Menu

Fotbal

MONACObet liga

MFK Tatran Liptovský Mikuláš – FK Slovan Duslo Šaľa

3:1

konec (2:0)

04.05.2013, 16:30 • FŠ Okoličné, Liptovský Mikuláš • Tomáš Batiz sk

Tipsport: 2.15 3.1 3.09 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z mojej strany to je na dnes všetko. Lúči sa s Vami Tomáš Batiz, prajem príjemný zvyšok večera.

Nezabúdajte, že Slovenská hokejová reprezentácia pokračuje v bojoch na MS, v ktorých dnes o 19:15 nastúpia proti Fínsku. Dnešný zápas si môže vychutnať aj na našom portály. (18:23:28)
Skončil sa nám tak zápas 29. kola, v ktorom Liptovský Mikuláš vyhral nad Šaľov 3:1 po polčase 2:0.

Liptovský Mikuláš v dnešnom zápase musel priam vyhrať ak chce pomýšľať o ďalších bojoch v druhej najvyššej súťaži. Liptáci to však nakoniec zvládli a počas celého zápasu diktovali hru. Pár akcii mali aj hráči Šale, ktorí sa snažili hlavne po góle na 2:1. Ich šance ukončil v 76. minúte Balluch, ktorý stanovil na konečných 3:1.

Koniec zápasu.

90+2

V závere zápasu postupujú do útoku hráči Liptovského Mikuláša. Po ich centri sa zrejme ukončí zápas.

90+1

Pri lopte dvojica hráčov. Kolmo na loptu je Latik, na ľavej strane Balluch. Samotný priamy kop zahral druhý menovaný, ale jeho pokus preletel vysoko nad.

90+1

V nastavenom čase prichádza hneď faul na Tomka pár metrov pred 16-tkou súpera. Mikulášsky útočník však bude môcť pokračovať v hre.

V druhom polčase sa bude nastavovať dve minúty.

89

Šaľa mala šancu, ale tú v závere zápasu nepremenila. Dobrá lopta skončila v 16-tke u Ivančíka, ktorý sa snažil obhodiť obrancu, lenže Kucharčík bol pozorný a loptu mu v sklze poslal do bezpečia.

88

Tak toto zaváňalo faulom, keď Kubena otlačil od lopty súpera. Videl som to dosť z blízka, ale rozhodca nepíska. Liptovský Mikuláš sa dostal k lopte, ale vzápätí prišiel aj útok Šale.

87

Šaľa v posledných minútach hry sa snaží dostať do okolia 16-tky, lenže do protiútoku postupujú domáci hráči. Rýchly brejk Tatranu, na ktorom konci je Morong. Mikulášsky hráč sa snažil o kolmicu, ale tú tečoval do bezpečia obranca.

86

Loptu poslal späť do hry Latiak. Jeho center bol však príliš dlhý a skončil na zadnej tyči, kde loptu do náručia zovrel brankár Kolmokov.

84

Z tribún už pomaly odchádzajú diváci. Liptovský Mikuláš sa snaží ešte pokračovať smerom do útoku. Tentokrát prichádza faul na Tomka, po ktorom budú Liptáci zahrávať štandardnú situáciu tesne za polovicou.

83

Dlhšie sa nám nehralo, keď sa riešil faul domáceho hráča. V hre sa pokračovalo po pár sekundách, ale Šaľa stále v útoku. Center z pravej strany v podaní Konopáska skončil na hlave jedného z hráčov. Ofsajd však pre Šaľu.

81

Liptovský Mikuláš vďaka Kubenovi sa dostáva do rýchleho brejku, ktorý nedokázal premeniť. Mikulášsky obranca potiahol loptu až z vlastnej polovice, keď následne aj zakončil. Jeho strelu zrazil do bezpečia Mihálik.

81

Posledných deväť minút riadneho hracieho času, ale určite sa bude ešte niečo nastavovať.

80

Dve dobré šance z rohových kopov nepremenila Šaľa. Liptovský Mikuláš sa po odkope dostáva do útoku, keď sa perfektným driblingom presadil Morong. Ten si prišiel troch hráčov, ale do zakončenie sa nedostal.

79

Všetkému ešte nie je koniec. Šaľa sa dostáva do šance z rohovéko kopu, kde prvý pokus odrazil znovu na roh Šupej. Opäť sa nám bude opakovať situácia spred pár minút.

