Menu

Hokej

Tipos Extraliga (SR)

HC Košice – HK Spišská Nová Ves

2:1

konec (1:1, 1:0, 0:0)

08.02.2022, 17:30 • 21. kolo • Veronika Pancuráková (@PancurakovaVer) sk

Tipsport: 1.84 4.31 3.51 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Obrovská snaha hostí v samom závere zápasu úspech nepriniesla. Spišiaci odchádzajú z Košíc bez bodu. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime. Ďakujeme za pozornosť a prajeme príjemný zvyšok večera. (19:44:59)

Koniec zápasu.

59:33

Spišská Nová Ves si berie oddychový čas.

59:02

Salituro dokázal puk dostať do útočnej tretiny hostí, ale tam ho Košice bleskovo odzbrojili. Spišiaci sa stále bránia a nemôžu útočiť.

58:31

Saucerman strieľal z hranice pravého kruhu, ale Melicherčík zázračne zasiahol ramenom. Puk vytlačil na ochrannú sieť.

58:05

Spišiaci ihneď po buly vyhodili puk, ale iba na lavičku domáceho tímu. Pred Melicherčíkom sa bude opäť vhadzovať.

58:00

Hostia si vylúčením zbytočne komplikujú situáciu. Podľa všetkého sa ich fenzívna snaha skončila a po zvyšok duelu sa zrejme budú iba brániť.

58:00

Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves (Andreas Štrauch – 2 min., podrazenie).

56:17

Spišiaci vyhrali buly, ale nič z neho nevyťažili. Od modrej čiary prudko strieľal Česánek, ale bránku úplne minul.

56:02

Zakázanie uvoľnenie Košíc. Domáci hráči nemôžu striedať a vhadzovať sa bude pred ich bránkou.

54:59

Košická bránka je posunutá, rozhodcovia hru vykazujú do stredného pásma. Hostia sa stále snažia vyvinúť súvislejší ofenzívny tlak.

53:57

Salituro to skúsil individuálnou akciou. Jeho sólo nebolo vôbec zlé, ale na konci mu chýbalo zakončenie. Brnakári môžu byť v týchto chvíľach pokojní.

53:30

Hra sa prelieva z jednej strany klziska na druhú, ale bez lepších zakončení. Spišiaci vedia, že musia hrať, Košičania zase nechcú zbytočne riskovať.

52:55

Košičania budu zakladať útočnú akciu psoza svojej bránky. Spišiaci však forčekujú.

51:28

Košice zrejme nechcú nechať nič na náhodu. Po rýchlom prechode do útoku to v zakončení skúsil Chovan, ale mieril iba do stredu bránky a tam Melicherčík zaváhať nemohol.

51:11

Nasleduje krátka komerčná prestávka. Po nej sa bude vhadzovať pred brankárom Košíc.

50:58

Hostia sa dostali do dobrej šance. Romaňák posunul puk priamo pred bránku, kde zakončoval Vartovník, ale Riečický ani teraz svojich spoluhrčov nesklamal.

50:00

Hra sa prelieva z jednej strany na druhú a do konca riadnej hracej doby zostáva presne desať minút. Spišiaci sa zrejme pokúšajú zmobilizovať sily.

48:13

Na konci spišskonovoveského útoku bol Giľák, ale jeho strelu zlikvidoval Riečický. Nasledovať bude komerčná prestávka.

47:50

Košičania chceli striedať, a tak puk iba nahodili do útočnej tretiny. Spišiaci budú môcť založiť ďalší útok.

45:44

Mohlo byť vyrovnané! Rýchly protiútok hostí, na jeho konci Salituro prihrával Giľákovi, ktorý zakončoval po ľade. Puk však zázračne betónom zastavil Riečický.

45:13

Vylúčený Ščurko sa vrátil na ľadovú plochu. Spišiaci sa v oslabení dokázali ubrániť aj napriek tomu, že čelili tlaku.

44:10

Oceliari sa do pásma vrátili. Pred bránkou zakončoval Snuggerud, ale uk letel iba nad konštrukciu bránky.

43:35

Ihnačákovi ušiel puk na modrej čiare a Košice preto stretili útočné pásmo. Budú preto musieť zakladať novú ofenzívnu akciu.

43:13

Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves (Ladislav Ščurko – 2 min., hákovanie).

42:38

Vylúčený Bartánus je späť na ľadovej ploche. Oba celky pokračujú v plnom počte.

42:20

Hosťom sa napokon podarilo vystreliť. Postaral sa o to Beaudry spoza obrany a nemyslel to vôbec zle. Riečickému puk vypadol a dorážať sa pokúšal Kupka, no bez úspechu.

41:37

Košičania sa zatiaľ veľmo dobre bránia. Puk za pukom posielajú cez všetky čiary a hostia sa nevedia usadiť v útoku.

