Menu

Hokej

STILMAT extraliga inline hokeje

IHC Prague Rats – IHC Devils Zlín

3:6

konec (0:1, 1:1, 0:2, 2:2)

29.06.2013, 16:00 • Martin Voltr

Moravské finále je na světě! Druhý semifinálový duel byl od toho prvního odlišný snad úplně ve všem. Zlín od branky na 2:1 kontroloval situaci a i když aktivita byla jasně na straně Medvědů, obrana Devils na ploše vládla.

Druhou sadu bronzových medailí si tak na krk pověsili hokejisté Berouna, Zlín se představí zítra od 14 hodin ve finále proti Brnu. Dnes už nám zbývá jen dohrát juniorskou soutěž, u zápasu o bronz a finále se s Vámi těším na počtenou. (17:28:23)

48:00

Konec zápasu.

47:46

Medvědi právě vstřelili branku!
Poslední malá radost v tomto zápase přece jen patří Berounu. Když se mezi kruhy dostal ke kotouči JAKUB NOVÁK, Kašík ani nešel do zákroku a propustil puk mezi betony do sítě – 3:6. Bez asistence.

46:45

Kolem Kašíka to létá jako u Verdunu, ale zatím jsou všichni živi.

46:01

Před Kašíkem čekal na přihrávku Jakub Novák. Skutečně mu přišla, jenže stejně jako spousta jeho spoluhráčů si s ním ani tento mladý hokejista neporadil.

44:22

Ještě se mohli Medvědi radovat. Lukáš Novák místo zakončení zvolil nádhernou zadovku Robinu Malému. Kašík už byl tou dobou na kafi, ovšem Malému kotouč před prázdnou bránou sklouzl z hokejky.

43:01

Devils právě vstřelili branku!
Teď už si dovolím říct, že je hotovo. Další ranou do berounských nadějí byla parádní střela JAROSLAVA JANEBY, po níž se Handl jen ohlédl – 2:6. Bez asistence.

42:14

Devils právě vstřelili branku!
Berounská snaha je během chvíle v tahu, Zlín se vrací do tříbrankového náskoku. Z vrcholu čtyřúhelníku poslal kotouč Patrik Urbanec na levou stranu ONDŘEJI VESELÉMU, který využil vyjetí Handla a pohodlně z první poslal puk pod břevno – 2:5! Asistence: Patrik Urbanec, Martin Vozdecký.

41:38

Vyloučení ale Medvědům v honbě za vyrovnáním rozhodně nepmůže. Jakub Novák odchází k trestoměřičům na dvě minuty za podražení.

40:32

Medvědi právě vstřelili branku!
Tak přece se Beroun dočkal a ještě nás čeká zajímavý finiš druhého semifinále. David Balázs poslal od levého hrazení prudký puk před bránu, kde ho ze vzduchu krásně tečoval PETR ŠINÁGL – 2:4! Asistence: David Balázs.

39:46

Nyní to byl snad David Balázs, kdo zkusil uspět z velkého úhlu. Nevyšlo mu to.

38:35

Konečně dokáží berounští hokejisté přetavit územní převahu v rušný provoz před Kašíkem, ale pořád je to málo.

37:16

Tohle bylo kvalitní. Petr Šinágl vypálil tak, že puk letěl vpravo vedle branky a vlevo letěla čepel jeho hokejky. Čepel vypadala pro Kašíka nebezpečněji.

36:45

V pokračující berounské přesilovce se o puk dlouho bojovalo v rohu, proti Šináglově ráně se pak Kašík stačil přesunout.

36:01

Začala čtvrtá čtvrtina.
Držení puku 75 na 25 pro Beroun, ale počítají se góly. Libor Kašík dnes ještě nemusel předvést žádný skvělý zákrok – a to dobře víme, že i takové umí. Na obrat to v tomhle opatrném zápase nevypadá, ovšem nechme se překvapit.

36:00

Třetí čtvrtina skončila.

35:31

Zdá se, že Beroun chce ještě do přestávky odpovědět. Jiří Goiš je vyloučen za hákování a aktivita Medvědů by se mohla dočkat zhodnocení.

33:10

Devils právě vstřelili branku!
Tohle už nevypadá s Berounem dobře. Zase jsme nesledovali nějaký postupný tlak zlínských hokejistů, jen rychlou akci zakončenou další milimetrovou střelou. ONDŘEJ VESELÝ vyslal přes obráncovu hokejku takový ten puk, který prostě nechcete, a zase šel Handlovi kolem levého betonu – 1:4. Bez asistence.

32:28

Po delší době je v záběru pomyslných kamer Roman Handl, jenž pravým betonem poslal puk do rohu.

31:44

Petr Šinágl pak chtěl prostřelit vše před sebou, protivník však puk zblokoval do ochranné sítě. Zlín si chce postup doslova vystát.

