Menu

Hokej

KHL

CSKA Moskva – HC Dinamo Minsk

3:0

konec (1:0, 2:0, 0:0)

13.01.2019, 15:00 • CSKA Ice Palace • Michal Břuchanský

Tipsport: 1.23 6.81 10.2 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (17:43:03)
Československá stopa v utkání:
Do zápasu nenastoupil žádný český ani slovenský hokejista.
Střely na branku: 40 – 14 (15:2, 18:5, 7:7).
Je dobojováno! Moskevský klub na domácím ledě potvrdil roli favorita a upevnil si pozici nejlepšího týmu v celé Kontinentální hokejové lize. CSKA mělo od první minuty velký tlak a proměnilo ho ve vedoucí branku ve dvanácté minutě zásluhou Šalunova. O domácí výhře ale rozhodla až druhá čast, ve které Světlakov se Slepyševem upravili stav na 3:0. Minsk na startu poslední dvacetiminutovky nevyužil dlouhou přesilovou hru 5 na 3 a od té chvíle už se zápas víceméně dohrával.

Konec zápasu.

59:45

Tak to byla hodně mizerná přesilovka, která napsala definitivní tečku za dnešním útočným zmarem Minsku. Johansson se už nemusí bát, že přijde o nulu.

59:34

Domácí v plném počtu.

59:00

Poslední minuta třetí třetiny.

58:31

Od Minsku už je to velká křeč. Blumovi v poklidné situaci utekl puk z útočného pásma a hosté se vrací až k vlastní brance.

57:34

Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Arťom Čmychov – 2 min., hákování).

56:59

Ofajd Dinama, jehož hráči už dobře ví, že v tomto duelu bodovat nebudou. Jedinou otázkou zůstává, zda Johansson udrží čisté konto.

56:33

Kaprizov potáhl kotouč po pravé straně, ale s jediným nabízejícím se spoluhráčem se nedokázal propojit přesnou přihrávkou.

55:34

Nikdo chvíli nevěděl, kde je puk po domácí střele od modré čáry. Jako první ho našli hráči Minsku, ale sami ho ihned ztratili.

54:54

Podařená souhra CSKA měla jedinou vadu. Kaprizov nedokázal usměrnit puk za Enrothova záda.

53:15

Obrovské boje u mantinelu v útočném pásmu Minsku. Lépe z nich vybruslili právě hosté, jenže Blumova střela od modré byla zablokovaná.

52:24

Linden Vey pálil švihem přesně do lapačky Jhonase Enrotha, který je dnes rozhodně nejlepším hráčem Dinama.

51:33

Moskvané začínají kontrolovat hru a teď už by byl opravdu velký zázrak, kdyby se Minsku ještě povedlo se zápasem něco udělat.

50:25

Definitivně mohl rozhodnout Mamim, který jel sám na hostujícího brankáře, ovšem bekhendovým blafákem vůbec netrefil branku.

49:04

Těreščenko nevystřelil přes clonu a pak přihrával na Andreje Kosticyna, kterého domácí obrana rychle odzbrojila.

48:28

Jeden z domácích netrefil branku z ostrého úhlu a puk se poodrážel mimo útočné pásmo CSKA.

47:53

Na druhé straně se do akce dostala také lapačka Enrotha, který bez problémů lapil Robinsonovu střelu švihem od modré čáry.

47:19

Zacharenko prostrčil puk na Kitarova, který měl před sebou už jenom Johanssona, avšak ten ho i v tomto případě zkušeně vychytal.

46:09

Hosté to rozhodně ještě nezabalili. Andrej Kosticyn zleva centroval před branku, ale tam nenašel nikoho volného v bílém dresu.

45:27

Pulkkinenova střela z vrcholku levého kruhu neměla nějak závratnou rychlost. Johansson ji levým betonem vyrazil mimo hrací plochu.

44:55

Teď už zahrozili domácí. Linden Vey byl trestuhodně volný v prostoru mezi kruhy a ze skvělé pozice vůbec netrefil branku.

