Menu

Hokej

Generali play off Tipsport extraligy

HC Sparta Praha – Bílí Tygři Liberec

3:2

po prodl. (1:0, 0:1, 1:1 - 0:0, 1:0) Stav série: 2:3

11.04.2021, 17:00 • O2 aréna, Praha • Semifinále • David Panuška

Tipsport: 2.1 4.2 3.0 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z mé strany to bude vše. Díky za pozornost a zase někdy u extraligového hokeje na počtěnou. (20:35:16)
Velké drama nakonec končí výhrou domácí Sparty, která pokazila druhý mečbol Tygrů a série se vrací na sever Čech. Střelcem rozhodující trefy se stal Michal Řepík.

Střely na branku: 41:29

Konec zápasu.

81:00

81:00 Michal ŘEPÍK - 3:2

81:00

Sparta právě vstřelila branku!
Je dobojováno! I brankový sudí posvětil branku Sparty jako platnou a Pražané snižují stav série na 2:3 z jejich pohledu! Střelcem vítězné trefy Sparty v prodloužení je MICHAL ŘEPÍK. Asistence: Jan Košťálek a Roman Horák.

80:33

O2 aréna se již radovala, ale střela Vladimíra Sobotky se od spojnice pravé tyče a břevna odrazila ven!

80:18

Sparta se hned na startu druhého prodloužení dostala do útoku, ale střela Řepíka z pravého kruhu skončila ve výstroji připraveného Kváči.

80:01

Začalo druhé prodloužení.
První prodloužení je minulostí. O něco aktivnější byl hostující celek, který se ale do velkých šancí nedostal. Sparta měla jednu velkou, ale Vladimír Sobotka se v předbrankovém prostoru neprosadil.

Střely na branku: 38:29
Druhé prodloužení začne přibližně v 20:25.

80:00

Prodloužení skončilo.

79:32

Bílí Tygři se pokoušeli vyhodit z obranného pásma, ale bekhend se po mantinelu nakonec dostal do hlediště. Vhazuje se ve střední třetině.

79:06

Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Radan Lenc – 2 min., podrážení).

78:55

První prodloužení se žene do poslední minuty. Radan Lenc objížděl branku, ale nepovedlo se mu zakončit ani jiného spoluhráče najít.

77:34

Přihrávka do útočné třetiny Liberce byla prodloužena jen mimo ledovou plochu. Pokračovat se tak bude vhazováním opět ve středu ledové plochy.

77:19

Nyní byla hra přerušena v útočné třetině Liberce, kde oba celky bojovaly za brankou o kotouč, ale sudí jej nejspíše ztratili z dohledu.

76:25

Vladimír Sobotka mohl být domácím hrdinou, ale po přihrávce před branku a střele z mezikruží jej skvělý Petr Kváča vychytal!

75:43

Matúš Sukeľ se dostal ke střeleckému pokusu, který Kváča vyrážel. U levé tyčky byl na dorážku připraven spoluhráč, ale obrana Liberce jej do zakončení nepustila.

75:00

Po delší době také zákrok Petra Kváči, který střelu Martina Janduse viděl naprosto jasně a nikdo z hráčů před ním nestínil či netečoval.

74:30

Nejdříve Ondřej Vitásek vybojoval kotouč a Tygři šli do přečíslení. Špatný pohyb ale znamenal ofsajd, a tak se přerušuje a vhazovat se bude ve střední třetině.

73:25

Nebezpečnou akci vedl Musil, kterou zakončovali hosté nakonec až od levého mantinelu. Rána šla ovšem jen vedle branky. Tlak Liberce nicméně trvá.

72:42

Sparta v prodloužení tahá za kratší konec a dosti si koleduje. Tentokráte Pražané vyhodili jen na icing a pokračovat se bude před brankou Machovského.

72:23

Radan Lenc se hnal za volným kotoučem, ale ten se mu nepovedlo dostihnout ideálně. Po teči se puk ocitl mimo ledovou plochu a po komerční pauze se bude vhazovat ve střední třetině.

71:39

Matěj Machovský raději přerušil hru poté, co se hrálo v útočné třetině jeho celku, ale pohybem aktivní Liberec se nakonec ke střeleckému pokusu nedostal.

