Menu

Hokej

Tipsport extraliga

HC Oceláři Třinec – Mountfield HK

1:5

konec (1:2, 0:0, 0:3)

15.02.2019, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400) • 44. kolo • Daniel Ježek

Tipsport: 2.05 4.25 3.15 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z mé strany to je pro dnešek vše, já vám děkuji za pozornost a přeji hezký víkend. Na shledanou! (19:27:42)
Puk sice skončil v síti, hosté to ale nestihli. To však nemusí Hradecké vůbec mrzet, Mountfield totiž v utkání podal dobrý výkon a po skvělé třetí třetině, kdy vsítil tři branky, bere všechny body za vysokou výhru 5:1. Hradec Králové tak v tabulce přeskakuje dnešního soupeře a dostává se na třetí příčku. Oceláři naopak padají na čtvrté místo.

Konec zápasu.

59:59

Hosté ještě rozjeli přečíslení tří proti jednomu a dostali kotouč do třinecké branky, sudí jdou kontrolovat, zde se tak stalo před vypršením šedesáté minuty!

59:50

V poslední šanci utkání Aron Chmielewski napálil horní tyč hradecké branky!

59:22

Oceláři se dostali do soupeřovy třetiny, Werekovi ale střela z mezikruží nesedla. Hradec se osvobodil.

58:45

Za ohromujícího pískotu se Oceláři snaží dostat do útočné třetiny. Třineckým se ale nedaří ani v přesilovce.

58:05

Růžička chtěl křížným pasem ke střele vyzvat Hrňu, hostující Linhart ale tento úmysl vystihl a odpálil puk za Hrubcovu klec.

57:46

Hra je přerušená, třinecká výhoda končí. Na trestnou lavici putuje Lukáš Vopelka, který hákoval pronikajícího Vránu.

57:42

Třinečtí stále kombinují v útočném pásmu. Od modré na Pavelku pálili Hrňa, Roth i Růžička, ani jeden z nich ale nemířil přesně.

57:11

Vrána byl při přechodu středního pásma faulován, Oceláři mají výhodu.

56:38

Hrňa je na ledě, Oceláři hrají v plném počtu. Gernát se dlouhým pasem pokusil do akce vysunout Růžičku, ten ale na kotouč nedosáhl. Zakázané uvolnění.

55:50

Hradci se přesilovka příliš nedaří, hosté ale nemusí vůbec smutnit. Do konce utkání totiž chybí jen čtyři minuty a Mountfield drží náskok čtyř branek.

55:19

Ránu Filipa Pavlíka od modré po přihrávce Cibulskise vyráží Hrubec do ochranné sítě.

55:08

Oceláři na chvíli dostali hru do neutrální zóny, Hradečtí ale již jsou zpět v blízkosti Hrubcovy branky.

54:27

Výhoda hostí je u konce, Hradec ale bude v následujících minutách hrát přesilovou hru. Erik Hrňa je vyloučen za faul vysokou holí.

54:08

Hrňa fauloval ve snaze získat kotouč za hostující brankou, hosté hrají v signalizované výhodě.

53:41

Oceláři se po vhazování dostali ke kotouči, neujala se však ani Rothova střela, ani následný pokus Novotného.

53:29

Do útočného pásma se tak opět dostali Oceláři. Roth zkusil střílený pas od modré na volného Wereka, hosté ale srazili kotouč do ochranné sítě. Poslední komerční přestávka utkání.

53:16

Hradečtí se podívali před Hrubcovu branku, třineckého brankáře ale neohrozili.

52:45

Podél levého hrazení se do útočné třetiny prokličkoval aktivní Růžička, třinecký útočník se ale kolem bránícího Graňáka ke střele nedostal.

51:47

Hradečtí bez obtíží kontrolují průběh třetí třetiny a domácí do ničeho nepouštějí. Zaútočit navíc mohl Rákos, střelec čtvrté hradecké branky se ale do útočné třetiny nedostal.

50:56

Vrána před Pavelkou tečoval nahození Svačiny, hostující brankář si ale místo u své levé tyče dokázal pohlídat.

50:26

Růžička se chtěl středem kluziště dostat do útočného pásma, třinecký útočník si ale hodil kotouč příliš daleko a puk doputoval až k Pavelkovi.

49:46

Marcinko s Novotným zle dotírali na Pavelku, který však držel kotouč pevně ve své moci. Po odpískání se před hradeckou brankou strhla menší šarvátka, tu ale sudí rychle rozehnali.

49:17

Oceláři chvíli hráli ve čtyřech, i tak se ale dostali do útočného pásma. Snažení domácích nicméně střelecký pokus nepřineslo, Hradečtí odpálili kotouč na icing.

