Menu

Fotbal

Španělská LaLiga

SD Huesca – Deportivo Alavés

1:3

konec (1:1)

16.03.2019, 13:00 • Estadio El Alcoraz (Huesca) • 28. kolo • Vít Schück (@VitSchuck)

Tipsport: 2.51 3.27 3.12 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 54 % : 46 %.
Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 6:5. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 21:21. (14:55:13)
Tři nastavené minuty ve druhém poločase jsou minulostí a souboj mezi Huescou a Alavés končí. Po vynikajícím závěru si hosté odvážejí vítězství 3:1.

Ani jeden z týmů se nemohl v úvodních minutách dostat do tempa. Až Alavés za to vzalo a bylo odměněno pokutovým kopem. V šestnáctce totiž zahrál Martín Mantovani, nařízenou penaltu poté s jistotou proměnil Jonathan Calleri. Neuběhlo ani pět minut a penalta se pískala také na druhé straně. Ani Luis Ávila neměl sebemenší problém umístit míč přímo do sítě. V prvním poločase už další branková příležitost k vidění nebyla.

Po změně stran se dlouhé minuty pokračovalo v nastaveném trendu. Až s blížícím se koncem okysličil ofenzivu hostů svým příchodem na trávník John Guidetti. Po dlouhém autu zavíral standardní situaci u zadní tyče a lehce doklepl míč do sítě. Ještě před koncem přidal pojišťovací branku po parádní přihrávce Wakasa Jonathan Calleri.

90+4

Konec zápasu.

90+3

Navarro se na pravém kraji uvolnil, měl před sebou dostatečný prostor pro centr, ale míč přetáhl daleko za koncovou lajnu. Následně dostává za faul loktem žlutou kartu Pina.

90+2

Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.

90+1

Guillermo Maripán zdržoval rozehrávku po odpískaném faulu ve středu pole a dostává za to od rozhodčího žlutou kartu.

90

Huesca se ještě snaží zdramatizovat koncovku dnešního zápasu. Cuchova přihrávka však byla hodně nepřesná a Ávila už nemohl dále v akci pokračovat.

88

88. Jonathan CALLERI - 1:3

88

Deportivo Alavés právě vstřelilo branku!
Alavés pojišťuje dnešní vítězství! Mubarak Wakaso byl na trávníku jen několik sekund, ale ihned vymaloval neskutečnou přihrávku do úniku. JONATHAN CALLERI si perfektně míč posunul do pohybu a poté ránou prostřelil Santamaríu.

87

Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Jony, přichází Mubarak Wakaso.

86

Huesca rozehrávala rohový kop, který skončil na hranici pokutového území. Následně pálil Cucho, který ještě trefil svou střelou do těla Mantovaniho.

85

Calleri nebyl ve špatném postavení při náběhu do vápna, tělem si ale odstrčil nedovoleně Pulida a pomezní rozhodčí pomohl hlavnímu odpískat faul.

83

Střídání v týmu SD Huesca: ze hřiště odchází Moisés Gómez, přichází Juanpi Añor.

82

82. John GUIDETTI - 1:2

82

Deportivo Alavés právě vstřelilo branku!
Alavés se deset minut před koncem dostává do vedení! Dlouhý aut byl z pohledu hostujícího celku nebezpečnější, než rohový kop. Na přední tyči byl ještě míč prodloužen ke zcela volnému JOHNU GUIDETTIMU, který z blízkosti neměl problém dopravit balon do sítě.

81

Ani rohový kop ale hostům nevyšel podle představ. Na zadní tyči jen prodloužil míč za postranní lajnu bránící Martín Mantovani.

80

Jony se vřítil do pokutového území, následně si zasekl míč, ale to už se dokázal vrátit do souboje Jorge Pulido, který odpálil balon na rohový kop.

79

Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Darko Brašanac, přichází Manuel García.

78

Roberto Santamaría ještě následně vyjel po Guidettim, který ho lehce klepl kopačkou přes rukavici. Hlavní rozhodčí ale spor ukončil bez udělené žluté karty.

77

Teď už se píská. Pinu poslal prozkoumat trávník Ferreiro. Po rychlé rozehrávce posílal míč do malého vápna Inuj, ale jako první zasáhl Santamaría.

76

Pinova přihrávka kolem obránce byla sice přesná, ale Jony si neporadil se zpracováním. Následně sice skončil Brašanac na trávníku, ale hlavní rozhodčí střet neodpískal.

