Menu

Fotbal

FORTUNA:LIGA

SK Dynamo Č. Budějovice – AC Sparta Praha

0:2

konec (0:2)

07.08.2022, 16:00 • Fotbalový stadion Střelecký ostrov, České Budějovice • 2. kolo • Michal Luxa (@MisakMispulin)

Tipsport: 4.78 3.6 1.7 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

S konstatováním, že Sparta se bodově dotáhla právě na České Budějovice a poprvé vyhrála pod novým trenérem, se loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního dne. (17:58:37)
Ve vyrovnaném utkání se z vítězství raduje Sparta, která v soutěžním střetnutí vyhrává pod trenérem Brianem Priskem. Celek z Prahy zvládl vstup do duelu a zbytek už si pohlídal. Ovšem České Budějovice měly řadu dobrých příležitostí, ale ani jednou míč do branky Dominika Holce nedostaly. Hráčem zápasu pak byl Kryštof Daněk, který drzým výkonem několikrát přešel přes soupeře. Dalším klíčem k úspěchu byla i stoperská dvojice Sparty, která několikrát pomohla svému brankáři. Dynamo se za dnešní výkon rozhodně nemusí stydět, vždyť favorita potrápilo, ale bohužel pro něj to tentokrát nevyšlo.

90+3

Konec zápasu.

90+2

České Budějovice rozehrávaly rohový kop a centr mířil na hranici šestnáctky, odkud balon uklízel do levého spodního rohu branky. Asi by to byl gól, kdyby na správném místě nestál Dávid Hancko.

90+1

Na hranici vápna upadl Václav Drchal, do něhož se opřel Jakub Grič. Ke kontaktu došlo před vápnem, a tak se k situaci nebude ani vracet VAR.

90+1

Za vápnem se nacházel Roman Potočný, jehož pokus mířil na Dominika Holce, jemuž míč na malou chvíli vypadl, ale rychle své zaváhání napravil.

90

V poslední minutě normální hrací doby nepřešel Václav Drchal přes českobudějovického kapitána, ale vybojoval pro Spartu alespoň rohový kop. Centr Letenských propadl před branku, kde byl pozorný Dávid Šípoš.

88

Přenesení hry mířila na Benjamina Čoliće, kterého na pravé straně doplnil Nicolas Penner. Ovšem jeho centr si pohlídal před brankou Jaroslav Zelený. Sparta vyrazila do otevřené obrany, jenomže Martin Minčev nevystřelil a akrobatický pokus Václava Drchala byl nepřesný.

86

Další centr Českých Budějovic zablokoval Martin Minčev a domácí tak budou rozehrávat rohový kop. Po centru ale Dynamo nic nevytěžilo a navíc si faulem pomohl Patrik Hellebrand (Č. Budějovice), jenž je dalším potrestaným hráčem zápasu.

85

Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice:
ze hřiště odchází Martin Sladký, přichází Nicolas Penner.

84

Rychle z branky musel vyrazit Dávid Šípoš, jelikož přihrávka Sparty mířila za obranu, kam se vydal také Tomáš Wiesner. Domácí brankář se nerozpakoval a poslal balon mimo hrací plochu.

83

Střídání v týmu AC Sparta Praha:
ze hřiště odchází Kryštof Daněk, přichází Tomáš Wiesner.

82

Ještě na hrací ploše zachytil míč na hrací ploše Martin Minčev, jemuž se centr nevydařil. Jaroslav Zelený se snažil míč vrátit do vápna, avšak ve vzdušném souboji si nedovoleném zákrokem pomohl Václav Drchal (Sparta), jenž je potrestán žlutou kartou.

82

Dávid Hancko neměl moc možností, komu přihrát, a tak se pokusil o pas po levé straně. Ovšem Václav Drchal byl daleko od balonu, a tak hrají České Budějovice.

80

Dalším dlouhým autem se prezentoval Benjamin Čolić, jehož snažení poslal na rohový kop David Pavelka. Následný centr od praporku si pohlídal Dávid Hancko.

79

Dávid Hancko počkal na náběh Martina Minčeva, který udělal několik kroků do středu hrací plochy. Ovšem v poslední fázi si dal míč dál od kopačky, a tak o něj přišel.

78

Před branku přihrával Václav Drchal, jehož snažení zastavil Martin Králik. Následného odkopu se chopil Dávid Hancko, jenž hledal spoluhráče v útoku, ale přihrávka byla nepřesná.

77

Benjamin Čolić se drží za hlavu, protože věděl, že měl ze situace vytěžit více. Domácí záložník měl hodně prostoru za vápna, ovšem zakončením ohrozil pouze fanoušky na tribuně.

SK Dynamo Č. Budějovice – AC Sparta Praha

0:2

konec (0:2)

Zpět na online

Branky: 2. Höjer (Pešek), 27. Čvančara (Daněk)

Karty:   38. Čmelík (CEB), 41. Potočný (CEB), 86. P. Hellebrand (CEB) – 82. Drchal (SPA)

Držení míče: 51 % : 49 %.
Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 5:4. Rohy: 6:8. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 8:9.

SK Dynamo Č. Budějovice: Šípoš – Sladký (85. Penner), L. Havel, Králik (C), Čolić – Grič, Čavoš (72. P. Hellebrand) – Čmelík (72. Matoušek I), Hora I, Potočný – Mic. Škoda (46. Hais).
Náhradníci: Janáček – Broukal, Švec, Čoudek, Vais.

Trenér: Jozef Weber

AC Sparta Praha: Holec – Mejdr, Sörensen, Hancko (C), Höjer (62. Pavelka) – Zelený – Pešek (74. Minčev), Daněk (83. Wiesner), Sadílek – Juliš (74. Drchal), Čvančara (62. Karabec).
Náhradníci: Vorel – Ryneš, Panák.

Trenér: Brian Priske

Rozhodčí: Proske – Paták, Kotík