Menu

Další

Olympijské hry - Vzpírání

Do 49 kg - finále (ženy)

Vítězka: Č. Chou (CHN)

konec

24.07.2021, 07:00 • Tokyo International Forum • Jiří Polášek (@Pol45Jiri)

Celkové výsledky

Konečné pořadí žen do 49 kg:
1. Č'-chuej Chou (CHN) 210 kg (OR)
2. Chanu Saikhom Mirabai (IND) 202
3. Windy Cantika Aisahová (INA) 194
4. Wan-Ling Fang (TPE) 181
5. Nina Sterckxová (BEL) 180
6. Ludia Marguiela Monterová Ramosová (CUB) 178
7. Michel Anaisová (FRA) 177
8. Beatriz Elizabeth Pironová Candelariová (DOM) 176
9. Natasha Rosaová Figueiredová (BRA) 173
10. Loa Dika Touaová (PNG) 167 (08:51:48)

Zlatou medaili po úchvatných výsledcích 94 kilogramů Trh, 116 kilogramů Nadhoz a 210 kilogramů celkově získává neskutečná Č'-chuej Chou (Čína). Mimochodem Č'-chuej Chou přepsala rekordy OH jak v Trhu, tak v Nadhozu, tak v celkovém součtu!

Na druhém místě se s výsledky 87 kilogramů Trh, 115 kilogramů Nadhoz a 202 kilogramů celkově umístila Chanu saikhom Mirabai (Indie).

Na třetím místě se s výsledky 84 kilogramů Trh, 110 kilogramů Nadhoz a 194 kilogramů celkově umístila Windy Cantika Aisah (Indonésie).
Výsledky Nadhozu

1. Č'-chuej Chou (CHN) 116 kg
2. Chanu Saikhom Mirabai (IND) 115 kg
3. Windy Cantika Aisahová (INA) 110 kg
4. Wan-Ling Fang (TPE) 101 kg
5. Nina Sterckxová (BEL) 99 kg
5. Michel Anaisová (FRA) 99 kg
-
Jourdan Elizabeth Delacruzová (USA) – DNF
Hiromi Miyake (JPN) – DNF

Máme zde konec. Ale vy rozhodně ještě nedocházejte a počkejte si na konečné výsledky!

105

Mirabai ale 117 kilogramů neuzvedla! Nový rekord Olympijských Her tak zapisuje Č'-chuej Chou !

105

Konec je ale velmi dramatický, protože spolu s Číňankou soupeří o rekord LOH ještě právě Mirabai, která si věří na 117 kilogramů.

90

Poslední představení Č'-chuej Chou opět úspěšné. Sto šestnáct kilogramů se do vzduchu proletělo, jako by nic. Číňanka už má jisté první místo.

195

Mirabai zkusí posunout laťku ještě o pět kilogramů dále, než při svém předchozím pokusu. Daří se to. Parádní výkony také od této Indky, která mimochodem drží světový rekord (119 kg) v této disciplíně.

90

Č'-chuej Chou bez problémů vyzdvihla nad hlavu i činku vážící 114 kilogramů. Tato Číňanka předvádí opravdu úchvatné výkony.

85

Aisahová má za sebou třetí pokus, kdy atakovala také 110 kilo. I přesto, že to ze začátku nevypadalo vůbec dobře, dokázala vzpěračka zavrávorání ustat a nakonec činku zvedla.

195

První pokus má za sebou Mirabai, která si věřila na 110 kilogramů. s menším zaváháním se postavila a nakonec taky úspěšně nadhodila. V průběžném pořadí se rychle přesouvá na druhé místo.

90

Suverénní Č'-chuej Chou hned na první pokus překonala všechny své soupeřky a zvedla perfektně 109 kilogramů. O vítězi je teda s nejvyšší pravděpodobností rozhodnuto.

88

Ne, Delacruzové to prostě nevyšlo. Ani tentokrát nezvedla 108 kilo, ba naopak nyní se s činkou už nedokázala ani postavit. Odchází velmi smutná, protože je mimo soutěž.

