Menu

Fotbal

Německá Bundesliga

Borussia Mönchengladbach – Hamburger SV

2:2

konec (1:2)

26.09.2012, 20:00 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Jakub Martínek (@MartinekJakub)

Unibet.com: 1.85 3.45 4.15 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

90+2

Oslavu gólu proběhla bez dresu a tak oslavenec inkasoval ještě žlutou kartu.
Domácí Borussie se nakonec i v deseti dokázala prosadit. V nastavení se trefil stoper Dominguez a spasil fotbalisty Mönchengladbachu. Hamburg byl dnes lepším týmem, ale nepohlídal si závěr utkání a zbytečně přišel o dva body. To je ode mě vše. Přeji příjemný zbytek večera. (21:54:40)

90+2

Poslední střídání využili také hosté. Ze hry odejde Ilicevic a nahradího Beister.

Konec zápasu.

90+1

Mönchengladbach právě vstřelil branku!
Domácí fotbalisté odpovídají v poslední možnou chvíli. Na standardní situace si ve vápně vyskočil nehlídaný obránce Dominguez a daroval Borussii vyrovnání.

90

Rozhodčí nastaví tři minuty nad rámec řádné hrací doby.

89

Hamburg střídá podruhé. Ze hřiště odejde Van der Vaart, který přepustí své místo na hrací ploše Salovi.

88

SV se nastěhovala na polovinu domácích a zde budou také celé utkání dohrát. Kombinace se teď odehrává mezi Jansenem a Westermannem.

87

Hosté budou muset celé rozehrání své standardní situace zopakovat. Balon nestál v klidu na místě a to se nelíbilo hlavnímu rozhodčímu.

85

Posledních pět minut nás dělí od rozluštění bodové hádanky. Zatím k jejímu vyřešení mají blíže hráči Hamburgu.

84

Domácí diváci nesou rozhodnutí postranního sudího hodně špatně. Ten jim podle jejich mínění odepřel rohový kop a připravil je o dobrou příležitost.

82

Zatím se nám v Borussia Parku rozběhla poslední desetiminutovka. Mönchengladbach je o gól pozadu a jestli chce pomýšlet na nějaký bodový zisk, musí hodně přidat.

80

SV málem využil svojí přesilovku. Berg se dostal ke střele z hranice vápna, jenže jeho pokus skončil pouze na reklamních panelech za brankou.

79

Hráčům v bílých dresech to dopředu prostě nejde, ještě když mají v poli o jednoho hráče méně.

77

Domácí družina střídá naposledy. Odpracováno má dnes Jantschke, který uvolní místo De Camargovi.

77

Poprvé v dnešním utkání střídají také hosté. Na hrací plochu se podívá Berg, který vystřídá Rudnevse.

75

Borussia se dostala ke standardní situaci z dobré vzdálenosti. O následnou exekuci se postaral Arango, ale trefil pouze boční síť.

73

Ke střeleckému pokusu se dostal Ilicevic. Jeho přízemní rána sice nadělal domácímu brankáři trochu vrásek na čele, ale nakonec si dokázal poradit.

71

Hráči v černých dresech sice dopravili balon za záda ter Stegena, ale postranní rozhodčí jim radost pokazil, když odmával ofsajd.

70

Hamburští už sbírají drahocenné minutky. To se domácím fotbalistům vůbec nelíbilo a ti se pokusili o tvrdé napadání, které nemohlo nijak jinak skončit než odpískáním nedovoleného prohřešku.

68

Hosté ale nikam nespěchají a tak svou rozehrávku adresovali až k brankáři Adlerovi. Ten nikým neobtěžován chvilku podržel balon a následně ho poslal dopředu.

66

SV kombinuje na polovině soupeře, ale k domácí brance se zatím moc nemá. Celá devítičlená skvadra v bílých dresech je nastěhována před vlastním gólmanem a urputně brání.

64

Hosté disponovali rohovým kopem, ale nic kloudného vymyslet nedokázali. Centrující Van der Vaart nenašel nikoho v černém dresu a Borussia se osvobozuje.

63

Nepříjemný zákrok na brankáře předvedl domácí Xhaka a vidí od rozhodčího žlutou kartu.

