Menu

Fotbal

FORTUNA:LIGA - Skupina o titul

FC Baník Ostrava – FC Slovan Liberec

0:1

konec (0:0)

14.05.2019, 20:00 • Městský stadion, Ostrava-Vítkovice • 3. kolo • Radomír Fukala, Matěj Vybíral (@Matavyb)

Tipsport: 2.46 3.28 3.18 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z mé strany je to pro tuto chvíli vše. Přeji hezký zbytek večera a u dalších online přenosů na shledanou. (21:59:55)
Je dobojováno a Baník si hodně zkomplikoval boj o důležitou 5. příčku. V sychravém počasí v prvním poločasu příliš fotbalové krásy k vidění nebylo, za zmínku stojí pouze pokusy Holzera.

Ve druhém poločase to bylo již z pohledu šancí lepší, ale pro Baník tyto situace dobře nevyzněly. Holzer s Mešaninovem skóre neotevřeli a stejně tak si vedl i střídající Šašinka. Liberec kontroval gólovkou Hybše, kterou ale zlikvidoval Laštůvka. Domácí brankář byl ale krátký na ránu Kamso Mary z 86. minuty. Baník mohl odpovědět o dvě minuty později, avšak po velkém závaru zachránilo Liberec břevno a také Filip Nguyen. Slovan si tak z Ostravy veze důležité 3 body a vystřídal tak Ostravu na 5. pozici skupiny o titul.

90+5

Konec zápasu.

90+5

Tak to byla asi poslední možnost pro domácí. Po centru ze strany se dostal k odraženému míči jeden z ostravských, ale svým pokusem našel jen rukavice Nguyena.

90+4

Potočný se nyní rval dopředu jako tank a vybojoval na Stronatim alespoň aut.

90+3

Šašinka zbytečně zajel zezadu u střídaček do Kačaraby a také forvard Ostravy vidí žlutou kartu.

90+2

Dlužím vám ještě počet nastavených minut. Sudí Matějček přidává navrch 5 minut.

90+1

Hlavní rozhodčí nyní přispěchal k lavičce domácích a podle všeho vykázal do kabin asistenta trenéra.

90+1

Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Jan Sýkora, přichází Ondřej Karafiát.

90

Žlutou kartu dostává Arťom Mešaninov (FC Baník Ostrava).

89

Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Milan Jirásek, přichází Martin Šindelář.

88

88. Obří závar před bránou hostů! Procházka nůžkami napálil břevno

88

No a mohlo být srovnáno! Patrizio Stronati po rohovém kopu hlavičkoval úplně sám, ale trefil jen prostor, kde byl připraven brankář Nguyen. Akce Ostravy ale pokračovala a poté to nůžkami zkoušel Procházka, jenž nastřelil jen břevno. Následně ještě pálili domácí, ale i jejich další pokus zlikvidoval Nguyen. To bylo obrovské šance Slezanů.

86

86. Kamso MARA - 0:1

86

Liberec právě vstřelil branku!
Tak to je obrovský šok pro domácí! Po rohovém kopu míč propadl mezi malé vápno a penaltu, kde se nejrychleji zorientoval KAMSO MARA, jenž z otočky napálil míč nekompromisně pod břevno.

86

Potočný ale prudkým centrem nastřelil jen bránící hráče ve zdi. Liberec nicméně rozehraje další rohová kop.

85

Po souboji Fleišmana s Pázlerem se druhý jmenovaný poroučel k zemi a pomezní sudí vymrštil praporek vzhůru. Hlavní rozhodčí tak píská proti bráně Ostravy.

84

Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Libor Kozák, přichází Jan Pázler.

83

Čistým skluzem byl nyní zastaven Sýkora ve vápna Baníku. Přes hostujícího hráče následně přepadl jeden z domácích a sudí Matějček píská faul hostů.

82

Jirásek opět dlouho váhal při svém postupu vpřed a poté nepředal přesně míč Holzerovi, jenž se i s balónem ocitl v zámezí.

81

Z tribun se nyní ozývá pískot, jelikož se domácím hráčům hrubě nevyvedl centr po rohovém kopu. Míč tedy bude v moci Liberce.

80

Hrubý teď měl moře prostoru na centr z levé strany vápna, ale počkal až se k němu stáhne bránící bek Liberce a jeho příhru srazí na roh.

80

Fillo nyní dlouho váhal s přihrávkou, až jej nakonec fauloval jeden z libereckých. Baník tak může rozvinout další postupnou kombinaci.

