Menu

Fotbal

Evropská liga

Arsenal FC – Stade Rennes

3:0

konec (2:0)

14.03.2019, 21:00 • Emirates Stadium, Londýn • Osmifinále • Michal Luxa (@MisakMispulin)

Tipsport: 1.27 6.71 10.6 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

S konstatováním, že Pierre-Emerick Aubameyang dovedl Arsenal do další fáze Evropské ligy, se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek čtvrtečního večera nebo dobrou noc, pokud se zrovna chystáte do říše snů. (23:01:22)
Do další fáze Evropské ligy postupuje zcela zaslouženě Arsenal Londýn FC! Kanonýři lépe vstoupili do zápasu a rychle vedli o dvě branky. Ve druhém poločase se prosadil znovu aktivní Pierre-Emerick Aubameyang, který navíc odmítl vsítit hattrick, šance k tomu měl. Pokud Rennes ovládlo úvodní střetnutí, v tom druhém byla jeho hra zklamáním. Osobně jsem od francouzské mužstva čekal daleko více, ale směrem dopředu téměř neexistoval a pokud ano, zastavil jej ofsajd.

90+6

Konec zápasu.

90+5

Arsenal hraje chytře u postranní čáře a snadno nakopává balon do soupeřů. Tohle už celek z Londýna zvládne a postoupí do další části Evropské ligy.

90+4

Žlutou kartu dostává Hamari Traoré (Stade Rennes FC).

90+3

Koubkův tým opět kombinoval na útočné polovině, kde ale předvedl zbytečnou ztrátu míče. To vše, když přihrávka doprava byla hodně nepřesná.

90+1

K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se bude hrát ještě pět minut nad rámec normální hrací doby. To je na vynucení prodloužení ještě dost času.

90

Hostujícímu celku už moc času na vyrovnání nezbývá, konkrétně jen nastavení. Ovšem Rennes je u balonu a dál kombinuje.

88

88. Petr Čech (ARS)

88

Průnikovou přihrávku adresoval Hatem Ben Arfa, jenž našel spoluhráče. Adrien Hunou vystřelil jen do českého brankáře, kterého ještě holení trefil do hlavy. Petru Čechovi se na nohy moc nechce, ale bude v pořádku. Celá akce byla zbytečná, jelikož pomezní sudí avizuje ofsajd.

88

Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Aaron Ramsey, přichází Lucas Torreira.

87

Francouzský tým převáděl dlouhou kombinaci na útočné polovině, až se k centru od postranní lajny odhodlal James Lea Siliki. Jenže na jeho pas si počíhala obrana Arsenalu.

85

Pokud by Rennes v tuto chvíli vsítilo branku, šlo by utkání do prodloužení. Ovšem to by mrzelo hlavně Pierrea-Emericka Aubameyanga, jenž spálil v krátkém sledu hned dvě tutovky.

83

A další odmítnutí! Aaron Ramsey posunul před bránícího hráče na Pierrea-Emericka Aubameyanga, který byl sám před brankou, ale počínal si zbrkle. Míč z jeho placírky šel opět jen vedle, vyložená šance.

82

82. Pierre-Emerick Aubameyang (ARS)

82

Pierre-Emerick Aubameyang odmítl vsítit hattrick! Balon do šestnáctky posunul Ainsley Maitland-Niles, který viděl nabíhajícího zabijáka dnešního střetnutí. Ovšem proti němu vystartoval Koubek, a tak Aubameyang nezamířil přesně.

81

Žlutou kartu dostává Benjamin Bourigeaud (Stade Rennes FC), který provedl něco mimo hru, možná si pustil pusu na špacír.

80

Hráči v černých dresech získali míč a snaží se soupeři dát ochutnat jeho medicínu. Francouzské mužstvo totiž trpělivě kombinuje na útočné polovině.

78

Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Benjamin André, přichází James Lea Siliki.

77

Žlutou kartu dostává Henrich Mchitarjan (Arsenal FC), jenž zatáhl soupeře a je dalším potrestaným hráčem odvetného střetnutí.

77

Obrázek hry je stále stejný, Kanonýři dál kombinují a soupeři míč moc nechtějí půjčovat. Ovšem tentokrát o něj přišli a musejí se velmi rychle vracet.