75

Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Borja Bastón, přichází John Guidetti.

74

Ve středu pole sice zaváhal Herrera, který pustil do útoku Jonyho. Následně přišla přihrávka na Bastóna, ale právě útočník Alavés si pomohl faulem v souboji s Pulidem.

72

Mantovani se dostal pod tlak při rozehrávce od svého vápna. Napadající dvojice Calleri – Bastón se ale k míči neprobojovala.

71

O nepříjemný centr se postaral z pravého kraje Diéguez. Míč přes útočníkem Cuchem odskočil a poté už nemohl dokonale zakončovat.

70

Ani s přibývajícím časem šance nevzrůstají. Santamaría i jeho kolega v brance Alavés Pacheco příliš práce nemají.

69

Inujova přihrávka podél postranní lajny měla najít Bastóna. Útočník Alavés byl ale předskočen Pulidem, který poté zatarasil cestu k míči, který poté odjel do zámezí.

68

V pokutovém území skákal po balonu Calleri. Prudký centr opravdu hlavou zasáhl, ale pádu už ho nedokázal umístit mezi tři tyče. Velké štěstí pro Santamaríu.

67

Aktivitu přebírá domácí celek. Po Gómezovi se dostal k míči také Rivera, právě střídající záložník poté našel centrem Ávilu, který ale ze záklonu hlavičkoval jen nad.

66

Huesca se dostává do nebezpečného prostoru. Na pravé straně si dělal místo Rivera, ale po kontaktu s Martínem skončil na trávníku. Hlavní rozhodčí tentokrát nechal hru pokračovat.

65

Domácí tým ještě zůstal před Pachecem po rohovém kopu. Pina si však našel míč směřující ke vzdálenější tyči a snadno ho hlavou odpravil do bezpečí.

64

Calleri si pomohl v souboji s Ferreirem rukou. Hlavní rozhodčí nebyl daleko a odpískal proti hostující brance. Huesca se bleskově přesunula až před vápno soupeře, ale Gallero napálil břevno.

63

Střídání v týmu SD Huesca: ze hřiště odchází Álex Gallar, přichází Cucho.

63

Pulido zaváhal při obranné hlavičce, k míči se dostal v nadějném postavení Bastón a domácí obránce může děkovat Santamaríovi, který vyrazil nepříjemnou střelu.

61

I po více než hodině hry je stav zápasu stále nerozhodný. Ve druhém poločase je více u balonu hostující Alavés, ale až před Santamaríu se dostává jen sporadicky.

60

60. Álex Gallar zazdil stoprocentní šanci domácího celku

60

Naopak na druhé straně mohl přijít trest. Po zpětné přihrávce do středu pokutového území měl před sebou otevřený prostor Gallar. V jasné šanci ale útočník Huescy přestřelil.

59

Calleri byl v tvrdém souboji zbourán Pulidem. Domácí stále nepouštějí soupeře do šance. Ani po náběhu Inuje hosté nemohli zakončovat.

58

Bastón bojoval s Ferreirem o míč ze všech sil, ale když už to vypadalo, že by mohl balon získat, tak si pomohl lehkým faulem.

57

Centr Jonyho už byl o poznání přesnější. Martín Mantovani musel zasáhnout hlavou před vlastním brankářem. Hosté ještě pokračovali od rohového praporku, ale Inujova teč na přední tyči nebyla důrazná.

56

Alavés šlo do rychlého protiútoku. Proti otevřené obraně ale zaváhal nepřesnou přihrávkou Pina, z velkého úhlu už poté Inuj centroval mizerně.

55

Po Jonym se dostal k míči také Borja Bostón. Útočník Alavés sice ve druhém poločase zatím není tolik vidět, ale tentokrát si pohrál s Pulidem.

53

Ferreiro vhazoval na levém kraji, ale příliš dlouho následně u balonu nevydržel. Do útoku mohou jít fotbalisté hostujícího Alavés.

52

Zdravotní problémy měl na levém kraji Yangel Herrera. Po krátkém ošetření je ale zpět na nohou a může se pokračovat ve hře.

50

Ani po změně stran se tempo výrazně nezvyšuje. Domácí musí bránit před vlastním vápnem, ale hostující favorité se do šancí nedostávají.

48

48. Neuznaná branka hostů pro ofsajd

48

Hosté sice dohráli akci až ke gólu, ale pomezní rozhodčí neodpískal jasný ofsajd. Hlavní až po kontrole u videa branku odvolal a pokračuje se tak bez změny skóre.

