Menu

Fotbal

Německá Bundesliga

Hamburger SV – Hannover 96

1:0

konec (1:0)

29.09.2012, 15:30 • Imtech Arena, Hamburg • Jakub Martínek (@MartinekJakub)

Unibet.com: 2.25 3.4 3.0 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

V Imtech aréně jsme viděli jedinou branku, která stačila domácím fotbalistům k plnému počtu bodů. Ti využili svoji šanci již v prvním poločase, když se trefil Rudnevs. Hosté měli velmi blízko k vyrovnání hlavně v druhém poločase, ale brankář Adler měl svůj den a SV hodně podržel. To je ode mě vše. Přeji příjemný zbytek večera. (17:23:06)

Konec zápasu.

90+3

Hosté se ale sami připravili o možnost ohrožení Adlera. Felipe špatně rozehrál, čehož využil domácí Sala a znovu odkopl daleko do bezpečí.

90+1

Hlavní rozhodčí Zwayer nastaví tři minuty navíc.

90

Sv chce už dohrát utkání daleko od své branky a tomu odpovídá i hra. Kapitán Westermann se s ničím nepáral a odkopl daleko na polovinu soupeře.

88

I domácí trenér Fink střídá naposledy. Son přepustí své místo Salovi.

87

Hannover střídá naposledy. Ze hry odchází Schmiedebach, kterého vystřídá Felipe.

85

Hosté už trochu nervózní a předvedli hodně zbytečný faul, po kterém se připravili nejen o balon, ale i o dobré místo k následnému útoku.

83

Na druhé straně měl gólovku na hlavě Petr Jiráček. Ten si nejvýše vyskočil na rohový kop, ale svůj pokus netrefil tak jak by potřeboval a ten skončil jen těsně nad břevnem.

82

Hráči v zelených dresech teď nebyli daleko od vyrovnání. Po závaru před brankou se dostal k míči Ya Konan a vypálil. Jeho střela už směřovala do sítě, ale Adler se blýskl skvělým zákrokem a šanci zneškodnil.

81

Hosté se nastěhovali na polovinu domácích a zdárně kombinují před pokutovým územím. Žádná větší šance ale nepřichází stále nepřichází.

80

Zatím se nám rozběhla poslední desetiminutovka, ve které musí přidat hosté alespoň jeden přesný zásah, aby si odvezli z přístavního města minimálně bod.

77

Hosté střídají. Odpracováno má dnes obránce Eggimann, který přenechá své místo Dioufovi.

76

Diekmeier zastavil nedovoleně pronikajícího Abdellaoueho, což se pochopitelně nelibí domácím fanouškům a ti to také dali hodně hlasitě najevo.

75

Další šance na vyrovnání. Nebyl u ni nikdo jiný než hostující útočník Ya Konan. Ten se objevil nehlídán před brankou Adlera a stačilo již pouze dobře zamířit. To se ale nestalo a tak Hamburger stále vede.

73

SV se ale dobře brání a žádné komplikace si připustit nechce. Westermann dobře zakročil před dotírajícím Ya Konanem a balon odpálil do zámezí.

71

Hannover je v poslední minutách aktivnějším týmem a čím dál více se objevuje před brankou Adlera. Tentokrát centroval Huszti, ale žádného ze svých spoluhráčů nenašel.

70

Zatím se nám v Hamburgeru rozběhla poslední dvacetiminutovka. Tu začali domácí útočným výpadem, ale žádnou větší šanci si nepřipravili.

68

Oba protihráči jsou již však na nohou a míří za postranní lajnu k dalšímu ošetření. Zdá se, že budou oba v pořádku.

67

Tvrdý střet Jiráčka a Enggimanna končí přerušením hry. Oba aktéři zůstali ležet na trávníku a hrát se jim příliš nechce.

65

Ya Konan odcentroval do vápna na volného Stindla. tomu střela příliš nesedla, ale přeci jen mířila do brány. Na brankové čáře však stál dobře připravený Mancienne a míč odkopl.

63

Domácí Badelj obdržel od hlavního rozhodčího žlutou kartu za ostrý faul zezadu.

