Menu

Hokej

DHL Extraliga juniorů

HC Kometa Brno – Piráti Chomutov

2:4

konec (0:1, 2:3, 0:0)

08.02.2022, 12:45 • Winning Group Arena • 36. kolo • Helena Hegeďová

Konec zápasu. (14:42:13)

59:52

Domácí v plném počtu.

59:25

Chomutov se začíná tlačit do brankoviště. Schnattinger si prostor u obou svých tyčí hlídá.

58:48

Brněnským se jednou podařilo vyhodit, jinak ale nemají Piráti při své přesilovce vůbec žádné problémy. Předvádí pohlednou kombinaci, které nechybí střely.

57:52

Rindoš se ocitl v brejku, který zakončil střelou z pravého křídla mířeného na bližší tyč, Během této akce domácí špatně střídali a bude jim udělen menší trest za příliš mnoho hráčů na ledě, který odpyká Nesvadba.

57:26

Piráti hrají v plném počtu.

57:15

Kometa se usadila v útočném pásmu a kombinuje. Zatím v blízkosti modré čáry, blíže k bráně se kotouč nedostává.

56:35

Pokus Jana Sedláčka z vrcholu levého kruhu nadělal Sukovi problémy, hostující brankář ale nakonec úspěšně zasáhl levým betonem. Piráti opět vyhazují.

56:12

Domácí opět rozehrávají až z hloubi vlastního pásma. A vůbec nikam nespěchají.

55:58

Kometu v rychlém přechodu do útočného pásma zastavuje ofsajd.

55:32

Chomutovští se osvobozují. Jana Sedláčka za brankou napadá Döring.

55:26

Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Krasanovský – 2 min., držení).

55:19

Po vhazování ve středním pásmu neprošel Ivo Sedláček přes Pöschla. Kometa přesto zůstává v útočném pásmu.

54:07

Od modré čáry pálil Řehák. Jeho prudká rána orazítkovala levou tyč Sukovy brány.

53:51

Bartes se sám dostal do útočného pásma, přes obranný val pěti hráčů Chomutova ovšem nemá kudy vystřelit.

52:18

Nejprve z vrcholu pravého kruhu zakončoval Šugar, následně se k doraženému kotouči dostal na kruhu i Šilar, ani ten však svou kličkou neuspěl.

51:36

Domácí hrají v plném počtu. Toto oslabení bylo z jejich pohledu lepší než to předchozí, ovšem Piráti v přesilovce opět předvedli kvalitní hru.

51:34

Krasanovského střela byla schovaná za clonící a bránící hráče, Schnattinger ji ovšem dobře odhadl a u pravé tyče úspěšně zakročil.

51:04

Domácí vyhráli souboj u mantinelu vedle Schnattingerovy brány a vyhazují.

50:20

Ivo Sedláček nyní nedostal puk z pásma a na modré čáře si jej pod svou kontrolu vzal Ekrt. Ten se také přiblížil k bráně a zakončil k pravé tyči. Brněnský gólman zasahuje vyrážečkou.

50:06

Tohle oslabení zatím z pohledu domácích vypadá lépe. Hraje se sice u Schnattinegrovy branky, ale na kotouči je Kometa.

49:45

Kometa se po vyhraném vhazování okamžitě osvobozuje.

49:36

Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Pigl – 2 min., podrážení).

48:44

Brněnské přečíslení tři na dva zakončoval z mezikruží Ivo Sedláček, jenž si po Harmimově přihrávce obhodil soupeře a ocitl se tak před brankovištěm nikým nebráněn. Jeho střela končí na Sukově levém betonu a hosté vyhazují na zakázané uvolnění. Pro chomutovského brankáře ovšem šlo o první zákrok po poměrně dlouhé době.

47:57

Obraz hry se ani po konci chomutovské přesilovky nezměnil. Piráti jsou směrem dopředu aktivnější.

46:40

Domácí jsou v plném počtu. Chomutov měl v přesilovce hodně šancí, ale všechny skončily u Schnattingera.

