Menu

Hokej

DHL Extraliga juniorů

BK Havlíčkův Brod – Rytíři Kladno

3:6

konec (1:1, 2:2, 0:3 - N 1:0)

11.01.2019, 18:00 • ZS Kotlina • Skupina o 13. - 24. místo • Milan Sochor (@minusochor)

Bruslaři byli první dvě třetiny lepším týmem, vytvořili si množství šancí, nakonec se ale musí smířit pouze s jedním bodem z nadstavby, který zařídil druhým gólem v utkání Richard Cachnín. Pro domácí je výsledek zklamáním, i tento bod však může hrát v boji o záchranu ještě roli. (20:39:03)

Konec zápasu.

61:31

Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
V prodloužení se hned z první útočné akce prosazují domácí! Radim Pejchal uvolnil RICHARDA CACHNÍNA, který zajistil Bruslařům zisk alespoň jednoho bodu. Asistence: Radim Pejchal.

60:48

Prodloužení začalo opatrně. V držení kotouče jsou Rytíři, nikam se ale bezhlavě neženou a trpělivě vyčkávají na svoji příležitost.

60:01

Začalo prodloužení.
O výsledku zápasu rozhodl úvod třetí třetiny. Hosté se díky Ondřeji Bláhovi dostali ve vlastním oslabení do vedení a od té doby kontrolovali hru. Matyáš Rendla s Filipem Štrombachem pak přidali ještě dvě trefy do prázdné brány.

Konec zápasu.

59:50

Kladno právě vstřelilo branku!
Je jasno! FILIP ŠTROMBACH získal kotouč a od útočné modré čáry se trefil do odkryté klece Havlíčkova Brodu. Bez asistence.

59:38

Rytíři se osvobodili a drží Bruslaře daleko od své brány. Těm se nedaří dostat přes útočnou modrou čáru.

59:16

Bruslaři vyhráli buly a vytvořili si šanci, jenže za Lubošem Novotným zazvonila jenom tyč! Rytíři následně vyhodili kotouč na zakázané uvolnění.

58:54

Hosté se provinili zakázaným uvolněním, čehož domácí trenér využívá, aby si vyžádal oddechový čas.

58:42

Domácí se nehodlají vzdát a Daniel Král znovu spěchá na střídačku. Havlíčkův Brod bude hrát znovu s šesti hráči v poli!

58:21

Kladno právě vstřelilo branku!
Tento risk domácím nevyšel a Rytíři pravděpodobně přidávají pojistku na své vítězství. Do prázdné klece se po přihrávce Matěje Čermáka trefil MATYÁŠ RENDLA! Asistence: Matěj Čermák.

57:52

Daniel Král na pokyn trenéra míří na střídačku a Havlíčkův Brod se pokusí o vyrovnání s šesti hráči v poli!

57:31

Čas na vyrovnání Bruslařům rychle utíká a v těchto chvílích se v útoku drží Kladno. Domácí by potřebovali hrát na druhé polovině hřiště.

56:12

Po pravém křídle vyrazil dopředu Filip Štrombach, kde narazil na Štěpána Dudychu. Ten hostujícího útočníka zastavil bodyčkem jako z učebnice.

55:46

Bruslaři začínají získávat pevnou půdu pod nohama a svírají svého soupeře. Vysokou střelu Adama Dvořáka ale Luboš Novotný zastavil.

55:12

Martin Nepokoj zavezl puk na území Rytířů a sám od modré čáry hned vystřelil, Luboš Novotný jeho ránu udržel ve výstroji.

54:54

Radim Pejchal si vzal rozehrávku na svá bedra, hosté ale vyrazili rychle napadat a puk protečovali na tribunu. Vhazovat se bude ve středním pásmu.

54:07

Marek Kopic dostal přihrávku na útočnou modrou čáru a mířil jeden na jednoho, kladenský obránce mu ale kotouč odpálil od hokejky.

53:32

Těsně před koncem trestu Tomáše Bernata vystřelili domácí od modré čáry, hostující brankář ale znovu úspěšně zasáhl.

