Menu

Fotbal

Evropská liga

Benfica Lisabon – GNK Dinamo Záhřeb

3:0

po prodl. (0:0)

14.03.2019, 21:00 • Estádio do Sport Lisboa e Benfica • Osmifinále • Tomáš Kubečka

Tipsport: 1.51 4.43 7.23 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (23:44:09)
Držení míče: 65 % : 35 %.
Střely na branku: 11:3. Střely mimo: 9:4. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 13:22.
Je konec! Benfica nakonec zvládla prodloužení a postupuje do čtvrtfinále Evropské ligy! V prodloužení byl portugalský celek jednoznačně lepší a zaslouženě zvítězil! Po pěti minutách hry se parádně trefil Francisco Ferreira! O dalších deset minut později navíc trefil branku dnešního večera Alejandro Grimaldo! Hosté navíc dohrávali bez vyloučeného Stojanoviče, který vypjatý závěr neunesl psychicky.

120+1

Konec zápasu.

120

Benfica v závěru prodloužení zahrávala rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na přední tyč, kde zasáhla obrana Dinama. Už se pouze čeká na hvizd.

119

Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází Pizzi, přichází Gedson Fernandes.

119

Dominik Livaković ještě v závěru prodloužení vytáhl parádní zákrok, když vychytal rozběhnutého Jonase!

118

Olmo je v posledních minutách hodně aktivní a snaží se ještě něco vymyslet. Jeho rána levačkou skončila v rukavicích domácího brankáře.

117

Olmo vyslal nádherný centr na malé vápno, jenže domácí brankář Odisseas Vlachodimos vyrazil ven z branky a vyboxoval míč do bezpečí.

116

Dani Olmo sprintoval za další dlouhou přihrávkou na polovinu soupeře, ale tentokrát mu vůbec nevyšlo zpracování.

115

Slavia v tuto chvíli zvítězila nad Sevillou 4:3 a postoupila do čtvrtfinále!

114

Gabriel dostal přihrávku na levou stranu, odkud ještě našel Jonase, ale jeho dělovka skončila na hrudi prvního obránce v černém dresu.

113

Dani Olmo se ujal rozehrávky přímého kopu Dinama. Jeho centr přiletěl na hranici pokutového území, ale nikdo v černém se do zakončení nedostal.

112

Benfica opět házenkářským způsobem obléhá pokutové území svého soupeře. Ani domácí střelci se už nikam neženou.

111

Žlutou kartu dostává Kévin Théophile-Catherine (GNK Dinamo Záhřeb).

110

Střídání v týmu GNK Dinamo Záhřeb: ze hřiště odchází Mislav Oršić, přichází Dino Perić.

109

Mislav Oršić prošel s míčem k rohovému praporku, ale ani on nevyslal dobrý centr. Benfica vybojovala míč na své kopačky.

108

Dani Olmo se zkoušel prosmýknout na polovinu Benficy, ale Pizzi k němu ihned přistoupil a obral soupeře o míč.

107

André Almeida dostal přihrávku na hranici pokutového území. Jde vidět, že domácí se už nikam neženou a snaží se hlavně hrát s míčem na kopačkách.

106

Benfica obstarala výkop do druhého poločasu prodloužení. Domácí celek se ihned vydal do útoku. Benfica je hodně blízko k postupu.

106

Začalo druhé prodloužení.

105+1

První prodloužení skončilo.

105

105. Alejandro GRIMALDO - 3:0

105

Benfica právě vstřelila branku!
Podle všeho je hotovo! Benfica totiž v závěru první poloviny prodloužení přidává další branku! ALEJANDRO GRIMALDO natáhl ke střele z úctyhodné vzdálenosti a parádním bombou poslal míč do sítě!

105

105. Červená karta po 2. žluté

105

Tak pozor! Stojanovič na polovině hřiště fauloval, viděl žlutou kartu a následně ještě za nesportovní chování viděl druhou žlutou!

