Menu

Hokej

turnaj O Pohár DHL

HC Kometa Brno – HC Dynamo Pardubice

1:0

konec (0:0, 1:0, 0:0)

04.12.2019, 18:15 • DRFG arena • 25. kolo • Ondřej Krásný (@krasny_ondrej)

Dnešní utkání potvrdilo, že v zápasech Dynama moc branek nepadá. Na rozuzlení dnešního zápasu stačila jediná trefa z poloviny zápasu, kdy Žák tečoval puk mimo dosah Nečase. Velkým podílem se na vítězství brněnské Komety podepsal brankář Matěj Rachůnek, který vychytal čisté konto. (20:12:08)

Konec zápasu.

59:54

Oddechový čas pro hosty.

59:38

Rohlíkovo nahození dorážel před Rachůnkem Antoníček, domácí brankář ale předvedl další fantastický zákrok, když se roštěpem roztáhl na ledě a zabránil takřka jasnému gólu.

59:06

Dynamo nahodilo kotouč do útočného pásma, dlouho se o něj bojovalo v rohu. Nakonec puk nahodil na branku Oliva, ale Rachůnek vyrazil.

58:28

Nečas odjíždí na střídačku a Pardubice hrají v šesti!

57:32

Domácí obrana trochu zaspala a málem to bylo další přečíslení pro Dynamo. Jenže Kostka tak dlouho čekal s přihrávkou, že ze šance sešlo.

56:51

Vlastním napadáním a svou pracovitostí sobral Dominick Vašíček o kotouč pardubického obránce. Zakončení po ledě si sice Nečas pohlídal, přes to dostane na střídačce domácí útočník velkou pochvalu.

55:47

Přečíslení dva na jednoho řešil Rohlík přihrávkou ke vzdálenější tyči, ale Tobiáš nedokázal zakončit, jelikož dostal puk na dlouho hůl.

54:35

Malý se z vlastního pásma individuálně propracoval až do pásma Pardubic. Tam navíc nepříjemně pálil Sedláček, jehož střelu Nečas vyrazil ramenem.

54:08

Costa si nevšiml ležícího spoluhráče v útočném pásmu, tudíž byl odpískán ofsajd. Zároveň se z ledu těžce zvedá jeden z hostujících.

53:34

Zblokovaný pokus Šťastného skončil až v ochranné síti, nicméně Dynamo získalo alespoň vhazování v útočném pásmu.

52:45

Rozlílek sebral kotouč na vlastní modré obraně Komety a rozjel protiútok, jenže nepřesnou přihrávkou na Antoníčka se hosté o šanci připravili.

51:43

Dobrou práci odvedl Bartes, který znovu získal kotouč v útočném pásmu. Nečas pak pokryl střelu od modré čáry z hole Sedláčka.

50:36

Brno se skvělým napadáním dostalo znovu ke kotouči a ačkoliv nedokázalo vystřelit na Nečase, získalo pár desítek sekund hry daleko od své branky.

50:13

Až nyní uklidňuje obrana Dynama hru a to je prostor pro vystřídání obou týmů.

49:41

Malý dokázal i v pádu přihrát Snášelovi, který střílel z levého kruhu. Přízemní střelu ale Nečas betonem vyrazil, Kometa však pokračuje v útočném pásmu.

48:44

Dynamo začíná více tlačit, další sekundy v útočném pásmu zaměstnaly Rachůnka především při střele Hrádka od modré čáry.

47:19

Od modré čáry poslal puk na Rachůnka Secký, ale tento pokus neměl moc nadějí na úspěch. Přízemní střelu si domácí brankář v poklidu pokryl.

46:21

Kometě se i přes držení kotouče v útočném pásmu nepovedlo ohrozit Nečase, obrana Dynama nakonec získala kotouč v rohu hřiště.

45:07

Jenže Kometa se dostala jen na útočnou modrou čáru, veškerou snahu totiž zhatil ofsajd.

44:53

Rozehrávku Pardubic dobře přerušil Vašíček, chytře zavezl puk do vlastního pásma a získal tak potřebný čas na rozehrávku pro Kometu.