48:13

Rychlou akci Hradce zastavuje ofsajd.

47:45

47:45 Matej PAULOVIČ - 1:5

47:45

Hradec právě vstřelil branku!
Mountfield se ale velmi rychle vrátil do útočného pásma a po rychlé kombinaci slaví pátou branku! Hradečtí se po rychlém přechodu středního pásma dostali do předbrankového prostoru, po menších zmatcích se ke střele dostal MATĚJ PAULOVIČ, který propálil Hrubce mezi betony! Asistence: Oskars Cibulskis, Petr Zámorský.

47:24

Hradečtí hrají svou třetí přesilovku. Z ostrého úhlu to zkoušel Smoleňák, na Hrubce si ale nepřišel. Domácí se následně osvobodili.

46:47

Jiří Polanský ve středním pásmu tvrdě srazil Marise Bičevskise, který zůstal ležet na ledové ploše. Sudí Polanského počin posoudili jako útok na oblast hlavy a krku, tedy trest na 2 + 10 minut. Menší trest odpyká Ondřej Kovařčík.

46:09

Polanského formace se natlačila do útočné třetiny, výsledkem třineckého snažení ale byla pouze tečovaná střela Adámka od modré. Puk skončil v ochranné síti, po komerční přestávce se bude vhazovat před Pavelkou.

45:42

Oceláři se nastěhovali do útočného pásma, Hrňa ale z mezikruží minul branku. V protiakci se zkoušel prosadit Koukal, Hrubcova lapačka ale byla proti.

45:09

45:09 Mislav ROSANDIĆ - 1:4

45:09

Hradec právě vstřelil branku!
Hradečtí znovu rozvlnili síť třinecké branky a odskakují do čtyřbrankového trháku! Za ohromného pískotu domácího publika se ze vstřelené branky raduje hostující Mislav Rosandić, který od modré nejprve napálil bránícího Michala Kovařčíka, od něhož se puk odrazil za bezmocného Hrubce! Asistence: Lukáš Vopelka, Filip Pavlík.

44:25

Hradečtí jsou na koni, domácí mají v obraně velké problémy. Smoleňák s Radovanem Pavlíkem připravili střeleckou pozici pro Graňáka, toho ale v posledním okamžiku zablokovat Galvinš.

43:49

Hradečtí mohli přidat další branku, Radek Smoleňák ale v dobré pozici místo střely zvolil přihrávku, kterou zastavil bránící Roth!

43:15

Oceláři ještě nějaký čas drželi puk v útočném pásmu, ke střeleckému pokusu se ale nedostali. Hradečtí následně otočili hru na druhou stranu kluziště, Cingel ale Hrubce nepřekonal.

42:20

Oceláři se na třetí branku Hradce pokusili reagovat útokem Draveckého s Matyášem, třinecký bek ale Pavelku z dobré pozice nepřekonal.

41:40

41:40 Daniel RÁKOS - 1:3

41:40

Hradec právě vstřelil branku!
Mountfield vyhrál také další vhazování v útočném pásmu a slaví třetí branku utkání! Lukáš Vopelka poslal z rohu kluziště milimetrový pas do předbrankového prostoru, kam si sjel DANIEL RÁKOS! Hostující útočník nebyl nikým atakován a bez obtíží usměrnil kotouč za bezmocného Hrubce! Asistence: Lukáš Vopelka, Matěj Chalupa.

41:26

Hradečtí získali kotouč po buly před třineckou brankou, Smoleňákovu pobídku zpoza domácí klece si ale Hrubec pohlídal.

41:05

Hradečtí otočili hru, prokousali se až před Hrubcovu branku, třinecký gólman si ale Miškářovo nahození pohlídal.

40:52

Oceláři se opět dostali do útočného pásma, Novotného zakončení z bezprostřední blízkosti ale Pavelku nepřekvapilo.

40:20

Závěrečná část začala velmi rychle. Po první útočné akci domácích musel Pavelka kontrolovat Vránovu teč Růžičkovy střely. Na druhé straně pak Hrubec vychytal Chalupu.

40:01

Začala třetí třetina.
Utkání Ocelářů s Hradcem sleduje 4 593 diváků.
Statistiky druhé třetiny (zápasu)

Střely na branku: 6:6 (17:17),
střely mimo: 3:3 (4:8),
zblokované střely: 2:4 (4:9),
hity: 5:5 (11:9),
vhazování: 17:14 (30:21),
trestné minuty: 4:2 (4:2).
Druhá třetina končí, ve WERK ARENĚ stále platí stav 2:1 pro hostující Hradec Králové. V prostřední dvacetiminutovce měli hosté k dipozici dvě početní výhody, ani jednu ale nedokázali využít. Hra se ve druhé části dosti kouskovala, příliš mnoho vyložených šancí k vidění nebylo. Do poslední třetiny tak zůstává utkání zcela otevřené.