88

Aisahovou opět vystřídala Delacruzová, která nepovedených 108 kilogramů z předchozího nadhozu opět nezvládla. Chybovala stejně, jako u předchozího pokusu.

85

Aisahová se p okusila o 108 kilogramů. To zvládla bravurně a vyšvihla se do vedení.

88

Delacruzová na to šla zostra. Hned ze začátku si nabrala 108 kilogramů. nejprve trochu zaváhala při nadhozu na ramena, následně to ustála, ale při vyzdvihu nad hlavu už chybovala a činku upustila.

71

Fang v posledním pokusu chtěla dosáhnout na 103 kilogramů. Při Zdvihu z ramen nad hlavu ale poklekla a následně ji činka vypadla. Pokus je tedy špatný.

85

Windy Cantika Aisah zaznamenala na svůj první pokus 103 kilogramů. Trochu se třepala, ale ustála to a zapsala vcelku dobrý výsledek. Navíc ho ještě dvakrát může vylepšit.

73

Ne, Sterckxové to na sto jedna kilo opět nevyšlo. Se slzami v očích činku upustila a zhroutila se k ní. Zůstává ji tedy úspěšných 99 kilo z prvního pokusu.

3

Anaisová to po třetí zkusila se sto jedna kilovou činkou. Parádně ustála zavrávorání při nadhozu, ale už nedokázala činku vyzdvihnout nad hlavu, takže byl pokus neúspěšný.

73

Svůj druhý pokus zaznamenala Nina Sterckxová, jenž si se sto jedna kily dobře nadhodila činku na ramena, ale už ji nevyzdvihla.

71

Fang si připsala parádní nadhoz se 101 kilovou činkou a tak je zatím v této disciplíně průběžně první.

110

Třetí pokus Hiromi Miyake opět nevyšel. Japonka opět selhala při nadhozu nad hlavu. Bez úspěšného pokusu v nadhozu tak v slzách končí.

110

Japonka to zkusila znovu se stejnou váhou. Při nadhozu nad hlavu pokročila o dva kroky. Činku sice zvedla, ovšem pokus nemohl být uznán.

3

Francouzská reprezentantka taktéž atakovala 99 kilogramů. Povedlo se ji to dokonce lépe, než při prvním pokusu s devadesáti šesti kily.

110

První pokus Hiromi Miyake s devětadevadesátikilovou činkou nevyšel. Japonka ji zvedla pouze na ramena, pak ji upustila.

73

Nina Sterckxová chtěla prvním pokusem zkusit 99 kilogramů. A taky byla úspěšná! Sice se trochu roztřepala už při nadhozu na ramena a následně si hodně ukročila při zdvihu nad hlavu, ale byla úspěšná.

71

Fang svým prvním pokusem atakovala 98 kilogramů. I přes krůček do strany při nadhozu nad hlavu a následném těžkém zvedání se ji tato váha podařila.

3

Michel Anaisová se pokusila o 96 kilo nadhozem, což se ji i po menším zaváháni při nadhazování činky nad hlavu povedlo.
Začíná disciplína nadhoz
Výsledky Trhu

1. Č'-chuej Chou (CHN) 94 kg (OR)
2. Chanu Saikhom Mirabai (IND) 87 kg
3. Jourdan Elizabeth Delacruzová (USA) 86 kg
4. Windy Cantika Aisahová (INA) 84 kg
5. Nina Sterckxová (Belgie) 81 kg
6. Wan-Ling Fang (TPE) 80 kg
7. Michel Anaisová (FRA) 78 kg
8. Hiromi Miyake (JPN) 74 kg

První část je u konce, za chvíli se podíváme na disciplínu číslo 2

Dámy a pánové, právě jsme byli svědky nového rekordu Olympijských Her! Č'-chuej Chou totiž překonala výsledek 89 kilo, což byl do teď rekordní výsledek na LOH v této kategorii. Do vyrovnání světového rekordu ji ještě dvě kila chyběly.

