Menu

Hokej

Mistrovství světa

Švédsko – Česko

3:0

konec (2:0, 0:0, 1:0)

25.05.2014, 15:30 • Minsk Arena. • Jakub Mezlík, Lukáš Kratochvíl (@LukasKratoch), Dominik Tobola (@DomTo81)

Tipsport: 2.1 4.2 3.0 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Je dobojováno, Švédsko slaví zisk bronzových medailí, na Českou republiku zbylo na mistrovství světa v Minsku nepopulární čtvrté místo.

50:14

Další faul českého národního týmu, dvě minuty za držení si na trestné lavici odsedí Martin Ševc.

48:22

Švédsko právě vstřelilo branku!
Hokejisté Tre Kronor ujeli do rychlého brejku a MIKAEL BACKLUND vyřešil celou situaci individuálně střelou z levého kruhu pod Salákovu vyrážečku. Tohle už budou Češi těžko dotahovat. Asistence: Erik Gustafsson, Joakim Lindström.

45:06

Hertl pálil od modré, před brankou dorážel puk Rolinek, ale Nilsson se skvěle zorientoval a hokejkou znemožnil českému útočníkovi ideálně zakončit.

43:32

Nyquist projel jak nůž máslem mezi dvěma hráči na modré čáře, pak vyškolil Ševce a zakončoval bekhendem. Salák jeho úmysl přečetl.

42:03

Dlouho však náš tým v pěti nepobyl, za další faul je vyloučen Jaromír Jágr, který ve středním pásmu zahákoval Järkroka. Zbytečné oslabení.

39:48

Kindl (CZE) v samotném závěru druhé části fasuje menší trest za vysokou hůl.

39:15

Sobotka získal kotouč ve středním pásmu, místo rychlé střely si ale povyjel do stranu a ještě koukal po Hertlovi, nakonec ale musel stejně vystřelit a jeho pokus z ostrého úhlu Nilsson vyrazil opět až nad mantinely.

38:16

Jordán zkusil střelu z dálky a ještě dojel do branky pohlídat odražený kotouč, to se ale nelíbilo Švédům, kteří se na něj vrhli. Na trestnou lavici tak míří český obránce a Ericsson. Bude se hrát ve čtyřech, buly ve středním pásmu.

37:07

Tyčky zvoní i na druhé straně! Oscar Möller si našel pozici pro střelu hned po buly a ranou z první trefil konstrukci Salákovy branky!

35:38

Vondrka dostal od Kováře střílenou nahrávku a puk po jeho střele orazítkoval břevno!

32:34

Švédská přesilovka dlouho netrvala, hned po buly se provinil proti pravidlům Ericsson (SWE).

32:32

Sobotka (CZE) je prvním vyloučeným Čechem ve třetí třetině, menší trest dostal za sekání.

32:06

Tak to byla jasná gólovka! Jágr se vymotal s pukem a nahrál jej na modrou Zámorskému, ten naznačil střelu ale chytrou přihrávkou po ledě poslal puk znovu na Jágra, který před prázdnou brankou minul!

30:22

Češi vyrazili do přečíslení čtyř proti třem, Sobotka sice viděl spoluhráče, rozhodl se ale pro střelu zápěstím z pravého kruhu a trefil tyčku Nilssonovy branky!

28:34

Sjögren (SWE) je už třetím hráčem výběru Pära Märtse, který ve druhé části bude potrestán. Češi mají další možnost přesilové hry.

22:40

Hjalmarsson (SWE) vyhodil puk a střídá tak Ekholma na trestné lavici.

20:37

Ekholm (SWE) inkasuje menší trest.

20:28

Jágr se rozjel podél mantinelu po levé straně a před brankou našel Novotného který byl sice tísněn, ale vystřelil a Nilsson puk vykopnul!

15:44

Švédsko právě vstřelilo branku!
Rozbor české obrany končí krásným gólem švédské čtvrté formace! Ekholm zachytil kotouč na modré, přehrál jej na Danielssona, který měl oči nahoře a hlavu otevřenou. Ihned z první poslal puk na SIMONA HJALMARSSONA a ten doklepl pod přesunujícím se Salákem. Není co řešit. 2:0 pro Seveřany. Asistence: Nicklas Danielsson, Mattias Ekholm.

09:53

Střelec zatím jediné branky Joakim Lindström (SWE) musel zažehnat český tlak v obranném pásmu svého týmu sekáním, za což inkasuje po zásluze dvě minuty. Další možnost pro naše hráče srovnat stav.

09:00

Sobotka našel kotouč ležící před poloodkrytou brankou, ale Nilsson za pomocí obětavých obránců kotouč zneškodnil!

08:23

Češi již jsou nastěhováni před švédskou brankou. Pálil Klepiš, po němž se snažil dorážet Jágr, který těsně minul!

06:43

Souboj za českou brankou končí vyloučením Erika Gustafssona (SWE), který dostává trest za držení holení.

04:28

Švédsko právě vstřelilo branku!
No a ihned po vhazování se hokejisté Tre Kronor dostávají do vedení. JOAKIM LINDSTRÖM přihrával zpoza branky na před brankou stojícího Möllera. Tento pas však nešťastně tečuje Petr Zámorský za záda bezmocného brankáře Saláka. Asistence: Niclas Andersen, Oscar Möller.

Švédsko – Česko

3:0

konec (2:0, 0:0, 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 5. Lindström (Andersen, Möller), 16. Hjalmarsson (Danielsson, Ekholm), 49. Backlund (Gustafsson, Lindström)

Švédsko: Nilsson (Eriksson) – Fransson, Ekholm, Erixon, Gustafsson, Burström, Andersen, Nygren – Lindtröm, Möller, Backlund – Järnkrok, Nyquist, Klasen – Lundqvist, Ericsson, Axelsson – Hjalmarsson, Sjögren, Rasmussen – Danielsson.

Česko: Salák (Jakub Kovář) – Němec, Vitásek, Kindl, Jordán, Zámorský, Kolář, Ševc – Červenka, Novotný, Jágr – Sobotka, Klepiš, Hertl – Hudler, Zaťovič, Sekáč – Jan Kovář, Rolinek, Vondrka – Růžička.

Rozhodčí: Bulanov (RUS), Ronn (FIN) – Suominen (FIN), Valach (SVK).

Průběh zápasu
1. třetina
04:28
06:43
09:53
15:44
Po 1. třetině
2. třetina
20:37
22:40
28:34
32:32
32:34
38:16
39:48
Po 2. třetině
3. třetina
42:03
48:22
50:14
Konec