61

Přichází další změna na hrací ploše. V domácí dresu se představí Hrgota, který nahradí Hermanna.

60

Mönchengladbach je teď hodně zalezlí na své obranné polovině a další útočné choutky musí zatím odložit na neurčito.

58

První střídání v bílém dresu. Ze hry odchází de Jong, který přepustí své místo Cigercimu.

57

Moc to ale nevypadá, že by to hosty nějak poznamenalo. Spíše naopak se snaží zahozenou penaltu vymazat dalším přesným zářezem.

56

Neproměněná penalta by mohla SV hodně mrzet. Navíc když je jejich náskok pouze jednobrankový.

54

Míč si na penaltovou značku postavil střelec první branky hostů Van der Vaart. Svůj pokus uklidil přesně k pravé tyče, ale tam se nacházel také připravený ter Stegen.

53

Domácí krize pokračuje a bude ještě oslabena. Stranzl fauloval ve vápně unikajícího Rudnevse a vidí rovnou červenou kartu. Navíc budou hosté zahrávat pokutový kop.

52

Obránci SV dobře zdvojili de Jonga a ten to proti přesile měl pochopitelně hodně obtížné a o balon přišel.

51

Domácí se dostávají do problémů pouze vlastním přičiněním. Jasný důkazem toho byl Xhaka, který místo toho, aby rozehrál odkopl pouze na polovinu hamburských fotbalistů.

50

Teď to ale domácí Borussia zvládla na výbornou a málem bylo pro hosty zle. Na poslední chvíli však zatáhl za záchranou brzdu Diekmeier a balon odkopl do zámezí.

49

Bílá družina začala tak jak skončila první poločas. Tedy hodně rozhádaným dojmem, který ještě potvrzuje dost nepřesnou kombinací.

48

Hamburští fotbalisté se dostali až před branku brankáře tera Stegena, ale nijak horké to nebylo. Domácí strážce svatyně se pohlídal centrovaný balon a zmocnil se ho.

47

Hoste se ujali rozehrávka a s ničím se nepárají. Hned po úvodním hvizdu nakopli míč na polovinu soupeře, kde bude pokračovat další snažení SV.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 21:01 .
Z počátku poklidné utkání se zvrhlo v gólové hody. Uvidíme s čím přijdou oba týmy do druhého poločasu. Hosté z Hamburgu se zatím zdají být v lepší pohodě a zaslouženě vedou.

První poločas skončil.

45

Hamburg právě vstřelil branku!
Hodně studená sprcha pro domácí Mönchengladbach. Ten si v posledních minutách nepohlídal centr od postranní lajny a je za to potrestán. V šestnáctce si na letící balon vyskočil ARTJOMS RUDNEVS a z malého vápna se nemýlil.

44

Borussia vezla k brance Adlera další nebezpečný útok, ale ten se ke svatyni ani nedostal. Dobrý obranný zákrok předvedl Mancienne a míč poslal za lajnu.

43

SV sice měl výhodu rohového kopu, ale z něho nic nevzešlo. Centrující Badelj našel pouze hlavu domácího Daemse.

41

I domácí fotbalisty branka hodně nakopla a teď to jsou právě oni, kdo hýří aktivitou.

39

Mönchengladbach právě vstřelil branku!
Borussia se přeci jen dočkala vyrovnávací branky. Na rohový kop si ve vápně nejvýše vyskočil obránce MARTIN STRANZL a rozvlnil síť za bezmocným Adlerem.

38

Daems si neporozuměl s Arangem a domácí Borussia o balon přišla. Vhazovat bude o pravé postranní lajny Diekmeier, který bude hledat někoho ze spoluhráčů.

37

Černá družina nikam spěchat nebude a raději rozehrál zpět do zadních řad. Tam si hodně koledoval o ztrátu míče Jansen a tak raději odkopl do autu.

35

Tentokrát to už hráčům SV neprošlo. První žluté napomenutí obdržel Arslan.

33

Hosté přibrzdili taktickým faulem domácí výpad a hráči v bílých dresech se teď hodně zlobí. Hlavní sudí však nic závažného nepostřehl a píšťalka zůstala bez využití.

