Menu

Fotbal

Evropská liga

SK Slavia Praha – Sevilla FC

4:3

po prodl. (1:1)

14.03.2019, 21:00 • Eden Aréna, Praha-Vršovice • Osmifinále • Radek Barkman

Tipsport: 3.78 3.83 2.0 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Díky za pozornost a mějte se fajn. (01:11:14)
Trpišovský: Pro české kluby bude čím dál tím těžší dostávat se do závěrečných kol evropských pohárů. Když jsme byli v Seville, zjistili jsme, co je to za fabriku na fotbal. Genk – osm tréninkových hřišť. A jsme rádi, že v této společnosti dnes Slavia je. Musíte projít přes celou řadu mistrů. Nůžky mezi českým a evropským fotbalem se hrozně rychle rozevírají. Aby šel český tým tak daleko, musí se opravdu sejít všechno i trocha štěstí.
Trpišovský: Naším cílem je zisk titul, účast v Lize mistrů to je spíše takový sen. Víme všichni, jak je těžké se tam dostat. Věděli jsme, že tým jakým je Sevilla, můžeme porazit jednou z deseti případů. Musíme se však okamžitě v neděli připravit na Příbram. Nepříjemný tým, který odpočíval, nás určitě prověří.
Trpišovský: Není nic lepšího, než rozdávat lidem radost. Je to velká odměna vidět tyhle lidi šťastný. Šel jsem sice na děkovačku, i když jsem byl varován, že kdo na ní šel, byl do tří měsíců venku. Na druho ustranu jsme však byl prvním trenérem, který měl v ruce mikrofon.
Trpišovský: V hlavě jsme penalty měli. Měli jsme i v hlavě to, kdo by je mohl kopat. Většinou, když hrají velké týmy s těmi slabšími, často v rozstřelech kolabují.
Trpišovský: Už tu nejsou žádní lehcí soupeři. Týmy už tu jsou všechny špičkové.Závidíme klukům, kteří si pojedou zahrát do Wembley s Anglií. Bůhví, kdy se to zase bude opakovat. Víme, jak Slavia dopadla na Arsenalu naposledy, ale všichni si to zaslouží. Je naším snem zahrát si takový zápas s anglickým velkoklubem. Hráli jsme s Petrohradem, Genkem, Kodaní. Nechceme už žádný jiný tým, toužíme si zahrát s anglickými soupeři.
Trpišovský: Máme velké cíle a velké sny, které snad ve Slavii přijdou. Sevilla je šestý tým světa. Je to tým, který hrál s Barcelonou naprosto rovnocennou partii. My jsme s ním uhráli dvě remízy. V Seville však ten výkon nebyl ani zdaleka tak dobrý, jako byl dnes. Troufnu si tvrdit, že až na pasáž v první půli, kdy nás zamkli na patnáct minut, jsme se jim dokázali vyrovnat. Chceme takové zápasy hrát častěji a ne jen jednou za čas.
Trpišovský: Poprvé ve Slavii jsme hráli systémem 3-5-2. Micka jsme chtěli dát nahoru společně s Olayinkou pod ním. Čtvrtého hráče jsme si chtěli pošetřit na penalty, kdyby to přišlo. První myšlenkou bylo střídat Balutu, abychom se udrželi na balonu, ale přišel rychlý gól Micka. Pro nás bylo důležité získávat auty, rohy a dát gól z nějaké standardky.