62

Domácí SV střídá podruhé. Ze hřiště odchází Arslan, kterého vystřídá Jiráček.

60

Hráči v zelených dresech jsou zatím v útoku hodně bezzubý. Tentokrát se o tom přesvědčil Stindl, který nepřešel přes Badelje a o balon přišel.

58

Van der Vaart se dostal ke střeleckému pokusu, ale nezamířil přesně. Jeho rána letěla až příliš vysoko nad Zielerovu branku, který tak bude pouze rozehrávat.

56

Tvrdý souboj na středu hřiště svedl domácí Arslan s Pintem. Lépe ze střetu vyšel hannoverských záložník, který míč získal.

54

Hosté se snažili o kloudnou akci, ale tu vymyslet nedokázali. Huszti nepřešel přes Westermanna a o balon přišel.

52

Hamburger už mohl vést o dvě branky. Velkou šanci ale zahodil Rudnevs, když sám proti brankáři selhal a gólmana pouze trefil.

47

Hostující stoper Haggui vidí žlutou kartu za přistrčení protihráče.

50

Son už slavil další branku SV, ale vše bylo marné. Postranní rozhodčí odmával ofsajd a hlavní rozhodčí ho také odpískal.

49

Hannover se prodíral do domácí šestnáctky, ale unikajícího Ya Konana zastavil čistě Diekmeier.

48

Domácí fotbalisté začali tak jak skončili první poločas. Tedy s míčem na kopačkách a do útočení se příliš nehrnou.

46

I domácí trenér Fink poprvé střídá. Do hry posílá Beistera, který vystřídá Ilicevice.

46

Hosté reagují na nepříznivý stav a střídají. Ze hry odejde Schlaudraff, který přepustí své místo Abdellaouemu.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 16:33 .
V prvním poločase jsme sledovali nepříliš pohledné utkání. Hosté si vytvořili jedinou příležitost, kterou ale domácí odvrátili v poslední možný moment. Ani hamburští fotbalisté nebyli příliš aktivní, ale na rozdíl od své dnešní soupeře jedinou velkou šanci proměnili a mají k dispozici jednobrankový náskok.

První poločas skončil.

45

SV ubránilo i další hannoverský útok a bylo to zřejmě poslední počínání, jaké hráči na hřišti předvedli.

44

Hráči v bílých dresech už budou pouze dohrávat poslední minutky prvního poločasu. Kombinace se sice odehrává na polovině Hamburgeru, ale až příliš daleko od domácí branky.

43

Hostující 96 měla k dispozici další ohrožení domácí svatyně v podobě rohové kopu. Ten se ale centrujícímu Pintovi vůbec nepovedl a skončil v rukavicích gólmana Adlera.

42

Ani SV to dopředu moc nejde. Dlouhý pas za obranu hledal nabíhajícího Rudnevse. Ten si však nepohlídal své postavení a byl mu odmáván ofsajdový prohřešek.

40

Hannover měl sice balon na svých kopačkách, ale záhy o něj přišel. Pinto špatně rozehrál na Schlaudraffa, čehož využil Badelj a herní pomůcku získal pro své spoluhráče.

38

Domácí Arslan si vykoledoval žluté napomínání za faul zezadu.

37

Znovu hosté marně dobývali obranný val Hamburgu. Ten se dobře seskupil a žádné ohrožení domácí branky nedopustil. Hannover bude muset začít z vlastní poloviny.

35

Ya Konan podnikl výpad na vlastní pěst, ale byl rychle zastaven. Dobře bránící Westermann ho zastavil a o míč oloupil.

33

Hosté z Hannoveru se o něco podobného pokoušeli i na druhé straně hrací plochu. Tentokrát ale volili na rozdíl od domácích střelu, která ale skončila hodně mimo branku Adlera.

32

Až teď domácí fotbalisté něco vymysleli a nevypadalo to vůbec zle. Ťukes na jeden dotyk mířil na volného Van der Vaarta, který však stál k nevoli domácích fandů v ofsajdu.

31

Hostující 96 také není příliš hr do útočení a tak je k vidění v Imtech aréně nudná pasáž hry, kdy se oba týmy střídají v držení balonu.

