Menu

Hokej

1. liga play-off (SR)

HK VITAR Martin – HK Spišská Nová Ves

2:1

po prodl. (0:1, 1:0, 0:0 - 1:0) Stav série: 1:1

25.03.2021, 17:00 • Martinské hokejové centrum • Semifinále • Daniel Modrovský sk

Tipsport: 2.12 3.78 2.68 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Vyjadrenia po zápase:

Miroslav Mosnár (tréner HK Spišská Nová Ves): "Očakávali sme iné stretnutie, čo sa potvrdilo. Bolo vyrovnané, pričom ako sa hovorí, ak nedokážete využiť presilovú hru o dvoch hráčov, nezaslúžite si zvíťaziť. V tomto momente sa lámalo stretnutie, gól sme mali určite streliť. V závere sme urobili chybu v obrannom pásme, ktorú súper potrestal. V predĺžení sú na tom oba tímy rovnako, oba vedia do čoho idú, je to vždy o jednej chybe. Dvojzápas sa vždy hodnotí po druhom odohranom. Dnes sme si mohli pripísať druhé víťazstvo, je to však mimoriadne vyrovnaná séria. Uvidíme, aké budú zápasy v Spišskej Novej Vsi, určite sa necháme prekvapiť. Máme dva dni na to, aby sme si oddýchli. Toto stretnutie malo určite vysokú úroveň, ak by tu boli fanúšikovia, mali by z neho veľkú radosť. Je to škoda, situácia je ale nepriaznivá a musíme dané podmienky akceptovať."

Marek Žila (asistent trénera HK Martin): "Dnes sme síce inkasovali v siedmej minúte gól, bol to však úplne iný vstup ako včera. Prvé minúty boli z našej strany dobré, nechýbala agresivita. Hrali sme oveľa jednoduchšie ako v prvom zápase. Vypracovali sme si polovičné šance, aj napriek inkasovanému gólu sme si išli svojou cestou, ktorú sme si načrtli pred zápasom. Mali sme takisto niekoľko príležitostí streliť gól počas presilovej hry, súper až na jednu výnimku hral v oslabení výborne. Kľúčové bolo zvládnutie hry v oslabení o dvoch hráčov v druhej tretine. Chalani si odmakali nielen úvodnú, ale aj druhú a tretiu tretinu. V dvoch zostávajúcich tretinách sme mali mierne navrch, boli sme pohyblivejší, agresívnejší. Minimálne sme sa súperovi vyrovnali, čo nám prinášalo oproti predchádzajúcemu zápasu oveľa viac príležitostí. Investované úsilie sa nám napokon vrátilo v predĺžení, po ktorom sme zaslúžene zvíťazili. Aj za nevyužitej dvojnásobnej presilovej hry súpera v druhej tretine, bolo do konca zápasu dosť času. Napokon sa tento moment ukázal ako jeden z kľúčových. Hovorí sa, že ak nedokážete využiť presilovú hru o dvoch hráčov, nezaslúžite si zvíťaziť, čo sa aj potvrdilo. Presilové hry súpera či už o jedného alebo o dvoch hráčov sme si rozoberali. Čo sme si na stretnutí s chalanmi povedali, to sa nám podarilo na ľade ukázať a nedovoliť súperovi vypracovať si v početnej výhode vyloženú príležitosť. Vždy je ťažké sústrediť sa na druhé stretnutie, najmä ak v úvodnom podľahnete doma súperovi. Výhoda domáceho prostredia sa síce v tejto sezóne zmazáva, chalani si ale uvedomovali, že ak chceme postúpiť do finále, musíme predviesť úplne iný výkon. Od prvej minúty až po poslednú v predĺžení, túto zmenu ukázali. Už večer po úvodnom odohranom zápase sme vedeli, že potrebujeme niečo v zostave zmeniť. Nasadiť sme chceli typovo iných, výbušnejších a dynamickejších hráčov. Napokon sa aj potvrdilo, že prijaté zmeny boli k lepšiemu. Do Spišskej Novej Vsi cestujeme v nedeľu. V meste zostávame aj do ďalšieho stretnutia."

