Menu

Další

Olympijské hry - Vodní pólo (ženy)

Japonsko – USA

4:25

konec (3:8, 0:6, 1:7, 0:4)

24.07.2021, 07:05 • Skupina B • Milan Huppert

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších olympijských přenosů se budu těšit na počtenou. (08:07:25)
Americké vodní pólařky v prvním olympijském utkání potvrdily roli obrovských favoritek a domácí výběr Japonska přehrály vysoko 25:4. Outsider se držel jen v prvních minutách, kdy skóroval třikrát, ve zbývajícím průběhu už ale Johnsonová lovila balón ze své sítě jen jednou. Na druhé straně naopak skóre naskakovalo v rychlém tempu, až se zastavilo na čísle 25. O pozici nejlepší střelkyně zápasu se podělily kapitánka Margaret Steffensová a Stephanie Haralabidisová s pěti trefami.

Na Američanky čeká další zápas 26. července proti Číně. I Japonky odehrají své druhé skupinové utkání proti Číně, ale až 28. července.

Konec zápasu.

00:16

Branku nepřidaly ani Američanky. Z levé strany vyzkoušela pozornost Miuraové kapitánka Steffensová, gólmanka zvládla míč ztlumit nadvakrát.

00:42

Zřejmě poslední možnost na vstřelení japonského gólu zazdila Koideová. Ze střední vzdálenosti minula cílové zařízení.

01:07

Spojené státy právě vstřelily branku!

Kaleigh Gilchristová sice nařízenou penaltu neproměnila, ale od brankářky se k ní míč odrazil zpět a napodruhé již Američanka nezaváhala.

01:33

Většina fanoušků si nejspíše bude všímat střeleckých statistik, avšak výborný výkon předvedla i brankářka Johnsonová. Druhý zákrok v krátkém časovém sledu, tentokráte proti Hašidaové.

02:02

Skvělá Johnsonová. Vyšponovala se hodně do vzduchu, aby dosáhla na projektil vypálený z pravačky Koideové. Zpacifikovala jej nadvakrát.

02:44

Spojené státy právě vstřelily branku!

Zpět na vlastní polovinu spokojeně plave Stephanie Haralabidisová, která střelou do levé šibenice přidává svou pátou trefu. Navíc zatím disponuje stoprocentní úspěšností střelby.

03:11

Pólařkám vedoucího celku došel čas na útok. Japonsko rozjelo rychlou akci na druhu stranu, tu zpomalila nedovoleným zákrokem Jamamotová.

03:39

Teď Miuraová zaslouží velkou pochvalu. Tváří v tvář Steffensová byla tou úspěšnější, pravou rukou vytěsnila míč nad horní tyč.

04:19

Johnsonová měla situaci pevně pod kontrolou. Zmenšila střelecký úhel Kawagučiové a také moc dobře věděla, že její pokus míří mimo tři tyče.

04:40

Spojené státy právě vstřelily branku!

Přesto přidávají další góly. Margaret Steffensová nezpracovala balón ideálně, přesto vystřelila a překvapená Miuraová reagovala pozdě.

05:14

Skoro to vypadá, jako by se hráčky v modrých čepičkách rozhodly konkurentky šetřit. Rozhodně nehrají tak aktivně jako v předešlých třech čtvrtinách.

05:42

Američanky mírně zvolnily a soupeřky toho málem okamžitě využily. Koideová viděla prostor u bližší tyče, leč trefila jen boční síť.

06:21

Řešení finální fáze v podání Japonek není vůbec dobrá. Dlouho očekávaní nahrávka na Koideovou skutečně přišla, vystihla ji Williamsová.

06:54

Spojené státy právě vstřelily branku!

Zřejmě není překvapením, že úvodní gól čtvrté čtvrtiny vstřelily Američanky. Jmenovitě Makenzie Ficherová, pro ni jde o první úspěch v dnešním zápase.

07:28

Nakonec musela střílet z velké dálky Steffensová. Bránu trefila, ale zároveň i prostor, kde se nacházela Miuraová.

Japonsko – USA

4:25

konec (3:8, 0:6, 1:7, 0:4)

Zpět na online


Statistiky:
Sestavy

Japonsko: Miuraová - Arimaová, Inabaová, Uraová, Iwanová, Koideová, Hašidaová, Niizawaová (C), Jamamotová, Kawagučiová, Tokumotová, Kudová. Trenér: Keiči Oi.

USA: Johnsonová - Musselmanová, Seidemannová, Fattalová, Hauschildová, Steffensová (C), Haralabidisová, Neushulová, A. Fischerová, Gilchristová, M. Fischerová, Williamsová. Trenér: Adam Krikorian.

Rozhodčí: Moller (ARG), Johnson (AUS).