Menu

Tenis

Pohár Billie Jean Kingové (krytý tvrdý povrch)

Barbora Strýcová – Alison Riskeová-Amritrajová

0:0

zrušeno

11.11.2018, 16:00 • O2 arena, Praha (CZE) • Finále • Vít Schück (@VitSchuck)

Tipsport: 1.44 2.92 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Čtvrtá dvouhra nebude potřeba! Kateřina Siniaková totiž v nervy drásajícím duelu přehrála ve třech naprosto vyrovnaných setech Sofii Keninovou a zařídila tak českému týmu vítězný třetí bod ve finále! Fedcupová trofej se po roce vrací do Česka. (15:57:33)
Sobotní zápasy

Barbora Strýcová – Sofia Keninová 2:1
(6:7, 6:1, 6:4)

Rodačka z Plzně rozehrála finále skvěle, rychle se dostala do vedení 3:1, poté ale sama hned dvakrát v řadě přišla o své podání a úvodní dějství se tak muselo rozhodovat až v tiebreaku. Talentovaná Američanka nedala nervozitu znát a proměněným druhým setbolem získala první sadu. V úvodu druhého setu měla sice Strýcová co dělat, aby nepřišla o podání, ale všech šest brejkbolů dokázala ve druhém dějství odvrátit, sama dva proměnila a muselo se do rozhodujícího setu. V něm to dlouho vypadalo na jasnou záležitost pro dvaatřicetiletou Češku, ale z vedení 4:1 a 5:2 udělala ještě drama, když přišla o gem na servisu. Na druhý pokus už ale zápas do servírovala do vítězného konce.

Kateřina Siniaková – Alison Riskeová 2:0
(6:3, 7:6)

Začátek druhého sobotního zápasu byl z obou stran nervózní. Siniaková i Riskeová v úvodu čelily brejkbolům, ale jako první ho dokázala proměnit česká tenistka. V závěru mohla Američanka dokonce vyrovnat na 4:4, to se jí však nevydařilo a Siniaková už s klidem doservírovala první dějství do vítězného konce. To druhá sada byla o poznání vyrovnanější. Po brejku na 6:5 podávala rodačka z Hradce Králové na ukončení zápasu, Riskeové ale stačila dorovnat. Tiebreak už byl v režii Kateřiny Siniakové, která tak přidala na české konto druhý bod.
Barbora Strýcová

Dvaatřicetiletá rodačka z Plzně rozehrála rok 2018 slibnými výsledky v Austrálii, ze samotného prvního grandslamu sezony ji vyprovodila krajanka Karolína Plíšková v osmifinále. Následovala ale černá série osmi porážek v řadě, vše Strýcová změnila na French Open, ze kterého si odvezla znovu osmifinále. Před Wimbledonem se probojovala v Birminghamu až do semifinále, ale z Londýna odjížděla "pouze" s porážkou ve třetím kole od Julie Görgesové. Také se závěrečným grandslamem roku US Open se loučila po třetím utkání, ve kterém nestačila dvou setech na Elise Mertensovou.

V polovině sezony spojila aktuálně pátá deblistka světa síly s Andreou Sestini Hlaváčkovou a společně se po vynikajících výkonech probojovaly až na závěrečný Turnaj mistryň. Premiérovou účast Strýcové na Finals utnula další čistě česká dvojice Krejčíková, Siniaková v semifinále.

Ve Fed Cupu letos Barbora Strýcová porazila ve čtvrtfinálovém duelu Švýcarku Belindu Bencicovou 6:2 a 6:4. Za již rozhodnutého stavu naskočila po boku Lucie Šafářové také do čtyřhry, ale proti Bacsinszké s Teichmannovou padly v supertiebreaku. V semifinále proti Německu si Strýcová zahrála dodatečnou čtyřhru s Kateřinou Siniakovou, ve které soupeřky Görgesová s Grönefeldovou po prvním prohraném setu vzdaly.
Alison Riskeová

Aktuálně 63. tenista světového žebříčku neměla úplně vydařený start do sezony. Na grandslamu v Austrálii padla překvapivě již v prvním kole s Belgičankou Flipkensovou. Prestižní turnaj v Miami již zastihl osmadvacetiletou Američanku v lepší formě, před domácím publikem dokráčela z kvalifikace až do třetího kola. Na antuce před French Open zaskočila na turnaji v Norimberku hned tři favorizované soupeřky a zahrála své jediné letošní finále na podniku WTA. Titul si rodačka Pittsburgu připsala na trávě v Surbitonu na turnaji ITF, ve finálovém duelu přehrála Švýcarku Perrinovou. V závěru roku 2018 se Riskeové zadařilo pouze v Tokiu, kde porazila cestou do čtvrtfinále Bouchardovou nebo Muguruzaovou, ale mezi nejlepší čtyřku jí cestu zastavila Karolína Plíšková.

Ve Fed Cupu si Alison Riskeová zahrála již v roce 2014 v souboji s Itálií a loni proti Německu. Proti Karin Knappové i Andree Petkovicové ale neuhrála ani set.
Krásné nedělní odpoledne, vítám všechny příznivce tenisu. Češky vedou po prvním dni nad Američankami ve finále Fed Cupu 2:0. Do druhého nedělního singlu jsou nominovány Barbora Strýcová a Alison Riskeová. Kapitáni obou reprezentací však mohou ještě před zápasem změnit aktérky duelu.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.

B. Strýcová – A. Riskeová-Amritrajová

0:0

zrušeno

Zpět na online