Menu

Hokej

NHL

Carolina Hurricanes – New York Rangers

2:4

konec (0:1, 1:1, 1:2)

08.11.2019, 01:00 • PNC Arena, Raleigh • Michal Břuchanský

Tipsport: 1.59 4.48 4.83 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (03:48:40)
Československá stopa v utkání:
Petr Mrázek (CAR)
58 minut, 15 zákroků, 3 góly, 83,3%
Martin Nečas (CAR) 0+1, 4 střely, čas na ledě 13:30
Libor Hájek (NYR) 0+0, 1 střela, čas na ledě 20:54
Filip Chytil (NYR) 0+0, 0 střel, čas na ledě 17:36.
Tři hvězdy utkání:
1. Henrik Lundqvist (NYR) 45 zák., 2 góly, 95,7%
2. Pavel Bučněvič (NYR) 1+1
3. Sebastian Aho (CAR) 1+0.
Statistiky utkání:
Střely na branku: 47 – 19 (22:6, 12:8, 13:5)
Zablokované střely soupeře: 4 – 17
Trestné minuty: 4 – 4
Využité přesilové hry: 0/2 – 1/2
Vyhraná vhazování: 61% – 39%
Bodyčky: 22 – 18.
Trenérský tým Rangers si může gratulovat, že podruhé během necelých čtyřiadvaceti hodin postavil do branky Henrika Lundqvista. Sedmatřicetiletý veterán podal naprosto famózní výkon, zejména v první části přiváděl střelce Caroliny k šílenství a několik bravurních zákroků si nechal v záloze i pro třetí třetinu. Canes v jejím úvodu dostali od Bučněviče brzký gól na 1:3, v čase 55:58 díky odrazu od Anderssona snížil Aho, ale na vyrovnání už to domácím nestačilo. Carolina tak potřetí v řadě prohrála a klesla v tabulce Východní konference na osmé místo. Rangers naopak vyhráli čtvrtý z posledních pěti zápasů a s dvěma utkání k dobru ztrácí z jedenácté příčky na svého dnešního soupeře už jen čtyři body.

Konec zápasu.

59:37

Hamilton měl štěstí neštěstí v tom, že zlomil hokejku! Musel totiž odjet na střídačku a díky tomu si mohl zahrát na gólmana proti nájezdu Kreidera, kterého okradl o téměř jasný gól.

59:10

Po hostujícím icingu si Hurricanes ještě vzali time-out a opět riskli hru bez gólmana. Hned po buly střílel Hamilton, ale Lundqvist s velkým přehledem zasáhl.

59:00

Poslední minuta třetí třetiny.

58:35

58:35 Adam FOX - 2:4

58:35

Rangers právě vstřelili branku!
Do prodloužení se s největší pravděpodobností nepůjde! Kaapo Kakko netrefil prázdnou branku ze středu hřiště. Domácí ale nedostali puk do bezpečí a chyba Svečnikova, který přes sebe nechal projít Panarinovu přihrávku z levého mantinelu, nabídla snadnou střelu z vrcholku pravého kruhu pro ADAMA FOXE. Asistence: Artěmij Panarin.

58:15

Wallmark po přihrávce ze zadního mantinelu neprotlačil puk za Lundqvista, který si dobře pokryl prostor u levé tyče.

58:02

Petr Mrázek mizí na střídačku, Hurricanes se pokusí vyrovnat při hře v šesti proti pěti!

57:40

Slavin se dobře vrátil a čistě odseparoval od kotouče Lemieuxe, který zrovna útočil po levém křídle.

57:17

Martin Nečas jistil probíhající souboj u modré čáry, kde se k němu kotouč i odrazil, jenže dalekonosnou střelou golfákem Lundqvista nepřekonal.

56:51

Bučněvič přihrál k útočné modré na Chytila, kterému však byl puk vypíchnut. Opět v tom měl prsty i další Čech Martin Nečas.