Lukáš Vartovník (útočník HK Spišská Nová Ves): "Oba tímy majú za sebou ťažký boj. Šance boli na oboch stranách, výborne zachytali brankári. Škoda, že sa nám počas troch tretín nepodarilo premeniť o jednu príležitosť viac. Išli sme do vedenia, určite to ale chcelo odskočiť súperovi aspoň na dva góly. Dnes sa šťastie priklonilo na stranu Martina. Ak by tu boli diváci, určite by videli atraktívne stretnutie. Nedá sa vždy premeniť všetky príležitosti, ani tie stopercentné. Práve o tom je play-off. Ak gólovo explodujete v jednom zápase, v druhom to už čakať nemôžete. Začína sa od nerozhodného stavu, každý z tímov si uvedomuje dôležitosť samotného stretnutia a ide doň s cieľom zvíťaziť. Spokojní sme s víťazstvom v úvodnom stretnutí. Dnes sme si ho nedokázali nakloniť na svoju stranu. Domov si však vezieme víťazstvo, pričom na domácom ľade chceme dokázať, že sme ešte lepší. Určite nielen našu formáciu, ale každú teší, ak dáva góly. O tom to je, že ak to nejde prvej či druhej, potiahne to tretia. Ideálne je, ak sa v zápase presadia všetky štyri formácie. Hrá sa oveľa lepšie a psychika stúpa. Ak sa tímu strelecky nedarí, je dobré ak sa môže oprieť o brankára. Marcel má výbornú fazónu, vo štvrťfinále i v oboch semifinálových zápasoch nás podržal. V dvoch stretnutiach inkasoval štyri góly, pričom sa hovorí, že ak tím neinkasuje viac ako dva góly, mal by zvíťaziť. Aj keď to dnes nevyšlo, budeme sa držať našej hry a veriť, že budeme minimálne o gól lepší ako náš súper."

Michal Murček (útočník HK Martin): "Hlavný rozdiel medzi oboma zápasmi vidím v koncentrácii. Včera sme určite v hlavách neboli pripravení na to, že už hráme semifinále. Do stretnutia sme vstúpili prakticky v jeho polovici. Niektorí sme sa možno videli ďalej, ako by sme mali byť. Spišská Nová Ves je určite súperom, ktorého je potrebné poraziť jeho vlastnými zbraňami. Nič nemožno podceniť. Ako sme si v hlavách upratali priority, bol to diametrálne odlišný výkon. Hrali sme zodpovedne dozadu, mali sme viac z hry a som rád, že sa v závere priklonilo šťastie na našu stranu. Je zaujímavé všímať si rozdiely medzi Extraligou a Slovenskou hokejovou ligou, čo sa týka formátu predĺženia. V najvyššej súťaži hrajú na oboch stranách piati hráči dvadsať minút, v nižšej hrajú na každej strane traja desať minút. Nám to ako korčuliarsky vyspelému a technicky založenému tímu nevadí. Veľký priestor nám vyhovuje, keďže máme vzadu silné, fyzicky vyspelé typy. Rovnako tak máme hráčov, ktorí sú vhodní na brejky. Dnes sa to potvrdilo, keďže sme využili už prvú ponúknutú príležitosť. Stav je vyrovnaný, postupnými krokmi ale chceme sériu otočiť a ísť ďalej. Verím, že už v najbližšom zápase v Spišskej Novej Vsi zvíťazíme. Dnes platilo pravidlo, že mužstvo, ktoré nedokáže využiť presilovú hru o dvoch hráčov, nemôže zvíťaziť. Počas kompletnej dvojminútovky sme dokázali súpera ubrániť, nedovoliť mu vypracovať si vyloženú príležitosť. Zmenšovali sme strelecké uhly, výborne vystupovali a nenechali sa rozhádzať. V jednej z príležitostí sa mi dokonca podarilo vypichnúť súperovi puk. Len škoda, že nie viac na kraj, z čoho mohla rezultovať ešte oveľa priaznivejšia situácia na strelenie gólu v oslabení. Príležitosť na skórovanie ale určite ešte príde. Máme výborného brankára, ak budeme koncentrovaní, postúpiť môžeme cez akéhokoľvek súpera. Je to len o našom prístupe. Vieme, že hokej môžeme hrať ešte lepšie, ako sme to predviedli dnes. Hráči dnes boli oveľa nabudenejší ako v úvodnom zápase a určite to vieme ešte vytiahnuť. Možno aj úvodná facka prišla vhod, keďže celá séria sa bude lámať až neskôr. Možno práve v neskoršej fáze budeme potrebovať tento zdvihnutý varovný prst, aby sme nikdy nepoľavili v koncentrácii. Namieste nie je prílišné sebavedomie, do zápasu je potrebné ísť s pokorou a uvedomovaním si kvality súpera. Toto mužstvo má určite na to, aby postúpilo cez Spišskú Novú Ves a dokázalo uspieť už v najbližšom zápase na ľade súpera." (21:22:25)
O víťazovi rozhodlo predĺženie. Martinu sa napokon podarilo streliť aj druhý gól a stanoviť výsledok na 2:1. Góly: 26. Themár (Shepelev, Špirko), 63. Murček (Fafrák, Burzík) – 7. Moučka (Hvila, Vartovník).