46:05

Domácí se ještě nestihli osvobodit. U levé tyče čekal na Šilarovu přihrávku Dominik Badinka a z bezprostřední blízkosti trefil svou dorážkou brankovou konstrukci.

45:20

V chomutovské přesilovce je velmi aktivní obránce Pöschl. Na jeho první ránu od modré Schnattinger přes bránícího Dominika Badinku vůbec neviděl a kotouč domácího brankáře pouze trefil. Proti další Pöschlově střele vytáhl brněnský gólman pravý beton.

44:40

Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Řehák – 2 min., podrážení).

44:36

Piráti rozehrávají zpoza vlastní branky. I když nyní nejsou v útočném pásmu, je nutno konstatovat, že Kometa se pouze brání.

43:59

V další chomutovské šanci se na pravím křídle octil Krasanovský. Jeho pokus vytěsnil brněnský brankář lapačkou před sebe.

43:17

Domácím se rozehrávka nepovedla a z levého kruhu tak mohl vystřelit Tadeáš Svoboda. Jeho rána přeletěla přes dvě brněnské hokejky a až k pravé tyči brněnské branky se nedostala.

42:53

Jan Sedláček získal volný puk v obranném pásmu poté, co se všichni hráči vydali střídat. S kotoučem čeká za brankou.

41:53

Hraje se především ve středním pásmu, ovšem Piráti pravidelně podnikají rychlé útočné výpady. V tom posledním přestřelili levý horní roh Schnattingerovy branky.

40:27

Brněnskou útočnou akci zastavil soupeř hned v zárodku a z levého křídla tak mohl vystřelit Cestr. Jeho ránu zblokoval Holemý, ale Chomutov se v pásmu udržel. Při dalším pokusu o zakončení hledal od levé tyče Tadeáš Svoboda některého ze svých spoluhráčů na druhé straně, nalezl však je brněnskou hokejku a Kometa vyhazuje. Píská se icing.

40:01

Začala třetí třetina.
Domácí začali druhou třetinu v početní výhodě, ovšem i přes tento fakt se do největší šance dostal Chomutov, který taky zásluhou Filip Chába navýšil své vedení. Kometa se následně opět dostala na dostřel, když přesilovku 5 na 3 využil svou přesnou střelou Ivo Sedláček. Co se ofenzivy týče ovšem Piráti předváděli stále lepší výkon, což se ukázalo také na skóre. Další dvě branky hostů přidali Jan Rindoš a Josef Rykl. Domácí po čtvrté inkasované brance sáhli po výměně gólmanů. Schnattinger nejprve neměl při zbrklé chomutovské hře příliš mnoho práce, ale následně se dostal do tempa. Přes to všechno se hosté nevyvarovali faulu a v další brněnské přesilovce skóroval Tadeáš Hrnčíř.
Třetí třetina začne cca v 14:14.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:30

Tentokrát zakončoval Otava, který pokusem na betony Suka překonal, ovšem Chomutovské opět zachránila branková konstrukce.

39:08

Po obdobné střele jako před minutou zvoní za Sukem levá tyč jeho branky.

38:11

Kometa právě vstřelila branku!
Domácí však přesilovou hru využívají. Roman Otava vybídl svou přihrávkou ze středního pásma TADEÁŠE HRNČÍŘE, jenž se z levého kruhu trefil k vzdálenější tyči. Asistence: Roman Otava.

37:59

Domácí se nepřesnou přihrávkou na modrou čáru sami vyhnali z útočného pásma.

37:29

Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Badinka Dominik – 2 min., držení).

36:58

Kometa nechává svému soupeři mnoho prostoru. Pöschl při své střele z vrcholu levého kruhu nebyl vůbec nikým bráněn. Jeho rána mířila mimo.

35:51

Šugarovo zakončení z bezprostřední blízkosti Schnattingerovi vypadlo z lapačky a k dorážce se tak dostali ještě Döring s Danielem Badinkou. Před brněnskou brankou zavládl zmatek, ale Schnattinger si se situací poradil.