105

Žlutou kartu dostává Petar Stojanović (GNK Dinamo Záhřeb).

104

Rafa Silva si řekl o prudkou přihrávku na polovině hrací plochy, jenže jeho následné roztažení hry na pravou stranu bylo nepovedené.

103

Mario Gavranović se už už hnal sám na branku domácího mužstva, jenže radost mu pokazil zdvižený praporek asistenta rozhodčího!

102

Alejandro Grimaldo dostal přihrávku na levou stranu hrací plochy, jenže mu nevyšlo zpracování a následnou přihrávkou odevzdal míč soupeři.

101

Stopeři Benficy uklidňují hru na polovině hrací plochy. Domácí obránci si vyměňují krátké přihrávky a číhají na skulinku v obraně soupeře.

100

Dani Olmo vybojoval míč na polovině soupeře, jenže jeho oblouček za obranu Benficy byl hodně nepovedený. Obrana portugalského celku dnes hraje skvěle.

99

Jonas dostal přihrávku na hranici pokutového území, kde se krásně zbavil soupeře, jenže jeho roztažení hry na levou stranu bylo příliš krátké.

98

Střídání v týmu GNK Dinamo Záhřeb: ze hřiště odchází Amer Gojak, přichází Iyayi Atiemwen.

97

Do útoku se dostalo také hostující Dinamo! Dani Olmo se špičkou kopačky natahoval po přihrávce z levé strany, ale minul vzdálenější tyč!

95

95. Francisco FERREIRA - 2:0

95

Benfica právě vstřelila branku!
Benfica se výrazně přibližuje k postupu do čtvrtfinále Evropské ligy! Hostující obrana odkopla míč jen za hranici velkého vápna, odkud vystřelil FRANCISCO FERREIRA a nádhernou střelou rozvlnil síť!

94

Jonas se z úctyhodné vzdálenosti opřel do odraženého míče. Brankář chorvatského celku byl na správném místě a dokázal balón vyboxovat.

93

Pizzi kouzlil na pravé straně hrací plochy, ale také jeho centr byl příliš krátký a skončil u prvního obránce v černém dresu.

92

Mario Gavranović se dostal na malé vápno, kde bránil domácímu brankáři v zákroku, což rozhodčí posoudil jako nedovolený zákrok.

91

Benfica obstarala výkop do první části prodloužení. Portugalský celek se ihned vydal do útoku, ale nepřesný centr obrana odvrátila.

91

Začal první poločas prodloužení.
Základní hrací doba je u konce! Domácí Benfica ve druhém poločase přetavila svůj tlak a střídající Jonas rozhodl krásnou střelou o triumfu portugalského mužstva. Benfica tak dokázala vyrovnat celkové skóre! Jonas poté navíc pokračoval ve své aktivitě, ale jeho další rány branku nepřinesly. O postupujícím tak rozhodne prodloužení nebo penaltový rozstřel.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu v celém prodloužení?

Tipovat můžete do začátku prodloužení.

90+5

Druhý poločas skončil.

90+4

V nastavení se ani jeden z týmů nikam nežene. Vše nasvědčuje tomu, že i v Lisabonu se bude prodlužovat.

90+3

Félix hledal hlavičkou do pokutového území Jonase, jenže ten na oblouček nemohl dosáhnout. Míč končí v rukavicích hostujícího brankáře.

90+2

Dinamo v nastaveném čase zahrávalo přímý kop na polovině domácího celku. Dani Olmo vyslal centr malé vápno, kde zasáhl domácí stoper.

90+1

Nastavují se čtyři minuty!

90

Žlutou kartu dostává Alejandro Grimaldo (Benfica Lisabon).

90

Nikola Moro si při zpracování přihrávky na pravé křídlo pomohl rukou. Sudí jeho převzetí míče dobře viděl. Rozehrávat tak bude domácí Benfica.

