Menu

Fotbal

Nizozemská Eredivisie

BV De Graafschap – PSV Eindhoven

1:4

konec (1:2)

10.11.2018, 19:45 • Stadion De Vijverberg, Doetinchem • 12. kolo • Tomáš Reiner (@ReinyTom)

Tipsport: 12.8 8.07 1.19 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Luuk de Jong otevřel skóre a poté ho tři minuty před koncem uzavřel, což z něho dělá s jedenácti góly nejlepšího střelce letošní sezóny Eredivisie. PSV Eindhoven na hřišti De Graafschapu potvrdilo roli favorita a po dvanácti kolech zůstává stoprocentní. Druhý Ajax ztrácí osm bodů, má ovšem zápas k dobru. Konečný výsledek. De Graafschap 1 PSV Eindhoven 4. (21:38:32)

90+2

Konec zápasu.

90

Nad rámec dnešního utkání byly nastaveny 2 minuty.

87

87. Luuk DE JONG - 1:4

87

PSV právě vstřelilo branku!
Steven Bergwijn si na levé straně šestnáctky naběhl na kolmou přihrávku Hirvinga Lozana přímo ze standardní situace a LUUK DE JONG po jeho zpětné přihrávce skóroval z blízkosti do prázdné brány! De Graafschap zaspal při bránění standardní situace a inkasoval dnes počtvrté.

87

Blíží se závěr zápasu a vypadá to, že PSV bude i po dvanácti ligových kolech nadále stoprocentní.

86

Utkání má i v závěru obrovské tempo a De Graafschap se zadarmo dostal k dalšímu rohovému kopu, jenže na přední tyči snadno stáhl míč Jeroen Zoet.

84

Angeliño vybojoval míč a kolmou přihrávkou chtěl vysunout Hirvinga Lozana, který by se řítil sám na bránu, jenže byl skvěle pokryt hráčem Graafschapu.

83

Steven Bergwijn usiloval o svůj druhý gól v zápase, jeho technická střela z hranice šestnáctky ale minula vzdálenější pravý horní roh brány domácího týmu.

82

PSV v rychlém sledu rozehrálo dvě standardní situace, první centr byl ale odvrácen, zatímco druhý nepřesný.

81

Stefan Nijland fauloval během hlavičkového souboje u postranní čáry a viděl první žlutou kartu utkání.

79

PSV mělo na levé straně hřiště výhodu dalšího rohového kopu, ani tentokrát se ale po něm k ničemu nedostalo a fotbalisté De Graafschapu míč odvrátili.

77

77. Donyell MALEN - 1:3

77

PSV právě vstřelilo branku!
Střídající DONYELL MALEN na pravé straně šestnáctky parádně přeskočil po kolmé přihrávce jednoho z obránců De Graafschapu a diagonální přízemní střelou z úhlu zamířil ke vzdálenější levé tyči! PSV třináct minut před koncem vede 3:1.

75

Pablo Paulino Rosario se před pár okamžiky pokusil vypálit zpoza šestnáctky a jeho střela byla zablokována.

74

Furdjel Narsingh byl sice po přestávce hodně vidět, během posledního centru se ale poranil a kvůli zranění musel ze hry předčasně odstoupit. Nahradil ho Stefan Nijland.

74

Střídání v týmu BV De Graafschap: ze hřiště odchází Furdjel Narsingh, přichází Stefan Nijland.

73

Furdjel Narsingh na levé straně šestnáctky doběhl prudkou přihrávku a posílal míč do ohně, na hranici malého pokutového území ale našel pouze brankáře PSV.

72

Steven Bergwijn se pokusil vystřelit ze střední vzdálenosti a jeho přízemní střela levačkou byla sražena na rohový kop, po němž domácí centr na přední tyč odvrátili.

71

Luuk de Jong se na pravé straně šestnáctky neprotáhl mezi dvěma protihráči a jeho následný pád na zem žádné vzrušení ani zbytečné vášně nevyvolal.

