Menu

Hokej

Play-off Chance ligy

HC Dukla Jihlava – VHK ROBE Vsetín

4:3

po s.n. (2:1) (1:1, 0:1, 2:1 - 0:0) Stav série: 1:0

02.04.2021, 17:30 • CZ LOKO Aréna, Jihlava • Semifinále • Tomáš Kalas (@tomascipy)

Tipsport: 2.0 4.2 3.07 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z mé strany je to tak dnes vše, mějte se krásně a někdy příště se budu u dalšího hokeje odtud těšit napočtenou! (20:58:13)
Parádní hokejový zážitek v Jihlavě končí a slaví nakonec Jihlava, která závěr prodloužení v oslabení přečkala a v nájezdech byla o gól šťastnější. Přitom v nájezdech byl blíže rozhodnutí Vsetín, když v páté sérii Vlach trefil břevno, od nějž se puk ale do klece neodrazil, ale jenom přímo na brankovou lajnu. A tak v sedmé sérii Tomáš Havránek propálil Gábu mezi betony a Jihlava bere cenné vítězství, navíc v tom kontextu, že obrátila ze stavu 1:3.

Konec zápasu.

Tomáš HAVRÁNEK - 4:3

V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Dukla Jihlava.
Autorem vítězné branky je TOMÁŠ HAVRÁNEK.

7. série 2:1

V Jihlavě je hotovo, Havránek prostřelil Gábu mezi betony a domácí střídačka se raduje!

7. série 1:1

Vlach zkusil klasického Forsberga, kterého provedl pěkně, Žukov však výborně zasáhl betonem.

6. série 1:1

Čachotský zkoušel propálit Gábu mezi betony a neuspěl!

6. série 1:1

Březina šel do forhendové kličky, kterou však Žukov přečetl a zasáhl betonem.

5. série 1:1

Vlach se už chvíli radoval, od břevna se ale kotouč odrazil před brankovou čáru a Žukov jej včas odpálil!

5. série 1:1

Jiří Fronk taktéž mířil do vrchních částí branky, jenže Gába tam vyšvihl lapačku.

4. série 1:1

Berger zakončoval na lapačku, Žukov si jeho střelu pohlídal.

4. série 1:1

Gába zastavil Illéše nataženou hokejkou, na tahu jsou tak nyní hosté.

3. série 1:1

Zeman si už mezi betony poradil a srovnává na 1:1!

3. série 1:0

Lichanec čekal do poslední chvíle, aby zvolil střelu, která šla doprostřed branky.

2. série 1:0

Bednář už zasunul mezi betony Žukova, který ale na skluznou nohu v poslední chvíli puk vykopl!

2. série 1:0

Pekr zkusil prostřelit Gábu přes lapačku, neúspěšně.

1. série 1:0

David Březina nastřelil pouze tyč branky Žukova!

1. série 1:0

Čachotský přetáhl kličku na druhou stranu a zavěsil z těžkého úhlu pod víko, Gába tam již nedosáhl!
Dukla zahajuje nájezdy a proti Gábovi se rozjede Čachotský.

Samostatné nájezdy začínají.
Na vsetínské straně se před nájezdy chystá především Jakub Málek, otázkou však je, zda to není stále starý dobrý trik se zmatením soupeře.
Wow, neméně dramatické prodloužení končí a v příležitostech se oba týmy střídaly. Valachům pomohla branková konstrukce rovnou třikrát, která zazvonila za Gábou ve větších či menších šancích na rozhodnutí. I Vsetín měl možnost prodloužení ukončit a v závěru navíc měl přesilovou hru po vyloučení Zadražila, jenže domácí obětavě bránili a dotáhli tenhle zápas do nájezdů.

80:00

Prodloužení skončilo.

79:58

Strejček obětavě zblokoval střelu Štacha od modré tak, že kotouč opustil pásmo a tohle už Jihlava ubránit zvládne!

79:41

Bilčík koupil na pravém kruhu tvrdou střelu, v obraně ale pokračuje obětavě dále.

79:08

Matěj Zadražil (JIH) je vyloučen za držení 52 sekund před koncem a Vsetín může v prodloužení tak rozhodnout!

78:45

Pechanec měl možnost rozhodnout, v předbrankovém prostoru tečoval puk, který nabral výšku a obloučkem pomalu padal do branky. Nakonec z toho ale bylo bezpečí pro domácí, neboť minul pravou tyč!

78:32

Hosté se ale nevzdávají a výpad po pravé straně zakončoval Kucharczyk, Žukov prodloužil hokejkou pouze do ochranné sítě.

77:55

Strejček po vyhraném buly nahazoval na branku, jeho pokus byl sražen do ochranné sítě a hra je vykázána do středního pásma, neboť teč přišla od jihlavského hokejisty.

77:27

Eliáš se snažil kombinaci v útočném pásmu vyšperkovat na Fronka, který stál na levém kruhu, domácí snajpr ale promáchl a Vsetín dostává hru do středního pásma.

76:09

Třetí břevno znamená, že máme stav 3:3! Skořepa přešel přes Jenáčka a střílel z levého kruhu nad Gábovo rameno, ani tentokrát se ale nikdo z Dukly radovat nemůže, protože cinklo zas a znovu břevno!

75:29

Po zisku kotouče ve středním pásmu byl naprosto volný na levém křídle Harkabus, Fronk mu však nahrával už pozdě a celá akce Jihlavy byla velmi opožděná. Nakonec to završil od modré Kolář, Gába jenom nastavil lapačku.