89

Grimaldo z levé strany prudce odcentroval na malé vápno, nicméně dobře postavená obrana Dinama dokázala míč odvrátit do bezpečí.

88

Alejandro Grimaldo předvedl hodně riskantní skluz na levé straně hrací plochy. Grimaldo soupeři míč sice vypíchl, ale už jej nedohnal na hrací ploše.

87

Chorvatský celek v posledních minutách dokázal otupit tlak domácí Benficy a usadil se na vlastní polovině. Závěr slibuje obrovské drama.

86

Střídání v týmu GNK Dinamo Záhřeb: ze hřiště odchází Bruno Petković, přichází Mario Gavranović.

85

Bruno Petković sprintoval za dlouhou přihrávkou na polovinu soupeře, jenže měl proti sobě přesilu obránců v červených dresech. Dinamo musí znovu začít bránit.

84

Kévin Théophile-Catherine klamavým pohybem na hranici pokutového území skvěle oklamal Grimalda a může na chvíli uklidnit hru Dinama.

83

Rozehrávky přímého kopu se tentokrát ujal Pizzi, který poslal prudký centr do pokutového území. João Félix se sice dostal do zakončení, ale mířil spíše na rohový kop.

82

André Almeida centroval do pokutového území, nicméně hostující Mislav Oršić jeho přihrávku zastavil rukou. Benfica bude mít k dispozici přímý kop.

81

Dinamo se po delší době usadilo na polovině Benficy. Chorvatský celek předvedl dobrou kombinaci, ale nikdo v černém nedokázal zakončit.

80

Jonas je v posledních minutách opravdu u všeho. Domácí tahoun opět dostal fantastickou přihrávku na hranici velkého vápna, ale pro změnu nezakončil razantně.

79

Jonas vyslal technickou střelu zpoza hranice pokutového území, ale Dominik Livaković se proletěl vzduchem a vyrazil míč na rohový kop!

78

Benfica zahrávala další rohový kop. Zajímavý centr přiletěl na malé vápno, kde hlavičkoval Rúben Dias, ale trefil jen prvního soupeře v černém.

77

Chorvatský celek zahrával přímý kop v blízkosti pokutového území. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, odkud míč vyboxoval Odisseas Vlachodimos.

76

Střídání v týmu GNK Dinamo Záhřeb: ze hřiště odchází Damian Kądzior, přichází Mario Šitum.

75

Félix zastavil rodící se útok Dinama a zaslouženě dostává žlutou kartu.

74

Benfica se rázem mnohem aktivněji tlačí do pokutového území. Hostující stoper srazil centr z levé strany do bezpečí opravdu na poslední chvíli.

73

Jonas je při chuti! Domácí střelec opět pálil z voleje z hranice pokutového území, jenže tentokrát si neseřídil svá mířidla.

71

71. JONAS - 1:0

71

Benfica právě vstřelila branku!
Benfica se nakonec dostává do vedení po nenápadné akci! JONAS se na hranici pokutového území v krkolomné pozici opřel do míče a parádní střelou poslal míč přesně k tyči!

70

Do rozehrávky Benficy se musel zapojit také brankář Odisseas Vlachodimos. Domácí gólman nakopl míč na pravou stranu, kde uspěli zadáci Dinama.

69

Gabriel se hnal za odraženým míčem na hranici pokutového území, jenže obrana soupeře zvládla svůj defenzivní úkol opravdu skvěle.

68

Hra je přerušena! Jeden z fotbalistů Dinama zůstává po souboji ležet na hrací ploše a podle všeho bude potřebovat ošetření. Uvidíme, zda se vrátí do hry.

67

Jonas se dral za centrem z pravé strany, jenže sudí přerušil hru a právě domácího Jonase odměnil za předchozí faul žlutou kartou.

66

Dani Olmo dostal skvělou přihrávku na pravou stranu, kde si míč přehodil na pravačku, jenže Alejandro Grimaldo včas vystoupil a špičkou zakopl míč do autu.