70

Angeliño se na levé straně hřiště v blízkosti šestnáctky pokusil o překvapivý lob, který mířil ke vzdálenější pravé tyči, v té chvíli už tam byl ale dávno připravený Hidde Jurjus, který míč bez problému stáhl ze vzduchu.

69

Střídání v týmu BV De Graafschap: ze hřiště odchází Lars Nieuwpoort, přichází Ted van de Pavert.

69

Střídání v týmu BV De Graafschap: ze hřiště odchází Youssef El Jebli, přichází Daryl van Mieghem.

67

Luuk de Jong nebyl daleko od toho, aby skóroval v dnešním zápase podruhé, skóre ale zůstalo neměnné a na domácí straně se připravuje dvojité střídání.

64

Luuk de Jong rozehrál volný přímý kop a po své prudké ráně, která skončila na zdi, se dostal k parádnímu voleji, který těsně nad zemí mířil zpoza šestnáctky k pravé tyči, Hidde Jurjus ale vytáhl úžasný reflexivní zákrok a míč vyrazil!

63

Hirving Lozano byl stažen v blízkosti šestnáctky k zemi a PSV bude rozehrávat volný přímý kop.

62

Lars Nieuwpoort si po kolmém pasu vzduchem od Angeliña málem vstřelil vlastní gól, jeho "zakončení" patou skončilo v rukavicích Hiddeho Jurjuse.

61

Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Gastón Pereiro, přichází Donyell Malen.

61

PSV na pravé straně hřiště rozehrálo standardní situace a Hirving Lozano se přímo z ní místo centru rozhodl pro dalekonosnou střelu, která zamířila vysoko nad.

60

Ve druhém poločase jsme zatím gól neviděli, budeme ale svědky prvního střídání na straně PSV.

59

Jeroen Zoet v pohodě stáhl centr z rohového kopu do rukavic a poté míč zakopl, protože v pokutovém území hostů zůstal ležet jeden z hráčů De Graafschapu.

58

Furdjel Narsingh vybojoval na ose hřiště míč a Youssef El Jebli si dobře potáhl míč po jeho další přihrávce na střelu, jeho pokus zpoza šestnáctky ale trefil hlavu jednoho z obránců PSV, od které se míč odrazil na rohový kop.

56

Youssef El Jebli si chtěl vzápětí napravit reputaci ranou zpoza šestnáctky, zamířila ovšem vysoko nad bránu.

55

Leeroy Owusu na pravém křídle vysunul kolmou přihrávkou Furdjela Narsingha, který skvěle ustál osobní souboj a pod sebe poslal krásnou přihrávku, na níž si naběhl Youssef El Jebli, míč ale při pokusu o střelu bez přípravy vůbec netrefil.

54

PSV před pár okamžiky rozehrávalo na pravé straně hřiště rohový kop, následný centr byl ale příliš dlouhý a na vzdálenější levé tyči na něj nikdo z hostů nedosáhl.

53

Luuk de Jong v dnešním zápase vstřelil svůj desátý ligový gól v letošní sezóně a osamostatnil se na čele tabulky střelců.

52

Ačkoliv se po přestávce hraje mnohem ostřeji a hráči obou týmů dohrávají osobní souboje, zatím jsme v dnešním utkání nebyli svědky žluté karty.

50

Hirving Lozano si u pravé postranní čáry zpracoval míč a Jordy Tutuarima do něj v rychlosti zbytečně nalétl tělem.

48

48. Kdyby Gastón Pereiro vystřelil o něco dříve, byl by to gól

48

Gastón Pereiro se na pravé straně šestnáctky po krásné kolmé přihrávce ocitl v obrovské šanci a po zaseknutí míče už se chystal skórovat do prázdné brány, jenže jeho pokus mířící pod horní tyč byl na poslední chvíli sražen na roh!

47

Hirving Lozano se na hranici šestnáctky po vysokém míči z pravé strany do zakončení nedostal a Hidde Jurjus míč v pohodě stáhl po padající svíci do náruče.