47

Do druhého poločasu vstoupili rozehrávkou ze středového kruhu fotbalisté domácího celku. Po dlouhém nákopu však získal míč pro Alavés Laguardia.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně ve 14:02.
Dvě nastavené minuty uplynuly a první poločas končí. Hráči obou týmů odcházejí do šaten za stavu 1:1.

Ani jeden z týmů se nemohl v úvodních minutách dostat do tempa. Až Alavés za to vzalo a bylo odměněno pokutovým kopem. V šestnáctce totiž zahrál Martín Mantovani, nařízenou penaltu poté s jistotou proměnil Jonathan Calleri. Neuběhlo ani pět minut a penalta se pískala také na druhé straně. Ani Luis Ávila neměl sebemenší problém umístit míč přímo do sítě. V prvním poločase už další branková příležitost k vidění nebyla.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+2

První poločas skončil.

45+2

Ani jeden z týmů nechce udělat chybu těsně před přestávkou. Gallego si sice našel míč ve vápně, ale kromě toho, že byl v ofsajdu také fauloval Pacheca.

45+1

Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase dvě minuty.

45

Gallego si obhodil na levém kraji Brašanace, míč mu ale utekl a poté povalil soupeře na trávník. Už to vypadá, že další branka v prvním poločase nepadne.

44

Minutu před koncem se zmocnil míče Takaši Inuj. Japoncova průniková přihrávka měla najít Bastóna, ale ten prohrál silový souboj s Luisinhem a navíc šel míč za brankovou lajnu právě od něj.

43

Po dlouhém odkopu Piny se hosté mohli drát do útoku, ale Bastónovi odskočil míč daleko od kopačky. Toho využil naopak Rivera, který zaměstnal centrem Pacheca.

42

Před koncem poločasu se přitvrzuje v osobních soubojích. Tentokrát skončil po strkanici s Pinou na trávníku domácí útočník Álex Gallar.

41

David Ferreiro udeřil loktem do obličeje unikajícího Inuje a po právu vidí od hlavního rozhodčího žlutý trest. Následný volný přímý kop ale pokryl bez obtíží Santamaría.

40

První poločas pomalu míří ke svému závěru. Jeden jeden z týmů se v posledních minutách nemůže dostat do šance.

39

Fotbalisté Alavés si dlouho vyměňovali míč ve středu pole. Brašanac chtěl následně uvolnit Jonyho u levé postranní lajny, ale míč poslal pouze do zámezí.

37

Za nakopnutým balonem se hnal domácí útočník Ávila. Ještě před ním byl ale u míče Guillermo Maripán, který podruhé v krátkém čase zachránil hosty.

36

Domácí nebyli daleko do nebezpečného zakončení. Hlavičkový souboj ale v pokutovém území prohrál Gallar s posledním obránce Alavés Maripánem.

35

Prvním potrestaným hráčem dnešního zápasu je Víctor Laguardia. Stoper Alavés postrčil v souboji rukou Gómese a hlavní rozhodčí byl velmi blízko.

34

Ofsajd se píská také na druhé straně. Své postavení za posledním obránce Alavés si nepohlídal Luis Ávila.

33

Nebezpečný centr do vápna posílal před Santamaríu Tomás Pina. Několikrát se míč nepříjemně odrazil, ale nakonec je pískán pouze ofsajd.

32

I po více než půlhodině hry je stav nerozhodný. Po minutách v útlumu se začíná Alavés opět prosazovat v útoku. Calleri si s Bastónem tentokrát nerozuměl.

31

Brašanace poslal k zemi ve středu pole Herrera, hlavní rozhodčí ještě nechal hostům výhodu, ale Calleri svou druhou dnešní branku zatím nepřidal.

30

Střídání v týmu SD Huesca: ze hřiště odchází Jorge Miramón, přichází Christian Rivera.

29

Enric Gallego chtěl ještě získat míč pro domácí, ale při agresivním napadání jen sestřelil Laguardiu. Hlavní rozhodčí nechává zákrok bez trestu.

28

Gallar pomýšlel na přihrávku od Ávily. Domácí tým ale nepředvedl povedenou kombinaci na pravém kraji. Alavés se s klidem ubránilo.

27

Alavés se opět dostává do tlaku. Jony si narazil s Pinou, poté přišla přihrávka na Bastóna, který toho ale zády k brance příliš nepředvedl.