Trpišovský: Věděli jsme, že největší šanci máme při standardních situacích. Chtěli jsme ty centry kopat dozadu. Byly tam bloky pro Tomáše Součka a Škoďáka, aby zakončovali z těchto pozic.
Trpišovský: Nejprve jsem měl strach, jestli ten rozhodující gól bude platit. Pak jsme běželi všichni do toho velkého chumlu. Já ale jako první zase upaloval zpátky, protože jsem případný duel s Chelsea nechtěl strávit na tribuně. Museli jsme se pak i zkoncentrovat, protože bylo jasné, že ještě nějaké nákopy k nám přijdou.
Trpišovský: Běželo mi hlavou, že takový zápas neprohrajeme. Strašně moc jsme naběhali bez míče, zdvojovali jsme. Tolik šancí Sevilla neměla a prakticky ze všeho jsme inkasovali. Přál jsem si, abychom aspoň vyrovnali. Měli jsme ještě patnáct, šestnáct minut na další trefu. Soupeř byl hodně unavený. Věřili jsme hráčům, kteří tam chodili, že to oživí. Gól Sevilly v prodloužení byl velkou ránou, ale tým ukázal velký charakter.
Trpišovský: Jsem šťastný, že zítra budeme v losu mezi nejlepšími týmy. Je tam Arsenal, Chelsea. Chceme konečně ten anglický tým dostat. Myslím celou dobu jen na tyto dva týmy. Bylo by nádherné, kdyby se nám to sem povedlo dostat. Šance je velká, jsou to dva týmy ze sedmi, tak doufám, že to klapne.
Jindřich Trpišovský (Slavia): Krásný večer pro český fotbal. Říkal jsem panu Tvrdíkovi, že víc už asi nemůže zažít. Gól v poslední minutě na tribunu sever proti 6. tým světa. To je neopakovatelné. Je to velká satisfakce pro celý tým. To, že tým drží při sobě, nejsou jen prázdná slova. Sehráli skvělý dvojzápas s takto velkým týmem. Stala se nám spousta nepříjemnosti. Gól v Seville v první minutě, tady dvě vyrovnání Sevilly a gól soupeře v prodloužení. Sejdeme se na tréninku až při losování, ranní trénink jsme zrušili. Skončili jsme pozdě, takže se sejdeme až v půl jedné.
Machín: Rozhodně jsme si nemysleli ani za stavu 3:2, že bychom měli vyhráno. Rozhodla jedna situace ze 120. minuty, kterou jsme bohužel nepohlídali. Slavia se velmi dobře přizpůsobila naší hře. Dobře reagovala na naši hru. Hrálo se sice hodně na polovině Slavie, ale ta do toho šla hodně důrazně a fyzicky. My jsme měli být efektivnější už v tom prvním utkání, kde jsme mohli rozhodnout. Byl to šílený konec, nezapomeneme na něj několik let.
Pablo Machín (Sevilla): Zápas byl svým způsobem šílený. Byli jsme přesvědčni o tom, že když vstřelíme tři góly, tak musíme stoprocentně postoupit. Všechny naše naděje padají a Slavia pokračuje dále.
Slavia se tak může těšit na dalšího soupeře, který vzejde z pátečního losu. Ve hře jsou soupeři jako Arsenal, Chelsea, Valencia, Villarreal, Benfica, Neapol nebo Frankfurt.
Neskutečný zážitek byl k vidění dnes večer v Edenu. Neuvěřitelné drama se šťastným koncem v prodloužení nakonec posouvá do čtvrtfinále Evropské ligy Slavii Praha. Vítězný gól dal v závěru druhého prodloužení šťastný IBRAHIM TRAORÉ.