55:58

55:58 Sebastian AHO - 2:3

55:58

Carolina právě vstřelila branku!
Koncovka zápasu ještě bude pořádně napínavá! SEBASTIAN AHO dojel Dzingelovo nahození a z pravého mantinelu centroval před branku, kde se kotouč odrazil od levé brusle Anderssona mezi betony zaskočeného Lundqvista. Asistence: Ryan Dzingel, Martin Nečas.

55:18

Napadající Lemieux získal puk pro Kakka, který obkroužil domácí klec, ale střelou z pravého kruhu nenašel mezírku ve výstroji klečícího Mrázka.

54:50

Tak tohle byl asi zákrok zápasu! Wallmark se díky své rychlosti dostal do přečíslení dvou na jednoho. Přes ležícího obránce i přihrál na Foegelea, ale Lundqvist ho během přesunu k pravé tyči skvěle vychytal!

54:13

Švédský útočník Jesper Fast neudělal čest svému jménu a nechal se přebruslit Jaccobem Slavinem, což znamená zakázané uvolnění Newyorčanů.

54:05

Počet šancí se postupem času neustále snižuje. Carolina vede ve třetí části na střely 8:3, ale kromě brejku Niederreitra už moc nebezpečná není.

53:49

Filip Chytil byl v boji u hrazení podražen Staalem, ale hlavní rozhodčí zůstali v klidu. Přerušovalo se až poté, co puk vyletěl na střídačku Rangers.

53:08

Trouba si dal načas s rozehrávkou zpoza vlastní branky, Puk se rychle přesunul až na hokejku Mrázka, jehož spoluhráči rovněž na chvíli zaváhali v přechodové fázi.

52:23

Nečas se dobře uvolnil v rohu útočného pásma. Ve spolupráci s Dzingelem však nic nevymyslel a neujalo se ani nahození od modré v podání Edmundsona.

51:26

Adam Fox odevzdal puk Pescemu, jenže Gadrinerovo následné nahození dojel obránce Lindgren, který pro dnešek nahradil drobně zraněného Skjeie.

50:58

A znovu zakázané uvolnění domácího mužstva, které tentokrát vzniklo kvůli špatné rozehrávce z dílny Dougieho Hamiltona.

50:45

Staal nahodil po prknech za Mrázka, kde byl Howden odzbrojen, nicméně kvůli nepřesné přihrávce na Teräväinena je pískáno zakázané uvolnění Caroliny.

50:08

Mrázek výborně přečetl hru a vyjetím skoro až k modré čáře zamezil protiútoku. Pohotovou přihrávkou naopak dostal do úniku Niederreitera, jenže Lundqvist střelu k levé tyči rukou vyrazil!
Nic na tom nezměnil ani kapitán Jordan Staal, který nabral rychlost, ale pak z pravého kruhu nevystřelil vůbec nebezpečně.

49:08

Hraje se dlouho bez přerušení, což samozřejmě hraje do karet Rangers, kteří se velmi rychle přibližují druhému vítězství během pětadvaceti hodin.

48:41

Mrázek neudržel v lapačce Andersonovu nenápadnou střelu. Měl ale štěstí, že u něj byl van Riemsdyk a ten Hurricanes rychle vysvobodil.

48:22

Sebastian Aho se prosmýkl mezi Foxem, mantinelem i čárovým rozhodčím. Po objetí branky nabízel puk Dzingelovi, ale ten na něj o kousek nedosáhl.

47:48

Anthony DeAngelo uklidnil hru u vlastní modré čáry. Pak sice ztratil puk proti napadajícímu Dzingelovi, ale domácí hokejisté ho okamžitě odevzdali nazpátek.

47:18

A znovu hostující strážce branky, který vyrazil Hamiltonovu střelu příklepem. Puk se pak od hrazení odrazil až na opačný konec kluziště.

46:32

Niederreiter prokázal skvělý přehled o hře, když z pravého mantinelu z otočky přihrál do jízdy Teräväinenovi. Lundqvist se ale přesunul a šanci finského útočníka zlikvidoval.

45:57

Lias Andersson nezpracoval přihrávku Foxe a Carolina se tak může opět pokoušet probít do útočného pásma.

45:25

Martin Nečas přihrával mezi kruhy, jenže puk poslal jen na brusle Dzingela, který si tak musel nechat zajít chuť na zakončení.