Koniec zápasu.

62:52

Martin dal gól!
Miloš Fafrák s MICHALOM MURČEKOM teraz dokázali zamestnať trojicu brániacich hráčov spolu s brankárom a po obtočení sa okolo bránky padá rozhodujúci gól. Asistenciu si pripisuje aj tretí martinský hráč na ľade Jakub Burzík.

62:24

Dírer triafa brankárove betóny. Bola to však slabšia strela.

61:47

Lahtinen zoči – voči brankárovi. Bernát mu posunul puk.

61:17

Čížek skúšal na seba naviazať dvoch hráčov. Nevyšlo mu to.

60:35

Traja proti trom. Dow ako prvý pohrozil pred domácou bránkou.

60:01

Začalo sa predĺženie.
V riadnom hracom čase sa zrodila remíza 1:1. Na rad tak prichádza desaťminútové predĺženie.

60:00

Tretia tretina sa skončila.

59:46

Fafrák v súboji s Fabianom. Záver tretiny.

59:16

Shepelev trafil zadný mantinel. Posledné sekundy tretej tretiny.

58:51

Lahtinen v postavení mimo hry. Vhadzovanie v strednom pásme.

58:29

Špirko smerujúci za pukom. Stíhaný Pichnarčíkom.

57:56

Rapáč za bránkou. Bojuje o puk s Tabačekom.

57:27

Džugan mieril vedľa bránky. V závere tretiny mal rozhodnutie na svojej hokejke.

56:41

Čížekom nahodený puk pred bránku. Fafrák sa k dorážke nedostal.

56:34

Babka s Murtazinom. Pridáva sa k nim zozadu aj Shepelev.

HK VITAR Martin – HK Spišská Nová Ves

2:1

po prodl. (0:1, 1:0, 0:0 - 1:0) Stav série: 1:1

Zpět na online

Branky a nahrávky: 26. Themár (Shepelev, Špirko), 63. Murček (Fafrák, Burzík) – 7. Moučka (Hvila, Vartovník)

HK VITAR Martin: Bernát (Krasanovský) – Shepelev, Čížek – Tabaček, Perrott – Burzík, Müller – Lavička, Ligas – Fafrák, Murček, Poliaček – Barto, Kukumberg, Toma – Dírer, Špirko, Themár – Paulíny, Babka, Murtazin

HK Spišská Nová Ves: Melicherčík (Surák) – Pichnarčík, Dow – Hančák, Fabian – Česánek, Ordzovenský – Romaňák, Chovan – Džugan, Černý, Giľák – Rapáč, Tyczynski, Lahtinen – Moučka, Vartovník, Hvila – Novák, Češík, Piačka

Rozhodčí: Fridrich, Krajčík – Crman, Drblík, Jonák (inštruktor)

Průběh zápasu
1. třetina
00:31 MAR 2 Murček, vysoká hůl
06:59 SNV 0:1 Moučka (Hvila, Vartovník)
11:52 SNV 2 Lahtinen, sekání
11:52 SNV 2 Hvila, bitka
11:52 MAR 2 Perrott, bitka
14:02 SNV 2 Džugan, bitka
14:02 MAR 2 Tabaček, bitka
16:21 MAR 2 Čížek
Po 1. třetině
2. třetina
24:47 SNV 2 Tyczynski, hákování
25:09 MAR 1:1 Themár (Shepelev, Špirko)
32:44 MAR 2 Burzík, krosček
32:44 MAR 2 Špirko, držení
37:33 SNV 2 Vartovník, nedovolené bránění
Po 2. třetině
3. třetina
43:08 SNV 2 Černý, nedovolené bránění
45:50 SNV 2 Česánek, krosček
46:13 MAR 2 Themár, nedovolené bránění
Po 3. třetině
Prodloužení
62:52 MAR 2:1 Murček (Fafrák, Burzík)
po prodl.