53:15

Až teď se domácí opět dostali do pásma Kladna. Vojtěch Holenda od pravého mantinelu poslal puk na teč pro Marka Kopice, Luboš Novotný ovšem dokázal včas zareagovat.

52:17

Bruslařům se zatím přesilová hra nevede podle jejich představ. po zákroku Luboše Novotného vyhráli na buly hosté a dlouhým vyhozením se osvobodili.

51:34

Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Bernat – 2 min., nedovolené bránění).

50:37

Hosté předvedli pohlednou kombinaci, které chyběla už jen branka. V poslední chvíli zasáhla havlíčkobrodská obrana.

49:59

Luboš Novotný vyjel daleko z brány a přišel o kotouč, hostující obránci jeho chybu ale napravili a nepustili Bruslaře ke střele.

48:57

Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Švec – 2 min., hrubost).

48:57

Libor Švec získal kotouč v rohu kluziště a předložil jej před bránu úplně volnému Tomáši Kulhánkovi, ten ale zblízka Luboše Novotného nepřelstil!

48:38

Svoji šikovnost teď předvedl Matěj Čermák, který prošel přes dva bránící hráče, do zakončení se ale nakonec nedostal.

47:19

Domácí se po odmlce dokázali usadit v pásmu soupeře. Od modré čáry tvrdě vypálil Dominik Vacík, jeho ránu ale Luboš Novotný lapil.

46:25

Domácí obránci teď nezachytili rychlého Martina Bláhu, který mohl jít sám na brankáře. Daniel Král ale vyjel daleko z brány, aby puk odpálil. Hostující útočník při snaze vyhnout se srážce s brankářem ztratil rovnováhu a tvrdě narazil do mantinelu. Hra je přerušena.

45:40

Havlíčkův Brod dokáže soupeře obrat o kotouč a rýsují se mu dobré možnosti k rychlým protiútokům, ty ale nedovolí nepřesná rozehrávka domácích.

44:11

Matěj Čermák obdržel přihrávku za obranu a v rychlé akci se řítil sám na brankáře, zblízka jen těsně přestřelil horní tyč!

43:22

Bruslaře obdržená branka pořádně znejistila. Domácí mají problémy s rozehrávkou a aktivnějším týmem je v těchto chvílích Kladno.

42:21

Bruslaři se dlouho nemohli dostat do soupeřova pásma. Pak od modré čáry vypálil Dominik Vacík a Marek Tecl mohl dorážet za ležícího brankáře, z úhlu jej ale prostřelit nedokázal.

40:43

Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Filip – 2 min., krosček).

40:14

Kladno právě vstřelilo branku!
Rytíři předvedli parádní obrat, když se prosadili ve vlastním oslabení! ONDŘEJ BLÁHA se dostal do úniku, a přestože byl faulovaný, v pádu se trefil nad brankářovu lapačku! Asistence: Adam Zich.

40:01

Začala třetí třetina.
Ve druhé třetině se k radosti domácích dostal Havlíčkův Brod do dvoubrankového vedení po krásné akci zakončené Markem Teclem a přesné ráně Vojtěcha Holendy. Jenže znovu jim nevyšel závěr této části hry. Po neproměněné šanci Bruslařů snížil v přesilové hře Pavel Husarik. Rytíři pak neproměnili trestné střílení, ale o devět sekund později vyrovnal Matyáš Filip. Třetí dvacetiminutovka začne přibližně v 19:33.

40:00

Druhá třetina skončila.

38:48

Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Kvapil – 2 min., nedovolené bránění).

38:20

Kladno právě vstřelilo branku!
Je vyrovnáno! Hosty neproměněné trestné střílení mrzet nemusí. Po závaru před havlíčkobrodskou svatyní se dostal k dorážce MATYÁŠ FILIP, který poslal puk do odkryté části klece! Asistence: Filip Štrombach, Ondřej Bláha.

38:11

Hosté měli obrovskou šanci k vyrovnání! K trestnému střílení se postavil Matěj Čermák, ten se ale dostal kličkou do ostrého úhlu a Daniel Král si prostor u pravé tyče pohlídal!