44:51

Z nepřesné přihrávky Adama Foxe resultuje zakázané uvolnění Rangers a další buly před švédským veteránem v hostující brance.

44:23

Lucas Wallmark protečoval puk až k Lundqvistovi, který si po zákroku raději počkal na přerušení. Vhazovat se bude po jeho pravici.

43:52

Druhý útok Hurricanes absolvoval řadu soubojů poblíž Lundqvista. Vymyslet nějakou přihrávku do palebné pozice se mu už ale nepodařilo.

43:29

Staal přihrál na osu hřiště Pescemu, který měl napravo úplně volného spoluhráče. Střílel ale sám a Lundqvist opět zasáhl jen s velkými problémy.

42:53

Luostarinen přenesl hru doprava na Gibbonse, který z jedničky přihrával před branku na McGinna a Lundqvist měl obrovskou kliku, že se mu puk zastavil mezi nohama.

42:35

Brendan Smith udělal rychlý obrat u pravého mantinelu a z otočky i vystřelil. Mrázka možná trochu překvapil a český gólman tak puk jenom vyrážel před sebe.

41:15

41:15 Pavel BUČNĚVIČ - 1:3

41:15

Rangers právě vstřelili branku!
Jezdci v úvodu třetí části odskakují na dvougólový rozdíl! Dezorientovaný Gardiner nezachytil puk v obranném pásmu a pustil k němu PAVLA BUČNĚVIČE, který se zleva přesunul k brankovišti a ve finále zasunul kotouč za levý beton ležícího Mrázka. Bez asistence.

40:31

Niederreiter vracel puk směrem k modré čáře, kde už měl napřažené Hamilton, jenže ten napálil pouze obětavě zasahujícího Foxe.

40:01

Začala třetí třetina.
Statistiky po 2. třetině:
Střely na branku: 34 – 14 (22:6, 12:8)
Zablokované střely soupeře: 4 – 14
Trestné minuty: 4 – 4
Využité přesilové hry: 0/2 – 1/2
Vyhraná vhazování: 62% – 38%
Bodyčky: 17 – 12.
Druhá dvacetiminutovka byla mnohem vyrovnanější. Rangers aspoň částečně rozjezdili unavené nohy a chvílemi svého soupeře i přehrávali. V pětatřicáté minutě přesto přišli o svůj hubený náskok, když Lundqvist po třiceti úspěšných zákrocích nestačil zareagovat na teč Hamiltona. Hosté se v přesilové hře ale vrátili do vedení. Opět to bylo z teče, kterou se blýskl Lemieux a vstřelil tak svůj první gól v sezóně.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:43

Niederreiter neprostřelil Hájka. Akce Caroliny ještě pokračovala a do akce musel Lundqvist, který vyrazil dělovku Teuva Teräväinena.

39:06

Hostující pětice už stihla prostřídat do útočného pásma. Panarinova střela však byla ztečovaná mimo brankoviště.

39:00

Poslední minuta druhé třetiny.

38:49

Asi nejlepší střídání pro Chytilův druhý útok Rangers. Zajímavou šanci měl po vyjetí z krátkého mantinelu Kreider, který zprava trefil bližší tyč.

38:04

38:04 Brendan LEMIEUX - 1:2

38:04

Rangers právě vstřelili branku!
Hosté využívají přesilovou hru a vrací se do vedení! Na začátku i u konce celé akce byl BRENDAN LEMIEUX, který vrátil puk k modré čáře a pak se nenápadně přesunul do předbrankového prostoru, kde učebnicově protečoval DeAngelovo nahození do Mrázkova protipohybu. Asistence: Anthony DeAngelo, Pavel Bučněvič.

37:46

Druhá přesilovka pro hosty. Fox si dlouho rozmýšlel střelu od modré. Tu se snažil dorážet Kakko, jenže byl byl za dvě minuty podražen Brettem Pescem.

37:01

Howden ztratil puk za vlastní brankou, odkud Niederreiter skvěle přihrával mezi kruhy Wallmarkovi, ale Lundqvist ještě lépe zasáhl levým betonem.