46

PSV Eindhoven rozehrál druhý poločas, do kterého vstupuje za stavu 2:1 s jednobrankovým vedením.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 20:48.
Jeden z nejnebezpečnějších můžu v domácí sestavě Youssef El Jebli sice bleskově odpověděl na úvodní gól Luuka De Jonga, jenže o sedm minut později vrátil vedení PSV Eindhoven přízemní střelou z hranice šestnáctky Steven Bergwijn, který mohl krátce před přestávkou skórovat podruhé, jeho druhý gól ale nebyl správně uznán kvůli ofsajdu. Skóre po prvním poločase zápasu. De Graafschap 1 PSV Eindhoven 2.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Nad rámec prvního poločasu byla nastavena 1 minuta.

45

Gastón Pereiro si naběhl uprostřed šestnáctky na centr Angeliña z levé strany a jeho zakončení skončilo nad. Míč se zřejmě odrazil nad bránu od jeho zad.

42

42. Ještě jednou důvod, proč třetí gól PSV Eindhoven neplatil

42

Rozhodčí pečlivě přezkoumali gól u videa a kvůli ofsajdu nebyl správně uznán! Skóre se nemění.

40

40. Steven Bergwijn se nadvakrát prosadil. Bude to ale gól?

40

Steven Bergwijn dokázal uprostřed šestnáctky nadvakrát skórovat po přetaženém centru ze standardní situace a zpětné hlavičce jednoho ze spoluhráčů, jenže zřejmě stál v ofsajdu a situace bude zkoumána u videa! Na 99 procent ofsajd.

40

PSV na levé straně šestnáctky předvedl nádhernou narážečku a poté před bránu mířil nebezpečný přízemní centr, který byl jedním z domácích hráčů ve skluz zablokován a s pomocí brankáře dostal míč do bezpečí.

39

Graafschap na pravé straně hřiště rozehrál svůj třetí rohový kop v zápase a Jeroen Zoet se vydal ze své brány, aby centr domácího týmu vyboxoval do bezpečí.

38

Youssef El Jebli na levé straně hřiště rozehrál standardní situaci a na vzdálenější pravou tyč posílal slušný centr, který jeden z obránců PSV odhlavičkoval.

37

Jeden z fotbalistů De Graafschapu předvedl ve středovém kruhu taktický faul, žluté kartě ovšem unikl.

35

Jordy Tutuarima zpětnou přihrávkou z pravého křídla oslovil Youssefa El Jebliho, který si na ose hřiště v blízkosti šestnáctky příliš dlouho rovnal míč na střelu a nakonec se k ní nedostal.

34

Fabian Serrarens se na pravém křídle neprosadil a navíc byl donucen ke zpětné přihrávce, PSV Eindhoven ale u míče příliš dlouho nepobylo a domácí vhazovali.

33

PSV Eindhoven sice rychle přišlo o vedení, o sedm později ho ale získalo zpět. De Graafschap se sice snaží odpovědět, jenže jeho střely jsou nepřesné.

32

Utkání má tempo a hra se přelévá ze strany na stranu. PSV ovšem nyní předvedlo na ose hřiště nepřesnou kolmou přihrávku, která našla pouze brankáře.

30

A zpět na opačnou stranu hřiště, kde jeden z fotbalistů De Graafschapu na pravém křídle vypálil zpoza šestnáctky a jeho brána skončila přibližně metr nad bránou.

29

Hirving Lozano v souboji rameno na rameno s Jordym Tutuarimou upadl na pravé straně šestnáctky a penalta se ve prospěch PSV Eindhoven správně nepískala.

28

Domácí se pokusili rychle odpovědět, jenže jejich střela zpoza šestnáctky zamířila nad bránu PSV.

