Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konference FK Pardubice

konec

21.07.2021, 13:30 • Martin Voltr

Společná část tiskové konference tímto končí, děkuji za pozornost a z pardubického pivovaru se s vámi loučím. (14:05:15)
Tiskový mluvčí Radek Klier ještě vyzdvihuje fanouška Karla Málka, který pomohl hráčům, když se jim porouchal autobus na cestě do Hlinska na zápas s Jihlavou. Pan Málek proto dostane od klubu jako dárek permanentku.
Každým tréninkem se zlepšuje Jan Halász, ten se mi líbí.
Krejčí o nových tvářích: Limitují je nižší zkušenosti. Někteří taky kvůli covidu neměli takovou zápasovou zátěž. Mají perspektivu, ale herní praxe je nenahraditelná a ta jim chyběla.
Zavřel: Chceme posilu do útoku, to je priorita, ale i náhradu do obrany. Měli jsme vytipované čtyři hráče z české ligy, ti bohužel nedopadli.
Máme nějaké šrámy, o sestavě na úvodní zápas máme jasno na 85 procent.
Start s Karvinou vnímám tak, že možná by bylo lepší, kdybychom hráli na úvod venku. Ale je jedno, s kým hrajeme. Liga bude obrovsky vyrovnaná. Musíme hrát o každý gól a o každý bod.
Příprava nám tedy herně i výsledkově gradovala.
Krejčí hodnotí herní přípravu: Na začátku jsme zvolili mladý tým, nezkušený, což bylo na hře znát. Jinak příprava měla stoupající tendenci. Pak se na nás jenom projevila únava z rychlého sledu přípravných utkání. Proto jsme museli ubrat. Druhý poločas s Vlašimí už snesl parametry.
Přestupové období končí v září, máme ještě prostor pro posílení. Časový i finanční.
Neroztáčíme žádnou finanční spirálu. Co je pro nás příjemné, že všichni partneři nám zachovali přízeň. Někteří i zvýšilil finanční plnění. Podařilo se nám nahradit generálního partnera, a to je pro nás důležité.
Loni vznikly nenadálé výdaje za testování. Díky refundaci od NSA se nám podařilo ztráty eliminovat. Uvidíme, jak to bude. Do nové sezóny jdeme s vyšším rozpočtem.
Jak je to s rozpočtem? Pitter říká, že se klub vždy chová ukázněně. Dneska máme 60 miliónů, blížíme se k 70 miliónům.
Přichází prostor na dotazy novinářů.
Kapitán Jan Jeřábek: Pár lidí se v kabině vystřídalo, ale je tam dál pohoda a musíme ji přenést na hřiště. Sezóna začíná od nuly a je jedno, jestli je třetí, pátá, nebo druhá jako v našem případě. Musíme to odmakat.
Na stadion v Ďolíčku bude moci podle stávajících pravidel 3400 diváků, ale to se může samozřejmě změnit.
Já doplním, že Pardubice startují sezónu tuto sobotu od 16 hodin "domácím" zápasem proti Karviné.
Přípravných zápasů jsme měli dostatečně, možná jsme mohli mít o jeden méně. Je potřeba, aby i v přípravě mužstvo vyhrávalo, protože je to celé o psychice.
Přišli kluci s perspektivou, talentovaní, ale málokdo z nich má zkušenosti. Bude ho hlavně o trpělivosti. Příprava je stejná pro všechny, ale chtěl bych, abychom se ještě víc poznali.
Trenér Jiří Krejčí: Když jsme předloni postoupili, měli jsme minimální odpočinek. Ty dva roky byly strašně náročné. Teď jsme měli pauzu tři týdny a na některých hráčích vidím, že to nebylo dost. Někteří by potřebovali větší odpočinek.

Tisková konference FK Pardubice

konec