Menu

Fotbal

Francouzská Ligue 1 Uber Eats

Stade Rennes – Lille OSC

3:1

konec (1:1)

24.05.2019, 21:05 • Roazhon Park, Rennes • 38. kolo • Vít Schück (@VitSchuck)

Tipsport: 2.44 3.84 2.82 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 43 % : 57 %.
Střely na branku: 8:7. Střely mimo: 3:3. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 10:10. (22:59:21)
Čtyři nastavené minuty uplynuly a celý ročník Ligue 1 končí. Rennes na závěr sezony porazilo v domácím prostředí Lille 3:1.

Tým Tomáše Koubka vstoupil do zápasu s velkým nasazením a byl odměněn rychlou brankou, když po rohovém kopu byl faulován Sarr. Následnou penaltu s ledovým klidem proměnil Mbaye Niang. Také Lille se poté dostalo do tempa a po zásluze srovnalo krok, parádní akci předvedl Nanitamo Ikoné, které předložil míč Loïcu Rémymu a ten už zakončil mimo dosah českého reprezentanta.

Po změně stran se dlouho nemohl ani jeden z týmů prosadit k zakončení, až po hodině hry utekl po průnikové přihrávce Niang, jeho pokus ještě Maignan vyrazil, ale jen do prostoru, kde byl připravená Ismaïla Sarr. Třetí zásah Rennes byl výstavní, Mbaye Niang si geniálně zpracoval dlouhý pas, poté obhodil kličkou do středu José Fonteho a nakonec vypálil neskutečně přesně do rohu branky. V samém závěru neunesl nepříznivý stav Luiz Araújo a po faulu na Camavingu byl vyloučen.

90+4

Konec zápasu.

90+4

Domácí dohrávají zápas s balonem pod kontrolou na polovině oslabeného soupeře. Siliki ještě zkoušel najít Hunoua, ale ten na prudký centr nedoskočil.

90+3

Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.

90+2

90+2. Červená karta

90+2

Luiz Araújo nezvládá konec zápasu! Zcela zbytečně sestřelil na útočné polovině Canavingu a po právu vidí červenou kartu.

90+1

Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází M'Baye Niang, přichází James Lea Siliki.

90

Lille se zkouší ještě nadechnout k náporu. Mendesova přihrávka směrem na Bambu nevyšla a hosté se museli velmi rychle vracet. Taktickým faulem zastavil protiútoku Nianga Pépé.

89

Clément Grenier ještě kroutil míč do pokutového území od rohového praporku. V šestnáctce Lille se ale vyšrouboval nejvýše ze všech José Fonte.

88

Eduardo Camavinga nebyl daleko od gólu! Po parádní kličce k ose trávníku pálil levačkou ke vzdálenější tyči, ale Maignan zaznamenal vyvedený zákrok u brankové konstrukce.

87

Grenierova pobídka do pokutového území našla jen Gelina, který ještě přistrčil míč Sarrovi, ten ale pálil bez přípravy vysoko nad branku Mikea Maignana.

86

Reinildo odešel po tvrdém faulu pouze se slovním napomínáním, Clément Grenier následně bude rozehrávat další volný přímý kop.

85

Ikoné hledal Fonta na hranici vápna, ale jako první byl u balonu domácí Gelin. Následně se hnal do protiútoku šestnáctiletý Camavinga a byl tvrdě faulován.

84

Tomáš Koubek nyní vystartoval mimo pokutové území aby pomohl svým spoluhráčům s dlouhou přihrávkou na Ruie Fonta. Lille se ještě vrací k balonu na útočné polovině.

83

Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Domácí i nadále drží dvougólové vedení nad druhým týmem Ligue 1.

82

Mendese přišlápl u středového kruhu Adrien Hunou. Záložník Lille si chvíli pobyl na trávníku, ale i bez pomoci lékařů se zvedá zpět na nohy a hra může pokračovat.

80

A další problémy Gabriela. Stoper Lille si šlápl na balon a pod tlakem musel přihrávat jen ke svému brankáři. Fanoušci Rennes povzbuzují své hráče hlasitým skandováním.

79

Hosté se ještě pokoušejí zdramatizovat závěr zápasu. S Araújem si narazil na pravé straně Pied, následně byl u míče také Ikoné, ale další přihrávka už nebyla přesná.

Stade Rennes – Lille OSC

3:1

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 17. Niang (pen.), 62. Sarr, 74. Niang (Hunou) – 37. Rémy (Ikoné)

Karty:   16. Sarr (REN) – 16. Rémy (LIL), 16. Soumaoro (LIL)   90+2. Araújo (LIL)

Držení míče: 43 % : 57 %.
Střely na branku: 8:7. Střely mimo: 3:3. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 10:10.

Stade Rennes: Koubek – H. Traoré, Da Silva (C), Mexer, Bensebaini (58. Ludovic Baal) – Sarr, Grenier, Camavinga, Del Castillo (77. Gelin) – Hunou, Niang (90+1. Siliki).
Náhradníci: Diallo – Ludovic Baal, Boey, Johansson, Gelin, Siebatcheu, Siliki.

Lille OSC: Maignan – Pied, J. Fonte, Soumaoro (C) (65. Gabriel), Reinildo – Mendes, Maia (75. Pépé) – Araújo, Ikoné, Bamba – Rémy (76. R. Fonte).
Náhradníci: Jakubech – Y. Koné, Gabriel, Celik, Dabila, R. Fonte, Pépé.

Rozhodčí: Thual – Lombard, Viala