27

27. Steven BERGWIJN - 1:2

27

PSV právě vstřelilo branku!
STEVEN BERGWIJN si naběhl na přihrávku po rozehrání rohového kopu a z hranice šestnáctky přízemní střelou zamířil k pravé tyči! Hidde Jurjus vůbec nic neviděl a podruhé v zápase inkasoval. PSV získalo zpět ztracené vedení.

25

25. Skvělý reflexivní zákrok brankáře PSV Jeroena Zoeta!

25

Erik Bakker napřáhl zpoza šestnáctky k prudké přízemní střele, která těsně před brankářem Jeroenem Zoetem nepříjemně skočila, brankář PSV ji ale skvělým zákrokem vytáhl mimo bránu!

24

Youssef El Jebli hraje s obrovskou chutí a nyní na levém rohu šestnáctky napřáhl k prudké střele, která byla zablokována, když trefila hlavu jednoho z obránců PSV.

22

Gastón Pereiro si zpracoval míč a přízemní střelou levačkou zpoza šestnáctky o metr minul levou tyč.

21

21. Youssef El JEBLI - 1:1

21

Graafschap právě vstřelil branku!
YOUSSEF EL JEBLI si uprostřed šestnáctky naběhl na krásnou kolmou přihrávku a přízemní střelou kolem levé ruky padajícího Jeroena Zoeta zamířil ke vzdálenější pravé tyči – 1:1!

18

18. Luuk DE JONG - 0:1

18

PSV právě vstřelilo branku!
Obránce Nick Viergever na levém křídle krásně odcentroval od postranní čáry a LUUK DE JONG pohotovým volejem ze značky pokutového kopu zamířil k pravé tyči! PSV Eindhoven vede 1:0.

16

16. Youssef El Jebli málem skóroval přízemní střelou z úhlu

16

Jen, co padlo jeho jméno, mohl ihned skórovat! Youssef El Jebli si na pravé straně šestnáctky naběhl na krátkou kolmou přihrávku a přízemní střelou bez přípravy minul vzdálenější levou tyč!

15

Pokud si dnes musí PSV na někoho dávat pozor, je to Youssef El Jebli, který během posledních tří utkání v dresu domácího De Graafschapu vstřelil dva góly.

14

Tamní hlasatelka právě upozornila fanoušky, aby neházeli žádné předměty na hrací plochu poté, co se objevil nad trávníkem oblak dýmu z červené světlice.

12

Hra je během posledních okamžiků hodně neurovnaná a na obou stranách je k vidění hodně nepřesností.

11

Ze zápasu uběhlo úvodních deset minut, během kterých jsme na obou stranách zaznamenali jednu slibnou brankovou příležitost. Skóre utkání ovšem zatím zůstává neměnné.

8

8. Lozano nedokázal potrestat hrubou chybu domácích hráčů!

8

Hirving Lozano se po obrovské chybě domácích v rozehrávce ocitl na levé straně pokutového území tváří v tvář brankářovi, přízemní střelou z úhlu ale vybíhajícího Jurjuse nepřekonal!

7

Luuk de Jong sice na ose hřiště zády k bráně podržel míč a poté ho chtěl rozdat doprava, našel ovšem pouze jednoho z fotbalistů De Graafschapu, který mohl v klidu rozehrát.

6

Denzel Dumfries si parádně narazil míč na pravém křídle s jedním ze spoluhráčů a do šestnáctky posílal ostrý centr, který trefil clonícího protihráče a byl zablokován.

5

Hirving Lozano se snažil uvolnit podél pravé postranní čáry, jenže Lars Nieuwpoort skvěle kopíroval jeho pohyb a v blízkosti rohového praporku míč po čistém zákroku odvrátil za postranní čáru.

4

4. Robert Klasen střelou z volného přímého kopu trefil tyč!

4

Robert Klasen napřáhl z volného přímého kopu k nádherné střele, která mířila do pravého horního rohu brány, nakonec se ale od spojnice pravé a horní tyče odrazila zpět do hry!