30:45

Akce hokejistů v bílých berounských dresech, kterou zakončoval Lukáš Novák, vypadala hezky. Ale závěrečná střela byla pro Kašíka opět povinností.

29:26

Zato na zlínskou klec šla zase jen střela polovysoká, polonízká, ani doprava, ani doleva. Ani zlínská strana se v zakončení nepředstavuje ve vynikajícím světle, nicméně pořád má v tomto ohledu navrch.

28:18

Devils právě vstřelili branku!
Třicet sekund na kotouči zlínským hráčům stačilo k třetí brance, kterou svému soupeři odskakují. Roman Handl se zlobí na svého beka, že měl zakrytý výhled proti střele PETRA ŠENKEŘÍKA. Ta zapadla přesně k tyčce – 1:3! Asistence: Ondřej Veselý.

27:35

Mohlo se jim to vymstít, rychlou kombinaci Berouna totiž zakončoval Ladislav Vlček. Kašík se zmateně díval za svá záda, nicméně puk mu vyklouzl vedle tyče.

26:52

A pořád. Zlínští hokejisté kroutí hlavami, jako že "Ne, my vás napadat nebudeme."

25:48

Další okamžiky už tráví kotouč na medvědích hokejkách, které si s ním jen tak pohrávají.

24:55

Situaci dva na jednoho, ve které uháněli dopředu Šenkeřík s Veselým, dojel druhý berounský obránce a šanci zamezil.

24:01

Začala třetí čtvrtina.
Šachová partie pokračuje, i když brankových šancí přece jen přibylo. Mač je herně vyrovnaný, nicméně nejtěsnější náskok Zlína platí i nadále.

24:00

Druhá čtvrtina skončila.

23:44

Ještě jednou se kotouč zajímavě motal v hájemství Libora Kašíka. Zlínští ho pak ale odpálili do bezpečí.

23:17

To Petr Šinágl z protiútokem střílel hodně zajímavě a Kašíkovi zůstal ležet puk vedle betonu, ovšem napodruhé ho přikryl.

22:55

Série smolných odrazů přihrála na berounském brankovišti puk Patriku Urbancovi. Ten ho ovšem spíš jen bekhendem poslal do Handlovy náruče.

22:14

Během dvou minut se nic nestalo, až Jan Besser po konci obou trestů cílil mezi Kašíkovy chrániče. Střele ale scházela přesnost.

21:23

Zatím se oba týmy asi drží poučky, že nejlepším útokem je obrana.

20:11

K Davidu Balázsovi, vyloučenému za napadení, se ale přidal i svým nedovoleným bráněním Jiří Goiš. To nemůže znamenat nic jiného než hru ve třech na obou stranách.

19:12

Zlínští hokejisté mají k dispozici ponechanou výhodu.

18:43

Liboru Kašíkovi přidělal práci Jan Besser, nicméně šlo jen o střelu z dálky, kterou Kašík utlumil napoprvé.

17:52

Devils právě vstřelili branku!
Pomalými krůčky se Devils propracovali až ke druhému gólu, kterým přebírají zpět ztracené vedení. Patrik Urbanec nahrál do jízdy FILIPU ČECHOVI, jehož přesná střela udělala z pavouků za Handlem bezdomovce – 1:2! Asistence: Patrik Urbanec.

17:08

Oba týmy se střídají v držení kotouče, pokračuje obraz hry jako do berounského gólu. Tedy klid a převaha Zlína.

15:40

Další nebezpečí pro vyrovnané skóre znamenal nájezd Martina Vozdeckého. Puk ale šel dobrých třicet čísel vedle tyče.

14:33

Už se zase hraje na druhé straně před Handlem. Urbanec vybídl přihrávkou napříč brankovištěm Filipa Čecha, ten by ale potřeboval ještě půlkrok.

13:18

Medvědi právě vstřelili branku!
Nádherná rána z čistého nebe ukončuje početní výhodu po deseti sekundách a máme vyrovnáno. Přes obránce vyslal kotouč JAKUB NOVÁK přesně ke druhé tyčce Libora Kašíka, který se natahoval marně – 1:1! Asistence: Martin Tvrzník.

13:08

První přesilovku si zahrají také Středočeši. Jaroslav Janeba – 2 minuty za držení protihráče.

12:35

Pavel Klhůfek řešil situaci dva na jednoho správně individuálně. Jenže v cestě jeho střely stála berounská hokejka.

12:01

Začala druhá čtvrtina.
Rozdíl oproti předchozímu zápasu Slavie s Brnem je opravdu markantní. Hokejisté se nikam neženou a na gólové situace, kterých je pomálu, si raději trpělivě počkají. Zlín je ve vedení zaslouženě.

12:00

První čtvrtina skončila.

11:15

Medvědi hrají v plném počtu, ze strany soupeře nešlo o dobrou přesilovku.

10:20

Beroun mohl srovnat v oslabení! Zkušenci Janu Besserovi ale stahovačku zastavil pohotový Kašík.