Třetí třetina začne přibližně v 18:48.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:28

Vrána ve středním pásmu sice zastavil akci Hradce, třinecký útočník pak ale nepřesnou přihrávkou poslal kotouč jen na zakázané uvolnění.

39:09

Hosté pokračovali v aktivitě u třinecké branky, Smoleňák z ostrého úhlu ale pouze poslal puk do Hrubcovy lapačky.

38:48

Nevedlo se ani Růžičkovi, který na modré ztratil kotouč. Do útočné třetiny se tak podívali hosté, střela Petra Koukala od modré ale k Hrubcovi nedoputovala.

38:12

Třinečtí jsou kompletní a začíná jejich zkrácená přesilovka. Do střelecké pozice se chtěl natlačil Hrňa, ten ale byl hosty od kotouče odstaven.

37:38

Novotný se srazil s Douderou v útočném pásmu, hosté tak mohli jít do přečíslení čtyř proti jednomu! To ale Hradečtí vyřešili trestuhodně, když vůbec nevystřelili!

37:16

Ani hostům se ale před soupeřovou brankou nevedlo, do šance se proto opět řítili domácí. Galvinš s Hrňou se dostali do přečíslení dvou proti jednomu, druhý jmenovaný ale napálil pouze připraveného brankáře Hradce.

36:50

Oceláři kombinovali v útočném pásmu, Třinečtí se ale nakonec nedohodli a ke střele se vůbec nedostali. Hradec otáčí hru.

36:21

Poměr sil na ledě se srovná, Petr Koukal při buly zasáhl obličej Petra Vrány. Dvě minuty za vysokou hůl. Minutu a třicet šest vteřin se bude hrát ve čtyřech na obou stranách.

36:15

Hradečtí si posílali kotouč přes celé útočné pásmo, střela Filipa Pavlíka od modré ale zaplula jen do připraveného Hrubce.

36:00

Martin Gernát chtěl v útočném pásmu obrat o kotouč rozehrávajícího Filipa Pavlíka, třinecký bek si ale nepohlídal svou hůl a poslal hostujícího beka k ledu. Přesilovka pro Hradec.

35:21

Hosté drželi puk v útočném pásmu, nepříjemnou a tečovanou ránou se pak od modré prezentoval Rosandić. Hrubec toho moc neviděl, nakonec ale ukryl puk ve své lapačce.

35:01

Hradečtí se po rychlém přechodu středního pásma dostali k ohrožení Hrubce, třinecký brankář si ale s pokusem Graňáka poradil.

34:48

Růžička získal kotouč za hostující brankou, po kombinaci s Adámkem pak od modré pálil Gernát. Střela slovenského beka ale letěla příliš vysoko.

34:13

Chmielewski ve vlastním pásmu dvakrát nepřesně předával kotouč Polanskému, tomu nakonec nezbylo nic jiného, než pouze odevzdat puk hostujícím obráncům do středního pásma.

33:29

Koukal ve vlastním pásmu obral o kotouč Marcinka, hostující útočník ale následně zastavil akci vlastního týmu, když netrpělivě chvátal do útočné třetiny. Ofsajd Hradce.

33:18

Oceláři drželi puk v útočném pásmu, Douderova skrytá střela od modré Pavelkovi nadělala nemalé starosti. Hostující gólman nakonec, i přes dotírání Wereka, ukryl puk do lapačky.

33:05

Hradeckým se v útočném pásmu nepovedlo ohrozit brankáře Hrubce, Draveckého pak po rychlém přechodu středního pásma zradila koncovka.

32:13

Hradečtí se pokusili o rychlý přechod do útočného pásma, hosty ale zastavil hvizd sudího pro ofsajd. Komerční přestávka.

31:54

Vrána šikovným pasem do akce vyslal Michala Kovařčíka, třinecký útočník v útočném pásmu trochu přibrzdil a namazal z druhé vlny najíždějícímu Vladimíru Rothovi! Třinecký bek mohl pálit z mezikruží, Roth si ale velmi dlouho rovnal kotouč, až mu jej hradečtí obránci sebrali.

31:09

Hlavní sudí domácím odpískal příliš mnoho hráčů na ledě, po konzultaci se svými kolegy ale trest zrušil. Pokračovat se tak bude v plném počtu na obou stranách vhazováním ve středním pásmu.

31:03

Oceláři se nastěhovali do útočné třetiny, jejich snažení ale kromě nepřesné Douderovy střely od modré zatím nic nepřineslo.