36:32

Zakázané uvolnění Rangers vrací hru před Lundqvista, na kterého o pár vteřin dříve zleva nepřesně střílel Slavin.

36:08

Eetu Luostarinen ve středním pásmu posunul puk na Edmundsona a ten ho obloučkem nahodil až do lapačky Lundqvista, jenž neriskoval rozehrávku.

35:40

Následné snažení Rangers zmařilo postavení mimo hru. Pokračovat se bude po reklamní přestávce.

35:22

Greg McKegg dostal šikovnou přihrávku do dobré palebné pozice, jenže z pravého kruhu vůbec netrefil Mrázkovu klec.

34:32

34:32 Dougie HAMILTON - 1:1

34:32

Carolina právě vstřelila branku!
V pětatřicáté minutě se domácím konečně povedlo propálit švédského fantoma v brance Rangers! Teräväinen dostal puk před levý kruh, odkud nabil Slavinovi na střelu z první. Letící projektil od modré čáry šikovně tečoval DOUGIE HAMILTON a z jednatřicáté střely zaznamenal první gól Canes! Asistence: Jaccob Slavin, Teuvo Teräväinen.

33:45

McGinn si vzal puk u zadního mantinelu, ale z ostrého úhlu neuspěl. To samé platilo o Luostarinenovi, kterému Lundqvist vyrazil pokus z mezikruží.

33:20

Dzingel si chystal puk na střelu, ale jeden z obránců mu ho kousek před Lundqvistem vypíchl. Švédský gólman zasahoval až o chvíli později, když zleva pálil Edmundson.

32:52

Hamilton vzal na sebe přechod přes útočnou modrou čáru. Neměl ale rychlost a přes Marca Staala z pravého kruhu ani pořádně nevystřelil.

32:08

Pesce vystihl přihrávku přes osu kluziště a rozjel protiútok zakončený vyraženou střelou Marina Nečase. Český útočník rovněž hraje velice dobrý zápas.

31:28

Filip Chytil se v trochu nepřehledné situaci ocitl těsně u brankoviště, ovšem bekhendem puk za svého českého krajana nepropašoval.

31:10

Náznak domácího protiútoku nic vážného nepřinesl. Jacob Trouba pak poslal puk na jednu ze střídaček a hra se musela na pár desítek vteřin zastavit.

30:59

Panarin nabral dobrou rychlost, se kterou objel branku a nakonec jen přihrával na Hájka, který při pokusu o střelu ztratil stabilitu, a tak si na svůj první gól v sezóně bude muset ještě počkat.

30:36

Přes Nečase a Aha se kotouč dostal k modré čáře, odkud napřáhl Trevor van Riemsdyk, jenže trefil pouze clonícího Adama Foxe.

29:45

Domácí v plném počtu.

29:40

Petr Mrázek za brankou zastavil puk jen pro Bučněviče. Drobné zaváhání ale napravil hned vzápětí, když parádním zákrokem lapačkou vychytal Troubu.

29:03

Wallmark vyhodil až k Lundqvistovi, u kterého aktivně presoval Warren Foegele a pozdržel hostující rozehrávku o dobrých patnáct vteřin.

28:45

Až po padesáti vteřinách se hosté pořádně zabydleli před Mrázkem. Fox nabil do pravého kruhu Kakkovi, ale český gólman se proti tvrdé ráně golfákem stačil přesunout.

28:12

Jordan Staal vyhrál vhazování nad Stromem a domácí okamžitě dostali kotouč ven z obranného pásma.

27:45

Rangers po změně stran vyrovnali obraz hry a teď si mohou poprvé vyzkoušet hru v početní převaze. Nedovoleným bráněním se hned po buly provinil Jake Gardiner.

27:25

Lemieux nepřihrál přesně na Kakka. Rangers u puku ale zůstali a Mrázek tak musel řešit nahození ve skvělé formě hrajícího Anthonyho DeAngela.

26:57

Filip Chytil se uvolnil vyjetím k modré čáře, jenže pak trefil jenom Kreidera, který nechtěně zakročil místo strážce domácí branky.