76

The Gunners se usadili na útočné polovině, kde v poklidu kombinují a čekají, až se jim otevře nějaké okénko k průniku do šestnáctky. Arsenal už nikam spěchat nebude.

74

Aktivní Ismaïla Sarr si natáhl míč do pokutového území, kde proti němu zasáhl Nacho Monreal. Domácí stoper zasáhl tak šikovně, že se bude rozehrávat od branky Petra Čecha.

72

72. Pierre-Emerick AUBAMEYANG - 3:0

72

Arsenal právě vstřelil branku!
Aaron Ramsey posunul míč do strany, kde operoval Sead Kolašinac. Přihrávka krajního obránce mířila před branku, kam si naběhl PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG, jenž dává druhý gól v zápase. Asistence: Sead Kolašinac.

70

Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Alexandre Lacazette, přichází Alex Iwobi.
Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Clément Grenier, přichází Adrien Hunou.

69

Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Mesut Özil, přichází Henrich Mchitarjan.

67

Shkodran Mustafi měl balon pod kontrolou, ale nezvládl odkop, který zachytil soupeře. Rennes se ihned vydalo k šestnáctce, ale na její hraně o míč přišlo.

66

Z rohového kopu francouzské mužstvo nic nevytěžilo. Ovšem těsně poté orazítkovalo i druhou tyč Čechovy branky. Jenže vzruch byl zbytečný, protože ve vzduchu u vlál praporek pomezního rozhodčího.

65

Zprava pronikl přes bránícího hráče do šestnáctky Hamari Traoré, jenž zvedl hlavu a chtěl přihrávat do druhé vlny. Ovšem celou situaci zastavil Laurent Koscielny, jenž míč poslal na rohový kop.

63

Ve druhé pětačtyřicetiminutovce Arsenal hodně ubral ze svého výkonu a najednou je hra více než vyrovnaná. Za několik okamžiků se dají očekávat první střídání, která by mohla oživit hru.

62

M'Baye Niang přes řadu bránících hráčů posunul míč na rozběhnutého Ismaïla Sarra, který už chtěl centrovat. Ovšem Arsenal mu míč ukopl na další rohový kop.

61

Pierre-Emerick Aubameyang se sice dostal k centru z levé strany, jenže našel jen na první tyči bránícího hráče. Ovšem ani další centr nenašel před brankou někoho v červeném.

60

Hraje se hodně kolem středového kruhu, protože v posledních minutách není kombinace ani jednoho ze soupeřů dost kvalitní. Vše může změnit Arsenal, konkrétně Pierre-Emerick Aubameyang.

57

Ismaïla Sarr se dostal k centru z pravé strany, který ale mířil do malého vápna, kde byl pozorný Petr Čech. Arsenal se rychlou kombinací dostal na útočnou polovinu, kde bude vhazovat.

55

Žlutou kartu dostává Clément Grenier (Stade Rennes FC), který nezavřel pusu a nezavřel. Rozhodčí si zjednal pořádek tím, že hráče umlčel vytažením kartónku z kapsičky.

54

Alexandre Lacazette vytáhl další zákrok, za který mohl inkasovat druhou žlutou kartu. Domácí útočník po odehrání míče soupeře atakoval a došlápl mu na konec kopačky.

52

Rennes získalo balon a kombinuje s ním na útočné polovině. Ovšem obrana londýnského mužstva donutila soupeře k přihrávce zpátky do středového kruhu.

51

Standardní situaci rozehrál Mesut Özil, který hledal Shkodrana Mustafiho. Hráč Arsenalu si ve vzdušném souboji pomohl rukou, a tak se píská útočný faul.

50

50. Tomáš Koubek (REN)

50

Tomáš Koubek se vydal z branky, ale na hranici šestnáctky pochopil, že Pierre-Emerick Aubameyang bude dřív u míče. Domácí útočník si balon píchl příliš daleko, ale následným centrem našel jen českého gólmana, který se rychle vrátil.

48

48. M'Baye Niang (REN)

48

Rennes bylo blízko branky, která by ho poslala do další fáze! Shkodran Mustafi ztratil na straně míč, který rychle putoval na osu hrací plochy. Zpoza vápna se napřáhl M'Baye Niang, jenž orazítkoval tyč Čechovy branky.

