Menu

Fotbal

Nizozemská Eredivisie

SC Heerenveen – AZ Alkmaar

0:4

konec (0:2)

26.04.2013, 20:00 • Abe Lenstra Stadion (kapacita: 26 800 míst) • Tomáš Honajzer (@ToHo1992)

Tipsport: 2.34 3.54 2.64 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

78

Ještě před rozehráním standardní situace tu ale máme dvě střídání. Na domácí straně opouští hřiště Rajiv van La Parra, kterého nahradí Marco Pappa; hosté stahují ze hry Jóhnanna Gudmunssona, jenž přepustí své místo Stevenu Berghuisovi.

73

Další střídání hostů. Ze hřiště odstoupil pravý bek Dirk Marcellis, místo kterého přišel Mattias Johansson.

70

Hned vzápětí tu máme změnu také na hostující straně, kde odstupuje Viktor Elm a přichází Willy Overtoom.

69

Domácí trenér Marco van Basten poprvé v zápase střídá. Ze hřiště stahuje van den Berga, kterého nahradí český záložník Lukáš Mareček.

66

Alkmaar právě vstřelil branku!
Její exekuce se nakonec ujal útočník JOZY ALTIDORE a krásnou střelou do pravého horního růžku nedal Nordfeldtovi šanci – 0:4.

65

Marten de Ronn se dnes stává druhým napomínaným hráčem. Hosté budou navíc zahrávat standardku z velmi zajímavé pozice.

65

Adam Maher se prokličkoval až do pokutovému území Heerenveneu, odkud následně tvrdě vypálil. Mířil však pouze do míst, kde stál připravený Nordfeldt.

62

Alkmaar právě vstřelil branku!
Po souboji s Maherem zůstal ležet na zemi domácí de Roon, přesto hosté pokračovali v útoku, který zakončili gólem. Volného prostoru na levé straně hřiště využil JÓHANN BERG GUDMUNDSSON a tvrdou střelou propálil gólmana Nordfeldta – 0:3.

61

Po rohu Alkmaaru se rozezvučela tyčka domácí brány!

58

Obrovská šance Heerenveenu! Finnbogason perfektním centrem našel Martena de Roona, který měl na hlavě téměř jistý gól, gólman Esteban ale předvedl parádní "robinzonádu" a míč vyrazil do strany.

34

Heerenveen je průběhem utkání očividně zaskočen. Už na 3:0 mohl zvyšovat Jozy Altidore, v tomto případě ale zasáhl Nordfeldt a jeho přízemní ránu vyrazil na roh.

32

Alkmaar právě vstřelil branku!
Gudmundssonův centr z levé strany propadl až na zadní tyči, kde se zjevil neobsazený ROY BEERENS, který ve skluzu neomylně zakončil – 0:2.

29

Alkmaar právě vstřelil branku!
Po zaváhání Gouweleeuwa se dostal k zakončení JOZY ALTIDORE. Jeho první střelu ještě dokázal Nordfeldt vyrazit, na následnou dorážku hlavou už byl ale krátký – 0:1.

21

Alfred Finnbogason vypálil zhruba z pětadvaceti metrů a svou střelou pod břevno nadělal Estebanovi velké potíže. Kostarický gólman měl co dělat, aby míč vyškrábl alespoň na roh.

15

Celso Ortíz se stává první potrestaným hráčem. Žlutou kartu viděl za podražení unikajícího El Ghanassyho.

7

Kristoffer Nordfeldt si připisuje první zákrok v utkání, který musel vytáhnout proti tečované střele Altidora zpoza vápna. Nelehkou situaci zvládl s velkým přehledem a míč lapil do rukavic.

SC Heerenveen – AZ Alkmaar

0:4

konec (0:2)

Zpět na online

Branky: 29. Altidore, 32. Beerens, 62. Gudmundsson, 66. Altidore

Karty:   65. De Roon (HEE) – 15. Ortíz (ALK)

SC Heerenveen: (4-3-3) Nordfeldt – van Anholt, Gouweleeuw, Zomer, Kruiswijk – de Roon, Kums, van den Berg (69. Mareček) – El Ghanassy, Finnbogason, van La Parra (78. Pappa).

AZ Alkmaar: (4-3-3) Esteban – Marcellis (73. Johansson), Reijnen, Viergever, Wijnaldum – Maher, Ortíz, Elm (70. Overtoom) – Beerens, Altidore, Gudmundsson (78. Berghuis).

Rozhodčí: Wiedemeijer – Slot, Strijker.