Menu

Hokej

Chance liga

LHK Jestřábi Prostějov – HC Slavia Praha

3:4

po s.n. (0:2) (1:0, 2:3, 0:0 - 0:0)

26.11.2022, 17:00 • Zimní stadion Prostějov • 24. kolo • Vojtěch Martinek (@mrtnkv)

Tipsport: 2.0 4.2 2.92 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mne z tohoto utkání vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Napočtenou někdy příště! (19:43:04)
Prostějov hlásí dohráno! Slavia se po naprosto tragické první třetině, ve které se držela ve hře jen díky famóznímu výkonu Romana Málka, nakonec herně zvedla a v tuhé bitvě na ledě Prostějova vyválčila výhru! Remíza duelu sluší, oba týmy si za svůj výkon zasloužily aspoň bod, přičemž ten poslední nakonec po nájezdovém rozstřelu putuje do pražských Vršovic.

Konec zápasu.

V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Slavia Praha.
Autorem vítězné branky je LUKÁŠ ŽEJDL.

4. série 0:2

...která ale vzápětí vyhasíná, Roman Málek totiž vychytal i Romana Vlacha a zajistil svému týmu bod navíc!

4. série 0:2

Tomáš Hanousek vyhořel na vyrážečce Jaroslava Pavelky, domácí mají stále naději na vítězství...

3. série 0:2

Tomáš Jáchym chtěl zakončit k pravé tyči, ale sešívaný gólman se do jeho pokusu položil.

3. série 0:2

Edgars Kulda trefil jen Pavelkův beton.

2. série 0:2

Filip Jansa přestřelil, tohle už pro Prostějov vypadá špatně.

2. série 0:2

Vladimír Růžička suverénně zakončil do horního růžku, Pavelka byl bez šance!

1. série 0:1

Davidu Ostřížkovi zřejmě před brankovištěm ujel puk z hole, nebo možná mu jej Málek vypíchl.

Lukáš ŽEJDL

1. série 0:1

Lukáš Žejdl vymíchal Pavelku a zavěsil pod horní tyč, Slavia jde hned v první sérii do vedení!
Jedeme na věc, začínat budou hosté.

Samostatné nájezdy začínají.
Více příležitostí rozhodnout dnešní napínavou bitvu si v prodloužení vypracovali hosté z Prahy, kterým se ale nepodařilo najít recept na výborného Pavelku. Jelikož nepovolil ani Málek na druhém konci hrací plochy, o osudu utkání bude muset rozhodnout rozstřel.

65:00

Prodloužení skončilo.

64:47

Běží poslední sekundy nastavení, v Prostějově zřejmě dnes uvidíme i samostatné nájezdy.

63:56

Pavelka vyjel z brankoviště skoro až k modré čáře, odkud dlouhou přihrávkou připravil přečíslení dva na jednoho pro svůj tým! To ale vyšumělo po nepřesném pasu na pravý kruh!

63:21

Pavelka udržel svůj tým ve hře, když teď vychytal únik Brože! Puk zmizel v jeho výstroji!

63:00

Ohlášeny poslední dvě minuty prodloužení!

62:31

Polednova střela byla zblokovaná. K odraženému puku se jako první dostávají domácí, kteří tak mohou dále tlačit na Málkovu branku.

61:57

Chybná prostějovská rozehrávka poslala do útoku Hanouska, jehož slabší bekhendové zakončení skončilo na betonu strážce hanáckého brankoviště.

61:27

Kulda se po levé straně přesunul až před Pavelku, z ideální pozice ale nakonec poslal kotouč jen do připraveného domácího brankáře!

60:50

Prostějov kontroluje hru a snaží se se usadit před Málkem, Slavia je ale nepouští do zakončení. Gólman vršovického týmu zatím nebyl nucen zasahovat.

60:14

Slavia rychle vytlačila protihráče do středního pásma, obrat je o kotouč ale zatím nedokázala.

60:01

Začalo prodloužení.
Vyrovnané třetí dějství nepřineslo ani jeden gól, a o osudu utkání tak bude muset rozhodnout prodloužení. Aktivnějším týmem byli v posledních dvaceti minutách domácí, ale hosté nebyli o moc horší.

Další třetina začne přibližně v 19:20.

60:00

Třetí třetina skončila.

59:43

Vršovičtí si zapisují další icing do statistik, sedmnáct sekund před koncem uvidíme buly před Málkem.

59:17

Běží poslední minuta základní hrací doby, vše zatím nahrává dělbě bodů. Prostějov je v posledních sekundách základní hrací doby aktivnějším týmem.