78

Tretie striedanie v tíme Liptovského Mikuláša. Z ihriska v týchto sekundách odchádza Pastva, ktorého striedanie sme avizovali pred pár minútami. Na ihrisko nastupuje Morong, hosťujúci hráč z AS Trenčín.

76

Liptovský Mikuláš dal gól!
Zrejme je rozhodnuté. Šaľa ešte cítila šancu, ale tá odchádza po tom ako LUKÁŠ BALLUCH poistil vedenie domáceho tímu. Kolmica na pravú stranu a presná strela Lukáša, ktorý tak prekonal brankára Kolmokova.

76

Po dlhšom čase sú pri lopte hráči Liptovského Mikuláša. Priamy kop na pravú stranu, kde loptu vybojoval Kucharčík. Po následnom hlavičkovom súboji sa lopte dostali hráči Šale.

75

Latiak stratil loptu a do útoku idú znovu hostia. Liptovský Mikuláš má veľké problémy v posledných minútach, prišla zrejme nervozita na ich kopačky. To ešte nevedia, že posledná Ružiná vyhráva 2:1 nad Bardejovom.

74

Ak som dobre počul tak Pastva zrejme pôjde dole. Kubena kričal na trénera: "Trenďo dajte dole Pastvu nevládze."

73

Šaľa ani z tohoto rohového kopu neuspela. Po pár sekundách sa dostáva opäť k lopte a Liptovský Mikuláš to bude mať v závere zápasu ťažké.

72

Rohový kop nevyšiel hosťom najlepšie. Center na prednú tyč obrana Liptovského Mikuláša prerušila. Po pár sekundách podobná situácia center, lenže z opačnej strany. Opäť rohový kop pre Šaľu.

71

Šaľa hrá početnú výhodu. V posledných sekundách. Mizerák si zabudol dvoch hráčov za chrbtom, vzápätí však prišiel center, ktorý iba Kubena s vypätím síl posiela na roh.

71

Ivan Lišivka následne opúšťa na nosítkach ihrisko. Neviem Vám ešte povedať či bude môcť pokračovať v zápase.

70

Tak toto je asi veľmi vážne. Na trávniku stále leží Lišivka a prišli aj lekári a čo budí pozornosť divákov aj nosítka.

70

V tejto réžii sa bude zrejme dohrávať tento zápas. Prerušenie hry vďaka tomu, že na trávniku ostáva ležať Lišivka. Mikulášsky záložník sa nehybne leží na trávniku.

68

Šaľa je v posledných sekundách viac pri chuti a tlačí sa do útokov. Liptovský Mikuláš mal aut na pravej strane, ale hneď na to sa to zakončenia dostal súpera. Našťastie pokus Ivančíka končí mimo.

68

V posledných sekundách je hra viacmenej prerušená. Liptovský Mikuláš musel čeliť priamemu kopu súpera, ktorý nezahrala Šaľa veľmi dobre. Zakončenie z cca 25 metrov končí na múre Tatranu.

67

Vzápätí pár minút prichádza druhé striedanie v tíme Liptovského Mikuláša. Ihrisko opúšťa Trnovský, ktorý sa sám už pýtal dole, zrejme nevládze. Na ihrisko nastupuje Mizerák.

65

Obrovská šanca na strane Liptovského Mikuláša, v ktorej sa ocitol Martin Trnovský. Prihrávka do 16-tky, po ktorej sa mikulášsky útočník ocitol vo veľkej šanci, ale trafil iba brankára Kolmokova.

64

Veľa ľudí sa snaží povzbudiť Tatran, aby udržal stav stretnutia, resp. navýšil skóre. Tentokrát však boli pri lopte hráči Šale, ktorí dlhým centrom z vlastnej polovici poslal loptu iba ku Šavolovi.

64

Striedanie v tíme Liptovského Mikuláša. Tréner Ján Karaffa posiela na ihrisko nového čerstvého hráča, ktorým je Balluch. Z ihriska odchádza Fuják.

63

Hostia sú čoraz viac pri chuti a postupujú po ďalšej šanci opäť do útoku. Liptovský Mikuláš si vybojoval loptu a smeruje po ľavej strane do útoku. Prihrávka skončila u Trnovského, ktorý z otočky veľmi nepresne.

