Menu

Další

Tiskové konference

Tlačová konferencia YB Bern

konec

20.07.2021, 18:30 • Dávid Švec sk

K stredajšiemu zápasu (od 20.30) sa vyjadril len stroho: „Odpozorovali sme miesta, ktoré môžeme využiť proti Slovanu. Avšak teraz (na tlačovke) je najhorší čas hovoriť o tom. Mám v hlave všeličo, no počkám, ako sa zajtra zobudia hráči. Zažil som už všeličo… Máme zohraté mužstvo a dostatok alternatív na každú pozíciu.“ (20:58:38)
Kým Young Boys odohrajú prvý zápas v novej sezóne a taktiež prvý pod vedením Wagnera, Slovan má za sebou dve stretnutia v Lige majstrov proti írskemu Shamrocku Rovers.

„Nepovažujem za nevýhodu, že súper odohral už dva zápasy. Mali sme dostatok času pripraviť sa. Slovan má zohraté mužstvo, uplatňuje agresívny pressing," komentoval Wagner.
Bern od sezóny 2016/17 zakaždým figuroval v skupinovej fáze jedného z európskych pohárov. Tréner známy z pôsobení v nemeckom Schalke či anglickom Huddersfielde však odmietol hovoriť o tohtoročnom cieli v pohároch: „Sústredíme sa na dvojzápas so Slovanom, všetko ostatné je pre nás zakázané.“
„Náš jednoznačný cieľ je postup. Nebudem však dopredu hovoriť o konkrétnom výsledku, ktorý nás uspokojí. Musíme odohrať zodpovedne štyri polčasy," uviedol Wagner na predzápasovej tlačovke na Tehelnom poli a reagoval na rolu favorita: „Cítim zodpovednosť, nie nervozitu či obavy. Tešíme sa na dobrý zápas na peknom štadióne.“
Bern stavia do role favorita predovšetkým kvalitatívny rozdiel medzi slovenskou a švajčiarskou ligou. Zároveň, trhová hodnota hráčskeho kádra Young Boys predstavuje 61,8 milióna eur, kým celé mužstvo Slovana stojí 13,8 milióna.
Slovan má na konte tri ligové tituly v rade, Bern dokonca štyri. Young Boys okorenili vlaňajšiu sezónu účasťou v osemfinále Európskej ligy (vypadli s Ajaxom Amsterdam).
„Dobre si uvedomujeme, že Slovan je na Slovensku majster a hodnotíme ho ako najsilnejší klub v regióne. Nebyť problému s covidom, v Lige majstrov by sme sa stretli už v minulej sezóne," poukázal Wagner na vlaňajšiu kontumáciu v neprospech Slovana proti faerskému Klaksvíku v 1. kole Ligy majstrov.
Kým v 1. predkole Ligy majstrov bol ŠK Slovan Bratislava favorit, pred druhým proti švajčiarskemu šampiónovi je outsider. Tréner Young Boys Bern David Wagner vyjadril slovenskému majstrovi rešpekt, no za jednoznačný cieľ vytýčil postup do ďalšieho kola.
Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 18:30.

Tlačová konferencia YB Bern

konec