74:40

Lichanec už slavil vítěznou trefu, když si najel z druhé vlny mezi kruhy a poslal jedovku na branku hostí, Gábu ale tentokrát uchránilo opět břevno, od nějž se kotouč odrazil do ochranné sítě!

74:29

Strejček po 14 trestných minutách naskočil do hry a hned se prezentoval střelou, kterou Gába skryl jenom ve výstroji.

74:12

Gába při zákroku proti Fronkově pokusu z ostrého úhlu posunul branku ze svého postavení a Viktor Ujčík na to vehementně upozorňoval hlavního rozhodčího, který odpískal přerušení až s určitou prodlevou.

73:14

Mareš upadl na puk a přihrál si ho pod sebe rukou, což se pískat dalo. Domácí obránce si ale chybu rychle uvědomil a puk pustil zpátky do hry, Jihlava opět jenom vyhodila a odjela střídat.

72:30

Úmyslný ofsajd hostů stěhuje hru zpátky před Gábu. Teď již může být každá chyba v tomto souboji fatální.

72:08

Čachotský přešel se svou lajnou na hranici ofsajdu do útočného pásma a sám Čagy zakončoval z bekhendu někde na úrovni kruhů, což nebylo pro Gábu vůbec žádné ohrožení branky.

70:43

Gorčík dostal příliš dlouhou přihrávku za obranu od Smetany a vracející se Bilčík jej zcela bez problémů zastavil. Nyní to jsou však ale hosté, kteří mají tlak.

69:46

Skoro celou minutu a půl nepustili domácí Valachy z pásma a mohli rozhodnout! Eliášova palba od modré byla opět lehce tečována a za zcela dezorientovaným Gábou zazvonilo jenom břevno!

68:25

K Fronkovi se dostal odražený puk a přišla tak další střela od modré, která byla sražena a Gába reagoval v poslední chvíli, kotouč šel ale také vedle vzdálenější tyče.

67:23

Vsetín je v prodloužení aktivnější a vytváří si jednu příležitost za druhou. Tentokrát se po přechodu modré do ní dostal Jenáček, střelu do vrchních části klece ale kryje Žukov.

66:47

Přikryl nikomu nenahrával a zpoza branky si vyjel na pravý kruh, přičemž z otočky pálil. Žukov však drží puk ve výstroji přerušuje.

66:07

Fronk vyslal křížem na levém křídle Lichance dopředu, ale takovým způsobem, že i Connor McDavid by s tím měl velké problémy. Proto icing na domácí straně.

65:50

Pekr měl na modré prostor a ihned ho využil ke střele z nápřahu, sražený pokus končí v ochranné síti a hra je vykázána do středního pásma.

65:19

Nedorozumění mezi Žukovem a Marešem vyústilo v zahnání hry za vlastní branku, odkud Mareš vyhazoval s tečí napadajícího soupeře do ochranné sítě nad brankou.

64:33

Harkabus mohl rozhodnout taktéž, když byl sám před Gábou, navíc dostal přihrávku na levý kruh křížem. Trefil však jenom betony přesunujícího se Gáby, který předvedl opět výtečný zákrok!

63:28

Černého nepřesná přihrávka dala základ dalšímu výpadu hostů, který zakončoval Březina z mezikruží. Jenže přímo doprostřed branky, kde byl připraven Žukov.

62:39

Žukov drží nadále Duklu při životě! Vlach využil toho, že Mareš při bránění zakopl a vznikl brejk 2 na 1, který zakončoval Zeman prakticky do prázdné branky. Domácí brankář se ale vyšvihl zákrokem lapačkou v poslední chvíli!

62:12

Lichanec sice sprintoval za kotoučem, byl však ale stále pozadu za vracejícími se beky Vsetína, což znamená signalizaci zakázaného uvolnění pro Duklu.

61:49

Kotouč v ochranné síti po nahození Pekra, proto se hra vykazuje zpátky do středního pásma.

61:19

Vsetín předvedl slušný kontr 3 na 2, který zakončoval tvrdou střelou Kucharczyk, Žukov ale bez problémů vyrazil betonem.

60:46

Čachotský si píchl kotouč před sebe a vydal se za ním v úniku, jenže puk byl tak rychlý, že vyjel proti včas Gába a odpravil kotouč do bezpečí.

60:12

Přikryl pálil po přechodu modré čáry z jedničky, Žukov jenom nastavil lapačku, ale ani nemusel, neboť šel puk vysoko nad břevno.

60:01

Začalo prodloužení.
Dramatická třetí třetina nabídla rovnou tři branky a blíže výhře byl Vsetín, který se v přesilové hře na konci 46. minuty ujmul vedení díky Romanu Vlachovi. V tu chvíli to vypadalo, že hosté směřují za první výhrou v sérii, fungovala jim dobře obranná fáze a Dukla se k ničemu příliš neměla.

Situaci ale změnil únik Tomáše Čachotského z 52. minuty, Dukla se dotáhla na dostřel a šest minut před koncem dokonce srovnala, když se prosadil Matěj Pekr. Za stavu 3:3 i vyrovnaná třetina skončila, závěr navíc zpestřila rohovnická vložka mezi Bergerem a Strejčkem.

60:00

Třetí třetina skončila.

60:00

Oba borci v základu dostávají 2+2 minuty za hrubost. Strejčkovi však přiskočila ještě desítka za shozené rukavice, tudíž tento bek bude chybět Dukle rovnou 14 minut z případného dvacetiminutového prodloužení.