61

Šaľa s loptou v zadných radoch. Hostia sa pomaly dostávajú do zápasu a až teraz po góle konečne začínajú hrať. Center z pravej strany poslal Galbavý, ten našiel v 16-tke Jakubjaka, ktorý páli mimo.

60

Druhé striedanie v tíme Šale. Z ihriska odchádza kapitán Čirik, na miesto ktorého prichádza druhý dorastenec, tentokrát Galbavý.

57

Šaľa dala gól!
Hostia sa pomaly dostávali do pár šancí a z tejto aj znížili. Šaľa mala možnosť rohového kopu z pravej strany, ktorý sa odrazil na kopačku RICHARDA PRÚČNEHO, ktorý nastúpil do druhého polčasu. Tento útočník vekom ešte dorastenec sa dostal k odrazenej lopte a namieril presne z voleja k ľavej tyči.
Dnešné stretnutie sleduje 250 divákov.

54

Ožíva aj hŕstka fanúšikov vo fanklube. Tí ženú svoj tím ku ďalšiemu gólu. Liptovský Mikuláš však kombinuje v zadných radoch, vzápätí loptu Šavol posiela na polovicu súpera.

53

Domáci hráči sú pri lopte aj teraz. Vyzerá to tak, že Šavol má niečo z pravou nohou, keď nekopal päťku, ale zavolal si Riša Šupeja. Ťažko Vám poviem, čo je za tým v skutočnosti.

52

Liptovský Mikuláš pokračuje vo svojom tlaku. Šaľa sa k ničomu v druhom polčase nedostal a súper opäť útočí. Prvé zakončenie Miroslava Pastvu vyrazil pred seba k následnej dorážke sa opäť dostal záložník Tatrau, ktorý pálil iba do tyče.

51

Hra bola naozaj dlhšie prerušená, keď jeden z ich hráčov ostal ležať na trávniku. Teraz sa už v hre pokračuje a do útoku pokračujú hráči Liptovského Mikuláša.

50

Po odkope od brány Šale sa hra prerušuje. V hlavičkovom súboji prichádza faul na hráča Šale, ktorý už dlhšie leží na trávniku.

50

Tak z tohto nemôžu moc pohroziť domáci hráči z Liptovského Mikuláša. Dlhý center z pravej strany skončil na zadnej tyči, kde loptu pustil za bránkovú čiarou Matej Šavol. Následne mikulášsky brankár pošle loptu späť do hry.

48

Šaľa má v druhom polčase sa vôbec k niečomu dostať. Aj tréner na lavičke je nervózny a používa čoraz viac vulgarizmov. Po útoku Tatranu prichádza prerušenie hry, rozhodca aj trošku prekvapivo odpískal faul proti Liptovskému Mikulášu.

47

Tatran to znovu skúša po tej pravej strane, v ktorej to bolo hrozivé aj v prvom polčase. Snažil sa uniknúť Moravčík, ale ten bol potiahnutý za dres. Následnú štandardnú situáciu zahrá Šupej.

47

Liptovský Mikuláš sa dostáva do útoku, ale nie nadlho. Šaľa mala možnosť autového vhadzovania, ale to nedokázalo využiť. Liptovský Mikuláš z následného útoku taktiež zlyhal, resp. obrana súpera bola pozorná.

46

Do druhého polčasu sa hostia rozhodli k zemne v základnej zostave. Z ihriska odchádza Kružlík a nastupuje Prúčny.

46

Začal druhý polčas.
Druhý polčas začne približne o 17:35.
Pred pár sekundami sa nám skončil prvý polčas zápasu 29. kola, v ktorom sa z vedenia tešia hráči Liptovského Mikuláša, ktorí mali veľmi dobrý vstup do zápasu, keď gólom v 8. minúte zvýšili stav 1:0. Tatran pokračoval vo svojom tlaku a súpera zo Šale pohrozil v podstate iba nejakými protiútokmi, ktoré ničím neskončili. Liptovský Mikuláš si v závere prvého polčasu navýšil vedenie, keď priamy kop Šupeja vyrazil brankár, ale následná dorážka Trnovského skončila v bráne.

Prvý polčas skončil.

44

Loptu zo spomínanej dvojice nakoniec zahral Peter Tomko. Tento pokus nemôžeme vyznačiť, pretože jeho zakončenie končí na múre súpera.