79

Fukala si dobře zpracoval míč do běhu hrudí, ale následně byl zastaven Fleišmanem. Liberec tak po faulu svého bývalého hráče bude pokračovat v útoku.

78

Akci Slovanu nyní zastavil pomezní rozhodčí, který zvedl praporek na znamení ofsajdového postavení.

77

Kačaraba nedosáhl na nákop Fleišmana, ale Šašinka s touto variantou zřejmě nepočítal a na míč tak nedosáhl.

77

Dnešní utkání sleduje 5 115 diváků.

76

Kozák vyhrál důležitý hlavičkový souboj a prodloužil míč za sebe. Tam se málem do šance prodral jeden z jeho spoluhráčů, ale balón nakonec končí bezpečně u Laštůvky.

74

Jiří Fleišman posléze sice odcentroval přes bránícího soupeře, ale jeho nabídka skončila až za bránou Nguyena, jenž bude za malou chvíli odkopávat.

73

Následně si ošetření vyžádal po souboji Arťom Mešaninov, ale i ten po krátkém pobytu mimo hrací plochu pokračuje ve hře.

72

Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Aleš Nešický, přichází Jakub Pešek.

72

72. Skvělý Jiráskův centr nezužitkoval ve velké šanci Šašinka

72

Ondřej Šašinka měl na hlavě úvodní gól. Útočník Baníku se ocitl mezi stopery nikým nehlídaný, ale hlavou míč špatně trefil a ten letěl opravdu hodně vedle brány Slovanu.

71

Mešaninov napodruhé přeci jen našel Fleišmana, ale ten nedokázal přihrát ani nacentrovat. Nicméně domácí zůstanou u míče.

70

Matěji Hybšovi se nelíbilo další rozhodnutí sudího a za protesty je také potrestán žlutým kartónkem.

69

Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Nemanja Kuzmanović, přichází Ondřej Šašinka.

69

Potočný nejprve zajímavě odcentroval na malé vápno, avšak jeho nabídku domácí zlikvidovali. Poté to stejný hráč zkoušel prudkou ranou, ale svým projektilem přestřelil domácí bránu.

68

Laštůvka si na poté došel pro centr na přední tyč a míč vyboxoval do bezpečí. Nicméně hosté po dobrém obranném zákroku domácích zůstanou u balónu a budou kopat další roh.

67

Slovan nyní mírně zatlačil Baník, avšak po centru zprava se prosadit nedokázal. A tak to zkoušel prudkou ranou zpoza vápna, kterou domácí přizvedli na roh.

66

Fleišman dobře zasáhl u postranní lajny a nepustil za sebe přihrávku na volného Sýkoru. Bude z toho jen aut pro Liberec.

65

Slovan se nyní odhodlal k dlouhé přihrávce za beky, ale nakonec je hostům pískán ofsajd. Na jejich lavičce se mezitím připravuje střídání.

64

Míč po ní sice propadl do nitra vápna, ale domácí jej včas stačili uklidit do bezpečí a další šance hostů se tak nekonala.

63

A tak si standardku na druhé straně vyzkouší Liberec a Laštůvka se svými obránci se musí mít na pozoru.

62

62. Holzerova ambiciózní rána skončila půl metru nad břevnem

62

Baník teď neuspěl s dalším dlouhým nákopem, ale poté s nebezpečnou ranou přispěchal Daniel Holzer, jehož střela rychle padala, ale nakonec bránu Liberce přeletěla.

60

Na hranici vápna Ostravy musel být ošetřen Roman Potočný, který odkulhal za postranní čáru a následně se po krátkém pobytu za ní zapojil zpět do hry.

59

Tutovka na straně Liberce. Matěj Hybš vypálil z dobré pozice v pokutovém území, ale svou ránu vyprášil pouze Laštůvkovy rukavice.

58

Libor Kozák posléze nedovoleně zahrál na polovině hřiště a za svůj následný výlev vzteku vidí žlutou kartu.

57

Velká škoda pro Ostravu. K další střele domácích se dostal zřejmě Holzer, který ale technickou ránu nasměroval do Hrubého. Tomu může Nguyen poděkovat, jelikož by byl proti tomuto zakončení nejspíš bezmocný.

57

Jiráskův ostrý centr proletěl celým pokutovým územím, jelikož na přední tyči Hrubý míč nedoskočil a na zadní jej pro změnu nedostihl dobíhající hráč Baníku.

55

Nemanja Kuzmanović poté fauloval svého soupeře přesně na půlící čáře hlavní rozhodčí tasí první žlutou kartu i pro domácí hráče.

55

Mírné zmatky nyní vznikly před pokutovým území Baníku a po sérii nepovedených odkopů končí míč až u Laštůvky.

