Menu

Fotbal

FORTUNA:LIGA - Skupina o záchranu

Bohemians Praha 1905 – FK Příbram

1:4

konec (1:2)

14.05.2019, 17:30 • Ďolíček, Praha-Vršovice • 3. kolo • Martin Augustin (@ogy_16)

Tipsport: 1.6 4.23 6.01 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To už je z mé strany definitivně vše. Z Ďolíčku přeji hezký večer! (20:05:34)
Martin Hašek (trenér Bohemians):
Náš výkon byl velice slabý. Nemohu pro to najít žádný jiný důvod než, že jsme to utkání nezvládli mentálně. Mimo utkání se Slavií, kdy jsme se po gólu z penalty položili, jsme hráli poměrně dobře. Jediné nepovedené utkání poté bylo semifinále poháru v Ostravě. Zřejmě jsem jako trenér nepřipravil mužstvo na zápas dostatečně mentálně, což jde za mnou. Věřím, že se na zbylé dva zápasy připravíme lépe. V tomto utkání se nemá cenu ani moc patlat. Je lepší zapomenout a připravit se na následující dva zápasy. Stále věřím, že se baráži vyhneme. A pokud ne, tak baráž nabízí další příležitost, jak se v nejvyšší soutěži zachránit. A pevně věřím, že tam patříme, byť tomu dnešní výkon absolutně neodpovídal.
Pokorný: Asi to odráží celou sezónu, že musíme bojovat až do konce v psychickém stresu... Po zápase jdeme vždycky poděkovat fanouškům. Teď chtěli, abychom k nim přišli co nejblíž a mohli si to s námi vyříkat. Měli na to právo po tom, co jsme předvedli. Situace je ale bez ohledu na to pořád stejná. Musíme zvládnout následující dva zápasy.
Lukáš Pokorný (obránce Bohemians):
Kdyby nám někdo řekl před třemi týdny, že budeme po utkání s Příbramí v této situaci, tak bych tomu asi ani nevěřil. V posledním zápase základní části na Slovácku jsme stále hráli o skupinu o Evropu. Teď jsme prohospodařili náskok, který jsme na záchranu měli, což je špatné. Máme před sebou ještě dva zápasy, ale teď jsem obrovsky zklamaní.

Na hráčích Příbrami jsem viděl, že jimi rychlý gól otřásl. Nám to ale ublížilo. Zbytečně jsme se zatáhli, nedařilo se nám a už v poločase jsme mohli prohrávat klidně 1:4.
Nádvorník: Připravovali jsme se na to, že Bohemka hraje vzadu na tři stopery. Ten jeden hráč jim pak chybí v záloze nebo útočné fázi. Věděli jsme, že všichni tři jejich obránci jsou pomalejší než naši ofenzivní hráči. Pokyn byl, že jsme chtěli dávat míče rychle a kolmo nahoru.
Roman Nádvorník (trenér Příbrami):
Do zápasu jsme vstoupili tragicky, byť jsme se na to připravovali. Musím mužstvu poděkovat, že jsme se zvedli. Trefili jsme tyč, nedali penaltu a už do přestávky jsme tak mohli být i ve větším vedení. Bohemka neměla v podstatě žádnou gólovou šanci. Ve druhém poločase jsme si to pohlídali a přidali další dva krásné góly. Pro nás to jsou důležité tři body, ale ještě není nic hotového. Před námi jsou ještě dva těžké zápasy, v nichž musíme bodovat.
Ještě od našeho přenosu neodcházejte. Přineseme Vám to nejdůležitější z tiskové konference.
Fotbalisté Bohemians dnes zcela propadli. Příbrami v Ďolíčku podlehli naprosto zaslouženě 1:4. Domácí sice poslal již ve 2. minutě do vedení Antonín Vaníček, ale pak přebrali otěže zápasu do svých rukou jednoznačně hosté. Rezek ještě neproměnil penaltu, ovšem Příbram přesto ještě v prvním poločase skóre otočila po zásazích Ruslana Mingazova a Oliviera Kingueho. Hned pět minut po změně stran pak klokany asi definitivně srazil povedenou individuální akcí Jan Matoušek. Od té doby už to byla z domácí strany pouze křeč a v 85. minutě Bohemce ještě zasadil ránu z milosti po Matouškově přihrávce Matěj Polidar.

