Menu

Hokej

Olympijské hry - ženy

Finsko – Olympijští sportovci z Ruska

5:0

konec (2:0, 3:0, 0:0)

08.02.2022, 14:10 • Národní krytý stadión, Peking • Skupina A • Patrik Czepiec

On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (16:20:57)
I přes roušky jde znát úsměv finských hráček, s dnešním výkonem mohou být maximálně spokojené. Brankářka Anni Keisalaová udržela čisté konto i v poslední, bezbrankové fázi a Finsko bere první tři body do tabulky skupiny A. Možná si tak vyslouží papírově slabšího soupeře pro další boje. Na třech bodech totiž zůstalo i Rusko a Švýcarsko, jenže skóre i vzájemný zápas hraje ve prospěch Finek. Ty tak končí třetí za silnou dvojkou ve složení Kanada a USA. Tento duel hlásí konečný stav 5:0.

Konec zápasu.

59:31

Do kontru ještě mohla zavítat Alexandra Vafinová, ale hodně podcenila svou bekhendovou přihrávku a dala ji ledabyle.

59:17

Zřejmě poslední přesilovka zápasu, to když Landyš Faljachovová hákovala a zamezila tak velké finské možnosti.

58:49

Do středního pásma utíká puk Vanhanenové, ale tým Suomi už chce hlavně udržet Rusky na bezgólovém účtu.

58:00

Poslední dvě minuty začínají a ve velké šanci se nacházela Anna Šochinová. Jako by na ni Finky úplně zapomněly, když se snažila zamést kotouč zpoza branky za tyčku.

57:22

Mezi nohama Rantalaové posunula puk Polina Lučnikovová, další hráčka ji ovšem zablokovala a neumožnila ji další postup vpřed.

56:36

Vedle nahazuje Maria Pečnikovová, Rusky se drží v útočném pásmu, ale je to stále bez střelby. Určitě by Sborná chtěla alespoň čestný gól.

56:13

Z bekhendové strany zakončovala Elisa Holopainenová jen do betonu brankářky. Pak už na dorážku nedosáhla.

55:32

U mantinelu si zkoušela dělat prostor Jekatěrina Dobrodějevová, ale o šanci přichází. Anna Šibanovová pak za svou klecí nechá vystřídat zbylé ruské osazenstvo.

55:03

Na rozhodčí upírá pohled Polina Lučnikovová, která byla nevybíravě sražena k pravé tyčce finské branky. Vylučovat se nebude.

54:29

Za brankou uklidnil situaci Jenni Hiirikoskiová a pak zcela nečekaně vyslala na modrou čáru Karvinenovou. Parádní práce, která ovšem nebude oceněna dalším gólem.

54:12

Komerční přestávka poté, co Rusky zvládly dobrý blok před brankářkou Merkuševovou.

53:46

Na výpad se chtěla vydat Ljudmila Běljakovová, brzy ovšem u modré čáry přišla o kotouč. Jsou to pro ni cenné zkušenosti.

53:18

Rozehrávat může Jenni Hiirikoskiová, ale přihrávka tentokrát nebyla z nejpřesnějších.

52:45

Finsko hýří sebevědomím, Minttu Tuominenová si coby obránkyně proklestila cestu kolem tří hráček a znovu se zařadila na svou pozici. Naprostá paráda.

51:27

Z pravé strany ohrozila branku Jenni Hiirikoskiová. Finky nemají dost a pořádají v tomto duelu útočné hody.

50:44

Do brejku mohla jít Sofianna Sundelinová, potřebovala by nicméně alespoň takovou rychlost, jakou dnes na snowboardu vyprodukovala Ester Ledecká. Jedině tak by zvládla utéct třem strážkyním.

48:21

O dobrou střelu se postarala Valerija Pavlovová, pak ale přidává úder navíc. Rusko chce, aby Finky zápas ještě bolel.

47:39

Rusky už jsou v plném počtu, jejich vlajku pozdvihla Angelina Gončarenková, ale Anni Keisalaová dál kráčí za čistým štítem.