90

Chou to zkusila ještě s 94 kilovou činkou. Opět s neskutečným klidem a přehledem. Ve vedení je tedy s tímto výsledkem.

90

Chou zkusila rekordních 92 kilogramů. S neskutečným přehledem zvedla činku a před třetím pokusem je už ve vedení.

195

Devětaosmdesát kilo už na Mirabai bylo moc. Činku upustila a zůstalo jí 87 kilogramů z předchozího pokusu.

88

Pokus Jourdan Elizabeth Delacruzové byl přezkoumán, ale verdikt se nezměnil. Neplatný pokus, tvrdí sudí.

88

Delacruzová zkusila navýšit potřetí. I když to vypadalo hodně nadějně a Američanka se již začala radovat, její pokus uznán nebyl. Vzpěračka a její tým si proto ještě vyžádali přezkoumání.

90

Č'-chuej Chou začala až nyní. Krásným zdvihem ale vynesla nad sebe činku o hmotnosti 88 kilogramů!

85

Na třetí pokus se nachystala Aisahová. Nabrala si 87 kilo, ovšem to už na ni bylo moc. Činku upustila před sebe a zůstává ji z jediného úspěšného pokusu čtyřiaosmdesátka.

195

Mirabai chtěla ještě výrazně předchozí výsledek vylepšit. Naložila si 87 kilo, křikla si, při zdvihu parádně překonala náklon, do kterého se dostala a je průběžně první.

88

Druhý pokus pro vzpěračku z USA. Tentokrát už nepředvedla tak jistý zdvih, ovšem osmdesát šest kilo nakonec Delacruzová zvládla a zatím tak vede.

73

Sterckxová chtěla taky osmdesát čtyřku. Jenže se převážila, činku upustila za sebe a pokus nemohl být úspěšný. Sterckxové tak zůstává 81 kilogramů z předchozího pokusu.

85

Aisahová zkusila nedlouho po nezdařeném prvním pokusu opět osmdesát čtyři kilo a tentokrát už byla úspěšná.

195

Mirabai ve svém prvním pokusu naopak uspěla a vypadala, že zvládne i těžší činky, než čtyřiaosmdesáti kilové.

85

A první start předvedla také Windy Cantika Aisahová, která ovšem čtyřiaosmdesátikilovou činku zvedla jen v dřepu, pak už ji spadla.

88

Poprvé na scénu vstoupila také Jourdan Delacruzová. Třiaosmdesát kilo bylo pro ni velmi jednoduchou výzvou.

73

Sterckxová šla hned po svém prvním pokusu na další. Stejně těžká činka nakonec Nině podlehla, i když to bylo o fous. Roztřepaná závodnice si ale nakonec odnáší vydařený pokus s velmi dobrou váhou.

73

První představení má za sebou Nina Sterckxová, která si naložila opravdu těžké břemeno, 81 kilogramů. Vůbec se s nim nepostavila, činku si přehodila, ale ta ji spadla za záda. Pokus byl tedy špatný.

3

Osmdesátku zkusila nad hlavu vyzdvihnout také Michelová. Činku zvedla, ale její pokus nebyl započítán, protože se nejednalo o pokus v souladu s pravidly.

71

Třetí pokus Fang byl na rovné osmdesátce. Ta se trošku zamračila, ale opět s přehledem zvedla i takto těžkou činku. Krásný výkon a tři úspěšné pokusy. Reprezentantka Čínské Tchaj-Peje může být zatím velmi spokojena se svým výkonem.

3

Stejně těžkou činku se pokusila zvednout také Francouzka. Dalo jí to hodně zabrat, ale pomalu se zvedla a pokus byl úspěšný.

71

Podruhé se nám představila Fang, která si vzala činku s osmasedmdesáti kily. S velkým přehledem ji zdvihla a snad se u toho ani nezapotila. Skvělý výkon.