90+3

Konec zápasu.

90+2

Teď už se jen čeká na závěrečný hvizd rozhodčího Berky...

90+1

Utkání bude nastaveno o dvě minuty.

90

Málo vídaná věc se udála během posledního střídání Příbrami. Janu Matouškovi, který odehrál výborný zápas, totiž hromadně zatleskali i domácí příznivci na hlavní tribuně. Talentovaného mladíka nahradil naopak veterán Rudolf Skácel.

89

Hlouček fanoušků Příbrami v sektoru hostí už děkuje svým hráčům. Ti po dnešku opustí barážové příčky.

89

Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Ruslan Mingazov, přichází Tomáš Jablonský.

87

Fanoušci Bohemians začínají hromadně opouštět tribuny. Dnes jim klokani radost neudělali.

86

Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Abdalláh Júsuf Hilál, přichází Jan Záviška.

86

Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Matěj Polidar, přichází Marek Kodr.

85

85. Matěj POLIDAR - 1:4

86

Příbram právě vstřelila branku!
A je vymalováno! Jan Matoušek našel z pravé strany šestnáctky před bránou volného MATĚJE POLIDARA, který zblízka pohodlně překonal Fryštáka.

84

Když už domácí dostanou míč do šestnáctky, tak je z toho útočný faul. Ten nyní odpískal rozhodčí Berka Vackovi.

83

Hosté měli k dispozici protiútok do otevřené obrany soupeře. Postupovali ve čtyřech na tři zadáky Bohemky, ale tentokrát ztroskotali na přesnosti přihrávek.

82

Akci Bohemians ale zastavil útočný faul Puškáče na brankáře Kočího.

81

Puškáč byl faulován na vlastní polovině. Domácí rychle rozehráli a pospíchají dopředu.

80

Z poloviny hřiště nakopl míč do šestnáctky Příbrami Pokorný. Pro balón si došel Ondřej Kočí.

78

Příbramští zahrávali rohový kop, ale Rezek vystavil spoluhráče Mingazova do ofsajdu.

77

Žlutou kartu dostává Matěj Polidar (1.FK Příbram). Mezitím je ošetřován domácí Daniel Krch.

Dnešní utkání sleduje 3055 diváků.

75

Hlasatel teď diváky dokonce varuje, že v případě vhazování dalších předmětů hrozí předčasné ukončení zápasu.

74

Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Lukáš Hůlka, přichází Filip Hašek.

74

Brankář Kočí boxoval centr z pravé strany hřiště a přitom se srazil s nabíhajícím Bartekem. Domácí fanoušci si myslí, že gólman Příbrami situaci přihrál a zaházeli trávník předměty.

73

Do konce zápasu schází i s nastavením tak 20 minut. Příbram má utkání zcela pod kontrolou.

70

Žlutou kartu dostává Lukáš Hůlka (Bohemians Praha 1905), který zatáhl za záchrannou brzdu ve středu hřiště.

69

Dostálova přihrávka hledala rozběhnutého Reitera, který prohrál souboj s Antwim a ještě pak levého beka hostí fauloval.

68

Antonín Fantiš urazil míč za lajnu o protihráče. Příbram bude vhazovat.

66

To domácím střelba téměř chybí. Domácí u pokutového území raději nahrávají nebo se pokoušejí o kličky a divákům dochází trpělivost.

65

Příbram je v zakončení velmi nebezpečná! Ruslan Mingazov snad ze 30 metrů pořádně protáhl Fryštáka, který jeho projektil přizvedl nad břevno.

64

V souboji s Treglerem spadl Júsuf, který si nabíhal za příbramskou obranu. K nelibosti fanoušků Bohemians se nedovolený zákrok nepíská.