44:22

Lisovec po vjezdu do útočného pásma doslova narazil do zpevněného Marčenka, který mu u krajního mantinelu vystavil důraznou stopku.

43:29

CSKA nemohlo útočit kvůli signalizovanému ofsajdu. Hosté měli o dost více času na rozehrávku, která měla k dokonalosti hodně daleko.

43:05

Dinamo si ve dlouhé přesilovce pět na tři nevytvořilo žádnou velkou šanci a jeho šance na zdramatizování zápasu se tak zásadně zmenšily.

42:45

Domácí v plném počtu.

42:28

Moskvané vyhazují a už jsou ve čtyřech. Navíc se přerušuje a oba týmy mohou v klidu vystřídat.

42:01

Pulkkinen našel volného spoluhráče v pravém kruhu, který vystřelil bez přípravy, ale na gólmana Johanssona si nepřišel.

41:23

Andrej Kosticyn při ráně golfákem zlomil hokejku. Minsk však zůstává u puku a kombinuje v útočném pásmu.

41:03

Hned po vyhraném vhazování šel do střely Wiercioch, ale trefil jen clonícího protihráče. Domácím se pak podařilo vyhodit.

40:45

Za Naumenkovem si jde sednout i Tělegin, který ve středním pásmu podrazil Lisovce. Dinamo bude hrát dlouhatánskou přesilovku pět na tři a může se vrátit do zápasu!

40:19

Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Michail Naumenkov – 2 min., podrážení).

40:09

Kogaljov hned na startu poslední části vystřelil švihem zpoza pravého kruhu. Johansson dával pozor a nadále drží čisté konto.

40:01

Hosté v plném počtu.

40:01

Začala třetí třetina.
Střely na branku po 2. třetině: 33 – 7 (15:2, 18:5).
Začátek druhé třetiny se nesl ve velmi opatrném duchu, a tak Dinamo už nemuselo čelit tak velkém tlaku. Hosté si však nevytvořili žádnou vyloženou šanci a Světlakovův gól z dvaatřicáté minutě jejich naděje na bodový zisk zásadně zmenšil. CSKA zvýšilo svůj náskok a v darované přesilovce tak učinilo ještě jednou, když skóroval Slepyšev. Moskvané vedou 3:0 a s největší pravděpodobností si dojdou pro další dva body.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:50

Kirill Kaprizov se pěkně položil do střely z první z pravého kruhu. Enroth se včas přesunul a kvalitním zákrokem nedopustil čtvrtý gól soupeře.

39:12

Moskvané to chtěli sehrát stejně jako u třetího gólu. Na křižný pas z pravé strany opět čekal Slepyšev, ale obrana Dinama tento úmysl přečetla.

39:00

Poslední minuta druhé třetiny.

38:18

Domácí se ihned po buly dostali k další střele. Ta gólové parametry tentokrát neměla a Minsku se povedlo dvakrát vyhodit.

38:01

A navíc je tady další početní výhoda pro CSKA. Okulov byl na ose hřiště zahákován Alexejem Těreščenkem.

37:48

Hráči v červeném jsou navíc při chuti a začínají si hodně snadno vytvářet slibné šance. Další měl Okulov, který golfákem napálil Enrotha.

37:06

Teď už to budou mít hráči běloruského týmu hodně složité. Představa smazání třígólového manka na ledě CSKA se dá označit jako sci-fi.

36:33

36:33 Anton SLEPYŠEV - 3:0

36:33

CSKA právě vstřelilo branku!
Chenkel se na trestné lavici ani nestihl pořádně usadit a už se může vrátit mezi své spoluhráče. Domácí to po vyhraném buly sehráli opravdu parádně, Kaprizov z pravé strany našel na zadní tyči úplně volného ANTONA SLEPYŠEVA a ten už měl poměrně jednoduchý úkol, neboť měl před sebou poloprázdnou branku. Asistence: Kirill Kaprizov, Michail Grigorenko.

36:25

Zbytečný faul v útočném pásmu předvedl Kristian Chengel, jenž vyfasoval dvojku za krosček a daroval Moskvanům druhou přesilovou hru.