65

Amir Rrahmani vhazoval v blízkosti pokutového území soupeře. Fotbalista Záhřebu našel Gojaka, jenže ten hlavou prodloužil jen k domácím obráncům.

64

Benfica zahrávala rohový kop. Centr tentokrát přiletěl na zadní tyč. Rozhodčí k tomu ještě viděl útočný faul domácího Jonase.

63

Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází Joao Filipe, přichází João Félix.

62

Pizzi se v pokutovém území dral za odraženým míčem, jenže stoper v černém před ním na poslední chvíli přizvedl balón mimo velké vápno.

61

Almeida vhazoval v blízkosti vlastní šestnáctky. Benfica předvedla rychlý přechod do útoku. Na polovině soupeře upadl Silva, ale sudí faul neviděl.

60

Je za námi hodina hry a chorvatský celek nadále drží těsné postupové vedení! Benfica dnes tlačí takřka celý zápas, ale zatím nedopravila míč do sítě.

59

Jonas se z levé strany pokutového území pokusil odcentrovat před branku Dinama, jenže míč se mu svezl po nártu a skončil v zámezí.

58

Damian Kądzior skvěle vystoupil na polovinu hrací plochy a hlavou odehrál balón mimo nebezpečný prostor. Pokračovat však může Benfica.

57

Benfica v posledních minutách začíná stupňovat svůj tlak. Portugalský celek se znovu nastěhoval do blízkosti pokutového území a hledá si střeleckou pozici.

56

Benfica zahrávala rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, kam vyrazil brankář Dominik Livaković, který balón vyboxoval do bezpečí.

55

Dani Olmo si naběhl na dobrý centr z pravé strany, dokázal si míč zpracovat, jenže prováhal ideální moment k zakončení. Nakonec míč získala Benfica.

54

Bruno Petković dostal přihrávku na hranici pokutového území, bleskově si míč přehodil na levačku, jenže jeho centr byl příliš krátký.

53

Ljubomir Fejsa diriguje rozehrávku Benficy na polovině soupeře. Domácí fotbalista našel Jonase, jenže u něj byl okamžitě stoper Kévin Théophile-Catherine.

52

Dani Olmo střílel z hranice pokutového území. Před domácí brankou míč ještě skočil, ale Odisseas Vlachodimos si neposednou ránu pohlídal.

51

Pizzi spěchal za odraženým míčem na polovinu soupeře, jenže útočník Benficy si nepotykal se zpracováním.

50

Benfica zahrávala rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na přední tyč, kde byl Jonas, jenže ten zády k brance nedotlačil míč mezi tři tyče.

49

Poprvé po změně stran se do útoku vydalo také hostující Dinamo. Petkovič se však v hlavičkovém souboji s domácím stoperem dopustil faulu.

48

André Almeida dostal přihrávku na pravou stranu hrací plochy, jenže jeho přízemní centr skončil na noze prvního obránce.

47

Francisco Ferreira dostal přihrávku na pravou stranu, jenže nedostal prostor k odcentrování. Dinamo bude chtít pokračovat v defenzivě v bloku.

46

Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází Yuri Ribeiro, přichází Jonas.
Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází Andrija Živković, přichází Alejandro Grimaldo.

46

Začal druhý poločas.
První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce mohou být spokojenější fotbalisté Dinama, kteří stále drží postupový výsledek. Prvních třicet minut hrála Benfica s míčem na kopačkách, ale Dinamo jí v pevném bloku nedávalo moc šancí. Poté však domácí zjednodušili a zrychlili hru. Jedinou velkou šanci první půle si připravil Rafa Silva, jehož ránu hostující brankář vyrazil. Do šaten se proto jde za bezbrankového stavu.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje druhý poločas?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+3

První poločas skončil.

45+3

Gabriel se ještě dral za odraženým míčem na hranici pokutového území, jenže obránce Dinama proti němu na poslední chvíli vystoupil a dokázal míč odkopnout.

