Menu

Fotbal

Španělský pohár

Athletic Bilbao – FC Barcelona

3:2

po prodl. (1:1)

20.01.2022, 21:30 • San Mamés Barria (Bilbao) • Osmifinále • Michal Luxa (@MisakMispulin)

Tipsport: 2.86 3.1 2.44 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Trochu s překvapením musím konstatovat, že Barcelona nepostoupila do další fáze, a tak se s vámi loučím a přeji vám dobrou noc. (00:09:08)
Athletic Bilbao se raduje z postupu do další fáze španělského poháry, naopak Barcelona ani tady na trofej nedosáhne!,

Troufám si říct, že jsme sledovali vyrovnané střetnutí. Ovšem zatímco Barcelona držela víc balon na kopačkách, tak Bilbao bylo nebezpečné před brankou. V prodloužení se už hrálo hodně opatrně a rozhodl pokutový kop, který proměnil kapitán Muniain.

120+2

Konec zápasu.

120+1

K postranní čáře znovu přistupuje čtvrtý rozhodčí, který ukazuje, že se budou nastavovat dvě minuty.

120

Žlutou kartu dostává Iker Muniain (Athletic Bilbao), který zatáhl za ramena Alvese. Domácí už takticky kouskují koncovku prodloužení.

119

Žlutou kartu dostává Inaki Williams (Athletic Bilbao), jenž v přerušené hře neodevzdal míč soupeři.

119

Domácí fanoušci ženou své "miláčky" za postupem, ovšem i tak by se napětí dalo krát. Bilbao zatím může být spokojené, jelikož hraje daleko od vlastní brány.

118

Na pravé straně si míč pokryl Williams, a tak jej dostoupila dvojice soupeřů. Jenomže de Jong si pomohl nedovoleným způsobem a hra je znovu přerušená.

117

Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Vesga, přichází Nolaskoain.

116

Z levé strany poslal nepříjemný míč před branku Alba, který jej posílal spoluhráči, ale balon se kroutil i na zadní tyč. Na míč nedosáhl de Jong, a tak zasáhl Agirrezabala.

115

Na zeleném pažitu zůstal sedět Vesga, kterému na nohy pomohli spoluhráči. Barcelona tak může pokračovat v kombinaci na útočné polovině.

114

Ve vápně se před stopera natlačil Berenguer, který už se nacházel velmi blízko německému brankáři. Na zakončení ani nedošlo, jelikož ve vzduchu už vlál praporek pomezního rozhodčího.

113

Barceloně čas už utíká velmi rychle a stále platí, že musí vsítit alespoň jednu branku, jinak pro ni pouť španělským pohárem končí.

112

Po levé straně postupoval směrem k vápnu Dest, který sice přes soupeře neprošel, ale vybojoval rohový kop. Po krátké přihrávce odcentroval Alba, který našel na první tyči jen soupeře.

110

Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází N. Williams, přichází Zarraga.

110

Dle opakovaného záběru bylo vidět, že domácí útočník pádu hodně přidal. Hlavní rozhodčí dostává do sluchátka informaci, že střetnutí může pokračovat.

109

Hostující mužstvo na útočné polovině předvedlo zbytečnou ztrátu a na druhou stranu se vydal soupeř. V pokutovém území byl podražen Inaki Williams.

107

Barcelona už nemá na co čekat, a tak se okamžitě nachází na útočné polovině. Ovšem kombinace na levé straně nikam nevedla, a tak přišlo přenesení na druhou stranu. Za obranou se nacházel Nico, jenž byl v ofsajdu.

Athletic Bilbao – FC Barcelona

3:2

po prodl. (1:1)

Zpět na online

Branky: 2. Muniain, 86. Martínez, 105+2. Muniain (pen.) – 20. Torres, 90+3. Pedri

Karty:   30. García (ATB), 119. I. Williams (ATB), 120. Muniain (ATB) – 76. Piqué (BAR), 99. Pedri (BAR), 104. Jong (BAR), 105. Alba (BAR)

Držení míče: 33 % : 67 %.
Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 7:1. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 7:6. Fauly: 23:22.

Athletic Bilbao: Agirrezabala – de Marcos (106. Lekue), Vivian, Martínez, Berchiche – N. Williams (110. Zarraga), D. García, Vesga (117. Nolaskoain), Muniain (C) – R. García (79. Berenguer), Sancet (52. I. Williams)
Náhradníci: Simón – Balenziaga, Berenguer, Capa, Lekue, Nolaskoain, Núñez, Petxa, Serrano, I. Williams, Zarraga.

Trenér: Marcelino Garcia Toral

FC Barcelona: ter Stegen – Alves, Piqué, Araújo, Alba – Gavi (61. F. de Jong), Busquets (C), Pedri (105+3. Braithwaite) – Ezzalzouli (46. Nico), Torres, Jutglà (61. Fati, 96. Dest).
Náhradníci: Neto, Tenas – Baldé, Braithwaite, de Jong, Dest, Fati, Lenglet, Mingueza, Nico, Puig.

Trenér: Xavi

Rozhodčí: Munuera – Martínez, Gallego