Menu

Hokej

NHL

Carolina Hurricanes – Detroit Red Wings

4:5

po s.n. (1:2) (2:2, 1:1, 1:1 - 0:0)

11.04.2021, 01:07 • PNC Arena, Raleigh • Milan Huppert

Tipsport: 1.42 5.48 5.85 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (04:05:34)
Statistické okénko

Střely na bránu: 34 – 28 | Přesilová hra: 0/2 – 0/2 | Trestné minuty: 4 – 4

Kdo se postavil do brankoviště?

Petr Mrázek (CAR) – 24 zákroků, 4 OG, úspěšnost 85,7%, odchytal 65:00
Thomas Greiss (DET) – 30 zákroků, 4 OG, úspěšnost 88,2%, odchytal 65:00

Česká a slovenská stopa v utkání

Petr Mrázek (CAR) – 34 zákroků, 4 OG, úspěšnost 85,7%
Martin Nečas (CAR) – 1+1, +1 účast, 2 střely na branku, TM 0, čas na ledě 18:38
Filip Hronek (DET) – 0+0, -1 účast, 4 střely na branku, TM 0, čas na ledě 27:01
Filip Zadina (DET) – 0+1, 0 účast, 3 střely na branku, TM 0, čas na ledě 21:43

Tři hvězdy utkání

1. Adam Erne (DET) – 1+0
2. Dougie Hamilton (CAR) – 1+1
3. Martin Nečas (CAR) – 1+1
V samostatných nájezdech vybojoval bod navíc Detroit, který si tak v prvním dvojzápase na stadiónu Caroliny připsal cenné dva body do tabulky.

Hokejisty Red Wings přiblížil vítězství už v první sérii Dylan Larkin, ale ve třetí sérii odmítl konec Andrej Svečnikov. Exekutorům se posléze přestalo dařit, rozuzlení přinesla až sedmá série. V ní nejprve neuspěl domácí Niederreiter, zatímco Adam Erne prostřelil Mrázka pokusem nad vyrážečku, čímž celé střetnutí ukončil.

Získaný bod udržel svěřence kouče Brind'Amoura na prvním místě Centrální divize o skóre před Tampou. Detroit zůstává i přes vítězství poslední, manko na Columbus snížil na čtyři body.

Konec zápasu.

65:00

65:00 Adam ERNE - 4:5

65:00

V samostatných nájezdech zvítězil tým Detroit Red Wings.
Autorem vítězné branky je ADAM ERNE.

7. série 1:2

Je konec, bonusový bod bere Detroit! Adam Erne ukončil utkání s velkým přehledem, zápěstím vypálil nad vyrážečku bezmocného Petra Mrázka.

Nino NIEDERREITER

7. série 1:1

Ne, Ninu Niederreiterovi se nájezd nepovedl. Zkusil Greissovi vnutit myšlenku bekhendové kličky a sám pak puk potáhl do forhendu. Německý brankář se nachytat nenechal.

Anthony MANTHA

6. série 1:1

Šestá série za námi a o vítězi stále není jasno. Anthony Mantha střílel na vyrážečku Petra Mrázku a právě tu také nakonec zasáhl.

Jaccob SLAVIN

6. série 1:1

Jaccob Slavin nepřiblížil Carolinu vítězství. Zakončení mu vůbec nevyšlo. Vlastně jen najel do gólmana, vůbec nic nevymyslel.

Filip HRONEK

5. série 1:1

K vidění byl třetí nájezd českého hokejisty. Stejně jako Zadina, tak ani Filip Hronek na krajana Mrázka nevyzrál, napálil ho do betonů.

Sebastian AHO

5. série 1:1

Sebastian Aho jel po levé straně a vyzkoušel kličku do bekhendu. Greiss s finským konkurentem vybruslil a pokus schoval v lapačce.

Frans NIELSEN

4. série 1:1

Rozhodnutí měl na holi Nielsen. Dánský útočník provedl bekhendovou kličku dobře, až do samotného zakončení, které poslal do břevna.

Martin NEČAS

4. série 1:1

Ani další český útočník neuspěl. Martin Nečas to zamýšlel dobře, ale po prudkém zabrždění už nedokázal poslat puk do brány.

Filip ZADINA

3. série 1:1

Nájezdy pokračují. Filip Zadina zvolil rychlý rozjezd a krajana Mrázka chtěl prostřelit mezi betony. Gólman si mezeru pohlídal.

Andrej SVEČNIKOV

3. série 1:1

Střetnutí pokračuje, protože druhý z bratrů Svečnikovových uspěl! Andrej zvolil bekhendovou kličku, ve finále zvedl kotouč nad beton brankáře.

Jevgenij SVEČNIKOV

2. série 0:1

Rozhodnout mohl Jevgenij Svečnikov. Chtěl jít do forhendové kličky, ale puk mu sjel z čepele hole, k zakončení tedy vůbec nedošlo.

Vincent TROCHECK

2. série 0:1

Vincent Trocheck zkusil podobné zakončení jako jeho krajan v dresu soupeře. Na rozdíl od Larkina ale neuspěl, trefil Greisse.