44

Ďalší priamy kop, ale tentokrát to je už pár metrov ďalej ako predtým. Pri lopte je na teraz dvojica hráčov. Kapitán Ivan Lišivka a Peter Tomko.

43

Liptovský Mikuláš sa musí teraz brániť. Dobré prenesená hra z pravej strany na ľavú pár prihrávok v podaní hostí a následné zakončenie, ktoré míňa bránu. Podla môjho názoru zakončoval Jakubjak, ale ako vravím nepresne.

42

Po góle dlhšie prišlo radovalo na domácej strane, preto sme preskočili jedno minútu. Niežeby som sa tu ležal a popíjal kávu, ale radosť Liptovského Mikuláša trvala dlhšie, upozornil nato aj hlavný rozhodca. Inač tú kávu mám vedľa na poličke.

40

Liptovský Mikuláš dal gól!
Skóre sa nám po priamom kope mení. Perfektný priamy kop Riša Šupej, ktorý zlyhal na perfektnom zákroku Kolmokova. Odrazená lopta sa však dostala ku MARTINOVI TRNOVSKÉMU, ktorý už nemal problém doraziť.

39

Presúvame sa k záveru prvého polčasu. Liptovský Mikuláš má možnosť priameho kopu cca z 25 metrov, ktorým si môže poistiť vedenie. Prekvapivo pri lopte sú až štyria hráči v červeno-čiernych dresoch.

38

Hra je prerušená! Pred veľkým vápnom ostáva ležať jeden z hráčov Šale, ktorý sa drží za ruku. Vyzerá to tak, že Moravčík mu v súboji stupil na ruku.

37

Nad futbalovým štadiónom v Liptovskom Mikuláši sa práve zatiahlo s čím zmizlo aj slnko, ktoré to tu všetko ohrievalo. Šaľa je pri lopte na ľavej strane. Po aute sa však sťahuje na vlastnú polovicu odkiaľ bude pomaly napádať polovicu súpera.

36

S loptou na kopačke sa ocitol na pravej strane Moravčík. Tento pravý obranca si párkrát zasekol obrancu, poslal loptu na Tomka, ktorý z väčšej diaľky poslal loptu smerom na bránu. Kolmokov si pripisuje ďalší úspešný zákrok.

36

Zlý aut na strane Šale a Liptovský Mikuláš postupuje následne do útoku. Po prieniku po ľavej strane prichádza narážačka, na ktorej konci je Fuják. Tento žilinský hráč nebol pri prihrávke úspešný a odovzdal ju súperovi.

35

Posledné sekundy sa hralo v zadných radoch Liptovského Mikuláša. Šaľa ešte doposiaľ nemala veľkú šancu ak nerátame center z pravej strany, ktorý pohotovo prerušil Kubena. Teraz však hostia postupujú do útoku, lenže center na pravú stranu prerušil na aut Richard Šupej.

33

Rohový kop Ivana Líšivku skončil na zadnej tyči, kde hlavou mieri rovno do brankára Martin Kubena.

Práve tento obranca Liptovského Mikuláša, ktorý je už roky v Tatrane, lenže jeho kmeňový klub je MŠK ŽIlina, kde bol aj v zimnej príprave. Kubena sa však vrátil na Liptov.

33

Budeme svedkami ďalšieho rohového kopu na strane Liptovského Mikuláša. Ak dobre rátam, resp. si pamätám je toto už druhý pokus. Loptu z pravej strany pošle do ihriska Ivan Líšivka – kapitán domáceho tímu.

32

Hra sa opäť prerušuje. Tentokrát prišiel faul na polovici Šale, keď v súboji o loptu fauloval Tomko Mihálika. Šaľa trošku zaváhala a odovzdala loptu súperovi. Liptovský Mikuláš postupuje po ľavej strane do útoku.

31

Hráči Šale kombinujú stále v útoku a zdá sa, že Liptovský Mikuláš pomaly stráca z úvodného tlaku. Teraz veľké pohrozenie neprichádza, keď dlhý center končí za bránkovou čiarou.

31

Toto nebolo dobré na strane Liptovského Mikuláša. Prihrávka Miroslava Pastvu mala síce myšlienku, lenže táto lopta končí za bránkovou čiarou. Šaľa následne smerovala do útoku, tam iba kombinuje.