35:16

Kometa po vyhraném vhazování přesměrovává hru na druhou stranu, až ke střele se ale domácí nedostali. Chomutov vyhazuje na zakázané uvolnění.

35:07

Piráti znovu vybojovali útočného pásmo, kdy do útoku po levém křídle nabruslil Černý a z kruhu vystřelil. Nejednalo se o žádný nebezpečný pokus, ale Schnattinger zasáhnout musel a vhazovat se bude po jeho levici.

34:40

Střelecká příležitost také na druhé straně. Od pravé tyče se Suka pokusil překonat Harmim, ale ani jedna z jeho střel v za zády chomutovského brankáře neskončila.

33:57

Ekrt hledal z pozice na levém kruhu Daniela Badinku, ale ten byl v mezikruží těsně bráněn k puku se nedostal. Útočnou iniciativu tak museli převzít chomutovští obránci.

32:39

Chomutovští jsou aktivnějším týmem. Oproti předchozímu průběhu zápasu jsou však hosté zbrklejší a jejich pokusy často nenachází prostor mezi třemi tyčemi. Schnattinger nemá příliš mnoho práce.

30:21

Střídání v týmu HC Kometa Brno: ze hřiště odchází Petržílka, přichází Schnattinger.

30:21

Piráti právě vstřelili branku!
Chomutov se dostává na rozdíl tří branek. Jan Ekrt našel křižnou přihrávkou JOSEFA RYKLA, jehož zakončení mířilo k levé tyči Petržílkovy brány. Asistence Jan Ekrt, Tomáš Šilar.

29:44

Piráti právě vstřelili branku!
Hra nahoru dolů, kterou jsme mohli v posledních minutách vidět, přinesla opětovné dvoubrankové vedení hostujícího celku. Filip Cháb poslal kotouč zpoza branky k pravé tyči a oplatil tak JANU RINDOŠOVI nahrávku z druhého chomutovského gólu. Rindoš nadvakrát zakončil a poslal puk mezi brusli a brankovou konstrukci. Asistence: Filip Cháb.

29:19

Harmim po přechodu do útočného pásma vystřelil z ostrého úhlu. Následně byl velmi blízko dorážce, ale v té mu Chomutovští zamezili.

27:52

Z chomutovského sevření se vymanil Ivo Sedláček, který také zakončil z vrcholu pravého kruhu. Jeho pokus přeletěl bližší horní roh.

27:11

Domácí po vstřelené brance pokračovali ještě v klasické přesilové hře. Do žádné nebezpečné akce se však nedostali, protože Piráti drželi, a stále drží, kotouč daleko od své branky. Hosté už jsou v plném počtu.

26:13

Kometa právě vstřelila branku!
A Kometa dvojnásobnou přesilovou hru využívá. Střelu od modré čáry nasměroval nad gólmanův levý beton IVO SEDLÁČEK. Asistence: Jan Sedláček.

26:02

Hosté vystihli přihrávku domácích na pravém křídle a pokusili se vyhodit. Jejich rána podél mantinelu ovšem končí u brněnského hráče.

25:22

Kometa má možnost snížit, případně i vyrovnat v přesilovce 5 na 3. Od modré čáry střílel Jan Sedláček, jeho střela končí na zadním mantinelu.

25:11

Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Pöschl – 2 min., hákování).

25:06

První střelecký pokus Komety hosté zblokovali. Piráti vyhazují.

24:24

Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Šilar – 2 min., podrážení).

23:58

Střelu Denise Svobody od modré čáry tečoval na hranici brankoviště Horký. Kotouč končí v rohu kluziště.

23:30

Brněnský pobyt před chomutovskou brankou je zatím bez střely. Piráti drží svého soupeře okolo mantinelu a nedovolí mu žádnou větší akci. Přihrávka Denise Svobody na modrou čáru navíc nebyla přesná a puk končí ve střední třetině.

23:07

Kometa se usadila v útočném pásmu a kombinuje.