09:45

Klhůfek zakončoval z úhlu sám, ale zastavila ho vynikající Handlova lapačka!

09:11

První přesilovka zápasu bude pro Zlín. Robin Malý si vysloužil menší trest za sekání.

08:46

Janeba s Klhůfkem kombinovali až do prázdné brány, ale druhému jmenovanému na poslední chvíli zabránil v zakončení obránce!

08:10

První nebezpečnou situaci od gólu musel řešit Roman Handl. Čechovu střelu mu možná ještě ztečoval obránce, reprezentační jednička i tak stačila zasáhnout.

07:25

Devils se na útočnou polovinu dostávají o něco méně než soupeř. Když už ale založí kombinaci, vypadá lépe než v případě Berouna.

06:21

Kašík se musí mít o něco víc na pozoru, ale zatím žádnou střelu rozhodně nemohl propustit za záda.

05:39

Libor Kašík zaklapl svou lapačku a budil dojem, že v ní má puk. Ten ale letěl kamsi do rohu.

04:12

Nadále sledujeme klidný inline hokej, který takhle v počátku utkání rozhodně může vypadat. Brankáři jsou bez práce.

02:30

Devils právě vstřelili branku!
Poprvé se přerušuje až po úvodním zlínském gólu! Rychlou akci vyřešil hokejista na středu hřiště přihrávkou do křídla, odkud puk okamžitě napálil JAROSLAV JANEBA k bližší tyčce Romana Handla – 0:1! Asistence: Libor Kašík.

02:11

Proti další ráně nemusel Kašík zasahovat, a to si asi hodně oddechl.

01:25

Na druhé straně pozlobil Libora Kašíka Martin Tvrzník, nicméně pokus šel pouze do hrudi mladého gólmana.

00:43

Zlínský Petr Šenkeřík objížděl berounskou bránu a pak zkoušel přihrávat do prostoru, ale záměr mu nevyšel.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

IHC Berounští Medvědi: Handl (Michajlov) – Přibyl, Vlček, Tvrzník, Malý, Šinágl, Balázs, L. Novák, J. Novák, Rudovský, Besser, Zvoník, Pavlata, Ransdorf.

IHC Devils Zlín: Kašík (Stojar) – Urbanec, Jurík, Šenkeřík, Vozdecký, Janeba, Goiš, Čech, Veselý, Hrazdíra.

Rozhodčí: Held, Přikryl.
Medvědi si v základní části připsali na své konto osm vítězství a dvě porážky, obě dvě jim připravil suverén z pražské Slavie. Dokáží vítězit i na nízký počet gólů, o čemž svědčí skutečnost, že mají úplně nejlepší obranu z celé soutěže. Čtvrtinálovým soupeřem jim před týdnem byla Olomouc, kterou po výsledcích 6:3 a 9:4 vyřídili stejně jako všichni ostatní vítězové ve dvou zápasech.

Východní divize nabídla velmi vyrovnané čelo, v němž se tři týmy srovnaly v rozmezí dvou bodů. Králem skupiny se stali právě zlínští Devils, které už v posledním kole porážka nesesadila. Celkově nasbírali o bod méně než Beroun, to ale dnes nebude hrát žádnou roli. Své čtvrtfinále proti Pardubicím zahájili tuhou výhrou 4:2, na niž však doma navázali kanonádou 13:3 a o postupujícím nebylo pochyb.
Ve Vrchlabí zbývá určit ještě druhého účastníka velkého nedělního finále. Vítěze úvodního semifinále z Brna doplní úspěšnější z dvojice BerounZlín, v níž se favorit nehledá snadno, ale pokud ho už hledat chcete, pak zamiřte na východ republiky.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

IHC Prague Rats – IHC Devils Zlín

3:6

konec (0:1, 1:1, 0:2, 2:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 14. J. Novák (Tvrzník), 41. Šinágl (Balázs), 48. J. Novák – 3. Janeba (Kašík), 18. Čech (Urbanec), 29. Šenkeřík (Veselý), 34. Veselý, 43. Veselý (Urbanec, Vozdecký), 44. Janeba

IHC Prague Rats: Handl (Michajlov) – Přibyl, Vlček, Tvrzník, Malý, Šinágl, Balázs, L. Novák, J. Novák, Rudovský, Besser, Zvoník, Pavlata, Ransdorf.

IHC Devils Zlín: Kašík (Stojar) – Urbanec, Jurík, Šenkeřík, Vozdecký, Janeba, Goiš, Čech, Klhůfek, Veselý, Hrazdíra.

Rozhodčí: Held, Přikryl.

Průběh zápasu
1. třetina
02:30
09:11
Po 1. třetině
2. třetina
13:08
13:18
17:52
20:11
Po 2. třetině
3. třetina
28:18
33:10
35:31
40:32
41:38
42:14
43:01
47:46
Konec