60:00

A po siréně se do sebe pustili Strejček s Bergerem a byla to nefalšovaná bitka, kterou nemohli odtrhnout ani čároví. Oba bijci jedou hned do kabin a v prodloužení budeme vědět tresty!

59:57

Tři sekundy před koncem vyhodil Vsetín na zakázané uvolnění a Jihlava má poslední možnost na výhru po 60 minutách. Je to ale už hodně scifi.

59:23

Bednář dával těžkou přihrávku do prostoru mezi kruhy, kterou ale zachytil Lichanec a ve spolupráci s Pekrem vyvezli až k brance Gáby. Právě tam se Lichanec pokoušel o překonání Gáby přes bližší tyč, ale neuspěl.

59:03

Jsme v poslední minutě a Fronk se nadějně rozjel na levém křídle, jenže se mu puk zasekl za bruslí a je z toho nakonec ofsajd pro domácí barvy.

58:22

Strejček musel nahodit do útočného pásma i za cenu signalizovaného ofsajdu, který následoval. Jenže i hosté jenom předávají puk dále od branky a pomaličku to směřuje do prodloužení.

57:05

Kucharczyk udržel soupeře na zádech a nahrál zpátky na modrou Březinovi, který ještě situaci vyšperkoval přihrávkou na levý kruh. Následná střela však mířila mimo tři tyče.

56:25

Čachotský se dostal do střely z ostrého úhlu, kterou Gába na bližší tyči včas přikryl a přerušil hru. Od gólu na 3:3 má herně mírně navrch Dukla, stále je to ale naprosto vyrovnané.

55:50

Lichanec jenom vyhodil do útočného pásma, neboť obrana Dukly nebyla zkonsolidována a bylo to nejúčinnější řešení situace. Navíc to bylo takové vyhození, že se nepískal icing.

54:53

Žukov předvedl fantastický zákrok, který stále drží remízový stav! Po výpadu Březiny se puk odrazil do předbrankového prostoru, kde dorážel jeden z hostujících hráčů, jenže domácí brankář tygřím skokem, respektive hokejkou tenhle puk lapil!

54:00

54:00 Matěj PEKR - 3:3

54:00

Dukla právě vstřelila branku!
Nedlouho po konci přesilové hry Dukla ale srovnává! Parádní souhru na jeden dotek nastartoval Juda, který našel přesně za brankou Lichance. Slovenský útočník z Prievidzi na nic nečekal, všiml si před kasou zcela volného MATĚJE PEKRA, který prostřelil Gábu a dokončil rozborku hostující obrany – 3:3! Asistence: Peter Lichanec, Miroslav Juda.

52:34

Pekr měl sražený puk již do protipohybu, i tak ale dokázal ještě chvíli udržet hru v útoku. Hosté však vyhazují jenom o chvíli později a drží tak stále těsné vedení.

51:51

Osm minut před koncem dostává Jihlava další přesilovku. Jan Bartko (VSE) si u mantinelu pomohl proti Judovi zdvihnutou hokejkou v jeho obličeji a dostává menší trest.

51:14

51:14 Tomáš ČACHOTSKÝ - 2:3

51:14

Dukla právě vstřelila branku!
Dukla se přibližuje na jednu branku a byla to tentokrát parádní práce TOMÁŠE ČACHOTSKÉHO! Po propadu vsetínské obrany dostal od Havránka pas za obranu a od modré šel sám na branku. Únik zakončil pověstným blafákem, na který ani v tomto případě neměl Gába nárok – 2:3! Asistence: Tomáš Harkabus, Jan Strejček.

50:54

Strejček po vyhraném buly v útočném pásmu okamžitě střílel na branku, jeho pokus srazil hokejkou Půček do ochranné sítě za brankou Gáby.

50:16

Zatímco Bednář s Eliášem dostali 2+2 minuty za hrubost, Gorčík s Harkabusem jenom klasickou dvojku. Hrajeme nadále tak 5 na 5, neboť se všechny tresty vykrátí.

50:16

Po nepřehledné situaci před brankou Dukly se strhla potyčka rovnou dvou dvojic, a to Eliáše s Bednářem a Harkabuse s Gorčíkem! Rozhodčí hned všechny čtyři posílají na trestnou a budou se bavit o trestech.

Výsledky bitky byly takové, že Bednář Eliáše hodil jako první, druhou dvojičku ale zvládl Harkabus, který nasoukal Gorčíka na ledě pod sebe.

49:25

Vsetín už vsadil na obranu a zavřel parádně své pásmo. Dukla se jenom velmi složitě dostává do útočných akcí, navíc je čas jejím nepřítelem.

48:28

Zadražil na středu měl prostor na rozehrávku a poslal Lichance do sprintu podél mantinelu. Od něj sice přišla přihrávka na Dundáčka, střelu má však pevně v moci Gába.

47:52

Harkabus zachytil přihrávku na paty a ještě prodloužil v těžké pozici na Illéše, který z neméně těžké pozice nasměroval svoje zakončení jenom do clonicího beka před brankou.

47:04

Čachotský nabral rychlost a obkroužil branku, načež chtěl překvapit Gábu rychlým zasunutím kotouče u protější tyčky. Gába si to ale pohlídal a spoluhráče vyslal dopředu, ti ale akci končí ofsajdem.