29

Družina trenéra Finka teď poněkud uklidnila hru a dopředu se příliš nežene. Její kombinace probíhá na polovině hřiště a někdy až na vlastní obranné půlce.

27

Další rohový kop pro Hannover. Míč si k rohovému praporku postavil Huszti, jenže našel pouze hlavu domácího Jansena, který odvrací mimo vápna.

25

První poločas je ve své polovině a zatím nesledujeme příliš pohledné utkání. Vyjímkou snad byla je gólová šance domácího SV. Hosté zahrozili pouze jednou avšak zatím bezvýsledně.

23

Hannover je trochu opařený první brankou a jeho přechodová fáze do útoku hodně vázne. Své o tom ví Pinto, který marně hledal k další spolupráci někoho v zeleném trikotu.

21

SV Vezlo další nebezpečný útok k brance soupeře. Centrovaný balon z pravé strany stačil naštěstí pro hosty odvrátit Cherundolo, který včas zasáhl před dotírajícím Rudnevsem.

20

Hamburg právě vstřelil branku!
Hostující obrana hrubě chybovala, když si nepohlídala náběh útočníka ARTOMSE RUDNEVSE, který nikým neobtěžován uklidil svůj pokus přesně k pravé tyči Zielerovi brány.

18

Domácí zatím přenesli hru na opačnou stranu hřiště, kde se bude rozvíjet jejich další kombinace.

17

Zelené družině byl znovu dobře odmáváno a posléze odpískáno ofsajdové postavení. Hostující Schlaudraff sice ještě trochu protestoval, ale s výrokem sudího už nic nezmohl.

15

SV si teď nerozumělo v rozehrávce a připravilo se o ohrožení Zielerovi branky. Ilicevic hledal nabíhajícího Rudnevse, ale k tomu se přihrávku vůbec nedostala, protože skončila u dobře bránícího Eggimanna.

13

Mancienne odvracel další hannoverský kontr pouze na rohový kop. Z toho tentokrát nebylo vůbec nic, protože centr do šestnáctky sebral ze vzduchu brankář Adler.

12

Rudnevs se dostával do slibné příležitosti, ale sám se o ni připravil. Špatně si zpracoval kulatou pomůcku a hosté ji následně odvrátili do bezpečí.

10

Hostující 96 mohla zahrozit i podruhé. Jenže unikající Ya Konan stál v metrovém ofsajdu, který mu byl také odmáván.

9

Hosté se na druhé straně dostali k prvnímu rohovému kopu v utkání. Načechraný bochánek od Husztiho doletěl až na hlavu Hagguiho, ale jeho pokus odvrátili domácí na brankové čáře.

7

Hamburg se dostal k zahrání přímého volného kopu z dobré pozice. O jeho exekuci se postaral Van der Vaart, ale na zadní tyči nenašel vůbec nikoho a balon putoval až do zámezí.

6

Hráči v bílých dresech se nastěhovali na polovinu soupeře, kde se snaží o kloudnou myšlenku. O tu se pokoušel Arslan, ale svojí přihrávkou nikoho ze spoluhráčů nenašel.

5

Tentokrát se proti pravidlům provinili hosté. Jmenovitě to byl záložník Stindl, který fauloval u levé postranní čáry a domácí SV bude rozehrávat.

4

Hannover ale z následné standardní situace nic nevytěžil. O její rozehrání se postaral Huszti, ale svůj centr poslal pouze do rukavic domácí brankáře Adlera.

3

Postižený Pinto se jen těžko zvedá z trávníku. Nakonec se zdvihl i za pomoci spoluhráčů a hra bude po krátké pauze pokračovat.

2

Domácí hráči ztratili míč a následně ošklivě faulovali. Hříšníkem byl Ilicevic a hned vidí od hlavního rozhodčího žlutou kartu.

1

Domácí družina vyhrála los a rozehrává. O první dotyk s balonem se postaral Van der Vaart s Rudnevsem.