46:38

U modré čáry dotáhla kličku Minttu Tuominenová. K zakončení z mezikruží se pak mohla dostat Ronja Savolainenová, ale prostor před brankářkou byl zahuštěný jako poctivá omáčka.

46:06

Střelu po ledě z produkce Karvinenové nohou vyráží Valerija Merkuševová. Pak Olympijské sportovkyně z Ruska vyhazují.

45:30

Z levé strany útočila na šestou finskou branku Petra Nieminenová. Nechybělo jí mnoho, ale náhradnice Valerija Merkuševová si poradila ramenem.

45:16

Nervy pracují a Rusky se opět dostávají do situace, která jim v utkání tolik nejde – oslabení. Julia Smirnovová předvedla ukázkový krosček.

44:50

Finky už hrají na údržbu, Elisa Holopainenová pouze nahazuje za červenou čáru.

43:31

O tvrdý pokus se postarala Minttu Tuominenová. Z protiútoku nic nebude, ruský ofsajd.

42:58

V úvodu periody nevidíme moc zakončení, hraje se v podstatě o střední pásmo. Za modrou se nedostala ani Fanuza Kadirovová. V poslední části dostanou větší šanci i méně vyspělé hráčky.

42:22

Podobně pořídila Alexandra Vafinová, která se tentokrát potkala s pozornou útočnicí Tanjou Niskanenovou.

41:56

Kotouč nedokázala v dobré pozici podržet Veronika Koržakovová, skvěle proti ní zapracovala Noora Tulusová.

41:07

Pod tlakem si ve vlastní třetině poradila Minttu Tuominenová, jenže Rusky přispěchaly s ostřejším forčekingem a daří se jim.

40:24

U modré čáry se o zisk postarala Anna Šochinová, ale pak trochu nepochopitelně řadí zpátečku.

40:01

Začala třetí třetina.
Téměř hodinu trvala druhá třetina. Finky se radovaly po trefách Nylundové, Tuominenové a Hiirikoskiové, čímž zařídily, že se poslední část bude dohrávat prakticky z povinnosti. Obzvlášť nepochopitelná byla situace po čtvrtém gólu Finska, kdy si rozhodčí pomohly u videa. Poté, co původní verdikt posvětily, vybral si trenér Jevgenij Bobariko svou výzvu, aby nechal prozkoumat tutéž situaci. Sudí samozřejmě výrok nezvrátily a Rusky navíc bránily další oslabení, ve kterém kapitulovaly popáté. Stav je proto 5:0.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:41

Z posledních sil zkoušela přihrávat Anna Savoninová, ale nezvládla svůj záměr přetavit v realitu.

39:20

Trochu zbytečné čištění ledu několik desítek sekund před koncem periody, ale zřejmě to bude hlavně věc televizních práv, respektive reklamních přerušení.

39:13

Další prudké zakončení provedla Sofianna Sundelinová, těsně ovšem branku netrefuje. Finky se pak nacpaly do brankoviště a situaci musí klidnit Oxana Bratiševová.

38:37

Za brankou se dlouho neohřeje Alexandra Vafinová, protože Sanni Rantalaová tuto hráčku střežila jako oko v hlavě.

37:38

Patrně nejlepší zákrok utkání předvedla Anni Keisalaová. Na středu zůstala chvíli neobsazená Marija Batalovová a její teč způsobila obrovské problémy. Na poslední chvíli zvládla Finka vymrštit svůj beton.

37:08

Blíží se samotný závěr, za branku se uchýlila Anna Šochinová, její následný rychlý výpad ovšem skončil velkou tragédií a bude ráda, že ji Finky za tuto ledabylost nepotrestaly.

36:38

Chybu neudělala Sini Karjalainenová. Rusky se znovu musely bránit, ovšem střelu si dlouho rozmýšlela Minttu Tuominenová.

36:02

Za svatyní Finek ztroskotala Valerija Pavlovová. Kotouč vyveze za červenou čáru pohodlně Sofianna Sundelinová.

35:39

Na hraně faulu hrála Jenni Hiirikoskiová, tentokrát ovšem píšťalka slyšet není.

35:16

Přihrávku nenačasovala dobře Landyš Faljachovová, její spoluhráčky už byly dávno za osou a Finky přijaly dárek.