26

S Inujem spolupracoval na levém kraji Brašanac, Alavés se usadilo na útočné polovině, ale obrana domácího celku je zformována před vlastním vápnem.

25

Tomás Pina si dal míč daleko od nohy, poté ho chtěl získat zpět pro sebe, ale byl v souboji až jako druhý a sestřelil skluzem Herreru.

24

Před levou stranu se chtěl hnát do útoku Bastón. Zastavil ho ale velmi záhy zdvižený praporek pomezního rozhodčího.

23

Také Alavés se dostává po několika minutách ke slovu. Martínova přihrávka přes vápno byla přesná, následně si připravil míč ke střele Bastón, ale do pokusu mu skočil bránící Diéguez.

22

Ferreiro si narazil na levém kraji s Luisinhem, následně právě krajní obránce domácího celku našel prudkým centrem Gallara, ale ten už hlavičkoval jen nad.

20

Po dvaceti minutách je stav vyrovnaný, ona týmy proměnily nařízené penalty. Ani jeden z brankářů neměl šanci na vyražení míče mimo tři tyče.

19

Gallar si pomohl přihrávkou na Gallega, následně se zapojil do hry také střelec vyrovnávací branky Ávila, ale ten už vracel míč ke Gallarovi nepřesně.

18

Po dvou penaltách v krátkém čase se hra uklidňuje ve střední části trávníku. Brašanac si obhodil Herreru, který ho následně fauloval.

16

16. Luis Ezequiel Ávila - 1:1

16

Huesca právě vstřelila branku! Také za Huescu vzal odpovědnost na sebe útočník. LUIS ÁVILA si nedělal s rozběhem hlavu, rychle se přiblížil k míči s střelou k levé tyči srovnává stav dnešního duelu.

15

15. Penaltový zákrok

15

Také hostující obránce zahrál v pokutovém území rukou. Penaltu mají k dispozici také hosté!

14

Po dlouhém nákopu Moisése Gómeze si sebral snad poprvé v zápase míč pro sebe hostující brankář Fernando Pacheco.

13

13. Jonathan CALLERI - 0:1

13

Deportivo Alavés právě vstřelilo branku!
Alavés se dostává do vedení! Míč si na značku pokutového kopu postavil JONATHAN CALLERI. Pětadvacetiletý Argentinec poslal míč středem po trávníku do sítě, Santamaría se vydal pouze k levé tyči.

12

12. Penaltový zákrok

12

A je to nakonec pokutový kop pro Alavés!

12

Hlavní rozhodčí ale ještě dostal pokyn od videa, aby se šel podívat na sporný moment v šestnáctce, kdy domácí fotbalista zahrál rukou.

11

Ximo Navarro v obrovská šanci! Po několika odrazech v pokutovém území se dostal krajní obránce Alavés do stoprocentní šance, ale míč poslal jen do jen do brankáře.

10

Úvodní desetiminutovka příliš fotbalové krásy nenabídla. Alavés je podle předpokladů více u balonu, ale na poslední tým LaLigy ještě nevyzrálo.

9

Takaši Inuj kouzlil s míčem na pravém kraji. Po obhození Luisinha přidal také prudký centr do pokutového území, ale Borja Bastón se k zakončení neprosadil.

8

Ve středovém kruhu byl podražen hostující Darko Brašanac. Alavés se mohlo opět přesunout blíže k domácí brance, ale s vysokým nákopem si poradil Diéguez.

7

Po obranné hlavičce Mantovaniho pustil míč za postranní lajnu Jony. Hosté se udrželi na útočné polovině, ale až k šestnáctce se přes Gómeze nedostali.

6

Martín vhazoval zpoza postranní lajny, následně se míč dostal až do pokutového území domácího celku. Inuj šel až příliš agresivně do souboje s Luisinhem a je pískán faul.

5

Ani jeden z týmů se v úvodních minutách do útoku příliš nežene. Luisinho musel pod tlakem napadajícího Bastóna přihrávat až ke svému brankáři.

4

Ani spolupráce Miramóna s Herrerou domácím příliš nevyšla. K odraženému balonu se dostal hostující záložník Tomás Pina.

3

Roberto Santamaría se zapojil do rozehrávky Huescy ve vlastní pokutovém území. Poslední tým španělské soutěže se však u balonu příliš dlouho nezdržel.