38:11

Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Král – trestné střílení, hození hole nebo předmětu).

37:37

Kladno právě vstřelilo branku!
Rytíři potrestali nevyužitou šanci Havlíčkova Brodu a snižují na rozdíl jediné branky! Matěj Čermák narýsoval přihrávku na pravý kruh PAVLU HUSARIKOVI, který se trefil přesně ke vzdálenější tyči! Asistence: Matěj Čermák, Tomáš Bernat.

37:11

Teď předvedl hostující brankář o poznání složitější zákrok! Ve vlastním oslabení se ocitl sám před brankářem Dan Fiala, který se po bekhendovém blafáku snažil zakončit pod horní tyč, kde se v poslední chvíli zjevila vyrážečka Luboše Novotného!

36:29

Bruslaři se zatím brání úspěšně, teď dokonce musel zasahovat Luboš Novotný. Ten si snadno poradil s nahozením Martina Nepokoje.

35:49

Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Vacík – 2 min., sekání).

35:05

Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
Teď už ale domácí útočníky nikdo nezastavil a Bruslaři poprvé v utkání vedou o dvě branky! Michal Kerber přihrál na levé křídlo VOJTĚCHU HOLENDOVI, který se od mantinelu střelou zápěstím trefil přesně do pravého horního růžku! Puk se od břevna odrazil do brány. Asistence: Michal Kerber, Libor Švec.

34:48

Domácím se rýsovala další zajímavá příležitost, v poslední chvíli ovšem k domácímu útočníkovi přistoupil Patrik Šmatlák a puk mu odebral.

33:25

Richard Cachnín se teď chytá za hlavu. Uháněl totiž sám na brankáře, kterého naznačením poslal k ledu, následně ale nedotlačil kotouč za jeho roztažené betony!

32:59

Nakonec se hostům podařilo přejít do útoku a byly z toho nebezpečné momenty. Z okraje levého kruhu na domácím brankáři ztroskotal nejprve Václav Veber, o pár chvil později z podobného místa neuspěl ani Jan Kvapil.

32:25

Od té doby se ale kladenští hokejisté marně snaží usadit v útočném pásmu. Havlíčkův Brod se dvakrát po sobě osvobodil dlouhým vyhozením.

31:39

Rytíři si vedli v úvodu přesilové hry velmi dobře. Po střele od modré čáry vytvořili tlak na brankovišti, který vyřešil až zákrok pozorného Daniela Krále.

31:04

Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Švec – 2 min., pozdní dohrání).

30:30

Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
Domácí se podruhé v zápase dostávají do vedení! Richard Cachnín podobně jako v první třetině přejel přes osu hřiště, tentokrát ovšem místo střely ještě přihrál MARKU TECLOVI, který pohodlně doklepl puk do odkryté klece. To byla akce jako ze zlaté helmy. Asistence: Richard Cachnín, Dominik Vacík.

28:44

Odražený puk vyplaval na pravém kruhu u Martina Nepokoje, jenž se bez přípravy vší silou opřel do kotouče, který lízl boční síť kladenské klece.

28:38

Domácí se nemohli dostat přes střední pásmo, podařilo se jim to až teď. Jakub Petržilka chtěl vystřelit přes Adama Zicha, ten ale jeho ránu zblokoval.

27:19

Richard Cachnín vyhrál buly v útočném pásmu a nadvakrát se protlačil ke střele, z úhlu mezírku v postavení Luboše Novotného nenašel.

26:38

Další buly v pásmu Kladna tentokrát vyhráli domácí a od modré čáry vystřelil Viktor Horák. Jeho rána byla zblokována a puk se dotkl střešní konstrukce Kotliny, hra je tak přerušena.

25:59

Dominik Vacík vystřelil od pravého mantinelu po vyhraném vhazování, hostující brankář byl připraven. Po další buly se dostali do bleskového útoku Rytíři, svoji akci ale střelou na bránu zakončit nedokázali.