34:22

Domácí v plném počtu.

34:05

Po křižné přihrávce Niny Pirogovové nepřišlo přesné zakončení, pak se tato útočnice sama přesunula do slotu, ovšem neuspěla ani dvojitou dorážkou.

33:30

Ve středním pásmu s pukem kvedlá Anna Šochinová, zatím se pod jejím velením Ruskám vstřelit gól nedaří.

32:22

Vyloučení přibývají Noora Tulusová pyká za podrážení.

31:06

31:06 Jenni HIIRIKOSKIOVÁ - 5:0

31:06

Finsko právě vstřelilo branku!
U tohoto gólu by si měl připsat asistenci i ruský trenér Jevgenij Bobariko, těžko pochopit jeho chování poté, co rozhodčí u videa posvětily čtvrtý finský gól a on si přesto vybral trenérskou výzvu, která byla samozřejmě neúspěšná. Tentokrát od modré čáry všechny možné nástrahy překonala JENNI HIIRIKOSKIOVÁ tvrdým příklepem. Kapitánka tak uvítala nově příchozí brankářku Merkuševovou velmi stylově. Asistence: Noora Tulusová a Susanna Tapaniová.

30:37

Trest za neúspěšnou trenérskou výzvu odpyká Ljudmila Běljakovová.

30:37

Krátkou přestávku kvůli konzultace u videa využije Rusko k vystřídání brankářky. Maria Sorokinová prožila smolné utkání a odchází ze svého pracoviště. Nahradí ji Valerija Merkuševová.

30:37

30:37 Zpomalený záběr, který dosvědčil, že Vainikkaová se puku nedotkla.

30:37

Rusové ještě podali trenérskou výzvu! Rozhodčí přitom už situaci u videa zkoumaly. Bylo by extrémně zajímavé, kdyby změnily výrok, to se ovšem nestane.

30:37

30:37 Minttu TUOMINENOVÁ - 4:0

30:37

Finsko právě vstřelilo branku!
Seveřanky zvládly vytěžit další přesilovku, tentokrát hodně prazvláštním způsobem. Od modré čáry nahodila kotouč MINTTU TUOMINENOVÁ a Jelena Provorovová se snažila uzemnit ho rukavicí. Místo toho černou pryž nádherně tečovala pod horní tyčku, brankářka Maria Sorokinová byla absolutně bez šance a počtvrté kapituluje. Branku ještě přezkoumávaly sudí u videa, protože Viivi Vainikkaová se za pukem natahovala vysokou holí, ovšem vůbec ho nakonec nezasáhla. Asistence: Nelli Laitinenová.

30:03

Anna Šochinová se sice zvládla vrátit do utkání, nyní ovšem kapitánka svému týmu nepomohla, když na útočné modré zbytečně podrážela.

29:40

Závěrečnou kličku nedokonala Anna Šochinová, tudíž se ani nezvládla uvolnit do výborné šance.

28:37

Přece jen po chvilce přišla střela Pavlovové, ale i když Anni Keisalaová jen vyráží, bude jí to bohatě stačit.

28:26

Napadat se snaží Jekatěrina Dobrodějevová a po ní ještě Valerija Pavlovová, ale Finky jsou dnes v kombinaci hodně dominantní.

27:09

27:09 Jenniina NYLUNDOVÁ - 3:0

27:09

Finsko právě vstřelilo branku!
Tento zápas patří Finkám. Zvládly další svižný přechod do útoku, Sanni Vanhanenová našla JENNIINU NYLUNDOVOU a ta vypustila ránu tak prudkou, že brankářka Ruska Maria Sorokinová zvládla puk širokou holí srazit jen mezi své betony. Smolný moment pro gólmanku, ale Finsko si za svou aktivitu podobné štěstí prostě zasloužilo. Asistence: Sanni Vanhanenová a Sanni Rantalaová.

26:56

Až za branku se vyvezla Jenniina Nylundová. Možná škoda, že si netroufla na zakončení z bekhendové strany.

26:28

Do útočného pásma zvládla puk protečovat Michelle Karvinenová, čímž pochopitelně odvolala zakázané uvolnění.