45+2

Rafa Silva sprintoval za povedenou přihrávkou na pravou stranu, kde se uvolnil kolem soupeře, ale už neměl dostatek času k odcentrování.

45+1

Nastavují se tři minuty!

45

Petkovič postupoval středem hrací plochy až na hranici pokutového území, kde upadl a sudí jej odměnil žlutou kartu za simulování.

44

Rúben Dias byl pozdě u odraženého míče v blízkosti pomezní čáry a z otočky jej dokázal odkopnout pouze do zámezí. Vhazovat bude Dinamo.

43

43. Silva a jeho nebezpečné zakončení

43

První obrovská šance domácích! Rafa Silva z hranice pokutového území vyslal zajímavou střelu, ale hostující brankář míč dokázal vyškrábnout!

42

Ljubomir Fejsa kličkoval na pravé straně hrací plochy, nicméně soupeř proti němu dokázal vystoupit a bez váhání odkopl míč do bezpečí.

41

Damian Kądzior se zjevil za obranou Benficy, ale sám byl překvapen tím, že k němu balón propadl a z úhlu už nedokázal přesně zakončit.

40

Domácí fotbalisté po přerušení hry sportovně odevzdali míč soupeři. V posledních minutách však Benfica zvyšuje svůj tlak do branky.

39

Yuri Ribeiro neustál souboj s obráncem na levé straně hrací plochy. Pizzi se následně dostal k odraženému míči, ale Dominik Livaković si připsal snadný zákrok.

38

Rafa Silva se po nádherné akci domácího celku tlačil za přihrávkou na hranici velkého vápna, jenže mu scházel jediný krok. Dinamo stále žije.

37

Benfica opět zahrávala přímý kop v blízkosti pokutového území soupeře. Jeho rozehrávky se ujal Gabriel, jehož centr přiletěl na malé vápno, kam vyrazil Livakovič.

36

Pizzi spěchal za obloučkem na hranici pokutového území, ale stoper Kévin Théophile-Catherine se skvěle vrátil a odhlavičkoval míč do bezpečí.

35

Silva si řekl o přihrávku na hranici pokutového území, jenže i on měl velké problémy se zpracováním a míč mu uskočil až k brankáři.

34

Gabriel se na polovině hrací plochy pustil do hlavičkového souboje s Gojakem. Domácí fotbalista byl u míče včas a soupeř jej trefil loktem.

33

Dinamo zahrávalo rohový kop. Centr od rohového praporku přiletěl na přední tyč, kde zasáhl dobře postavený Ribeiro.

32

Damian Kądzior rozjel útok Dinama po pravé straně hrací plochy. Křídelník Dinama vyzval na souboj Ribeira, ale ten si splnil defenzivní povinnosti.

31

Pizzi poslal prudký centr do pokutového území. K balónu se dral domácí útočník Joao Filipe, jenže proti němu pro změnu vystoupil Kévin Théophile-Catherine.

30

Je za námi úvodní půlhodina dnešního utkání a zatím sledujeme hodně zajímavý fotbal. Domácí Benfica hraje s míčem na kopačkách, ale zatím nemůže najít recept na obranu soupeře.

29

Amir Rrahmani dostal trošku více prostoru na levé straně. Krajní obránce hostujícího mužstva poté nakopl balón dopředu, kde zasáhla domácí obrana.

28

Stopeři Benficy zachytili další rodící se akci chorvatského mužstva. Dinamo se v úvodní půlhodině musí hlavně bránit náporu portugalského celku.

27

Yuri Ribeiro obral o míč rozběhnutého Petkoviče. Druhý jmenovaný se poté hodně zlobil na hlavního arbitra, ale ten si za svým verdiktem stojí.

26

Rafa Silva napadal rozehrávku hostujícího celku. Domácí fotbalista dostal pod tlak Dilavera, ale ten balón stačil odehrát do bezpečí.