54

Následně to zkoušeli centrem z levé strany, ale Libor Kozák se na zadní tyči provinil útočným faulem, po kterém budou hrát Slezané.

53

Mešaninov nyní u střídaček zajel do Sýkoru a z úst sudího se opět ozval hvizd. Hosté ale už rozehráli a pokusí se Baník zlomit postupnou kombinací.

52

Libor Kozák se nyní drží za hlavu. Poté, co míč vrátil do ohně jeden z jeho kolegů se dostal k zakončení mezi malým vápnem a penaltou, ale svůj nepovedený pokus poslal mimo Laštůvkovu bránu.

51

Tentokrát se už píská v neprospěch Ostravy. Procházka fauloval u lajny a musí se bránit spolu se svým kolegy přímému kopu soupeře.

50

Pazdera předvedl velmi důležitý obranný zákrok na pravé straně, kdy včasným vystoupením zamezil gólovce Liberce.

48

Libor Kozák si při vedení míčem dělal prostor rukama, až loktem zasáhl Milana Jiráska. Hostující útočník se sice diví, ale sudího verdikt ve prospěch Baníku nezmění.

47

Tak to byla asi největší možnost dosavadního průběhu. Po odvráceném míči se ke střele dostal Mešaninov, který ztroskotal na Nguyenovi a z následné dorážky se neprosadil ani Holzer.

46

Fillo potáhl míč po levé straně, kde byl nakonec přeci jen faulován hostujícím hráčem. Baník si v úvodu druhé půle vyzkouší další standardku.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 21:04.
Je za námi úvodní část zápasu. Ta byla do velké míry ovlivněna počasím, které fotbalu ani trochu nepřeje a ve velmi sychravém počasí si oba celky jen obtížně vytvářely šance. V úvodní minutě však muselo sice do akce video, ale to penaltu po údajné ruce při Fleišmanově přihrávce nenařídilo. Mírně aktivnějším týmem byl ale přeci jen Baník, který však po většinou nedotáhl své náznaky šancí do zdárného konce. Za zmínku snad stojí jen dalekonosná rána Holzera, kterou Nguen vyrazil na roh či zakončení Holzera z poslední minuty. Prvních 45 minut nám tedy branku nenabídlo a oba soupeři se tak rozešli do kabin na bezbrankového stavu.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+2

První poločas skončil.

45+1

Hlavní sudí nastavuje 1 minutu nad rámec řádné hrací doby.

45

V poslední minut přišla ještě jedna možnost. Po Pazderově centru sklepl míč hrudí Kuzmanović, ale Holzer poté z voleje vypálil nad.

43

Tu rozehrával do nebezpečného prostoru Potočný, avšak jeho spoluhráči se na penaltě nacházeli v ofsajdovém postavení, což neuniklo pozornosti pomezního sudího.

42

Mešaninovovi se nepodařilo vyhnout svému soupeři, který se po kontaktu poroučel k zemi. Standardní situace pro Liberec z třiceti metrů.

41

Nyní možná troch vylekal Laštůvku Nešický, jenž vyslal jedovatou střelu pravačkou z dvaceti metrů. Ta ale minula zařízení domácího brankáře.

40

Nyní Procházka pokoušel najít svým centrem někoho v bílém dresu před bránou, ale jeho záměr se mu příliš nepovedl.

38

38. Nguyen pustil míč z rukavic, Pazdera se při střele sklouzl

38

Nguyen nyní přeci jen dosáhl na centr zleva, ale posunul ho jen před sebe, kde dobíhal Pazdera. Krajní bek ovšem při svém zakončení podklouzl, díky čemuž nemusel hostující brankář znovu zasahovat.

37

Baník ale ani teď nezahrozil ze standardky. Liberec se opět na přední tyči dokázal ubránit a sudí poté přerušil hru, jelikož v pokutovém území zůstal ležet Mara.

36

36. Holzerova skákavá střela byla prvním pokusem na bránu v zápase

36

Tak až nyní aspoň trochu zahřál promrzlé diváky Daniel Holzer. Domácí hráč napřáhl k prudké ráně zhruba z třiceti metrů a Nguyen musel jeho pokus vyškrabávat na roh.

35

Sudí nyní poskytl Baníku výhodu, se kterou však Fleišman nenaložil ideálně. Jeho nepovedený centr zleva skončil daleko za bránou Ngueyna.

33

Fleišman nyní nepodpořil svůj dobrý náběh po levé straně kvalitní příhrou před bránu, kterou našel pouze kopačky hostujících hráčů. Z nadějně akce Ostravy tak rázem sešlo.