45:45

45:45 Roman VLACH - 1:3

45:45

Vsetín právě vstřelil branku!
Přesilovku Vsetín využívá a s Duklou je to už hodně nahnuté! Střelu zprava poslal na branku Zeman a Žukov jeho pokus na vzdálenější tyč vyrazil. Jenže jenom do brankoviště, Bartko přistrčil pro ROMANA VLACHA, který pohodlně dorazil do prázdné branky a Valaši to mají rozehrané velmi dobře – 1:3! Asistence: Jan Bartko, Adam Zeman.

45:36

Ten hasil Tomáš Harkabus (JIH) zásahem hokejkou do obličeje jednoho z protihráčů a míří na dvě minuty ven.

45:13

Harkabus nastartoval na křídle situaci 3 na 2, kterou se rozhodl zatáhnout střelou z kruhu sám, napálil však jenom bránícího beka před sebou. Hosté pak zpracovali puk a jedou do kontru.

44:06

Mareš přesunul na Dundáčka, který pokračuje nadále ve hře bez zásadnějších omezení. Jenže domácí se nemohou propracovat dopředu natrvalo a Vsetínští těsné vedení brání.

43:35

Bilčík kontroloval vyhozený kotouč a je to nakonec icing Vsetína, hra se tudíž stěhuje před branku Gáby.

43:02

Chvíli poté navíc domácí obránce schytal kotoučem na klíční kost a odjíždí okamžitě na střídačku v předklonu. Domácí lavička si určitě přeje, aby to nebylo nic vážného.

42:39

Pechanec z otočky hledal na protější straně Bartka, pas byl příliš prudký a Dundáček jej tak mohl jako vracející se obránce bezproblémově kontrolovat.

41:54

Lichanec nezachytil přihrávku zpoza vlastní klece, Vsetín je již v plném počtu a 112 sekund oslabení hned na začátku třetiny ubránil opravdu znamenitě.

41:08

Harkabus nechal za sebe na Havránka, který silově dostal kotouč do pásma. Jenže více se toho nestalo, Dukla vyhazuje opětovně přes všechny čáry.

40:22

Skořepa na ofsajdové hraně zachytil puk a přehrával do otevřeného prostoru na Fronka, ke kterému se ale přihrávka už nedostala. Vsetín tak vyhazuje.

40:01

Začala třetí třetina.
Konec druhé třetiny provází mírná nelibost domácí střídačky, neboť situace 18 sekund před koncem měla Dukle ohromně pomoci, když v signalizované výhodě zblízka překonal Gábu Fronk. Rozhodčí však nesprávně přerušil hru ještě před střelou, respektive se upískl a po poradě s ostatními branku odvolal.

Vsetín tak po dvou třetinách vede 2:1, k čemuž mu pomohl David Březina na startu 33. minuty proměněným samostatným únikem po chybném prostřídání domácí obrany. Bylo to vyvrcholení pasáže, ve které měli hosté navrch a byli blízko brance už v polovině 26. minuty, kdy Zeman od modré orazítkoval vnitřní stranu břevna. Jihlava si toho směrem dopředu moc nevypracovala vyjma prvních minut a závěru třetiny, kdy nejprve Fronk únik neproměnil, neuspěl ani Zadražil a branka Fronka na 2:2 byla odvolána. Tak či tak, čeká nás zajímavá třetí třetina.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:42

Daniel Klímek (VSE) tak dostává trest za hákování a Dukla si do třetí třetiny přenese přesilovou hru.

39:42

Jihlava 18 sekund před koncem v signalizované výhodě srovnává zásluhou Fronka, jenže branka neplatí! Těsně před střelou se totiž hlavní rozhodčí upískl a po poradě s ostatními branku na 2:2 nakonec ruší!

39:02

Na startu poslední minuty druhé třetiny vyhodil Černý až na zakázané uvolnění, Dukla tak ani tentokrát neprostřídala, zatímco hosté pustili na led novou krev.

38:25

Přesto se prostor pro výpad našel a zakončoval jej Pekr po stahovačce na střed, Gába však se zákrokem neměl sebemenší problém a podržel kotouč v lapačce.

37:19

Eliáš sice pustil před sebe Štacha, dokázal ho ale vytlačit mimo jakýkoliv střelecký úhel až za branku Žukova. Jihlava jenom vyhazuje ke Gábovi a Vsetín končí třetinu v tlaku.

36:26

Jenáček si vybruslil do střelecké pozice na levý kruh a z otočky prověřil připravenost Žukova na bližší tyči, domácí brankář kontroloval, hosté však i nadále pokračují ve hře před Žukovem.

35:40

Bilčík dohrál na mantinel Bergera, čímž znemožnil hradeckému odchovanci pořádně nahrát spoluhráčům do druhé vlny. Vsetín ale pásmo udržel a kombinuje v něm.

34:40

Dundáček s razantním nápřahem opět střílel od modré a cpal střelu k tyči, Gába tam ale byl připraven a vyrazil betonem. Na to konto pak Valaši vyhazují.

33:57

Po relativně staticky odehraném střídání v přesilové hře se rozhodl střílet Dundáček, Gába vyrazil ramenem jenom do ochranné sítě a vhazovat se bude po jeho levici.

33:25

Pekr od modré okamžitě střílel a Gába zblokoval pokus maskou, navíc přikryl kotouč na ledovou plochu a přerušil. Dukla tak může navázat vyhraným vhazováním.

33:21

První přesilovka pro Duklu. Roman Vlach (VSE) si pomohl v souboji s Havránkem drobným háčkem a pozorní rozhodčí jej posílají ven.