29

Šaľa sa prezentovala celkom dobrým útokom cez stred ihriska, ale ten nakoniec nebol príliš úspešný, keď prihrávka Reháka končí za obranou, ale podstatné je to, že v náručí Šavola.

28

Domáci hráči v červeno-čiernych dresoch držia loptu v zadných radoch. Loptu si vymieňa hlavne Kubena s Kucharčíkom. Prvý menovaný sa po výmene lôpt odhodlal k centru, ktorý končí v aute. Pri lopte hostia zo Šale.

27

Dobrá šanca na strane hostí. Šaľa mohla vyrovnať z tejto šance, ale gól neprichádza. Dlhý a hlavne presný center z ich vlastnej polovice skončil u Ivančíka, ten následne z kraja 16-tky loptu pred malé vápno, ale Kubena odkopáva do bezpečia.

26

Šaľa aj za nešťastného teču hlavného rozhodcu Fajčíka sa dostala do náznaku šance. Sklepnutá lopta v podaní rozhodcu našla Glendu ktorý z kraja 16-tky vystrelil tesne vedľa.

25

Dlhý center z polovice Liptovského Mikuláša, ktorý zahrával štandardnú situáciu po faule na Kubenu. Dlhý center v podaní faulovaného hráča skončil na zadnej tyči, tam si to postrážil brankár Kolmokov.

24

Brankár Šale dlhšie čakal s rozohrávkou a loptu si posúval dopredu. Jeho následný dlhý center skončil v zadných radoch Tatranu, ktorý vďaka Rišovi Šupejovi vybojoval loptu. Liptovský Mikuláš smeruje do útoku.

23

Loptu kontrolujú hráči Liptovského Mikuláša. Posledné sekundy šanca neprišla ani na jednej strane a hrá sa prevažne v strede ihriska. Lopta na strane Liptovského Mikuláša, ktorého rozohrávka nebola presná a pri lopte Kolmokov.

22

Terajší útok hostí sa začína na ich polovici, kde nie sú moc napádaní súperom z Liptovského Mikuláša. Šaľa to zahrala aj tak zbrklo, keď center Mihálika končí až v súperovej 16-tke, resp. v náručí brankára Šavola.

22

Liptovský Mikuláš mal loptu po priamom kope, keď rozohrával na krátko. S loptou na nohe sa ocitol Miroslav Pastva, ktorý vysunul na pravý kraj ihriska Líšivu, ten vybojoval rohový kop.

21

Šaľa síce mala nejaký ten tlak, ale ten nebol zavŕšený žiadnou šancou, ktorá by pohrozila. Po náznaku útoku prišiel priamy kop pre Tatran.

21

Liptovský Mikuláš po úvodnom tlaku prestal nejako útočiť a terajšie minúty sa hrajú na jeho polovici. Šaľa je po inkasovanom góle viac pri chuti a má aj prečo byť. Aktuálne útočí na súperovej polovici.

20

Šancu si pripisujú aj hráči Šale, ktorí po rýchlom prieniku po pravej strane zakončili. Predchádzal tomu výmena krátkych lôpt a tá finálna prihrávka, ktorá končí u Ivančíka. Jeho pokus tesne nad brvnom.

19

Boj o loptu v strede ihriska. Pastva sa dostal k lopte, mal voľný priestor, ale do zakončenia sa nedostal. Jeho pokus však skončil centrom na ľavú stranu, kde si loptu spracoval Tomko, ten nebol príliš dôrazný a o loptu prišiel.

18

Hra sa prerušila po faule na hosťujúceho hráča. Pri lopte sa ocitol Lakubjak, ktorý poslal dlhú loptu na zadnú tyč, ktorú zobral do náručia Šavol. Perfektný moment brankára domácich, ktorý vyskočil ponad všetkých a pokryl loptu.

17

Domáci hráči mali nejaký náznak na útok, lenže ten v konečnom dôsledku nedotiahli do finálnej fázy. Šaľa odkopla loptu z vlastnej polovice a to isté robí v zadných radoch Liptovského Mikuláša aj Šupej.

16

Hostia sa dostali do útoku, ale zakončenie neprišlo. Liptovský Mikuláš sa dobre v úvode zápasu bráni.