58:27

Poledna se protáhl až před Málka, což se vůbec nelíbilo Mrňovi. Forvard Slavie po přerušení jel bránit čest svého brankáře, ale sudí situaci nakonec rychle uklidnili.

58:00

Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny!

57:53

Kulda neuhájil puk před třemi dotěrnými protihráči, působení hostů před Pavelkou je tak u konce.

57:25

Prostějov chvíli operoval v útočném pásmu. Burian přišel o puk na kruhu, přičemž jeden z hostů následně vyhodil pryž až za Pavelku – zakázané uvolnění.

Dnešní utkání sleduje 1 122 diváků.

56:57

Burianovo nahození skončilo pod rukavicí Málka, uvidíme další buly před svatyní Slavie.

56:17

Jestřábům zdánlivě dochází síly, misky pomyslných vah se překlápí na stranu pražských hráčů.

55:40

Žovinec se uvolnil na pravém kruhu a vypálil, jeho pokusu ale tentokrát chyběla notná dávka přesnosti.

54:56

Střela jednoho z hostujících hráčů od mantinelu proplachtila nad prostějovskou svatyní, Slavia se i nadále drží v útočné třetině hrací plochy.

54:37

Burian z předbrankového prostoru Málka ani na dva pokusy nepokořil. Nutno podotknout, že nezakončoval v ideální situaci, byl na něm totiž nalepený protihráč.

53:56

Růžička forčekem potrápil Pěnčíka, který se ale nakonec uvolnil a rozehrál puk ven z vlastního obranného pásma. Prostějov znovu míří do útoku.

52:51

Dotěrný Kubeš Žovince o kotouč neobral. Hostující bek tak měl příležitost zpoza branky naservírovat puk Kuldovi, jehož zakončení Pavelka vykryl.

52:28

V ochozech to vře, Málek při přesunu k pravé tyči vykopl svatyni z její předepsané pozice. Zřejmě šlo o nedopatření, ale publiku se to ani trochu nelíbí.

51:58

Dění se přelévá ze strany na stranu, sledujeme vyrovnanou podívanou. Drobátko aktivnějším týmem jsou na ledě domácí hráči.

51:28

Kern chtěl poslat puk před brankoviště na Rotha, který byl ale zapleten do souboje s protihráčem. Jedoucí pryž si tak nedokázal zpracovat.

50:39

Žejdl po levém křídle vyrazil dopředu a nijak to nekomplikoval, jeho jednoduchá střela trefila strážce domácí svatyně přímo do hrudníku.

49:58

Volný Ostřížek si v mezikruží říkal o přihrávku, kterou ale následně nezvládl zachytit. Protiútok sešívaných pak přinesl střelu a dorážku, Pavelka byl ve střehu.

49:16

Tečovaná rozehrávka domácího obránce končí za Málkem. Zakázané uvolnění to není, Slavia se tak musí sama probojovat do útočné třetiny.

48:30

Už poměrně dlouho se hraje před Málkem, hosté se snaží najít cestu ven z vlastního pásma. Prostějov kvalitně forčekuje, aktuálně má více ze hry.

47:43

Málkova rozehrávka skončila na hokejce forčekujícího protihráče! Gólman Slavie měl obrovské štěstí, že dotyčný borec neměl komu nahrát, jinak to mohlo být hodně zlé!

47:07

Brankář Slavie byl ve střehu i tentokrát a hravě zastavil nahození z hranice pásma. Na pár sekund se teď přesouváme do reklamní přestávky.

46:31

Burian krátkou přihrávkou připravil zakončení pro Ostřížka, jenž následně poslal puk jen do plexiskla nad brankovištěm Romana Málka.

45:58

Slanina zavezl puk do útočného pásma, běží poslední sekundy prostějovského oslabení.

45:25

Žejdl posunul puk na opačný kruh na volného Brože, na kterého zívala prázdná branka! Výborný Pavelka se ale natáhl a následné jedovaté zakončení parádně lapil do rukavice!

44:32

Po rychlé sérii přihrávek z hranice pásma vypálil Klikorka, který ale domácí svatyni minul. Někdo z prostějovských hráčů následně pryž vyhodil.

44:09

Jan Maruna (PRO) zahákoval protihráče před brankovištěm, Slavia si znovu vyzkouší přesilovku.

43:37

Hraje se nahoru dolu, od začátku poslední části jsme zatím neviděli větší střeleckou šanci, a to na kterékoliv straně. Ostřížek od mantinelu trefil jen Málka.