63

Domácí trápení teď dokumentovala situace, kdy Rudolf Reiter obdržel na hranici šestnáctky míč od Vaníčka. Ten si vylepšil situaci kličkou do pravé strany, ale místo střely chtěl ještě nahrávat a jen odevzdal míč příbramskému obránci.

61

61. Krchova hlavička po rohu trefila Kočího

61

Na rohový kop Dostála si naskočil Daniel Krch. Domácí kapitán ale hlavičkoval do středu brány a Kočí si tak připsal snadný zákrok.

60

Dlouhý nákop hledal Júsufa Hilála. Stoper Tregler před ním raději odvrátil míč na roh.

58

Ze strany Bohemians je to velké trápení. Pokud se něco nestane, tak klokani budou muset zabojovat o záchranu v jiných zápasech.

57

Hosté se řítili do dalšího nebezpečného kontru. Mingazov poslal míč na levou stranu na Jana Matouška, který z levé strany šestnáctky po zemi minul vzdálenější tyč.

55

Teď přišla dobrá spolupráce domácích fotbalistů na pravé straně hřiště. Vacek nahrál do šestnáctky Vaníčkovi, který míč předal Martinovi Dostálovi. Ten zamířil vedle vzdálenější tyče.

54

Centr Júsufa z levé strany se stal kořistí brankáře Kočího, který si pro míč lehce doskočil.

53

Z Reiterova průniku po pravé straně domácí nic nevytěžili. Sudí ukazuje na odkop od brány.

52

Příbram má zápas rozehraný na tři body. To by znamenalo, že by v tabulce přeskočila Bohemku a minimálně pro toto kolo se vyhrabala z barážových pozic.

50

50. Jan MATOUŠEK - 1:3

50

Příbram právě vstřelila branku!
JAN MATOUŠEK teď ukázal, že z něj roste velký fotbalista! Na útočné polovině se dostal k míči, ze stoperů soupeře udělal solné sloupy, když se přes ně dostal snadno do šestnáctky a střelou k levé tyči a do horní poloviny brány nedal Fryštákovi šanci na zákrok – 1:3.

48

Míč mířil na bližší tyč, kde se nikdo z domácích k hlavičce nedostal. Sudí navíc píská útočný faul.

47

Teď naopak táhl míč dopředu po pravé straně Reiter a vybojoval roh pro Bohemku.

47

Příbram zahrávala rohový kop. Už to vypadalo, že se klokani osvobodí, ale následně hodně lacině odevzdali míč soupeři.

46

Trenér Bohemky Martin Hašek poslal na hřiště druhého útočníka. Navíc to vypadá na kompletní změnu rozestavení. Zdá se, že stoper Hůlka se přesunul do středu zálohy a domácí tak budou praktikovat systém 4 – 4 – 2.

46

Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Vladislav Ljovin, přichází David Puškáč.

46

Začal druhý poločas.
Po prvním poločase přímého souboje o vyhnutí se baráži prohrávají Bohemians s Příbramí 1:2. Domácí přitom začali utkání skvěle a už ve 2. minut je poslal do vedení Antonín Vaníček, ale poté postupně přenechali iniciativu hostům. Ti neproměnili několik zajímavých příležitostí a Rezek dokonce zahodil penaltu, ale ve 32. minutě už vyrovnání přišlo. Brankář Fryšták neudržel v rukavicích Matouškovu střelu a dorážející Ruslan Mingazov už to měl snadné. Krátce před přestávkou se navíc Příbramští prosadili po rohu, když míč dostal do sítě Olivier Kingue.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje druhý poločas?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+3

První poločas skončil.

45+2

Karel Soldát odehrával míč před Reiterem a oba hráči se nepříjemně střetli. Hůře dopadl příbramský obránce, který je ošetřován.

45+1

Sudí Berka nastaví první poločas o dvě minuty.

44

44. Olivier KINGUE - 1:2

44

Příbram právě vstřelila branku!
Hosté se po rohu prosazují! Na zadní tyč si naběhl OLIVIER KINGUE, který byl dostatečně důrazný na to, aby zblízka dostal balón do sítě.