14

Liptovský Mikuláš je opäť pri chuti, keď sa dostáva do ďalšieho útoku a ten aj zakončil. Strela spoza 16-tky z kopačky Trnovského končí u brankár Kolmokova.

13

Šaľa sa však dostáva po odkope k lopte. Centrovaná lopta pred veľké vápno a zakončenie, ktoré pokryl obranca Moravčík.

12

Liptovský Mikuláš v úvode zápasu priam valcuje súpera. Po ďalšom útoku cez ľavú stranu, center do veľkého vápna a prerušenie v páde, ktoré končí na rohu. Následný rohový kop na prednú tyč posúdil postranný rozhodca ako odkop od brány.

11

Hra bola pár sekúnd prerušená, keď sa na trávniku ocitol jeden z hráčov hostí. Dlhšie sa nehralo, ale vzápätí nabrala svoj smer a priebeh zápasu opäť pokračuje. Pri lopte Liptovský Mikuláš.

9

Šale je po góle pri lopte. Dostáva sa k nej pomocou autového vhadzovania na pravej strane. Dlhá lopta na súperovú polovicu a zákrok Kucharčíka, ktorý fauloval. Šaľa bude rozohrávať štandardnú situáciu tesne za polovicou.

8

Liptovský Mikuláš dal gól!
Domáci hráči v bojoch o záchranu vyhrávajú v úvode zápasu nad 5. tímom tabuľky 1:0, keď Tomko poslal loptu do 16-tky, následný center na zadnú tyč a zakončenie MIROSLAVA PASTVU, ktorý sa pred malým vápnom nemýlil.

6

Dobrá šanca na strane Liptovského Mikuláša. Peter Tomko sa vrátil do tímu po zranení a vyzerá to tak, že pauza mu pomohla. Jeho kolmica za obranu smerovala na Martina Trnovského, ktorý sa dostal do dobrej šance, lenže jeho center končí v aute. Diváci na tribúne nespokojní!

5

Lopta sa ocitne asi po prvýkrát aj v 16-tke súpera, lenže to musí dobre previesť priamy kop tesne za polovicou obranca zo Šale. Dočkali sa aj hostia, lopta sa dostala do veľkého vápna, ale obrana Taranu je 100%.

4

Peter Tomko najskôr vybojoval v súboji loptu na súperovej polovici, priťukol ju spoluhráčovi a po pár prihrávkach sa na ľavej strane dostala opäť k nemu. Mikulášsky útočník sa dostal do zakončenia, lenže jeho pokus vyráža brankár nad seba a vzápätí chytá loptu do náručia.

3

Domáci hráči sú s loptou sále v obrane. Je to veľmi pomalé, ale hlavne opatrné. Aj hráči si uvedomujú, že sa nehrá o fazuľky, ale o záchranu v druhej lige.

3

Samotný úvod zápasu je veľmi vyrovnaný a ešte sa k ničomu vlastne žiaden z tímov nedostal. Liptovský Mikuláš v podaní Moravčíka a Šupeja kombinuje v zadných radoch.

2

Útok na strane Šali. Liptovský Mikuláš si musí dávať pozor na každý útok, lebo ich bilancia v posledných zápasoch je také, že sa im vôbec nedarí otáčať stav zápasu.

1

Takže z ihriska sa práve postavil Peter Tomko, prvotne to vyzeralo celkom vážne, keď nehybne ležal na trávniku, lenže postavil sa na vlastné a po nich aj sám odchádza. Po úvodnom prerušení sa pokračuje v hre.

1

Pred pár sekundami sa nám začal zápas, v ktorom sa hneď prerušuje. Na trávniku ostáva ležať jeden z domácich hráčov, vyzerá to celkom vážne. O bližších informáciach Vás budeme informovať.

1

Stretnutie práve začalo.
Úvodné zostavy:

MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Šavol – Kubena, Kucharčík, Latiak, Šupej, Tomko, Fuják, Lišivka (K), Moravčík, Pastva, Trnovský.
Tréner: Ján Karaffa

FK Slovan Duslo Šaľa: Kolmokov – Kružlík, Mihálik, Konopásek, Čirik (K), Rehák, Mujkoš, Jakubjak, Glenda, Gešnábel, Ivančík.