Dylan LARKIN

1. série 0:1

Trenér Blashill poslal na první pokus kapitána Dylana Larkina. Americký útočník nevymýšlel nic složitého a střelou na lapačku uspěl!

Dougie HAMILTON

1. série 0:0

Jako první se rozjel domácí obránce Dougie Hamilton. Zvolil kličku do forhendu, kterou hodně protáhl, ale betony brankáře nepřehodil.

Samostatné nájezdy začínají.
Ani prodloužení o vítězi utkání nerozhodlo, uvidíme samostatné nájezdy. Hra ve třech hráčích na obou stranách nabídla několik zajímavých příležitostí, ale Petr Mrázek ani Thomas Greiss pátý puk za záda nepustili.

65:00

Prodloužení skončilo.

64:57

Předčasný konec střetnutí odmítl Petr Mrázek. V posledních vteřinách prodloužení skvěle zmenšil střelecký úhel Rasmussenovi, jehož pokus vyrazil nad břevno.

64:20

Adam Erne nabral velkou rychlost, jež mu umožnila projet kolem Slavina. Otočka kolem brány mu ale nevyšla, v klíčový okamžik podklouzl.

64:00

Probíhá poslední minuta prodloužení.

63:19

Hosté pojali prodloužení v hodně opatrném duchu, zatímco domácí více riskují. Filip Hronek dlouho otálel, než nahrál Zadinovi.

62:48

Zadovka Andreje Svečnikova nebyla přesná. Jaccob Slavin očekával nahrávku po mantinelu, nikoliv středem. Musel zacouvat do středního pásma.

62:23

Valtteri Filppula procpal puk na Anthonyho Manthu. Kanaďan trefil poskakující kotouč nečistým způsobem, bránu vysoko přestřelil.

61:52

Do šance směřoval Brett Pesce, ale těsně na nahrávku Nina Niederreitera nedosáhl. Zakázané uvolnění posouvá hru před českého brankáře.

61:17

Na dvojici Sebastian Aho, Martin Nečas si musí defenziva Red Wings dávat obrovský pozor, neboť právě tito dva rozhodli letos nejedno prodloužení, zatím svatyni hostů neohrozili.

60:44

Rychle museli do obrany spěchat domácí, hru totiž otočil Luke Glendening. Z mezikruží hledal mezeru mezi betony Petra Mrázka, leč nenašel.

60:20

Prodloužení začalo zostra. Nejprve Filip Hronek přestřelil, načež do úniku ujel Warren Foegele, avšak střelou mezi betony ani on neuspěl.

60:01

Začalo prodloužení.
Základní hrací část o vítězi nerozhodla, na řadu přijde prodloužení. Detroit přiblížil v 54. minutě vítězství Adam Erne, avšak domácí dokázali odpovědět na sklonku 56. minuty, kdy po nahrávce Nečase vrátil skóre do vyrovnané podoby Sebastian Aho.

60:00

Třetí třetina skončila.

59:46

A ještě jeden pokus v podání domácího hokejisty. Jaccob Slavin chtěl rozhodnout ještě před třetí sirénou, ale mířil příliš vysoko.

59:23

V obranném pásmu ztratil puk Filip Zadina a trestat mohl Andrej Svečnikov. Tvrdou ránu příklepem však zblokoval Filip Hronek vysoko nad bránu.

59:00

Probíhá poslední minuta třetí třetiny.

58:46

Sebastian Aho nahodil černou gumu do útočného pásma a sám si ji dojel. Posléze zkusil obtočení kolem brány, které bylo neúspěšné.

58:13

Forvard Martin Nečas uvolnil ve středu Hamiltona. Kanadský obránce zkusil projet do útočné třetiny středem, ale neuspěl, zastavil jej DeKeyser.

57:36

Centr čtvrté lajny Luke Glendening v rychlostním souboji nestačil na DOugieho Hamiltona, který měl drobný náskok. A ten udržel.

57:06

Vincent Trocheck dokázal tečovat pokus Andreje Svečnikova, ale pouze do výstroje Greisse. Německý gólman měl nyní velké štěstí.

56:37

Domácí okamžitě vybojovali útočné pásmo zpátky do své moci, ale rozhodčí jim tuto výhodu vzali. Odpískali Slavinovi přihrávku rukou na Skjeie.

56:00

56:00 Sebastian AHO - 4:4

56:00

Carolina právě vstřelila branku!
Tenhle gól už bude platit! Nečas nahrál na levou stranu SEBASTIANU AHOVI, který dlouho mířil a nakonec vypálil nechytatelnou střelu zápěstím k pravé tyči. Asistence: Martin Nečas a Nino Niederreiter.

55:43

Obránce Marc Staal si říkal o dvouminutový trest. Ale muži v pruhovanému Kanaďanovi krosček na Jespera Fasta prominuli, pokračuje se v pěti na obou stranách.

55:17

Carolina tak musí nadále bojovat o vyrovnání, radost byla předčasná. Zakázané uvolnění ale vrátí hru před svatyni Petra Mrázka.