35:57

Jakoby si hráči Minsku uvědomili, že bez útočení bodovat nemůžou. Kvůli tomu ale mají menší skulinky v obraně, kterých se domácí budou snažit využít rychlými výpady.

35:19

Druhý gól CSKA hru pěkně rozhýbal. Kitarov teď táhl brejk dvou na jednoho, ovšem vracející se hráč mu znepříjemnil zakončení a to Johansson vyrazil mimo tři tyče.

34:41

Konstantin Okulov to vzal na sebe. Stahovačkou se elegantně zbavil obránce, ale pak už byl ve skoro nepalebném úhlu, odkud Enrotha neohrozil.

34:12

Na druhé straně předvedli pěknou souhru Těreščenko a zakončující Kogaljov, který byl úplně sám, ale mimo dosah Johanssona puk neposlal.

33:46

Kaprizov si výtečně pokryl puk a udržel hned několik soupeřů na svých zádech. Vybruslil si do mezikruží, ale střela byla sražená mimo branku.

33:36

Domácí obránce Alexandr Romanov zkusil štěstí od modré čáry. Enroth tentokrát krásně viděl a schoval puk ve své lapačce.

33:06

Alexej Těreščenko centroval z rohu hostujícího útočného pásma, V brankovišti mezitím byl Andrej Koscityn v brankovišti a sudí proto vykázali buly mezi modré čáry.

32:24

Okulov dělal co mohl, ale odpískání zakázaného uvolnění CSKA nezabránil. Hra se stěhuje před Johanssona.

31:01

31:01 Andrej SVĚTLAKOV - 2:0

31:01

CSKA právě vstřelilo branku!
Moskvané slaví druhý gól a mohou se uklidnit! Sehráli to skoro stejně jako před prvním zásahem, když se přes Tělegina a Pašnina dostal kotouč do prostoru před pravým kruhem a z něj se střelou švihem prosadil ANDREJ SVĚTLAKOV. Enroth měl znovu zakrytý výhled a mohl jen doufat, že ho puk trefí. Asistence: Ivan Tělegin, Michail Pašnin.

30:46

Rozjetý Ivan Tělegin se snažil protlačit puk mezi hostujícího gólmana a ze svého pohledu pravou tyč. Enroth však byl na tuto variantu připraven.

31:03

Hosté v plném počtu.

29:59

Veyova přihrávka z otočky přes osu hřiště neprošla. Teď už to vypadá, že CSKA úvodní přesilovku nevyužije.

29:22

Minsk opět vyhodil a ušetřil pár cenných vteřin z oslabení.

28:56

Blum obětavě zablokoval ránu zpoza pravého kruhu. Jeho spoluhráči vyhodili a hráči v bílém mohli odjet na střídačku.

28:23

Dvě rány od modré Enroth přečkal, i když v prvním případě netrefil puk při pokusu o elegantní zákrok lapačkou.

28:03

První vyloučení tohoto zápasu. Dvě minuty za hákování dostává hostující útočník Alexandr Kitarov.

27:39

Moskvané se dostali pod tlak forčekujících protihráčů. Ti puk vybojovali, až k zakončení se nedostali.

27:20

Celá pětka Minsku bránila těsné blízkosti brankoviště. Domácí si přesto připravili střelu z vrcholku pravého kruhu a zaměstnali připraveného Enrotha.

26:51

Hansenova střela ihned po vhazování až k Enrothovi neprošla. Domácí se však nadále pohybují okolo jeho branky.

26:39

Zakázané uvolnění Dinama.

25:58

Boj na útočné modré čáře Minsku přerušili až rozhodčí. Pokračuje tak hodně nezáživná pasáž zápasu.

24:51

Anton Slepyšev dostal přihrávku do mezikruží, kde hned dvakrát zakončoval, ale brankáře Enrotha ani v jednom případě nepřekonal.

23:42

Moc hokejové krásy ve druhé třetině zatím k vidění není. Hraje se nahoru dolů bez nějakých delších pobytů v útočných pásmech.