47

Hned v úvodu zahrávalo Rennes rohový kop, když předtím zablokoval centr Laurent Koscielny. Jenže ani po centru jsme se zakončení nedočkali.

46

Lotyšský rozhodčí pan Andris Treimanis zahájil i druhý poločas, jako první se míče chopili hosté. Pojďme se bavit fotbalem, protože nás čeká zajímavá zápletka.

46

Začal druhý poločas.
Klíčovou postavou prvního poločasu byl bezpochyby Pierre-Emerick Aubameyang, který jednu branku sám vsítil a na druhou přihrál. Zatím postupový gól Arsenalu zaznamenal Ainsley Maitland-Niles, a tak Londýnští vedou 2:0. The Gunners vstoupili do zápasu aktivně, brzy vedli a na zeleném pažitu vládli. Až po druhé inkasované brance jsme zaznamenali zlepšení ze strany Rennes, které se do té doby jen bránilo. Nyní už čeká francouzské mužstvo hodně těžká práce. Ovšem boj o postup je stále otevřený a uvidíme, kdo se po závěrečném hvizdu bude radovat z postupu.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+4

První poločas skončil.

45+3

Rennes opět odcentrovalo z levé strany, ale míč si ve vápně pohlídal Nacho Monreal. Ovšem tlak hostů dál pokračoval, ovšem Arsenal si pohlídal i další centr z druhé strany.

45+2

Útočnou akci francouzského mužstva táhl Hatem Ben Arfa. který si nevšiml vracejícího soupeře. Ten mu míč sebral, a tak bude moci Arsenal znovu kombinovat.

45+1

K postranní lajně přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukazuje, že se budou hrát hned čtyři minuty nad rámec normální hrací doby.

44

Úvodní poločas se blíží ke konci a zatím spokojenější mohou být hráči Arsenalu, kteří aktuálně postupují do další části vyřazovacích bojů. Ovšem času na to s výsledkem něco udělat, je ještě spousta.

42

Stade Rennes rozehrávalo rohový kop, jenž byl přihrán nakrátko. Poté se z velké dálky k zakončení dostal Hatem Ben Arfa, jehož pokus byl příliš slabý a skončil v rukavicích Petra Čecha.

41

Po jednom ze soubojů zůstal na trávníku ležet Aaron Ramsey, který potřebuje lékařskou pomoc. Ovšem je jasné, že domácí hráč bude v pořádku.

40

Celý stadion viděl ruku, která ale byla nastřelená, a tak pokračujeme ve hře. Rennes se bude moci pokusit ohrozit branku, kterou hájí Petr Čech.

39

39. Aaron Ramsey (ARS)

39

Přihrávku do šestnáctky dostal Alexandre Lacazette, který byl zády brance, a tak míč narazil pod sebe. Na hranici vápna byl trochu překvapený Aaron Ramsey, jehož zakončení letělo do rukavic Tomáše Koubka.

38

Kombinace Arsenalu je u konce, to když Aaron Ramsey nezvládl lehkou přihrávku na pravou stranu. Na tahu je tak francouzský soupeř, který potřebuje v dnešním souboji alespoň jednou skórovat.

36

Alexandre Lacazette už byl s míčem v pokutovém území, ale chtěl hru roztáhnout. Jenže Sead Kolašinac se již nacházel v ofsajdovém postavení a navíc mu míč utekl do zámezí.

35

Mesut Özil si spletl sporty, když předvedl spíše hokejový zákrok. Zatímco ve fotbale je pískán faul, v hokeji by tento zákrok nejspíše prošel.

34

Další centr letěl z pravé strany, v šestnáctce se nacházel Pierre-Emerick Aubameyang, jenž se pokusil o nůžky. Ovšem balon netrefil ideálně a míč mířil daleko od branky Tomáše Koubka.

33

Chvíli ošetřování trvalo a poté se hostující kapitán zvedl. Následoval pískot, jelikož Benjamin André nezamířil ani mimo hru a je schopen bez větších problémů hned pokračovat.

