Menu

Fotbal

Kvalifikace ME

Severní Makedonie – Malta

2:1

konec (0:0)

23.03.2023, 20:45 • National Arena Todor Proeski, Skopje • Skupina C • Michal Břuchanský

Tipsport: 1.38 4.7 9.47 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:54:10)
Držení míče: 61 % : 39 %.
Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 9:4. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 9:13.
Severní Makedonie zvládla papírově nejlehčí zápas této skupiny jen s odřenýma ušima. Proti Maltě čekala na první střelu na bránu celých šedesát minut. To Bonello Elmase ještě vychytal, ale za chvíli už byl na volej neapolského hráče krátký. Střídající Čurlinov brzy přidal druhý gól a vše najednou vypadalo jasně. Malta se nečekaně vrátila do hry v 86. minutě, kdy Dimitrievského pochybení využil Yankam. V nervózním závěru už ale padaly jenom žluté karty a Severní Makedonie stav 2:1 udržela.

90+8

Konec zápasu.

90+8

Atanasov přizvedl Guillaumierovu střelu z dálky nad břevno. Malta se dožadovala penalty. Tím, že rychle rozehrála roh, však nedala šanci videorozhodčím, aby jim mohli dát zapravdu.

90+7

Další tvrdý střet s Atanasovem odnesl Matthew Guillaumier. Kvůli udělení žluté karty byla Maltě odepřena okamžitá rozehrávka.

90+6

Vytažený stoper Attard šlapákem trefil Atanasova. Sudí Tohver to dobře viděl a přisoudil balon brankáři Dimitrievskému.

90+4

Velké drama v závěrečných sekundách Blagoja Milevski na vlastní oči nejspíše neuvidí. Nervózní kouč Severní Makedonie dostal za řeči červenou kartu.

90+3

Dimech si na zahrání rohu počkal dobré dvě minuty. Nízký centr odpravili domácí hráči do bezpečí a Dimitrievski čelil jen průměrné dalekonosné střele z kopačky Josepha Mbonga.

90+2

Střídání v týmu Severní Makedonie:
ze hřiště odchází Gjoko Zajkov, přichází Kire Ristevski.

90+1

Ristovski se vzorně bránil s rychlým brejkem Malty a zahrál míč na rohový kop. U toho asi bude chybět Zajkov, neboť je ošetřován se zraněním na hlavě.

90

Nastavuje se 6 minut.

90

90. Bardhi zakroutil trestňák do břevna

90

Tak to byla moc pěkná kulišárna! Od Bardhiho všichni čekali centr, ale on to z pravé strany zkusil přímo na bránu a povedenou střelou orazítkoval břevno.

89

Zbylé minuty dohraje maltský kapitán Steve Borg se žlutou kartou. Větším trestem je pro něj ztráta několika desítek sekund, v nichž si Bardhi připravuje standardku.

88

Optimistická střela z dálky od Atanasova ohrozila maximálně rohový praporek. Bonello urychleně rozehrál, i když se jeho kolegové musí potýkat s nepříjemným presinkem.

87

Enis Bardhi získal cenný čas před zahráním rohovým kopem. Samotná realizace se mu vůbec nepovedla, míč odkopl z vápna Attard.

86

86. Yannick YANKAM - 2:1

86

Malta právě vstřelila branku!
Největší outsider kvalifikační skupiny C se přihlásil o slovo kontaktním gólem na 1:2! Po Corbalanově centru se natahoval Joseph Mbong. Vznikla velká skrumáž a v té se míč vykulil za zmatkujícím Dimitrievskim, odkud ho YANNICK YANKAM patou posunul za brankovou čáru.

Severní Makedonie – Malta

2:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 66. Elmas (Miovski), 72. Čurlinov (Bardhi) – 86. Yankam

Karty:   45+3. Bardhi (MAK), 47. Alioski (MAK), 60. Miovski (MAK), 90+7. Atanasov (MAK) – 45. B. Kristensen (MAL), 62. Teuma (MAL), 89. Borg (MAL), 90+6. Attard (MAL)

Držení míče: 61 % : 39 %.
Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 9:4. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 9:13.

Severní Makedonie: Dimitrievski – S. Ristovski (C), Velkovski (58. Čurlinov), Musliu, Alioski (78. Aškovski) – Atanasov, Zajkov (90+2. Ristevski) – Elmas, Bardhi, Trajkovski (58. Nestorovski) – Miovski (78. M. Ristovski).
Náhradníci: Aleksovski, Šiškovski – Bejtulaj, Ademi, Do. Babunski, Ethemi, Elezi.

Trenér: Blagoja Milevski

Malta: Bonello – Apap, Borg (C), Attard – J. Mbong, Guillaumier, B. Kristensen (77. Yankam), Camenzuli (77. Corbalan) – Teuma (84. Paiber), Satariano (84. Jones), P. Mbong (67. Dimech).
Náhradníci: Grech, Formosa – Tabone, Nwoko, J. Brown, N. Muscat, Z. Muscat.

Trenér: Michele Marcolini

Rozhodčí: Tohver – Koiv, Klaasen (EST)