22:22

Piráti právě vstřelili branku!
Piráti ubránili oslabení a také navyšují své vedení. Jan Rindoš poslal kotouč ze souboje v rohu kluziště na pravý kruh, kam si zrovna najel FILIP CHÁB. Hostující útočník nebyl nikým bráněn a měl tak dost času puk zpracovat a poslat jej mezi betony brněnského brankáře. Asistence: Jan Rindoš Tadeáš Svoboda.

21:35

Hosté v plném počtu. Domácím se tato početný výhoda moc nevyvedla, po začátku druhé třetiny měla Kometa problém se založením útoku.

20:58

V přečíslení dva na jednoho se ve vlastním oslabení ocitli Ekrt s Šilarem. Z levého křídla zakončoval po přihrávce druhý jmenovaný. Střelou do vzdálenějšího horního rohu přestřelil.

20:31

Brněnští se bez problémů dostali do útočné třetiny, dlouho tam ovšem nesetrvali. Piráti vyhazují kotouč na druhou stranu kluziště.

20:08

Domácí začínají druhou třetinu v pěti hráčích, hosté ve čtyřech. Kometa rozehrává zpoza vlastní branky.

20:01

Začala druhá třetina.
Utkání se po stránce útočné aktivity nejprve vyvíjelo lépe pro hostující celek, když se v dobrých příležitostech po kombinaci ocitli Ekrt nebo třeba Svoboda s Černým. Záhy však převzali iniciativu domácí, ale i přes dlouhé pobyty v útočném pásmu nedokázali Suka v chomutovské brance překonat. A právě po jedné z dobrých brněnských pasáží s tlakem v předbrankovém prostoru vybídl Matyáš Krasanovský k zakončení Tadeáše Svobodu s Davidem Černým. Tato dvojice zopakovala svou souhru z předešlých minut a druhý jmenovaný střelou k tyči otevřel skóre zápasu. Následně to byla spíše Kometa, kdo měl šanci skórovat, a po tlaku před Sukem si domácí vynutili faul. Znamená to, že druhou třetinu začnou v početní výhodě.
Druhá třetina začne cca v 13:29.

20:00

První třetina skončila.

19:57

Ivo Sedláček v posledních sekundách první třetiny míří ze středního pásma na chomutovskou branku. Suk kotouč zastavuje hokejkou a vyhazuje.

19:53

Brněnské při přechodu do útočného pásma zastavuje postavení mimo hru.

19:39

Chomutov po vyhraném vhazování vyhazuje. Faul hostů přišel po tlaku Komety, takže Brněnští jsou v dobrém rozpoložení a velmi aktivní směrem dopředu.

19:35

Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Rykl – 2 min., držení).

18:40

Kometa se stále drží v útočném pásmu a jde za vyrovnáním. Hosty drží hlavně brankář.

16:50

Kometa je v předbrankovém prostoru opravdu aktivní. Nejprve si kotouč vyměnili Ivo Sedláček s Martinem Piglem. Střela druhého jmenovaného mířila z pravého kruhu na bližší tyč, ale chomutovský brankář si tento pokus pohlídal. Následně se mezi hráči objevil ještě Bartes, jenž však v nadějně vypadající situaci přestřelil, zároveň přes hostujícího gólmana přepadl a hra je přerušena, protože branka vypadla ze svého obvyklého postavení.

16:40

Hrnčířovu střelu z levého kruhu dorážel na hranici brankoviště Harmim. Suk proti oběma brněnským pokusům zasáhl betonem.

15:47

Brno bylo nuceno rozehrát z vlastní třetiny a po pravém křídle do pásma pronikl Bartes. Obešel bránícího hráče a zakončil na vyrážečku. Suk právě touto částí výstroje poslal puk nad sebe.

15:22

Kometa se usadila v útočném pásmu. Střely domácích letí na Suka spíše z věší vzdálenosti a většinu z nich zvládá obrana zblokovat.