54:47

54:47 Neuznaný gól Nina Niederreitera

54:47

Tak pozor! Hostující trenér Blashill si vzal coach challenge, jež byla úspěšná! Rozhodčí neuznali branku Detroitu z důvodu kontaktu mezi Niederreiterem a Greissem v brankovišti.

54:47

Hokejisté Red Wings se z náskoku dlouho neradovali! Aho nahodil od modré čáry a byl to NINO NIEDERREITER, kdo tečoval kotouč mezi betony Greisse.

54:30

Pěknou individuální akci ukázal Martin Nečas. Český útočník nabral velkou rychlost ve středném pásmu, po levé straně najel do útočného. Švihem ve finále trefil Greissovu lapačku.

54:11

Hráči Detroitu nebyli daleko od pojišťující trefy. Nahození Dannyho DeKeysera prosvištělo jen těsně vedle levé tyčky. Puk následně získal Larkin, ani jeho otočka se nesetkala s úspěchem.

53:40

53:40 Adam ERNE - 3:4

53:40

Detroit právě vstřelil branku!
Hosté se ujímají vedení, do konce základní hrací doby přitom už moc času nezbývá! Špatnou rozehrávku Gardinera vystihl ADAM ERNE, jehož marně stíhali hned tři protihráči. Pětadvacetiletý americký útočník zakončil sólo bezchybnou bekhendovou střelou nad Mrázkovu lapačku. Bez asitence.

53:26

Bekhendové nahození Rasmussena srazil za bránu Jaccob Slavin. Nejrychleji zareagoval Jake Bean, jenž přebruslil Helma a zažehnal nebezpečí.

52:48

I navzdory pokročilé fázi střetnutí dávají oba trenéři časové úseky i čtvrtým útočným formacím. Nyní získala tlak v útočném pásmu ta hostující, Adam Erne střílel příklepem jen do boční sítě.

52:20

Nahození obránce Dougieho Hamiltona ze středního pásma pohlídal Thomas Greiss. Německý gólman schoval puk v lapačce, před dotírajícím Staalem si na rozehrávku netroufl.

51:39

V posledních okamžicích mají mírně navrch hokejisté Red Wings. Ani teď ale Mrázek zasahovat nemusel, protože rozjetého Zadinu zastavil Pesce.

51:12

Vladislavu Naměstnikovovi se postavil do cesty Andrej Svečnikov. V souboji dvou ruských hokejistů úspěšnější ten domácí, jenž krajana do šance nepustil.

50:32

Staňte se fanoušky NHL.cz!

50:32

Dylan Larkin zvládl buly v útočném pásmu, po mantinelu vzápětí vyhodil kotouč do středního pásma Alex Biega. Hurikáni začínají od vlastní modré.

50:10

Rozběhla se závěreční desetiminutovka základní hrací doby. Skóre mezi Carolinou a Detroitem zůstává vyrovnané, čím dál tím více se blížíme prodloužení.

49:41

Rovněž střílenou nahrávku Jaccoba Slavina si pohlídal Thomas Greiss. Vyjel výše ze své brány, aby zabránil případné Ahově teči.

49:17

Vrátit Carolině vedení mohl Andrej Svečnikov. Po pravé straně ujel osobnímu strážci v podobě Cholowskiho, avšak na gólmana recept nenašel.

48:46

Opět jsme měli možnost sledovat pokus od modré čáry, a sice v podání Bretta Pesceho. Foegele nedokázal tečovat, o to snazší měl hostující gólman práci.

48:09

Jake Bean využil více volného prostoru na modré čáře ke střele. Greiss byl v pozoru a včas šel do pokleku, levým betonem touš odpálil za bránu.

47:45

Pouť Jordana Martinooka útočným pásmem rychle vzala za své. U mantinelu jej čistým hitem atakoval Michael Rasmussen, Kanaďan puk neudržel.

47:17

Za Detroit zahrozil český mladík Filip Zadina. Dokázal tečovat nahození DeKeysera od modré čáry, ale ne na tolik, aby puk poslal mimo dosah krajana v brance soupeře.

46:59

Dougie Hamilton ihned po přejeté útočné modré čáry vypálil tvrdý projektil směr brány. Thomas Greiss s vypětím všech sil zasáhl pravým betonem.

46:20

Tempo zklidnil Christian Djoos, který ujel před forčekujícím Niederreiterem za vlastní bránu. Švýcar splnil povinnosti a mohl odjet vystřídat.

45:56

Hra pokračuje, český gólman už má vše v pořádku. Musel se hodně ohánět proti ráně Marca Staala, ta k jeho štětí minula prostor tří tyčí.

45:30

Jeden z dvojice hlavních rozhodčích byl nucen přerušit hru, protože Mrázkovi po zákroku lapačkou povolili řemeny držící masku. Stalo se tak po zakončení Larkina.

44:47

Podruhé v krátkém časovém rozmezí o sobě dal vědět Luke Glendening. Podral se až před Petra Mrázka, ale v poslední chvíli mu blokem zabránil ve střele Slavin.