43:06

Rozhodčí zachybovali – odpískali icing Prostějova, ke kterému ale nedošlo. Arbitři po krátké omluvě nařídili další vhazování v neutrální zóně.

42:39

Vršovičtí zkusili střelu z pravého křídla, kterou připravený Pavelka vytěsnil do ochranné sítě.

41:53

Souboj u mantinelu vyhráli domácí, kteří se na pár sekund vrátili zpět do útoku. Slavia situaci vyřešila icingem, hra je tak na malou chvíli zastavena.

41:05

Hosté jsou v plném počtu, hra se ale nadále drží před brankou Romana Málka. Jestřábi kombinují a snaží se se znovu dostat do vedení.

40:13

Poslední část se rozběhla, Slavia do ní vstupuje v oslabení. Žovinec už z vlastní obranné třetiny vyhodil pryž až na druhý konec hrací plochy.

40:01

Začala třetí třetina.
Divoká druhá třetina je u konce, posledních dvacet minut mělo snad vše. Slavia během pětiminutové přesilovky po vyloučení Maláka otočila skóre a následně si svůj náskok ještě pojistila, ale hned dvakrát ve ve druhé polovině dějství dostala do oslabení tři na pět a v obou případech inkasovala. Stav je tak vyrovnaný 3:3 a jedno je jisté – v Prostějově nás čeká hodně napínavá poslední část. Na čí stranu se štěstěna přikloní?

Další třetina začne přibližně v 18:45.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:53

39:53 Jakub KUBEŠ - 3:3

39:53

Jestřábi právě vstřelili branku!
Slavia i ve druhém oslabení tři na pět kapituluje, sedm sekund před koncem prostřední části v Prostějově začínáme zase od začátku! Na střeleckou listinu se zapisuje JAKUB KUBEŠ, který z pravého kruhu uklidil puk přesně ke vzdálenější tyči hostující svatyně – 3:3! Asistence: David Ostřížek, Tomáš Jáchym.

39:31

Po Ostřížkově střele z modré byla k vidění nepřehledná situace před brankou Slavie, ve které se jako první zorientoval jeden z hostů.

39:04

Slavia bude podruhé v utkání řešit dvojnásobné oslabení! Kuldovi bude dělat společnost Tomáš Hanousek (SLA), který jede na trestnou za krosček.

39:00

Ohlášena poslední minuta druhé třetiny!

38:35

Komplikace pro vršovické hráče, nová posila Edgars Kulda (SLA) dostává dvě minuty za podrážení.

38:22

Druhá třetina se chýlí ke konci. Prostějov teď rozebral pražský nápor a vyváží puk ven ze svého obranného pásma, Málek musí zpozornět.

37:58

Dvě minuty a dvě sekundy před koncem je tu další komerční přestávka, po pauze bude hra pokračovat dalším buly před svatyní Jaroslava Pavelky.

37:45

Viděli jsme další únik Prostějova, tentokrát si hosté nepohlídali domácího kapitána! Novák ale Málka nepřekvapil, nastřelil jen vyrážečku.

36:58

Nepovedená domácí rozehrávka končí na icingu, další buly proběhne po Pavelkově pravici.

36:40

Sledujeme bitvu o kotouč za Pavelkovou brankou, do které je zapojeno hned několik hráčů.

35:58

Klikorka zachytil puk ve střední třetině a krátkou přihrávkou vyslal dopředu Strnada, který byl ale jen pár sekund nato u mantinelu odzbrojen.

34:57

Jestřábi kombinují v útočném pásmu, Poledna nyní operuje s kotoučem na hranici třetiny. Uvidíme, co domácí hráči před Romanem Málkem vymyslí.

34:43

Prostějov je varu, soupeři s ním nestíhají držet krok. Po pravém křídle míří do útoku Poledna.

33:47

Valenta udržel puk v útočném pásmu a nahodil puk z modré čáry směrem na Málka, gólman Slavie ale zasahovat nemusel. Pryž byla totiž zblokována.

32:26

32:26 Tomáš JÁCHYM - 2:3

32:26

Jestřábi právě vstřelili branku!
Hosté nevydrželi početní výhodě vzdorovat dlouho, kontaktní gól je na světě! Martin Novák krátkou přihrávkou poslal puk k pravé tyči na TOMÁŠE JÁCHYMA, přičemž Málek se následně nestihl se přesunout včas – 2:3! Asistence: Martin Novák, Jakub Kubeš.