30:08

Hradecký pokus o protiakci končí sražením puku mimo hrací plochu, vhazovat se bude ve středním pásmu.

29:53

Chmielewski se natlačil do soupeřovy třetiny, jeho zamýšlená přihrávka na najíždějícího Růžičku ale byla hosty sražena do rohu kluziště. Ke kotouči se ale nejrychleji opět dostal polský útočník, se svým výpadem před Pavelku ale neuspěl.

29:06

Na jedné straně se svou střelou neuspěl Werek, na druhé pak po rychlém přechodu středního pásma Lessiovu sraženou střelu Hrubec vyrazil do rohu kluziště.

28:43

Hosté se znovu pokusili o rychlý přechod do třinecké třetiny, zastavil je však ofsajd.

28:36

Vránova formace se v útočném pásmu neprosadila, o chvíli později se ale neujal ani protiútok Smoleňáka.

27:42

Oceláři neudrželi kotouč v útočném pásmu, Hradečtí tak mohli zahrozit po rychlé protiakci. Smoleňák namazal najíždějícímu Bičevskisovi, ten ale z mezikruží trefil jen Hrubcovo rameno.

27:27

Hradečtí nemohli hrát z důvodu signalizace ofsajdu, Oceláři toho využili pro rychlý přechod do útočné třetiny. Novotný za modrou čárou přenechával kotouč Draveckému, tomu ale střela vůbec nesedla a puk se jen došoural k Pavelkovi. Komerční přestávka.

26:42

Oceláři se po rychlém přechodu středního pásma dostali před hostující branku, po křížné přihrávce Chmielewského mohl z kruhu pro vhazování pálit Růžička, třinecký snajpr ale minul branku.

26:06

Gernát ve vlastním pásmu nedobře kombinoval s Werekem, nabídnutou příležitost pak ale nevyužil Chalupa, který z dobré pozice minul branku.

25:23

Werekovo nahození do útočného pásma mířilo přímo na Pavelku, hostující brankář raději podržel puk před dotírajícím Hrňou.

25:11

Rozjetý Lessio se chtěl po levé straně dostat do útočné třetiny, nevšiml si ale svých spoluhráčů v soupeřově pásmu. Ofsajd Hradce.

24:51

Třinečtí neudrželi útočné pásmo, po krátkém souboji o puk u červené čáry se kotouč od Linharta odrazil na hradeckou střídačku. Buly ve střední třetině.

24:27

Gernát se ze středního pásma dostal do útočné třetiny, kousek za modrou pak třinecký bek nabil Chmielewskému. Tomu střela sice nesedla, Pavelka ale i tak jen se štěstím vyrazil kotouč před sebe. Hradec se osvobodil za cenu icingu.

24:05

Nepovedla se ani další akce domácích, když Polanský neobešel bránícího Graňáka.

23:35

Hradci se závěr přesilovky nepovedl, domácí již hrají v plném počtu. Marcinko se hned zapojil do útočné akce svého týmu, Chmielewski ale minul branku.

23:00

Hradec je zpátky v útočném pásmu. Z nebezpečné pozice před třineckou brankou pálil Cingel, kotouč ale těsně minul pravou tyč Hrubcovy klece.

22:17

Hradečtí se vrátili do útočné třetiny. Po Smoleňákově pobídce zpoza třinecké branky se ke střele z mezikruží dostal Rákos, jeho bekhendové zakončení ale Hrubce nepřekvapilo. Oceláři se následně osvobodili.

21:38

Kotouč se odrazil od Zámorského na hradeckou střídačku, vhazovat se bude v neutrální zóně.

21:32

Uvidíme první přesilovku zápasu. Třinecký Tomáš Marcinko ve vlastním pásmu držel Michala Dragouna, Hradec má k dispozici výhodu jednoho muže v poli.

21:15

Adámek se musel velmi rychle vracet za vystřeleným kotoučem, třinecký bek nakonec v tísni odpálil puk jen na zakázané uvolnění.

21:05

Oceláři pokračovali v aktivní hře v útočném pásmu. Třinečtí si rychle vyměňovali kotouč, zakončení Martina Gernáta z pravé strany ale Pavelku nijak nepřekvapilo.

20:30

Úvodní buly druhé třetiny pro Oceláře. Guntis Galvinš následně zavezl kotouč do útočného pásma, po krátké mezihře se lotyšský bek nakonec dostal ke střele od modré. Pavelka měl co dělat, aby vyrazil puk do rohu kluziště.