70:34

Hosté se po obtočení branky dostali v brankovišti do závaru, ale Matěj Machovský celé snažení ustál a Sparta žije. Vhazuje se po jeho levici.

69:24

Poslední část hry dosti připomínala nějaké bojové sporty, neboť hráči si šli dosti výrazně do těla. Nakonec vše skončilo vyhozením kotouče na icing ze strany Liberce.

68:27

Roman Horák se mezi kruhy dostal ke kotouči, ale z otočky zakončoval po ledě jen do betonů Kváči. Ten si následně připsal zákrok i po střele od modré čáry.

67:49

Andrej Kudrna se dostal do útočné třetiny a přes obránce zakončoval u levéjo kruhu. Petr Kváča dalším zákrokem marní šanci Sparty.

66:59

Hned po vhazování musel Machovský vystrčit beton proti zakončení Ronalda Knota od modré čáry.

66:54

Petr Jelínek vybojoval kotouč za brankou a dával jej do ohně, kde se ale nikdo neprosadil. Následně Machovskému spadla helma a hra se musela přerušit.

66:17

Těsně před komerční přestávkou musel být pozorný Petr Kváča, na kterého šla dělovka ze střední třetiny. Pro libereckou brankářskou stálici to byla ovšem snadná práce.

65:36

Aktivně si do pásma najel hostující Najman, který u pravého kruhu zakončoval bekhendově. Machovský u své pravé tyčky zasahovat nemusel.

65:06

Sparťanská jednička nyní lehce zabrnkala na nervy fanoušků Sparty, neboť skakavý kotouč nebylo úplně jednoduché zachytit. Nakonec to ale dopadlo pro domácí dobře.

64:55

Radan Lenc si teď potáhl kotouč před kruhy a svižně zakončoval. Jeho rána byla nicméně tečována a kotouč padal do branky Machovského, který si puk našel.

64:00

Jaroslav Vlach zakončoval od modré čáry do betonů Machovského, následoval závar před brankou, ale nikdo v bílém volný kotouč neposlal do sítě.

63:25

Sparta se hnala do útočné třetiny, ale akce se jim nevydařila a píská se ofsajd. Mislav Rosandić se navíc drží za obličej a v předklonu odjíždí na střídačku.

62:10

Vlach šel do útoku po levé straně, ale do zakončení jej nepustil obránce Jandus. Liberečtí ovšem útočné pásmo udrželi.

61:16

Spartě se poté nepovedlo zakombinovat a přihrávka do útočné třetiny nebyla přesná. Píská se icing.

60:28

Liberec se hned dostal do útočné třetiny, kde aktivně napadá a pokoušé se kombinovat.

60:01

Začalo prodloužení.
Pátá bitva se rozhodne v nekonečném prodloužení, které bude následovat po třech třetinách, které nerozhodly. Liberec se dostal do trháku po brance Michala Birnera. Sparta ale vyřazení nakonec odvrátila pět minut před koncem, kdy se trefil Roman Horák.

Střely na branku: 29:23
První prodloužení začne přibližně v 19:35.

60:00

Třetí třetina skončila.

59:05

Začala poslední minuta třetí dvacetiminutovky a celkem překvapivě je na kotouči aktivnější hostující Liberec.

57:56

Severočeši se nejdříve dostali do pásma, ale nezakončili. Později puk vyhodili jen na icing a v úplném závěru třetí třetiny uvidíme vhazování před Kváčou.

57:10

Hraje se hodně do těla a ani jeden celek nechce udělat chybu. Každá další chyba je pro oba celky velice fatální.

55:36

Tvrdá rána od modré čáry skončila v lapačce připraveného Kváči, který byl možná ještě lehce píchnut jedním ze Sparťanů. Pokračuje se vhazováním.

55:11

Domácí si pak najeli do útočné třetiny a opět zaměstnali Kváču v brance Liberce. Pokračovat se bude vhazování po poslední komerční pauze třetí třetiny.

54:48

54:48 Roman HORÁK - 2:2

54:48

Sparta právě vstřelila branku!
A nakonec je tu i vyrovnávací branka domácího celku! ROMAN HORÁK dostal bekhendovou přihrávku do brankoviště od Lukáše Rouska, kde se domácí útočník prosadil i se štěstím střelou mezi betony libereckého brankáře. Asistence: Lukáš Rousek.