25:56

U modré čáry se zasekla rychlonohá Jekatěrina Dobrodějevová. Kapitánka Jenni Hiirikoskiová ji nenechá pokračovat dál.

25:09

Ofsajd Ruska nepřichází v ideální chvíli, Finky jsou stále na koni a podobné situace jim jen dodávají vítr do plachet.

24:55

Ostrá rána Karvinenové, kterou ovšem do lapačky schovala Maria Sorokinová. Tentokrát předvedla skutečně skvělý zásah.

24:04

Rusky jsou sice pod větším tlakem než v předchozí třetině, paradoxně ovšem mají větší možnosti. Oxana Bratiševová zůstala zcela nepokrytá u pravé tyčky, jenže nepochopitelně minula klec.

23:20

Střelu nedokázala k brance procpat Sini Karjalainenová. Ještě na ni ovšem navázala Elisa Holopainenová a Maria Sorokinová se štěstím vyráží za sebe.

22:59

Chvíli poté, co byla vyloučená finská hráčka, šla vpřed Susanna Tapaniová. Na led ji strhla Valerija Pavlovová a dostává dvě minuty za držení. Hrát se bude ve čtyřech.

22:21

Vyloučení v týmu Finsko (Sofianna Sundelinová – 2 min., podrážení).

22:15

Poprvé Finky vážně chybovaly v rozehrávce a Anna Šibanovová chystala jasnou pozici pro Jekatěrinu Dobrodějevovou. Jenže ta ze slotu těsně minula.

21:44

U své levé tyčky raději podržela puk Anni Keisalaová.

21:07

Susanna Tapaniová řádí dál, nejprve pálila od modré čáry, pak se přiblížila i mezi kruhy a její dvojitá dorážka zaváněla dalším ruským průšvihem.

20:36

Nádherná kombinace Finek, po přihrávce Susanny Tapaniové už se zdálo, že Michelle Karvinenová musí znovu skórovat, ale nezvládla to.

20:01

Začala druhá třetina.
S úvodní periodou musí být finská strana spokojená. I když Seveřanky nastoupily v rouškách, nedělalo jim problém přidat během první třetiny dvě branky a zostra se pustit do ruského výběru. Lehkou střeleckou převahu Finek přetavila v úvodní gól v 10. minutě Rantalaová, když jí akci skvěle vypracovala Niskanenová. K navýšení náskoku na skóre 2:0 dopomohla Nieminenová, jejíž nabídku ideálně přizvedla Michelle Karvinenová.

20:00

První třetina skončila.

19:35

U mantinelu padá Anna Šochinová, možná ještě doufala v trest soupeřky, ale nic takového.

18:17

18:17 Michelle KARVINENOVÁ - 2:0

18:17

Finsko právě vstřelilo branku!
Seveřankám se daří využít přesilovou hru a rázem je rozdíl dvoubrankový. U pravé tyče zaparkovala MICHELLE KARVINENOVÁ, a přestože Petra Nieminenová poslala hodně zpomalenou přihrávku, nějakým způsobem se k finské střelkyni puk dostal. Stačilo ho jen trochu tečovat a přizvednout, aby se třepotal v síti. Maria Sorokinová reagovala pozdě a nedosáhla na zákrok. Asistence: Petra Nieminenová a Noora Tulusová.

17:57

Dvojitý trest za hrubost. Na trestnou lavici jde Savoninová a Vainikkaová.

17:57

Dobrou minutu se Finsko drželo před Sorokinovou, ale ta nedovolila další inkasovaný gól.

17:30

Z dálky se neprosazuje ani Minttu Tuominenová. Přesto už Rusky melou z posledního.

17:10

Od modré to zkusila Nelli Laitinenová a pak ještě jednou. Finky drží slušný zámek.

16:48

Těžko teď najít zdůvodnění pro rozhodnutí sudích. Michelle Karvinenová už postupovala sama na Sorokinovou, ale podrážející Angelina Gončarenková dostává jen dvě minuty. Tady mělo následovat trestné střílení.