31:57

Ale pozor, Slavia bude takřka dvě minuty ve třech! Vladimír Roth (SLA) totiž bezprostředně po vhazování vyhodil puk nad mantinel.

31:50

Jestřábi dostávají šanci se vrátit zpět do hry. Roman Málek (SLA) se provinil podrážením, přičemž menší trest za něj odpyká Daniil Petrov.

31:06

31:06 Michal SIMON - 1:3

31:06

Slavia právě vstřelila branku!
Sešívaní pokračují v kvalitní hře a rozšiřují svůj náskok na dvě branky! Pavelka Strnadovu střelu z mezikruží ramenem vyrazil jen na čepel úplně volného MICHALA SIMONA, jenž kotouč z bezprostřední blízkosti brankoviště doklepl do škvíry u bližší tyče – 1:3! Asistence: Lukáš Strnad, Dušan Žovinec.

30:37

Pěnčíkovo nahození z modré čáry se zastavilo v chumlu těl před Málkem, následný protiútok Slavie vedl jen k nepřesné střele. Pavelka zasahovat nemusel.

30:09

Nyní se už Jestřábi dostali o něco dál, jejich další výpad zastavilo až postavení mimo hru.

29:38

Marunu už na prostějovské modré zastavil protihráč, který poslal puk zpět za domácí brankoviště.

29:18

Pavelka před najíždějícím protihráčem pro jistotu schoval puk pod svou rukavici, po krátké přestávce tak uvidíme další buly před jeho klecí.

28:41

Nahození za Pavelkou zachytil Valenta, následný protiútok Jestřábů vyhořel už ve střední třetině.

28:02

Hanousek startuje zpoza vlastního brankoviště dopředu, hosté se znovu snaží prorazit do útočného pásma. Nevím, co během pauzy zaznělo v kabině sešívaných, ale evidentně to nese ovoce.

27:30

Růžička chtěl doklepnout puk k bližší tyči, kterou měl ale prostějovský gólman pokrytou a kotouč zneškodnil. Hra je na malý moment pozastavena.

27:15

Strnad z rohu poslal kotouč na modrou, následné nahození jen proskákalo kolem Pavelkovy branky. Hosté se drží na puku a snaží se rozjet kombinaci.

26:30

Benda kvalitní přihrávkou našel před brankovištěm volného Buriana, Málek byl znovu ve střehu. Prostějov se po bídném vstupu do periody na ledě rozkoukal a Slavii teď pořádně znepříjemňuje život.

25:54

Mrňův trest je minulostí, vracíme se do herní situace pět na čtyři z pohledu Slavie. Přesilovka hostů bude trvat ještě několik desítek sekund.

25:09

Pěnčík chtěl proklepnout Málkovy reflexy z levého kruhu, jeho zakončení ale zblokoval nedaleko stojící bránící protihráč.

24:30

Svěřenci kouče Tottera se poprvé ve druhé třetině pořádně usadili v útočném pásmu, jejich pobyt ale zatím střelu nepřinesl. Minimálně tedy přesnou ne.

23:38

Poměr sil na ledě se na dvě minuty vyrovná, Pavel Mrňa (SLA) je vyloučen za podrážení.

23:07

23:07 Jaroslav BROŽ - 1:2

23:07

Slavia právě vstřelila branku!
Malákův faul stojí Jestřáby další gól, Slavia se poprvé v utkání ujímá vedení! Po souhře s Hanouskem se na pravé straně uvolnil JAROSLAV BROŽ, na jehož přesnou střelu Pavelka nezvládl včas zareagovat – 1:2! Asistence: Tomáš Hanousek, Edgars Kulda.

22:55

Domácí svatyně je pod tlakem. Prostějov zatím dlouhé oslabení zvládá bránit a nepouští soky do větších šancí, zároveň se mu ale nedaří se zmocnit puku.

21:39

21:39 Pavel MRŇA - 1:1

21:39

Slavia právě vstřelila branku!
Vršovickým stačili jen čtyři vteřiny, máme vyrovnáno! Po vyhraném vhazování přišla střela, která se od Pavelky odrazila před brankoviště. Následného chaosu před domácí svatyní naplno využil PAVEL MRŇA, který prostrčil puk za bezmocného strážce branky – 1:1! Asistence: Karel Klikorka, Michal Poletín.

21:35

Bude pětiminutová! Daniel Malák (PRO) po úplně zbytečném a nebezpečném faulu kolenem dnes dohrál, vyšší trest za něj odsedí Jansa.