40:38

Vylúčenie v tíme HC Košice (Marek Bartánus – 2 min., nedovolené bránenie). Spišská Nová Ves si zahrá dvojminútovú presilovku.

40:00

V samom závere druhej tretiny sa do potýčky dostali domáci Slovák a hosťujúci Atwal. Obaja preto dostali osobné tresty desať minút za nešportové správanie.

40:01

Začala sa tretia tretina.
Druhá tretina priniesla iba jeden presný zásah. Postaral sa oň domáci Eduard Šedivý, a tak Košičania po 40 minútach hry vedú o jeden gól. Posledná časť riadnej hracej doby sa začne približne o 19:07.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:17

Spišskej Novej Vsi sa podarilo hru upokojiť. Hostia prestriedali a ešte sa pokúsia založiť útočnú akciu spoza svojej bránky.

38:58

Spišiaci puk vyhodili cez všetky čiary. Oslobodili sa aj za cenu zakázaného uvoľnenia.

38:44

Oceliari sa usadili v pásme a po sérii prihrávok to skúsili aj strelecky. Od modrej čiary prudko pálil Saucerman, ale Melicherčík puk vyrazil.

38:00

Do konca druhej tretiny zostávajú dve minúty. V útoku sú Košice, ale teraz bez lepších šancí.

36:57

Parshin získal puk v strede klziska a potiahol ho až do útoku. Tam to síce domáci skúsili aj strelecky ale Melicherčík puk iba jednoducho vyrazil späť do hry.

36:09

O puk sa bojuje za košickou bránkou. Spišiaci takisto pridávajú na tempe a zdá sa, že pred prestávkou by ešte radi vyrovnali.

35:05

Košičania zahodili sľubnú šancu. Na ľavej strane dostal puk McPherson, ale jeho strela z uhla bránku úplne minula. Nikomu sa ju nepodarilo ani tečovať.

34:28

Spišiaci ešte udržali útočnú tretinu. Strieľať chcel aj Štrauch, ale aj ten bol dobre pokrytý. Zakončenie z toho preto vôbec nebolo.

33:32

Hosťujúci Nieminen to skúsil protiútokom aj napriek tomu, že súperi boli v presile. Aktívny útočník síce Riečického neohrozil, ale aspoň sa pripomenul.

31:44

Košičania obsadili útočné pásmo a zdá sa, že sa to páči aj divákom. Tých v posledných minútach počuť a zdá sa, že aj hráčov to povzbudilo k bojovnejšiemu výkonu.

31:26

Zakázané uvoľnenie hostí. Vhadzovať sa bude opäť pred gólmanom Melicherčíkom.

30:00

Výborná šanca teraz aj na opačnej polovici klziska! Defenzíva hostí zabudla na Parshina, ktorý išiel na bránku sám. V rozhodujúcej chvíli mu ale ušiel puk a napokon ani nezakončil.

28:59

Vylúčený Nieminen sa vrátil na ľadovú plochu a okamžite sa dostal do úniku. V ňom však pozorného Riečického neprekvapil.

27:25

Oceliari spálili veľkú presilovkovú šancu. McPherson strieľal z ľavého kruhu, ale jeho pokus zastavila iba konštrukcia spišskonovoveskej bránky.

26:50

Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves (Otto Nieminen – 2 min., hákovanie).

26:26

Oceliari mohli svoj náskok ešte zvýšiť! Linet dokorčuľoval odrazený puk, ale bol veľmi tesne bránený. Z otočky sa ho bez prípravy snažil nasmerovať do prázdnej bránky, ale netrafil.

25:39

25:39 Eduard ŠEDIVÝ - 2:1

25:39

Košice dali gól!
Domáci tím využíva súvislý tlak a ujíma sa vedenia. Postaral sa o to EDUARD ŠEDIVÝ, ktorý sa do puku oprel medzi kruhmi a našiel medzeru medzi betónmi gólmana hostí. Asistencie: Brian Ihnačák, Allan McPherson.

24:41

Hra sa teraz dlhšie neprerušuje. Spišiaci sa stále bránia a musíme uznať, že teraz čelia naozaj súvislému tlaku. Košičania sú po prestávke veľmi aktívni.

24:00

Oceliari zostávajú v útočnom pásme. ich aktivita sa teraz zvýšila. Spišiaci sa musia úpenlivo brániť.

23:27

Košičania spálil veľkú šancu! Na konci prečíslenia dvoch proti jednému bol Havrila. Ten sa pokúsil zakončiť k pravej žrdi, ale tam sa zázračne presunul Melicherčík.

22:50

Rýchly prechod na opačnú polovicu klziska. Vrábeľ sa tam prepracoval priamo pred bránku, ale nedokázal presne zakončiť.