26:18

Fast se po nahrávce od Panarina sám zahnal k pravému mantinelu, kde vznikl velký boj o puk mezi šesticí hráčů. Canes dostali puk aspoň do středního pásma.

25:26

Ryan Strome přenesl hru na mnohem volnější pravou stranu, odkud střílel zapomenutý Smith, ale Mrázek Hurikány opět podržel.

25:03

McKegg zakončoval po vyjetí zpoza branky. Mrázek byl připraven a útočník Rangers pak byl hodně agresivně dohrán Dougiem Hamiltonem.

24:35

Nečasova střela zpoza kruhu letěla mimo tři tyče, Lundqvist se po ní přesto natáhl lapačkou a umožnil spoluhráčům v klidu vystřídat.

24:06

Výborně do obrany zahrál také Nečas, jehož třetí lajna aktivně forčekovala poblíž branky Henrika Lundqvista. Po zisku puku však přišla jen sražená rána Pesceho.

23:23

Lindgren nejprve ubránil Svečnikova a pak vyrazil i na útočný výlet. Ten sice zakončil, ale Mrázek jistě zasáhl levým ramenem.

23:01

Také Hamiltonova střela zpoza pravého kruhu se zařadila jen mezi ty propagační, Lundqvist zakročil a pro jistotu přerušil hru.

22:39

Niederreiter vystřelil bez větší razance, Lundqvist o něm moc dobře věděl, a tak neměl problém zapsat si další úspěšný zákrok.

22:20

Od hokejky Ryana Stromea se puk odrazil až mezi diváky, což znamená přerušení hry a vhazování ve středním pásmu.

21:41

Edmundson nepustil k volnému kotouči Lemieuxe, nicméně následnou rozehrávkou určenou Wallmarkovi našel jen Hájka.

20:57

Kreiderovi se před brankou nabízel Chytil, jenže mu neměl jak předat přihrávku přes dobře postaveného Pesceho.

20:14

Pěknou spolupráci mezi Teräväinenem a Niederreiterm měl tu čest zakončovat Slavin, ale přesunující se Lundqvist dokázal zakročit pravým loktem.

20:01

Začala druhá třetina.
Statistiky po 1. třetině:
Střely na branku: 22 – 6
Zablokované střely soupeře: 1 – 8
Trestné minuty: 0 – 4
Využité přesilové hry: 0/2 – 0/0
Vyhraná vhazování: 67% – 33%
Bodyčky: 9 – 6.
Je za námi první třetina, ve které podala Carolina dominantní výkon. Vypracovala si několik desítek zajímavých příležitostí, jenže kvůli skvěle chytajícímu Lundqvistovi se z gólu nemohla radovat ani jednou. O to ledovější sprcha přišla pro Hurricanes pár desítek vteřin před odchodem do šaten, kdy nerozchytaný Mrázek neměl nárok proti střele Panarina. Rangers tak vedou 1:0, nicméně s podobným výkonem by v dalším průběhu zápasu asi jen těžko uspěli.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

20:00

První třetina skončila.

19:59

Po střele z mezikruží od Staala vracel Niederreiter puk před branku, ale Pesceho rána zas a znovu skončila na skvělém Lundqvistovi.

19:32

19:32 Artěmij PANARIN - 0:1

19:32

Rangers právě vstřelili branku!
Tak to je hodně nečekané vyvrcholení úvodního dějství, které dosud měli domácí jasně pod svou kontrolou. Ryan Strome se blýskl u zadního mantinelu přihrávkou do mezikruží, kde ARTĚMIJE PANARINA nedostoupil Hamilton a ruský kanonýr skvěle vypálil do horní části branky. Asistence: Ryan Strome, Jesper Fast.

19:10

Troubova rána byla sražená na zadní mantinel. Stejný hráč pak posílal puk rozjetému Kreiderovi, jenže jeho pokus pro změnu pokazila hokejka Slavina.

19:00

Poslední minuta první třetiny.

18:39

Chytilův útok si neporadil s nepříjemným forčekingem Hurricanes, kteří v první třetině nenechávají své soupeře vůbec nadechnout.