16:05

Ve velké šanci Landyš Faljachovová. Její bekhendovou kličku nevystihla už ani brankářka Anni Keisalaová, ovšem měla štěstí, když se puk projel nejprve mezi jejími betony a pak i vedle pravé tyčky.
Dobře se kolem Anny Šibanovové protáhla Viivi Vainikkaová, ale její pokus Sorokinová krotí.

15:33

Jen těsně vedle pálí z levého kruhu pro vhazování Jekatěrina Dobrodějevová. Po delší době se Olympijské sportovkyně z Ruska připomněly.

15:12

Finky působí hodně klidně, troufalou otočkou u vlastní svatyně to jen potvrdila Jenni Hiirikoskiová.

14:31

O rozehrávku se postarala Oxana Bratiševová, ale hodně rychle přispěchala se zakončením Julia Liikalaová. Nyní mají Rusky velký problém se založením útoku, čehož tým v tmavší kombinaci dokonale využívá.

14:15

Rozhodčí si svolaly kapitánky a zřejmě vysvětlovaly poslední zákrok na Tapaniovou. Zatím drží volný metr, ještě se nevylučovalo.

13:55

Za brankou ještě zabojovala Petra Nieminenová a byla z toho velmi slušná možnost. Obránkyně Jenni Hiirikoskiová se nicméně neprosazuje střelu z větší vzdálenosti.

13:19

Hned po buly zkoušela pálit Sofianna Sundelinová, která se protáhla kolem obránkyně Jeleny Provorovové. Fince scházely jen centimetry.

13:15

A znovu Noora Tulusová, která tentokrát v dobrém úniku zbytečně zpomalila a nebyla pak schopná zakončit dostatečně tvrdě.

12:55

V rohu se utopila Noora Tulusová. Rusko šlo rychle dopředu, ovšem nepovedlo se mu šanci využít.

12:17

Dobrou práci s holí nám nyní předvádí Julia Liikalaová. Škoda jen, že nedokázala proskočit až před brankářku Sorokinovou.

11:53

Situaci nakrátko uklidnila Maria Pečnikovová. Rozehrávat pak chtěla Julia Smirnovová, jenže se jí nevedlo ideálně.

11:18

Před tvrdý ruský val neproskočila Michelle Karvinenová, přesto se elitní formace Finek drží v pásmu. Střelu od modré zkoušela neúspěšně tečovat Susanna Tapaniová.

10:49

Zatím jsme byli svědky sedmi přesných střel, což se vzhledem k tempu zápasu zdá jako velmi malé číslo.

10:30

Před brankou číhala Alexandra Vafinová, ale puk se k ní trochu smolně nepřikutálel. Příliš rychle pak modrou čáru překonala Noora Tulusová a píská se ofsajd.

10:23

Zakázané uvolnění, Seveřanky se nevyhýbají malým technickým přestupkům.

10:08

Puk se ztratil na střídačce, vhazování se chystá v pásmu Finek, mezitím ovšem dojde k drobnému úklidu hrací plochy.

09:49

I když Veronika Koržakovová vyhrála buly poměrně čistě, ruské hráčky reagovaly se zpožděním a přišly o ofenzivní třetinu.

09:06

09:06 Sanni RANTALAOVÁ - 1:0

09:06

Finsko právě vstřelilo branku!
Hráčky s rouškami se radují z první trefy. Krásně to udělala Tanja Niskanenová, která dokázala puk zavést do rohu a odtud skvěle přihrát do slotu. I když Sanni Hakalaová nezpracovala, za ní už se nacházela zcela volná SANNI RANTALAOVÁ. Dokázala přesně zamířit k levé tyči a Finky se poněkud překvapivě ujímají vedení. Asistence: Tanja Niskanenová.

08:34

Po nahození z dálky raději betonem zasahuje Sorokinová. Finky jsou v tomto zápase hodně hladové po úvodním úspěchu na těchto ZOH.

08:05

U červené čáry zapracovala Alexandra Vafinová, ale pak neměla žádanou podporu a nic zajímavého nevymyslela.

07:38

Chvíli se zdálo, že by Veronika Koržakovová mohla proniknout do otevřené obrany, ale nakonec se rozhodla pro bekhendové nahození na zadní mantinel.