25:29

Tomáš Kulhánek spěchal za nahozeným kotoučem do třetiny Kladna, k puku měl ale blíže brankář Luboš Novotný, který dokázal o mantinel poslat puk do středního pásma. Následně se ale hosté provinili zakázaným uvolněním.

24:27

Hosté teď zamkli soupeře v jeho pásmu a vypracovali si dobrou příležitost! Před brankovištěm střílel osamocený Pavel Husarik, trefil ale jenom dobře postaveného brankáře!

23:32

Adam Zich od modré čáry mířil do horních pater havlíčkobrodské svatyně, Daniel Král si ovšem našel výhled a vyrážečkou kotouč vytěsnil mimo tři tyče.

22:58

Hosté mají problémy s rozehrávkou. Kladenské chyby využil Jiří Hromádka, hostující brankář jeho nahození od mantinelu přes stínící hráče neviděl, puk jej ale trefil.

21:54

Dominik Vacík nahazoval puk na teč, o kterou se snažil Tomáš Kulhánek, po něm ještě od modré čáry vypálil Štěpán Dudycha, hostující brankář dokázal zakročit.

21:05

Domácí tentokrát rychle přešli přes střední pásmo a místo kombinace se tlačili okamžitě do zakončení, sražené střela ale skončila v ochranné síti.

20:39

Vojtěch Holenda zavezl po levém křídle puk do útočné třetiny a chtěl přihrát na modrou čáru Radimu Pejchalovi, tomu ale přeskočil puk přes hokejku, a domácí budou muset kladenské území dobývat znovu.

20:01

Začala druhá třetina.
Havlíčkův Brod měl v první třetině více ze hry a po zásluze se dostal díky Richardu Cachnínovi do vedení. Jenže hosté z ojedinělé akce v poslední minutě dokázali vyrovnat, Ondřej Bláha se trefil v pátém utkání v řadě. Druhá třetina začne přibližně v 18:45.

20:00

První třetina skončila.

19:21

Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Volráb – 2 min., podrážení).

18:59

Kladno právě vstřelilo branku!
Hosté minutu před koncem dokázali s Bruslaři srovnat krok. Matyáš Filip přihrál před brankoviště ONDŘEJI BLÁHOVI, který propálil brankáře Havlíčkova Brodu po ledě mezi betony! Asistence: Matyáš Filip, Luboš Novotný.

18:33

Před Jiřím Hromádkou se otevřel prostor, do kterého se pustil po hlavě. Hostující obránci se k němu ale stačili z obou stran sjet a odstavit ho od puku.

17:26

Tečovanou střelu od pravého mantinelu Luboš Novotný vyrazil a naopak hosté mohli ve vlastním oslabení zahrozit. Pavel Husarik ale bekhendem domácí bránu minul.

16:35

Rytíři vyhráli buly a rychle se osvobodili. Teď už ale musí rozestavit obrannou formaci, Bruslařům se podařilo usadit v pásmu.

15:55

Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Hašek – 2 min., podrážení).

15:45

Matyáš Filip z pravé strany domácí bránu přestřelil. O pár chvil později najel do útočného pásma Tomáš Bernat, jehož pokus zastavil Daniel Král betony.

14:54

Druhý útok Havlíčkova Brodu se dlouho držel v pásmu soupeře a měl zdánlivý tlak, jenže střeleckou příležitost si vypracovat nedokázal.

13:53

Před branku Kladna dostal dobrou přihrávku Tomáš Kulhánek, který pohotově vystřelil, trefil ale jenom betony hostujícího brankáře.

13:24

Teď domácí dokonce díky aktivnímu napadání vybojovali kotouč za hostující svatyní a dostali se až do šance, kterou zastavil úspěšným zákrokem Luboš Novotný.

12:54

V těchto chvílích přebírají iniciativu hosté, jenže se jim nedaří přejít přes havlíčkobrodskou obranu, a Daniel Král je tak bez práce.

11:52

Matyáš Filip s Ondřejem Bláhou nádherně zakombinovali. Druhý jmenovaný zůstal po rychlém ťukesu úplně sám na okraje levého kruhu, jenže dostal skákavou přihrávku, kterou nedokázal ideálně trefit.