120+1

Konec zápasu.

120+1

Traoré mohl rozhodnout v samostatném úniku, ale Vaclík ho vychytal.

119

119. Ibrahim Benjamin Traoré - 4:3

119

Slavia právě vstřelila branku!
Eden se otřásá v návalu radosti, ale tohle byl nesmírně zasloužený moment. Přímý kop Zmrhala se sice zastavil ve zdi, ale domácí pokračovali v důrazu, Olayinka posadil na zadke ve vápně jednoho z hráčů Sevilly, našel IBRAHIMA TRAORÉHO, který s pořádnou porcí štěstí dotlačil míč za branovou čáru.

119

Traoré faulován zhruba třicet metrů od brány, přímý volný kop pro Slavii.

118

Sevilla zkouší brejky do otevřené obrany, ale chybí ji finální fáze.

117

Souček se na levé straně nedostal k centru, ale Slavia pokračuje ve své aktivitě.

116

Van Buren nyní bojoval s Frydrychem před pokutovým územím, ani tento srdnatý boj ale střelu na Vaclíka nepřinesl.

114

Zmrhal nyní fauloval Vazquéze a Sevilla nikam nepospíchá.

114

Olayinka se sice hnal nyní za dalším dlouhým nákopem, ale Promes ho skvěle pohlídal.

113

V dobré pozici byli na hranici vápna Olayinka s Van Burenem, ale místo střelby si přihrávali a nic z celé situace nevytěžili.

112

Slavia má nyní velký tlak a usiluje o dosažení rozhodující branky, do větší šance se však zatím Pražané nedostávají.

111

Souček nyní dostal dobrou možnost vystřelit před pokutovým územím, ale místo toho padal a vysloužil si žlutou kartu.

110

Van Buren byl nyní ve vápně lechce držen, ale na penaltu to přece jenom bylo málo.

109

Navas se navíc v předchozím souboji zranil, ale bude muset v zápase pokračovat.

109

109. Souček zkusil překvapit hlavou!

109

Centrovaný míč z pravé strany se snášel do vápna k Součkovi, jehož hlavičku z dáky v pohodě pokryl Vaclík.

107

Míč mířící do zámězí stíhal Zmrhal a donutil Navase jen odkopnout na polovinu Slavie.

106

106. Promes zkusil střelu z dálky.

106

Promes se na druhé straně rozeběhl po levé straně, navedl si míč na střed, ale vypálil vedle.

106

Dlouhý pas na Van Burena holandský útočník nestihl, vykopává Vaclík.

106

Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Alex Král, přichází Michal Frydrych.

106

Začalo druhé prodloužení.
V závěrečné standardce zasáhl výtečně po dobrém centru Kjaer. Slavia hraje výborný zápas a rozhodně se ještě o postup ve druhé části prodloužení porve. Jisté je, že penalty dnes neuvidíme.

105

První prodloužení skončilo.

105+1

Důsledný Olayinka šel za míčem až k rohovému praporku a vybojoval faul. Další standardka pro domácí.

105

Traore zkoušel uvolnit uličkou Van Burena, ale míč přes stopery Sevilly neprošel.

104

Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Wissam Ben Yedder, přichází Marko Rog.

104

Další smršť centrů do pokutového území nerezultovala tentokrát v nebezpečné zakončení, ale Slavia znatelně ožila.

103

V další akci se hnal dopředu Bořil, jeho centr ale fotbalisté Sevilly zahráli na roh.

102

102. Mick Van Buren - 3:3

102

Slavia právě vstřelila branku!
Slavia ještě žije! Po krásné akci rozboru obrany Sevilly přiťukl ve vápně Souček míč ke kopačkám MICKA VAN BURENA, který utaženou střelou na vzdálenější tyč dává Slavii naději!

101

Sevilla s přehledem drží míč na útočné polovině a Slavii ho prakticky nepůjčuje.

100

Hosté ale vybojovali faul na útočné polovině a nikam spěchat nebudou.

99

Pražané se hned vrhli do útoku, ale jsou v nesmírně těžké situaci. K postupu nyní musí dát dva góly.

98

98. Franco VÁZQUEZ - 2:3

98

Sevilla právě vstřelila branku!
To je pro Slavii krutá rána. Promesův centr na bližší tyč našel hlavu střídajícího FRANCA VÁZQUEZE, který prudkou ranou nedal Kolářovi šanci.

97

Kúdela postrčil na půlící čáře soupeře, ten tak můe opět rozehrávat.

97

První útočnou akci Sevilly končí ofsajd Andrého Silvy.

96

Slavia vlétla na soupeře a Olayinka s Králem opět vytvářeli pozice pro zakončení v pokutovém území, žádnou nebezpečnou se jim ale vyrobit nepovedlo.

95

Zmrhalův centr po standardní situaci hledal ve vápně Krále, který však na míč nedoskočil.

94

94. Souček netrefil míč!

94

Balon propadl nebezpečně na malé vápno, kde chyběl krůček Součkovi k jistému gólu. Zakončení na dlouhou nohu nakonec lapil Vaclík.

93

Van Buren se hned zapojil do akce, z níž rezultuje roh pro Slavii.

92

Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Miroslav Stoch, přichází Mick Van Buren.