18:12

Pesce znovu napřahoval z pravého mantinelu. Lundqvistovi trochu komplikovalo zákrok několik spoluhráčů před brankovištěm, nicméně na bezbrankovém stavu se nic nezměnilo.

17:51

Henrik Lundqvist uklidňuje hru přerušením, kterému předcházelo jeho zachycení Wallmarkova nahození ze středního pásma.

17:29

Nečas na zadním mantinelu odzbrojil krajana Chytila a nakonec vyhodil tak šikovně, že se nepíská zakázané uvolnění.

17:10

Teuvo Teräväinen přihrál z rohu do levého kruhu, jenže i NIederreiter si vylámal zuby na famózně chytajícím Lundqvistovi!

16:45

Další zákrok pro hostujícího gólmana, který neměl větší problémy se Slavinovou ranou od modré. O chvíli později přišla ještě jedna, ale Staal ji protečoval nepřesně.

16:12

Martin Nečas přihrával z otočky za sebe. Asi neplánovaně našel Hamiltona, který napřáhl z pravého kruhu, ale Lundqvist byl znovu na správném místě.

15:48

Kreider vrátil na modrou, odkud to zkoušel DeAngelo, ale padající Kakko neprotečoval puk do prostoru Mrázkovy branky.

15:08

Smithovi vypíchl kotouč Luostarinen, který ve svém prvním zápase v NHL zatím hraje velice dobře. Trouba pak už nezachránil útočné pásmo pro Rangers.

14:36

Pesceho rána z pravého mantinelu byla nebezpečně tečovaná, ale puk si cestu mezi tři tyče Lundqvistovy klece znovu nenašel.

14:23

Newyorčané museli zastavit svůj postup kvůli odpískané hře vysokou holí. Hra se vrací do středního pásma.

14:13

Wallmark přestřelil z mezikruží. Stejně pak dopadl i Hamilton a hosté si mohli oddechnout až poté, co Lundqvist zblízka vychytal Ryana Dzingela!

13:29

Joel Edmundson pálil do poloprázdné branky, nicméně Rangers znovu odolali! Švédský obránce totiž trefil Libora Hájka a hosté nakonec vyhodili na icing.

13:10

Hájek a Trouba stále neví, kde jim hlava stojí. Dvě další solidní příležitosti měl Foegele, ale ani tomu se nepovedlo otevřít skóre zápasu.

12:38

Neskutečná sprška střel na hostující branku! Šance měli Edmundson, Svečnikov, Aho i Foegele, ale švédský veterán ve službách Rangers odolal!

12:06

Kreider podlehl tlaku napadajících soupeřů ve svém obranném pásmu, ale měl štěstí, že se kotouč odrazil přesně na hůl českého útočníka Filipa Chytila.

11:10

Hosté v plném počtu.

11:07

Jake Gardiner si na modré vyměnil přihrávky s Wallmarkem, jenže z osy hřiště vystřelil hodně vedle branky trochu dezorientovaného gólmana.

10:18

Pěkná souhra na jeden dotek od Svečnikova, Aha a zakončujícího Dzingela. Vše překazil až zákrok Lundqvista, který je hned od začátku ve velkém zápřahu.

10:13

Teuvo Teräväinen přenechal puk Hamiltonovi, který se s ním posunul do pravého kruhu a jen o kousek minul hostující klec.

09:57

Domácí dost překombinovali akci v útočné třetině, která ve finále přinesla jen nepřesné nahození od Teräväinena.

09:14

Ryan Dzingel nahradil na buly Aha. Přesto jej vyhrál a díky tomu mohl od modré pálit Hamilton, kterého Lundqvist hokejkou vychytal.

09:10

Debutant Eetu Luostarinen si dobře kryl puk před Staalem, který jej za Lundqvistem jednoznačně podrazil. Je z toho druhá přesilovka pro Carolinu.

08:16

Lemieux objel branku, ale dlouho nemohl vystřelit, protože mu van Riemsdyk zezadu blokoval hokejku. Zakončení z levého kruhu nakonec za moc nestálo.

