Menu

Fotbal

Nizozemská Eredivisie

SBV Vitesse Arnhem – FC Utrecht

2:1

konec (0:0)

10.11.2018, 19:45 • GelreDome, Arnhem • 12. kolo • Tomáš Lysý (@tomaslysy86)

Tipsport: 2.33 3.42 3.11 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

86

A málem se jim to nevyplatilo, jenže Gyrano Kerk svůj třetí gól v sezoně nedává, protože jeho střelu z vápna k levé tyči výborně vyškrábl koncem ruky gólman Eduardo. Je z toho jen roh.

81

Lukas Görtler vidí žlutou kartu za jasný a nic neřešící faul, čímž trošku zmenšuje tlak hostí.

81

Alexander Büttner jde ven, vzhledem k tlaku hostí a k jeho žlutému kartonku je to pochopitelné. Nahrazuje ho Max Clark, posila do obranných řad.

78

Poslední střídání hostí. Ze hřiště jde záložník Joris van Overeem a nahrazuje ho Lukas Görtler, také záložník.

77

77. Cyriel DESSERS - 2:1

77

Utrecht právě vstřelil branku!
Nyní už to branka je. Domácím nestačilo předchozí varování a máme zaděláno na dramatickou zápletku. Centrovaný míč Kerka si na hranici ofsajdu našel CYRIEL DESSERS a hlavou jej usměrnil k tyči mimo dosah Eduarda. Tohle střídání legendárnímu kouči Dicku Advocaatovi vyšlo.

76

Dvě velké šance hostí. Po přímém volném kopu se k hlavičce dostal v chumlu hráčů zřejmě Kerk, který orazítkoval tyčku. Míč se poté odrazil k Janssenovi, jehož skvostně vychytal Eduardo.

75

Faul domácích, Alexander Büttner zhruba pětatřicet metrů od branky sestřelil soupeře a dostává žluté varování, navíc budou mít hosté šanci z přímého volného kopu.

68

Domácí poprvé střídají, dnes hodně pokopaný Oussama Darfalou jde z placu a nahrazuje ho Thomas Buitink.

65

Simon Gustafsson dnes dohrál, na jeho místo záložníka nastupuje forvard Cyriel Dessers. Není z pohledu hostí na co čekat.

64

64. Martin ÖDEGAARD - 2:0

64

Arnhem právě vstřelil branku!
Tohle si asi hosté budou dlouho vyčítat, takto zbytečný faul. MARTIN ØDEGAARD totiž přímý volný kop využil bezezbytku, když ho zakroutil krásně do levé šibenice.

58

58. Bryan LINSSEN - 1:0

58

Arnhem právě vstřelil branku!
Tohle jsou momenty BRYANA LINSSENA. Ten nejprve byl faulován, poté fauloval a nyní se do statistik zapisuje vedoucí trefou. Beerens mu ve vápně krásnou patičkou přikopl míč, kapitán Arnhemu vypálil a perfektně obstřelil na dlouhou stranu gólmana Davida Jensena. Asistence: Roy Beerens.

56

No pozor, výborně to zkoušel Gyrano Kerk i z tahkle velké vzdálenosti. Před Eduardem navíc míč nepříjemně skočil a ten ho musel vytáhnout na rohový kop, jinak byl balon zapadl přesně k pravé tyčce.

55

Sean Klaiber si pěkně zblízka prohlédl žlutý kartonek, jelikož v souboji o míč ve stylu kung-fu zajel do Bryana Linssena. A může být rád.

46

O poločasu proběhla v kádru Utrechtu jedna změna. Takřka neviditelného Urby Emanuelsona nahrazuje záložník Sander van de Streek.

45

Gyrano Kerk se na chvíli zjevil sám před Eduardem, který proti jeho zakončení vytáhl skvělý zákrok.

41

Další šance pro domácí – faul na tragické levé straně hostí a za okamžik bude následovat centr do vápna a ještě žlutá kartička pro Gyrano Kerka.

39

Zase ta levá strana. Linssen u rohu obelstil soupeře, obhodil si ho, namířil si to podél vápna a vystřelil. Jeho pokus byl zblokován, ale míč dopadl přesně k Matúši Berovi, který z první poslal projektil jen kousek vedle levé šibenice.

38

Mohlo to být 1:0 pro domácí. Asi první opravdu výrazná šance zápasu. Beerens nacentroval z levé strany, kde tedy hosté hodně hoří, do vápna. Našel přesně hlavu Ousssamy Darfaloua, který ale těsně minul pravou tyč Jensenovy branky.

33

První opravdová šance zápasu. Gyrano Kerk dostal milimetrově přesný centr za obranu a pohlídal si ofsajd. Ve vápně se jal na prsa zpracovat si míč, ale ten mu uskočil a gólman Eduardo jej v pohodě sebral.

22

Dobrý obranný zákrok Alexandera Büttnera, který z levé strany nepovolil soupeři centr. Po následném autu se z hranice vápna dostal ke střele Matúš Bero, jenž signalizoval, že byl při zakončení faulován. Sudí byl opačného názoru a slovenský záložník míjí tři tyče. Obstřelení gólmana nevyšlo.

9

Krátce po rohu se už domácí dostali k centru do vápna, ale Bryan Linssen v dobré pozici usměrnil míč hodně vedle pravé tyče.

SBV Vitesse Arnhem – FC Utrecht

2:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 58. Linssen, 64. Ödegaard – 77. Dessers

Karty:   75. Büttner (ARN) – 41. Kerk (UTR), 55. Klaiber (UTR), 81. Görtler (UTR)

Držení míče: 49 % : 51 %.
Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 9:4. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 7:14.

SBV Vitesse Arnhem: Eduardo – V. Karavajev, Thelander, Clarke-Salter, Büttner (81. Clark) – Bero, Ödegaard, Foor – Beerens, Linssen – Darfalou (68. Buitink).
Náhradníci: Pasveer – Bruns, Musaba, Clark, Karami, Buitink, Gong.

FC Utrecht: D. Jensen – Klaiber, Letschert, van der Maarel, W. Janssen – van Overeem (78. Görtler), Simon Gustafson (65. Dessers), Gavory – Kerk, Emanuelson (46. van de Streek) – Tannane.
Náhradníci: Paes – Dessers, Boussaid, Mamengi, van de Streek, Görtler.

Rozhodčí: Danny Makkelie