Menu

Fotbal

Španělský pohár

FC Barcelona – Valencia CF

1:2

konec (0:2)

25.05.2019, 21:00 • Estadio Benito Villamarín (Sevilla) • Finále • Vít Schück (@VitSchuck)

Tipsport: 1.72 3.84 5.03 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 77 % : 23 %.
Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 7:5. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 8:13. (22:58:51)
Obrovské překvapení se zrodilo ve finále Španělského poháru! Po čtyřleté nadvládě Barcelony se radují z cenné trofeje fotbalisté Valencie! Pro Valencii to je po jedenácti letech!

Barcelona vstoupila do zápasu tradiční zdlouhavou kombinací. Ihned po šesti minutách hry, ale mohl potrestat katalánský celek brankou Rodrigo. Na brankové čáře ale skvěle zasáhl ve skluzu Piqué. Další brejk už ale hostům přinesl úvodní gól, když Gayá našel na hranici vápna Gameira a ten snadno překonal Cillessena. A s Barcelonou bylo ještě hůře, když uprchl Albovi Soler, následně našel zcela volného Rodriga, který už z blízkosti dopravil balon do sítě.

Po změně stran měla Barcelona drtivou územní převahu, Valencii téměř nepouštěla z obranné poloviny. Dlouhé obehrávání vápna však Kataláncům nevyšlo, o snížení se sice postaral dvacet minut před koncem Lionel Messi, ale na vyrovnání již Barcelona neměla. Naopak v závěru hned dvakrát minul téměř prázdnou branku Goncalo Guedes.

90+5

Konec zápasu.

90+5

A další spálená šance Guedese. Po ubráněném rohovém kopu byl Cillessen ve vápně Valencie. Guedes pálil přes třicet metrů, ale branku znovu netrefil.

90+5

Goncalo Guedes mohl nadobro rozhodnout dnešní finále. Po pasu z vlastní poloviny se hnal sám na Cillessena, ale branku trestuhodně netrefil. Barcelona už v defenzivě hodně riskuje.

90+4

Po zblokované střele Messiho se balon odrazil až téměř na polovinu trávníku. Wass však už neměl další síly na postup směrem na Cillessena.

90+3

Fotbalisté Barcelony rozehrávali další rohový kop. Piqué si dělal prostor v šestnáctce, ale nakonec hlavičkoval nepřesně Arturo Vidal. Gayá následně mohl vyvést balon do bezpečí.

90+2

Carles Aleňa přihrával mizerně k Messimu, ten se na svého spoluhráče nepodíval zrovna s úsměvem. Valencia vhazoval zpoza postranní lajny, ale po dlouhém nákopu získal míč Cillessen.

90+1

Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase pět minut.

90+1

Valencia měla výhodu rozehrávky rohového kopu, u balonu se ale příliš dlouho nezdržela. Následně fauloval na obranné polovině Kondogbia, ale žlutou kartu dostává po následný zákrok Vidal.

90

Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Rodrigo, přichází Diakhaby.

89

Na trávníku se přitvrzuje. Nyní šel skluzem do souboje Soler, ale balon mu utekl k Messimu, následně Kondogbia i s žlutou kartou čistým skluzem obral o míč Sergiho Roberta.

88

Malcom po příchodu na trávník ve druhém polovině výrazně oživil pravou stranu, nyní centroval do vápna, kde se ale balonu ujal pouze bránící Daniel Wass.

87

Lionel Messi znovu žhavil svou levačku, ale zpoza pokutového území pálil jen do obránce před sebou. Následně Argentinec zakončoval netradičně hlavou, ale branku netrefil.

86

Messiho nezastavili ani dva obránci Valencia, následně ale Soler obral o míč Busquetse a hosté se mohli hnát do protiútoku. Guedes však proti Malcomovi neuspěl.

85

Hosté mohli ušetřit čas, ale po vhazování přihrával mizerně Coquelin. Barcelona se přece jen musela lehce zatáhnout a začít znovu až od Cillessena.

84

Valencia se už uchylují pouze k dlouhým odkopům. Balon ale nyní dokázal zpracovat ve středu pole Goncalo Guedes, a následně byl faulován Lengletem.

83

Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Barcelona usiluje o vyrovnání, ale před obranu Valencie se nemůže dostat ke střele.

FC Barcelona – Valencia CF

1:2

konec (0:2)

Zpět na online

Branky: 76. Messi – 24. Gameiro, 35. Rodrigo

Karty:   64. Busquets (BAR), 90+1. Vidal (BAR) – 55. Gayá (VAL), 73. Kondogbia (VAL)

Držení míče: 77 % : 23 %.
Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 7:5. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 8:13.

FC Barcelona: Cillessen – Semedo (46. Malcom), Piqué, Lenglet, Alba – Roberto, Busquets, Rakitić (77. Aleňa), Arthur (46. Vidal) – Messi (C), Coutinho
Náhradníci: Peňa – Malcom, Aleňa, Vidal, Umtiti, Vermaelen, Pérez

Valencia CF: Doménech – Wass, Garay, Paulista, Gayá – Soler, Parejo (C) (68. Kondogbia), Coquelin, Guedes – Rodrigo (90. Diakhaby), Gameiro (75. Piccini)
Náhradníci: Neto – Kondogbia, Diakhaby, Lato, Torres, Piccini, Mina

Rozhodčí: Undiano – Alonso, Prieto