54:33

Nakonec se píská liberecké zakázané uvolnění a vhazovat se bude po pravici Petra Kváči, který dnes podává skvělý výkon.

54:15

Liberec se dostal do útočné třetiny, kde v rohu kluziště šetřil čas a neriskoval. Spartě se krátí čas, jak tohle dopadne?

52:57

Michal Řepík šel do útoku a od levého mantinelu posílal do brankoviště bekhendové nahození. Kváča byl na první tyčce ovšem pozorný a puk vyrazil.

52:49

Hosté v plném počtu.

52:36

V závěru oslabení se Liberec hnal do útoku, ale vyhození Petra Jelínka se objevilo na střídačce jednoho z týmů. Vhazování tak opět před Kváčou.

52:29

Až nyní se Sparta dostala do první útočné kombinace. Polášek zakončoval od modré do Kváči a poté se před brankou semleli hráči obou týmů. Byly tam i náznaky pěstních soubojů, ale zkušená dvojice rozhodčích vše včas utnula.

51:16

Liberec zatím skvěle přežívá oslabení. Již podruhé se mu povedlo vyhodit kotouč mimo pásmo a Sparta se zatím do kombinace nedostala.

50:49

Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Mislav Rosandić – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).

50:24

Tomáš Dvořák zakončoval další akci od modré čáry, tentokráte trefil obětavého hráče libereckých Tygrů.

49:43

Na ledě se neskutečně přitvrzuje na obou stranách, ale je to celkem pochopitelné. Sparta už nemůže čekat.

48:28

Tomáš Dvořák se pokoušel na modré posílat kotouč do ohně, ale jeho pokus byl spíš přihrávkou na protihráče. Sparta musí sprintovat do obrany.

47:43

Sparta se hned po inkasované brance dostala do útoku, ale tam nic nevymyslela. Kváča schoval v lapačce nahození od modré čáry a pokračovat se bude po komerční pauze.

46:57

46:57 Michal BIRNER - 1:2

46:57

Liberec právě vstřelil branku!
Obrovská liberecká radost právě zní O2 arénou, Tygři jdou poprvé v utkání do vedení! MICHAL BIRNER tečoval zakončení od modré čáry za záda Machovského, který již na puk nezareagoval a Severočeši jdou do trháku. Asistence: Ronald Knot a Radan Lenc.

45:57

Najman šel následně po pravé straně do útoku, ale bekhendové zakončení od mantinelu nebylo nebezpečné. Puk byl navíc tečován vysoko nad branku.

45:16

Hosté v plném počtu.

45:15

Matúš Sukeľ dostal přihrávku mezi kruhy, kde byl v naprosté tutovce. V pokleku ale slovenský útočník střílel jen do betonů připraveného Kváči!

44:28

Košťálek dostal nabito na modrou čáru, ale trefil jen zadnici spoluhráče Tomáška, který padl k zemi, ale celkem rychle se zvedl a pokračoval ve hře.

43:53

Sparta se dostala do blízkosti branky a Petra Kváči, ale ten byl pozorný a v brankovišti nakonec nemusel střelecký pokus řešit.

43:16

Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Mislav Rosandić – 2 min., sekání).

43:08

Aktivní Sparta stále v útočné třetině. David Němeček cpal kotouč na branku, ale jeho svižné nahození nikdo netečoval a puk skončil na zadním mantinelu.

42:24

Andrej Kudrna se v útočné třetině dostal k volnému kotouči a hned jej cpal na branku. Jeho dělovka ale nebyla vůbec přesní a Kváča nemusel ani zasahovat.

41:50

Poté se Adam Polášek pokoušel rozjet útočnou akci, ale přihrávka z obrany na pravý kruh nebyla přesná a píská se zakázané uvolnění.

41:27

Hosté v plném počtu.

40:44

Sparta má stále přesilovou hru, ale zatím se do ničeho nebezpečného nedostala a spíše jen zatím kombinuje.

40:01

Začala třetí třetina.
Je za námi druhá třetina utkání mezi Spartou a Libercem. Díky pozdní brance Ondřeje Vitáska máme vyrovnáno a před třetí třetinou se půjde do utkání na novo. Pro Spartu to může být posledních dvacet minut sezóny.