110

Miyake se toho nebojí a hned jde na činku znovu. Bohužel ale opět padá a tak její šance zvednout 76 kilo končí. Zůstává tak na čtyřiasedmdesáti s jedním úspěšným pokusem.

110

Druhý pokus se Miyake vůbec nepovedl. Ta činku vyzvedla za sebe, převážila se a spadla s ní na zem. Zatím tedy zůstává na úspěšných čtyřiasedmdesáti kilech.

3

První zastoupení z Evropy. Anais Michelová jednoduše zvedla činku a její pokus je taktéž úspěšný.

71

Jako druhá přichází Wan-Ling Fang, která si zvolila o jedno kilo těžší činku. Zaujala postoj, ladně si činku přehodila přes hlavu a postavila se. Povedený pokus reprezentantky Čínské Tchaj-Peje.

110

Hiromi Miyake jde na řadu jako první. Sedmdesát čtyři kilo pro ni není žádným problémem a její pokus je úspěšný.
Utkání začne s desetiminutovým zpožděním.
Skupina A
Anais Michelová (Francie)
Wan-Ling Fang (Čínská Tchaj-Pej)
Nina Sterckxová (Belgie)
Windy Cantika Aisahová (Indonésie)
Jourdan Elizabeth Delacruzová (USA)
Č'-chuej Chou (Čína)
Hiromi Miyake (Japonsko)
Chanu Saikhom Mirabaiová (Indie)
Vzpěračské soutěže jsou rozděleny do dvou disciplín: trhu a nadhozu. Do celkové klasifikace se počítá součet zvednutých vah v obou kategoriích. Při trhu je činka zdvihnuta nad hlavu jedním souvislým pohybem, zatímco nadhoz se skládá ze dvou pohybů – zdvižením činky na ramena a následně nad hlavu.
Zdravím všechny příznivce vzpírání. V prvním programu jsme měli možnost sledovat skupinu B. Nyní bude následovat skupina A a finále. Nyní přichází na řadu finále. Od klávesnice se hlásí Jiří Polášek.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 06:50.

Do 49 kg - finále (ženy)

Vítězka: Č. Chou (CHN)

konec

Zpět na online


Rozhodčí: Binsheng Yang (Čína)

Statistiky:
Celkové výsledky
Konečné pořadí žen do 49 kg:
1. Č'-chuej Chou (CHN) 210 kg (OR)
2. Chanu Saikhom Mirabai (IND) 202
3. Windy Cantika Aisahová (INA) 194
4. Wan-Ling Fang (TPE) 181
5. Nina Sterckxová (BEL) 180
6. Ludia Marguiela Monterová Ramosová (CUB) 178
7. Michel Anaisová (FRA) 177
8. Beatriz Elizabeth Pironová Candelariová (DOM) 176
9. Natasha Rosaová Figueiredová (BRA) 173
10. Loa Dika Touaová (PNG) 167
Nadhoz
1. Č'-chuej Chou (CHN) 116 kg (OR)
2. Chanu Saikhom Mirabai (IND) 115 kg
3. Windy Cantika Aisahová (INA) 110 kg
4. Wan-Ling Fang (TPE) 101 kg
5. Nina Sterckxová (BEL) 99 kg
5. Michel Anaisová (FRA) 99 kg
-
Jourdan Elizabeth Delacruzová (USA) – DNF
Hiromi Miyake (JPN) – DNF
Trh
1. Č'-chuej Chou (CHN) 94 kg (OR)
2. Chanu Saikhom Mirabai (IND) 87 kg
3. Jourdan Elizabeth Delacruzová (USA) 86 kg
4. Windy Cantika Aisahová (INA) 84 kg
5. Nina Sterckxová (Belgie) 81 kg
6. Wan-Ling Fang (TPE) 80 kg
7. Michel Anaisová (FRA) 78 kg
8. Hiromi Miyake (JPN) 74 kg