44:30

Andrej Svečnikov převzal puk od Martinooka, aby posléze z levého kruhu nabil na modrou Hamiltonovi. Dělová rána skončila na tvrzeném skle.

43:47

Nebezpečí i na druhé straně. Anthony Mantha si našel volný puk mezi kruhy, bekhendovou střelou po ledě poslal kotouč těsně vedle pravé tyče.

43:21

Warren Foegele našel napříč pásmem hokejku Bretta Pesceho. Ten vzápětí vypálil od pravého mantinelu nad bránu, Greiss zasahovat nemusel.

42:49

Icing vrátí hru před Petra Mrázka. Vincent Trocheck zabojoval, avšak vyhození Slavina nedokázal byť jen protečovat do útočné třetiny.

42:22

Úvod třetí třetiny je opatrný z obou stran. Je to pochopitelné, ani jeden z celků nechce udělat chybu, který by ho mohla stát celý zápas.

41:39

Dobrou rychlost nabral Anthony Mantha, jehož obtěžoval Jaccob Slavin. A úspěšně, americký bek soka obral o hrací předmět.

41:21

Christian Djoos středem nastartoval motory Lukea Glendeninga. Centr čtvrté formace projel do útoční třetiny, zápěstím zamířil mimo tři tyče.

40:38

Zakázané uvolnění způsobil Dougie Hamilton. Kanadský obránce přecenil rychlostní schopnosti Sebastiana Aha, Fin na dlouhý pas nedosáhl.

40:10

Rozběhla se závěrečná dvacetiminutovka základní hrací doby. Skóre mezi Carolinou a Detroitem je vyrovnané. Dočkáme se rozuzlená, nebo bude muset rozhodnout až nastavený čas?

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 2:54.
Ve druhé třetině byly k vidění dvě trefy do černého a opět si oba celky rozdělily úspěšnost na půl. Hurikány poslal do výhodu přesnou střelou na zadní tyč Dougie Hamilton, avšak hosté dokázali odpovědět, byť šťastně. Po nedorozumění mezi Mrázkem a Slavinem byl k vidění vlastní gól, zásah byl připsán poslednímu hrajícími hráči Red Wings Valtterimu Filppulovi. Domácí jsou aktivnějším týmem, ale na výsledku to zatím není znát. Třetí dvacetiminutovka slibuje dramatickou podívanou.
Střely na branku po 2. třetině: 22 – 18

40:00

Druhá třetina skončila.

39:53

Ještě Sebastian Aho zkusil štěstí, ale individuální akci tohoto Fina v poslední chvíli zastavil čistým způsobem pozorný třiatřicetiletý bek Alex Biega.

39:24

Domácí bojují, nechtějí jít do kabin za nerozhodného stavu. Mezi kruhy si vytvořil prostor Jordan Martinook, příklepem vypálil těsně nad horní tyčku.

39:00

Probíhá poslední minuta druhé třetiny.

38:34

Bek Djoos strávil na lavici hanby kompletní dvě minuty. Bez problémů mohl odjet bleskově na střídačku, hra probíhala ve středním pásmu.

38:21

Martin Nečas v pravém kruhu zakvedlal s pukem, načež našel na modré čáře Jakea Beana. Tvrdý projektil od modré čáry rozezvučel mantinel za brankou.

37:35

Hosté vzápětí vyhodili dvakrát v krátkém časovém rozmezí. Dobře si počínal Filip Hronek, na českého beka posléze navázal Anthony Mantha.

37:06

Domácí hráči si dlouho přihrávali, ale nepřicházela žádná střela. Nakonec to na sebe vzal Andrej Svečnikov, který ze zápěstí vysoko přestřelil.

36:34

Carolina má příležitost vzít si bleskově ztracené vedení zpět, bude hrát přesilovou hru. Vyloučeným hráčem je obránce Christian Djoos za podrážení.

36:03

36:03 Valtteri FILPPULA - 3:3

36:03

Detroit právě vstřelil branku!
Kuriózní gól přináší vyrovnání, Detroit může slavit! Mrázek chtěl odpálit volný puk z předbrankového prostoru, jenže vyrážečkou trefil pravou brusli kapitána Staala, od níž mu puk projel mezi betony až za brankovou čáru. Gól je připsán VALTTERIMU FILPPULOVI. Bez asistence.

35:59

Tentokráte o sobě dal vědět Čech v dresu Red Wings. Filip Zadina zkusil průnik středem hřiště, ale dostal se do kleště Slavina a Hamiltona, z nichž nebylo úniku.

35:29

V akci i druhý český hráč hájící barvy Caroliny. Petr Mrázek si poradil s nahozením Marca Staala od modré čáry, puk odpálil do rohu kluziště.

34:53

Martin Nečas mohl střílet, ale volil nahrávku lépe postaveníému Ninu Niederreiterovi. Švýcarský forvard trefil pouze padajícího Djoose.

34:21

Akce první útočné formace Caroliny pokračovala. Jesper Fast chtěl překvapit Greisse střelou z velkého úhlu, německý gólman ale zůstal v pozoru a lapačku udržel u tyčky.