14:37

Po první vstřelené brance hře na obou stranách chybí přesnost. Centrum dění se drží spíše ve středním pásmu a u kotouče se střídají oba celky.

12:36

Piráti právě vstřelili branku!
O úvodní gól dnešního zápasu se postaralo nám již z předchozího průběhu první třetiny známé chomutovské duo Tadeáš Svoboda a DAVID ČERNÝ, kteří si vyměnili kotouč v prostoru mezi kruhy a druhý jmenovaný jej poslal za rozpohybovaného gólmana k pravé tyči. Asistence: Tadeáš Svoboda, Matyáš Krasanovský.

12:03

Tentokrát se již domácím podařilo přemístit do útoku a vytváří si tlak v předrankovém prostoru. Všechny jejich střely jdou po ledě a Suk se zákroky betony nemá problém.

11:23

Buly před Petržílkou vyhráli hosté a Rindoš také hned otestoval pozornost brněnského brankáře střelou k pravé tyči.

11:19

Domácí jsou stále u kotouče, ovšem Suk příliš práce nemá, jelikož se hraje na druhé straně kluziště. Brněnští vyhazují na zakázané uvolnění.

10:36

Döringova přihrávka od mantinelu nebyla přesná a kotouče se chopili domácí. Kometě se však na první pokus nepovedlo dostat do pásma a musí tak znovu rozehrát z vlastní třetiny.

10:03

Hosté v plném počtu.

09:44

Do ofenzivy se ve vlastním oslabení vrhli Svoboda s Černým, přičemž situaci dva na dva zakončoval druhý jmenovaný. Jeden z bránících hráčů domácího celku jeho střelu ztečoval do rohu kluziště.

09:25

Z vrcholu levého kruhu vystřelil Ivo Sedláček. Jeho pokus se však zastavil o prvního chomutovského hráče, kterým byl Janda.

09:04

Domácí si přihrávají za brankou gólmana Suka. Bránící čtveřice jim ovšem znemožňuje jakoukoliv přihrávku do předbrankového prostoru.

08:26

Domácí se ve své první přesilové hře zatím k žádnému vážnějšímu zakončení nedostali. Chomutov drží kotouč v bezpečné vzdálenosti ve středním pásmu.

08:03

Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Badinka Dominik – 2 min., podrážení).

07:42

Domácí v plném počtu.

07:04

Kometa po vyhraném buly v obranném pásmu okamžitě vyhazuje.

06:58

Zmatek v brněnském brankovišti přerušuje až hvizd rozhodčího. Z bezprostřední blízkosti vypálil Černý, k dorážce se z protější strany modrého půlkruhu dostal Krasanovský. Oba hostující útočníci pokračovali ve svém tlaku v brankovišti až do finálního zákroku Petržílky.

06:30

Hosté jsou zpět a po Cestrově přehrávce vystřelil z vrcholu levého kruhu Svoboda. Petržílka u bližší tyče zasahuje.

06:09

Kometa vybojovala kotouč v rohu kluziště a vyhazuje.

05:48

Piráti začínají aktivně. Cestrova rána od modré proletěla kolem levé tyče.

05:42

Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Sedláček I. – 2 min., podrážení).

04:13

Po brněnských šancích unikl kolem pravého mantinelu Ekrt a z mezikruží zamířil do horních pater branky. Mezi tři tyče se však jeho pokus nevešel a Petržílka zasahovat nemusel.

03:58

A tahle střela vypadala nadějně. Po Horkého přihrávce zakončil bez přípravy Harmim. Suk zasáhl pravým betonem a stejně tak si poradil i s dorážkou Horkého.

03:33

Stále se hraje před Sukem. Horký řídí kombinaci rozehrávkou zpoza hostující brány.

02:23

Domácí se zatím déle drží v útočném pásmu, ovšem zatím Suka v chomutovské brance příliš neohrozili. To střelecká aktivita Pirátů je nebezpečnější. Po Svobodově zakončení z pravého křídla zasahuje domácí brankář lapačkou.