32

Žlutou kartu dostává Alexandre Lacazette (Arsenal FC), který může být rád, že se nešel předčasně sprchovat. Domácí útočník sice chtěl hrát balon, ale skluzem ze strany trefil Benjamina Andrého. Opět je přivolaná lékařská posádka Rennes.

30

Kromě dvou branek. jsme další velké příležitosti neviděli. Arsenal začátku zápasu dominoval, ovšem Rennes už hru dokázalo vyrovnat. Za tohoto výsledku postupují dál Kanonýři!

29

Před chvílí zasažený Edson Mexer se zvedá na nohy a sám odejde za postranní čáru. Je jasné, že bude schopen pokračovat ve hře.

28

Do vzdušného souboje šel neohroženě Pierre-Emerick Aubameyang, jenž se odrazil od trávníku a druhou nohou zasáhl do boku Edsona Mexera. Hostujícímu hráči se moc nechce na nohy a je přivolaná lékařská pomoc.

27

Míč si po levé straně potáhl Sead Kolašinac, který chtěl vysunout svého kolegu dopředu. Ovšem pas narazil právě do zad Alexandrea Lacazettea, který se sám divil, co se vlastně stalo.

25

Aktivita Stade Rennes se zvyšuje! Hosté kombinovali na útočné polovině, kde vybojovali standardní situaci. Ovšem ani tentokrát se k zakončení neprobojovali.

24

Další centr, tentokrát po zemi, poslal francouzský celek z pravé strany. Ovšem obrana Kanonýrů byla dobře rozestavena a v pravý čas zasáhla.

23

Hosté rozehrávali rohový kop, jenž byl poslán do zadní části šestnáctky. Jenže v ní se nenacházel nikdo v černám a míč doskákal až za postranní lajnu.

22

Rennes alespoň na malou chvíli otupí tlak domácího celku. Hatem Ben Arfa z levé strany přenesl hru do levé části šestnáctky, kam si nabíhl Benjamin Bourigeaud. Tomu chybělo pár centimetrů k tomu, aby míč zpracoval.

20

Dvacet minut je minulostí a Tomáš Koubek již dvakrát tahal míč ze své sítě. Troufnu si říct, že francouzské mužstvo čeká v Londýně těžká šichta.

19

Londýcké mužstvo na zeleném pažitu dominuje a zatím si dělá absolutně o chce. Rennes nám toho moc nepředvedlo a nutno říct, že i proto zaslouženě prohrává.

18

Žlutou kartu dostává Edson Mexer (Stade Rennes FC), jenž u půlící čáry dohrál soupeře a je prvním potrestaným mužem.

16

16. Ainsley MAITLAND-NILES - 2:0

15

Arsenal právě vstřelil branku!
Na levé straně Pierre-Emerick Aubameyang obelstil soupeře a přihrál do šestnáctky, kde míč narazil Aaron Ramsey. Sead Kolašinac ovšem autor úvodní přihrávky situaci nevypustil a stihl odcentrovat na zadní tyč. Do tohoto prostoru si naběhl AINSLEY MAITLAND-NILES, jenž dává hlavou druhý gól The Gunners. Asistence: Pierre-Emerick Aubameyang.

15

Alexandre Lacazette se ze středu hrací plochy stáhl na pravou stranu, kde si pohybem řekl o balon. Ten sice dostal, ale francouzský reprezentant se již nacházel v ofsajdu.

14

Obrázek hry je stále stejný, Arsenal kombinuje a francouzské mužstvo se brání a čeká na rychle brejky. Zatím je ale taktika Arsenalu mnohem lepší.

12

Anglický celek se pokusil o centr z pravé strany, který se před branku nedostal. Následně se Arsenal k míči vrátil a opět sledujeme jeho kombinaci.

10

Atmosféra na stadionu je jednoduše úžasná a dopomáhá hráčům k lepším výkonům. Aktuálně jsou u míče domácí hráči, kteří se kombinací přibližují brance Tomáše Koubka.

9

Na půlící čáře si vzal balon Pierre-Emerick Aubameyang, jenž se snažil odcentrovat přes dva soupeře, ale vybojoval rohový kop. Centr od praporku mířil na první tyč, kde se nejvýše vyšplhal bránící hráč.