07:18

Domácí rychle napravili velkou chybu v rozehrávce. Postaral se o to už několikrát zmíněný Hamilton, který zlikvidoval finální pas přes osu kluziště.

07:08

Niederreiter nahodil puk sám pro sebe. Canes se díky němu usadili v útočné třetině, ovšem Hamiltonova střela od modré se odrazila od nohy Staala.

06:35

Uklidnění přichází až po ofsajdu, kterým se provinila domácí pětice. Následuje reklamní přestávka.

06:04

Hraje se ve velmi dobrém tempu. Více práce má zatím Lundqvist, který teď vyrazil Pesceho střelu z pravého konce modré čáry.

05:45

Brendan Lemieux si nachystal střelu z prostoru před pravým kruhem, odkud mířil na zadní tyč, ale Mrázek pravým betonem zakročil.

05:32

Hosté v plném počtu.

05:25

Wallmarkovu střelu zablokoval Trouba. Staal z mezikruží přestřelil a Nečase pro změnu vychytal Henrik Lundqvist, jehož spoluhráčům se po těchto okamžicích povedlo vyhodit.

04:29

Rangers se pokusili dát už čtvrtý gól v oslabení v rámci této sezóny. Ryan Strome z vrcholku pravého kruhu ale netrefil zařízení.

04:15

Aho posílal přihrávku do volného prostoru před brankovištěm, kam to měl nejblíže Svečnikov, jenže zblízka protečoval puk do prostoru vedle Lundqvistovy levé tyče.

03:44

Henrik Lundqvist si věděl rady se střelou zápěstím od Dougieho Hamiltona, který zůstal úplně volný na pravé polovině kluziště.

03:32

Domácí si zahrají přesilovou hru. Za hrubost během střídání bude dvě minuty pykat Lias Andersson, jenž se vrátil do sestavy Rangers na úkor Haleyho.

02:37

Kaapo Kakko protečoval puk až k Mrázkovi, který neriskoval rozehrávku a přerušil hru za cenu buly ve své blízkosti.

02:23

Howdenova rána byla nepřesná. Puk se pak vracel do brankoviště, ale Kakko tam byl velice těsně a čistě ubráněn.

01:45

DeAngelo ztratil puk za vlastní brankou, přihrávka do mezikruží ale skončila u Kreidera, který rychle rozehrál do středu hřiště na Bučněviče.

01:01

Filip Chytil vjel s kotoučem do postavení mimo hru. Pak sice vyhrál buly, ale Rangers se v útočném pásmu neudrželi.

00:36

Jesper Fast hokejkou tečoval Slavinovo nahození, ale Lundqvist musel zasahovat až o pár vteřin později, kdy zleva střílel Teräväinen.

00:17

Mladý český obránce Libor Hájek vstoupil do zápasu úspěšným blokem proti střele Teräväinena, kterou zablokoval až do ochranné sítě.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Carolina Hurricanes: Mrázek (Reimer) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Gardiner, T. van Riemsdyk, Edmundson – Foegele, Aho, Svečnikov – T. Teräväinen (A), J. Staal (C), Niederreiter – Nečas, Wallmark, Dzingel – Gibbons, Luostarinen, B. McGinn.

New York Rangers: H. Lundqvist (Georgijev) – Trouba, Hájek, DeAngelo, Fox, M. Staal (A), R. Lindgren – Fast (A), R. Strome, Panarin – Bučněvič, Chytil, Kreider (A) – Kakko, B. Howden, Lemieux – McKegg, L. Andersson, Br. Smith.