43:48

Střelu Rohlíka vyrazil Rachůnek před sebe a tam mohl dorážet Costa, jenže puk poskakoval a nedokázal ho ideálně trefit.

42:39

Nepřesnosti na obou stranách nyní nepřinášejí moc zajímavého, nakonec ještě hra přerušena pro ofsajd.

41:56

Další nahození na Rachůnka a další zásah domácího brankáře. Nyní ale neměl problém vyrazit, neboť střelu od modré čáry viděl.

41:18

Rohlík přenechal u pravého kruhu kotouč Costovi, který nebyl daleko od srovnání. Rachůnek totiž puk vůbec neviděl a tak udělal takový univerzální rozklek, aby ho kotouč trefil. Tentokrát při něm stálo i trochu štěstí.

40:55

Dynamo dokázalo vyhodit, ale jen za cenu zakázaného uvolnění. Kometa může střídat, Pardubicím zůstává na ledě stejná formace.

40:30

Kolem branky se obtočil Dominick Vašíček, ale Nečas si pohlídal prostor u tyčky a nedopustil tak navýšení skóre.

40:01

Začala třetí třetina.
Druhé dějství mělo dva velmi podstatné muže. Tím nejhlavnější je brankář Rachůnek, který ve druhé třetině domácí hodně podržel. Velkou šanci měl například Šír nebo Rohlík. No a tím druhým je Petr Žák, který dokázal tečovat puk mimo dosah Nečase a tím otevřít skóre zápasu. Do třetí třetiny tak Kometa vstupuje s jednobrankovým vedením.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:16

Brno udrželo kotouč na holi a snaží se postavit do přesilovkového postavení, nicméně zatím žádná střela na Nečase neletěla.

38:34

Drzý průnik po pravém křídle ŠÍra musel nakonec řešit až Rachůnek. Domácí brankář vytěsnil přízemní střelu svou holí.

38:17

Krátce po vhazování se do střeleckého pokusu prokousal Sedláček, ale Nečas betonem vykopl zpět do hry.

38:04

Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Rozlílek – 2 min., sekání).

37:47

Kometě se nepodařilo vyhodit, čehož málem využil Rohlík, jenž dostal přihrávku mezi kruhy. Měl dost času na zakončení, přesto ho dokázal Rachůnek vychytat.

36:45

Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (P. Vašíček – 2 min., faul kolenem).

36:28

Brabenec si najížděl před brankoviště na přihrávku zpoza branky, ale obrana Dynama na poslední chvíli dokázala puk zastavit, jinak by to byla velká šance pro domácí.

34:56

Velkou chybu při rozehrávce udělal Oliva, který namazal puk na rozjetého Malenovského. Ten střílel z pravého kruhu, ale Nečas si dokázal poradit i z jeho následnou dorážkou.

33:40

Rachůnek si připisuje další zásah, tentokrát pravým betonem. Na pravém křídle zavezl puk do pásma Šťastný a posléze ho poslal na domácí branku.

32:44

Ránu Hrádka vyrazil Rachůnek jen před sebe a tam se o dorážku velmi poctivě snažil Rouha. Obrana Komety ale ve spolupráci s domácím brankářem situaci ustála.

31:28

Kometa právě vstřelila branku!
Po lepší pasáži se strany Pardubic přichází gólová radost na druhé straně. Fajmon vystřelil od modré čáry a velmi šikovně dokázal jeho pokus tečovat nad lapačku Nečase PETR ŽÁK – 1:0. Asistence: Patrik Fajmon, Jan Holemý.

31:01

Po chybě v rozehrávce Dynama dostal přihrávku mezi kruhy Bartes. Jenže ji dostal na brusle a nedokázal si z ní poradit, jiinak by mohl zakončovat sám.

30:15

Rachůnek nyní Kometu drží nad vodou. Během jednoho střídání musel řešit dva střelecký pokusy pardubických hokejistů.

