Menu

Hokej

World Roller Games (ženy)

Česko – Japonsko

8:0

konec (4:0, 4:0)

11.07.2019, 12:15 • CEM Mar Bella, Barcelona • Čtvrtfinále • David Šimon (@David_Simon92)

Stejně jako v první půlce skórovaly Češky i v té druhé celkem čtyřikrát. Pohodlně tak dokráčely k výhře a mohou se radovat z postupu mezi nejlepší čtyři týmy. V semifinále je čeká lepší z duelu Kanady s Itálií. (13:20:57)

Konec zápasu.

39:58

Ještě jednou to zkusila Vopravilová v posledních vteřinách, ale Kikučiová ramenem kotouč vytáhla nad branku. To už byla poslední akce.

39:11

Vopravilová šla do útoku s Kaltounkovou, jenže přišla přihrávka navíc a ta tuto dvojici vyřadila z dobré pozice.

38:24

Mrázová obkroužila japonskou branku a hledala před ní Mlýnkovou. Okucuová ale tomuto pasu zamezila.

36:42

Kikučiová už musí řešit první nepříjemnou situaci. Střílela na ni Erbenová a nebyla to zrovna jednoduchá situace, když kotouč poskakoval. Japonka ale zasáhla dobře.

35:26

Česko právě vstřelilo branku!
Namikiová inkasuje znovu a to už je pro ni moc, nahradí ji Kikučiová. Před její branku nabruslila NATÁLIE MLÝNKOVÁ, která plácla do pasu od Mrázové a umístila jej přesně mezi betony. Asistence: Kateřina Mrázová.

35:07

Po nepříjemném souboji za japonskou brankou sudí přerušují hru. Hráčky jsou ale v pořádku a bude se pokračovat.

34:10

Dominika Vopravilová zakončovala v pádu mezi kruhy. Namikiová její střelu zvládla zpacifikovat.

33:26

Česko právě vstřelilo branku!
A znovu KATEŘINA MRÁZOVÁ. Ujala se kotouče, nacpala se před japonskou branku a poté zasunula kotouč mezi betony japonské brankářky Namikiové. Asistence: Sára Čajanová.

33:00

Češky pohodlně kombinují a nikam nespěchají.

30:29

Kaltounková hledala Vopravilovou před japonskou brankou, jenže ta byla otočena zády a nezvládla přejít do zakončení.

30:11

Česko právě vstřelilo branku!
I druhá přesilová hra je využita, znovu se o to postarala KATEŘINA MRÁZOVÁ. Pobídku ke střele jí poslala Čajanová a česká kapitánka propálila vše, co jí stálo v cestě. Asistence: Sára Čajanová.

29:22

Vyloučení v týmu Japonsko (Suzu Nakagawaová – 2 min., podrážení).

28:29

Sekineová vyslala propagační pokus. Peslarová jej vyrazila.

27:57

Tereza Mazancová střílela z prostoru mezi kruhy a rovnou i dorážela svou střelu. Namikiová převedla zatím svůj nejlepší zásah, když se roztáhla v brankovišti a oba pokusy zlikvidovala.

26:53

Kateřina Kaltounková střílela téměř z vlastní poloviny. Rána jí ale nesedla zcela ideálně a Namikiová nemusela zasahovat.

25:06

Obrovskou šanci měla Kateřina Mrázová! Dostala kotouč zpět před branku a měla před sebou úplně prázdnou branku. Nestihla ji ale trefit a kotouč doklouzal za japonskou branku.

24:31

Nakagawaová pálila z levé strany, ovšem česká brankářka v poklidu vyráží.

24:02

Okucuová provětrala Peslarovou, která naskočila do druhé poloviny. Japonka obkroužila českou branku a chtěla zasouvat k bližší tyči. Peslarová kotouč našla pod výstrojí.

22:26

Další útočný výpad převedla Magdaléna Erbenová, jenž prošla před japonskou branku. Namikiová obstála.

21:47

Adéla Jůzková se tlačila k další brance, jenže její ránu z pravého kruhu zastavila tyč japonské branky!

20:48

Česko právě vstřelilo branku!
V japonské obraně vzniklo velké okno a Mlýnková s Čajanovou postupovaly naprosto osamocené proti japonské brankářce. Namikiová toho moc nezmohla, když si české hráčky vyměnily kotouč a SÁRA ČAJANOVÁ jej dopravila za její záda. Asistence: Natálie Mlýnková.