20:01

Začala druhá třetina.
Statistiky první třetiny

Střely na branku: 11:11,
střely mimo: 1:5,
zblokované střely: 2:5,
hity: 6:4,
vhazování: 13:7,
trestné minuty: 0:0.
Úvodní dvacetiminutovka je u konce, s jednobrankovým vedením do kabiny jdou hosté z Hradce Králové. Mountfield se poprvé do vedení dostal v jedenácté minutě, kdy Petr Koukal propálil Hrubce z mezikruží. Vedení hostí ale trvalo jen necelou minutu, krásnou střelou do horního růžku se prosadil třinecký obránce Guntis Galvinš. Poslední slovo v první třetině ale opět měl Hradec, když šestašedesát vteřin před první sirénou Hrubce překonal Dominik Graňák.

Druhá třetina začne přibližně v 17:51.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

20:00

První třetina skončila.

19:37

Oceláři se pokusili o rychlou protiakci, tu ale zastavil ofsajd.

19:21

Hosté mohli přidat další branku, Radovan Pavlík totiž dostal přihrávku do samostatného úniku! Hostující útočník sice byl tísněn vracejícím se Matyášem, Pavlík ale i tak dokázal zakončit. Hrubec si místo mezi svými betony pohlídal!

18:54

18:54 Dominik GRAŇÁK - 1:2

18:54

Hradec právě vstřelil branku!
Mountfield se dostal do útočného pásma, po rychlé kombinaci u modré čáry se hosté radují z druhé branky! Hradečtí obránci Mislav Rosandić s DOMINIKEM GRAŇÁKEM si několikrát vyměnili kotouč, načež hradecký kapitán využil clony před Hrubcem a poslal puk přesně mezi betony třineckého brankáře! Asistence: Mislav Rosandić.

18:12

Werekovi se nepovedlo získat kotouč v útočném pásmu, třinecký Doudera se následně dostal do potíží při rozehrávce, Hradecké ale zastavil ofsajd.

17:48

Oceláři získali puk ve středním pásmu a chtěli jít do přečíslení dvou proti jednomu. Akci Marcinka s Hrňou ale zastavil čárový sudí pro ofsajd.

17:16

Hradečtí se dostali do útočné třetiny. Linhart dlouho držel puk v rohu kluziště, načež se hrací předmět dostal na modrou, odkud pálil Zámorský. Jeho pokus ale byl domácími sražen jen před Linharta, ten ale z první přestřelil.

16:19

Vrána dlouho držel kotouč v útočném pásmu, třinecký útočník si ale následně nerozuměl s Michalem Kovařčíkem a snažení domácích skončilo neúspěchem.

15:41

Oceláři se nakonec dostali do útočného pásma, Svačinovi ale akce nevyšla. Hosté následně odpálili puk na icing.

15:23

Dravecký se rozjížděl ve středním pásmu, Ondřej Kovařčík mu ale trochu poposunul kotouč a slovenský útočník jej tak nechal za svými zády.

14:51

Hradečtí se nedohodli při rozehrávce a poslali kotouč na icing.

14:36

Petr Vrána se po levé straně velmi elegantně protáhl do útočné třetiny, jeho následná střela z ostrého úhlu ale Pavelku nijak nepřekvapila.

13:53

Hradečtí se po rychlém přechodu středního pásma opět podívali před Hrubce, Paulovičova prudká střela třineckého brankáře pořádně protáhla. Hrubec vyrazil puk do rohu kluziště.

13:22

Gernát u vlastní modré zastavil útočícího Pauloviče, slovenský bek se následně sám vydal do soupeřova pásma. Gernát se ale nakonec ke střele nedostal.

12:58

Adámek poslal kotouč na zcela nehlídaného Růžičku, třinecký snajpr ale na modré ztratil kotouč a vystavil své spoluhráče do ofsajdového postavení. Komerční přestávka.

12:10

Začínáme tedy opět od nuly. Hradečtí se natlačili do útočného pásma, s jednoduchou střelou Chalupy si Hrubec věděl rady.

11:21

11:21 Guntis GALVINŠ - 1:1

11:21

Třinec právě vstřelil branku!
Hradecké vedení ale netrvalo příliš dlouho, Oceláři po pětačtyřiceti vteřinách srovnávají krok! Štěpán Novotný ve středním pásmu dosáhl vysoké rychlosti, třinecký útočník se vřítil do útočného pásma, kde přenechal kotouč najíždějícímu GUNTISI GALVINŠOVI! Lotyšský bek poslal kotouč přímo do horního růžku hradecké branky! Asistence: Štěpán Novotný.