43

Domácí vystrašil nebezpečnou střelou zpoza šestnáctky Antonín Fantiš, který tak o metr minul vzdálenější tyč! O chvíli později si Antwi na levé straně narážel míč s Fantišem. Příbram takto vybojovala roh.

42

Rezek vysouval dlouhým nákopem Mingazova. Ten ale fauloval Barteka a Bohemka tak bude rozehrávat.

41

Ten rozehrával Dostál, ale hosté se opět dokázali ubránit.

40

Vacek zahrával standardní situaci z levé strany. Po zákroku hostující obrany se bude kopat roh.

38

Hra se teď trochu uklidnila, na hřišti se toho moc neděje.

36

Zase se hrálo u pokutového území klokanů. Situaci vyřešil okopem Bartek.

34

Příbram se dočkala vyrovnání určitě zaslouženě. Úvod zápasu sice prospala, ale postupně přebrala otěže. Připomínám, že Rezek ještě neproměnil penaltu.

32

32. Ruslan MINGAZOV - 1:1

32

Příbram právě vstřelila branku!
Martin Dostál se snažil obejít na pravém křídle Antwiho, ale po kontaktu s obráncem hostí skončil na zemi. Hra ovšem pokračovala a Příbram rychle přešla do protiútoku. Ten táhl Jan Matoušek, jenž si navedl míč až k pokutovému území a vystřelil. Mířil sice na střed brány, ovšem brankář Fryšták balón v rukavicích neudržel a dobíhající RUSLAN MINGAZOV pohodlně dorážel do odkryté brány – 1:1.

30

Dostála nyní dobře zakřižoval hostující stoper Tregler a z akce domácích vedené po pravé straně tak nic velkého nebylo.

30

Po Vaníčkově centru se k míči nedostal na zadní tyč nabíhající Bartek. Balón lapil brankář Kočí.

28

Protiútok domácích zastavil ofsajd, v němž byl Reiter.

27

27. Polidar byl blízko gólu, trefil tyč!

27

Domácí měli obrovské štěstí! Spoustu prostoru měl před sebou na pravé straně Mingazov, který místo centru oslovil zpětnou přihrávkou Matěje Polidara. Ten nastřelil vzdálenější tyč Fryštákovy brány. Gólman Bohemky ani nereagoval.

25

Hra už opět pokračuje i s Matouškem na trávníku.

24

Na trávníku zůstal ležet hostující Matoušek. Domácí kouč Hašek přerušení hry využil k udělení taktických pokynů Reiterovi.

22

22. Rezek zahodil penaltu, když bránu překopl

22

Jan Rezek obrovskou šanci na vyrovnání zahodil! Z penaltového puntíku poslal míč nad břevno!

21

Penalta pro hosty! Za obranu domácích se dostal Jan Matoušek, kterého nedovoleně zastavil Krch.

20

Vaníček si seběhl z levého křídla na pravé a posílal před bránu centr, k němuž se Júsuf Hilál nedostal. O chvíli později centroval také Reiter, ale ani tentokrát se bahrajnský útočník nedostal k zakončení.

18

Hned třem rohům v krátkém sledu nakonec čelili klokani. Teď už jejich obrana odehrála míč k půlící čáře.

17

Matouškovu ránu z úhlu vyrazil Fryšták a tak roh zahrávali také hosté. Fryšták chytil sražený balón až za brankovou čarou, takže se bude rozehrávat od rohového praporku ještě jednou.

16

Po následném rohu se jeden z domácích hráčů dostal k zakončení. Vzrušení však bylo zbytečné. Pískán byl totiž útočný faul.

15

Průnik Rudolfa Reitera zastavil skluzem na poslední chvíli Antwi. Bylo to v šestnáctce, takže to v hledišti vyvolalo určité emoce, ale zákrok příbramského obránce byl asi čistý.

14

14. Rána Bartka z úhlu vystrašila hostující defenzivu

14

David Bartek si v pokutovém území navedl míč na pravačku, z levé strany však balón nasměroval nad bránu. I tak si dlouholetý fotbalista Bohemians vysloužil od fanoušků potlesk a skandování svého jména.