25

Nikola Moro rozehrával na vlastní polovině. Hvězda chorvatského celku hledala vysokým nákopem Petkoviče, jenže ten byl dobře střežen.

24

Andrija Živković střílel zpoza hranice pokutového území, jenže míč mu těsně před zakončením ještě skočil a prolétl vysoko nad břevnem.

23

Jeden z hráčů Dinama upadl po souboji na hranici velkého vápna. Bruno Petković podle hlavního arbitra svůj pád přihrál.

22

Yuri Ribeiro operoval s míčem u nohy na levé straně, ale po krásné kličce na levou stranu se mu do cesty postavil Rrahmani.

21

Rozhodčí se na polovině hrací plochy vrátil k nedovolenému zákroku jednoho z hostujících hráčů. Rozehrávat tak bude domácí Benfica.

20

Andrija Živković prošel do blízkosti velkého vápna, průnikovou přihrávkou ještě hledal Silvu, jenže tomu chyběl krok k tomu, aby na balón dosáhl.

19

Benfica se usadila v blízkosti pokutového území soupeře. Silva dostal dobrou přihrávku, jenže jeho ránu z otočky srazil stoper do bezpečí.

18

Andrija Živković si nabíhal na krásný oblouček za obranu Dinama, jenže ani ve skluzu už balón neudržel ve hře. Rozehrávat se bude od branky Dinama.

17

Dinamo se po delší době vydalo do útoku, nicméně Amer Gojak si nepohlídal svůj náběh za obranu a zjevil se v ofsajdu.

16

Benfica následně zahrávala přímý kop ze zajímavé pozice. Gabriel vyslal nadýchaný oblouček na značku pokutového kopu, ale tam se k hlavičce nedostal nikdo v červeném.

15

Nikola Moro přišlápl Diasovi nohu a za ostrý zákrok si vysloužil žlutou kartu.

14

Na zajímavou přihrávku si nabíhal rychlonohý Silva. Stoper Emir Dilaver se na poslední chvíli dokázal vrátit a odkopl míč na tribunu.

13

Petar Stojanović táhl akci Dinama z vlastní poloviny, ale Rúben Dias proti němu včas vystoupil a důrazným zákrokem jej obral o možnost.

12

André Almeida dostal dobrou přihrávku na pravou stranu, odkud odcentroval do pokutového území, ale obrana Dinama dokázala zasáhnout.

11

Yuri Ribeiro dostal přihrávku na levou stranu, potáhl si míč na polovinu chorvatského celku, jenže tam vyslal nepřesnou přihrávku.

10

Ljubomir Fejsa hodně zariskoval na polovině hrací plochy, kde předvedl řízný skluz. Stoper domácího mužstva čistě obral o míč soupeře.

9

Chorvatský celek zahrával přímý kop v blízkosti pokutového území. Rozehrávky zkráceného rohu se ujal Nikola Moro, jehož centr vyboxoval domácí brankář.

8

Andrija Živković znovu dostal přihrávku na pravou stranu, odkud pohotově odcentroval do pokutového území, jenže trefil hned prvního obránce.

7

Živkovič se z pravé strany prodíral do pokutového území, jenže v souboji se Stojanovičem si pomohl nedovoleným zákrokem. Rozehrávat bude Dinamo.

6

Yuri Ribeiro podpořil útok Benficy průnikem po levé straně hrací plochy. Domácí obránce se však neuvolnil do pozice, ze které by mohl odcentrovat.

5

Rafa Silva dostal prudkou přihrávku do středu hrací plochy, efektně se s balónem otočil, ale jeho následné přenesení hry bylo hodně nepřesné.

4

Pizzi znovu dostal vysokou přihrávku na pravou stranu. Vinou špatného zpracování se však nechal vytlačit mimo hrací plochu. Vhazovat bude Dinamo.

3

Pizzi dostal pěknou přihrávku na pravou stranu, přehodil si míč na pravačku, jenže jeho centr do velkého vápna zablokoval obránce.