33:44

Za nástřelem Jaccoba Slavina do útočného pásma vystartoval Sebastian Aho. V rychlostním souboji porazil Staala, ale zpoza brány neúspěšně zkoušel objet bránu.

33:22

Ofsajd na straně Hurikánů. Vincent Trocheck neudržel brusle na modré čáře, nahrávku od Nečase převzal až v útočném pásmu.

32:56

Sebastian Aho je zpět ve hře, hosté jeho přečin nepotrestali. Fin vzápětí sám sebral kotouč a odjel s ním alespoň do střední třetiny.

32:20

Od vlastní branky rozjel kontr Filip Hronek. Daleko nedojel, neboť ztroskotal na Jakeu Beanovi, jenž mu vypíchl touš čistým způsobem z pod hokejky.

31:44

Opět v akci český útočník Zadina. Mezi kruhy hledal Erneho, jemuž poslal nahrávku, ale za paty. Hamilton této skutečnosti využil k vyhození touše přes všechny čáry.

31:16

O vyrovnání usiloval Filip Zadina. Ale neuspěl, z důvodu příliš rychlého Dylana Larkina mu čárový rozhodčí odpískal ofsajdové postavení.

30:56

Carolina jde do čtyř. Druhým vyloučeným hráčem domácího celu je Sebastian Aho, nejproduktivnější hráč týmu podrazil Filppulu.

30:33

Thomas Greiss za brankou počkal na pohyb forčekujícího Aha, aby kotouč poslal opačným směrem, příhodně na hůl spoluhráče Cholowskiho.

30:10

Zápas se přehoupl do své druhé poloviny. Carolina také zvládl otočit skóre ve svůj prospěch a momentálně jsou to domácí, kteří tahají za delší konec provazu.

29:52

29:52 Dougie HAMILTON - 3:2

29:52

Carolina právě vstřelila branku!
Produktivní bek DOUGIE HAMILTON podpořil ofenzivu a je z toho třetí gól v síti Greisse! Kanadský obránce obdržel zadovku od Geekieho a sjel si do levého kruhu, odkud uspěl pokusem k protější tyči. Bez asistence.

28:58

Od pravého mantinelu nahodil touš do předbrankového prostoru Vincent Trocheck. Greiss musel řešit nepříjemnosti, ale poradil si, když puk ve změti hokejek přikryl lapačkou.

28:27

Utkání ve druhé třetině plyne v rychlém tempu. Marc Staal protečoval nahození FIlipa Hronka, proto se nepíská zakázané uvolnění. Pesce musel hrát.

27:43

Brejk rozjel Jordan Staal. Do jízdy nahrál Jesperu Fastovi, jenž měl před sebou posledního obránce Djoose, jehož při pokusu o střela napálil do chráněných míst.

27:31

Výbornou práci odvedl Jevgenij Svečnikov, jenž vymyslel zajímavou nahrávku napříč pásmem na Zadinu, jemuž v poslední chvíli zabránil v zakončení Slavin.

26:32

Těsně bráněný DeKeyserem dokázal Trocheck přenést hru na pravou stranu, kde číhal osamocený Martin Nečas. Střela švihem proletěla nad břevnem.

26:00

Spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou Petr Mrázek. Český gólman za branou zastavil vyhození po mantinelu a sledovým lidem rozehrál na Paquetteho.

25:49

Průjezd Nina Niederreitera do útočného pásma zastavil hvizd čárového rozhodčího. Postavení mimo hru švýcarského útočníka vystavil spoluhráč Geekie.

25:23

Hokejisté v zeleno-šedých dresech otočili hru na druhou stranu. Od modré čáry nebezpečně nahazoval Jake Bean, Jordan Staal tečoval kotouč těsně vedle pravé části brankové konstrukce.

24:36

Dlouho Christian Djoos držel na zádech Jespera Fasta. Nakonec pod tlakem hledal po mantinelu Manthu, toho ovšem pohlídal Brett Pesce.

24:03

Vincent Trocheck v osobním souboji s Larkinem přišel o hokejku, což jej ale vůbec nerozhodilo. Krajana za záda nepustil, pravou bruslí kopl puk do útočného pásma.

23:44

Petr Mrázek zůstává v pozoru. Počkal si na projektil vypálený Darrenem Helmem z vrcholku levého kruhu, touš následně podržel ve výstroji.

23:21

Zajímavou situaci rozjeli Martin Nečas se Sebastianem Ahem. Finský forvard obdržel nahrávku od českého spoluhráče, na dlouhou hůl vystřelil o kousek vedle pravé tyčky.

22:30

Potrestaný Brady Skjei je zpět na ledové ploše. Ještě minimálně pár vteřin na ledě zůstane, zapojil se totiž do výpomoci s defenzivou.

22:06

Výborně si počínal Warren Foegele, který obral Filipa Zadinu u mantinelu, načež poslal kotouč přes všechny čáry do bezpečí.