22:44

Howden využil pádu svého hlídače a zprava se řítil k brance, jenže Johansson se přilepil k tyči a ucpal všechny mezery.

21:47

Nevynucené zakázané uvolnění CSKA. Ještě předtím domácí sehráli rychlou akci, ale nedotáhli ji až do střely.

20:23

Hned po vyhraném vhazování to zkoušel také kanadský obránce Patrik Wiercioch. Bývalý hráč Ottawy nebo Colorada se však také neprosadil.

20:18

Po změně stran rozhodně nemusel Johansson čekat na první zákrok tak dlouho. Hned po pár vteřinách ho ranou zpoza levého kruhu protáhl Andrej Kosticyn.

20:01

Začala druhá třetina.
Střely na branku po 1. třetině: 15 – 2.
Je za námi první třetina, která měla jednoznačný průběh. CSKA od první vteřiny naplňuje roli favorita a jen minimálně opouští soupeřovo obranné pásmo. V něm předvádí velmi dobrý výkon brankář Enroth, nicméně ve dvanácté minutě přeci jen inkasoval po střele Šalunova. Moskvané tak vedou 1:0 a mohou jít do kabiny v relativním klidu.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

20:00

První třetina skončila.

19:29

Další zákrok hostujícího strážce branky, který dobře viděl na dlouhou střelu z hokejky Pavla Karnauchova a neměl problém ji utlumit na chrániči hrudníku.

19:11

Hosté prakticky vůbec nezakončili rychlý protiútok a naopak se museli okamžitě vracet s akcí, kterou z levého kruhu zakončoval úplně volný Kaprizov do brankáře Enrotha.

19:00

Poslední minuta první třetiny.

18:43

Trochu podobná situace, jen s tím rozdílem, že Arťom Blažijevskij pálil švihem. Enroth mu dobře zmenšil střelecký úhel a našel puk ve výstroji.

18:20

Slepyšev přihrál z koncové čáry pod sebe na Světlakova, který pálil z první, ale dobře postavený Enroth předpisově zasáhl.

17:24

Rozehrávka prostřednictvím jedné dlouhé přihrávky se hostům vymstila. Po zakázaném uvolnění se bude vhazovat před švédským brankářem Minsku.

16:46

Tak jsem to trochu přivolal. Stěpanov si vzal puk a po objetí domácí branky marně hledal mezeru mezi tyčkou a zasahujícím Johanssonem.

16:16

Zatím je to naprosto jednoznačná záležitost. Domácí gólman Johansson se ve svém pracovišti musí nudit, neboť na něj neletěl ještě ani jeden puk.

16:15

Maxim Mamin rychle zasekl u zadního mantinelu a vyjel do lepšího střeleckého úhlu. Vyrážečka Enrotha však byla u pravé tyče na správném místě.

15:33

Hlavnímu sudímu se nelíbilo postavení Kaprizova v brankovišti. Střela z otočky z pravého kruhu od Tělegina se tak do statistik počítat nebude.

15:12

Michal Pašnin se vydal na nenápadný útočný výlet, který zakončil bekhendovou střelou, jež prosvištěla kousek nad hostující brankou.

15:00

Romanov dojížděl puk na levém mantinelu, odkud ho poslal mimo hrací plochu. Hra je proto vykázána do středního pásma.

14:27

Po zakázaném uvolnění CSKA se do menší strkanice dostali Mamim a Wiercioch. Rozhodčí je ale rychle uklidnili a nebudou muset sahat ke trestům.

14:10

Čmychov přihrál z pravého mantinelu na Šalunova. Enroth byl na jeho střelu připravený a připsal si snadný zákrok.

13:47

Moskvané střídají a Dinamo dostalo trochu více času na rozehrávku, která se mu stejně vůbec nepovedla.

12:55

Na druhé straně jenom ofsajd Dinama a reklamní přestávka.

12:35

Opět hosté jenom odevzdali puk, se kterým vyrazil kupředu Kaprizov, ale v prostoru před mezikružím byl několika protihráči zastaven.