12

Martin Dostál ho zahrál na bližší tyč, ale obrana hostí byla připravená. Balón se ovšem před bránu vrátil a byl to Rudolf Reiter, který přeskočil vyběhnuvšího brankáře Kočího. Ke smůle domácích míč nedokázal nasměrovat mezi tyče.

12

Bartek rozběhl na levé straně Vaníčka, jehož centr byl zablokován. Je z toho roh pro domácí tým.

10

Hostující obrana řešila situaci malou domů na brankáře Kočího. Toho napadal Rudolf Reiter a gólman Příbrami tak musel odkopávat balón do autu.

9

Rozehrávky přímého kopu se ujal Jan Rezek. Příbramský kapitán nastřelil jen zeď.

8

Po faulu Daniela Krcha budou hosté zahrávat přímý kop tak z 23 metrů. Kapitán Bohemky navíc viděl žlutou kartu.

6

Zpětná přihrávka hledala na hranici šestnáctky číhajícího Jana Rezka. Před ním však zakročil obránce a balón následně vyvážel Vaníček, který byl faulován. Klokani tedy budou rozehrávat.

5

5. Blafák Mingazova ztlumil Fryšták. Do bezpečí pak odkopl míč Pokorný

5

Obrovskou šanci však měli hosté! Matoušek vysunul Ruslana Mingazova, který obešel brankáře Fryštáka, ale míč do brány nakonec nedostal!

4

Domácí, kteří se v této sezóně na domácím hřišti trápí, jsou skvělým začátkem nabuzeni a pokračují v náporu.

2

2. Antonín VANÍČEK - 1:0

2

Bohemians právě vstřelili branku!
Tak to je výborný začátek pro Bohemku! Na levé straně hřiště zakombinovali David Bartek a ANTONÍN VANÍČEK, který dostal od svého spoluhráče míč do pokutového území, udělal si prostor a střelou k bližší tyči překvapil brankáře Kočího.

1

Utkání rozehrála hostující Příbram. Ta nastoupila v bílých dresech a černých trenkách. Klokani oblékli tradiční zelenobílé barvy.

1

Utkání právě začalo.
Aktéři zápasu nastupují za potlesku diváků na hrací plochu. Ďolíček zatím není tak zaplněný, jak bývalo zvykem v dosavadním průběhu sezóny. Roli jistě hraje pro Pražany nepříznivý čas o všední den a také s počasím to během odpoledne nevypadalo úplně nejlépe.
V Praze dnes odpoledne panovalo deštivé počasí. Těsně před zápasem se ale vyčasilo a na trávník dokonce zasvítilo sluníčko.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje první poločas?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

Bohemians Praha 1905: Fryšták – Hůlka, Krch (C), Pokorný – M. Dostál, Vacek, Ljovin, Bartek – Reiter, Júsuf Hilál, Vaníček.
Náhradníci: Valeš – Jindřišek, Záviška, F. Hašek, Šmíd, Vondra, Puškáč.

1.FK Příbram: Kočí – Nový, Tregler, Soldát, Antwi – Mingazov, Kingue, Polidar, Jan Rezek (C) – Matoušek – Fantiš.
Náhradníci: Švenger – Květ, T. Jablonský, Skácel, Kodr, Voltr, Chaluš.

Rozhodčí: Berka – Flimmel, Šimáček.
Utkání bude rozhodovat Ondřej Berka. Asistovat mu budou Milan Flimmel a Jakub Šimáček.
Oba týmy se v této sezóně utkají už počtvrté. Hned ve 2. kole základní části vyhrála Příbram doma 4:2. Poté se oba celky potkaly opět v Příbrami v rámci osmifinále MOL Cupu a tentokrát zvítězili 2:1 klokani. Ligový duel v Ďolíčku pak skončil dělbou bodů za remízu 2:2, kterou domácím zajistil až v nastavení stoper Krch.
Bohemians Praha 1905:
Klokani se nacházejí pouhé dva body od baráže především kvůli mizerným výsledkům na domácím hřišti. V Ďolíčku totiž dokázali za celý ročník vyhrát pouhé dva zápasy a v tomto ohledu jsou nejhorší v celé soutěži. Hned šestkrát pak hráči Bohemians uhráli před svými příznivci bezgólovou remízu. Naposledy se ji to „podařilo“ v sobotu proti Slovácku. Remízou Bohemka do ligového finále také vstoupila, ani remíza 1:1 v pražském derby na hřišti poslední Dukly, hráče a fanoušky příliš nepotěšila. Na stadionech soupeře to jde svěřencům kouče Martina Haška každopádně mnohem lépe, ve venkovní tabulce jsou ze všech účastníků bojů o udržení dokonce nejlepší, ovšem proti Příbrami by potřebovali získat tři body i na vlastním trávníku.