21:32

Obránce Hamilton v obranné třetině ztratil stabilitu, ale Troy Stecher zaškobrtnutí soka nepotrestal, zády k bráně si ho totiž nevšiml.

21:02

Petr Mrázek si skvěle počíhal na střelu Jevgenije Svečnikova z mezikruží. Máchl lapačkou a černou gumu v ní bezpečně ukryl. Povedený zákrok.

20:30

Na Red Wings čeká první přesilovka. Na lavici hanby usedá kanadský obránce Brady Skjei, jenž ve středním pásmu krosčekoval k ledu Larkina.

20:10

Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Dylan Larkin přetlačil Jordana Staal, a tak je to Detroit, který může zaútočit jako první.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 2:01.
Gólová první třetiny zápasu mezi Carolinou a Detroitem přinesla po dvou gólech na každé straně. Jako první skórovali domácí, favorita poslal už ve 2. minutě do vedení Martin Nečas. Hosté ovšem nejenže vyrovnali, ale dokonce dokonali obrat zásluhou gólů Dylana Larkina a Anthonyho Manthy. Domácí ale zabojovali a vrátili stav alespoň do vyrovnaného podoby, skóroval kapitán Jordan Staal.
Střely na branku po 1. třetině: 16 – 9

20:00

První třetina skončila.

19:50

Také poslední útok úvodního dějství patřil Hurikánům. Andrej Svečnikov otočil hru na pravou stranu, kde číhal spoluhráč Jordan Staal, rána z první prosvištěla kousek vedle pravé tyčky.

19:23

Hodně volného prostoru dostal na modré čáře Brady Skjei. Nakonec zkusil vystřelit, ale puk poslal jen do zadního mantinelu, kde ho sebral bránící DeKeyser.

19:00

Probíhá poslední minuta první třetiny.

18:54

V pozoru musel být český gólman proti Darrenu Helmovi. Ten si najel z pravé strany před bránu, ve finále forhendem těsně přestřelil.

18:21

Do defenzivy zabojoval Steven Lorentz, jenž zvládl zblokovat nepříjemné nahození v podání Glendeninga, Mázek zasahovat nemusel.

17:31

Hokejisté Red Wings situaci přestáli bez obdrženého gólu. Filip Zadina zblokoval pokus Hamiltona příhodně k Larkinovi, jenž zavezl hrací předmět do středního pásma.

17:09

Detroit hraje v plném poštu, Michael Rasmussen je zpět na ledové ploše. Okamžitě sprintuje do obranného pásma, spoluhráči zůstávají pod tlakem.

16:42

Elitní přesilovkové lajně se vůbec nezadařilo. Sebastian Aho zkusil štěstí středem, ale narazil na strom jménem Troy Stecher, ten následně vyhodil.

16:10

Ale paradoxně měli hosté první velkou šanci v oslabení. Frans Nielsen vzal přečíslení dvou na jednoho na sebe, orazítkoval pravou část brankové konstrukce!

15:09

Švýcar Niederreiter vzápětí vybojoval pro Carolinu první přesilovou hru v utkání. Vyprovokoval Michaela Rasmussena, který se po soupeři ohnal a dostal dvě minuty za hrubost.

15:00

K druhému gólu v rozmezí jedné minuty nechybělo mnoho. Martin Nečas nastartoval Niederreitera, pokus na zadní tyč těsně minul cílové zařízení.

14:44

14:44 Jordan STAAL - 2:2

14:44

Carolina právě vstřelila branku!
Stav opět ukazuje nerozhodný výsledek! Slavinovo nahození protečoval Martinook odrazem o mantinel na JORDANA STAALA, jeho překážkou byl už jen Greiss. Kanadský kapitán zamířil a střelou na zadní tyč do horních pater rozvlnil síť. Asistence: Jordan Martinook a Jaccob Slavin.

14:13

Další teč, tentokráte v podání Aha po nahození Hamiltona. Thomas Greiss musel zasahovat, pravým betonem vykopl puk za bránu.

13:37

Sebastian Aho zakvedlal s pukem za bránou a na modré čáře posléze našel Jaccoba Slavina. Nahození ztečoval Trocheck vysoko nad.

13:09

Druhý gól v utkání chtěl zaznamenat Martin Nečas. Stahovačkou vyřadil ze hry Staala, vzápětí pokusem ze zápěstí těsně minul levou tyčku.

12:53

Blízko kýženému vyrovnání měl Andrej Svečnikov. Rozjel se po pravé straně a ve finále nabruslil mezi kruhy, avšak střelu namířil pouze do výstroje Greisse.

12:03

Brady Skjei zabojoval a podpořil ofenzivu. Levou stranou procpal touš do útočného pásma, kde ale dlouho nezůstal. Zpátky do středního ho poslal Cholowski.

11:22

Druhé zakázané uvolnění v krátkém časovém sledu. Jaccob Savin vyhazoval pod tlakem po pravém mantinelu, Trocheck nataženou hokejkou touš nezasáhl.

11:01

Warren Foegele zabojoval, avšak zbytečně. Ztrátu na Michaela Rasmussena smazat nedokázal, rozhodčí odpískal zakázané uvolnění.