1

Utkání právě začalo.
Obě mužstva již nastupují na hrací plochu. Domácí SV oblékl bílé dresy a hosté z Hannoveru zelené.
Úvodní sestavy:

Hamburger SV: Adler - Diekmeier, Mancienne, Westermann, Jansen - Arslan, Badelj - Son, Van der Vaart, Ilicevic - Rudnevs.

Hannover 96: Zieler - Cherundolo, Eggimann, Haggui, Rausch - Stindl, Schmiedebach, Pinto, Huszti - Schlaudraff, Ya Konan.

Rozhodčí: Zwayer - Steuer, Pelgrim.
Vzájemná bilance

Vzájemné měření sil z posledního ligového ročníku hovoří více pro domácí družinu. Ta dokázala na vlastním hřiště uspět po výsledku 1:0 a z hannoverské AWD-arény si odvezla bod za konečných 1:1.
Hamburger SV

To hráči z přístavního města nezačali úvod Bundesligy vůbec dobře. Po pěti odehraných utkáních jim patří až 14. místo se ziskem jen 4 bodů. Ty získali hamburští fotbalisté za remízu a jedinou výhru.

Domácí tápání začalo již v prvním kole. Hamburg se nedokázal ani gólově prosadit a prohrál s Norimberkem 0:1. Statistika vstřelených branek se nerozrostla ani po zápase v Brémách. Tam prohráli hráči ze severu Německa poměrem 2:0. První branky si hamburská ofenziva připsala až ve třetím kole na půdě Frankfurtu. Ale ani dva přesné zásahy nestačili na body, když se domácí dokázali třikrát prosadit a zvítězit 3:2. Na první letošní výhru si domácí museli počkat do čtvrtého kola. V Imtech aréně se představil úřadující mistr z Dortmundu, ale z Hamburgu si překvapivě neodvezl ano bodík. Domácí se dokázali vzchopit z předešlých neúspěchů a porazili Borussii výsledkem 3:2. Ani ve středečním duelu neměli hamburští fotbalisté daleko k plnému počtu bodů. Od výhry je dělili pouze sekundy, když se v poslední minutě prosadil Dominguez a zařídil pro Moenchengladbach alespoň remízu 2:2.
Hannover 96

Fotbalisté z Hannoveru vstoupili do nové ročníku velmi sympatickými výsledky. Po pěti odehraných kolech jim patří 3. místo se ziskem 10 bodů, který si vysloužili za tři výhry a jednu remízu.

Ona jediná remíza přišla již v prvním kole proti ambicioznímu Schalke, které si odvezlo z hannoverského pažitu bod za výsledek 2:2. Premiérový plný počet bodů přišel hned o týden později na půdě Wolfsburgu, kde si hosté připsali pohodlné vítězství 0:4. Další cenný skalp si 96 připsala v domácím utkání proti Brémám. Ty odjížděli z AWD-arény s prázdnou po přestřelce 3:2. Jediný dosavadní neúspěch si hosté odbyli v čtvrtém kole v Hoffenheimu, kde nestačili na domácí fotbalisty a podlehli jim 3:1. Vložené úterní kolo přineslo Hannoveru další pohodlné vítězství. To přišlo před vlastními fanoušky poměrem 4:1 proti Norimberku.
Vítáme vás u on-line přenosu z německé Bundesligy. V šestém kole se proti sobě postaví v Imtech aréně domácí Hamburger SV, který bude hostit Hannover 96. Utkání začíná v 15:30.

Hamburger SV – Hannover 96

1:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 20. Rudnevs

Karty:   2. Iličević (HAM), 38. Arslan (HAM), 63. Badelj (HAM) - 47. Haggui (HAN)

Hamburger SV: Adler - Diekmeier, Mancienne, Westermann, Jansen - Arslan (62. Jiráček), Badelj - Son (88. Sala), Van der Vaart, Ilicevic (46. Beister) - Rudnevs.

Hannover 96: Zieler - Cherundolo, Eggimann (77. Diouf), Haggui, Rausch - Stindl, Schmiedebach (87. Felipe), Pinto, Huszti - Schlaudraff (46. Abdellaoue), Ya Konan.

Rozhodčí: Zwayer - Steuer, Pelgrim