92

Další oblouček směřoval na Krále, který míč sice nechytil, ale i tak stál v ofsajdu.

91

Král posílal dlouhý balon na Olayinku, ale ten měl k míči dál než Gómez.

91

Začal první poločas prodloužení.
Probíhá krátká přestávka, po níž bude hra opět obnovena. I v prodloužení platí pravidlo o venkovních gólech, tudíž drobnou výhodu bude mít v případě vstřelené branky Sevilla.
Více se už v základní hrací době nestalo a o postupujícím rozhodne buď třicetiminutové prodloužení anebo pokutové kopy.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu v celém prodloužení?

Tipovat můžete do začátku prodloužení.

90+2

Druhý poločas skončil.

90+2

Slavia se nyní posune o pár metrů dopředu s autovým vhazováním.

90+2

Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Lukáš Masopust, přichází Jaromír Zmrhal.

90+1

Stoch mohl uvolnit Olayinku, ale udělal o jeden dotek s míčem více než bylo třeba a bylo po akci.

90+1

Sudí Kulbakov nastavuje dvě minuty.

90

Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Munir, přichází Franco Vázquez.

90

Rána Évera Banegy se nyní zastavila před pokutovým územím a Slavia bude vhazovat.

89

Sudí Kulbakov si nyní směšně vymyslel faul Olayinky v naprosto čistém souboji s Kjaerem.

88

Žlutou kartu dostává Peter Olayinka (SK Slavia Praha).

88

Míč nyní delší čas v moci Slavie, po výkopu Koláře byl však pískán faul Olayinkovi, který navíc inkasoval i žlutou kartu.

87

Na trávníku nyní zůstal ležet Masopust a domácí si mají možnost chvilku odpočinout.

86

Dlouhý pas na Andrého Silvu tentokrát Slávisté pohlídali a míč má Kolář.

85

85. Kolář famózně vytáhl míč, který mířil do branky!

85

Po centru, který vracel zpět před branu Goméz došlo k hlavičce zblízka v podání Ben Yeddera, famózní zákrok na čáře ale vytáhl Kolář a udržel ambice Slavie na postup.

84

Sevilla si nyní začíná opět vytvářet tlak a po faulu u postranní čáry bude rozehrávat další standardku.

84

Štiplavý centr Banegy nepříjemně proletěl pokutovým územím, ale nikdo z hostů nedokázal zasáhnout.

83

Král v nadějně vyhlížející akci zkusil oslovit Olayinku, ale ten v rozhodující chvíli souboj s Gomézem nevyhrál. Na druhé straně zahrává Sevilla roh.

82

Po dlouhém autu Bořila hlavičkoval Souček, ale mířil mimo Vaclíkovu branku. Český gólman Sevilly nyní za pískotu tribun vykopává.

81

Po výborném presinku Stocha zahrál Kjaer zase až na tribunu.

80

Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Pablo Sarabia, přichází André Silva.

79

Bořil vybojoval proti Navasovi aut, hráč Sevilly je nyní u lajny ošetřován.

79

Pražané jsou nyní aktivnějším týmem a snaží se rozhodnout.

78

Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Milan Škoda, přichází Peter Olayinka.

76

Vaclík opět pod tlakem znejistěl a rozehrál pouze do autu.

75

Rychlý brejk Slavie táhl Stoch, nakonec si však nevymodlil ani faul.

74

Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Roque Mesa, přichází Maxime Gonalons.

74

Po zákroku Borila nyní bude Sevilla rozehrávat roh.

72

Slavia nyní držela míč daleko od Koláře a několikrát zaměstnala beky Sevilly, kteří si však poradili.

71

Král operoval před vápnem, ale Škodu přesně nenašel.

69

Centr Banegy ale jen proletěl velkým vápnem.

69

Velmi přísný faul odpískán Součkovi. Další standardka pro Sevillu z pravé strany.

68

Souček ztratil míč ve středu hřiště, ale rychlou akci Sevilly už nepodpořil Ben Yedder, neboť mu míč utekl za postranní čáru.

67

Král u postranní čáry tvrdě fauloval Sarabiu a inkasoval žlutou kartu.

