Menu

Fotbal

Mistrovství Evropy U17

Rusko – Švédsko

1:0

po penal. (10:9) (0:0)

14.05.2013, 20:30 • Štadión MŠK Žilina • Jozef Valenčík (@JozefValencik)

Tipsport: 2.35 3.0 2.85 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

V penaltovém rozstřelu zvítězil tým Rusko

ŠEJDAJEV (RUS) udržel nervy na uzdě a posílá Rusko do finále.

Jako první si míč postavil švédský fotbalista Ssewankambo a ten poslal míč nad brankáře k pravé tyči. (0:1)

80+2

Ze hřiště je odvolán Zujev, který dnes zahodil vše co mohl a dost se na sebe zlobí. Místo něj jde na trávník Gasilin.

75

Halvadzič měl jít původně ze hřiště, ale přesně v ten moment se zranil Andersson a tak došlo ke změně.

72

Další obrovská šance Ruska, která však nekončí gólem. Z pěti metrů se míč odrazil na kopačku Zujeva, ale ten trefil pouze zázračně stojícího Mitryuškina. Zujev dnes zřejmě není schopen vstřelit branku!

68

Jednalo se dokonce o dvojité střídání. Místo Engwalla si zahraje Berisha.

68

Poprvé v zápase střídá i Švédsko. Odchází Jönsson Selétros a místo něj na trávník vyběhne Lipovac.

67

Tak toto byla obrovská šance Zujeva, který dostal přihrávku přes celé pokutové území, ale ze tří metrů nedokázal poslat míč do odkryté brány. Rozhodně největší šance druhého poločasu a zřejmě i celého zápasu.

66

Druhé ruské sttřídání. Odchází Golovin a místo něj si zahraje Rudkovski.

63

Na začátku 63. minuty zápasu je zde první střídání. V ruském dresu odchází A. Makarov a místo něj si zahraje Žemaletdinov.

57

Mitryuškin vystartoval po míči, ale ruský brankář se i s balónem dostal mimo pokutové území a okamžitě tak vyfasoval žlutou kartu a navíc je tu standartní situace pro Švédsko.

56

O pár vteřinek později však přišla mnohem zajímavější střela Zujeva, jeho střelu však dokázal nadvakrát pokrýt pozorný Mohlin.

48

Erdal Rakip poslal k zemi Zujeva a vidí za svůj zákrok svou druhou žlutou kartu v zápase a Švédsko tak bude dohrávat zápas v deseti.

42

Šejdajev zůstává ležet na zeleném pažitu po tvrdém zákroku Erdala Rakipa. Jeho tvrdý faul je potrestán žlutou kartou.

40

V poslední minutě prvního poločasu přišel centr Švédů na zadní tyč, kde nejvýše vyskočil Halvadžič a mířil dobře k tyči, jenže parádním zákrokem jeho hlavičku vyrazil na roh pozorný Mitryuškin.

26

Přesto i z této přibržděné akce málem došlo na první branku zápasu. Rakip našel v pokutovém území nikým nebráněného Engwalla a ten hlavičkoval sice zády k bráně, ale přesto trefil tyč!

13

Nedorozumění v ruské obraně málem skončilo lacinou brankou, ale nepovedenou malou domů nedokázal jeden ze švédských hráčů potrestat.

12

Ruské útoky jsou převážně vedeny přes kraje, okamžitě však při první příležitosti přichází centr do pokutového území. Ten nejnebezpečnější vyslal Zujev, ale nikdo z ruských hráčů na něj nereagoval a míč tak trestuhodně proplul napříč pokutovým územím.

9

Rozhodně největší šance zápasu, která vznikla skoro z ničeho. Švédsko se tak nenápadně posunovalo až k pokutovému území, kde Ramhon poslal přízemní pas na Ssewankamba, ale ten v dobré příležitosti zamířil těsně mimo.

Rusko – Švédsko

1:0

po penal. (10:9) (0:0)

Zpět na online

Branky: rozh. pen. Šejdajev

Karty:   57. Mitryuškin (RUS) – 42. Rakip (SWE)   48. Rakip (SWE)

Rusko: Mitryuškin – Paršikov, Lichačev, Chodžhanijazov, Yakuba – S. Makarov – Golovin (66. Rudkovski), Barinov – A. Makarov (63. Žemaletdinov), Šejdajev, Zujev

Švédsko: Mohlin – Suljič, Sonko Sundberg, Wahlqvist, Ramhorn – Andersson, Ssewankambo – Jönsson Selétros, Rakip – Engvall, Halvadzič

Rozhodčí: Vinčič – Kostadinov, Crotteux

Diváci: 969