2

Ljubomir Fejsa vybojoval ve středu hrací plochy míč pro domácí Benficu. Portugalský celek se ihned tlačí do útoku. Benfica bude chtít hrát aktivně.

1

Hostující Dinamo obstaralo výkop do dnešního utkání. Nutno říci, že cestu na stadion si v portugalské metropoli mnoho lidí nenašlo.

1

Utkání právě začalo.
Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Benfica bude hrát v červeném, zatímco Dinamo oblékne černou sadu.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje první poločas?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

Benfica Lisabon: Vlachodimos – A. Almeida, Rúben Dias, F. Ferreira, Y. Ribeiro – Pizzi, Fejsa, Gabriel, A. Živković – Filipe, R. Silva.
Náhradníci: Svilar – Cervi, G. Fernandes, Grimaldo, Jonas, Félix, Samaris.

GNK Dinamo Záhřeb: Livaković – Stojanović, Théophile-Catherine, Dilaver, Rrahmani – Gojak, Moro, Olmo – Kądzior, Petković, Oršić.
Náhradníci: Zagorac – Atiemwen, Gavranović, Lešković, Majer, Perić, Šitum.

Rozhodčí: Beitinger, Foltyn – Dingert, Cortus (vš. GER).
Chorvatský celek však v letošním ročníku vítězí hlavně na svém stadionu. O tom se v minulé fázi přesvědčila také Plzeň, která v Záhřebu prohrála vysoko 3:0, ale doma se radovala z triumfu 2:1. Domácí Benfica se však na dnešní duel nenaladila zrovna dobře. V pondělí na svém hřišti remizovala 2:2 s Belenenses.
První zápas

Úvodní utkání osmifinále mezi těmito soupeři se odehrálo před týdnem v chorvatské metropoli. Přemožitel plzeňské Viktorie přečkal v úvodu zápasu Grimaldovu šanci a poté převzal otěže zápasu do svých rukou. Ve 38. minutě se pak dočkal zaslouženého vedení, když se z penalty prosadil Petkovič! Po změně stran se už pouze bojovalo a šancí pořádně ubylo.
Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání osmifinále Evropské ligy mezi Benficou Lisabon a GNK Dinamo Záhřeb. Výkop je stanoven na 21 hodin.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

Benfica Lisabon – GNK Dinamo Záhřeb

3:0

po prodl. (0:0)

Zpět na online

Branky: 71. Jonas (Pizzi), 95. F. Ferreira, 105. Grimaldo

Karty:   67. Jonas (BNF), 75. Félix (BNF), 90. Grimaldo (BNF) – 15. Moro (ZAG), 45. Petković (ZAG), 105. Stojanović (ZAG), 111. Théophile-Catherine (ZAG)   105. Stojanović (ZAG)

Držení míče: 65 % : 35 %.
Střely na branku: 11:3. Střely mimo: 9:4. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 13:22.

Benfica Lisabon: Vlachodimos – A. Almeida, Rúben Dias, F. Ferreira, Y. Ribeiro (46. Jonas) – Pizzi (119. G. Fernandes), Fejsa, Gabriel, A. Živković (46. Grimaldo) – Filipe (63. Félix), R. Silva.
Náhradníci: Svilar – Cervi, G. Fernandes, Grimaldo, Jonas, Félix, Samaris.

GNK Dinamo Záhřeb: Livaković – Stojanović, Théophile-Catherine, Dilaver, Rrahmani – Gojak (98. Atiemwen), Moro, Olmo – Kądzior (76. Šitum), Petković (86. Gavranović), Oršić (110. Perić).
Náhradníci: Zagorac – Atiemwen, Gavranović, Lešković, Majer, Perić, Šitum.

Rozhodčí: Beitinger, Foltyn – Dingert, Cortus (vš. GER)

První zápas: Dinamo Záhřeb - Benfica 1:0