32

Znovu kombinace Borussie hodně zaskřípala. Ve vápně čekal na přihrávku osamocený de Jong, ale asi by se hodně načekal. Jeho spoluhráči zbytečně přišli o herní pomůcku.

30

SV jasně převzal otěže zápasu, alespoň to tak na hřišti v posledních minutách vypadá.

28

Mönchengladbach se v posledních minutách nemůže dostat do hry a brankou je evidentně zaskočen. Všechny domácí výpady končí pouze na dobře připraveném obranném valu.

26

Tvrdý střet inkasoval zatím jediný střelec utkání. Hermann ho nepříjemně poslal na zelený pažit a SV bude rozehrávat další přímý volný kop.

25

Hamburg hodně povzbuzený úvodní branku touží přidat i druhý přesný zásah. O ten se teď pokoušel Son, jenže jeho rána skončila vysoko na tribuně.

23

Hamburg právě vstřelil branku!
Hosté převedli jak se dávají góly a zaslouženě se ujímají vedení. Rudnevs prodloužil na nabíhajícího RAFAELA VAN DER VAARTA a ten se z první opřel do balonu. Jeho výstavní rána zapadla přesně k zadní tyči a domácí brankář mohl jen smeknout.

22

Hanke hodně nevybíravě zajel do protihráče, ale zůstává bez trestu. Hosté budou rozehrávat standardní situaci na polovině Borussie.

20

Rudnevs si počínal nedovoleně a to neuniklo ani hlavnímu rozhodčímu Aytekinovi. Ten odpískal útoční faul a domácí budou pokračovat z poloviny hřiště.

19

Hráči v černých dresech se sice dostávali do dobré příležitosti, ale sami se o ni nakonec připravili. Špatný centr směrem do vápna vyslal Ilicevic a míč skončil v zámezí.

17

Hamburští uklidnili hru a začínají s svou kombinací až od brankáře Adlera. Ten si pro další pokračování vybral Westermanna, který se postará o další zprostředkování.

16

Hráči z přístavní města začínají vystrkovat růžky. Centr do šestnáctky se už snášel na hlavu Van der Vaarta, ale naštěstí pro domácí v čas zakročil stoper Dominguez.

15

Na druhé straně se dostal do kontaktu s ter Stegenem hostující Rudnevs, po kterém se domácí brankář ocitl na trávníku. Ten to ale bere s úsměvem a oba aktéři to berou sportovně.

13

Brankář Hamburgu musel opět na zem po střele Aranga. Jeho ráně však chyběli potřebné parametry a ta skončila pouze v náručí gólmana SV.

12

Jansen hledal dlouhým pasem spoluhráče Sona. Toho ale vůbec nenašel, protože adresovaná přihrávka skončila daleko v zámezí.

10

Obrázek posledních minut je stále stejný. Domácí Borussia drží balon na svých kopačkách a hostující SV se úspěšně brání a odkopává pryč od vlastní klece.

9

První střelecký pokus o ohrožení branky Adlera přišel po ráně Hankeho. Ten vypálil nepříjemnou jedovku, která skončila těsně vedle pravé tyče.

8

První vážnější prohřešek proti fotbalovým pravidlům předvedl Badelj. Ten poslal k zemi Xhaka a hlavní rozhodčí zatím řeší vše pouze slovní domluvou.

7

Arslan se pokoušel vysunout Rudnevse. Přihrávka hostujícího záložník byla však příliš dlouhá a skončila pouze za brankovou čarou.

6

Brankář Hamburgu nikam nespěchá a dává si s rozehrávkou na čas. Nakonec volil přízemní kombinaci na jednoho ze svých obránců.

5

Hráči Mönchengladbachu budou mít k dispozici první rohový kop. Ten se ale domácím fotbalistům vůbec nevyvedl a skončil pouze v rukavicích Adlera.

4

Ti předvedli rychlé přečíslení s následným střeleckým zakončením. Autorem střeleckého pokusu byl Ilicevic, ale branku domácího ter Stegena vůbec netrefil.

3

Borussia ale dlouho balon na svým kopačkách neudržela. Dlouhý nákop dopředu nebyl tím pravým ořechovým a zahrají si také fotbalisté SV.