10:40

Velká rána pro Carolinu, jež hraje aktivněji, ale po dvou příležitostech konkurenta musí dohánět jednobrankové manko. Niederreiter vypálil forhendem těsně nad.

10:10

10:10 Anthony MANTHA - 1:2

10:10

Detroit právě vstřelil branku!
Obrat dokonán, poslední celek Centrální divize vede! Nahození Biegy od modré čáry dokázal před brankou tečovat ANTHONY MANTHA, Mrázek za kotoučem směřujícím k levé tyči natahoval beton bez úspěchu. Asistence: Alex Biega.

09:36

Marc Staal zkusil štěstí nástřelem ze středního pásma. Petr Mrázek byl v pozoru a vyrážečkou odpálil kotouč do ochranné sítě.

09:11

Ruský útočník Andrej Svečnikov napadl DeKeysera, který zachoval chladnou hlavu a po mantinelu přenesl hru na Erneho.

08:55

Filip Hronek v obraně šel do odvážné kličky, jež mu vyšla. Šel do protipohybu Fasta, ten se nechal nachytat do pasti.

08:22

Tlak Hurikánů pokračuje. Teď si Nino Niederreiter vyměnil touš s Paquettem, načež pálil první jmenovaný švýcarský útočník o kousek vedle pravé tyčky.

07:59

Dobrou rychlost nabral Jordan Staal, jenž středem projel do útočné třetiny a mezi kruhy sáhl ke střele zápěstím, kterou zblokoval DeKeyser.

07:33

Hru otočil Dylan Larkin. V tomto případě vsadil na razanci, což nebyla nejlepší varianta, příklepem vysoko přestřelil Mrázovu svatyni.

06:43

O rychlou odpověď se chtěl postaral Jaccob Slavin. Zajímavý projektil z levé strany měl zajímavé parametry, proletěl ale těsně nad břevnem.

06:15

06:15 Dylan LARKIN - 1:1

06:15

Detroit právě vstřelil branku!
Hokejisté Red Wings vyrovnávají ze své první nebezpečnější akce! Od pravého mantinelu nahodil Zadina a Mrázek pouze pravým betonem přikopl puk příhodně pro DYLANA LARKINA, jenž zvládl touš usměrnit za záda českého gólmana. Asistence: Filip Zadina a Troy Stecher.

05:55

Nyní si český obránce ve službách Red Wings vedle o poznání lépe. Po pravém mantinelu projel až do útočného pásma, odkud nahodil za bránu a odjel na střídačku.

05:19

Hokejisté Detroitu jsou v úvodu střetnutí pod obrovským tlakem. Zaváhání Hronka chtěl potrestat Warren Foegele, z velkého úhlu ale minul bránu.

04:23

Vincent Trochec hraje po zranění ve velké formě. Velké formě rychlou výměnou puku připravil příležitost pro Hamiltona, Greiss proti bekovi zakročil levým betonem.

04:04

Pesce nahodil do útočné třetiny a odjel na střídačku. Trocheck si počkal na ideální moment, kdy měl nahrát Beanovi, jeho pokus skončil na břevně!

03:53

Hru zklidnil Brady Skjei, jenž zacouval do vlastní obranné třetiny, aby měl více prostoru na rozehrávku. Nakonec zapojil do hry parťáka z obrany Pesceho.

03:11

Morgan Geekie viděl za obranu najíždějícího Lorentze, jemuž adresoval dlouhou nahrávku. Centr na ni nedosáhl, výsledkem je zakázané uvolnění.

02:46

Tentokráte bylo s přechodem přes modrou čáru vše v pořádku. Jordan Martinook zkusil natlačení až před bránu, nepustil jej Filip Hronek.

02:06

Tlak Hurikánů okamžitě pokračoval. Velkou rychlost nabral Sebastian Aho, jehož zastavil hvizd čárového rozhodčího. Postavení mimo hru.

01:38

01:38 Martin NEČAS - 1:0

01:38

Carolina právě vstřelila branku!
Brzký gól posouvá do vedení Carolinu! Hamilton zastavil vyhození po mantinelu před modrou čárou, načež puk získal Trocheck. Napříč pásmem našel v levém kruhu MARTINA NEČASE, který křižným pokusem prostřelil marně se natahujícího Greisse. Asistence: Vincent Trocheck a Dougie Hamilton.

01:22

Na druhé straně nahazoval od modré čáry Brett Pesce. I Thomas Greiss za sebou má první povedený zákrok, když touš udržel ve výstroji.

00:51

Vhazování sice ovládl kanadský útočník hájící barvy Caroliny, ale první těžký zákrok musel předvést Petr Mrázek, jenž levým ramenem vytěsnil pokus Larkina.

00:10

Zápas mezi Carolinou a Detroitem začal! Na buly byl úspěšnější domácí kapitán Jordan Staal, Hurikáni dnes hrají ve speciálních zeleno-šedých dresech.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Carolina Hurricanes: Mrázek (Reimer) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Skjei, Bean, Gardiner – Fast, Aho, A. Svečnikov – Nečas, Trocheck, Niederreiter – Foegele, J. Staal (C), Martinook (A) – Geekie, Lorentz, Paquette.