67

Sarabia opět zle zatápěl na pravé straně pokutového území obraně Slavie, ale po kličce už míč na hřišti nedostihl.

66

Éver Banega po ubráněném rohovém kopu ostře centroval do vápna, ale skvělý zákrok předvedl Ngadeu. Další roh pak Slavia přežila.

65

Zápas dnes v Edenu sleduje 19 020 diváků.

64

Bořilův faul na Jesúse Navase znamená další standardní situaci pro hosty.

63

Ani další Vaclíkův výkop nebyl dobrý, Slavia bude vhazovat blízko pokutového území.

62

Slavia je nyní aktivnější, ale Bořil si neporozuměl se Stochem, který za jeho nákopem vůbec neběžel.

60

Další nadějný brejk Slavie skončil u Masopusta, který si netroufl na průnik do vápna, ale hledal na druhé straně Škodu, který měl k míči daleko. Následný pokus Stocha jen prolětěl velkým vápnem.

59

Moc teď nechybělo Stochovi k tomu, aby pospíchal sám na Vaclíka. Slovenského záložníka však na poslední chvíli odzbrojil čistým zákrokem Gómez.

58

Sevilla je usazena na útočné polovině, ale Deli další útok Sevilly pohlídal.

57

Král zkusil obloučkem nastartovat Škodu, ten byl ale s přehledem přikryt Kjaerem.

56

Vaclíkovi se nepovedl výkop, u míče je Slavia.

56

Král obloučkem hledal za obranou Sevilly Masopusta, který ale místo zakončení spadl v pokutovém území a další penaltu pro Slavii nevymodlil.

54

54. MUNIR - 2:2

54

Sevilla právě vstřelila branku!
Hosté však neskutečným gólem vyrovnávají. Odražený balon po rohovém kopu si našel MUNIR a výstavním volejem levačkou vyrovnává tenhle dvojzápas.

53

Bořil se nyní po Součkově přihrávce ocitl v ofsajdu.

52

Masopustův centr ovšem ze vzduchu stáhl Vaclík.

52

Ostrý centr Navase do pokutového území zachytil Ngadeu a Slavia může dopředu.

51

Hosté zkusili rozebrat u lajny obranu Slavie, Promesova přihrávka na Sarabiu ale byla příliš dlouhá.

50

Momentum je opět na straně Slavie, Sevilla nyní pod presinkem Slávistů rozehrává daleko od Koláře.

49

Další faul Škody na Carrica, rozehrává Slavia.

48

V Edenu opět panuje skvělá atmosféra, Deli je v přerušené hře ošetřován a je vyveden za hrací plochu.

46

46. Tomáš SOUČEK - 2:1

46

Slavia právě vstřelila branku!
TOMÁŠ SOUČEK si postavil míč a nechytatelnou ranou nedal Vaclíkovi žádnou šanci.

46

46. Penalta pro Slavii!

46

Bořil se vřítil do pokutového území a vybojoval penaltu pro Slavii!

46

Začal druhý poločas.
Obě mužstva se vrací na hrací plochu.
Slávisté dlouho drželi po většinu utkání velmi nadějný stav. Po trefě Ngadea z rohového kopu šli domácí do vedení, na druhé straně ale po zbytečném penaltovém zákroku Koláře na Promese proměnil desítku Wissam Ben Yedder. Po prvním poločase však vše zůstává otevřené. Druhá půle začne ve 22:00.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Nastavuje se jedna minuta.

45

Jesús Navas nezachytil přihrávku na pravou stranu a hrát bude Slavia.

45

Žlutou kartu dostává Ondřej Kolář (SK Slavia Praha).

44

44. Wissam Ben Yedder - 1:1

44

Sevilla právě vstřelila branku!
Střelu WISSAMA BEN YEDDERA sice Kolář vystihl, ale prudká rána nakonec skončila za zády gólmana domácích. Slavia v letošní sezoně evropských pohárů vůbec poprvé doma inkasuje.

43

43. Faul brankáře Koláře

43

Penalta pro Sevillu. Po nevinné situaci fauloval gólman Kolář ve vápně Promese a sudí Kulbakov po poradě s asistenty nakonec nařizuje pokutový kop.