10:36

10:36 Petr KOUKAL - 0:1

10:36

Hradec právě vstřelil branku!
Hradečtí zvládli buly v útočném pásmu, jednoduchou kombinací si připravili střeleckou pozici a otevírají skóre dnešního utkání! Tomáš Linhart od modré poslal kotouč na levou stranu, kde stál Matěj Paulovič. Ten se neukvapil, zpětným pasem poslal kotouč do mezikruží, odkud pálil PETR KOUKAL! Hrubec byl bezmocný! Asistence: Matěj Paulovič, Tomáš Linhart.

10:26

Hradečtí opět přesunuli hru před Hrubce, třinecký gólman si připsal další úspěšný zákrok, tentokráte proti pokusu Rákose.

09:52

Lessio si na útočné modré chytře obešel bránícího Rotha, jeho přízemní střela ale pouze zaduněla na Hrubcově levém betonu. Po rychlé protiakci pak Pavelku ohrozil Vrána, ani třinecký útočník ale nebyl úspěšný.

09:15

Hra se přesunula do středního pásma, ani jednomu ze soupeřů se nedaří dostat do útočné třetiny.

08:38

Novotný se středem kluziště chtěl probít do útočného pásma, hostující obránci ale třineckého forvarda do blízkosti své branky nepustili. Na druhé straně pak proti Marcinkovi neuspěl Dragoun.

08:00

Hra se opět velice rychle přesunula před druhou branku, gólman Ocelářů Hrubec si musel dávat pozor v nepřehledné situaci u jeho brankoviště. Hrubec nakonec ukryl puk pod svou lapačkou, následovat bude komerční přestávka.

07:41

Polanský s Chmielewskim vybojovali kotouč v útočném pásmu, Rothovu skrytou střelu od modré ale Pavelka dokázal srazit do rohu kluziště.

06:57

Hradečtí rychle otočili hru na druhou stranu kluziště, prudkou ránu od modré na Hrubce vyslal Mislav Rosandič. Třinecký brankář měl co dělat, aby vyrazil kotouč mimo svou branku.

06:40

Třinečtí se znovu dostali do útočného pásma, střela Adámka od modré ale k Pavelkovi neprošla.

06:04

Hradečtí zkusili přejít do útočné třetiny po pravé straně kluziště, Rákosovu přihrávku z rohu ale nedokázal trefit Nedomlel.

05:21

Oceláři zvládli buly ve vlastním pásmu a rychle se dostali do soupeřova pásma. V rohu kluziště s kotoučem dlouho operoval Dravecký, Třinečtí se ale v konečné fázi nedohodli a jen přenechali puk soupeři.

04:45

Třineckým byla odpískána hra vysokou holí, buly před Hrubcem.

04:38

Aron Chmielewski z vlastního pásma chytře vyhodil kotouč do soupeřovy třetiny, kam si najížděl rozjetý Martin Růžička. Tomu sice střela příliš nesedla, Pavelka ale pak měl co dělat proti třem dorážkám Martina Gernáta! Hradecký gólman odolal!

04:15

Svačina si v útočném pásmu nerozuměl s Ondřejem Kovařčíkem a domácí tak jen odevzdali kotouč soupeři. Hradec to chtěl využít při kontru Dragouna, Hrubec ale byl připraven.

03:45

Hrňa dlouhým pasem do akce vyslal Wereka, tomu ale zakončení zhatil dobrý blok bránícího Cibulskise. Hosté následně chtěli rychle přesunout hru na druhou stranu kluziště, Koukalovi se ale nepovedlo zachytit prudký pas. Po icingu se bude vhazovat před Pavelkou.

03:09

Třinečtí se ve vlastním pásmu dostali pod menší tlak, když Gernát nezvládl rozehrávku. Těžit z toho mohl střílející Chalupa, pokus hradeckého útočníka z pravé strany ale skončil v Hrubcově náručí.

02:33

Třinečtí bojovali o kotouč za hostující brankou, Novotný s Draveckým ale v souboji neuspěli. Mountfield se následně v pěti lidech vydal do soupeřova pásma, nepřesná přihrávka Vopelky ale celou akci zhatila.

01:59

Svačinovi se nepovedlo udržet kotouč na útočné modré, třinecký Doudera následně ve středním pásmu pozdržel pas na rozjetého Smoleňáka, čímž hostujícího útočníka vystavil do ofsajdu.

01:27

Dravecký nepřesně protečovával kotouč na Wereka, Cingela v protiakci pak zastavil bránící Matyáš. Třinečtí se následně pokusili o rychlý kontr, Hrňu ale zastavilo ofsajdové postavení Gernáta.

00:56

Domácí mohli využít hradecké chyby v rozehrávce, Aron Chmielewski totiž dostal namazáno přímo na vrchol kruhu pro vhazování. Polský útočník ale napálil jen Pavelkovu lapačku.