29:15

A znovu v obrovské šanci Šír. Po domácí chybě na vlastní modré čáře se ocitl v samostatném úniku. Dokázal si položit Rachůnka a stačilo jen přehodit jeho beton. Domácí brankář se ale natáhl a dokázal zázračně vyrazit.

28:45

Do přečíslení dva na jednoho se vrhl Vašíček s Bartesem, ale domácí útočník nedokázal přesně přihrát.

28:05

Tentokrát už Šír branku trefil, ale střílel až od modré čáry. Ačkoliv měl Rachůnek horší výhled, jelikož před ním couval obránce, schoval puk do lapačky.

27:40

Nikým nehlídaný zakončoval na pravém kruhu Šír, jenže branku přestřelil a zahodil tak velkou příležitost.

26:56

Kometě se povedlo znovu vyhodit kotouč, ale Dynamo se bleskově vrátilo zpět do pásma i díky dlouhé přihrávce Nečase.

26:01

Rohlík mohl střílet na pravém kruhu, nakonec zvolil přihrávku, ale tu velmi dobře zastavil Brabenec, který posléze i vyhodil kotouč.

25:32

Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Furch – 2 min., podrážení).

24:55

Po kličce na střed zkusil vystřelit z mezikruží Rouha, ale rána až k Rachůnkovi nedoletěla, neboť ji zblokoval obránce Komety.

24:23

Nepovedený přechod do útočného pásma způsobil ofsajd na útočné modré čáře Komety a hra se znovu přerušuje.

24:00

Costa se snažil dostat kotouč před brankoviště, kde už tak bylo poměrně hodně hráčů, ale obrana Komety zapracovala, ještě dříve než mohlo vzniknout nebezpečí.

23:16

Lehká práce pro Nečase, po střele z pravého kruhu z hole Žáka neměl hostující brankář problém schovat puk do lapačky.

22:27

Tentokrát už ale velmi slušná šance. Zpoza branky poslal před brankoviště kotouč Antoníček a našel hůl Tobiáše, jenž z první pálil na Rachůnka. Domácí brankář rychle sklapl betony k ledu.

21:57

Teď se naopak Dynamo usadilo v útočném pásmu, ale opět žádná práce pro brankáře. Rachůnek mohl zůstat v klidu.

21:10

K zakončení se u pravé tyčky málem dostal Rouha, jenže puk mu přeskočil hokejku a to už u něj byl obránce Komety a o puk ho připravil.

20:38

Kometa začala druhou třetinu velmi dobře, poslala na branku Pardubic pár pokusů, jenže Nečas zasahovat nemusel, neboť puk letěl mimo nebo byl zblokovaný.

20:01

Začala druhá třetina.
Úvodní dvacetiminutovka žádnou branku nepřinesla a nedá se říct, že by bylo zrovna dvakrát možností jak otevřít skóre. Kometa má zatím více ze hry, často drží kotouč v útočném pásmu, ale veškeré pokusy pochytal prozatím Nečas. Oba celky měly k dispozici dost minut v početních výhodách, ale ani to nevedlo ke změně skóre.

20:00

První třetina skončila.

19:21

Podobně sehraná přesilovka jako ta předchozí. Křižná přihrávka a tentokrát na kruhu číhal Dominick Vašíček. Dopadlo to ale stejně, Nečas se rychle přesunul a vyrazil.

18:45

Dominick Vašíček se již vrátil na led a tak začíná přesilová hra Komety.

18:05

Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Rohlík.

17:33

Situace se téměř jak přes kopírák opakovala, jen s tím rozdílem že za Kometu vyhodil puk Holemý.

16:56

Nahození Olivy od modré čáry skončilo na zadním mantinelu, kde si ho převzal Malý a dokázal vyhodit až k Nečasovi.

16:35

Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (D. Vašíček – 2 min., sekání).

16:18

Po pasáži hry v útočném pásmu Komety raději obrana Pardubic vyhazuje kotouč na zakázané uvolnění.

15:39

Před brankoviště dostal přihrávku Malý, ale ještě než stačil zakončit byl pohlídán obranou Dynama a ve spolupráci s Nečasem dokázali přerušit hru bez újmy.

