbližším – snúbenici Martine, našim krásnym deťom i rodičom. Zabudnúť ale nesmiem ani na spoluhráčov z klubu a reprezentácie, ale ani trénerom. Všetkým veľmi pekne ďakujem za pomoc a podporu," vyjadril sa Marek Hamšík.

21:16

"Marek mal vynikajúci rok a cenu si rozhodne zaslúži!" pogratuloval reprezentačnému spoluhráčovi priamo na pódiu Martin Škrtel. Týmto gratulujeme aj Martinovi, ktorý dosiahol opäť výborný úspech.

21:14

Najlepším futbalistom Slovenska v roku 2013 sa stáva Marek Hamšík! Ceny odovzdávajú Ján Popluhár mladší, miss Karolína Chomisteková a šéfredaktorka Pravdy Nora Slišková.

21:12

Pred nami je už iba posledné vyhlásenie – to, na ktoré všetci netrpezlivo čakajú. Získa cenu v kategórii Najlepší futbalista Slovenska za rok 2013 Martin Škrtel alebo Marek Hamšík? Obaja už prichádzajú na pódium.

21:07

"Chcel by som poďakovať všetkým ktorí mi dali svoj hlas. Veľmi si to vážim. Pred nami je veľká výzva kvalifikovať sa na ME. Ako hráč som bol aj na európskom aj na svetovom šampionáte a ako tréner som postúpil do skupinovej fázy Ligy majstrov," zaspomínal si Ján Kozák.

21:06

Najlepším trénerom za uplynulý rok je reprezentačný kouč Ján Kozák!

21:05

Prichádza vyhlásenie víťaza ďalšej kategórie.

Kto je nominovaný v kategórii Tréner roka 2013 v SR?

Víťazom v tejto kategórii sa stane jeden z tria Ladislav Hudec (Spartak Myjava), Ján Kozák (reprezentácia SR) alebo Ladislav Pecko (SR 17). Nominovaní sú skutočne majstrami svojho remesla, čo dokazujú pri práci so svojimi zverencami. Aktuálnym víťazom v tejto kategórii je Adrián Guľa, aktuálny kouč žilinského MŠK.

21:04

Po hudobnej vložke pokračujeme s vyhlasovaním, ale presúvame sa do inej kategórie. Na pódium prichádza dobre známy tréner Jozef Jankech.

20:58

Na rad prichádza ďalšia hudobná vložka, po ktorej sa bude pokračovať v odovzdávaní ocenení. Vystupuje skupina Hex so svojím hitom Keď sme sami.

20:56

Cenu za tretie miesto odovzdáva Tomáš Stúpala. Na tretej pozícii sa umiestnil Juraj Kucka. Juraj sa na galavečer pre zranenie bohužiaľ dostaviť nemohol, jeho cenu prevzal hovorca SFZ Juraj Čurný.

20:55

Prichádza vyhlásenie najsledovanejšej kategórie!

Kto je nominovaný v kategórii Najlepší futbalista Slovenska (Cena Jána Popluhára)?

Na rad prichádza najprestížnejšia kategória dnešného večera. Nominovaní v nej sú Marián Čišovský (Viktoria Plzeň), Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva), Marek Hamšík (SSC Neapol), Tomáš Hubočan (Zenit Petrohrad), Matúš Kozáčik (Viktoria Plzeň), Juraj Kucka (FC Janov), Peter Pekarík (Hertha Berlín), Miroslav Stoch (PAOK Solún/Fenerbahce Istanbul), Martin Škrtel (FC Liverpool) a Vladimír Weiss (Olympiakos Pireus/Delfino Pescara). Zaujímavosťou je, že všetci z nich sú legionári. Úplná dominancia legionárov v najlepšej desiatke nominovaných v tejto kategórii sa zrodila piatykrát v histórii ankety – naposledy tomu tak bolo v roku 2010. Cenu obhajuje obranca Martin Škrtel, ktorý je rekordérom v počte triumfov v tejto kategórii. Pred rokom získal už štvrtú cenu, čím prekonal aj dovtedajšieho rekordéra Dušana Tittela.