21:35

Simon se už za pomoci spoluhráčů dostal na střídačku a zdá se, že bude moct v utkání pokračovat. Slavii čeká přesilovka, otázkou však je, jak dlouhá...

21:35

Michal Simon po hodně ostrém zákroku jednoho z protihráčů zůstává bezvládně ležet ve středním pásmu, tohle bylo naprosto zbytečné! Někdo z domácích zřejmě půjde do sprch...

21:08

Ostřížek se skrz hostující obranu prokousal po křídle do útočného pásma a z prostoru mezi modrou a kruhem vypálil, Málek byl ale znovu připraven.

20:25

Slavia druhou třetinu otevřela velkou šancí, Hejda z hranice pásma nastřelil tyčku! Od vyrovnání nás dělily jen milimetry!

20:01

Začala druhá třetina.
Prostějov po první třetině vede nad Slavií 1:0. Nebýt ovšem takřka perfektního výkonu hostujícího gólmana, bylo by manko vršovického klubu daleko vyšší. Svěřenci kouče Tvrzníka zatím na Hané nepřevedli zhola nic a je evidentní, že se jejich trápení je opravdu hluboké. Uvidíme, zdali se jim podaří se v prostřední části herně zvednout, nebo jestli domácí budou duel kontrolovat i nadále a rozšíří svůj zasloužený náskok.

Další třetina začne přibližně v 17:51.

20:00

První třetina skončila.

19:20

Kotouč po pár sekundách dlouhé sešívané kombinaci opustil prostějovské pásmo, Slavia se musí znovu stáhnout za modrou čáru.

19:00

Ohlášena poslední minuta první třetiny!

18:45

Ihned po následném vhazování před hostující brankou pálil Maruna, Málek kotouč vyrazil do ochranné sítě. Hosté jsou pod tlakem i během vlastní přesilovky.

18:37

Jáchym se ve vlastním oslabení po souhře s Jiránkem dostal do zakončení, Málek byl ale znovu ve střehu. Slavia početní výhodu nezačala zrovna nejlépe.

18:00

Prostějov bude zbytek třetiny dohrávat ve čtyřech, za podrážení je vykázán Tomáš Jandus (PRO).

17:53

Ruka hlavního rozhodčího opět vystřelila nahoru, tentokrát se ale bude vylučovat na straně domácích. Slavia má ponechanou výhodu.

17:13

Marunova nepromyšlená přihrávka končí za hostující svatyní, dění se tak po několika minutách znovu přesune před branku Jaroslava Pavelky.

16:40

Slavia v samotném závěru oslabení vyhazuje puk do středního pásma, Simon za chvíli opustí trestnou lavici. Prostějov svou první přesilovku nevyužije.

15:57

Novák pálil mimo, jen pár sekund nato zkusil štěstí Kubeš. Ten už mířil přesně mezi tři tyče, ale na výborného hostujícího gólmana recept nenašel.

15:27

Vršovičtí až dosud v oslabení drželi hru daleko od své branky, nyní však již sledujeme prostějovskou kombinaci před Málkem. Ten zatím zasahovat nemusel.

14:45

Bídná rozehrávka Slavie vedla k velké šanci Buriana, který byl těsně před brankovištěm faulován. Za záchranou brzdu zatáhl forvard Michal Simon (SLA), který dostává menší trest za hákování.

14:16

Mrňa nahodil puk za Pavelkovu branku, kde se k němu jako první dostal jeden z domácích borců.

13:31

Slavia se po dlouhé době vypravila do útočného pásma, jejich výpad ale zastavil čárový rozhodčí. Hosté totiž byli v těsném postavení mimo hru.

13:06

Zákrok na Nováka u pravé tyče se obejde bez trestu. Rozhodčí nicméně i tak přerušují hru, Málek totiž schoval kotouč pod svou rukavici.

12:46

Jandus se v mezikruží odpoutal od dotěrného protihráče a z otočky vystřelil, tři tyče hostující branky ale výrazně minul. Buly proběhne po Málkově levici.

12:30

Pěnčík protáhl kotouč až před Málka a před pražskou klecí následně zavládl chaos, ve kterém se jako první zorientoval strážce svatyně. Další reklamní pauza.

11:51

Petrov byl po několika sekundách vzdoru odzbrojen u pravého mantinelu, Slavia tak tentokrát výpad do útočného pásma ve střelu na klec nepřetavila.

10:58

První třetina se přelila do své druhé poloviny. Domácí mají dění pod kontrolou a zakládají další tažení do slavistické části ledové plochy.