Rozhodca: Fajčík – Brendza, Bóllo..
Športu zdar a futbalu obzvlášť, asi takto by sme mohli začať prenos zápasu 29. kola druhej najvyššej Slovenskej ligy, v ktorej na vlastnom ihrisku v Okoličnom privíta domáci MFK Tatran Liptovský Mikuláš súpera z FK Slovan Duslo Šaľa. Príjemne sa usaďte, komentovať zápas bude Tomáš Batiz.

Veľmi dôležitý zápas hlavne pre Lipovský Mikuláš, ktorý pokračuje v záchranárskych prácach o druhú ligu. Začnime však lepšími správami a to je, že ihrisko je v dobrom stave a dostalo aj previerku, keď v stredu bolo dejiskom finálového zápasu Slovenského pohára žien – majstrom sa stali hráčky Slovana, ktoré zdolali Nové Zámky 2:1. Ihrisko by sme teda mali, osobne som na Tatrane dnes bol a mrkol som si ho a naozaj je v spomínanom top stave. Poďme však ku trápeniu Liptovského Mikuláša to je hlavne po utorňajšej dohrávke, v ktorej Liptovský Mikuláš prehral so Šamorínom 3:0. Všetkému však mohlo byť inak, keby Tatran premenil svoje tutovky hneď v úvode, ale keď hráči majú problém trafiť prázdnu bránu z malého vápna, tak sa nemôžu čudovať, že sú tak, kde sú. Rozmeňme si to na drobné. Tatran mal raketový vstup do utorkového zápasu. Už v 4. minúte ohrozil domácu bránku tvrdou strelou Tomko, no lopta sa od brvna odrazila späť do ihriska. O dve minúty Balluch našiel Fujáka, jeho hlavička len o centimetre minula šamorínsku bránku. Aby toho nebolo na úvod stretnutia málo, Trnovský v 11. minúte neotvoril skóre, hoci mal pred sebou prázdnu bránku. Domáci sa o slovo prihlásili po pol hodine hry. Mezovský ani Ležaič však svoje príležitosti nepriviedli do gólového konca. Ležaič to skúšal strelou aj v 39.minúte. O minútu sa už ale spomínaný hráč tešil z úvodného gólu – 1:0. Ležaiča gól zjavne nabudil a gólovo dal o sebe vedieť aj v druhom polčase, na 2:0 zvyšoval presnejšie v 54. minúte. V nasledujúcich minútach divákom obdiva tímy divákom veľa vzruchu nepriniesli. Zmenila to až 76. minúta, keď Ležaič svojim tretím gólom v zápase definitívne rozhodol o jeho osude. Informuje Liptovský Mikuláš na vlastnej stránke, autorom Michal Paška.

Liptovský Mikuláš má čo v 29. kole robiť a zabodovať o dôležité body. Spomeňme však, že Šaľa nepatrí medzi tímy, ktoré sa pohybujú v dolných priečkach, ale práve naopak. V doterajšom priebehu sa pohybujú po 12 výhrach, 4 remízach a 11 prehrách na piatom mieste so ziskom 40 bodov.

Čo hralo do karát Liptovskému Mikulášu bol aj posledný zápas Šali, ktorá zdolala poslednú Ružinú 3:1. Podla dostupných informácii Šaľa počas celého zápasu diktovala hru čo sa v konečnom dôsledku prejavilo aj na samotnom skóre.

Gólový sumár:17. A. Ivančík, 31. Gešnábel, 50. Čurgali – 27. Peciar.

To by bolo tak na začiatok k tomuto zápasu všetko. Ja Vás k samotnému dianiu ešte raz pozývam. Stretneme sa v sobotňajšom popoludní niečo pred 16:30. Prajem príjemný deň.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 16:30.

MFK Tatran Liptovský Mikuláš – FK Slovan Duslo Šaľa

3:1

konec (2:0)

Zpět na online

Branky: 8. Pastva, 40. Trnovský, 76. Balluch – 57. Prúčny

MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Šavol – Kubena, Kucharčík, Latiak, Šupej, Tomko, Fuják, Lišivka (K), Moravčík, Pastva, Trnovský. Tréner: Ján Karaffa

FK Slovan Duslo Šaľa: Kolmokov – Kružlík, Mihálik, Konopásek, Čirik (K), Rehák, Mujkoš, Jakubjak, Glenda, Gešnábel, Ivančík.

Rozhodčí: Fajčík – Brendza, Bóllo.

Diváci: 250