Ktoré tváre v najlepšej desiatke v tejto kategórii pred rokom neboli? V roku 2012 sa medzi najlepších 10 futbalistov Slovenska nedostali Pekarík, Kozáčik, Ďurica a Čišovský. Matúš Kozáčik je jediným brankárom spomedzi hráčov nominovaných v najlepšej desiatke a pre Mariána Čišovského je to prvé umiestnenie v elitnej desiatke. Oproti minulému roku už nemajú šancu na triumf Marek Sapara, Michal Breznaník, Marek Bakoš a Viktor Pečovský.

20:54

"Veľká vďaka patrí rodine, spoluhráčom, ale i trénerom. Cenu si veľmi vážim," nechal sa počuť šťastný mladík Gabriel Rick.

20:53

Víťazom v novej kategórii sa stáva Gabriel Rick!

20:52

Prichádza vyhlásenie víťaza ďalšej kategórie.

Kto je nominovaný v kategórii Najlepší futsalista SR v roku 2013?

Do záverečnej nominácie novej kategórie sa dostala trojica kandidátov Peter Haľko, Peter Kozár a Gabriel Rick. Všetci z nich sú hráčmi Slov-Matic FOFO Bratislava, historicky najúspešnejšieho slovenského futsalového klubu. Ten má vo svojej zbierke 8 majstrovských titulov z futsalovej ligy a deviate prvenstvo z roku 2002, kedy sa ešte hralo pod označením sálový futbal. Aktuálne hráči tohto celku dominujú v najvyššej lige už štvrtý rok za sebou.

20:51

Na pódium prichádza ďalší skvelý hráč Jozef Kožlej, ktorý je známy najmä pre svoje bravúrne zakončovateľské schopnosti. Vyhlási víťaza ďalšej kategórie.

20:49

"Ocenenie si cením, pretože prichádza od fanúšikov a pre nich sa futbal hrá. Chcel by som sa poďakovať všetkým, ktorí mi poslali hlas," ďakoval Škrtel.

20:48

Doterajší víťazi ankety o najlepšieho futbalistu Slovenska v hlasovaní fanúšikov:

• 1996: Július Simon
• 1997: Dušan Tittel
• 1998: Dušan Tittel
• 2000: Ján Popluhár (Futbalista storočia)
• 2002: Ľubomír Moravčík (Futbalista desaťročia)
• 2003: Stanislav Varga
• 2004: Marek Mintál
• 2006: Róbert Vittek
• 2009: Ján Mucha
• 2010: Juraj Kucka
• 2011: Miroslav Karhan
• 2012: Martin Škrtel
• 2013: Martin Škrtel

20:49

Fanúšikom je najsympatickejší Martin Škrtel!

20:48

Prichádza vyhlásenie víťaza ďalšej kategórie.

Koho považujú za najlepšieho futbalistu roka 2013 fanúšikovia?

Pred rokom sa víťazom hlasovania stal Martin Škrtel. Ten na líderskej pozícii o 180 hlasov predbehol druhého Viktora Pečovského. Tretiu priečku získal v roku 2012 Miroslav Stoch. Podarí sa hviezdnemu obrancovi FC Liverpool cenu obhájiť? Dozvieme sa už o malú chvíľu.

20:47

Na pódium prichádza legendárny hráč a tréner Ladislav Molnár. Odovzdávať bude cenu v ďalšej kategórii.

20:42

Na rad prichádza ďalšia hudobná vložka. Predstaví sa speváčka Zdenka Predná s piesňou Dýcham.

20:41

"Ocenenie som vôbec nečakal, keďže som tu iba pol roka," vyjadril sa najlepší corgoňligista roku 2013. Gratulujeme!

20:40

Najlepším hráčom Corgoň ligy v roku 2013 sa stáva Slovanista Róbert Vittek!

20:39

Prichádza vyhlásenie víťaza ďalšej kategórie.

Kto je nominovaný v kategórii Najlepší hráč Corgoň ligy v roku 2013?

Už o malý moment spoznáme najlepšieho hráča spomedzi všetkých futbalistov našej najvyššej súťaže. Z corgoňligových hráčov sa do záverečnej nominácie dostala trojica Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Tomáš Ďubek (MFK Ružomberok) a Róbert Vittek (Slovan Bratislava). Prvenstvo spred roka obhajuje prvý menovaný – záložník Viktor Pečovský.

20:38

Na pódium prichádza ďalší jubileant – na začiatku roka oslávil osemdesiate narodeniny bývalý hráč, reprezentant a tréner Anton Urban. Vyhlási víťaza ďalšej kategórie.