00:30

Úvodní buly pro Hradec. Hosté se okamžitě pokusili dostat do útočného pásma, přes třineckou obranu ale neprošli. Na druhé straně pak Polanský nepřesně hledal Růžičku.

00:01

Utkání právě začalo.
Hráči jsou na ledě, utkání mezi třetími Oceláři a čtvrtým Hradcem začne za pár okamžiků!

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Jaroslav Pavelka je jasnou jedničkou v brance Mountfieldu a i dnes bude hájit branku Kárlovehradeckých.

Úvodní sestavy:

HC Oceláři Třinec: Hrubec (Kantor) – Roth, Galvinš, Matyáš, Gernát, D. Musil, M. Doudera, M. Adámek – Martin Růžička (A), Polanský, Chmielewski – Hrňa, Marcinko (C), Werek – Svačina, P. Vrána, M. Kovařčík – O. Kovařčík, Novotný, Dravecký (A).

Mountfield HK: J. Pavelka (Maxwell) – Zámorský, Linhart (A), Nedomlel, Cibulskis, F. Pavlík, Rosandić, Graňák (C) – Paulovič, Koukal, M. Chalupa – Dragoun, Cingel, R. Pavlík – Smoleňák, Bičevskis, Miškář – Vopelka, Rákos (A), Lessio.

Rozhodčí: Hradil, Úlehla – Gebauer, Tošenovjan.
Poslední vzájemný zápas

Oceláři v prosinci absolvovali předehrávku jednatřicátého kola na ledě hradeckého Mountfieldu. Hráči s drakem na prsou se hned v úvodní minutě dostali do vedení, domácí ale dokázali skóre otočit. Hrňovo srovnání ve vlastním oslabení nastavilo stav utkání až do poslední desetiminutovky, kdy se domácí trefili dvakrát a získali tři body.

22. ledna 2018: Mountfield HK – HC Oceláři Třinec 4:2 (2:2, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky:
4. Dragoun (Zámorský), 10. Vincour (R. Pavlík, Dragoun), 52. Dragoun (M. Chalupa), 52. Graňák (Bičevskis) – 1. Galvinš (Polanský, Adamský), 13. Hrňa.
Mountfield Hradec Králové

Hradečtí vstoupili do sezony velice dobře a od úvodních kol se drží u vrcholu tabulky. V poslední době ale Mountfield střídá lepší výkony s těmi horšími, v posledních devíti zápasech vždy jeden duel vyhrál, v následujícím ale na svého soupeře nestačil. V posledním kole svěřenci trenéra Tomáše Martince zavítali na led Olomouce, odkud se vraceli se třemi body po výhře 3:1. V pátečním kole bude Hradec usilovat o dosažení třetí příčky, kterou aktuálně hájí Oceláři. Tým zpod Bílé věže na Slezany ztrácí dva body.

Produktivitu hradeckého celku po návratu na soutok řek Labe a Orlice táhne Radek Smoleňák. Urostlý útočník v jednatřiceti duelech zapsal dvacet devět kanadských bodů (9+20). Nejlepším střelcem Mountfieldu s osmnácti brankami je Tomáš Vincour, mezi obránci pak kraluje Petr Zámorský. Reprezentační bek zapsal již třicet čtyři bodů (9+25) a je nejproduktivnějším obráncem soutěže. V brankovišti se pravidelně střídá dvojice Brandon Maxwell – Jaroslav Pavelka. Lepší čísla vykazuje americký gólman, který průměrně inkasuje 2,21 gólů, svou úspěšnost pak drží nad hranicí 91,32%.

Poslední zápas Mountfieldu

13. února 2019: HC Olomouc – Mountfield HK 1:3 (0:1, 1:1, 0:1).
Branky a nahrávky:
32. Irgl (J. Galvas) – 9. Rosandič (F. Pavlík, Rákos), 40. Smoleňák (F. Pavlík, Koukal), 51. Vopelka (M. Chalupa).

Sestava Hradce v posledním zápase: J. Pavelka – Linhart, Zámorský, Cibulskis, Nedomlel, Rosandič, F. Pavlík, Graňák – Chalupa, Koukal, Paulovič – R. Pavlík, Cingel, Dragoun – Miškář, Bičevskis, Smoleňák – Lessio, Rákos, Vopelka.
HC Oceláři Třinec

Slezané se po reprezentační přestávce do extraligy vrátili domácím soubojem s vedoucími libereckými Bilými Tygry. Hráči s drakem na prsou v zápase ale na svého soka nestačili, prohrál 2:5 a museli přenechat druhou příčku tabulky rozjeté Plzni. Na ni Oceláři aktuálně ztrácejí jediný bodík, na čtvrtý Hradec pak Třinečtí mají dvoubodový odstup. „V boji o Prezidentský pohár jsme ztratili, ale ještě zbývá do konce základní části hodně zápasů, zase tolik se na to nesoustředíme, důležitá je naše hra. Musíme si udělat analýzu dnešního zápasu, koncentrovat se na to, abychom odstranili chyby, kterých jsme se dnes dopustili a v pátek proti Hradci předvedli lepší výkon. To je pro nás prvořadé,“ řekl po středeční bitvě asistent trenéra Marek Zadina.