06:53

Před ruskou branku se sice dostala Sanni Rantalaová, ale byla dobře obsazená a dostává se až do rohu hřiště.

06:28

Podruhé v rozehrávce nepřesvědčivá Anni Keisalaová. Asi by měla kombinaci přenechat spoluhráčkám s tenčími holemi.

05:47

Do bezpečí odpraví kotouč Angelina Gončarenková, jedna z osmi obránkyň, které dnes nastoupily za Rusko. Dá se ovšem očekávat, že minimálně dvě z nich se budou objevovat ve čtvrtém útoku.

05:20

Hodně zariskovala Ljudmila Běljakovová a kotouč v podstatě poslala na vlastní brankářku. Maria Sorokinová zůstala v klidu.

05:02

Za brankou se projela aktivní Michelle Karvinenová, ale pak ztratila kontrolu nad pukem a dostala se do postavení mimo hru.

04:20

Hezky si puk na střed nevedla Fanuza Kadirovová, ale nedokázala překonat gólmanku. Na druhé straně to kolem přední tyčky zkouší Sanni Vanhanenová, k zakončení se ovšem neprocpala.

03:56

Ofsajdové postavení Finek. Hraje se dost otevřený hokej, trenéři budou jako na trní.

03:31

Do samostatného úniku se dostala Polina Lučnikovová, ale nedokázala ve velké rychlosti zakončit přesvědčivě. Anni Keisalaová poklekla a kotouč ji trefil rovnou do finského znaku na hrudi.

02:56

Pohodlný zákrok si připíše Maria Sorokinová, dobře totiž viděla na střelu Petry Nieminenové.

02:23

Brankářka Anni Keisalaová zaváhala a měla štěstí, že se Ljudmila Běljakovová nedokázala obtočit kolem branky.

02:05

Puk nechala za svými zády Maria Pečnikovová, ovšem Finky nedokázaly pokračovat v kontru.

01:57

Zakázané uvolnění nastěhuje hru zpátky do finského obranného pásma.

01:41

Kadirovovou zastavuje přihrávka rukou. Nemůže pokračovat v akci.

01:08

01:08 Finská tyčka na počátku druhé minuty zápasu.

01:08

Obrovská možnost! Rusky v obraně hoří a Elisa Holopainenová postupovala sama na branku. Trefila zpřed brankoviště horní tyčku a Rusko si může na chvíli oddechnout.

00:33

Tentokrát už Karvinenová tak úspěšná nebyla. Dopředu se ještě tlačí Elisa Holopainenová, ovšem v pravém kruhu pro vhazování padá.

00:01

Finky dnes mají jednu nesportovní nevýhodu, nastoupily totiž v rouškách, ale Michelle Karvinenová se ihned dostala před brankářku a málem se jí podařilo skórovat. Na ledě pak zůstala kapitánka Ruska Anna Šochinová, která ztratila rovnováhu a zvrtla si zřejmě kotník.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Finsko: Keisalaová (Räisänenová) – Hiirikoskiová (C), Savolainenová, Viitasuová, Tuominenová, Laitinenová, Rantalaová, Karjalainenová – Karvinenová (A), Tapaniová, Nieminenová (A) – Vainikkaová, Tulusová, Holopainenová – Hakalaová, Niskanenová, Sundelinová – Vesaová, Nylundová, Vanhanenová – Liikalaová.
Trenér: Juuso Toivola

Olympijští sportovci z Ruska: Sorokinová (Merkuševová) – Gončarenková, Savoninová, Šibanovová (A), Pečnikovová, Smirnovová, Provorovová, Batalovová, Pirogovová – Šochinová (C), Bratiševová, Lučnikovová – Pavlovová, Koržakovová, Dobrodějevová – Faljachovová, Vafinová (A), Kadirovová – Běljakovová.
Trenér: Jevgenij Bobariko

Rozhodčí: Cookeová, Wiegandová – Clarkeová, Strongová.
OLYMPIJŠTÍ SPORTOVCI Z RUSKA