2

Domácí vyhráli los a ujali se rozehrávky. První se dotkl míče de Jong a rozehrál zpět na své spoluhráče.

1

Utkání právě začalo.
Oba soupeři již nastupují na hrací plochu. Domácí Borussia oblékla bílé dresy a hosté z Hamburgu naopak černé.
Úvodní sestavy:

Borussia Mönchengladbach: ter Stegen - Jantschke, Stranzl, Dominguez, Daems - Nordtveit, Xhaka - Hermann, Hanke, Arango - de Jong.

Hamburger SV: Adler - Diekmeier, Mancienne, Westermann, Jansen - Badellj, Arslan - Son, Van der Vaart, Ilicevic - Rudnevs.

Rozhodčí: Aytekin - Achmüller, Brand.
Vzájemná bilance

Vzájemné měření sil z posledního ligového ročníku hovoří spíše ve prospěch domácích fotbalistů. Ti dokázali na podzim v Hamburgu zvítězit 0:1 a v jarní odvetě v Borrusia Parku se zrodila plichta 1:1.
Borussia Mönchengladbach

Domácí si zatím vedou o poznání lépe než jejich dnešní soupeř. Po čtvrtém kole jim patří 9. pozice a na svém kontě mají pět bodů, které získali za jednu výhru a dvě remízy.

Právě ona jediná dosavadní výhra se datuje již z první kola. To když si domácí dokázali poradit v Borussia Parku s Hoffenheimem a vyhráli 2:1. Dělbou bodů skončil výsledek na hřišti nováčka soutěže a to konkrétně v Dusseldorfu, kde skončilo utkání bez branek. První letošní prohra přišla ve třetím kole, když domácí stánek vyloupili fotbalisté Norimberku a odvezli si z Mönchengladbachu plný počet bodů za konečný výsledek 2:3. Minulý týden se domácí fotbalisté představili na půdě silného Leverkusenu. V zápase se dokázal prosadit i český reprezentační obránce Kadlec, který nakonec rozhodl o tom, že se oba soupeři rozejdou smírně po remíze 1:1.
Hamburger SV

Fotbalistům z přístavní města se zatím v začátku soutěže moc nedaří. Po čtyřech odehraných kolech jim patří až 15. místo se ziskem tří bodů za jedinou výhru.

Hamburská družina začala sezónu na vlastním stadionu, kdy v úvodním kole hostila hráče Norimberku. V utkání byla k vidění pouze jediná branka, o kterou se postaral norimberských Balitsch. Ani druhé kole žádný bodový zisk nepřineslo. Hamburg cestoval na půdu ambiciózních Brém a ani tam neuspěl a odešel poražen 2:0. Vůbec první branky se hamburští fotbalisté dočkali ve třetím kole na hřišti Frankfurtu. Ale ani dva přesné zásahy na body nestačili a přišla další porážka, tentokrát 3:2. Na první letošní výhru si hosté museli počkat až do čtvrtého kola a že to za to stálo. Do hamburské Imtech arény přicestoval úřadující mistr z Dortmundu a odjížděl s prázdnou, když prohrál poměrem 3:2.
Krásný fotbalový večer při sledování pátého kola německé Bundesligy. V něm se proti sobě postaví domácí Borussia Mönchengladbach, která bude hostit soupeře z Hamburgu. Utkání začíná v 20:00.

Borussia Mönchengladbach – Hamburger SV

2:2

konec (1:2)

Zpět na online

Branky: 39. Stranzl, 90+1. Dominguez - 23. Van der Vaart, 45. Rudnevs

Karty:   63. Xhaka (MNC), 90+2. Dominguez (MNC) - 35. Arslan (HAM)   53. Stranzl (MNC)

Borussia Mönchengladbach: ter Stegen - Jantschke (77. De Camargo), Stranzl, Dominguez, Daems - Nordtveit, Xhaka - Hermann (61. Hrgota), Hanke, Arango - de Jong (58. Cigerci).

Hamburger SV: Adler - Diekmeier, Mancienne, Westermann, Jansen - Badelj, Arslan - Son, Van der Vaart (89. Sala), Ilicevic (90+2. Beister) - Rudnevs (77. Berg).

Rozhodčí: Aytekin - Achmüller, Brand