11:14

11:14 Maxim ŠALUNOV - 1:0

11:14

CSKA právě vstřelilo branku!
Ve dvanácté minutě už se papírový favorit prosadil a vede 1:0! MAXIM ŠALUNOV dostal od Okulova přihrávku před pravý kruh, kde si pořádně připravil střelu švihem a uklidil puk k bližší tyči,u které Enrototh sice byl, ale přesto nedokázal vůbec zareagovat. Asistence: Konstantin Okulov.

10:55

Vyloženou šanci si CSKA ale nevytvořilo. Po návratu do útočného pásma přišla jen propagační střela z levého křídla a snadný zákrok Enrotha.

10:35

Domácí už hodně dlouho krouží v útočném pásmu a utahují smyčku, ze které se hráči v bílých dresech stále nemohou dostat.

09:54

Neprosadil se ani Greg Scott, který dostal nabito na střelu golfákem. Enroth zasahovat nemusel, puk se rozplácl na krátkém mantinelu.

09:15

Moskvané naopak mají vytrvalou převahu, kterou neproměnil ve vedoucí gól ani Kaprizov, jehož střela z pravého kruhu se do branky nevešla.

08:51

Běloruský celek při každé příležitosti chytře vyhazuje k vzdálenější modré čáře. Směrem dopředu je zatím naprosto bezzubý.

07:44

Konstantin Okulov si svým nájezdem řekl o únikovou přihrávku, které se i dočkal, jenomže úplně sám se před Jhonasem Enrothem gólově neprosadil.

06:51

Minsk se provinil postavením mimo hru, i když pořádně nebyl v držení puku. Následuje první reklamní pauza.

06:21

Krytý Grigorenko si vybruslil až k modré čáře, odkud hledal Veye, ale ten jeho přihrávku k mezikruží nedokázal zpracovat.

05:28

Marčenko výborně nahazoval na Slepyševa, který byl úplně sám před brankovištěm, ale bekhendem trefil jen levý beton dobře postaveného Enrotha.

04:38

David Booth nezpracoval přihrávku na levý konec útočné modré čáry a hosté se museli vrátit s pukem k vlastní brance, odkud rozehrává Bokun.

03:48

První vážnější zákrok některého z gólmanů. Enroth musel řešlit pokus dánského útočníka Jannika Hansena. Hned po buly pálil i Robinson, jenže sražený puk zmizel nad mantinely.

03:15

Až Andrej Kosticyn měl trochu času na přípravu střely švihem z vrcholku levého kruhu, jež byla bohužel pro něj zablokovaná.

02:34

Opět jenom špatná rozehrávka CSKA. Domácí zkusili rychle projít vpřed, ale i v tomto případě byli ihned zastavení.

01:41

Diagonální nahození CSKA snadno sebrali hráči běloruského týmu, ale i ti mají problém s přechodem přes střední pásmo.

01:12

Z hodně vlažného úvodu resultuje zakázané uvolnění Dinama a vhazování u brankáře Jhonase Enrotha.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

CSKA Moskva: L. Johansson (I. Sorokin) – Marčenko, Blažijevskij, M. Robinson, Romanov, Naumenkov, Pašnin (A), Čmychov – Grigorenko, Vey, Kaprizov – Hansen, P. Karnauchov, Scott (C) – Okulov, Šalunov, Mamin – Tělegin (A), Světlakov, Slepyšev.

HC Dinamo Minsk: Enroth (M. Karnauchov) – Lisovec, Chenkel, Gotovec, Blum (A), Bokun, Wiercioch, Znacharenko – An. Stěpanov, A. Těreščenko (C), A. Kosticyn – Pulkkinen, Q. Howden, Booth – S. Kosticyn, Kovyršin, Kogaljov – Litvinov, A. Volkov, Kitarov (A) – Drozdov.

