Menu

Hokej

Mistrovství světa

Česko – Finsko

0:3

konec (0:1, 0:1, 0:1)

24.05.2014, 17:45 • Minsk Arena, Bělorusko • Roman Zajíček (@RomanZajicek)

Tipsport: 2.6 3.85 2.53 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

59:48

Finsko právě vstřelilo branku!
Finové potvrzují postup do finále. JORI LEHTERÄ dopravil kotouč do prázdné brány a je jasné, že se jeho tým potká s Ruskem, které na turnaji ani jednou neprohrálo. Asistence: Leo Komarov, Jarkko Immonen.

59:03

Ne, obrovský závar před Rinneho bránou nekončí gólem. Puk stále poskakoval po brankovišti, ale ani Sobotka a následně ani Jágr ho nedokázali uklidit do sítě.

58:53

Trenér Vladimír Růžička si bere oddechový čas.

58:28

Salák je venku z brány, český tým hraje v šesti hráčích.

55:11

Jak je lehké se dostat do útočného pásma ukázali Immonen s Palolou. Druhý jmenovaný si najel před Saláka a trefuje jeho výstroj. Český gólman se ještě ohlížel, kde má kotouč. Nebyl si vůbec jistý, ale pět minut před koncem stále drží malinké naděje pro český hokej.

48:48

Obrovská šance pro české mužstvo. Zaťovič potáhl kotouč po levé straně hřiště a předložil ideální pas mezi kruhy na Tomáše Rolinka, jenže tomu ta rána vůbec nesedla. Nemáme ani potřebné štěstí, tohle byla po dlouhé době příležitost na snížení.

48:31

Jaromír Jágr odchází na trestnou lavici a dostane dvě minuty za sekání a vůbec se mu to nelíbí. Ač je český veterán většinou kliďas, nyní práskl hokejkou a hodil ručníkem. Nedá se nic dělat, budeme hrát další oslabení.

44:54

Jsou zde další komplikace. Tomáš Rolinek vyloučen za nedovolené bránění.

39:08

V závěru přesilovky měl velkou šanci Leo Komarov, který byl úplně volný před bránou a Salák předvedl další důležitý zákrok. Na druhé straně zkoušel své štěstí Zaťovič, bohužel v klíčový moment promáchl.

37:40

Roman Červenka vyloučen za sekání.

34:45

Teď k tomu moc nechybělo. Kindlovo nahození tečoval Klepiš a kotouč končí těsně vedle Rinneho svatyně. Chyběly skutečně centimetry.

32:10

Dnešní utkání sleduje 14 378 diváků.

31:02

Finsko právě vstřelilo branku!
Přesilovka Finska je velice rychle zhodnocena. Ačkoliv se náš soupeř ve druhé třetině k ničemu nedostal, nyní převedl povedenou akci. Kontiola poslal kotouč před bránu, kde byl neobsazený JARKKO IMMONEN. Ten v bezprostřední blízkosti Saláka zakončuje podruhé do jeho sítě. Asistence: Petri Kontiola, Jere Karalahti.

30:27

Petr Zámorský vyloučen za hru vysokou holí, pro změnu je zde finská početní výhoda.

28:19

Zase u toho byl Jágr, který střílel na bránu a puk se po krátké době vyrojil u Rinneho. Toho si všim Novotný a dělal všechno proto, aby puk zasunul do sítě. Finové tuto kritickou situaci zvládli.

26:25

Finové jdou opět do čtyř, což znamená naši další přesilovku. Palola potrestán za podražení.

25:14

Pěkná individuální akce Jordána, který si najel zpoza brány až před Rinneho, ale trefuje jen jeho přiložený beton na pravé tyči. Český obránce to však nemyslel vůbec špatně a byl hodně odvážný. To je potřeba, jen tak dál.

23:19

Pozor také na finské výpady. Palola dostal přesnou přihrávku zpoza brány a z ničeho nic byl úplně volný u Saláka. Naštěstí se český brankář roztáhl svými betony a nedovolil změnu stavu.

21:50

Další velká šance Česka. Hertlovu střelu Rinne vyrazil a dojíždějící Němec z dobré pozice míjí finskou klec.

20:47

Druhá česká přesilovka začíná Novotného střelou a následnou dorážkou Jágra. Po jeho pokusu se zavlnila síť, bohužel z boční strany. Máme ovšem tlak a hra českého týmu nevypadá špatně.

20:39

Klepiš ihned po buly faulován Petrim Kontiolou, který si jde posedět na trestnou lavici. Menší trest krosček.

19:46

Obrovská šance Finů. Pakarinen si najel z pravého kruhu před bránu a fantastický Salák nás v závěru třetiny opět podržel.

15:45

Immonen přihrál z pravého krohu na Jokinena, který si mohl vybrat, kam pošle Salákovi navštívenku, nakonec o něco málo minul jeho horní tyč. Velmi nebezpečná akce Finska volala po druhé brance.

14:25

Na trestnou usedá Tomáš Hertl za držení.

10:26

Dobrá šance českého týmu. Jágrovu střelu tečoval před bránou Červenka a jen to v hale zahučelo, kotouč šel těsně vedle Rinneho klece.

09:06

Jágr vybojoval faul pro svůj tým. Jokinen (FIN) je vyloučen za hákování.

08:57

Finsko právě vstřelilo branku!
Finská převaha je přetavena ve vedoucí branku. JORI LEHTERÄ se pohodlně protáhl kolem obránce Vitáska, natlačil se až před naší bránu a bekhendem zakončil přesně. Nedůslednost a pasivita se nevyplací a bohužel prohráváme. Asistence: Juuso Hietanen, Tuukka Mäntylä.

03:16

Po vyhraném buly se k puku dostal Pakarinen a nebyla to vůbec špatná pozice na zakončení. Salák se musel roztáhnout na brankovišti a ukázat daleko těžší zákrok, než před malou chvílí.

03:02

Pozor na Tomi Sallinena, který si najel až před Salákem a chtěl mu zvednout kotouč do horních pater brány, ale český gólman skvěle přečetl úmysl finského útočníka.

Česko – Finsko

0:3

konec (0:1, 0:1, 0:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 9. Lehterä (Hietanen, Mäntylä), 32. Immonen (Kontiola, Karalahti), 60. Lehterä (Komarov, Immonen)

Česko: Salák (Jakub Kovář) – Němec, Vitásek, Kindl, Jordán, Zámorský, Kolář, Ševc – Červenka, Novotný, Jágr – Sobotka, Klepiš, Hertl – Hudler, Zaťovič, Sekáč – Vondrka, Jan Kovář, Rolinek (C) – Růžička. Trenér: Vladimír Růžička.

Finsko: Rinne (Koskinen) – Mäntylä, Hietanen, Ohtamaa, Karalahti, Kivistö, Lajunen, Marttinen – Lehterä, Kontiola, Pakarinen – Jokinen (C), Haula, Komarov – Jormakka, Immonen, Palola – Solomaki, T. Sallinen, J. Sallinen – Huhtala. Trenér: Erkka Westerlund.

Rozhodčí: Brueggemann (GER), Bulanov (RUS) – Dahmen (SWE), Semjonov (EST)

Diváci: 14 378

Průběh zápasu
1. třetina
08:57
09:06
14:25
Po 1. třetině
2. třetina
20:39
26:25
30:27
31:02
37:40
Po 2. třetině
3. třetina
44:54
48:31
59:48
Konec