Rozhodčí: MacCauley, Pollock – Fournier, Cherrey.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Československá stopa v utkání:

Petr Mrázek (CAR)

Brankář, 27 let, 10 zápasů, úspěšnost 90,9%

Martin Nečas (CAR)
Útočník, 20 let, 15 zápasů, 9 bodů (3+6)

Libor Hájek (NYR)
Obránce, 21 let, 13 zápasů, 2 body (0+2)

Filip Chytil (NYR)
Útočník, 20 let, 4 zápasy, 2 body (2+0).
Vzájemné zápasy

20.02.2019 Carolina – NY Rangers 1:2
09.02.2019 NY Rangers – Carolina 0:3
16.01.2019 NY Rangers – Carolina 6:2
07.10.2018 Carolina – NY Rangers 8:5
01.04.2018 Carolina – NY Rangers 1:2.
Carolina Hurricanes

Domácí měli skvělý vstup do sezóny, když v prvních pěti zápasech neztratili jediný bod. Od té doby to však jsou výsledky Hurricanes jako na houpačce. Po třech porážkách tým českých legionářů Petra Mrázka a Martina Nečase postupně porazil Chicago, Calgary a Detroit, ovšem v předchozích dvou vystoupení zase odešel bez bodu, když prohrál 3:5 s New Jersey a po matném výkonu i 1:4 ve Philadelphii. I tak je Carolina na solidním pátém místě Východní konference, od devátého Pittsburghu jej však dělí pouze dva body. Na marodce figurují útočníci Martinook a Haula.

Nejproduktivnější hráči:
• D. Hamilton – 16 bodů (6+10)
• A. Svečnikov – 15 bodů (6+9)
• T. Teräväinen – 12 bodů (4+8).
New York Rangers

Tým z Manhattanu pomalu zahlazuje stopy po nedávné sérii pěti porážek v řadě. Z posledních šesti zápasů Rangers urvali osm bodů a v tabulce Východní konference se posunuli na dvanácté místo, z něhož ztrácí na nejlepší osmičku pět bodů, avšak oproti většině soupeřům mají dva zápasy k dobru. Od předchozího vystoupení Newyorčanů uteklo pouze pár hodin. V noci na čtvrtek se představili na domácím ledě proti slabému Detroitu a i bez zraněného prvního centra Zibanejada jej s přehledem porazili v poměru 5:1.

Nejproduktivnější hráči:
• A. Panarin – 14 bodů (7+7)
• R. Strome – 13 bodů (5+8)
• A. DeAngelo – 11 bodů (5+6).
Všem hokejovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu kanadsko-americké NHL. Od jedné hodiny se můžeme těšit na utkání mezi Carolinou Hurricanes a New Yorkem Rangers!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

Carolina Hurricanes – New York Rangers

2:4

konec (0:1, 1:1, 1:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 35. D. Hamilton (Slavin, T. Teräväinen), 56. Aho (Dzingel, Nečas) – 20. Panarin (R. Strome, Fast), 39. Lemieux (DeAngelo, Bučněvič), 42. Bučněvič, 59. Fox (Panarin)

Carolina Hurricanes: Mrázek (Reimer) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Gardiner, T. van Riemsdyk, Edmundson – Foegele, Aho, Svečnikov – T. Teräväinen (A), J. Staal (C), Niederreiter – Nečas, Wallmark, Dzingel – Gibbons, Luostarinen, B. McGinn.

New York Rangers: H. Lundqvist (Georgijev) – Trouba, Hájek, DeAngelo, Fox, M. Staal (A), R. Lindgren – Fast (A), R. Strome, Panarin – Bučněvič, Chytil, Kreider (A) – Kakko, B. Howden, Lemieux – McKegg, L. Andersson, Br. Smith.

Rozhodčí: MacCauley, Pollock – Fournier, Cherrey

Diváci: 13 878

Průběh zápasu
1. třetina
03:32 NYR 2 L. Andersson, hrubost
09:10 NYR 2 M. Staal, podrážení
19:32 NYR 0:1 Panarin (R. Strome, Fast)
Po 1. třetině
2. třetina
27:45 CAR 2 Gardiner, nedovolené bránění
34:32 CAR 1:1 D. Hamilton (Slavin, T. Teräväinen)
37:46 CAR 2 Pesce, podrážení
38:04 NYR 1:2 Lemieux (DeAngelo, Bučněvič)
Po 2. třetině
3. třetina
41:15 NYR 1:3 Bučněvič
55:58 CAR 2:3 Aho (Dzingel, Nečas)
58:35 NYR 2:4 Fox (Panarin)
Konec