Olympijské sportovkyně z Ruska se na hrách představí již pošesté. Své nejlepší umístění zaznamenaly na předchozí olympiádě v korejském Pchjongčangu, kdy skončily čtvrté. V souboji o bronz tehdy nestačily právě na Finky (2:3). Celkově působí ruské hokejistky na mezinárodní úrovni od roku 1994, kdy sehrály svůj první zápas proti Švýcarkám. Od té doby mají za sebou 17 účastí na mistrovství světa, přičemž na třech z nich vybojovaly bronzovou medaili. Taktéž si zahrály na dvou mistrovství Evropy, a to v letech 1995 a 1996. Ve druhém zmiňovaném roce si z turnaje odvezly stříbrnou medaili.
FINSKO

Země ze severu Evropy je účastníkem světových šampionátů od roku 1990. Dlouho dosahovaly Finky pouze na bronz, a to dokonce jedenáctkrát. Před třemi lety se jim ovšem podařilo získat na domácím mistrovství stříbro. Z pěti účastní na olympijských hrách si Seveřanky odvezly dva bronzy, a sice z naganského turnaje v roce 1998 a o 12 let později z Vancouveru. Nepotěší, že nejvyšší historická výhra Finek pochází ze zápasu proti Československu, kdy v roce 1989 zvítězily neskutečným poměrem 34:0.
Příjemné odpoledne u ženského hokejového turnaje na olympijských hrách. V tomto utkání na sebe narazí Finsko a Olympijští sportovci z Ruska. Finky zatím platí za otloukánka skupiny A, když nezvládly jediný zápas přetavit ve výhru. Rusky se drží za silnou dvojkou ve složení Kanada a USA.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:10.

Finsko – Olympijští sportovci z Ruska

5:0

konec (2:0, 3:0, 0:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 10. Rantalaová (Niskanenová), 19. Karvinenová (Nieminenová, Tulusová), 28. Nylundová (Vanhanenová, Rantalaová), 31. Tuominenová (Laitinenová), 32. Hiirikoskiová (Tulusová, Tapaniová)

Finsko: Keisalaová (Räisänenová) – Hiirikoskiová (C), Savolainenová, Viitasuová, Tuominenová, Laitinenová, Rantalaová, Karjalainenová – Karvinenová (A), Tapaniová, Nieminenová (A) – Vainikkaová, Tulusová, Holopainenová – Hakalaová, Niskanenová, Sundelinová – Vesaová, Nylundová, Vanhanenová – Liikalaová.
Trenér: Juuso Toivola

Olympijští sportovci z Ruska: Sorokinová (31. Merkuševová) – Gončarenková, Savoninová, Šibanovová (A), Pečnikovová, Smirnovová, Provorovová, Batalovová, Pirogovová – Šochinová (C), Bratiševová, Lučnikovová – Pavlovová, Koržakovová, Dobrodějevová – Faljachovová, Vafinová (A), Kadirovová – Běljakovová.
Trenér: Jevgenij Bobariko

Rozhodčí: Cookeová, Wiegandová – Clarkeová, Strongová

Průběh zápasu
1. třetina
09:06 FIN 1:0 Rantalaová (Niskanenová)
16:48 OAR 2 Gončarenková, podrážení
17:57 FIN 2 Vainikkaová, hrubost
OAR 2 Savoninová, hrubost
18:17 FIN 2:0 Karvinenová (Nieminenová, Tulusová)
Po 1. třetině
2. třetina
22:21 FIN 2 Sundelinová, podrážení
22:59 OAR 2 Pavlovová, držení
27:09 FIN 3:0 Nylundová (Vanhanenová, Rantalaová)
30:03 OAR 2 Šochinová, podrážení
30:37 FIN 4:0 Tuominenová (Laitinenová)
30:37 OAR -Sorokinová +Merkuševová (Střídání)
30:37 OAR 2 Běljakovová, zdržování hry / neúspěšná trenérská výzva
31:06 FIN 5:0 Hiirikoskiová (Tulusová, Tapaniová)
32:22 FIN 2 Tulusová, podrážení
Po 2. třetině
3. třetina
45:16 OAR 2 Smirnovová, krosček
59:17 OAR 2 Faljachovová, hákování
Konec