10:32

Barák drží puk za Málkem, oba týmy střídají. Sešívaní se teď snaží uklidnit hru, Prostějov je už několik minut ve varu a Málkovi pořádně znepříjemňuje život.

09:38

A hned z toho byla další šance! Na Málka teď jeli sami hned dva Jestřábi, přičemž jeden z nich místo přihrávky vzal věci do vlastních rukou a trefil jen hostujícího gólmana!

09:25

Přihrávka na modrou čáru se nevyplatila, Malák pryž nezachytil. Prostějov se vlastní chybou připravil o útočné pásmo, rychle se ovšem vrací zpátky.

08:46

Kubešova výborná přihrávka vyslala do útoku Jansu, s jehož nájezdem si ale skvělý Málek poradil! Brankář drží Vršovické nad vodou!

07:58

Barák projel na kruh a přihrávkou za sebe přenechal puk najíždějícímu spoluhráči, kterého ale následně odzbrojil jeden z bránících Jestřábů.

07:32

Domácí znovu kombinují v útočném pásmu, Slavia zatím tahá za kratší konec pomyslného lana.

06:43

06:43 Martin NOVÁK - 1:0

06:43

Jestřábi právě vstřelili branku!
Pražská obrana zaváhala a hned je z toho domácí gól, Prostějov se v polovině sedmé minuty dostává do vedení! Jáchymova střela se od Málka odrazila před brankoviště, kam rychle najel nikým nehlídaný MARTIN NOVÁK a pryž následně zasunul ke vzdálenější tyči – 1:0! Asistence: Tomáš Jáchym, Tomáš Jiránek.

06:10

Po dlouhé době se dostala dopředu také Slavia. Kulda křižnou přihrávkou naservíroval puk na křídlo Stehlíkovi, který ale následným slabším zakončením Pavelkovi moc starostí nepřidělal. Následuje komerční pauza.

05:26

Pěnčík pálil do husté clony před brankovištěm. Puk se dostal až k Málkovi, který ho vyrazil na pravý kruh.

04:46

Po chybě Klikokry se na modré čáře ke kotouči dostal Jansa, který vyrazil sám na Málka! Gólman si následný bekhendový pokus pohlídal!

04:01

Slavia si do statistik zapisuje zakázané uvolnění, Růžička se kotouč snažil dojet zbytečně.

03:50

Slavia je pod tlakem. Po sérii přihrávek se do zakončení dostal Kubeš, jehož střelu Málek zlikvidoval. Po krátké pauze uvidíme buly po pravici hostujícího brankáře.

03:23

Už dlouho se hraje před Málkem, Jáchymův pokus z hranice třetiny byl zblokován bránícím protihráčem.

02:58

Tadeáš Hejda trpělivě hlídá puk za svým brankovištěm, oba celky momentálně střídají formace.

02:26

Maruna se probojoval do prostoru pro vhazování, následnou střelou poslal puk nad hostující klec.

01:48

Zatím se v Prostějově ještě nepřerušovalo. Roth se pokusil zahrát puk ven z vlastního pásma, Jestřábi se ale díky forčeku udrželi v útoku.

01:16

Prostějovští se poprvé v utkání usadili v útočném pásmu, zatím byli na ledě jasně lepší slavisté. Uvidíme, co domácí před Málkem vymyslí.

00:35

O první střelu utkání se postaral Kulda, který se uvolnil na kruhu a vypálil. Pavelka si s rutinním projektilem hravě poradil a kotouč vyrazil mimo nebezpečí.

00:01

Utkání právě začalo.
V hale je stále tma, oba celky už jsou ale na ledě. Za malou chvíli už konečně půjdeme na věc.
Ještě jednou vás zdravím a přeji vám příjemný sobotní podvečer! Duel mezi Prostějovem a Slavií se pomalu blíže, níže si můžete prohlédnout dnešní sestavy.
Úvodní sestavy:

LHK Jestřábi Prostějov: Pavelka (J. Němeček) – Valenta, Kubeš, Malák, Benda, Poledna, Pěnčík – Jiránek (A), T. Jáchym (A), Mar. Novák (C) – V. Burian, Vlach, Ostřížek – Slanina, Hašek, Jansa – Jandus, Venkrbec, Maruna.
Trenér: Aleš Totter.

HC Slavia Praha: Málek (Pittr) – Klikorka, Hejda, Barák (A), Roth, Žovinec, Hanousek – Stehlík, Žejdl, Kulda – Strnad, V. Růžička, J. Brož – Mrňa, Kern, Simon – Havrda, Poletín (C), Petrov.
Trenér: Daniel Tvrzník.