32:01

32:01 David BŘEZINA - 1:2

32:01

Vsetín právě vstřelil branku!
Jihlava se nedokázala propracovat do útočného pásma a pyká za to druhou inkasovanou brankou! Pechanec postrčil puk do jízdy pro DAVIDA BŘEZINU, který se vydal vstříc Žukovovi. Ruského brankáře doslova a do písmene prostřelil, čímž posílá hostující celek poprvé v sérii do vedení – 1:2! Asistence: Antonín Pechanec, Sebastián Gorčík.

30:58

Po zmatcích v obranném pásmu Dukly raději Žukov přerušuje hru a počká na vhazování. To se již můžou domácí hráči zkonsolidovat.

30:18

Zakázané uvolnění Vsetína stěhuje hru zpátky před branku Gáby. Jihlava je v těchto minutách lepším týmem, jenže bez větší šance.

29:37

Zadražil hledal na protějším kruhu Harkabuse, od brusle vsetínského beka se ale odrazil puk do předbrankového prostoru, kde se tlačil Havránek, Gába byl ale rychlejší a zavčas přerušil hru.

29:29

Havránek se z otočky dostal do příležitosti a zkusil Gábu prostřelit přes bližší štangli, hostující brankář skryl kotouč ve své zbroji.

29:06

O chvíli později Žukov raději puk umrtvil a spokojí se s vhazováním po jeho levici.

28:33

Bilčík vyhazoval zpoza vlastní klece a našel přímo Pechance, který zrovna naskakoval na led. Proto došlo k zakončení, domácí brankář vyráží betonem.

27:37

Čachotský nevěděl na pravém křídle, co s pukem, tak jej jednoduše pustil na branku a děj se vůle boží. Střela byla ještě tečována jedním z obránců Vsetína a Gábovi puk minul zadní tyčku.

26:50

Vlach přešel přes modrou v momentě, kdy byl jeho spoluhráč na pravém křídle v ofsajdovém postavení, tudíž i hostujícímu týmu je pískáno postavení mimo hru.

25:36

Zeman se odhodlal ke střele od modré, která prošla Žukovovi nad maskou a cinkla o břevno, aby se odrazila do brankoviště. Nebylo to však zřejmě za brankovou čáru, puk totiž hned odlétl po doteku s ledem mimo nebezpečnou zónu! Tady by se hodilo video, které se ale v Jihlavě nevyužívá.

24:23

A mohlo to být 2:1 pro Jihlavu, když špatné střídání hostí trestal samostatným únikem Fronk, trefil ale jenom beton přesunujícího se Gáby!

23:51

Další zmatky před brankou Jihlavy mohly klidně skončit druhým gólem Vsetína! Žukov vyrazil pouze nad sebe a puk mu spadl zpátky do brankoviště, velmi blízko brankové čáře! Jeden ze vsetinských hráčů ale dorazit kotouč už nedokázal.

23:06

A vybruslila z něj skoro nejlépe, tedy gólovou šancí! Harkabus od střídačky našel úplně volného Zadražila na protějším křídle, velká šance ale zůstává nevyužita poté, co vychytal domácího hráče Gába!

22:40

Přikryl se dostal po domácí ztrátě na středovém kruhu do střelecké pozice z levého kruhu, Žukov jeho pokus vyrazil betony. Pekr pak vzal kotouč a vyhodil na icing, Dukla je v této pasáži hry pod tlakem.

22:05

Zakázané uvolnění i pro Jihlavu, která měla zmatky v obraně a toto řešení situace jí přišlo jako nejjednodušší.

21:37

Mareš od modré trefil první nohy před sebou, což způsobilo i to, že se kotouč dostal k Žukovovi, který se musí zapojit do rozehrávky.

21:06

Icing pro hostující barvy, Jihlava tak může směle pokračovat v útočení a prostřídat lajnu.

20:13

Eliáš se natlačil před Bergera, který již nasazoval do případného úniku a znemožnil mu další postup směrem dopředu. Využil toho Havránek, jeho zakončení bekhendem z mezikruží bylo ale sraženo.

20:01

Začala druhá třetina.
Stav 1:1 je sice pro Duklu nadějný, jenže herně to stoprocentní nebylo. A to především díky velkému počtu oslabení, když domácí měli rovnou 11 minut v nerovném počtu hráčů. Z velké části tomu přispěl zákrok Jiránka na Hořanského ve 12. minutě, který skončil pětiminutovým oslabením, domácí čahoun navíc přišel o zbytek zápasu. To ale bylo již v momentě, kdy se na konci šesté minuty prosadil střelou mezi betony Jakub Illéš a Jihlavští drželi těsné vedení. Hosté ale chytli druhý dech především skrze přesilovky a přestože nedali ani jednu, po konci té čtvrté se prosadil z předbrankového prostoru Sebastián Gorčík.

Střely na branku: 6 – 13

20:00

První třetina skončila.

19:52

Havránek si ve středním pásmu kotouč sice nezpracoval, Vsetínu se ale již v závěrečném tlaku nepovedlo nijak ohrozit branku a stav 1:1 tak zůstane do druhé třetiny.

19:33

I když vyhrála Dukla buly, kotouč vyhodila opět na zakázané uvolnění.

19:19

Hosté tomu pouští žilou i nadále, přičemž střela Vlacha jenom rozduněla zadní hrazení. Jenže domácí vyhazují na icing a čeká je ještě perný závěr třetiny.

18:47

18:47 Sebastián GORČÍK - 1:1

18:47

Vsetín právě vstřelil branku!
I čtvrté oslabení sice Dukla ubránila, jenže tlak už neustála a kasíruje! SEBASTIÁN GORČÍK se v předbrankovém prostoru zorientoval po Březinově přihrávce nejlépe a mezi betony protlačil kotouč až do branky prakticky stejným způsobem, jako to udělal Illéš vůči Gábovi. Zasloužené srovnání hostí – 1:1! Asistence: David Březina.