2

Hostující fotbalisté rozehráli první poločas dnešního duelu. Jony na levém kraji zkoušel přihrát Bastónovi, ale ten byl pokrytý Diéguezem.

1

Utkání právě začalo.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

SD Huesca: R. Santamaría – Diéguez, Mantovani, Luisinho – Miramón, Y. Herrera, Moisés Gómez, Ferreiro – Ávila, Gallego, Gallar.
Náhradníci: Jovanović – Javito, Camacho, Aguilera, Rivera, Añor, Cucho.

Deportivo Alavés: Pacheco – Navarro, Laguardia, Maripán, Martín – Inuj, Brašanac, Pina, Jony – Calleri, Bastón.
Náhradníci: Sivera – Wakaso, Vigaray, Guidetti, García, Ely, Twumasi.

Rozhodčí: Undiano – Alonso, Matías.
Posledních pět vzájemných zápasů

11.11. 2018 Alaves – Huesca 2:1
11.08. 2018 Huesca – Alaves 2:1
23.07. 2016 Huesca – Alaves 1:2
23.01. 2016 Alaves – Huesca 1:0
22.08. 2015 Huesca – Alaves 2:3
Deportivo Alavés

Alavés zakončilo loňský ročník nejvyšší španělské soutěže konečným čtrnáctým místem, ale s pořádným náskokem na sestupové příčky. Závěr sezony ale nebyl od Alavés vůbec špatný, v posledním měsíci dokázalo porazit zvučnější týmy v čele s Malagou nebo Bilbaem.

V přípravě na aktuální sezonu odehrálo Alavés hned osm zápasů pouze se španělskými protivníky. Po těsných vítězstvích nad Oviedem a Realem Sociedad však v generálce Alavés podlehlo 1:2 Huesce, když oba týmy dohrávaly téměř celý druhý poločas v deseti.

Nepříliš povedená předešlá sezona je ale dávno zapomenuta. Nyní patří Alavés po sedmadvacátém kole fantastické páté místo. Po nepovedeném závěru ledna, kdy Alavés padlo třikrát za sebou se nyní dostává zpět do tempa. V posledních pěti duelech neprohrálo a tabulkou i nadále stoupá. Před týdnem si Alavés připsalo bod za remízu 1:1 s Eibarem.
SD Huesca

Huesca v loňské sezoně bojovala ve druhé nejvyšší španělské soutěži. Ve dvaačtyřiceti zápasech prohrála pouze devětkrát, dvakrát navíc až v samém závěru ročníku, kdy už bylo o postupu mezi elitu rozhodnuto. Titul ve druhé lize nakonec šel o bod před Huescou k Vallecanu.

V LaLize se ale Huesce dlouho trápila a byla s velkým odstupem jasně na poslední příčce tabulky. Po novém roce ale Huesca již čtyřikrát vyhrála, přesto je stále na dně, ale už jen s bodovým odstupem na předposlední Vallecano. Cenná byla pro Huescu především výhra 2:1 proti trápící se Seville, které ale stále patří šesté místo.Před týdnem naopak Huesca padla 1:2 na trávníku rozjetého Getafe.
Krásné sobotní odpoledne, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší španělská soutěž LaLiga pokračuj již osmadvacátým kolem a my se společně zaměříme na utkání Alavés, které přijíždí na trávníku poslední Huescy.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

SD Huesca – Deportivo Alavés

1:3

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 16. Ávila (pen.) – 13. Calleri (pen.), 82. Guidetti (Maripán), 88. Calleri (Wakaso)

Karty:   41. Ferreiro (HSC) – 35. Laguardia (DAL), 90+1. Maripán (DAL), 90+3. Pina (DAL)

Držení míče: 54 % : 46 %.
Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 6:5. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 21:21.

SD Huesca: R. Santamaría – Diéguez, Mantovani, Pulido – Miramón (30. Rivera), Y. Herrera, Moisés Gómez (83. Añor), Ferreiro – Ávila, Gallego, Gallar (63. Cucho).
Náhradníci: Jovanović – Javito, Camacho, Aguilera, Rivera, Cucho, Añor.

Deportivo Alavés: Pacheco – Navarro, Laguardia, Maripán, Martín – Inuj, Brašanac (79. García), Pina, Jony (87. Wakaso) – Calleri, Bastón (75. Guidetti).
Náhradníci: Sivera – Wakaso, Vigaray, Guidetti, García, Ely, Twumasi.

Rozhodčí: Undiano – Alonso, Matías