42

Stoch v rychlém brejku vysouval na pravé straně Masopusta, ale tomu opět nevyšel první dotyk s míčem. Přesto se nakonec hrací předmět dostal ještě jednou ke Stochovi, jehož rána ale letěla hodně vedle brány Vaclíka.

41

Vzápětí však slávisté nachytali v ofsajdové pasti Sarabiu a je tu opět čas na oddech pro sešívané.

40

Škodovi se zatím nedaří vyhrávat souboje, naopak si v dalším pomohl proti Gomézovi nedovoleným způsobem.

39

Domácí ale jinak předvádí v obraně srdnatý výkon a vykopávat tak bude opět Kolář.

39

Po další rozehrávce neudržel míč na hrací ploše Masopust a Sevilla jde dopředu.

38

K rozehrávce se postavil Ever Banega, ale střela mu vůbec nevyšla a míč skončil vysoko nad brankou Koláře.

37

Ngadeu fauloval v blízkosti pokutového území a Sevilla bude rozehrávat přímý volný kop z ideální pozice!

36

Odražený míč po nevysokém Stochově centr napálil směrem na bránu Vaclíka Kúdela, ale rána mu absolutně nesedla.

36

Masopust nyní dostal přihrávku do běhu od Traorého, hledal z první ve vápně Škodu, ale je z toho jen roh pro domácí.

35

Král po zisku míče zkusil přenést hru na pravou stranu k Masopustovi, který sváděl urputný souboj s Promesem, ale ten mu další postup kupředu neumožnil.

34

Bořil po zisku míče ihned vysouval dlouhým pasem Stocha, toho ovšem v rychlostním souboji dokázal pohlídat Kjaer.

33

Domácím se bohužel nedaří držet míč ani na pár vteřin, a tak se musí soustředit výhradně na obranu. Deli ale teď na vlastní polovině vybojoval alespoň soupeřův faul.

32

Z obléhání teď alespoň na chvíli vysvobodil Souček dobrým zákrokem, po němž budou domácí dokonce vhazovat.

31

31. Promes nastřelil obloučkem břevno

31

Obrovská šance Sevilly na vyrovnání! Promes se zhostil odraženého balonu, udělal kličku Masopustovi, ale jeho tečovaný oblouček přes Masopusta skončil jen na vrchní části břevna.

30

Obrázek hry je stále stejný. Sevilla kombinuje na útočné půlce a posílá centry do vápna soupeře, zadáci Slavie si však zatím vědí rady.

29

Vykopávat nyní bude gólman Kolář, dal si trochu na čas s úpravou výstroje a rozhodčí Kulbakov ho musel trochu popohnat.

28

Další snahu Sevilly přibrzdil Král faulem na Sarabiu v blízkosti půlící čáry.

27

K balonu se sice po čase zase dostala Sevilla, ale její hráči rozehrávají v uctivé vzdálenosti od Koláře.

26

Alespoň na chvíli se Pražané vymanili ze soustavného tlaku soupeře a snaží se držet balon ve své moci.

25

Chvilku kombinovala na půlce soupeře i Slavia, ale táhlý pas v podání Kúdely mířící na Škodu vyústil v další faul slávistického útočníka.

24

Traoré si v dalším souboji pomohl rukama, u míče tak zůstanou hráči Sevilly.

23

23. Ever Banega ohrozil branku Koláře

23

Hosté nyní zase získali odražený míč, ale rána Evera Banegy skončila jen v boční sítě.

23

Deli odvrátil míč do bezpečí.

23

Masopust nyní hlavičkou ve vápně nešikovně posunul míč za sebe, takže Sevilla bude mít výhodu rohového kopu.

22

Sevilla nyní sice přimáčkla soupeře před jeho pokutového území, ale centr Jesúse Navase nepustil do pokutového území Bořil.

21

Jedovatý centr Stocha odvrátil ve vápně Kjaer. Na druhé straně přerušil rodící se brejk dobrým výběhem Kolář.

20

S centrem Sarabii si dokázal poradit Škoda a po zásahu jeho hlavy se míč dostal až k postranní čáře, kde nakonec akce Sevilly neúspěšně vrcholila.