Střely na branku: 20:18

40:00

Druhá třetina skončila.

39:59

V posledních sekundách obrovský závar před brankou Kváči, který ale vše ustál. Zakončoval například David Tomášek, ale Liberec svou branku uhájil!

39:27

Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Mislav Rosandić – 2 min., podrážení).

38:54

38:54 Ondřej VITÁSEK - 1:1

38:54

Liberec právě vstřelil branku!
Šestašedesát sekund před koncem třetiny máme vyrovnáno! ONDŘEJ VITÁSEK dostal přihrávku na pravý kruh, odkud zakončoval do vzdálenější šibenice a trefil přímo ukázkový vikejř. Asistence: Radan Lenc a Michal Birner.

38:41

Oba celky hrají již kompletní. Liberec zakládal útok, ale přihrávka nevyšla a píská se tak icing.

38:02

Michal Bulíř byl na konci kombinace Tygrů, kteří zakončovali z levého kruhu. Machovský chytá, opět to nevypadalo nikterak nebezpečně.

37:16

Aktivní ve hře čtyř proti čtyřem je zatím Liberec. Mislav Rosandić zakončoval od modré čáry, ale nahození na branku nebylo ničím nebezpečné.

36:24

Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Radan Lenc – 2 min., vysoká hůl).

36:00

Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Martin Jandus – 2 min., podrážení).

35:38

Hodně se bojuje na obou stranách, ale střelecké pokusy a nebezpečné akce nadále nevidíme. Sparta stále drží hubený náskok.

34:13

Hostující Musil rozdal špatnou přihrávku a od modré čáry zakončoval Kudrna. Kváča ale kotouč zkrotil a ukryl ve své lapačce.

33:19

Nyní se Lukáš Pech cpal do brankoviště od pravého mantinelu, což se mu povedlo, ale k zakončení zblízka se nakonec nedostal.

32:40

Liberci se další akce nepovedla a píská se zakázané uvolnění. Pokračovat se tak bude vhazováním před Kváčou.

31:54

Po přejetí modré čáry se ke střeleckému pokusu dostal Lukáš Pech, kterého následně sroloval u mantinelu k zemi urostlý bek Lukáš Derner.

31:23

Aktivní Miroslav Forman si mezi kruhy udělal místo a bekhendem nahazoval kotouč na branku. Ten ale přeletěl břevno hostující branky a skončil na zadním mantinelu.

30:54

Tygři se pod tlakem dostali na útočné modré čáře do ofsajdu, ale vyřešili to ještě celkem dobře. Hrozil únik domácích hráčů.

30:10

Do útoku se dostal Andrej Kudrna, ale jeho zakončení od levého mantinelu skončilo na rameni pozorného Kváči.

29:42

Po delší době se přerušuje vinou zakázaného uvolnění domácího celku. Liberec je nadále aktivnější na puku, ale střelecké pokusy a šance nepřicházejí.

28:38

Adam Najman dostal dobrou přihrávku do slotu, ale v parádní pozici uklouzl a zakončit se mu nepovedlo.

27:32

Michal Řepík poté vjel po pravé straně do útoku, ale orazítkoval jen zadní mantinel. Zároveň se píská úmyslný ofsajd a pokračovat se bude po komerční pauze u branky Sparty.

26:37

Hned po návratu z trestné lavice šli domácí do přečíslení, ale Martin Jandus na zadní tyčku nepřiložil hokejku, aby navýšil vedení svého celku.

26:30

Domácí v plném počtu.

26:27

Jaroslav Vlach dostal přihrávku mezi kruhy, kde z první zakončoval. Jeho rána byla ovšem zablokována bránícími hráči.

25:35

Ronald Knot jako hlavní bek na přesilovce opět zakončoval, ale jeho nepříliš tvrdé zakončení skončilo na rameni pozorného Machovského.

24:57

Aktivita hostů na začátku přesilovky byla ukončena odpískáním přihrávky rukou a hra je vykázána do střední třetiny.

24:30

Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Martin Jandus – 2 min., sekání).

24:09

Miroslav Forman si vyměnil kotouč s Tomáškem a u levé tyčky zakončoval zblízka nad beton Kváči. Druhá trefa byla blízko, ale sparťanská 88 branku netrefila!