15:13

Tvrdou ránu po ledě vyslal se záměrem teče od modré Fajmon, ale ani jednomu z brněnských se nepodařilo změnit dráhu letu kotouče.

14:49

Pardubice dokázaly vyvézt kotouč z vlastního pásma a ušetřit tak cenné sekundy z oslabení.

14:11

Dobrou nabídku na volej dostal u levého kruhu Brabenec. Dobrou práci ale odvedl Nečas, který se rychle přesunul a vyrazil puk do hry.

13:40

Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Hledík – 2 min., hákování).

13:12

A tentokrát pokus od modré čáry z hole Kubíčka, ale i tentokrát Rachůnek puk viděl a neměl problém ho zastavit. To už se Indrák vrátil na led.

12:29

Kometě se až nyní daří vyhodit puk přes všechny čáry. Rachůnek před tím musel ještě řešit dvě střely pardubických hokejistů.

11:31

Obrovskou šanci měl na hokejce Antoníček, jemuž krásnou přihrávku skrz pásmo poslal Costa. Jenže hostujícího útočníka bravůrním zákrokem zneškodnil Rachůnek, který vykopl puk téměř z brankové čáry.

11:01

Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Indrák – 2 min., podrážení).

10:46

Domácí hodně váhají s rozehrávkou, nakonec to vzal na sebe Patrik Vašíček. Tomu se povedlo zavést kotouč do pásma, ale tam o puk přišel.

09:57

Souboj v rohu kluziště nakonec vyhrál Blažej a mohl tak rozjet útok Dynama z vlastního pásma. Jenže dostal se jen na polovinu, znovu s pukem pokračuje Kometa.

09:05

Dynamu se podařilo udržet se v útočném pásmu, ale žádnou nebezpečnou situaci z toho nevytěžili. Nakonec oba celky vystřídaly.

08:29

Přihrávku ke vzdálenější tyči dostal Kubíček, jenže na puk se musel až moc natahovat a tak jeho pokus byl velmi nevýrazný.

07:58

Náznak první větší šance měl měl Žák, jenž jel na Nečase z levé strany. Jeho kličku do backandu ale hostující brankář předvídal.

06:58

Na druhé straně střílel od modré čáry Blažej, jehož střelu vyrazil Rachůnek jen před sebe. Naštěstí pro něj se Tobiášovi nepodařilo dostat k dorážce.

06:18

V akci byl znovu Brabenec, který připravil kotouč Dominicku Vašíčkovi mezi kruhy. Ten pálil z první ale obětavě ránu zblokoval Kubíček.

05:42

Kometě se dařilo sice dostat Pardubice pod tlak, ale přesilové hře chyběla střelba. Nakonec, když už se vracel Rouha na led vystřelil Brabenec, ale Nečas střelu viděl a dokázal ji zastavit.

04:14

Dobře nabito na pravý kruh dostal Indrák, jenže tomu střela moc nesedla a Pardubice tak dostali příležitost vyhodit kotouč a ušetřit sekundy z oslabení.

04:02

Přihrávkou skrz pásmo zkoušel překvapit obranu Pardubic Sedláček, jenže obrana Dynama dobře zapracoval a zblokovala přihrávku. Puk uklidil pod lapačku Nečas.

03:39

Malý velmi šikovně získal puk na polovině hřiště a donutil posléze faulovat Michala Rouhu (PCE), jenž usedl na trestnou lavici za podrážení.

02:50

Střílenou přihrávkou hledal před Rachůnkem Costa najíždějícího Kostku, ale puk skončil v rohu.

02:32

Až nyní se poprvé přerušuje hra, dlouhou pasáž bez hvizdu přerušil ofsajd při přechodu Komety do útočného pásma.

01:16

Po pravém křídle se do pásma Komety dostal Rozlílek, který donutil Rachůnka k prvnímu zásahu. Přízemní střelu vyrazil betonem.