Rozhodčí: Kislov, Soin – Maitak, Strelcov.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Vzájemné zápasy

06.01.2019 Minsk – CSKA 1:2
25.10.2017 CSKA – Minsk 4:1
27.08.2017 Minsk – CSKA 1:2 pr.
07.01.2017 Minsk – CSKA 1:3
13.10.2016 CSKA – Minsk 7:2.
HC Dinamo Minsk

Běloruský klub přicestoval do hlavního města Ruska v roli jasného outsidera, jehož zisk byť jediného bodu by byl velkým překvapením. Dinamo v posledních čtyřech zápasech hned třikrát prohrálo a zřejmě přišlo i o tu poslední jiskřičku naděje na postup do vyřazovacích bojů. Od osmého Soči dělí hokejisty Minsku jen dvě příčky, ale zároveň propastných osmnáct bodů. Nutno ale dodat, že Dinamo mělo v minulých dnech opravdu těžký los. Narazilo na CSKA Moskva, Petrohrad, Magnitogorsk a také Jaroslavl. Se všemi těmito soupeři odehrálo velmi vyrovnané partie, bodovat ale dokázalo jen s Lokomotivem a poté i s trápícím se Slovanem Bratislava.

Nejproduktivnější hráči:
• A. Kosticyn – 27 bodů (14+13)
• Q. Howden – 21 bodů (11+10)
• T. Pulkkinen – 21 bodů (9+12).
CSKA Moskva

Obrovský favorit tohoto zápasu od začátku sezóny šlape jako hodinky. V sedmačtyřiceti zápasech pouze sedmkrát nebodoval a v předchozích dnech se vyšvihl také před klopýtající Jekatěrinburg na úplné čelo celé KHL. První místo tak CSKA patří i v Západní konferenci, kde má čtyřbodový náskok na druhý Petrohrad, ale zároveň o jedno odehrané utkání více. Klub s nejlepší defenzivou v soutěži osmého ledna přišel o svou sérii šesti výher, když na horkém ledě Jaroslavle padl fotbalovým výsledkem 0:1. O tři dny později si však ztrátu vynahradil před vlastním publikem při suverénní výhře 6:0 nad Čeljabinskem.

Nejproduktivnější hráči:
• M. Grigorenko – 38 bodů (13+25)
• L. Vey – 32 bodů (9+23)
• K. Kaprizov – 30 bodů (20+10).
Všem hokejovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu Kontinentální hokejové ligy. Od patnácti hodin se můžeme těšit na utkání mezi CSKA Moskva a Dinamem Minsk!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

CSKA Moskva – HC Dinamo Minsk

3:0

konec (1:0, 2:0, 0:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 12. Šalunov (Okulov), 32. Světlakov (Tělegin, Pašnin), 37. Slepyšev (Kaprizov, Grigorenko)

CSKA Moskva: L. Johansson (I. Sorokin) – Marčenko, Blažijevskij, M. Robinson, Romanov, Naumenkov, Pašnin (A), Čmychov – Grigorenko, Vey, Kaprizov – Hansen, P. Karnauchov, Scott (C) – Okulov, Šalunov, Mamin – Tělegin (A), Světlakov, Slepyšev.

HC Dinamo Minsk: Enroth (M. Karnauchov) – Lisovec, Chenkel, Gotovec, Blum (A), Bokun, Wiercioch, Znacharenko – An. Stěpanov, A. Těreščenko (C), A. Kosticyn – Pulkkinen, Q. Howden, Booth – S. Kosticyn, Kovyršin, Kogaljov – Litvinov, A. Volkov, Kitarov (A) – Drozdov.

Rozhodčí: Kislov, Soin – Maitak, Strelcov

Diváci: 9 880

Průběh zápasu
1. třetina
11:14 MOS 1:0 Šalunov (Okulov)
Po 1. třetině
2. třetina
28:03 MIN 2 Kitarov, hákování
31:01 MOS 2:0 Světlakov (Tělegin, Pašnin)
36:25 MIN 2 Chenkel, krosček
36:33 MOS 3:0 Slepyšev (Kaprizov, Grigorenko)
38:01 MIN 2 A. Těreščenko, hákování
Po 2. třetině
3. třetina
40:19 MOS 2 Naumenkov, podrážení
40:45 MOS 2 Tělegin, podrážení
57:34 MOS 2 Čmychov, hákování
Konec