23:36

Jan Košťálek v první velké šanci druhé třetiny! Zpoza branky dostal žabičku k pravému mantinelu, ale přesouvajícího se Kváču nepřekvapil a trefil jen brankovou konstrukci.

23:10

Počtvrté v této třetině domácí vyhodili jen na icing. Pokračovat se tak bude opět vhazováním před zraky Machovského, který proti Liberci drží čisté konto již více jak čtyři třetiny.

22:40

Liberečtí hrají hodně na kotouči, ale do zakončení se jim projít zatím moc nedaří. Sparta dobře brání.

21:23

Tygři byli opět aktivní, ale bylo z toho jen vyhození přes všechny čáry na icing. Pokračovat se bude před brankou Machovského.

20:29

Liberec byl na začátku třetiny hned aktivní. Ronald Knot byl na konci obléhání, ale jeho tvrdá rána byla přizvednuta bránícím hráčem do ochranné sítě.

20:01

Začala druhá třetina.
Je za námi první třetina, která lépe vyšla domácímu celku, který dal jedinou branku a byl aktivnějším mužstvem na ledové ploše O2 arény. Gólem se zaskvěl obránce Adam Polášek. Liberec se do moc akcí nedostal, ale ještě máme před sebou dvě třetiny.

Střely na branku: 11:9
Druhá třetina začne přibližně v 18:51.

20:00

První třetina skončila.

19:37

Petr Kolmann vybojoval ještě jedno vhazování v útočné třetině Tygrů. Jeho tvrdé zakončení ze středního pásma ukryl Machovský v lapačce.

18:50

Na druhé straně Sparta vjela do ofsajdové pozice a sedmdesát sekund před koncem první části se vhazuje ve střední třetině.

18:11

Po delší době také útok Liberce. Petr Jelínek dostal nahrávku zpoza branky mezi kruhy, ale svižné zakončení po ledě skončilo na betonech Machovského.

17:43

Přihrávku do jízdy na modrou čáru dostal obránce Tomáš Dvořák. Ten se také dostal ke střeleckému pokusu na bližší tyčku, ale vynikající Kváča předvedl další super zákrok.

16:53

Hosté v plném počtu.

16:38

Petr Kváča v jednom ze soubojů ztratil hokejku, ale překvapivě se ve hře pokračovalo. Sparta to vykombinovala až na pravý kruh, odkud střílel Andrej Kudrna. Kváča se ale skvěle přesunul a akci zneškodnil!

15:50

V oslabení pak ujel Petr Jelínek, jenž se přetlačoval s posledním bránícím hráčem. Matěj Machovský nakonec jeho bekhendové zakončení zachytil a podržel Spartu!

15:14

Vladimír Sobotka si na začátku početní výhody najel k pravému kruhu, ale svižné zakončení ke vzdálenější tyčce šlo nakonec jen těsně vedle.

14:53

Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Petr Kolmann – 2 min., podrážení).

14:31

Při dalším útoku najela Sparta do ofsajdové pozice, a tak se bude pokračovat vhazováním ve střední třetině.

13:58

Sparta se dostávala do přečíslení dvou na jednoho a u levé tyčky byl osamocen Adam Polášek. Ten měl na hokejce druhou branku v utkání, ale pravou tyčku minul o dost centimetrů.

13:30

Píská se přihrávka rukou od Tomáše Hanouska. Následně se do sebe pustilo pár hráčů na ledě, ale šlo spíše o strkanici, která dále nikam nevedla a pěsti rozdány nebyly.

12:33

Liberečtí stále marně hledají skulinky ke střeleckým pokusům. Lenc si najel do útočné třetiny, ale střela zápěstím nevyšla a puk skončil na bránícím hráči.

11:10

Hraje se nahoru dolů, ale střelecké pokusy na branku zatím moc nepřicházejí. Pokračuje se ale v takovém typickém play off hokeji.

09:55

Hned po vhazování u Machovského uzmul kotouč Řepík. Sparťanský střelec šel do útoku, ale puk jen nahodil do betonů Kváči, čímž vybojoval pásmo.

09:25

Po vhazování opět posílal puk do ohně obránce Knot, ale jeho svižné nahození teď domácí bránící hráči srazili mimo Matěje Machovského.