20:36

"Bude to síce opäť ako cez kopirák, ale aj ja by som sa chcel poďakovať za hlasy odborníkom, ktorí hlasovali, ale aj mojej rodine, ktorá ma vždy veľmi podporovala," nechal sa počuť najlepší asistent Roman Slyško.

20:35

"Poďakovať by som sa chcel všetkým, ktorí hlasovali. Budem robiť všetko pre to, aby som ich svojimi výkonmi nesklamal. Poďakovanie ale musím smerovať aj domov, a to hlavne za trpezlivosť," vyjadril sa Richard Trutz.

20:33

Najlepším rozhodcom sa stáva Richard Trutz a najlepším asistentom rozhodcu Roman Slyško. Ceny odovzdáva Alexander Vencel starší.

20:31

Alexander Vencel st. odovzdá cenu aj najlepšiemu asistentovi.

Kto je nominovaný v kategórii Najlepší asistent rozhodcu v roku 2013 v SR?

Aj postranní arbitri si užijú svoju chvíľu ocenenia. Najlepším sa stane jeden z trojice Martin Balko, Roman Slyško a Tomáš Somoláni. Pred rokom v tejto kategórii so ziskom 50 hlasov jasne dominoval Roman Slyško. Len pre zaujímavosť – jeho náskok pred druhým Miroslavom Benkom bol až 32 hlasov.

20:30

Prichádza vyhlásenie víťaza ďalšej kategórie.

Kto je nominovaný v kategórii Najlepší rozhodca SR v roku 2013?

Cenu v tejto kategórii získa jeden zo štvorice arbitrov Jozef Pavlík, Richard Trutz, Ivan Kružliak a Peter Kráľovič. Pred rokom sa stal držiteľom tohto prestížneho ocenenia rozhodca Ivan Kružliak. Podarí sa mu cenu obhájiť aj tentokrát?

20:27

Na pódiu je už ďalšia legenda, prišiel Alexander Vencel starší, ktorý 8. februára oslávil 70 rokov. Legendárneho brankára sme si pripomenuli aj videom, ktoré mapovalo jeho športové úspechy. Odovzdávať bude cenu v ďalšej kategórii.

20:24

"Chcel by som sa poďakovať najmä rodičom a priateľke Dominike za ich podporu, ale aj klubu Dukla Banská Bystrica, pretože mi dal veľkú šancu," vyslovil sa šťastný výherca. Norbertovi gratulujeme!

20:22

Norbert Gyömbér sa stáva víťazom v tejto kategórii! Cenu víťazovi odovzdáva otec legendárneho Petra Dubovského Viliam Ďubovský a Mária Spišiaková.

20:21

Prichádza vyhlásenie víťaza ďalšej kategórie.

Kto je nominovaný v kategórii Najlepší futbalista do 21 rokov (Cena Petra Dubovského)?

V prestížnej kategórii našich nádejných mladíkov sa do výberu najlepších dostala trojica Ondrej Duda (Legia Varšava), Norbert Gyömbér (Catania Calcio) a Branislav Niňaj (ŠK Slovan Bratislava). Naposledy sa z víťazstva tešil Róbert Mak (ktorý minulého roku cenu obhájil), no v aktuálnej sezóne už vekovo do kategórie nezapadá, a tak už o malý moment spoznáme nového víťaza.

20:17

Na rad prichádza prvá hudobná vložka dnešného programu. Na pódiu sa predstaví sympatický mladík Martin Harich s piesňou Keby náhodou.

20:15

"Poďakovanie patrí mamine, ale i spoluhráčkam a trénerom. Všetci mi vždy veľmi pomáhali," zhodnotila šťastná výherkyňa. Dominika má ešte iba 22 rokov a už tretíkrát vyhráva titul futbalistka roka. Gratulujeme!

20:13

Dominika Škorvánková sa stáva výherkyňou v tejto kategórii! Cenu jej odovzdáva Martin Staško a na pódiu jej gratuluje aj legendárny Karol Polák.

20:12

Prichádza vyhlásenie prvého výhercu, presnejšie výherkyne.

Kto je nominovaný v kategórii Najlepšia futbalistka v roku 2013 v SR?

Do záverečnej nominácie tejto kategórie sa dostala trojica našich športovkýň. Víťazkou sa stane jedna z trojice Dominika Škorvánková (Slovan Bratislava/SV Neulengbach), Monika Matysová (ASV Spratzen), Eva Kolenová (Altenmark) a Nikola Rybanská (FC Union Nové Zámky). Práve prvá menovaná Dominika Škorvánková bude obhajovať triumf z minulého roka.