22:14

Domáci kapitán Chovan s pukom prešiel útočným pásmom a chcel strieľať od modrej čiary, ale trafil iba korčule svojich pritihráčov.

20:20

Hneď v úvode strednej časti riadnej hracej doby Košičania neprešli do útoku, a tak budú zakladať akciu zo svojej defenzívy.

20:01

Začala sa druhá tretina.
Úvodná tretina nepriniesla ani vysoké tempo, ani veľa šancí. Diváci v Steel aréne videli dva góly, pričom oba padli v presilovkách. Druhá časť zápasu sa začne približne o 18:22.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:39

Zakázané uvoľnenie Spišskej Novej Vsi. V samom závere prvej tretiny sa preto bude vhadzovať pred Melicherčíkom.

19:19

Domáci Slovák bez prípravy strieľal po presnej prihrávke ale bránku minul. Puk opečiatkoval iba plexisklo za Melicherčíkom.

18:11

Rogoň s pukom na hokejke obkrúžil bránku a až potom sa rozhodol prihrávať, ale nikoho v modrom drese nenaiel. Spišiaci puk ľahko dostanú do bezpečia.

17:41

Píska sa ofsajd na útočnej modrej čiare Košíc. Tempo hry nie je veľmi vysoké a nebezpečné zakončenia nevidíme ani na jednej strane.

15:32

Domáci Pereskokov sa od pravého mantinelu natlačil do zakončenia, ale to bolo iba veľmi nedôrazné. Pre Melicherčíka nemohlo znamenať žiadne výraznejšie problémy.

15:00

Oba celky striedajú počas hry. Spišská Nová Ves má puk na hokejkách a začínať bude spoza svojej bránky.

14:37

Ordzovenský si pýtal puk na modrej čiare, ale prihrávku napokon spracoval až v strednom pásme. Rozhodcovia preto pískajú ofsajd.

13:38

Zakázané uvoľnenie na strane Košíc. Zdá sa, že tempo hry po góloch ešte viac opadlo a vidíme iba viacero nepresností na oboch stranách.

11:53

Spišiaci po buly iba vyhodili puk cez všetky čiary. Nasledovať bude ďalšie vhadzovanie pred Melicherčíkom.

11:44

Nasleduje krátka komerčná prestávka. Po nej sa bude vhadzovať pred brankárom Spišskej Novej Vsi.

10:47

10:47 Arvin ATWAL - 1:1

10:47

Spišská Nová Ves dala gól!
Déjà vu. Aj Spišiaci sa po úvodných sekundách vlastnej presilovky usadili v pásme a aj im sa z toho podarilo vyťažiť gól. Domáci Deyl chcel puk vyhodiť spoza bránky, ale trafil iba hokejky súperov. To využil ARVIN ATWAL, ktorý bez zaváhania prepálil všetko, čo mu stálo v ceste. Bez asistencií.

09:50

V úvode oslabenia Košičania vyhodili puk cez všetky čiary. Hostia budú zakladať akciu od svojej vlastnej bránky.

09:28

Vylúčenie v tíme HC Košice (Michal Chovan – 2 min., podrazenie).

08:30

Spišiaci už hrajú v plnom počte a takmer sa im podarilo bleskovo vyrovnať! Na konci rýchlej útočnej akcie bol Giľák, ale jeho strelu obetavo zblokovala defenzíva.

08:18

08:18 Colton SAUCERMAN - 1:0

08:18

Košice dali gól!
Oceliari využívajú presilovku a ujímajú sa vedenia. Domáci celok prešiel do útočného pásma, kde rozostavil svoju formáciu. Po prihrávke spoza bránky pálil COLTON SAUCERMAN a trafil to presne do pravého horného rohu. Asistencie: Denis Parshin, Marek Slovák.

07:40

Hneď v úvode prvej oslabovky to hostia urobili ukážkovo a puk vyhodili cez všetky čiary.

07:28

Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves (Branislav Rapáč – 2 min., nedovolené bránenie).

06:44

Domáci Havrila nahodil puk do útočnej tretiny a jeho tím odchádza striedať. Spišiaci preto budú mať ďalšiu šancu na založenie útočnej akcie.

05:55

Tempo zatiaľ nie je veľmi vysoké. Spišiaci budú opäť rozohrávať spoza svojej bránky. Na lepšiu šancu zatiaľ iba čakáme.

04:50

Oba celky sú zatiaľ aktívne a hra sa presúva zo strany na stranu. Košičania to teraz skúsili z hokejky Lapšanského. Ten si puk potiahol na bekhend k ľavej žrdi, ale tento priestor si vynikajúco pokryl Melicherčík.

04:20

Spišiaci získali puk na svoje hokejky a striedajú počas hry. Následne budú rozohrávať útočnú akciu od svojej vlastnej bránky.