09:20

Ronald Knot vybojoval pásmo nahozením ze střední třetiny přímo do lapačky Matěje Machovského. Pokračovat se bude po komerční přestávce.

08:30

08:30 Adam POLÁŠEK - 1:0

08:30

Sparta právě vstřelila branku!
Nyní se už ale skóre mění a do vedení jde domácí celek! Miroslav Forman se výborně od pravého mantinelu natlačil před branku. Akci ale nezakončil, ale puk se dostal mezi kruhy, kam si najel ADAM POLÁŠEK a ten dělovkou prostřelil bezmocného Petra Kváču. Asistence: Miroslav Forman a Martin Jandus.

07:34

Hodně dlouho se o kotouč bojovalo v pásmu Sparty, kde Dvořák zalehl Lence. Puk nakonec vyvezli hokejisté domácího celku.

07:01

Pražané se pak pokoušeli dostat do dalšího útoku, ale tentokráte se jim rozehrávka nepovedla a píská se icing.

06:18

Domácí v plném počtu.

05:59

Adam Najman pak zkoušel štěstí z levého kruhu, ale po stahovačce a svižné střele trefuje jen připraveného Machovského u první tyčky.

05:11

Následně se domácímu celku povedlo vyhodit kotouč mimo obranné pásmo. Hráči v rudých dresech navíc dosti nebezpečně forčekují.

04:42

Svižný nahazovaný kotouč letěl na branku od modré čáry, ale pokud Ronalda Knota nikdo v brankovišti nakonec netečoval.

04:18

Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (David Tomášek – 2 min., podrážení).

03:44

Liberec bude hrát přesilovku jako první a v sérii se ukázalo, že jejich početní výhody jsou opravdu skvělé!

03:05

Zatím se moc nepřerušovalo a oba celky rychle bruslí a osobní souboje dosti dohrávají.

01:48

Domácí celek v první tutovce! Lukáš Pech šel po pravé straně sám na Kváču, kterého ale svižným zakončením po ledě nakonec překonat nedokázal.

01:33

Následně se hrálo aktivně na obou stranách a hra se poprvé přerušuje až po minutě a půl. Hosté vyhodili na zakázané uvolnění.

00:18

Petr Kváča hned na startu utkání špatně rozehrával zpoza branky a Sparta se probojovala ke střeleckému pokusu od pravého mantinelu. Ten ale šel jen do betonů Kváči.

00:01

Utkání právě začalo.
Naopak Liberečtí vedené Petrem Kváčou na ledovou plochu mají druhý mečbol. Následuje hymna.
Jako první jsou na ledě hokejisté Sparty, které vedl Matěj Machovský. Pražané budou podruhé v řadě odvracet konec sezóny.

Sparta nasadí do pátého semifinále play off opět Matěje Machovského jako svou jedničku pro utkání. Liberečtí i přes pětigólový příděl v posledním duelu nadále věří Petru Kváčovi.
Úvodní sestavy:

HC Sparta Praha: Machovský (Salák) – Košťálek, Němeček, M. Jandus, Polášek, O. Němec, Tomáš Dvořák, Jurčina – Řepík, Horák, Rousek – Tomášek, Sobotka, Forman – Zikmund, Pech, Buchtele – Dvořáček, Sukeľ, Kudrna.

Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – Vitásek, Knot, Rosandić, Kolmann, Derner, T. Hanousek, Havlín – Birner, A. Musil, Lenc – Najman, Gríger, Bulíř – J. Vlach, P. Jelínek, D. Špaček – Rychlovský, Šír, A. Dlouhý.

Rozhodčí: Jeřábek, Pešina – Brejcha, Pešek.