Rozhodčí: Šudoma, Jechoutek – Bezděk, Zídek.
DNEŠNÍ DELEGACE

Na dodržování pravidel budou dnes v Prostějově dohlížet pánové Daniel Jechoutek a Ondřej Šudoma, na čarách uvidíme Romana Zídka a Tomáše Bezděka.
POSLEDNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

Poprvé v aktuálním ročníku na sebe dnešní soupeři narazili v polovině října, kdy Prostějov v rámci 11. kola navštívil hlavní město. Tříhodinová cesta z Hané se výběru lodivoda Aleše Tottera vyplatila – díky trefám Haška, Venkrbce, Ostřížka a Pěnčíka si z Prahy odvezl všechny body. Za domácí se ve střetnutí prosadili jen Růžička s Klikorkou, konečný výsledek tak byl 2:4.

Nutno podotknout, že právě po této porážce byl definitivně odvolán kouč Slavie Jiří Veber. V následujícím utkání se Vsetínem tým vedl Jaroslav Bednář a poté už lavičku sešívaných převzal Daniel Tvrzník.

12. 10.: Slavia – Prostějov 2:4 (0:2, 1:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 25. Růžička (Knotek, Brož), 50. Klikorka (Žejdl, Knotek) – 5. Hašek (Venkrbec, Malák), 10. Venkrbec (Hašek), 32. Ostřížek (Pěnčík), 37. Pěnčík (Jáchym, Burian).
Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 2:4.

Střely na branku: 33 – 24. Zblokované střely: 13 – 13. Hity: 12 – 12. Vhazování: 36 – 24. Trestné minuty: 8 – 12. Využití přesilovek: 1/5 – 0/3.

HC Slavia Praha: Málek – Žovinec, Hejda, Klikorka, Matyáš, Barák (A), Němeček, Hanousek – Knotek (C), Žejdl, Kern – Všetečka, Růžička, Brož – Simon, Závora, Strnad – Mrňa, Havrda, Houška.

LHK Jestřábi Prostějov: Brízgala – Valenta, Hamšík, Malák, Benda, Poledna, Pěnčík – Burian, Jáchym (C), Ostřížek – Jansa, Vlach, Jandus – Hašek, Venkrbec, Maruna – Routa, Dubský.

Rozhodčí: Valenta, Jaroš – Belko, Baxa.
Počet diváků: 433 (11 % kapacity).
HC SLAVIA PRAHA (13. místo)
23 Z, 6–2–3–12, 49:67 (-18), 25 bodů

Vršovičtí se před startem ročníku pasovali do role prvoligové smetánky, místo toho však zatím platí za outsidera. Slavia prochází hlubokou herní krizí, které nepomohlo ani angažmá kouče Daniela Tvrzníka z Litoměřic. Týmu se pod jeho velením sice rychle začalo dařit, vzápětí ale nově nalezenou fazónu zase ztratil a aktuálně se veze na sérii čtyř proher.

Středeční duel se Zlínem se nevyvíjel dle představ sešívaných už od samotného začátku. Po necelých třinácti minutách v Edenu s Berany prohrávali už 0:3 a ač se jim časem podařilo s hosty srovnat krok, smazat manko nedokázali. Prohru 2:4 přesnými zásahy akorát mírnili Tomáš Hanousek s Vladimírem Růžičkou.

Nejproduktivnější hráči
Tomáš KNOTEK – 21 Z, 18 bodů (7+11)
Robin VŠETEČKA – 22 Z, 12 bodů (6+6)
Karel KLIKORKA – 22 Z, 12 bodů (2+10)

Brankářské statistiky*
Roman MÁLEK
→ 1 267 min. | úsp. 91,7 % | prům. 2,37 | 3 ČK
Michal PITTR
→ 99 min. | úsp. 81,6 % | prům. 5,45 | 0 ČK

(* Do statistik byli zahrnuti jen brankáři, kteří dosud odchytali aspoň jedno kompletní utkání.)
LHK JESTŘÁBI PROSTĚJOV (7. místo)
23 Z, 8–3–5–7, 59:63 (-4), 35 bodů

Prostějovští se nachází v neklidném středu tabulky, jejich pozice není zrovna dvakrát stabilní. V případě výhry se dnes mohou teoreticky katapultovat až na čtvrté místo, porážka je pak může poslat na devátý flek. Pokud si tedy nechtějí zbytečně zkomplikovat život, nemohou před vlastními tribunami zaváhat.