17:13

Sice to vypadalo všeljak, nakonec ale Dundáček vyhodil puk přímo ke Gábovi, jehož zákrok nebyl zrovna nejjistějšího charakteru, nakonec to ale zvládl a hosté opět jedou dopředu.

16:43

Čtvrté vyloučení v jedné třetině, to může Duklu stát ve finále hodně sil. Matěj Zadražil (JIH) šel do souboje nemotorně, trefil Zemana hokejkou přímo do obličeje a dostává dvě minuty.

16:12

Nahození na branku raději domácí brankář podržel, z přesilové hry zbývá hostům už jenom něco málo přes tři sekundy.

15:38

Jihlava buly ale vyhrála a expedovala kotouč zase pryč z pásma. Čas na využití přesilovky se Valachům již pomalu začíná krátit.

15:11

Valachům zbývá ještě 62 sekund přesilové hry. Žukov však víceméně proti všem střelám působí jistě a stále je to tak 1:0. Hosté mají ale teď vhazování v útočném pásmu, po levici Žukova.

14:38

Nakonec to domácí plejeři zvládli. Černý zblokoval Pechancovu jedovku ramenem, posléze to vzal na sebe Lichanec a na dlouhou hůl vyhodil zase až ke Gábově brance.

13:52

Hosté utavili bránící čtyřku a Pechanec pálil z první z kruhu, jeho pokus maskou srazil Žukov jenom na tyč, odkud se puk odrazil mimo! Vsetín má ohromný tlak během pětiminutové přesilovky!

13:24

Gorčík si vybruslil zpátky na modrou z pravého kruhu a střílel skrytě na Žukova, pokus na teploměr si ale ruský brankář pohlídal a přerušil ihned hru.

12:49

Nahození na Žukova z ostrého úhlu se zaseklo u bližší tyče a Půček se cpal do dorážky, jenže to už měl domácí brankář puk pod lapačkou a další vzrušení tak bylo zbytečné.

12:02

Ohromný závar před brankou Dukly, když Žukov po střele od modré neudržel puk ve výstroji a Berger zblízka dorážel, domácí obránci šli ale do bloku po hlavě a nepovolili Vsetínu srovnat!

11:13

Tomáš Jiránek (JIH) je po krátké poradě poslán rovnou do kabiny, neboť dostává bůra za faul kolenem. Trest za něj odsedí Matěj Pekr, potyčka Smetany s Illéšem zůstává bez trestu.

11:08

Jiránek sice tvrdým hitem poslal na zem Hořanského, jenže jej trefil nepěkně na koleno a hostující plejer zůstává ležet na ledě. Navíc se do sebe pak pustili Smetana s Illéšem a my čekáme na tresty!

10:13

Klímek dostal nabito na levý kruh a napálil z jedničky přímo před sebou Koláře, kterého nastřelil zboku do kolena a doktor Čepera si již chystá kelen, protože v přerušené hře míří Kolář za doprovodu spoluhráčů na střídačku.

09:36

První chvilky oslabení domácí zvládli a vyhazují přes všechny čáry až za Gábu.

08:45

Filip Dundáček (JIH) musel potenciální samostatný únik na obranné modré hasit podražením soupeře. Ačkoliv si hosté přáli rovnou trestné střílení, neboť Dundáček byl poslední bek, musí se spokojit jenom se dvěma minutami.

08:22

Mareš posunul podél modré na Illéše, který švihem prověřil Gábu. Kotouč byl navíc tečován a šel do vrchní části branky, hostující gólman v poslední chvíli vyrazil kotouč vyrážečkou.

07:22

Havránek ve středním pásmu podržel puk a přehrál ho na Koláře, který po rychlém průniku střílel, Gába však pokus lapil do lapačky. Opět byl důrazný na brankovišti hostující Smetana, nebylo to však nic, co by bylo potřeba dále trestat.

06:21

Po dalším přerušení hry přišla strkanice, ze které vzešel Strejček se Smetanou jako velmi aktivní, navíc začala celá situace zajímat i Bilčíka. Čároví ale předvedli dobrou práci, všechno rozehnali a může se pokračovat.

05:52

05:52 Jakub ILLÉŠ - 1:0

05:52

Dukla právě vstřelila branku!
Dukla se ujímá vedení a byla to skutečně střela, která gólová vůbec nebyla! JAKUB ILLÉŠ dostal přihrávku od Fronka ve středním pásmu a přešel přes modrou, načež v zvláštním pohybu poslal puk bekhendem na branku, navíc s nepříliš velkou razancí. Gába však secvakl betony hodně pozdě a puk se dostal až za jeho záda – 1:0! Asistence: Jiří Fronk, Tomáš Jiránek.

04:50

Strejček zastavil Pechance na modré hitem, puk ale přebral následně přebral Březina, který ale ani tak nic pořádného nevymyslel. Navíc šli Valaši do signalizovaného ofsajdu a Žukov má čas na rozehru.

04:28

Propad jihlavské obrany mohl vytrestat Půček, když se vydal ze středového kruhu do úniku po přihrávce, jenže střelu poslal jenom na zadní mantinel!

03:54

Vsetín je nadále o něco aktivnějším týmem a tlačí se dopředu, Dukla se neustále snaží o přechod dopředu a střílet z každé pozice, Pekr tentokrát vyprášil jenom betony Davida Gáby.