31

Fillo to myslel moc hezky se svou kolmicí na Kuzmanoviće. Jenže jeho záměr přečetl Mara a domácí forvarda do gólovky nepustil.

30

Sudí Matějček teď pustil dva zákroky, po jednom na obou stranách. Liberec poté míč jen odkopl, a tak si míč na kopačkách užijí opět domácí.

29

Matěj Hybš se pokusil vysunout Kozáka na hrotu útoku, ale míč se svezl po mokrém trávníku a skončil až u brankáře Laštůvky.

28

Hrubé centr ovšem bez větších obtíží zlikvidovali hosté a v pozdějším vzdušném souboji fauloval Jirásek svého soka, díky čemuž Baník ztrácí míč.

27

Martin Fillo nyní nasadil jesličky Fukalovi, který jej následně poslal k zemi. Rýsuje se tedy další standardní situace Ostravy z levé strany.

26

Hra je opět přerušena. Po autu hostů byl nedovoleně atakován Lukáš Pazdera a rozehrávku si tak vezme na starost Jan Laštůvka.

25

Tam se ale Slovan neohřál a míč tak uvedou do hry domácí autovým vhazováním, které obstará Jiří Fleišman.

24

Martinu Fillovi nyní chyběl kousíček, aby byl u přihrávky hostů dříve než liberecký Fukala. Krajní bek Slovanu však balón ukořistil a vyvezl ho ze své poloviny.

23

Ani teď se penalta pískat nebude. Po ostré přihrávce zleva se na zadní tyči poroučel k zemi dobíhající Pazdera, avšak ten podle sudího upadl bez cizího zavinění.

21

Po následném centru zůstal po souboji ve vápně ležet jeden z hostů a sudí po chvíli přerušil hru. Fotbalista Slovanu je už však na nohou připraven pokračovat.

20

Jenže centr na přední tyči hravě zneškodnila defenzíva Liberce a hosté mohli ihned vyrazit do bleskového kontru. Ten ale Slezané zpomalili a je z toho tak jen postupný atak hostů.

19

Baník to poté zkoušel na levé straně, ale jeho snahy zastavil faul Liberce. Pro domácí se tak rýsuje zajímavá standardka.

18

Fleišman centroval z levé strany, byl to pouze pozdrav pro gólmana Nguyena. Ten si pro balon jednoduše došel.

17

Kozák nepřihrál přesně a Fukala následně trefil domácího hráče, odpískán faul Slovanu.

15

15. Hrubého rána proskákala vedle pravé tyče

15

Aktivní Hrubý vybojoval společně s Kuzmanovičem při napadání balon a nakonec také vypálil zpoza šestnáctky, míč o mokrý povrch nepříjemně skočil, ale nezamířil mezi tři tyče.

15

Hrubý odcentroval do šestnáctky, na míč si naskočil Mešaninov, ale balon netrefil ideálně a zakončil jen vysoko nad branku.

14

Mara v hlavičkovém souboji sestřelil Hrubého, standardní situace pro Baník.

13

Holzer fauloval Sýkoru, Liberec rozehrává od půlící čáry.

12

Žlutou kartu dostává Petar Musa (FC Slovan Liberec).

7

Jenže i proti tomuto ataku soupeře se domácí hravě ubránili a Laštůvka tak mohl zůstat v relativním klidu.

6

Nyní se ale veškeré dění stěhuje k vápnu Ostravy, jelikož hosté budou zahrávat další volný přímý kop.

5

Liberec nyní mohl rozehrávat standardní situaci z prostoru půlící čáry, ale daleko se se svým postupem nedostal a míč tak má na kopačkách ostravský Baník.

3

Baník je v úvodu duelu aktivnější, avšak jejich kombinace v okolí velkého vápna ke střele nevedla.

2

Hlavní rozhodčí poté ještě celou situaci konzultovat s videorozhodčím, ale ani teď penaltu nenařizuje.

1

Hned v první minutě to na tribunách bouří. Po Fleišmanově centru z levé strany vápna zřejmě jeden z hostů dle gestikulace hráčů zahrál rukou, ale sudí Matějček okamžitě ukazuje, že se penalta nepíská.