03:35

Po pravom krídle sa do útoku dostal domáci Slovák. Do kruhu mu spoluhráči poslali aj presnú prihrávku a nasledovala prudká strela, ale tú si Melicherčík hravo postrážil.

03:14

Domáci zostávajú v útočnom pásme. Parshin si nakorčuľoval do pravého kruhu a smeroval tam aj puk, ale domáci útočník situáciu v rýchlosti neustál a spadol na ľad.

02:18

Domáci Chovan sa predral pomedzi brániacich hostí, ale v zakončení mu ušiel puk. Následne ho však opäť získal za bránkou a prihrával do nebezpečného priestoru, no ani jeho spoluhráči neuspeli.

01:16

Spišiaci chceli založiť ofenzívnu akciu spoza svojej vlastnej bránky, ale je z toho iba zakázané uvoľnenie. Vhadzovať sa bude po pravici Melicherčíka.

01:03

Košičania sa opäť museli brániť. Pri bránke operoval Rapáč, ale nepodarilo sa mu posunúť pruhrávku lepšie postaveným spoluhráčom.

00:27

V úvode zápasu sa do útoku pustili hostia. Spoza košickej bránky prišla prihrávka na modrú čiaru, kde nezaváhal Giľák, ktorý sa rýchlo oprel do puku. Riečický však všetko videl a hru prerušil.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

HC Košice: Riečický (Košarišťan) – Snuggerud, Saucerman, Cibák, Romančík, Deyl, Šedivý, Jacko – Parshin, Slovák, Bartánus – McPherson, Ihnačák, Rogoň – Lapšanský, Chovan, Pereskokov – Havrila, Linet, Milý

HK Spišská Nová Ves: Melicherčík (Surák) – Malina, Atwal, Ouellet-Beaudry, Romaňák, Česánek, Ordzovenský, Chatrnúch – Kupka, Salituro, Giľák – Rapáč, Kuru, Nieminen – Hamráček, Vartovník, Štrauch – Tomala. Vrábeľ, Ščurko

Rozhodca: Snášel, Smrek – Stanzel, Šoltés.
Vitajte pri dohrávke 21. kola Tipos extraligy. Košičania dnes vo svojom prvom domácom zápase v roku 2022 privítajú Spišskú Novú Ves. Čaká nás preto východniarske derby.

Steel aréna uvidí súboj tímov približne zo stredu tabuľky. Domáce Košice sú na priebežnom piatom mieste. Odohraných majú 36 zápasov, v ktorých získali celkovo 58 bodov. Hosťujúci Spišiaci zatiaľ hrali v tejto sezóne 37-krát. pripísali si za to 52 bodov a patrí im ôsma priečka tabuľky.

V tejto sezóne sa oba celky stretli už trikrát. V dvoch prípadoch boli úspešnejšie Košice. Tie vyhrali ešte v októbri v 10. kole na Spiši 7:1 a v úvode januára v predohrávke 48. kola takisto vonku 5:1. Spišská Nová Ves zdolala Košice raz, a to v zápase 32. kola pred necelými tromi týždňami na vlastnom klzisku pomerom 5:1.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

HC Košice – HK Spišská Nová Ves

2:1

konec (1:1, 1:0, 0:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 9. Saucerman (Parshin, Slovák), 26. Šedivý (Ihnačák, McPherson) – 11. Atwal

HC Košice: Riečický (Košarišťan) – Snuggerud, Saucerman, Cibák, Romančík, Deyl, Šedivý, Jacko – Parshin, Slovák, Bartánus – McPherson, Ihnačák, Rogoň – Lapšanský, Chovan, Pereskokov – Havrila, Linet, Milý

HK Spišská Nová Ves: Melicherčík (Surák) – Malina, Atwal, Ouellet-Beaudry, Romaňák, Česánek, Ordzovenský, Chatrnúch – Kupka, Salituro, Giľák – Rapáč, Kuru, Nieminen – Hamráček, Vartovník, Štrauch – Tomala. Vrábeľ, Ščurko

Rozhodčí: Snášel, Smrek – Stanzel, Šoltés

Průběh zápasu
1. třetina
07:28 SNV 2 Rapáč, nedovolené bránění
08:18 KOS 1:0 Saucerman (Parshin, Slovák)
09:28 KOS 2 Chovan, podrážení
10:47 SNV 1:1 Atwal
Po 1. třetině
2. třetina
25:39 KOS 2:1 Šedivý (Ihnačák, McPherson)
26:50 SNV 2 Nieminen, hákování
Po 2. třetině
3. třetina
40:00 KOS 10 Slovák, nesportovní chování
SNV 10 Atwal, nesportovní chování
40:38 KOS 2 Bartánus, nedovolené bránění
43:13 SNV 2 Ščurko, hákování
58:00 SNV 2 Štrauch, podrážení
Konec