02:48

Posledních pár sekund z oslabení, Vsetín v přesilovce nepředvedl prakticky nic, zato ale mohl skórovat po jejím konci! Smetana se dostal rázem mezi dva obránce a byl sám před Žukovem, na dlouhou hůl ale nedokázal puk zasunout mezi betony Žukova!

01:53

Gorčík vybruslil při vpádu ze střeleckého úhlu a zakončoval střelou na vzdálenější tyč, která sice rozvířila vzduch u lapačky Žukova, ale jinak nepředstavovala žádné nebezpečí.

01:15

Zeman se snažil po vyhození projet podél domácí střídačky do pásma, jenže si na něj počkal Černý a tělem ho zastavil. Chvíli poté navíc Jihlava vyhazuje a první oslabení brání slušně.

00:55

Po 55 sekundách dostávají Valaši první přesilovku série. V první minutě zápasu Josef Skořepa (JIH) spáchal útočný faul za brankou Gáby a je vyloučen za hákování.

00:26

A střela byla nebezpečná hned ta první, když Berger pálil od modré do clony před brankou a Žukov neviděl vůbec nic, Kucharczyk ale nedokázal kotouč usměrnit do jeho protipohybu tečí!

00:03

Semifinále v Jihlavě začíná, úvodní vhazování jest pro hosty, kteří na nic nečekají a od vlastní branky ihned podnikají přechod do útočného pásma.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

HC Dukla Jihlava: Žukov (Jan Brož) – T. Černý, D. Kolář (A), Dundáček, Mareš, Bilčík, Strejček, Eliáš – Jiránek, Fronk, Illéš – Čachotský (A), Skořepa (C), Mácha – T. Harkabus, M. Zadražil, Pekr – T. Havránek, Lichanec, Juda.

VHK ROBE Vsetín: Gába (Málek) – Ondračka, Smetana, Hryciow, Š. Jenáček, Kudělka (C), Štach (A), Bartko – Berger, R. Vlach, A. Zeman – R. Půček, Kucharczyk (A), Klímek – Březina, Pechanec, Hořanský – Gorčík, Přikryl, L. Bednář.

Rozhodčí: Barek, Pilný – Maštalíř, Bohuněk.
HC DUKLA JIHLAVA
po základní části: 2. místo, 70 bodů, skóre 130:78, bilance 18-6-4-6

čtvrtfinálová série proti Litoměřicím: 4:3 (2:1, 1:4, 3:6, 2:5, 4:2, 2:3p, 3:1)

Jihlava naopak od začátku ročníku trenéry neměnila a duo Viktor Ujčík a Karel Nekvasil táhne Duklu k nejvyšším cílům, přičemž stále není úplně jasné, kde bude vůbec Jihlava hrát v momentě, pokud se vůbec začne stavět nová Horácká aréna. V základní části byla Jihlava dokonce určitý čas na prvním místě s relativně slušným náskokem, který se nakonec zmenšil, až šlo na první flek Kladno, které se 74 body i základní část vyhrálo.

Na Duklu zbylo druhé místo a čekala až do posledního osmifinálového zápasu v Třebíči, kdo jí připadne jako čtvrtfinálový soupeř. Nakonec to byly Litoměřice a jednalo se tak o repete zpřed dvou let. Otázkou už jenom zůstávalo, jak se bude série vyvíjet. A to bylo velké překvapení, neboť Dukla sice vyhrála první zápas 2:1, ale pak vybouchla v tom druhém 1:4, přičemž Litoměřice měly hodně obměněnou sestavu a přišly dokonce o svého elitního snajpra Matěje Berana.

Když ve čtvrtém utkání bral Stadion výhru 5:2, na zápasy to bylo již 3:1 a ze strany fanoušků Dukly už to byla hotová věc, tj. v pátek nastane konec sezóny. Jihlava však předvedla neskutečný obrat, v pátém zápase díky třetí třetině vyhrála 4:2, v šestém zápase urvala zásluhou Jana Strejčka výhru v prodloužení a sedmý souboj před televizními kamerami byl o všechno. Hráči s ježkem na prsou jej zvládli, vyhráli 3:1 a mohli se tak radovat z postupu mezi poslední čtyřku. V ní se opět podívají na legendární Lapač.
VHK ROBE VSETÍN
po základní části: 5. místo, 62 bodů, skóre 102:82, bilance 18-3-2-11

osmifinálová série proti Ústí nad Labem: 3:1 (2:1n, 1:2, 5:2, 4:3)
čtvrtfinálová série proti Vrchlabí: 4:2 (3:4p, 2:0, 5:2, 3:1, 2:6, 3:2p)

Vsetín po výměně hlavního trenéra, kterým se stala jedna ze vsetínských legend Roman Stantien, se vynořil ze středu prvoligové tabulky a v divokém závěru základní části to dotáhl až na páté místo, jenom tři body za čtvrtým Vrchlabím. V předkole mu tak připadl ústecký Slovan, který odehrál na své poměry parádní sezónu a dokázal dokonce Valachy na jejich ledě v jednom utkání seknout, jenže bývalá Zbrojovka vyhrála rovnou třikrát a šla tak do čtvrtfinále.

Právě v něm potkala výše zmíněného tabulkového souseda z Vrchlabí a od prvních zápasů to byla šťavnatá série. Vždyť jenom během úvodních dvou soubojů v Podkrkonoší bylo uděleno rovnou 135 trestných minut a mediálním prostorem létala ostrá slova, ať už z jedné, nebo druhé strany.