01:15

V předbrankovém prostoru dobře pracuje hostující útočník Ekrt. Nejprve sám zakončil z hranice brankoviště k levé tyči, následně ještě tečoval střelu svého spoluhráče z levého kruhu a nasměroval kotouč na Petržílkův levý beton.

00:26

Domácí se do útoku vydali jako první, ale ihned za modrou čárou byli zastaveni hostující obrannou dvojicí. Hra se přemístila na druhou stranu, kde zpoza vlastní branky rozehrává Holemý.

00:01

Utkání právě začalo.
Piráti Chomutov

Chomutov je na průběžné 19. pozici a s jistotou bude hrát část poražených a bojovat o udržení se mezi elitou. Z posledních 7 duelů navíc vyhráli pouze jednou. Předním řadám udává tempo trio Tomáš Šilar (10+14), Tadeáš Svoboda (7+13) a Tomáš Vyroubal (10+9). Brankoviště střeží dvojice Štěpán Suk (88,7%) a Filip Tuček (84,1%).
HC Kometa Brno

Kometa se momentálně nachází na 9. místě juniorské extraligy. Na kontě má 62 bodů, což je stejný počet, jako mají i Pardubice, které jsou v tabulce před Brnem. Zezadu doráží na modrobílou družinu Vítkovice, jejich ztráta činí 3 body. Kometě Brno se poslední tři duely nepovedly. Pokaždé inkasovala 5 branek a z těchto zápasů nebrala ani bod.
Zdravím všechny fanoušky mládežnického hokeje u online přenosu ze zápasu 36. kola DHL extraligy juniorů mezi celky HC Kometa Brno a Piráti Chomutov.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:45.

HC Kometa Brno – Piráti Chomutov

2:4

konec (0:1, 2:3, 0:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 27. Sedláček I. (Sedláček J.), 39. Hrnčíř (Otava) – 13. Černý (Svoboda T., Krasanovský), 23. Cháb (Rindoš, Svoboda T.), 30. Rindoš (Cháb), 31. Rykl (Ekrt, Šilar)

HC Kometa Brno: Petržílka (31. Schnattinger) – J. Sedláček (C), Němec, Holemý (A), D. Svoboda, Řehák, Grauer, Ulbricht – I. Sedláček, Bartes (A), Pigl, Horký, Otava, Hrnčíř, Boltvan, Nesvadba, Harmim.
Trenér: Jan Zachrla

Piráti Chomutov: Suk (Tuček) – Cestr, Janda, Pöschl, Rykl, Petrásek (C), Dominik Badinka – Černý, T. Svoboda, Krasanovský, Daniel Badinka, Šilar, Ekrt, Šugar, Vostiňák, Cháb, Rindoš, Döring.
Trenér: Petr Jíra

Rozhodčí: Vachek, Grygera – Rampír, Vašíček

Průběh zápasu
1. třetina
05:42 KOM 2 Sedláček I., podrážení
08:03 CHM 2 Badinka Dominik, podrážení
12:36 CHM 0:1 Černý (Svoboda T., Krasanovský)
19:35 CHM 2 Rykl, držení
Po 1. třetině
2. třetina
22:22 CHM 0:2 Cháb (Rindoš, Svoboda T.)
24:24 CHM 2 Šilar, podrážení
25:11 CHM 2 Pöschl, hákování
26:13 KOM 1:2 Sedláček I. (Sedláček J.)
29:44 CHM 1:3 Rindoš (Cháb)
30:21 CHM 1:4 Rykl (Ekrt, Šilar)
30:21 KOM -Petržílka +Schnattinger (Střídání)
37:29 CHM 2 Badinka Dominik, držení
38:11 KOM 2:4 Hrnčíř (Otava)
Po 2. třetině
3. třetina
44:40 KOM 2 Řehák, podrážení
49:36 KOM 2 Pigl, podrážení
55:26 CHM 2 Krasanovský, držení
57:52 KOM 2 HL příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Nesvadba
Konec