Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konference FC Hradec Králové

konec

20.07.2021, 12:00 • Martin Voltr

Tisková konference skončila. (12:08:47)
Další dotazy od přítomných novinářů nepřišly, tímto se s vámi tedy z Všesportovního stadionu loučím.
Začne se v srpnu v Hradci kopat? Přípravné práce běží, všechno je na té cestě, na jaké má být, komentuje výstavbu nového stadionu Sabou.
Vlkanova: Já osobně už jsem to zažil a nebyl to pro nás žádný limit. Hrálo se nám tam dobře a myslím, že nás hodně lidí přijede podpořit. Věřím, že nás poženou.
Sabou ukazuje za sebe na hradecké ruiny: Podívejte se tady kolem, tohle není stadion. Já neberu jako hendikep, že budeme hrát v Boleslavi. Je tam domácké, fotbalové prostředí s perfektně připravenými podmínkami.
Necítíme se jako outsider, dodává Koubek.
Bude hendikepem hrát domácí zápasy v Mladé Boleslavi? Podle mě určitě ano, říká Koubek. My ale nemáme jedinou vizi se zachránit, nýbrž hrát důstojnou roli. Nechceme přemýšlet jenom o záchraně. Ani o konkrétním umístění.
Se zdravotními problémy nechceme chodit úplně ven, říká Sabou. Jak ale doplňuje, Reichl by třeba do měsíce mohl začít s tréninkem.
Kdo bude brankářskou jedničkou? Jasno ještě stoprocentně nemáme, prozrazuje Koubek. Brankáři se to pochopitelně dozvědí jako první. Budeme volit mezi Fendrichem a Vízkem. Prognózy u zraněného Reichla jsou ale poměrně přiznivé.
Přichází prostor na dotazy novinářů.
Jiří Sabou: Jsme spokojeni s podobou kádru. Přišli hráči, které jsme chtěli. Nechtěli jsme panikařit a překopávat původní kádr, má totiž sílu a ti kluci si zaslouží hrát. Ale příchodem pěti hráčů kádr určitě ještě zesílil. Mají ligové zkušenosti a rozhodně nám pomůžou.
Adam Vlkanova: Příprava splnila naše očekávání. Věděli jsme, že to bude velmi náročné. Běhání bylo hodně, musíme to využít v sezóně a snad nám to pomůže k lepším výsledkům.
Zdravotní stav hráčů je dobrý, momentálně jsme všichni v pořádku.
Objemově to bylo velice rozsáhlé. Co se týče herního bloku, ten jsme ukončili generálkou, a teď už ladíme mužstvo na vstup do ligy proti Bohemians.
Jak je trenér Miroslav Koubek spokojený s průběhem letní přípravy? Spokojenost může přijít až v zápasech. Co se týče tréninkového procesu, nejsem nespokojený. Co jsme chtěli, to jsme zvládli, shrnuje.

Tisková konference začíná.
Příjemný den z malšovického Všesportovního stadionu. Dnes vás provedu průběhem tiskové konference klubu FC Hradec Králové, jenž se po čtyřech letech vrací do nejvyšší FORTUNA:LIGY.

Tiskové konference se zúčastní sportovní ředitel Jiří Sabou, hlavní trenér týmu Miroslav Koubek a záložník Adam Vlkanova.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 12:00.

Tisková konference FC Hradec Králové

konec