3

Jorrit Hendrix nedaleko šestnáctky fauloval a domácí fotbalisté mají k dispozici první standardní situaci zápasu.

2

Jak už jste z úvodního souvětí jistě poznali, PSV Eindhoven je po jedenácti odehraných kolech stoprocentní, když vyhrál jedenáct ligových utkání v řadě a má 33 bodů.

1

De Graafschap právě obstaral výkop zápasu, ve kterém se může stát prvním týmem, který v letošní sezóně nejvyšší nizozemské soutěže obral PSV Eindhoven o body.

1

Utkání právě začalo.
Fotbalisté obou týmů nastoupili na hrací plochu a po losu o míč už bude moci dnešní střetnutí začít.
Pokud se v dnešním zápase vyplatí někoho sledovat, pak je to určitě trojice hráčů PSV ve složení Luuk de Jong, Hirving Lozano a Gastón Pereiro, kteří táhnou svůj tým za titulem a dohromady letos v lize nastříleli již 24 gólů. Luuk de Jong je s devíti trefami nejlepším střelcem týmu, zatímco Hirving Lozano vstřelil o pouhý gól méně a Gastón Pereiro má na kontě gólů sedm.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

BV De Graafschap: Jurjus – Owusu, Straalman, Nieuwpoort (C), Nieuwpoort, Tutuarima – El Jebli, E. Bakker, Klaasen – F. Narsingh, Serrarens.
Náhradníci: Etemadi, Rondeel – van de Pavert, Vet, Nijland, van Mieghem, Abena, Thomassen, Burgzorg, Hamdaoui.

PSV Eindhoven: Zoet – Dumfries, Schwaab, Viergever, Angeliño – Rosario, Pereiro, Hendrix – Lozano, L. de Jong (C), Bergwijn.
Náhradníci: Room, van Osch – Isimat-Mirin, Behich, Romero, Malen, Rigo, Sainsbury, É. Gutiérrez, Sadílek, Mauro Júnior.

Rozhodčí: Kevin Blom. Asistenti: B. van Dongen, R. de Nas. Čtvrtý rozhodčí: C. Ruperti.
PSV Eindhoven vévodí nizozemské Eredivisie a po 11 odehraných kolech je stoprocentní. V dalším kole ho navíc čeká zápas na půdě De Graafschapu, který se nachází těsně před sestupovým pásmem a to ještě jen díky lepšímu skóre. De Graafschap má v domácím prostředí vyrovnanou bilanci s třemi výhrami a třemi porážkami. PSV v lize vyhrálo pět venkovních zápasů v řadě a naposledy ztratilo body 29. dubna v Haagu.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:45.

BV De Graafschap – PSV Eindhoven

1:4

konec (1:2)

Zpět na online

Branky: 21. El Jebli – 18. L. de Jong, 27. Bergwijn, 77. Malen, 87. L. de Jong

Karty:   81. Nijland (GRA)

Držení míče: 39 % : 61 %.
Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 6:5. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:7.

BV De Graafschap: Jurjus – Owusu, Straalman, Nieuwpoort (C), Nieuwpoort (69. van de Pavert), Tutuarima – El Jebli (69. van Mieghem), E. Bakker, Klaasen – F. Narsingh (74. Nijland), Serrarens.
Náhradníci: Etemadi, Rondeel – van de Pavert, Vet, Nijland, van Mieghem, Abena, Thomassen, Burgzorg, Hamdaoui.

PSV Eindhoven: Zoet – Dumfries, Schwaab, Viergever, Angeliño – Rosario, Pereiro (61. Malen), Hendrix – Lozano, L. de Jong (C), Bergwijn.
Náhradníci: Room, van Osch – Isimat-Mirin, Behich, Romero, Malen, Rigo, Sainsbury, É. Gutiérrez, Sadílek, Mauro Júnior.

Rozhodčí: Kevin Blom. Asistenti: B. van Dongen, R. de Nas. Čtvrtý rozhodčí: C. Ruperti

Diváci: 12313