11:20

Daniel Král musel po delší době zasahovat, s pokusem z bezprostřední blízkosti si věděl rady. Domácí okamžitě otočili hru a po zákroku Luboše Novotného je hra přerušena.

10:06

Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
Dominik Vacík uviděl na pravém křídle osamoceného RICHARDA CACHNÍNA, kterému adresoval přesnou přihrávku. Domácí kapitán z pravé strany přejel přes osu hřiště a prudkou ranou zápěstím do protipohybu gólmana otevřel skóre. Asistence: Dominik Vacík.

09:28

Rytířům se nedaří dostat z vlastního pásma. Jejich rozehrávku už ve střední třetině zachytil Marek Tecl, ten ale záhy kotouč ztratil.

08:51

Jakub Petržilka zamotal hostující obraně hlavy otočkami za hostující bránou, následně vyzval ke střele Michala Kerbera. Před kladenskou svatyní vznikly zmatky, hosté ovšem ošemetnou situaci dokázali zažehnat.

07:51

Havlíčkův Brod předvedl rychlý přechod do útoku, který zakončil střelou z pravého kruhu Pavel Vaňous. Luboš Novotný vytěsnil puk do ochranné sítě vyrážečkou.

07:11

Marek Tecl podél pravého hrazení zavezl puk do útočné třetiny, následně přenechal puk Richardu Cachnínovi. Ten se ke střele nedostal, po něm ale pálil z dobré pozice Dominik Vacík, který ale puk do sítě neusměrnil.

06:27

Bruslaři vyhráli buly v útočném pásmu a Dominik Vacík napřáhl na vrcholku pravého kruhu, jenže mířil do prostředka brány do připravené náruče Luboše Novotného.

06:18

Při hře pět na pět jsou aktivnější domácí. Po nebezpečné ráně z levého kruhu hosté odpálili puk jenom na zakázané uvolnění.

04:19

Ondřej Bláha, který vede produktivitu Kladna, se dostal k dorážce z bezprostřední blízkosti, dobře postaveného Daniela Krále ale nepropálil.

03:28

Matyáš Filip se uvolnil na levém křídle a Daniel Král v první chvíli nevěděl, jak jeho ránu zastavil, obránci ovšem puk odklidili do bezpečí.

03:01

Matěj Čermák dostal přihrávku na pravý kruh, odkud bez přípravy vypálil, jeho pokus ale zblokoval Dominik Vacík.

02:46

Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Petržilka – 2 min., hákování).

01:42

Jiří Hromádka po vítězné buly nahazoval puk z levé strany do nebezpečného prostoru před brankoviště. Luboš Novotný v kladenské svatyni byl pozorný a puk srazil za bránu.

00:47

Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Staněk – 10 min. osobní trest, nesportovní chování).

00:25

Rytíři hned v úvodu zaútočili. Rána Adama Zicha od modré čáry byla ale nepřesná, a Daniel Král zasahovat nemusel.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

BK Havlíčkův Brod: Král (Nedvěd) – Vacík, Dudycha, Nepokoj, Dvořák, Horák, Pejchal, Kerber – Kulhánek, Cachnín (C), Tecl (A) – Kopic, Vaňous, Fiala – Holenda, Hromádka, Švec – Petržilka, Pártl

Rytíři Kladno: Novotný (Jiroušek) – Staněk, Volráb, Šmatlák (A), Kvapil, Zíka, Veber, Zich (A) – Kraus, Šimek, Hašek, Bernat, M. Bláha, O. Bláha, Husarik (C), Rendla, Filip, Štrombach, Čermák

Rozhodčí: Petr Lacina – Ondřej Polák, Lukáš Rampír.
 BK Havlíčkův Brod vstoupil do nadstavbové části dobře a přiblížil se konkurentům před sebou. Stále však zůstává poslední, aktuálně totiž drží nelichotivou sérii čtyř porážek v řadě. Hned ve třech z nich přitom celek z Vysočiny vedl, jednou dokonce o dvě branky. Do vítězného konce je ale nedotáhl. Zlomí na domácím ledě nepříznivou bilanci?