Posledních 5 zápasů Bohemians:
Bohemians – Jablonec 1:0
Ostrava – Bohemians 1:0 (Pohár FAČR)
Slovácko – Bohemians 1:1
Dukla – Bohemians 1:1
Bohemians – Slovácko 0:0
1.FK Příbram:
Příbram má po dvou zápasech nadstavby na kontě 32 bodů a v tabulce skupiny o záchranu ji patří čtvrté místo, které by znamenalo baráž proti třetímu celku F:NL. Na Bohemku však celek od Litavky ztrácí jen dva body. Do nadstavby Příbramští vstoupili debaklem 1:5 na Slovácku, ale v sobotu doma udolali gólem Karla Soldáta 1:0 Karvinou, čímž zase vykřesali naději na vyhnutí se baráži. Ve venkovních zápasech se Příbrami příliš nedaří. Ze 16 výjezdů získala jen 7 bodů a dokázala vyhrát jedinkrát. Trenérem mužstva je Roman Nádvorník, který v polovině března vystřídal Josefa Csaplára.

Posledních 5 zápasů Příbrami:
Slovácko – Příbram 2:0
Příbram – Plzeň 1:1
Teplice – Příbram 0:0
Slovácko – Příbram 5:1
Příbram – Karviná 1:0
Vítám tu všechny fotbalové příznivce! V úterý se odehrají všechny tři zápasy 3. kola nadstavbové části FORTUNA:LIGY, skupiny o záchranu. Ve vršovickém Ďolíčku se utkají pražští Bohemians a Příbram. Jedná se o přímý souboj o vyhnutí se baráži, neboť domácí klokani, kterým patří v šestičlenné tabulce skupiny třetí pozice, mají na čtvrtou Příbram k dobru pouhé dva body. Případná výhra by tak Bohemku výrazně přiblížila k přímé záchraně, remíza by pro oba celky mnoho neřešila a v případě vítězství hostí by s oba celky pozice v tabulce prohodily.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

Bohemians Praha 1905 – FK Příbram

1:4

konec (1:2)

Zpět na online

Branky: 2. Vaníček (Bartek) – 32. Mingazov, 44. Kingue (Nový), 50. Matoušek, 86. Polidar (Matoušek)

Karty:   8. Krch (BOH), 70. Hůlka (BOH) – 77. Polidar (PRI)

Neproměněná penalta: 22. Jan Rezek (PRI), mimo

Držení míče: 52 % : 48 %.
Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 9:7. Rohy: 8:7.

Bohemians Praha 1905: Fryšták – Hůlka (74. F. Hašek), Krch (C), Pokorný – M. Dostál, Vacek, Ljovin (46. Puškáč), Bartek – Reiter, Júsuf Hilál (86. Záviška), Vaníček.
Náhradníci: Valeš – Jindřišek, Záviška, F. Hašek, Šmíd, Vondra, Puškáč.

FK Příbram: Kočí – Nový, Tregler, Soldát, Antwi – Mingazov (89. T. Jablonský), Kingue, Jan Rezek (C), Fantiš – Matoušek (90. Skácel) – Polidar (86. Kodr).
Náhradníci: Švenger – Květ, T. Jablonský, Skácel, Kodr, Voltr, Chaluš.

Rozhodčí: Berka – Flimmel, Šimáček

Diváci: 3055