Do dalších soubojů se ale již emoce uklidnily a Vsetín si převážel na pátý souboj možnost rozhodnout, Vrchlabí ale sérii vrátilo zpátky do Zlínského kraje, kde už před televizními kamerami ale nezvládlo vrátit sérii domů a v 91. minutě (11. minutě druhého prodloužení) kapitovalo z hole Daniela Klímka. Vsetín tak postoupil po šestizápasové bitvě a cítí možnost dojít až na úplný vrchol.
Krásné hokejové odpoledne z Jihlavy! Zatímco v úterý probíhaly v CZ LOKO Aréně oslavy postupu do semifinále přes Litoměřice, jenom o tři dny později se posunujeme v hierarchii play off o příčku výše. A to tentokrát mezi poslední čtyřku. Možná snad vůbec poprvé v historii nás čeká semifinále dvou tradičních klubů, které svoje nejlepší časy zažily v odlišných dobách.

Zatímco Dukla nejlepší časy zažila v momentě, kdy v tehdejším Československu vládlo pevnou rukou KSČ, Vsetín se stal naopak pravým hokejovým městem až po revoluci a jeho slavná éra za doby majitele Zubíka je dodnes naprosto nejvýraznějším úspěchem pro malé město sevřené v údolí řeky Bečvy.

Bohužel, i tahle série, která by měla ohromný potenciál na tribunách, se odehraje bez diváků a Valaši tak ztrácejí nesmírnou výhodu na domácím ledě, neboť tamní fanoušci umí vytvořit opravdu parádní atmosféru, které napomáhají i strmé tribuny legendárního stadionu na Lapači. To samé platí víceméně i o jihlavských fanoušcích, a tak se úvodní buly téhle třaskavé série, které bude vhozeno 17:30, musí obejít bez jakékoliv divácké podpory na stadionu. Příjemnou zábavu!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

HC Dukla Jihlava – VHK ROBE Vsetín

4:3

po s.n. (2:1) (1:1, 0:1, 2:1 - 0:0) Stav série: 1:0

Zpět na online

Branky a nahrávky: 6. Illéš (Fronk, Jiránek), 52. Čachotský (T. Havránek, Strejček), 54. Pekr (Lichanec, Juda), rozh. náj. T. Havránek – 19. Gorčík (Březina), 33. Březina (Pechanec, Gorčík), 46. R. Vlach (Bartko, A. Zeman)

Samostatné nájezdy:
1. série:
1:0   Tomáš Čachotský (JIH)
1:0   David Březina (VSE)
2. série:
1:0   Matěj Pekr (JIH)
1:0   Lukáš Bednář (VSE)
3. série:
1:0   Peter Lichanec (JIH)
1:1   Adam Zeman (VSE)
4. série:
1:1   Jakub Illéš (JIH)
1:1   Jan Berger (VSE)
5. série:
1:1   Jiří Fronk (JIH)
1:1   Roman Vlach (VSE)
6. série:
1:1   David Březina (VSE)
1:1   Tomáš Čachotský (JIH)
7. série:
1:1   Roman Vlach (VSE)
2:1   Tomáš Havránek (JIH)

HC Dukla Jihlava: Žukov (Jan Brož) – T. Černý, D. Kolář (A), Dundáček, Mareš, Bilčík, Strejček, Eliáš – Jiránek, Fronk, Illéš – Čachotský (A), Skořepa (C), Mácha – T. Harkabus, M. Zadražil, Pekr – T. Havránek, Lichanec, Juda.

VHK ROBE Vsetín: Gába (Málek) – Ondračka, Smetana, Hryciow, Š. Jenáček, Kudělka (C), Štach (A), Bartko – Berger, R. Vlach, A. Zeman – R. Půček, Kucharczyk (A), Klímek – Březina, Pechanec, Hořanský – Gorčík, Přikryl, L. Bednář.

Rozhodčí: Barek, Pilný – Maštalíř, Bohuněk

Průběh zápasu
1. třetina
00:55 JIH 2 Skořepa, hákování
05:52 JIH 1:0 Illéš (Fronk, Jiránek)
08:45 JIH 2 Dundáček, podrážení
11:13 JIH 5+20 OK Jiránek, faul kolenem, odpyká Pekr
16:43 JIH 2 M. Zadražil, vysoká hůl
18:47 VSE 1:1 Gorčík (Březina)
Po 1. třetině
2. třetina
32:01 VSE 1:2 Březina (Pechanec, Gorčík)
33:21 VSE 2 R. Vlach, hákování
39:42 VSE 2 Klímek, hákování
Po 2. třetině
3. třetina
45:36 JIH 2 T. Harkabus, vysoká hůl
45:45 VSE 1:3 R. Vlach (Bartko, A. Zeman)
50:16 JIH 2+2 Eliáš, hrubost
JIH 2 T. Harkabus, hrubost
VSE 2 Gorčík, hrubost
VSE 2+2 L. Bednář, hrubost
51:14 JIH 2:3 Čachotský (T. Havránek, Strejček)
51:51 VSE 2 Bartko, vysoká hůl
54:00 JIH 3:3 Pekr (Lichanec, Juda)
60:00 VSE 2+2 Berger, hrubost
JIH 2+2+10 Strejček, hrubost
Po 3. třetině
Prodloužení
79:08 JIH 2 M. Zadražil, držení
před nájezdy
Samostatné nájezdy
JIH 4:3 T. Havránek (rozh. náj.)
po s.n.