19

Škoda nyní možná zbytečně fauloval u postranní čáry Banegu, standardka pro španělský celek.

18

Slávisté i nadále hodně účelně presují a Sevilla tak další akci musela přesměrovat až k Vaclíkovi.

17

Slavia si nyní může vychutnávat euforii z tribun, hosté jsou vývojem zápasu přece jenom opařeni.

16

Roque Mesa se vzápětí hned prodíral do pokutového území, ale narazil na pevnou slávistickou obranu.

15

15. Michael NGADEU - 1:0

15

Slavia právě vstřelila branku!
Exploze radosti v Edenu! Stochův přetažený centr vrátil zpátky do ohně Škoda a pohotový MICHAEL NGADEU-NGADJUI už zblízka trefil odkrytou část Vaclíkovy branky.

14

Kúdela dlouhým pasem oslovil Krále, který ve vzdušném souboji vybojoval rohový kop pro domácí.

12

Král přenesl hru doleva na Bořila, který z první napálil míč dopředu na Škodu. Vytáhlý forvard sešívaných ale byl v postavení mimo hru.

11

Hosté kombinují na vlastní polovině, kde však důsledně napadají Slávisté a drží soupeře daleko od své branky.

10

Po výkopu Koláře svedl s Kjaerem těsný souboj Škoda, ale fauloval.

9

Sevilla po rozpačitém úvodu ožila, ale přihrávka na Sarabiu byla delší než by hosté potřebovali.

8

8. Quincy Promes prověřil Koláře

8

Quincy Promes se uvolnil před pokutovým územím a odhodlal se ke střele z velké dálky. Balon ve vzduchu zaplaval a Kolář se štěstím zaplaval. Z následného rohu zahrozil Kjaer z oblasti penalty, ale našel jen místo, kde byl připraven gólman domácích.

7

Hra se nyní odehrává ve středu hřiště. Za dlouhým nákopem se nakonec vydal Škoda, ale Vaclík si situaci pohlídal s přehledem.

6

Domácí tým hraje zkraje zápasu odvážně, další nákop na Krále ovšem nevyšel.

6

Slavia chvilku kombinovala na útočné polovině, ale přenesení hry na Masopusta bylo příliš dlouhé.

5

Stoch lacině ztratil míč proti Roque Mesovi, ale skvěle se vrátil Souček a hrozící nebezpečí zažehnal.

4

Dlouhý balon hledal na pravé straně Sarabiu, toho ovšem bezpečně odzbrojil Král.

4

Bořilův centr zastavil ve vápně Goméz, následná akce ale Seville nevyšla.

3

Stoch v další akci domácích hledal v pokutovém území Škodu, ten zkoušel narazit Královi, který stál v ofsajdu a v akci tak nepokračoval.

2

Traoré centroval z pravé strany, odražený míč zpoza vápna zkoušel z voleje trefit Souček, ale levačkou mířil hodně vedle.

1

Úvodní nákop na útočnou půlku Gomézovi nevyšel.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní výkop provedou fotbalisté Sevilly.
Fanoušci Slavie vytáhli na tribunách úžasné choreo s nápisem: Kluci bojovat.
Naprosto zaplněný Eden stále vyčkává příchodu obou týmů na hrací plochu.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Ochozy Eden arény se pomalu plní, dnes se očekává plný dům. Na rozcvičku nyní navíc vyběhli fotbalisté Slavie Praha.
Před Sinobo Stadium je aktuálně hodinu před zápasem pořádně rušno, celá řada fanoušků si již našla místo dokonce i na tribunách stadionu.
V sestavě Slavie pochopitělně chybí vykartovaý Coufal, kromě něj nehraje také Zmrhal, který tentokrát přepustil místo Škodovi.
Předzápasová otázka je vyřešena, v brance Sevilly se představí Tomáš Vaclík. Hosté posílají na hrací plochu to nejlepší, co v současné době mají k dispozici. V porovnání s prvním duelem nehraje pouze Wöber, místo v základní sestavě naopak má Roque Mesa.
Rozhodčí: Kulbakov – Žuk, Masljanko – Sčerbakov, Dmitrijev (všichni Bělorusko).