20:31

Už po půl minutě druhé poloviny musí japonská brankářka řešit nepříjemnou situaci. Mlýnková posunula Mrázové před branku a ta mohla zvyšovat české vedení.

20:01

Začal druhý poločas.
Po první polovině vedou české reprezentantky 4:0. Ve hře dominují a soupeřkám nedarovaly mnoho příležitostí. Spoustu práce má naopak Namikiová v japonské práce, která musela likvidovat množství příležitostí.

20:00

První poločas skončil.

19:35

Vopravilová na poslední chvíli zabránila japonské šanci, do útoku tak vyrazila Kaltounková, jejíž střela skončila na výstroji Namikiové.

18:58

Střele Karolíny Kovářově ze střední vzdálenosti pořádně provětrala Namikiovou. Kotouč se od ramene japonské brankářky odrazil vysoko do vzduchu a poté přistál na síťce na brance.

17:30

Jančová měla kotouč na holi v rohu, odkud vymýšlela, komu jej předá. Rozhodla se, že to bude Mrázová, která najížděla ze druhé vlny. Namikiová si ale malinko vybruslila a zmenšila české hráčce úhel.

16:31

Okucuová se po japonské střele tlačila k vyraženému kotouči, ale Škodová u něj byla o něco dřív.

15:53

Před japonskou brankou se uvolnila Kateřina Flachsová a šla rovnou do bekhendové kličky, kterou však nedotáhla a Namikiová tentokrát nemusela zasahovat.

14:21

Na českou polovinu vtrhla Kubotaová, ovšem z její šance nic nebude. Nedokázala si ideálně seřídit kotouč na hokejce.

12:54

Mlýnková přes brankoviště našla Mrázovou, jenže ta trefila jen tyč branky Namikiové. Češky svého soupeře od úvodu přehrávají.

12:14

Na chvíli zahrozily i Japonky a Škodová musela pozorně sledovat, kde se nachází kotouč. Poté jej raději zakryla lapačkou a přerušila hru.

11:59

Mrázová měla na hokejce další gólovou příležitost. S Jančovou si vyměnily role a ta jí dlouhým pasem našla před Namikiovou, jenže tentokrát trefila jen vyrážečku.

11:53

Česko právě vstřelilo branku!
Tak dlouho český tým kroužil v útočném pásmu, až je z toho další gólová radost. Mrázová táhla kotouč podél mantinelu a už mířila za branku, jenže zadovkou vrátila puk před brankoviště, kde si najela MICHAELA JANČOVÁ, která jej procpala pod betonem Namikiové. Asistence: Kateřina Mrázová.

10:49

Čtveřice českých hráček operuje na polovině soupeřek. Na ohrožení japonské branky se ale zatím čeká.

08:53

Česko právě vstřelilo branku!
Teď už to Češky sehrály mnohem lépe a odměnou je jim třetí gól. Jančová naznačila, že půjde do střely, čímž udělala prostor KATEŘINĚ MRÁZOVÉ, které naservírovala kotouč a ta tvrdou střelou propálila Namikiovou. Asistence: Michaela Jančová.

08:37

Mlýnková po přisunutí od Mrázové zkoušela střílet z pravého kruhu, ale branku vysoko přestřelila. Vhazovat se bude ve středu hrací plochy.

08:13

Několik dobrých pokusů šlo na japonskou branku, ale Namikiová odolala. Dvakrát pálila Flachsová, jednou i Kovářová a o dorážení se snažila Vopravilová. Japonky zatím oslabení zvládají.

07:18

Vyloučení v týmu Japonsko (Asuka Goiová – 2 min., sekání).

07:18

Výhoda je u konce. Jedna z Japonek se obětavě položila do střely Mrázové.

06:30

Mrázová si najela za obranu, šla do zakončení, ale byla faulována! Škodová míří rychle na střídačku, aby do hry vpustila pátou bruslařku.

05:15

Japonské brankářce pořádně zatopila Eliška Veselá, která vracela kotouč do brankoviště. Namikiová vůbec nevěděla, kde se puk nachází, a tak měla štěstí, že jí pomohla spoluhráčka.