20:10

Organizátori si počas tohto galavečera pripomínajú aj hlas komentátorskej legendy Karola Poláka, ktorý bude 7. septembra oslavovať jubilejných 80 rokov. Diváci ho bezpochyby poznajú z nezabudnuteľných prenosov. Zúčastnil sa napríklad 9 majstrovstiev seta, 12 olympiád a množstva ďalších športových podujatí. Na tomto odovzdávaní cien legendárny televízny určite nesmie chýbať.

20:05

V hľadisku budú dnes prítomní i vzácni hostia – bývalý prezident Slovenska Rudolf Schuster, podpredsedníčka NR SR Renáta Zmajkovičová i prezident SFZ Ján Kováčik.

20:03

Verejnoprávna televízia pripravila pre divákov na úvod večerného programu zaujímavé video, ktoré priblížilo slovenskú futbalovú reprezentáciu od jej vzniku až po súčasnosť. Po ňom sa presúvame už priamo do Trnavy, kde sú pripravení športovci i iné osobnosti.

20:00

Slávnostný galavečer Futbalista roka 2013 práve začína.
Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní vyhlásenia výsledkov 21. ročníka tradičnej ankety Slovenského futbalového zväzu (SFZ) a denníka Pravda, v ktorej spoznáme okrem iného aj meno najlepšieho futbalistu Slovenska za rok 2013. Slávnostný galavečer sa začína o 20:00 a vy pri tom vďaka nášmu textovému prenosu určite nebudete chýbať.

Odovzdávanie cien sa uskutoční v trnavskom Dome kultúry. Slovenský futbalový zväz aj tentokrát stavil na osvedčenú koncepciu programu minulého roka. Program, ktorý v priamom prenose ponúkne divákom verejnoprávna televízia bude moderovať ostrieľaný odborník Marcel Merčiak, ktorému bude sekundovať Marcel Forgáč.

V Trnave bude vyhodnotených celkovo 9 kategórií. oproti minulému roku teda budeme svedkami odovzdania jednej ceny navyše – tá poputuje najlepšiemu futsalistovi. Celkovo budú ocenení najlepší za rok 2013 v kategóriách:

Ocenení budú najlepší v kategóriach:

1. Najlepšia futbalistka v roku 2013 v SR
2. Najlepší futbalista do 21 rokov
(Cena Petra Dubovského)
3. Najlepší rozhodca v roku 2013 v SR
4. Najlepší asistent rozhodcu v roku 2013 v SR
5. Najlepší hráč Corgoň ligy v roku 2013
6. Cena fanúšika 2013
7. Najlepší futsalista SR v roku 2013
8. Tréner roka 2013 v SR
9. Najlepší futbalista Slovenska
(Cena Jána Popluhára)

Kto vlastne o výsledkoch rozhodol? Oficiálny internetový portál SFZ citoval hlavného organizátora ankety Michala Zemana, redaktora denníka Pravda. Ten sa na minulotýždňovej tlačovej konferencii vyjadril nasledovne: „Spolu hlasovalo 35 odborníkov, okrem médií aj reprezentační a kluboví tréneri, ako aj zástupcovia SFZ. Sú aj takí, ktorí trafili všetkých desať mien. Zaujímavé je, že tento ročník sa na konečnej desiatke zhodli ako tréneri, tak aj médiá," povedal Michal Zeman. O cene fanúšikov rozhodli samotní priaznivci slovenského futbalu prostredníctvom internetového hlasovania. Spomedzi hlasujúcich fanúšikov organizátori vyžrebovali šťastlivcov, ktorí dostali pozvánku na toto slávnostné vyhlásenie výsledkov i knihu o histórii slovenského futbalu.

Srdečne vás pozývame k sledovaniu tohto textového prenosu, v ktorom si podrobne opíšeme dianie v trnavskom Dome kultúry a zároveň sa každý futbalový fanúšik oboznámi so všetkým, čo v súvislosti s týmto galavečerom potrebuje vedieť. Priamy prenos sa začína o 20:00, sprevádzať vás ním bude Veronika Pancuráková.
Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 20:00.

Vyhlásenie ankety futbalista roka 2013

Víťaz: Marek Hamšík

konec

Zpět na online