Předpokládané sestavy
Slavia: Kolář – Bořil, Kúdela, Deli, Zelený – Souček, Král – Masopust, Stoch, Zmrhal – Škoda.
Sevilla: Vaclík – Mercado, Kjaer, Gómez – Navas, Banega, Rog, Sarabia, Promes – Ben Yedder, El Haddadi.

Absence: Coufal (3 ŽK), Ševčík (zranění), Tecl, Hromada (oba rekonvalescence + nejsou na soupisce) – Escudero (zranění), Nolito (zranění + není na soupisce), Vaclík, Wöber (oba nejistý start).

Disciplinární ohrožení: Bořil, Kúdela, Souček, Traoré, Škoda (všichni dvě ŽK) – Banega, Mesa, Promes, F. Vázquez (všichni dvě ŽK).
Slavii bude v odvetě určitě chybět vykartovaný Vladimír Coufal, hosté se pro změnu nebudou moci spolehnout na Nolita. Nejistý je rovněž start zraněného brankáře Tomáše Vaclíka.
Naposledy se mezi elitní osmičkou evropské soutěže Pražané představili v sezoně 1999/2000. Tehdy zdolali v osmifinále italské Udinese a následně ve čtvrtfinále poháru UEFA poměrně jednoznačně nestačili na anglický Leeds (0:3, 2:1).
Se Sevillou se mimochodem utkala Slavia už v sezoně 2007/2008 v Lize mistrů. První zápas ve Španělsku skončil výhrou domácích 4:2, Sevilla pak uspěla i na Strahově, kde s přehledem uhrála výsledek 3:0.
Sevilla se sice v domácí soutěži zmítala v problémech, ty ovšem už aktuálně příliš reálně nejsou. Po remíze se Slavií totiž Sevilla přesvědčivě doma rozmetala San Sebastian 5:2. Dařilo se ale i Slavii, která v neděli v Edenu snadno porazila Baník Ostrava 4:0.
Slávisté navíc v dosavadních domácích duelech v rámci Evropské ligy dokázali pokaždé udržet čisté konto. Uhráli přitom dvě remízy 0:0 (Genk, Kodaň) a dvakrát doma dokázali zvítězit (Petrohrad, Bordeaux).
Fotbalisté Slavie Praha mají před sebou velkou možnost postoupit do čtvrtfinále Evropské ligy. K tomu ovšem potřebují doma neprohrát se španělskou Sevillou, neboť z půdy svého soupeře si přivezli nadějnou remízu 2:2.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

SK Slavia Praha – Sevilla FC

4:3

po prodl. (1:1)

Zpět na online

Branky: 15. Ngadeu (Milan Škoda), 46. T. Souček (pen.), 102. Van Buren (T. Souček), 119. Traoré (Olayinka) – 44. Ben Yedder (pen.), 54. Munir, 98. F. Vázquez (Promes)

Karty:   45. O. Kolář (SLA), 67. Král (SLA), 88. Olayinka (SLA), 111. T. Souček (SLA)

Držení míče: 47 % : 53 %.
Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 4:5. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 27:10.

SK Slavia Praha: O. Kolář – Kúdela, Ngadeu, Deli, Bořil – T. Souček, Král (106. Frydrych) – Masopust (90+2. Zmrhal), Traoré, Stoch (92. Van Buren) – Milan Škoda (78. Olayinka).
Náhradníci: Kovář – Zmrhal, Olayinka, Hušbauer, Baluta, Van Buren, Frydrych.

Sevilla FC: Vaclík – Carriço, Kjaer, Sergi Gómez – Navas, Sarabia (80. André Silva), Mesa (74. Gonalons), Banega, Promes – Ben Yedder (104. Rog), Munir (90. F. Vázquez).
Náhradníci: Soriano – André Silva, Wöber, Gonalons, Rog, F. Vázquez, Mercado.

Rozhodčí: Kulbakov – Žuk, Masljanko (všichni Bělorusko)

První zápas: Sevilla - Slavia 2:2