00:48

Nakonec si k pravému kruhu dokázal najít s pukem cestu Studený, který poslal puk nad branku Nečase.

00:24

První sekundy dnešního utkání se odehrávají především v rohu útočného pásma Komety.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

HC Kometa Brno: Rachůnek (Kubík) – Fajmon, Holemý, Furch, P. Vašíček, Sedláček, Studený – Žák, Malenovský, Indrák, Snášel, Bartes, Dufek, Krška, Sedláček, Malý, Brabenec, D. Vašíček

HC Dynamo Pardubice: Nečas (Kraus) – Hrádek, Oliva, Kubíček, Blažej, Secký, Kaštánek – Hledík, Rouha, Rozlílek, Antoníček, Tobiáš, Costa, Kostka, Rohlík, Šír, Šťastný

Rozhodčí: Obadal – Král', Smetková.
Oba celky se už spolu v letošní sezoně potkaly. Dynamo na domácím ledě získalo tři body, ale byla to pořádná přestřelka. Kometa dokázal otočit dvoubrankovou ztrátu a vedla ještě šest minut před koncem třetí třetiny 3:2.Pardubice si díky dvěma brankám v jedné minutě zajistily tři body.

• 23 Z, 10. místo, Skóre: 80:77, 34 bodů

HC Kometa Brno se aktuálně pohybuje v polovině tabulky. A pokud můžeme říct, že v zápasech Dynama Pardubice nepadá moc branek, u brněnské Komety je to přesně naopak. Brňané nastříleli 80 branek, což je řadí na čtvrté místo v této disciplíně, jenže zároveň 77 gólů inkasovali, což je také nad průměrem ligy. Kometa bude bojovat o zisk tří bodů po porážce s pražskou Spartou a Hradcem Králové. Nejproduktivnějším hráčem Komety je s 28 body Michal Kunc, jenž má letos 2 starty v extralize a střídavě nastupuje v prvoligové Třebíči.


• 21 Z, 6. místo, Skóre: 74:49, 40 bodů

Dynamo Pardubice se po jednadvaceti utkáních pohybuje v horních patrech tabulky, aktuálně se čtyřiceti body na kontě na šestém místě. Pardubičtí junioři v posledních dnech a týdnech střídají výhru s porážkou. V posledním střetnutí se Pardubice radovaly z vítězství na nájezdy proti Litvínovu. Velkou devízou Pardubic je zejména obrana, jelikož východočeši inkasovali pouhých 49 branek, což je nejméně hned po Plzni, která má v kolonce obdržených branek o gól méně. Tahounem Dynama je bezesporu Ondřej Rohlík, který doposud nasbíral již 22 kanadských bodů.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:15.

HC Kometa Brno – HC Dynamo Pardubice

1:0

konec (0:0, 1:0, 0:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 32. Žák (Fajmon, Holemý)

HC Kometa Brno: Rachůnek (Kubík) – Fajmon, Holemý, Furch, P. Vašíček, Sedláček, Studený – Žák, Malenovský, Indrák, Snášel, Bartes, Dufek, Krška, Sedláček, Malý, Brabenec, D. Vašíček

HC Dynamo Pardubice: Nečas (Kraus) – Hrádek, Oliva, Kubíček, Blažej, Secký, Kaštánek – Hledík, Rouha, Rozlílek, Antoníček, Tobiáš, Costa, Kostka, Rohlík, Šír, Šťastný

Rozhodčí: Obadal – Král', Smetková

Průběh zápasu
1. třetina
03:39 PCE 2 Rouha, podrážení
11:01 KOM 2 Indrák, podrážení
13:40 PCE 2 Hledík, hákování
16:35 KOM 2 Vašíček, sekání
18:05 PCE 2 příliš mnoho hráčů, odpyká Rohlík
Po 1. třetině
2. třetina
25:32 KOM 2 Furch, podrážení
31:28 KOM 1:0 Žák (Fajmon, Holemý)
36:45 KOM 2 Vašíček, faul kolenem
38:04 PCE 2 Rozlílek, sekání
Po 2. třetině
3. třetina
Konec