INDIVIDUÁLNÍ STATISTIKY V PLAY OFF

Nejproduktivnější hráči:
Michal Řepík (4+4) – Michal Birner (2+6)

Nejlepší střelec:
Michal Řepík (4 góly) – Michal Bulíř (6 gólů)

Nejlepší nahrávač:
Roman Horák (5 asistencí) – Radan Lenc (7 asistencí)

Nejvyšší průměrný čas na ledě:
Adam Polášek (21:42) – Ronald Knot (25:52)

Brankáři:
Alexander Salák (6 utkání, 93,75% a 1,83 g/z), Matěj Machovský (2 utkání, 95,52% a 1,46 g/z) – Petr Kváča (8 utkání, 93,09% a 1,56 g/z)
PŘEDCHOZÍ DUELY SÉRIE

Sparta jako menší favorit naskočila do série na domácím ledě, ale hned první dva duely prohrála. Na severu Čech začali Pražané výborně, ale své vedení ve třetím duelu neudrželi a po velkém obratu si Liberec došel pro třetí výhru a tři mečboly. Ve čtvrtém duelu se ovšem Sparta neskutečně sebrala a největším rozdílem v sérii doma porazila Tygry.

SF1: Sparta 1:5 Liberec
Branky a nahrávky: 20. Řepík (Horák, Sobotka) – 33. Najman (Gríger), 42. Vlach (Derner, Jelínek), 49. Rychlovský (Pavlík), 55. Vlach (Špaček), 60. Vlach (Špaček, Lenc)

SF2: Sparta 1:3 Liberec
Branky a nahrávky: 60. Tomášek – 8. Bulíř (Lenc, Gríger), 52. Musil, 59. Bulíř (Gríger, Lenc)

SF3: Liberec 3:2pp. Sparta
Branky a nahrávky: 28. Birner (Knot, Lenc), 39. Knot (Lenc, Birner), 63. Gríger (Lenc) – 11. Zikmund (Dvořáček, Polášek), 26. Tomášek

SF4: Liberec 0:5 Sparta
Branky a nahrávky: 9. Dvořáček (Jurčina, Dvořák), 9. Horák (Rousek, Němeček), 17. Košťálek (Sukeľ), 44. Rousek (Němeček, Košťálek), 55. Řepík (Horák, Sobotka)
Krásný den všem fanouškům extraligového hokeje! Semifinálová série mezi Spartou a Libercem se vrací do Prahy, kde budeme sledovat pátý duel. Dokáže Sparta odvrátit druhý mečbol Tygrů anebo si Severočeši dojdou pro finálovou účast?
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

HC Sparta Praha – Bílí Tygři Liberec

3:2

po prodl. (1:0, 0:1, 1:1 - 0:0, 1:0) Stav série: 2:3

Zpět na online

Branky a nahrávky: 9. Polášek (Forman, M. Jandus), 55. Horák (Rousek), 81. Řepík (Košťálek, Horák) – 39. Vitásek (Lenc, Birner), 47. Birner (Knot, Lenc)

HC Sparta Praha: Machovský (Salák) – Košťálek, Němeček, M. Jandus, Polášek, O. Němec, Tomáš Dvořák, Jurčina – Řepík, Horák, Rousek – Tomášek, Sobotka, Forman – Zikmund, Pech, Buchtele – Dvořáček, Sukeľ, Kudrna.

Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – Vitásek, Knot, Rosandić, Kolmann, Derner, T. Hanousek, Havlín – Birner, A. Musil, Lenc – Najman, Gríger, Bulíř – J. Vlach, P. Jelínek, D. Špaček – Rychlovský, Šír, A. Dlouhý.

Rozhodčí: Jeřábek, Pešina – Brejcha, Pešek

Průběh zápasu
1. třetina
04:18 SPA 2 Tomášek, podrážení
08:30 SPA 1:0 Polášek (Forman, M. Jandus)
14:53 LIB 2 Kolmann, podrážení
Po 1. třetině
2. třetina
24:30 SPA 2 M. Jandus, sekání
36:00 SPA 2 M. Jandus, podrážení
36:24 LIB 2 Lenc, vysoká hůl
38:54 LIB 1:1 Vitásek (Lenc, Birner)
39:27 LIB 2 Rosandić, podrážení
Po 2. třetině
3. třetina
43:16 LIB 2 Rosandić, sekání
46:57 LIB 1:2 Birner (Knot, Lenc)
50:49 LIB 2 Rosandić, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo
54:48 SPA 2:2 Horák (Rousek)
Po 3. třetině
Prodloužení
79:06 LIB 2 Lenc, podrážení
Po 1. prodl.
2. prodl.
81:00 SPA 3:2 Řepík (Košťálek, Horák)
po prodl.