Detroit Red Wings: Greiss (J. Bernier) – Hronek, DeKeyser, Stecher, M. Staal, Djoos, Cholowski, Biega – Zadina, D. Larkin (C), J. Svečnikov – Mantha, Rasmussen, Filppula – Nielsen (A), Naměstnikov, Erne – Glendening (A), Helm.

Rozhodčí: Hanson, St. Pierre – Nagy, Murray.
Česká a slovenská stopa v utkání

Petr Mrázek (CAR)
Martin Nečas (CAR)
Filip Hronek (DET)
Filip Zadina (DET)
Detroit Red Wings

Detroit patří, stejně jako loni, k nejhorším týmům soupeře. Ale jeh výsledky už nejsou tak strašné a Red Wings v některých případech dokáží pořádně potrápit i ty nejlepší celky Centrální divize. Sami ale jsou na posledním, tedy osmém místě se ztrátou šesti bodů na Columbus. Blashillova družina se v posledních osmi utkání radovala z vítězství třikrát, když ve dvojzápase dvakrát porazila Columbus a vyšlápla si i na obhájce titulu z Tampy. Naposledy Detroit sehrál dvojutkání s Nashvillem, po porážce 2:3 v prodloužení schytali debakl 1:7. Týmovou produktivitu vede s 22 body český obránce Filip Hronek.
Carolina Hurricanes

Hokejisté Caroliny podávají v letošní sezóně parádní výkony. Po 39 odehraných zápasech vévodí Centrální divizi se ziskem 57 bodů, na druhou Tampu, která má odehráno o jedno utkání více, disponují jednobodovým náskokem. Forma Hurikánů je parádní i v posledních kláních, svěřenci kouče Brind'Amoura prohráli pouze dvakrát v předešlých devíti střetnutích. Naposledy sehráli dvojzápas Floridou, k vítězství 5:2 přidali výsledek 3:0. Nejproduktivnějším hráčem týmu je s 37 body Sebastian Aho.
Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc! Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Carolinou a Detroitem.

Staňte se fanoušky NHL.cz!

Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

Carolina Hurricanes – Detroit Red Wings

4:5

po s.n. (1:2) (2:2, 1:1, 1:1 - 0:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 2. Nečas (Trocheck, D. Hamilton), 15. J. Staal (Martinook, Slavin), 30. D. Hamilton, 56. Aho (Nečas, Niederreiter) – 7. D. Larkin (Zadina, Stecher), 11. Mantha (Biega), 37. Filppula, 54. Erne, rozh. náj. Erne

Samostatné nájezdy:
1. série:
0:0   Dougie Hamilton (CAR)
0:1   Dylan Larkin (DET)
2. série:
0:1   Vincent Trocheck (CAR)
0:1   Jevgenij Svečnikov (DET)
3. série:
1:1   Andrej Svečnikov (CAR)
1:1   Filip Zadina (DET)
4. série:
1:1   Martin Nečas (CAR)
1:1   Frans Nielsen (DET)
5. série:
1:1   Sebastian Aho (CAR)
1:1   Filip Hronek (DET)
6. série:
1:1   Jaccob Slavin (CAR)
1:1   Anthony Mantha (DET)
7. série:
1:1   Nino Niederreiter (CAR)
1:2   Adam Erne (DET)

Carolina Hurricanes: Mrázek (Reimer) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Skjei, Bean, Gardiner – Fast, Aho, A. Svečnikov – Nečas, Trocheck, Niederreiter – Foegele, J. Staal (C), Martinook (A) – Geekie, Lorentz, Paquette.

Detroit Red Wings: Greiss (J. Bernier) – Hronek, DeKeyser, Stecher, M. Staal, Djoos, Cholowski, Biega – Zadina, D. Larkin (C), J. Svečnikov – Mantha, Rasmussen, Filppula – Nielsen (A), Naměstnikov, Erne – Glendening (A), Helm.

Rozhodčí: Hanson, St. Pierre – Nagy, Murray

Diváci: 4 987

Průběh zápasu
1. třetina
01:38 CAR 1:0 Nečas (Trocheck, D. Hamilton)
06:15 DET 1:1 D. Larkin (Zadina, Stecher)
10:10 DET 1:2 Mantha (Biega)
14:44 CAR 2:2 J. Staal (Martinook, Slavin)
15:09 DET 2 Rasmussen, hrubost
Po 1. třetině
2. třetina
20:30 CAR 2 Skjei, krosček
29:52 CAR 3:2 D. Hamilton
30:56 CAR 2 Aho, podrážení
36:03 DET 3:3 Filppula
36:34 DET 2 Djoos, podrážení
Po 2. třetině
3. třetina
53:40 DET 3:4 Erne
56:00 CAR 4:4 Aho (Nečas, Niederreiter)
Po 3. třetině
Prodloužení
před nájezdy
Samostatné nájezdy
65:00 DET 4:5 Erne (rozh. náj.)
po s.n.