Poslední zápasy Bruslařů:

22.12.2018 Havl. Brod – Olomouc 4:5sn (N 0:0 – 0:1)
04.01.2019 K. Vary – Havl. Brod 3:2 (N 0:0 – 2:1)
05.01.2019 Chomutov – Havl Brod 3:1 (N 0:1)
 Rytíři Kladno v nabité skupině A obsadili po základní části poslední šestou příčku. V nadstavbové skupině ovšem sbírají body jak na běžícím páse a stoupají tabulkou vzhůru. Aktuálně se vezou na vlně čtyř výher v řadě. K tomu přispěl i nejlepší střelec týmu Ondřej Bláha, který se prosadil ve všech čtyřech vítězných utkáních.

Poslední zápasy Rytířů:

22.12.2018 Kladno – Jihlava 7:1 (N 0:0 – 1:0)
04.01.2019 Kladno – Přerov 7:2 (N 1:0)
05.01.2019 Kladno – Zlín 8:3 (N 0:1)
Vítáme vás u on-line přenosu desátého kola skupiny o pořadí na 13.–24. místě DHL Extraligy juniorů, ve kterém na sebe narazí BK Havlíčkův Brod a Rytíři Kladno. Utkání začíná v 18:00.

BK Havlíčkův Brod – Rytíři Kladno

3:6

konec (1:1, 2:2, 0:3 - N 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 11. Cachnín (Vacík), 31. Tecl (Cachnín, Vacík), 36. Holenda (Kerber, Švec), 62. Cachnín (Pejchal) – 19. O. Bláha (Filip, Novotný), 38. Husarik (Čermák, Bernat), 39. Filip (Štrombach, O. Bláha), 41. O. Bláha (Zich), 59. Rendla (Čermák), 60. Štrombach

BK Havlíčkův Brod: Král (Nedvěd) – Vacík, Dudycha, Nepokoj, Dvořák, Horák, Pejchal, Kerber – Kulhánek, Cachnín (C), Tecl (A) – Kopic, Vaňous, Fiala – Holenda, Hromádka, Švec – Petržilka, Pártl

Rytíři Kladno: Novotný (Jiroušek) – Staněk, Volráb, Šmatlák (A), Kvapil, Zíka, Veber, Zich (A) – Kraus, Šimek, Hašek, Bernat, M. Bláha, O. Bláha, Husarik (C), Rendla, Filip, Štrombach, Čermák

Rozhodčí: Petr Lacina – Ondřej Polák, Lukáš Rampír

Průběh zápasu
1. třetina
00:47 KLA 10 Staněk, nesportovní chování
02:46 HBR 2 Petržilka, hákování
10:06 HBR 1:0 Cachnín (Vacík)
15:55 KLA 2 Hašek, podrážení
18:59 KLA 1:1 O. Bláha (Filip, Novotný)
19:21 KLA 2 Volráb, podrážení
Po 1. třetině
2. třetina
30:30 HBR 2:1 Tecl (Cachnín, Vacík)
31:04 HBR 2 Švec, pozdní dohrání
35:05 HBR 3:1 Holenda (Kerber, Švec)
35:49 HBR 2 Vacík, sekání
37:37 KLA 3:2 Husarik (Čermák, Bernat)
38:11 HBR TS Král, hození hole nebo předmětu
38:20 KLA 3:3 Filip (Štrombach, O. Bláha)
38:48 KLA 2 Kvapil, nedovolené bránění
Po 2. třetině
3. třetina
40:14 KLA 3:4 O. Bláha (Zich)
40:43 KLA 2 Filip, krosček
48:57 HBR 2 Švec, hrubost
51:34 KLA 2 Bernat, nedovolené bránění
58:21 KLA 3:5 Rendla (Čermák)
59:50 KLA 3:6 Štrombach
Konec
Prodloužení
61:31 HBR 4:6 Cachnín (Pejchal)
po prodl.