Menu

Hokej

Chance liga

HC Dukla Jihlava – HC Slavia Praha

3:0

konec (1:0, 2:0, 0:0)

12.01.2019, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • 45. kolo • Tomáš Kalas (@tomascipy)

Tipsport: 1.35 6.0 5.76 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Dnešní utkání sledovalo 2 255 diváků. (20:00:03)
„Dobrá práce!“ mohou si po dnešku říci domácí hokejisté Jihlavy. Ti předvedli velmi solidní, poctivý výkon a nerozhodila je ani nucená přestávka kvůli špatné kvalitě ledu ke konci druhé třetiny. Již v první třetině se dostali do vedení po dorážce Werbikovy střely v přesilové hře, kterou obstaral Adam Zeman. Ve druhé třetině se pořadí prohodilo, po Zemanově individuální akci skóroval další dorážkou Nicolas Werbik. V čase 28:10 to bylo již o branky tři, práce Tomáše Havránka přinesla gól pro Tomáše Harkabuse. Ve třetí třetině, která fakticky trvala 26 minut, byla Slavia lepší, Jihlava především spoléhala na brejkové situace, které ale nedotáhla do konce. Boj Slavie o čestný gól nevyšel a pro Jana Brože se jedná o další nulu do konta.

Fanoušci si pak ještě vyprosili návrat na led od Davida Honzíka a pokřikem: Vítej doma! ho vzali prakticky zpět mezi sebe. Zkrátka, dnes to byla úspěšná sobota pro Jihlavu po všech stránkách. Z mé strany je to dnes vše. Bylo mi ctí vás provázet tímto utkáním, které mělo rozhodně zábavné momenty. Přeji vám příjemnou sobotu a zbytek víkendu. U dalšího hokeje se budu z Jihlavy těšit zase napočtenou!

Konec zápasu.

59:50

Brož chytá do lapačky další pokus od modré a je to dnes střelecký zmar na straně Slavie.

59:18

Krásná akce, která mohla definitivně završit toto utkání! Hrníčko s Harkabusem vymysleli krásné přečíslení 2 na 1, kdy Harkabus ještě na hranici brankoviště hledal Hrníčka, tomu ale cestu zblokoval jeden z hostujících obránců. Štindl pak chtěl puk dorazit do klece, jenže netrefil přesně!

58:50

Barákovi při zpracování na modré uskočil puk, dostal se s ním z pásma a zápas se opravdu pouze dohrává.

58:05

Po delší době se na jihlavský zimák podívalo pozdní dohrání. Tentokrát si jako svoji oběť vybralo Adama Zemana, kterého poslalo na trestnou. Pokud Slavia gól nevsítí, Zeman zůstane sedět až do konce zápasu.

57:44

Zpracování patičkou nepřineslo Dudovi žádný užitek a jdeme opravdu do posledních minut zápasu.

57:25

Zakázané uvolnění Dukly. Domácí kotel se velice dobře ve zbytku utkání baví, různě skáče, tančí, zpívá. Nutno je ocenit i hostující fans, kteří i přes stav 0:3 stále fandí a jsou slyšet.

56:40

Domácí pojali závěr zápasu velice na pohodu a k vidění jsou různé parádičky, přehrávání situací do efektních momentů. Jenže gól z toho zatím není, poprvé Andělovi před prázdnou kasu nikdo nedojel, podruhé ho zase zastavil fragment z Harkabusovy hole.

55:35

Matějíček na dlouhou hůl dokázal Kverku odzbrojit. Jihlava se pak ubránila a Harkabus s Osmíkem šli do přečíslení 2 na 1, Osmík ale místo puku dostal na druhou stranu část hole, která se Harkabusovi zlomila.

54:50

Hrníčko ze skrumáže těl před domácí brankou vybojoval kotouč a přenesl ho plynule až na druhou stranu ke Klímovi, který si obstaral střelu z úhlu. Růžička byl chvíli zmaten, sudí přerušil hru, protože puk ztratil z dohledu. A ukázalo se, že kotouč nebyl od brankové čáry vůbec daleko...

53:19

Hostující gólman prakticky vyhodil přes celé hřiště, vlivem nějaké teče se ale icing nepíská a jdeme do posledních minut dnešního utkání.

52:47

Jaroslav Brož, věkem ještě junior, se na hostující straně opravdu hodně snaží dotlačit kotouč do branky. Na Jana Brože, který už junior delší dobu není, je zatím ale krátký.

52:30

Růžička musel vyjet proti nahození Černohorského, které odklidil do bezpečí. Dukla se částečně odklidila do bezpečí zakázaným uvolněním.

52:00

Štebih nyní lehl do přečíslení 2 na 1, které měl na starosti Vrdlovec s Procházkou, tím pádem nemohl druhý jmenovaný z mezikruží zakončovat. Hosté se následně dopustili ofsajdu a je nařízena komerční přestávka.

51:06

Pohl udržel pásmo, což se mohlo v první chvíli ukázat pro Jihlavu klíčové, jenže následné vyhození hostujících hráčů nebylo posouzeno jako icing, a proto hra pokračovala dále bez zájmu.

50:29

Saňa se podíval nyní na volnou oblast před sebou a ostře vypálil, Brož opět chytá a rýsuje se nám tady muž zápasu na domácí straně. Následně dokázal vykrýt i nepříjemnou střelu Štibingera.

50:00

Opět Brož, který získal v pásmu puk a nahrál ho najíždějícímu Kverkovi, který z pravého kruhu posílá gumovou pryž nad kasu.

HC Dukla Jihlava – HC Slavia Praha

3:0

konec (1:0, 2:0, 0:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 16. Zeman (Werbik), 22. Werbik (Zeman), 29. Harkabus (T. Havránek)

HC Dukla Jihlava: Brož (Honzík) – J. Pohl, J. Holý, Štebih (A), Matějíček, Štindl, Půža, Černohorský – Anděl, Skořepa (C), Pekr – Zeman, Werbik, Čachotský – Klíma, M. Hlinka, T. Havránek – Harkabus, Osmík, Hrníčko.

HC Slavia Praha: J. Růžička (Šorf) – Duda, J. Novák (C), J. Drtina (A), Štibingr, Barák, Saňa, Valík – J. Doležal, Vrdlovec, Vlček – L. Krejčík, Kubica, M. Ondráček – Procházka, Kverka, Brož – Heldák, Kohút, Šmerha.

Rozhodčí: Kopeček, Vokřál – Kotlík, Maštalíř

Diváci: 2 255

Průběh zápasu
1. třetina
12:19 SLA 2 Vrdlovec, podrážení
13:56 SLA 2 Barák, sekání
15:27 JIH 1:0 Zeman (Werbik)
Po 1. třetině
2. třetina
21:11 JIH 2:0 Werbik (Zeman)
22:09 JIH 2 Štindl, nedovolené bránění
28:10 JIH 3:0 Harkabus (T. Havránek)
29:49 SLA 2 Štibingr, faul loktem
Po 2. třetině
3. třetina
44:10 JIH 2 J. Pohl, hákování
58:05 JIH 2 Zeman, pozdní dohrání
Konec