Proti Slavii se budou snažit navázat na kvalitní výkon, který ve středu předvedli na ledě Stadionu. Po úvodním gólu Tona v sedmé minutě už domácí k ničemu nepustili a brankami Jiránka, Ostřížka a Janduse strhli výsledek na svojí stranu. Vítězstvím 3:1 nad třetím týmem soutěže tak dali aspoň částečně zapomenout na nedávné neúspěchy proti Vsetínu a Sokolovu.

Nejproduktivnější hráči
Tomáš JÁCHYM – 23 Z, 18 bodů (4+14)
Filip JANSA – 23 Z, 17 bodů (4+13)
Vilém BURIAN – 23 Z, 15 bodů (5+10)

Brankářské statistiky*
Josef NĚMEČEK
→ 635 min. | úsp. 90,8 % | prům. 2,46 | 0 ČK
Jaroslav PAVELKA
→ 441 min. | úsp. 90,0 % | prům. 2,72 | 0 ČK
Adam BRÍZGALA
→ 297 min. | úsp. 91,1 % | prům. 2,22 | 1 ČK

(* Do statistik byli zahrnuti jen brankáři, kteří dosud odchytali aspoň jedno kompletní utkání.)
Příjemnou sobotu u sledování Chance ligy! Dnes večer je na programu 24. kolo a do akce půjde i Prostějov, který bude na svém ledě hostit pražskou Slavii.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

LHK Jestřábi Prostějov – HC Slavia Praha

3:4

po s.n. (0:2) (1:0, 2:3, 0:0 - 0:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 7. Mar. Novák (T. Jáchym, Jiránek), 33. T. Jáchym (Mar. Novák, Kubeš), 40. Kubeš (Ostřížek, T. Jáchym) – 22. Mrňa (Klikorka, Poletín), 24. J. Brož (Hanousek, Kulda), 32. Simon (Strnad, Žovinec), rozh. náj. Žejdl

Samostatné nájezdy:
1. série:
0:1   Lukáš Žejdl (SLA)
0:1   David Ostřížek (PRO)
2. série:
0:2   Vladimír Růžička (SLA)
0:2   Filip Jansa (PRO)
3. série:
0:2   Edgars Kulda (SLA)
0:2   Tomáš Jáchym (PRO)
4. série:
0:2   Tomáš Hanousek (SLA)
0:2   Roman Vlach (PRO)

LHK Jestřábi Prostějov: Pavelka (J. Němeček) – Valenta, Kubeš, Malák, Benda, Poledna, Pěnčík – Jiránek (A), T. Jáchym (A), Mar. Novák (C) – V. Burian, Vlach, Ostřížek – Slanina, Hašek, Jansa – Jandus, Venkrbec, Maruna.
Trenér: Aleš Totter.

HC Slavia Praha: Málek (Pittr) – Klikorka, Hejda, Barák (A), Roth, Žovinec, Hanousek – Stehlík, Žejdl, Kulda – Strnad, V. Růžička, J. Brož – Mrňa, Kern, Simon – Havrda, Poletín (C), Petrov.
Trenér: Daniel Tvrzník.

Rozhodčí: Šudoma, Jechoutek – Bezděk, Zídek.

Diváci: 1 122

Průběh zápasu
1. třetina
06:43 PRO 1:0 Mar. Novák (T. Jáchym, Jiránek)
14:45 SLA 2 Simon, hákování
18:00 PRO 2 Jandus, podrážení
Po 1. třetině
2. třetina
21:35 PRO 5+20 OK Malák, faul kolenem, odpyká Jansa
21:39 SLA 1:1 Mrňa (Klikorka, Poletín)
23:07 SLA 1:2 J. Brož (Hanousek, Kulda)
23:38 SLA 2 Mrňa, podrážení
31:06 SLA 1:3 Simon (Strnad, Žovinec)
31:50 SLA 2 Málek, podrážení, odpyká Petrov
31:57 SLA 2 Roth, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu
32:26 PRO 2:3 T. Jáchym (Mar. Novák, Kubeš)
38:35 SLA 2 Kulda, podrážení
39:04 SLA 2 Hanousek, krosček
39:53 PRO 3:3 Kubeš (Ostřížek, T. Jáchym)
Po 2. třetině
3. třetina
44:09 PRO 2 Maruna, hákování
Po 3. třetině
Prodloužení
před nájezdy
Samostatné nájezdy
SLA 3:4 Žejdl (rozh. náj.)
po s.n.