8

Francouzský celek kombinoval na pravé straně hrací plochy, ale k centru se nedostal. Ba naopak bude muset velmi rychle spěchat zpátky, protože na tahu jsou The Gunners.

7

Aktuálně Arsenalu stačí vsítit ještě jednu branku, aby postoupil. Kanonýři ale kombinovali na vlastní polovině, kde o balon přišli.

5

5. Pierre-Emerick AUBAMEYANG - 1:0

5

Arsenal právě vstřelil branku!
Přihrávku do šestnáctky dostal Aaron Ramsey, jenž se otočil a posunul balon na první tyč, kde se před soupeřem nacházel PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG. Útočníkovi Arsenalu stačilo nastavit nohu a překonat bezmocného Tomáše Koubka. Asistence: Aaron Ramsey.

3

Z velké dálky se do balonu opřel Hamari Traoré, jehož pokus za moc nestál. Zakončení chyběla razance a také přesnost, bude se kopat od branky českého gólmana s helmou.

2

Arsenal do dnešního zápasu nastoupil v tradičních červených dresech s bílými rukávy, naopak Stade Rennes zvolilo černou sadu. Vraťme se na zelený pažit, kde míč na útočné polovině drží hosté.

1

Lotyšský hlavní rozhodčí pan Andris Treimanis zahájil dnešní střetnutí. Jako první se dotkli míče domácí hráči. Ovšem nákop Aarona Ramseyho si francouzská obrana pohlídala.

1

Utkání právě začalo.
Lotyšští rozhodčí přivádí oba celky na zelený pažit, kde si soupeři podají ruce. Poté už vše bude směřovat k zahájení zápasu, pojďme se bavit fotbalem.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

Arsenal FC: Čech – Mustafi, Koscielny (C), Monreal, Kolašinac – Ramsey, Xhaka – Maitland-Niles, Özil, Aubameyang – A. Lacazette.
Náhradníci: Leno – Guendouzi, Iwobi, Mchitarjan, Nketiah, Denis Suárez, Torreira.

Stade Rennes FC: Koubek – H. Traoré, Da Silva, Mexer, Bensebaini – Bourigeaud, André (C), Grenier, Sarr – Ben Arfa, Niang.
Náhradníci: Badiashile – Del Castillo, Doumbia, Gelin, Hunou, Siliki, Zeffane.

Rozhodčí: Andris Treimanis – Haralds Gudermanis, Aleksejs Spasjonnikovs (všichni Lotyšsko).
Hodina a pár minut, to je doba, kdy odstartuje odvetné utkání. Lepší výchozí pozici má francouzský celek, ale Arsenal nastupuje v hodně ofenzivní sestavě, a tak se dá čekat napínavý duel. kdo postoupí dál? To začneme odtajňovat od jednadvaceti hodin.
Úvodní osmifinálový zápas ovlivnila druhá žlutá karta, po které se obránce Arsenalu Sokratis Papastathopoulos pakoval předčasně do kabin, to běžela teprve jednačtyřicátá minuta. V té době anglický celek vedl zásluhou Alexe Iwobiho. Ovšem Rennes přesilovku zvládlo na jedničku, a po gólech Benjamina Bourigeauda, vlastní branky Nacha Monreala a Ismaïla Sarra, zvítězilo 3:1. Odveta tak nabídne zajímavou podívanou. Kanonýři by v ní měli předvést ofenzivní smršť. Uvidíme, který z celků se bude radovat z postupu do následující fáze Evropské ligy.

Zápasové statistiky:

Branky: 42. Bourigeaud, 65. Monreal (vla.), 88. Sarr (Siliki) – 4. Iwobi.

Žluté karty: 38. Bourigeaud (REN), 87. Zeffane (REN) – 34. Papastathopoulos (ARS), 61. Xhaka (ARS). Druhá žlutá/červená: 41. Papastathopoulos (ARS).

Držení míče: 54 %:46 %. Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 9:4. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 16:17.

Sestavy:

Stade Rennes FC: Koubek – Zeffane, Da Silva, Mexer, Bensebaini – Bourigeaud (73. Siliki), André (C), Grenier (90. Gelin), Sarr – Hunou, Ben Arfa.
Náhradníci: Badiashile – Doumbia, Johansson, Siliki, Lauriente, Del Castillo, Gelin.