1

Utkání právě začalo.
Domácí Baník dnes nastoupí v tradičních bílých dresech, zatímco Liberec oblékl modré trikoty.
Hráči obou celků právě přicházejí na hrací plochu v závěsu za trojici rozhodčích, kterými dnes jsou pánové Matějček – Moláček a Myška.
Liberec má k dispozici naopak téměř kompletní kádr bez výraznějšího oslabení. Trenér Slovanu ale bude asi nejvíce postrádat záložníka Oscara, jenž stojí kvůli žlutým kartám.
Baník se bude v dnešní duelu obejít bez Milana Baroše a hrát nebude také Adam Jánoš, Jakub Šašinka, Denis Granečný a Dame Diop.
Hezký večer z Ostravy. Ve slezské metropoli dnes panuje opravdu hodně sychravé, anglické počasí s poměrně nepříjemným deštěm. Uvidíme, jak se hráči s těmito podmínkami vypořádají.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

FC Baník Ostrava: Laštůvka – Pazdera, Procházka, Stronati, Fleišman (C) – Fillo, Mešaninov, Jirásek, Holzer – R. Hrubý, Kuzmanović.
Náhradníci: Budinský – Šindelář, O. Šašinka, Lehnert, Bolf, Mooc, D. Buchta.

FC Slovan Liberec: Nguyen – Fukala, Kačaraba, Mara, Hybš – Sýkora, Breite (C), Nešický, Potočný – Musa, Kozák.
Náhradníci: Knobloch – Karafiát, Pázler, Pešek, Micovčák, Köstl, Koscelník.

Rozhodčí: Matějček – Moláček, Myška.
Poslední tři vzájemná utkání

3.4.2019 Baník – Liberec 2:1 pp.
16.2.2019 Baník – Liberec 2:1
1.9.2018 Liberec – Baník 0:0
FC Slovan Liberec

Slovan si navzdory porážce v Karviné ve 30. kole udržel pozice v elitní šestce a může se ještě pokusit zabojovat o 5. příčku. Ze svého 6. místa na ní ztrácí pouhé 2 body a duel v Ostravě by mohl leccos napovědět.

Na rozdíl od Baníku si Liberec připsal ve skupině o titul alespoň 1 bod, když dokázal uhrát na vlastní půdě bezbrankovou remízu se Slavií. Poté však těsně prohrál 1:0 na Spartě a momentálně tak má na svém kontě 43 bodů.

Jestliže má Ostrava nejhorší obranu ve skupině o titul, tak Slovan tento nelichotivý primát drží ve statistice vstřelených branek. Těch nasázel pouze 33 a má tedy rozhodně co zlepšovat.
FC Baník Ostrava

Ostravě se v závěru dubna podařilo zvládnout semifinále poháru a příští týden si to o vítězství rozdá v Olomoucí s pražskou Slavií. V lize ale poté prohrála poslední tři zápasy. Nejprve v posledním kole základní části podlehla vysoko 4:0 Jablonci a do FORTUNA:LIGY FINÁLE tak vstupovala z 5. místo se 45 body. Stejný stav ovšem trvá i po dvou duelech skupiny o titul, jelikož Baník padl 3:0 na Spartě a následně 2:0 znovu v Jablonci. Svěřenci trenéra Páníka tak již tři střetnutí čekají na vstřelenou branku.

Navíc se zhoršili i v obranné fázi a i díky devíti obdrženým gólům z těchto zápasů mají nejhorší obranu ve skupině o titul.
Vítáme vás u on-line přenosu z utkání třetího kola skupiny o titul FORTUNA:LIGY mezi Baníkem Ostrava a Slovanem Liberec. Zápas začíná v 20:00.

FC Baník Ostrava – FC Slovan Liberec

0:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 86. Mara

Karty:   55. Kuzmanović (OVA), 90. Mešaninov (OVA), 90+3. O. Šašinka (OVA) – 12. Musa (LIB), 58. Kozák (LIB), 70. Hybš (LIB)

Držení míče: 53 % : 47 %.
Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 5:3. Rohy: 6:3.

FC Baník Ostrava: Laštůvka – Pazdera, Procházka, Stronati, Fleišman (C) – Fillo, Mešaninov, Jirásek (89. Šindelář), Holzer – R. Hrubý, Kuzmanović (69. O. Šašinka).
Náhradníci: Budinský – Šindelář, O. Šašinka, Lehnert, Bolf, Mooc, D. Buchta.

FC Slovan Liberec: Nguyen – Fukala, Kačaraba, Mara, Hybš – Sýkora (90+1. Karafiát), Breite (C), Nešický (72. Pešek), Potočný – Musa, Kozák (84. Pázler).
Náhradníci: Knobloch – Karafiát, Pázler, Pešek, Micovčák, Köstl, Koscelník.

Rozhodčí: Matějček – Moláček, Myška

Diváci: 5 115