05:01

Po dlouhém pasu Kaltounkové z vlastního pásma zakončovala Jůzková bekhendem. Měla ale těžkou pozici, a tak ten to souboj vyšel lépe pro Namikiovou.

03:58

Česko právě vstřelilo branku!
Češky se radují podruhé. Na středu si udělala prostor KATEŘINA MRÁZOVÁ, která prokráčela až před Namikiovou, které kotouč pověsila pod horní tyč. Asistence: Sára Čajanová.

03:08

Goiová se rozhodla zakončovat, ale přes blokující Flachsovou kotouč k brance nedostala.

02:08

Poprvé zasahuje také česká brankářka. Z pravého kruhu střílela Sugišitaová a donutila Škodovou k zákroku.

01:55

Japonky vyhazují za českou branku a rychle chtějí střídat. Češky začnou útok od brankářky Škodové.

01:08

Mezi kruhy se probojovala Adéla Jůzková, jenže prostor mezi třemi tyčemi trefit nedokázala. Její rána šla vedle branky Namikiové.

00:38

Česko právě vstřelilo branku!
Netrvalo to dlouho a Češky jdou do vedení. NATÁLIE MLÝNKOVÁ se přetahovala se soupeřkou o kotouč mezi kruhy, odebrala jí jej a přízemní střelou s odrazem o tyč otevírá skóre!

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Česko: Peslarová, Škodová – Erbenová, Flachsová, Jančová, Kovářová, Mazancová, Pipková – Jůzková, Kaltounková, Mlýnková, Mrázová, Čajanová, Vopravilová, Veselá.

Japonsko: Kikučiová, Namikiová – Nakagawaová, Okucuová, Hayaová, Goiová, Kousakaová, Moriová, Kubotaová, Moritaová, Nakamotoová, Sekiová, Sekineová, Hayasakaová, Sugišitaová.

Rozhodčí: Andersonová, Calerová.
České reprezentantky doslova prosvištěly základní skupinou a po posledním zápase jejich skóre čítá poměru 61:3! Přispěly k tomu zejména vysoká vítězství nad Velkou Británií (11:0), Austrálií (24:1), Čínou (18:0). V posledním duelu se Češky o první místo utkaly s Finskem a i proti tomuto soupeři byly produktivní, když zvítězily (8:2), což je nejvyšší výhra nad tímto soupeřem.

A tak přichází na řadu čtvrtfinále, kde je čeká Japonsko, které bojovalo ve skupině C a skončilo na třetí příčce za Kanadou a Španělskem. To jim ale stačilo na postup do vyřazovacích bojů.

Vítěz a zároveň postupující v semifinále vyzve úspěšnějšího z dvojice Kanada či Itálie.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.

Česko – Japonsko

8:0

konec (4:0, 4:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 1. Mlýnková, 4. Mrázová (Čajanová), 9. Mrázová (Jančová), 12. Jančová (Mrázová), 21. Čajanová (Mlýnková), 31. Mrázová (Čajanová), 34. Mrázová (Čajanová), 36. Mlýnková (Mrázová)

Česko: Škodová (21. Peslarová) – Erbenová, Flachsová, Jančová, Kovářová, Mazancová, Pipková – Jůzková, Kaltounková, Mlýnková, Mrázová, Čajanová, Vopravilová, Veselá.

Japonsko: Namikiová (36. Kikučiová) – Nakagawaová, Okucuová, Hayaová, Goiová, Kousakaová, Moriová, Kubotaová, Moritaová, Nakamotoová, Sekiová, Sekineová, Hayasakaová, Sugišitaová.

Rozhodčí: Andersonová, Calerová.

Průběh zápasu
1. poločas
00:38 CZE 1:0 Mlýnková
03:58 CZE 2:0 Mrázová (Čajanová)
07:18 JPN 2 Goiová, sekání
08:53 CZE 3:0 Mrázová (Jančová)
11:53 CZE 4:0 Jančová (Mrázová)
Přestávka po pol.
2. poločas
20:48 CZE 5:0 Čajanová (Mlýnková)
29:22 JPN 2 Nakagawaová, podrážení
30:11 CZE 6:0 Mrázová (Čajanová)
33:26 CZE 7:0 Mrázová (Čajanová)
35:26 CZE 8:0 Mlýnková (Mrázová)
Konec