Arsenal FC: Čech – Mustafi, Papastathopoulos, Koscielny (C), Monreal – Torreira, Xhaka – Mchitarjan, Özil (70. Ramsey), Iwobi (52. Guendouzi) – Aubameyang (79. Kolašinac).
Náhradníci: Leno – Ramsey, Maitland-Niles, Denis Suárez, Guendouzi, Kolašinac, Nketiah.
Arsenal FC

Kanonýři se derou tabulkou Premier League směrem nahoru, aktuálně jim patří čtvrtá pozice, když získal šedesát bodů. Arsenal v posledním utkání porazil 2:0 Manchester United a právě tohoto soupeře dostal o víkendu pod sebe. Domácí celek může myslet ještě na třetí příčku, protože na nenáviděný Tottenham ztrácí pouhý bod. Ovšem Londýnští se musí dívat i pod sebe, kde na něj dotírají právě již zmíněný United a Chelsea.

Ve skupinové fázi si The Gunners dělali téměř co chtěli. Arsenal totiž zaznamenal pět vítězství a pouze jednu remízu a společně s portugalským Sportingem mířil dál. V prvním vyřazovacím souboji narazilo anglické mužstvo na BATE Borisov, s nímž úvodní zápas nezvládlo – 0:1. Na ostrovech se na tým z Londýna valila kritika. Ovšem odvetu už Kanonýři ovládli a po vítězství 3:0 zaznamenali postup do osmifinále.
Stade Rennes FC

Francouzské mužstvo, za které nastupuje i český reprezentační brankář Tomáš Koubek, se v domácí nejvyšší soutěži nachází na osmém místě, když získal čtyřicet bodů. Ve víkendovém utkání ale Rennes přehrálo Caen 3:1. Pokud chce účastník Evropské ligy myslet na poháry i v příštím roce, musí stáhnout sedmibodovou ztrátu na čtvrtou příčku. Ovšem Stade má zápas k dobru, ovšem soupeřem v něm mu bude favorizované PSG.

V Evropské lize bylo Rennes nalosované do skupiny K, kde se kromě Kyjeva, Astany utkalo také s českým účastníkem, jímž byl Jablonec. Francouzské mužstvo postoupilo z druhé příčky, společně s Kyjevem. V prvním vyřazovacím dvojzápase vyzval Koubkův celek Betis, s ním nejprve remizoval 3:3 a poté zvítězil ve Španělsku 3:1.
Vítám všechny příznivce fotbalu u osmifinálového odvetného duelu Evropské ligy, v němž se představí Arsenal FC a Stade Rennes FC. Lepší výchozí pozici si v prvním zápase vypracoval francouzský celek, ale Londýnští se ještě budou chtít porvat o postup do další fáze.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

Arsenal FC – Stade Rennes

3:0

konec (2:0)

Zpět na online

Branky: 5. Aubameyang (Ramsey), 15. Maitland-Niles (Aubameyang), 72. Aubameyang (Kolašinac)

Karty:   32. A. Lacazette (ARS), 77. Mchitarjan (ARS) – 18. Mexer (REN), 55. Grenier (REN), 81. Bourigeaud (REN), 90+4. H. Traoré (REN)

Držení míče: 52 % : 48 %.
Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 5:3. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 2:10. Fauly: 14:15.

Arsenal FC: Čech – Mustafi, Koscielny (C), Monreal, Kolašinac – Ramsey (88. Torreira), Xhaka – Maitland-Niles, Özil (69. Mchitarjan), Aubameyang – A. Lacazette (70. Iwobi).
Náhradníci: Leno – Guendouzi, Iwobi, Mchitarjan, Nketiah, Denis Suárez, Torreira.

Stade Rennes: Koubek – H. Traoré, Da Silva, Mexer, Bensebaini – Bourigeaud, André (C) (78. Siliki), Grenier (70. Hunou), Sarr – Ben Arfa, Niang.
Náhradníci: Badiashile – Del Castillo, Doumbia, Gelin, Hunou, Siliki, Zeffane.

Rozhodčí: Andris Treimanis – Haralds Gudermanis, Aleksejs Spasjonnikovs (všichni Lotyšsko)

První zápas: Rennes - Arsenal 3:1