Svěřence trenérů Václava Varadi, Marka Zadiny a Jiřího Raszky o víkendu čeká dvojice velmi těžkých duelů. V pátek do WERK ARENY nejprve dorazí hradecký Mountfield, v neděli pak Oceláři změří síly s úřadujícím mistrem z Komety. „Trápí nás produktivita, doufejme, že se to zvedne a bude to padat víc. Škoda, že nevyužíváme více přesilovek. Proti Liberci jsme sice dvě využili, stále to ale není ono,“ říká Erik Hrňa.

Poslední zápas Ocelářů

13. února 2019: HC Oceláři Třinec – Bílí Tygři Liberec 2:5 (0:2, 1:1, 1:2).
Branky a nahrávky:
22. Gernát (Svačina), 56. Hrňa (Martin Růžička, Roth) – 2. L. Krenželok (Jelínek, Ševc), 17. Jelínek (Stříteský, L. Krenželok), 32. Ordoš (Šmíd, L. Krenželok), 48. J. Vlach (M. Kvapil), 48. Ordoš (L. Krenželok, T. Hanousek).

Sestava Ocelářů v posledním zápase: Hrubec (48. Kantor) – Roth, M. Doudera, M. Adámek, Gernát, D. Musil, Galviņš, Matyáš – Martin Růžička, P. Vrána, Werek – Hrňa, Marcinko, Dravecký – O. Kovařčík, Polanský, M. Kovařčík – Svačina, Š. Novotný, Chmielewski.
Hezký den z Třince! Tipsport extraliga v pátek pokračuje čtyřicátým čtvrtým kolem, třinecká WERK ARENA uvidí souboj třetího se čtvrtým! Domácí Oceláři Třinec ve svém hájemství přivítají Mountfield Hradec Králové. Duel startuje v 17 hodin, k jeho sledování jste srdečně zváni.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

HC Oceláři Třinec – Mountfield HK

1:5

konec (1:2, 0:0, 0:3)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 12. Galvinš (Novotný) – 11. Koukal (Paulovič, Linhart), 19. Graňák (Rosandić), 42. Rákos (Vopelka, M. Chalupa), 46. Rosandić (Vopelka, F. Pavlík), 48. Paulovič (Cibulskis, Zámorský)

HC Oceláři Třinec: Hrubec (Kantor) – Roth, Galvinš, Matyáš, Gernát, D. Musil, M. Doudera, M. Adámek – Martin Růžička (A), Polanský, Chmielewski – Hrňa, Marcinko (C), Werek – Svačina, P. Vrána, M. Kovařčík – O. Kovařčík, Novotný, Dravecký (A).

Mountfield HK: J. Pavelka (Maxwell) – Zámorský, Linhart (A), Nedomlel, Cibulskis, F. Pavlík, Rosandić, Graňák (C) – Paulovič, Koukal, M. Chalupa – Dragoun, Cingel, R. Pavlík – Smoleňák, Bičevskis, Miškář – Vopelka, Rákos (A), Lessio.

Rozhodčí: Hradil, Úlehla – Gebauer, Tošenovjan

Diváci: 4 593

Průběh zápasu
1. třetina
10:36 HKM 0:1 Koukal (Paulovič, Linhart)
11:21 TRI 1:1 Galvinš (Novotný)
18:54 HKM 1:2 Graňák (Rosandić)
Po 1. třetině
2. třetina
21:32 TRI 2 Marcinko, držení
36:00 TRI 2 Gernát, hákování
36:21 HKM 2 Koukal, vysoká hůl
Po 2. třetině
3. třetina
41:40 HKM 1:3 Rákos (Vopelka, M. Chalupa)
45:09 HKM 1:4 Rosandić (Vopelka, F. Pavlík)
46:47 TRI 2+10 Polanský, zásah do hlavy nebo krku+zásah do hlavy nebo krku, odpyká O. Kovařčík
47:45 HKM 1:5 Paulovič (Cibulskis, Zámorský)
54:27 TRI 2 Hrňa, vysoká hůl
57:46 HKM 2 Vopelka, hákování
Konec